#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2012 12:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαράτσι είναι και ο "ενιαίος φόρος ακινήτων", όπως κι αν τον βαπτίσουνΠολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα ισχύσει πιθανότατα από το 2013. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, για αντικειμενικές αξίες ακινήτων πάνω από 100.000 ευρώ οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν από 0,1% και κλιμακωτά θα φτάνει το 1% για μεγάλες περιουσίες.

Επίσης, στο νέο φόρο θα υπόκεινται για πρώτη φορά και όλα τα αγροτεμάχια της χώρας, ασχέτως αν δεν υπάρχει αντικειμενικό σύστημα αξιών σε όλη τη χώρα.

Όλα αυτά οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών προσπαθούν να τα περάσουν ως μεγάλη και δίκαιη μεταρρύθμιση. Λένε λοιπόν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει στηθεί, ότι ο Ενιαίος φόρος θα ενοποιήσει τον ΕΤΑΚ, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Οπότε, λένε, θα είναι πιο δίκαιος και δε θα υπάρχει χάος με τη φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας.

Ωστόσο, επειδή το θέμα αφορά πάνω από 5 εκατ. Έλληνες πρέπει να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες.

Κατ' αρχάς η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράττει από το νέο φόρο περί τα 3 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,4 δισ. που εισέπραξε πέρυσι από το χαράτσι και 600 εκατ. από τον ΦΑΠ. Κατανοητή η ανάγκη για είσπραξη εσόδων, ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων πλούσιοι για να βαρύνονται με ένα ακόμη φόρο. Ακόμη και 100 ευρώ να είναι κάθε χρόνο, γιατί θα πρέπει να τα δίνουν;
Αν θυμόμαστε καλά, το χαράτσι στα ακίνητα δεν είναι ένας έκτακτος φόρος που θα πάψει να υπάρχει το 2013; Δεν επιβλήθηκε από τον Β. Βενιζέλο για να... σωθεί η Ελλάδα; Πώς λοιπόν έρχεται ένας άλλος φόρος που θα είναι μόνιμος για να αντικαταστήσει ένα έκτακτο χαράτσι;
Θα ήταν κατανοητός ο φόρος αν αντικαθιστούσε και τα χαράτσια που πληρώνουμε στους δήμους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αντίθετα, παραμένουν όλοι οι υπόλοιποι φόροι που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία κι έρχεται ακόμη ένας για να συμπληρώσει το παζλ των χαρατσιών.
Μέχρι να επιβληθεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αν κάποιος είχε ένα σπίτι αξίας 150.000 ευρώ δεν πλήρωνε φόρο, ούτε ΦΑΠ, ούτε τίποτε. Τώρα θα κληθεί να πληρώσει τον Ενιαίο φόρο που αντικαθιστά το έκτακτο χαράτσι. Αυτό είναι κουτοπονηριά.
Τέλος, χιλιάδες Έλληνες που έχουν ένα χωράφι στα πάτρια εδάφη, και που πολλές φορές δεν ξέρουν ούτε που είναι καν, θα πρέπει να πληρώνουν ετήσιο χαράτσι. Γιατί δηλαδή να πληρώνουν για αγροτεμάχια τα οποία είναι απρόσοδα και ίσως ποτέ δε θα χρησιμοποιηθούν;

Ας μην πουλάμε λοιπόν... δικαιοσύνη με τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Ένα ακόμη χαράτσι είναι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/09/2012 12:48:30

  Ὅλη αὐτὴ ἡ «τιμωρία» τῆς κατοχῆς ἀκινήτων ἢ γαιῶν θὰ ἔχει μεσοπρόθεσμα ὡς ἀποτέλεσμα νὰ διαλυθεῖ ἠ ἰδιοκατοίκηση καὶ νὰ πουληθοῦν τὰ ἐλάχιστα ἀνενεργὰ ἀγροτεμάχια ποὺ ἔχουν σχεδὸν ὅλοι κάααααπου. Θὰ προτιμοῦν νὰ τὰ πουλήσουν παρὰ νὰ φορολογοῦνται γι' αὐτά.

