#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2013 22:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τελική συμφωνία(Ανανεωμένο) Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια σ' αυτή τη χώρα γι' αυτό κανείς δε μπορεί να προκαταβάλει εξελίξεις, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που δεν έχουν μάθει να... χάνουν. Όμως, από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών να πάμε σε νέα σύσκεψη για αύριο στις 8.30 το βράδυ καθώς και από τους χαμηλούς τόνους που κράτησαν στις δηλώσεις τους, προκύπτει ότι τα έχουν βρει σε όλα τα θέματα, απλά θα πρέπει να επισφραγίσουν την απόφασή τους για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Σε ότι αφορά την ΕΡΤ φαίνεται να υπάρχουν σημεία σύγκλισης μετά τις αμοιβαίες υποχωρήσεις που έγιναν και ίσως προκρίνεται το σενάριο της εν λειτουργία εκκαθάρισης και αναδιάρθρωσης με χρονικό ορίζοντα τους 2 μήνες. Άλλωστε, το γεγονός ότι τόσο οι κ. Κουβέλης και Βενιζέλος όσο και ο κ. Κεδίκογλου χρησιμοποίησαν τη φράση «δημόσια ραδιοτηλεόραση» σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία για τη δημιουργία του νέου φορέα που δε θα είναι... κρατικός. Αυτό είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ο κ. Κεδίκογλου όταν ανακοίνωσε το λουκέτο της ΕΡΤ.

Βεβαίως, η απόφαση για... τρίτο ημίχρονο φαίνεται να ελήφθη εν αναμονή και της νέας απόφασης που θα εκδώσει αυτή τη φορά η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ. Φυσικά, το ραντεβού των 8.30 δόθηκε καθώς ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης από την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ότι έχουν εξομαλυνθεί οι διαφορές και έχουν γεφυρωθεί τα χάσματα με αποτέλεσμα να είναι πιο ήρεμα τα κόμματα αφού φαίνεται να αποφεύγεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Στο ερώτημα τι θα γίνει στην... παράταση πριν τα πέναλτι (τις εκλογές) η απάντηση είναι μία. Οι τρεις πολιτικοί θα δώσουν τα χέρια για την ΕΡΤ αλλά και θα θέσουν τις βάσεις για τη νέα προγραμματική συμφωνία η οποία θα προβλέπει ανασχηματισμό με ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αν η συμφωνία αυτή θα είναι αρκετή ώστε να αντέξει η κυβέρνηση για πολλούς μήνες και να μην έχουμε νέο θρίλερ μετά τα μπάνια του λαού, αυτό θα κριθεί κυρίως από την κατάσταση στην οικονομία. Διότι πιο σοβαρά είναι άλλα θέματα παρά η ΕΡΤ.

Τι δήλωσαν οι αρχηγοί

«Κρίνονται πολλά», τόνισε ο Ε. Βενιζέλος, ενώ διαβεβαίωσε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης καθώς, όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της Δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του θεσμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Χωρίς να αναφερθεί περαιτέρω σε αυτό καθ' εαυτό το ζήτημα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ανάγκη επαναθεμελίωσης «με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο» της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης.

«Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές, θέλει όμως μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας», είπε.

Έθεσε δε ως προτεραιότητα την διαμόρφωση μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Στ.Ε, άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητές της και μιας συμφωνίας που ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με νέα επικαιροποιημένη συμφωνία.

«Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα την φάση στην οποία βρισκόμαστε σε αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ώστε να επανέλθω στην σύσκεψη των 8.30 έχοντας ακούσει και τη θέση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Φ. Κουβέλης

Υπέρ της επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητές της τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος μίλησε για ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης στη βάση των νέων δεδομένων για το σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση, προκειμένου να επαναλειτουργήσει, με όλες της τις συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση και με κανονικό πρόγραμμα» είπε ο Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Στις δηλώσεις του από τα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι δεν ήταν μόνο αυτό το αντικείμενο της σύσκεψης που κράτησε τρεισήμισι ώρες ήταν όπως είπε μια «διαδικασία επίπονη». Σημείωσε ότι τέθηκαν τα ζητήματα συνεργασίας της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την αποτελούν, επισημαίνοντας ότι «πρέπει αυτή η κυβέρνηση να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και των τριών κομμάτων».

