#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2008 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χειρότερο κι από δικαστικό πραξικόπημα

Είναι αδιανόητο για μια -όπως θέλει να λέγεται ότι είναι η Ελλάδα - Δημοκρατική Πολιτεία, να αρνείται η Δικαιοσύνη να δώσει την δικογραφία για τις υποκλοπές στις ενδιαφερόμενες πλευρές. Δεν πρόκειται απλώς για να ένα δικαστικό πραξικόπημα. Είναι κάτι χειρότερο. Είναι κατάλυση των στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας. Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση, της οποίας ο επικεφαλής (δηλαδή ο Πρωθυπουργός της χώρας,) παρακολουθείτο, θέλει να βάλει δια παντός ταφόπλακα στο σύγχρονο ελληνικό Γουώτεργκέϊτ. Είναι, όμως, ντροπή να καταρρακώνονται δημοκρατικοί θεσμοί που με τόσον κόπο κατακτήθηκαν, επειδή το μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να θιγούν οι εγκέφαλοι των υποκλοπών -είτε αυτοί είναι οι αμερικανοί, είτε ντόπιοι συνεργάτες τους- και τα εκτελεστικά τους όργανα.


Προφανώς θεωρούν ότι το να παρακολουθείται το τηλέφωνο του πρωθυπουργού, σχεδόν όλων των μελών της κυβέρνησης, της στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας, καθώς και του επικεφαλής της ΕΥΠ, δεν είναι τίποτε το σοβαρό. Ε, τότε, αξίζουν τη μοίρα τους. Αξίζουν το χειρότερο. Και καλά αυτοί. Η δικαιοσύνη όμως, τι ρόλο παίζει; Δεν είναι και αυτή ένας από τους θεματοφύλακες των θεσμών; Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζονται οι εκπρόσωποί της, ότι από τη στιγμή που δεν υπήρξε κανένας κατηγορούμενος για να κληθεί σε απολογία «ούτε ο πολιτικώς ενάγων, ούτε τρίτος, έτι και ισχυριζόμενος εαυτόν παθόντα δικαιούται να λάβει αντίγραφα των εγγράφων αυτής (σ.σ. της δικογραφίας)»; Κι' όμως, αυτή είναι η απάντηση που εισέπραξαν από τον εισαγγελέα Εφετών Κ. Δασούλα οι πολιτικώς ενάγοντες, θύματα της υπόθεσης, στο αίτημά τους να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας. Και μην ξεχνούμε, στην υπόθεση αυτή υπάρχει ένας θάνατος, του τεχνικού της Βόνταφον Τσαλικίδη, που αν και μπήκε στο αρχείο ως αυτοκτονία, είναι άκρως αμφίβολον εάν έχουν φωτιστεί όλες οι πτυχές του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάκης avatar
  Τάκης 22/04/2008 14:55:54

  Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν επιλέξει το δρόμο της απόλυτης υποταγής στα συμφέροντα της εκτελεστικής εξουσίας. Πολλές υποθέσεις με πολιτικό ενδιαφέρον το αποδεικνύουν περίτρανα με πιο πρόσφατη, αυτή της καταδίκης της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας.
  Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω, είναι πως είναι δυνατόν για την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου να έχουν άρον αρον προφυλακίσεις και για την αυτοκτονία του Τσαλικίδη τίποτα. Ας μας απαντήσει κανένας νομικός.
  Επίσης σε ποιανού το μαγαζί γινόντουσαν οι υποκλοπές?Δεν έχει ευθύνες ο εν λόγω κύριος?
  Αν κάτι τέτοιο γινότανε στον ΟΤΕ, πόσα χρόνια μέσα θα χε φάει ο διοικητής του?

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/04/2008 18:11:21

  Θα πούνε στον πούτιν να τους δώσει έναν πύραυλο να τον ρίξουν στο Αμέρικα για να αποκατασταθεί η τάξη.

  :P
  .
  .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.