 2. Greco21 avatar
  Greco21 18/09/2012 13:14:15

  Ένα κόμμα που επιτίθεται στην ατομική ιδιοκτησία δεν μπορεί να αποκαλείτε ούτε φιλελεύθερο, ούτε δεξιό.

  Είναι ΚΚΕ με Πυρσό

  • deldio avatar
   deldio @ Greco21 18/09/2012 15:48:24

   Έλεος! Να χαρείς ό,τι αγαπάς. Το ότι η επιβολή νέου χαρατσιού στα ακίνητα από τη χουντοκυβέρνηση που θα καταργούσε το ΕΕΤΗΔΕ είναι κομμουνιστικό μέτρο αλα ΚΚΕ ούτε ο γιος του Τέρη Χρυσού δεν το λέει. Ήμαρτον.

   • Greco21 avatar
    Greco21 @ deldio 18/09/2012 16:22:27

    Μάλιστα. Θα πληρώνω φόρο για το ακίνητο, για το οποίο έχω ήδη πληρώσει ένα σκασμό λεφτά στην μεταβίβαση, για να έχει έσοδα το κράτος.... το οποίο σπαταλά ένα σκασμό λεφτά για το δημόσιο... με το οποίο όποτε έρχεσαι σε επαφή μαθαίνεις ότι μια απλή δουλειά θέλει 40 έντυπα, 20 φόρμες και 30 σφραγίδες...

    Κατά τα άλλα ναι αυτό το μέτρο δεν είναι υπέρ του κρατισμού

 3. kotstak avatar
  kotstak 18/09/2012 13:48:59

  Εάν ο συνολικά παραγόμενος πλούτος είναι αξίας “Χ” (όχι το ΑΕΠ), είναι δυνατόν το δημόσιο, μέσω της φορολόγησης, να απαιτεί δικαίωμα μεγαλύτερο του “Χ”;
  Σε λίγο θα πεθάνουν από την πείνα οι μισοί Έλληνες και το δημόσιο θα έχει απαιτήσεις από τους νεκρούς.
  Εάν πεθάνουν από την πείνα αυτοί που βαράνε κουπί, θα βουλιάξει το καράβι και μαζί του όλοι αυτοί των οποίων τα συμφέροντα προστατεύονται.

  Τα στελέχη του ΥΠΟΟΙΚ έχουν παρασύρει την κυβέρνηση σε επικίνδυνα μονοπάτια.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ kotstak 18/09/2012 21:56:42

   Σωστός αλλά ποιός σε ακούει?

  • mx avatar
   mx @ kotstak 19/09/2012 04:04:25

   ποιος σου είπε ότι θέλουν να ζήσουμε ?

 4. το κοροϊδο avatar
  το κοροϊδο 18/09/2012 13:57:12

  Χαρατσι ειναι επισης το "τελος επιτηδευματος" 500 ευρω που καλειται να πληρωσει καποιος που μπορει να εχει μηδενικα εσοδα, ή που τα ετησια "εσοδα" του με ΔΠΥ μπορει να ειναι μονο 100 ή 200 ευρω (οπως στην περιπτωση μου !).
  Ασε που και γι αυτα τα 100 ή 200 ευρω εχει ηδη παρακρατηθει φορος 20% !!
  Και βεβαιως χαρατσι ειναι κι αυτο το περιφημο "επιδομα αλληλεγγυης" που καλουνται να το πληρωσουν ακομα κι εκεινοι που χρειαζονται ακριβως αυτη την "αλληλεγγυη". Mην τα ψαχνουμε, προκειται για μια κανονικη ντοπια συμμορια που λογοδοτει μονο στην διεθνη συμμορια και που εχει γραμμενο τον κοσμο στα παληα της τα παπουτσια. Μονο που δυστυχως αυτος ο κοσμος τους ψηφισε για μια ακομα φορα, στα πλαισια της τηλεοπτικης "δημοκρατιας".