Η συζήτηση των τριών αρχηγών, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί αύριο το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι θα προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Στο σημείο αυτό, ο κ.Κουβέλης επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας στη βάση των νέων δεδομένων όχι μόνο για την δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά για το σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. «Το διεκδικώ» σημείωσε.

«Προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει προς την έξοδο από την κρίση. Η θέλησή μας είναι παρούσα να βγούμε στο δρόμο εκείνο που πράγματι μπορεί να οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα, στα οποία είχε περιέλθει η χώρα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Υπήρξε μια σύνθετη πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο. Ένα από τα θέματα ήταν πως θα λειτουργήσει η δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, τα οποία είχε θέσει από προχθές ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός, όπως ξέρετε, φεύγει αύριο το πρωί για τη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Θα γυρίσει στις 19:15 και αμέσως μετά θα είναι η νέα συνάντηση. Αυτά για σήμερα», δήλωσε από την πλευρά του  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 19/06/2013 22:01:27

  Μαλλον στο Μαξιμου πρεπει να εχει καλο φαγητο, γιατι βλεπω τον βενιζελο ολο και πιο ροδοκοκκινο..........

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σαρακατσανος 19/06/2013 23:58:36

   Τοῦ μπάρμπα Φώτου ὅμως δέν θά τ' ἀρέσει,γιατί τόν βλέπω ξινισμένο...

   • Μεγαλες στιγμες avatar
    Μεγαλες στιγμες @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2013 15:27:02

    Οταν τρως μονο στον ατμο..

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μεγαλες στιγμες 20/06/2013 18:34:11

     Σωστό!

 2. tassos avatar
  tassos 19/06/2013 22:02:18

  Φτάνει πια η υποκρισία. Και οι 3 κρύβονται πίσω από το ΣτΕ και περιμένουν να βγάλει αυτό το "φίδι από την τρύπα" άλλη μια φορά.Τόσο ανόητους μας πρνάνε; Και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης ένα σωρό "σάλια" χωρίς νόημα. Γελάει όλος ο κόσμος....

 3. alex23 avatar
  alex23 19/06/2013 22:26:52

  ξεραμε οτι ειναι δυσκολο και αγνωστο για τους ελληνες εγχειρημα μια κυβερνηση συνεργασιας και λογικο ειναι να υπαρχουν προβληματα..
  ειδικα αν εχεις μπροστα σου το αμαρτωλο πασοκ και την αριστεροφροσυνη της δημαρ..και μπορει το να ειναι 'κρυμμενοι' και αρα αφθαρτοι τους βολευε οσο ο κ.σαμαρας προσπαθουσε να σωσει το μισοβυθισμενο καραβι στην μεγαλη θεομηνια, αλλα τωρα που ειδαν οτι καθαριζει ο καιρος, θελουν να ανεβουν στην γεφυρα για να τους δει το πληρωμα, να τους χειροκροτησει για να εχουν αξιοπιστο λογο στην επομενη μερα..

  τωρα οι κ.βενιζελος και κουβελης εχουν 24 ωρες για να 'πουλησουν' στους βουλευτες τους την συμφωνια και να επιλεξουν τους χειρισμους και τις διατυπωσεις που να δειχνουν ολους νικητες σε κατι..αν δεν κανανε τους τζαμπα μαγκες τις προηγουμενες ημερες, θα τους ηταν πιο ευκολο..

 4. fanisatt avatar
  fanisatt 19/06/2013 22:53:05

  Είμαι προφήτης...το ήξερα !!!

 5. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 19/06/2013 23:34:47

  Αυτό δεν το λες χαραμάδα. Πορτάρα το λές...

 6. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 19/06/2013 23:35:58

  Σαμαρά, είπες ούτε βήμα πίσω! Ή αυτοί ή εμείς.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ MantisKalhas 20/06/2013 00:50:00

   Κι εσείς το πήρατε τοις μετρητοίς;

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ MantisKalhas 20/06/2013 15:32:49

   Το βημα πισω που το ειδες;
   ΕΡΤ δεν θα υπαρξει,εξυγιανση θα γινει,χρηματα θα γλυτωσει το κρατος.Αν ειναι ετσι οι υποχωρησεις,καπου το εχασες το ζητημα

 7. Χαιρετώ! avatar
  Χαιρετώ! 19/06/2013 23:38:47

  Το πρώτο που έκανε ο Σαμαράς ήταν να κλείσει το μαγειρείο τού Μαξίμου, πάντως...

 8. Μara(old) avatar
  Μara(old) 19/06/2013 23:42:52

  Άχ... κύριε Βενιζέλο μας...
  Πρός τί το θέατρο τόσες μέρες???
  Άν και εδώ που τα λέμε αυτή την φορά ο κ. Κουβέλης σε ξεπέρασε...
  Μιλάμε... για οσκαρική ερμηνεία όχι αστεία....

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μara(old) 20/06/2013 00:02:17

   Ἔλα βρέ Mara κι ἐσύ πού πέφτεις ἀπό τά σύννεφα...:-)

 9. zikos.fe avatar
  zikos.fe 19/06/2013 23:48:57

  Πριν απο λιγο εβλεπα ΕΡΤ και μια της ΔΗΜΑΡ ελεγε ακριβως τα αντιθετα.Βλεπω αυριο παλι αρθρο με τιτλο "ενα βημα πριν τον γκρεμο των προωρων εκλογων".Βαρεθηκαμε....το εργο αυτο δεν τραβαει πλεον.

 10. airman avatar
  airman 19/06/2013 23:49:10

  Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι πολύωρες συναντήσεις-διαπραγματεύσεις αφορούν άλλα πολύ πιο ουσιώδη ζητήματα και όχι μόνο την ΕΡΤ. Άλλο πράγμα η ΕΡΤ κεντρικό ζήτημα και άλλο η αφετηρία-αφορμή.

 11. The Camel avatar
  The Camel 19/06/2013 23:56:01

  Καραγκιοζιλίκια με μοναδικό γνώμονα το κομματικό συμφέρον.

  Πως να μην αισθανθεί αηδία ο μέσος πολίτης. Το μονο που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες.

 12. livas avatar
  livas 20/06/2013 01:19:12

  κουραστική, χιλιοπαιγμένη, κακής ποιότητας, με κακές ερμηνείες πράσταση...

 13. Nik avatar
  Nik 20/06/2013 02:13:32

  Μια ακομη παρτίδα σχοινοβασίας, το ρημάδι το Brinkmanship, για να μας κρατούν σε άγχος και αγωνία. Θα το βρουν μπροστά τους αυτό το χούι όλοι οι πολιτικοί. Ο κόσμος βαρέθηκε αυτή το μαρτύριο, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και ανούσιο, διότι σύμπασα η κοινωνία ξέρει τι γινόταν στην ΕΡΤ των 80 διοικητών στην διάρκεια της μεταπολίτευσης.

 14. Tolis avatar
  Tolis 20/06/2013 02:45:46

  Να μην κάνει πίσω ο Σαμαράς.....
  Η ΕΡΤ και κάθε ΕΡΤ εδώ και τώρα λουκέτο.

 15. Λευκό Κοτσίφι avatar
  Λευκό Κοτσίφι 20/06/2013 06:17:05

  Πως τσιμπάει έτσι ο κόσμος!! Αυτά βλέπουν κι αυτοί και συνεχίζουνε την οπερέτα.