  • kotstak avatar
   kotstak @ το κοροϊδο 18/09/2012 15:20:32

   “προκειται για μια κανονικη ντοπια συμμορια που λογοδοτει μονο στην διεθνη συμμορια”

   Αυτή, που εσύ αποκαλείς “διεθνή συμμορία”, προτείνει σε αυτούς, που εσύ αποκαλείς “ντόπια συμμορία”, να περιορίσουν το δημόσιο για να πάρει μπροστά η οικονομία.
   Η αριστερά που συγκυβερνά βάζει "κόκκινες γραμμές" για να μην θιγούν τα "τέκνα" τους.
   Αντί να περιορίσουν τα έξοδα του δημοσίου, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κλείνουν τις επιχειρήσεις.
   Μειώνεται, με αυτό τον τρόπο, συνεχώς ο παραγόμενος πλούτος.

  • kotstak avatar
   kotstak @ το κοροϊδο 18/09/2012 15:25:53

   "Μονο που δυστυχως αυτος ο κοσμος τους ψηφισε για μια ακομα φορα, στα πλαισια της τηλεοπτικης “δημοκρατιας”."

   Η "τηλεοπτική δημοκρατία" ευθύνεται, για το ότι δεν έχεις καταλάβει το βρώμικο παιχνίδι που παίζει η αριστερά πίσω από την πλάτη σου.

   • mx avatar
    mx @ kotstak 19/09/2012 04:10:29

    άχρηστοι μισθοδοτούμενοι υπάρχουν όλων των αποχρώσεων.
    Το πιθανότερο είναι σε περίπτωση απολύσεων αυτοί θα είναι οι τελευταίοι που θα φύγουν και έτσι η μουρμούρα για το κακό δημόσιο θα διαιωνίζεται.
    ..."με έναν σμπάρο 2 τρυγόνια..."

 5. Νικόλας avatar
  Νικόλας 18/09/2012 14:16:08

  Το χαράτσι της ΔΕΗ δε θα καταργηθεί; Εκεί που πλήρωνα π.χ. εγώ 600 ευρώ πέρυσι χαράτσι θα πληρώσω 100-200 ΦΑΠ φέτος για το σπίτι. Για τα αγροτεμάχια ξέρουμε πόσο θα φορολογηθούν;

 6. Νικος avatar
  Νικος 18/09/2012 14:58:16

  Δεν καταλαβαινω γιατι απορουμε που δεν καταργηται το χαρατσι το 2013.Μα ποιος ειναι αυτος που διακρινει εστω και ενα σημειο που να διαφερει η σημερινη κυβερνηση με τις δυο προηγουμενες.Θα ελεγα μαλιστα πως οι υποσχεσεις Σαμαρα ξεπερασαν και το λεφτα υπαργουν του ΓΑΠ.

 7. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 18/09/2012 18:50:00

  Κατ' αρχάς, για να είμαστε εξηγημένοι, οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ μιλούσαν για αντικατάσταση και ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα, όχι για κατάργηση. Μην υπονοήσει κανείς ότι άλλη μια προεκλογική εξαγγελία έπεσε στο κενό
  Ως προς τα σημεία
  1. Δεν είναι ένας ακόμη φόρος, είναι ακριβώς τα ίδια, ίσως και λιγότερα, απ' όσα πλήρωναν πιο πριν. Μπαίνουν βέβαια περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, αλλά αυτό είναι σε άλλο σημείο
  2. Θα ήταν έκτακτος μέχρι το 2013, μόνιμος από τότε και έπειτα. Για αυτό και η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ ήταν επιτρεπτή μέχρι το 2013, αλλά παράνομη μετά
  3. Αυτό είναι σωστό, αλλά υποτίθεται ότι τα χαράτσια των δήμων είναι για άλλους λόγους
  4. Τα είπαμε, ενοποίηση των φόρων, άρα και οι όροι του χαρατσιού συμπεριλαμβάνονται
  5. Αυτοί οι Έλληνες καλά θα κάνουν το χωράφι τους αυτό που δεν ξέρουν καν πού είναι να το παρατήσουν μπας και το εκμεταλλευτεί κανείς και σταματήσει να ρημάζει. Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε μειωμένη αγροτική παραγωγή είναι πως τέτοια χωράφια μένουν αναξιοποίητα επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει. Το ιδανικό πάντως θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα παραχώρησης αυτών των χωραφιών στο κράτος, για να τα διανείμει σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία. Κάτι τέτοιο ακούω ότι ετοιμάζεται