 16. Πυθία avatar
  Πυθία 20/06/2013 06:42:27

  Έλα κι εσύ βρε Αντώνη μας! Μην είσαι πια τόσο σκληρός. Μην αντιστέκεσαι άλλο. Δώσε 3-4 καρέκλες παραπάνω στα παιδιά να συμφωνήσουνε !! Αφού το ξέρουμε όλοι πως η παράσταση, πάντα θα δίνεται αφ' ενός για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και αφ΄ετέρου για τη σωτηρία της χώρας.
  ok. Αν όλα τ΄άλλα μοιάζουν πολύ δύσκολα, σώσε μας έστω απ΄τους αβάσταχτους επαναστατικούς μονολόγους, των δύο ανυποχώρητων...οπλαρχηγών!

  • περιμπανού avatar
   περιμπανού @ Πυθία 20/06/2013 11:45:33

   Τελικά παίζει κι ο Ιζνογκουντ σ αυτή την παράσταση;

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ περιμπανού 20/06/2013 14:00:18

    ...Εννοείται! Εδώ παίζει ο Λύκος ο κακός και η αμαρτωλή κοκκινοσκουφίτσα! Ο Ιζνογκούντ θα έλλειπε :-) ?

 17. Πυθία avatar
  Πυθία 20/06/2013 06:44:03

  Ε, τώρα κι εσείς! Τόση προσήλωση στο ...δέντρο!
  Εδώ καίγεται ολόκληρο το δάσος μας.
  Μπα σε καλό σας....

  • GO avatar
   GO @ Πυθία 20/06/2013 07:12:38

   Το δάσος έχει όνομα:
   "Δεν μας βγαίνει το αφήγημα της επιτυχίας".
   Γιατί δεν το λες;

   • Πυθία avatar
    Πυθία @ GO 20/06/2013 14:12:05

    Γιατί μου αρέσει να αφήνω υπονοούμενα..... :-)

 18. johny f avatar
  johny f 20/06/2013 09:29:31

  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ.Δ.Ν.Τ (ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ johny f 20/06/2013 09:32:53

   Ἔχει πέσει στό τραπέζι καί τό ὄνομα: ΕΚΤ
   (Ελληνική Κρατική Τηλεόραση).

  • Ρύκιος avatar
   Ρύκιος @ johny f 20/06/2013 10:06:03

   Χαχα! καλό! :)

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ johny f 20/06/2013 14:49:15

   Για το μεταβατικό σχήμα προτείνω το Μ.Ε.Ρ.Κ.Ε.Λ. (Μεταβατικό Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Κέντρο Εκπομπών & Λήψεων)...

   • airman avatar
    airman @ αιρετικός 20/06/2013 19:56:45

    Και για τον ανταγωνιστικό φορέα νομίζω ότι ταιριάζει το ΣΥνδρομητικό Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Ζωντανών Αναμεταδόσεων.

 19. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 20/06/2013 10:08:16

  "Και βγήκαν όλοι νικητές, και 'χάσαν όλοι οι άλλοι"

  (Χάρρυ Κλύν, 30 χρόνια πριν, με άλλη αφορμή. Άλλη?)

 20. Πέτρος avatar
  Πέτρος 20/06/2013 11:00:57

  Ειλικρινά τώρα πιστεύει κανείς οτι ο Σαμαράς κέρδισε κάτι από αυτήν την υπόθεση? Εγώ νομίζω οτι αυτοπαγιδεύτηκε και στο τέλος ο μπαρμπα Φώτης και ο Βενιζέλος πέτυχαν να τον ελέγχουν περισσότερο από εδώ και πέρα.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Πέτρος 20/06/2013 11:19:55

   Πέτυχε όσα είχαν συμφωνηθεί.
   Να απολύσει 2000 μισθοδοτούμενους απο το δημόσιο, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ ορεσείβιος 20/06/2013 12:34:29

    Χεστηκανε για την ερτ ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος, κατάφεραν όμως με πρόσχημα την ΕΡΤ ο Σαμαράς να είναι εγκλωβισμένος από τα θέλω του Μπάρμπα Φώτη ( ο χοντρός απλώς ακολουθεί). Πιστεύεις οτι στην επόμενη ΕΡΤ ο Σαμαράς θα αντιδράσει έτσι? Θα το σκεφτεί διπλά και τρίδιπλα, θα είναι συνεχώς στα τηλέφωνα με τους ΔΗΜΑΡΙΤΕΣ για το πως θα κινηθεί μη τυχόν και αποσυρθούν από την κυβέρνηση.