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 19/09/2012 01:55:08

   "2. Θα ήταν έκτακτος μέχρι το 2013, μόνιμος από τότε και έπειτα. Για αυτό και η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ ήταν επιτρεπτή μέχρι το 2013, αλλά παράνομη μετά"

   Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης....
   Ελπίζω ότι το έγραψες για να γελάσουμε. Γιατί ειλικρινά δεν έχω ακούσει πιο ΓΕΛΟΙΟ επιχείρημα !!!!!!

   "5. Αυτοί οι Έλληνες καλά θα κάνουν το χωράφι τους αυτό που δεν ξέρουν καν πού είναι να το παρατήσουν μπας και το εκμεταλλευτεί κανείς και σταματήσει να ρημάζει. Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε μειωμένη αγροτική παραγωγή είναι πως τέτοια χωράφια μένουν αναξιοποίητα επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει." Το ιδανικό πάντως θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα παραχώρησης αυτών των χωραφιών στο κράτος, για να τα διανείμει σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία. Κάτι τέτοιο ακούω ότι ετοιμάζεται"

   Το πώς θα αξιοποιήσω εγώ μια έκταση γής ΔΕΝ θα μου το υποδείξει το κράτος. Μπορεί εγώ να έχω σκοπό μακροπρόθεσμα να χτίσω σε αυτή την έκταση ή να μην έχω τα κεφάλαια αυτή τη στιγμή να την αξιοποιήσω γεωργικά.
   Διαφορετικά μιλάμε για κρατικό προστατευτισμό και αν δεν κάνω λάθος ζούμε σε ελεύθερη οικονομία και γίνεται προσπάθεια αποσοβιετοποίησης (όπως μας είπε και ο Βρούτσης...).

   "5.Το ιδανικό πάντως θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα παραχώρησης αυτών των χωραφιών στο κράτος, για να τα διανείμει σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία. Κάτι τέτοιο ακούω ότι ετοιμάζεται"

   Ναι, ναι ετοιμάσου, θα τρώμε με χρυσές μασέλες.....
   Έχεις ακούσει τίποτα για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ σχέδιο " Ήλιος" που ο Παπακωνσταντίνου έδωσε πεσκέσι στους Γερμανούς??? Και το οποίο προυποθέτει μεγάλες εκτάσεις γής ....... ????

   Ένα μόνο έχω να πω: αν κάτι έχει σαν βασική προτεραιότητα ο Έλληνας από τα υλικά αγαθά, είναι η ακίνητη περιουσία. Αν επιχειρήσουν να την υφαρπάξουν, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ !!!! Ελπίζω να πάρουν το μήνυμα.... ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ !!!

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 19/09/2012 02:18:30

   "2. Θα ήταν έκτακτος μέχρι το 2013, μόνιμος από τότε και έπειτα. Για αυτό και η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ ήταν επιτρεπτή μέχρι το 2013, αλλά παράνομη μετά"

   Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης...
   Το εκλαμβάνω ως αστείο, διότι διαφορετικά είναι το πιο ΓΕΛΟΙΟ επιχείρημα που έχω ακούσει από καταβολής κόσμου...