   • dinos avatar
    dinos @ ορεσείβιος 20/06/2013 12:46:37

    Mην εισαι τοσο σιγουρος.....και μια ερωτηση προς ολους...ποιο μοντελο κρατους θελουμε να ακολουθησουμε ?

   • periopos avatar
    periopos @ ορεσείβιος 20/06/2013 12:53:16

    Η ΕΡΤ ήταν Α.Ε.
    Οι υπάλληλοι δεν ήταν δημόσιοι.
    Άρα δεν υπολογίζονται στις απολύσεις που είχαμε δεσμευτεί.

    • Θόδωρος 17.06.2013 ? avatar
     Θόδωρος 17.06.2013 ? @ periopos 20/06/2013 13:47:21

     Λάθος.
     Το Δημόσιο είχε την πλειοψηφία των μετοχών, άρα θεωρούνταν ΔΕΚΟ, άρα ευρύτερος Δημ. Τομέας, άρα οι απολύσεις αφορούν το Δημόσιο και ήταν απαιτούμενες της δέσμευσης μας.
     Άλλωστε και τα λιμάνια και οι οργαν. ύδρευσης ΑΕ είναι αλλά είναι π.χ. 75% κρατικά. Είναι ευρυτ. δημόσιος τομέας.

     Άλλη ερώτηση-ευφυολόγημα-παραμύθα?

 21. pirandello avatar
  pirandello 20/06/2013 12:45:41

  Κουβέλης: "Υπήρξε αιφνιαδιασμός και αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί, δεν θα ανεχθώ άλλους αιφνιαδιασμούς" ...Πιο γελοίος πεθαίνεις μπαρμπά Φώτη.
  Αυτοί οι άνθρωποι πίστεύουν δήθεν και στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και μας ζάλισαν μια εβδομάδα τώρα.
  Έγινε αναδιανομή στα Υπουργεία και τέλος κάλο, όλα καλα!!!
  Η τρικομματική έχει καταρρεύσει. Είναι ανδρείκελα των Τροικανών. Μοναδικό τους μέλημα η δίψα για εξουσία. Ντροπή τους

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ pirandello 20/06/2013 14:03:06

   "Η τρικομματική έχει καταρρεύσει."

   Πρός τί ἡ ἀνησυχία;;; ῎Ερχεται ὁ ᾿Αλέξης καί ὁ Πᾶνος πού ΘΑ δώσουν κλωτσιά στήν τρόίκα, ΘΑ διατηρήσουν τό εὐρώ ἔξω ἀπό τήν ΕΕ, καί ΘΑ ἐπαναφέρουν τόν βασικό μισθό στά ἐπίπεδα τοῦ 09!!

   ΥΓ. ῞Ολοι οἱ ἀπολυθέντες τῆς πάλαι κραταιᾶς ΕΡΤ ΘΑ ἐπαναπροσληφθοῦν γιά τήν συνέχιση τῆς ΥΕΝΕΔ. :lol: :lol:

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ pirandello 20/06/2013 15:07:36

   Ντροπή; Πιραντέλλο τι λες; Άγνωστη έννοια γι αυτούς η αξιοπρέπεια!!!
   Λυπάμαι μόνο που(έτσι όπως τελικά τα κατάφερε), δε γίνεται να τους εξευτελίσει όσο τους πρέπει ο Α.Σ....
   Θα ήταν κι αυτό μιά ηθική ικανοποίηση.

   • dinos avatar
    dinos @ Πυθία 20/06/2013 15:11:56

    Ελα πυθια.....αλλο πραγμα ειναι αξιοπρεπεια....να τιμας αυτα που υπογραφεις και υποσχεσαι.....ξερεις εσυ καποιον αξιοπρεπη ?