   "5. Αυτοί οι Έλληνες καλά θα κάνουν το χωράφι τους αυτό που δεν ξέρουν καν πού είναι να το παρατήσουν μπας και το εκμεταλλευτεί κανείς και σταματήσει να ρημάζει. Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε μειωμένη αγροτική παραγωγή είναι πως τέτοια χωράφια μένουν αναξιοποίητα επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει."

   Το πώς και το πότε θα αξιοποιήσω μια έκταση γης που ΜΟΥ ανήκει, ΔΕΝ θα μου το υποδείξει ΚΑΝΕΝΑ κράτος. Εκτός και αν ζούμε σε καμιά Σοβιετία και δεν το έχω αντιληφθεί !!! Κατά τα άλλα προσπαθούμε για την αποσοβιετοποίηση της ελληνικής οικονομίας....

   "5. Το ιδανικό πάντως θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα παραχώρησης αυτών των χωραφιών στο κράτος, για να τα διανείμει σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία. Κάτι τέτοιο ακούω ότι ετοιμάζεται"

   Ναι, ναι, ετοιμάσου, θα φάμε με χρυσές μασέλες......
   Το σχέδιο " Ήλιος", ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ έμπνευσης, το οποίο έδωσε πεσκέσι στους Γερμανούς ο Παπακωνσταντίνου, το έχεις ακουστά ??? (προυποθέτει την χρήση μεγάλων εκτάσεων γης...)

   Αν κάτι έχει αποκούμπι ο Έλληνας, είναι η ακίνητη περιουσία η οποία μάλιστα για πολλούς από εμάς (ναι έχω και εγώ κάποια μικρή ακίνητη περιουσία στην επαρχία) έχει όχι μόνο οικονομική βαρύτητα αλλά, σε ότι αφορά την επαρχία, μας δένει και με τον τόπο μας, τις ρίζες μας και την κουλτούρα του.
   Αν επιχειρήσουν να την υφαρπάξουν, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ.
   Το ακούσατε εσείς που πρέπει να το ακούσετε ...???

   ΥΓ: σε μήνυμα προ ολίγων ημερών στο ANTINEWS, θυμάμαι (και θυμάμαι καλά!!!) κάποιον που έγραψε ότι είναι καλλιεργητής στη ... Λακωνία και κατέχει ... 90 στρέμματα γης (καθόλου άσχημα...). Θυμάμαι δε ότι είπε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα με την παρούσα εισαγωγή και χρησιμοποίησε τα ΊΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ επιχειρήματα 4) και 5).
   Εσύ ήσουν ... ???
   Έτσι ρωτάω, για να γνωριζόμαστε καλύτερα.....

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 19/09/2012 02:21:50

   "2. Θα ήταν έκτακτος μέχρι το 2013, μόνιμος από τότε και έπειτα. Για αυτό και η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ ήταν επιτρεπτή μέχρι το 2013, αλλά παράνομη μετά"

   Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης...
   Το εκλαμβάνω ως αστείο, διότι διαφορετικά είναι το πιο ΓΕΛΟΙΟ επιχείρημα που έχω ακούσει από καταβολής κόσμου...

   "5. Αυτοί οι Έλληνες καλά θα κάνουν το χωράφι τους αυτό που δεν ξέρουν καν πού είναι να το παρατήσουν μπας και το εκμεταλλευτεί κανείς και σταματήσει να ρημάζει. Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε μειωμένη αγροτική παραγωγή είναι πως τέτοια χωράφια μένουν αναξιοποίητα επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει."

   Το πώς και το πότε θα αξιοποιήσω μια έκταση γης που ΜΟΥ ανήκει, ΔΕΝ θα μου το υποδείξει ΚΑΝΕΝΑ κράτος. Εκτός και αν ζούμε σε καμιά Σοβιετία και δεν το έχω αντιληφθεί !!! Κατά τα άλλα προσπαθούμε για την αποσοβιετοποίηση της ελληνικής οικονομίας....