    • Πυθία avatar
     Πυθία @ dinos 20/06/2013 15:34:22

     :-) Χμ.... Δεν έχετε και άδικο, αλλά επιμένω, γιατί για μένα άλλη βαρύτητα έχει η προεκλογική υπόσχεση του ''δεξιού'' και άλλη οι επαναστατικές κορώνες κι οι ''δεσμεύσεις'' των γιαλαντζί ιδιοτελών.....αριστερών!
     Οι εταίροι, των εταίρων, τους εταίρους,
     Ω! ΕΤΑΙΡΕΣ!

     • dinos avatar
      dinos @ Πυθία 20/06/2013 15:58:56

      Δικιο στα περι αριστερων αλλα την προγραμματικη ολοι μαζι την υπεγραψαν.....τα δυσκολα ειναι μπροστα θα δειξει γιατι σε ολα εξω πεφτουν....

 22. Θόδωρος 17.06.2013 ? avatar
  Θόδωρος 17.06.2013 ? 20/06/2013 13:58:17

  Δύο παρατηρήσεις προς ελάφρυνση του κλίματος:

  1. Μπαρμπα-φώτης, μπαρμπα-φώτης... Μπαρμπα-Φώτη τον ανεβάζουμε, μπαρμπά-Φώτη τον κατεβάζουμε! Θα την ψωνίσει καμιά μέρα και θα μας κράξει: "ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΝΕΖΙ, που θα με πείτε μπάρμπα!"

  2. Το ΝΕΡΙΤ είναι ξενέρωτο και αποτυχημένο σαν ονομασία (π.χ. "νερό" είναι η νέα ΕΡΤ?).
  Καλύτερα να βρεθεί κάποιο πιο ελκυστικό και δυναμικό που να σηματοδοτεί την νέα εποχή. 'Ενα brandname και logo σύντομο και να είναι σήμα κατατεθέν.
  Μην απαξιώσουν κάποιοι, κι αυτά παίζουν ρόλο στην θετική διαμόρφωση της κοινής γνώμης και την αποδοχή της νέας κατάστασης.

  Υ.Γ. Αλήθεια, με το Ελλ. brandname τι γίνεται? Ακόμα?

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Θόδωρος 17.06.2013 ? 20/06/2013 16:02:24

   Επειδή όμως τελικά ποτέ το ράσο ΔΕΝ κάνει τον παππά και ΕΡΤ μπορεί να μείνει, γιατί σημασία έχει να υπάρξουν αλλαγές επί της ουσίας κι όχι να ξοδευτούμε ασκόπως σ΄επικοινωνιακές προσπάθειες επιφανειακής διαφοροποίησης.
   Αν θέλουν κάτι να προσθέσουν οπωσδήποτε, ας βάλουν μόνο ένα Ν πριν απ΄την ΕΡΤ, ώστε να σηματοδοτήσουν την ανανέωση.
   ΝΕΡΤ λοιπόν. Και παλιό και καινούργιο.

 23. Hawk avatar
  Hawk 20/06/2013 15:25:30

  Μπράβο τους λοιπόν γιατί έχει αρχίσει και η περίοδος των μπάνιων του λαού όπου δεν επιτρέπονται ξαφνικές ανατροπές, από την άλλη και οι πολιτικοί μας πρέπει και αυτοί να πάρουν μιά καλοκαιρινή ανάσα, δούλεψαν άοκνα όλο το προηγούμενο διάστημα, τους αξίζει λίγη θαλασσινή αύρα, λίγη χαλάρωση από τα προβλήματα . Εξάλλου τα μεγάλα έρχονται πρέπει να έχουν γεμίσει όλοι τις μπαταρίες....

 24. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 20/06/2013 15:41:01

  Εγω θυμαμαι οτι στην αρχη της συνεργασιας πασοκ και δημαρ δηλωναν κατηγορηματικα οτι σεβονται ποιος ηρθε πρωτος στις εκλογες.Δεν μπορει αυτη η συνεργασια να ειναι ισομερης.
  Δηλωναν οτι το αναγνωριζουν,αν αλλαξαν γνωμη δεν σεβονται την αποφαση της δημοκρατικης διαδικασιας (εκλογες)._

 25. Πυθία avatar
  Πυθία 20/06/2013 16:12:19

  Τι σε όλα ''έξω πέφτουν'' αγαπητέ; Με ευχές και ξόρκια και με το λαό απομονωμένο στο περιθώριο και στη μιζέρια, τι σχέδια μπορεί κανείς να υλοποιήσει; Έρχεται πολύ άγριο τσουνάμι και κανείς τους δεν ... καταδέχεται ν΄ακούσει εγκαίρως το βουητό του...

 26. dinos avatar
  dinos 20/06/2013 17:10:36

  Ποσο πιο αγριο απο οτι μεχρι τωρα αγαπητη μου ? δεν καναμε αρκετες θυσιες μεχρι τωρα ? δεν μας ειπανε τελος οι θυσιες απο δω και περα εκτιναξη ? να πιστεψω εσενα η' αυτους που κυβερνουν αυτο τον τοπο ?

  • zikos.fe avatar
   zikos.fe @ dinos 20/06/2013 17:28:15

   Αυτους.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ dinos 20/06/2013 20:13:55

   Εμένα φυσικά. Αστειεύεστε; ....Εκτίναξη εξάλλου απ΄το μαχητικό αεροσκάφος, κάνουμε κι όταν πλέον έχουμε χάσει ανεπιστρεπτί πια τον έλεγχο.....

 27. Θόδωρος 17.06.2012 avatar
  Θόδωρος 17.06.2012 20/06/2013 17:45:05

  Κα Πυθία,
  ψυχανεμίζομαι πως είστε της παλιάς κρατιστικής νοοτροπίας.
  Αυτά που λέτε έχουν ξεπεραστεί στην σύγχρονη εποχή: Και νέο brand χρειάζεται και νέο logo χρειάζεται και νέο όνομα "πιασάρικο" χρειάζεται, όλα αυτά χρειάζονται. Κι αυτά για τα ράσα συμφωνώ θεωρητικά, στην Ελλάδα όμως τα "ράσα" εξασφάλισαν 30 χρόνια διακυβέρνηση στις "δημοκρατικές" δυνάμεις.
  Αλλά και πάλι και με αλλαγές ουσίας, πάλι χρειάζονται αυτά που σας ανέφερα. Στον καπιταλισμό που απολαμβάνουμε όλοι, έτσι γίνεται!..

  • περιμπανού avatar
   περιμπανού @ Θόδωρος 17.06.2012 20/06/2013 18:44:24

   Οσο σκέφτομαι τα χιλιάδες ευρώ, που θα πληρωθούν από το δημόσιο για την έρευνα,δημιουργία κι εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας ..... με πιάνει ίλιγγος!!!!!!!

   • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
    Θόδωρος 17.06.2012 @ περιμπανού 20/06/2013 19:13:20

    Πιο λίγα θα 'ναι απ' αυτά που έπαιρναν ολοι μαζί οι αστέρες της κρατικής οθόνης!

    Αυτό μας μάρανε τώρα, τα έξοδα του marketing? 'Αλλωστε τον ΑΣ με καβούρια στην τσέπη τον κόβω ως τώρα..

    • περιμπανού avatar
     περιμπανού @ Θόδωρος 17.06.2012 20/06/2013 19:23:49

     ...άστο. Δεν συγκρίνεται ...
     Εχεις δει, πόσα χρεώνουν οι δημοσιοδιαφημιστοσχετίστες για δήθεν εις βάθος έρευνες, προτάσεις, branding, rebranding, relaunching κι άλλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες;;;;;

     • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
      Θόδωρος 17.06.2012 @ περιμπανού 20/06/2013 19:45:15

      Πόσα? 80,000€ το επεισόδιο? Και για πόσο καιρό? 20 χρόνια?

      Ψάχνετε από κάπου να πιαστείτε κι ό,τι κάτσει, μου φαίνεται..

     • περιμπανού avatar
      περιμπανού @ Θόδωρος 17.06.2012 20/06/2013 19:58:14

      Πριν η αναφορά ήταν σε μισθούς.
      Τώρα σε επεισόδια!
      80.000 το επεισόδιο;;;!!!!!!!!
      Για αμοιβές
      "marketeers" ήταν η συζήτηση!