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ Μαθηματικός 19/09/2012 16:10:41

    Το επιχείρημα που θεωρείτε γελοίο είναι απάντηση στο σημείο που ο φίλος αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι δήθεν το χαράτσι ήταν προσωρινό μέτρο, ενώ ο νέος φόρος είναι μόνιμος

    Ως προς την ακίνητη περιουσία, με κάτι αντιλήψεις σαν τις δικές σας έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Η γη είναι πρωτίστως για να αξιοποιείται για τη γεωργία, τελεία και παύλα. Άλλωστε τα αγροτεμάχια για δραστηριότητες όπως η οικοδομή δεν προσφέρονται. Είναι πραγματικά απαράδεκτο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να υπάρχει τόση γη αναξιοποίητη επειδή οι ιδιοκτήτες θέλουν να την έχουν απλά για να την έχουν. Και ναι, αν πρόκειται να αξιοποιηθεί καλύτερα η γη από κάποιον άλλο το κράτος μπορεί να επιδιώξει να την πάρει. Δεν πρόκειται για σοβιετικό μέτρο. Δεν έχει σκοπό να διατηρηθεί η γη στην κατοχή του κράτους, αλλά να διανεμηθεί και να δημιουργήσει πλήθος οικονομικά ενεργών ιδιωτών. Αν το ερώτημα είναι 100.000 νέοι αγρότες ή 20.000 αγροτεμάχια που παραμένουν αναξιοποίητα επιλέγω σαφώς το πρώτο

 8. δημης avatar
  δημης 18/09/2012 23:12:39

  ++++++++++++++
  "Ας μην πουλάμε λοιπόν… δικαιοσύνη με τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Ένα ακόμη χαράτσι είναι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται."
  ΕΔΩ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ (ΕΝΤΑΞΕΙ ..ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ..ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ...) Η ΙΔΙΑ Η ..ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ....

 9. Νικος16/10 avatar
  Νικος16/10 19/09/2012 00:15:32

  Εχετε αντιληφθει οτι το εισπραττομενο χαρατσι μεσω ΔΕΗ ειναι φορος στο φορο? αν π.χ. εχεις ενα διαμεριοσμα και το νοικιαζεις 1000 ευρω το μηνα δηλωνεις 12000 το χρονο στην εφορια και φορολογεισαι βασει αυτου, ελα ντε που εσυ δεν εισεπραξες 12000 αλλα ας πουμε 11000 μια και το χαρατσι των 1000 το εισεπραξε παλι το δημοσιο αλλα πληρωνεις σα να εισεπρατες 12000, με΄άλλα λογια το χαρατσι ειναι σαφως μεγαλυτερο απ αυτο που πληρωνουμε!

 10. Νικος16/10 avatar
  Νικος16/10 19/09/2012 00:25:46

  Γιατι πρεπει να πληρωνουμε φορο για κατι που μπορει να μη μου αποδιδει εισοδημα, αν θελουν εσοδα ας φορολογηθει το εισοδημα μονο, και ας το ανεβάσουν ακομα πιο πολυ τους συντελεστες , θα μπορω να κανω το κουμαντο μου με οσα μου μεινουν απο το εισοδημα μου ...αλλα να πληρωνω φορο μονο και μονο επειδη κατεχω κατι ειναι ακατανοητο , στο τελος θα πληρωνουμε φορο και για τις φωτογραφιες που κληρονομησαμε απο τους γονεις μας. Ας καταλαβουν οτι μ αυτα θα διαλυσουν την ελληνικη οικονομια ...κανεις δεν εχει καποιο αεναλλακτικο σεναριο ελειψε η φαντασια σ αυτο το τοπο!