  • Αρχιμηδησ avatar
   Αρχιμηδησ @ Θόδωρος 17.06.2012 20/06/2013 19:35:45

   Aπολαμβάνετε όλοι?....

   • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
    Θόδωρος 17.06.2012 @ Αρχιμηδησ 20/06/2013 19:49:25

    Ναι, εσείς που ζείτε, στην Κούβα? Αυτό που ζούμε είναι ο καπιταλισμός στην παράταιρη μορφή του.
    Εσείς -αφού βλέπω να σχολιάζετε τακτικά εδώ μέσα- μάλλον δεν έχετε άμεσο βιοποριστικό πρόβλημα.
    Εκτός κι αν μιλάτε εκ μέρους του καταδυναστευόμενου λαού..
    Αν σας εξουσιοδότησαν, εντάξει.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Θόδωρος 17.06.2012 20/06/2013 20:55:09

   Κύριε Θόδωρε, οι ...υποψίες σας μπορεί να σας είναι βολικές και πολύτιμες, οπότε μη σας τις διαλύσω, δεν κάνει. Ωστόσο, μιας και θέλετε κάποιαν απάντηση, να σας πληροφορήσω οτι προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια και εν μέσω του εντελώς κατεστραμμένου τοπίου (ανεργία 30%, ύφεση, μιζέρια, υπανάπτυξη, απειλούμενη διάλυση υγείας, παιδείας και τίναγμα των ασφαλιστικών ταμείων), αυτά τα ....κενοτόμα και πιασάρικα μεγαλεπήβολα ευροβόρα σχέδια (που βολεύουν για να βολεύουμε τα δικά μας παιδιά), μου ακούγονται εκτός τόπου και χρόνου, όπως και τα 150.000.000€ που θα δανειστούμε για να σπαταλήσουμε σε άχρηστες αποζημιώσεις, για ένα πείσμα και μερικές εμμονές. Η ΕΡΤ όσο και αν δε θέλετε να το παραδεχτείτε, αν απαλλασόταν από τα εγκάθετα κομματικά όρνια-παράσιτα που της ρουφούσαν το αίμα χρόνια τώρα, με μία σοβαρή επαναδιοργάνωση και νοικοκύρεμα, θεωρώ οτι πολιτιστικά, δημοσιογραφικά, ενημερωτικά και καλλιτεχνικά, βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Λίγες αποφασιστικές σωτήριες επεμβάσεις χρειάζονται και ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από τα πλοκάμια των ασκούντων την εξουσία.
   Το όνομα ΝΕΡΤ μια χαρά είναι, η δημόσια τηλεόραση δεν παίζει ούτε και κρίνεται με τους χυδαίους φτηνούς όρους που λειτουργούν τα ναταβατζηδοκάναλα. Άλλο είναι το έργο και ο σκοπός της. Και όταν λέμε οτι κάνουμε οικονομία γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, αυτό ισχύει φυσικά και για τα πανάκριβα ...οράματα των κρατούντων.
   Κυρίως γι αυτά.

 28. περιμπανού avatar
  περιμπανού 20/06/2013 20:18:36

  T.I.N.A.
  ...inhouse!

 29. Πυθία avatar
  Πυθία 20/06/2013 21:09:04

  Όποιος σχολιάζει ...συχνά εδώ κύριε Θόδωρε, μπορεί να είναι άνεργος, ή και μήνες απλήρωτος. Από πότε η δυνατότητα να πληρώνουμε το Ιντερνέτ, μας ....εντάσσει σε αυτούς που απολαμβάνουν τα αγαθά του.... καπιταλισμού, άρα να μη μιλάμε γιατί είμαστε ...προνομιούχοι; Μήπως να προσγειωθείτε λίγο στην πραγματικότητα; Κατεβείτε από τον άμβωνα της βολικής αλαζονείας σας, αν δεν σας κάνει κόπο.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.