 11. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 19/09/2012 02:20:35

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν καταχωρείται ακριβώς από κάτω από το μήνυμα του Σπαρτιατη)

  "2. Θα ήταν έκτακτος μέχρι το 2013, μόνιμος από τότε και έπειτα. Για αυτό και η είσπραξη μέσω της ΔΕΗ ήταν επιτρεπτή μέχρι το 2013, αλλά παράνομη μετά"

  Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης...
  Το εκλαμβάνω ως αστείο, διότι διαφορετικά είναι το πιο ΓΕΛΟΙΟ επιχείρημα που έχω ακούσει από καταβολής κόσμου...

  "5. Αυτοί οι Έλληνες καλά θα κάνουν το χωράφι τους αυτό που δεν ξέρουν καν πού είναι να το παρατήσουν μπας και το εκμεταλλευτεί κανείς και σταματήσει να ρημάζει. Ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε μειωμένη αγροτική παραγωγή είναι πως τέτοια χωράφια μένουν αναξιοποίητα επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει."

  Το πώς και το πότε θα αξιοποιήσω μια έκταση γης που ΜΟΥ ανήκει, ΔΕΝ θα μου το υποδείξει ΚΑΝΕΝΑ κράτος. Εκτός και αν ζούμε σε καμιά Σοβιετία και δεν το έχω αντιληφθεί !!! Κατά τα άλλα προσπαθούμε για την αποσοβιετοποίηση της ελληνικής οικονομίας....

  "5. Το ιδανικό πάντως θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα παραχώρησης αυτών των χωραφιών στο κράτος, για να τα διανείμει σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία. Κάτι τέτοιο ακούω ότι ετοιμάζεται"

  Ναι, ναι, ετοιμάσου, θα φάμε με χρυσές μασέλες......
  Το σχέδιο " Ήλιος", ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ έμπνευσης, το οποίο έδωσε πεσκέσι στους Γερμανούς ο Παπακωνσταντίνου, το έχεις ακουστά ??? (προυποθέτει την χρήση μεγάλων εκτάσεων γης...)

  Αν κάτι έχει αποκούμπι ο Έλληνας, είναι η ακίνητη περιουσία η οποία μάλιστα για πολλούς από εμάς (ναι έχω και εγώ κάποια μικρή ακίνητη περιουσία στην επαρχία) έχει όχι μόνο οικονομική βαρύτητα αλλά, σε ότι αφορά την επαρχία, μας δένει και με τον τόπο μας, τις ρίζες μας και την κουλτούρα του.
  Αν επιχειρήσουν να την υφαρπάξουν, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ.
  Το ακούσατε εσείς που πρέπει να το ακούσετε ...???

  ΥΓ: σε μήνυμα προ ολίγων ημερών στο ANTINEWS, θυμάμαι (και θυμάμαι καλά!!!) κάποιον που έγραψε ότι είναι καλλιεργητής στη ... Λακωνία και κατέχει ... 90 στρέμματα γης (καθόλου άσχημα...). Θυμάμαι δε ότι είπε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα με την παρούσα εισαγωγή και χρησιμοποίησε τα ΊΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ επιχειρήματα 4) και 5).
  Εσύ ήσουν ... ???
  Έτσι ρωτάω, για να γνωριζόμαστε καλύτερα.....

 12. Greco21 avatar
  Greco21 19/09/2012 10:40:38

  Καλά τα λέει ο Μαθηματικός!

  Όταν πληρώθηκε ο φόρος μεταβίβασης, ευρώ προς ευρώ από τον παππού μου, δεν είχαμε υπόψη, ότι θα πληρώνουμε για πάντα την σοβιετία. Την ώρα που όλοι έπαιρναν Μερτσεντές και γαρίφαλλα στα μπουζούκια κάποιοι έλιωναν πάνω στα τρακτέρ.

  ΚΚΕ με Πυρσό δεν ψήφισα! Επίθεση στην ατομική ιδιοκτισία που έχει χρυσοπληρωθεί το κράτος είναι λάθος .-

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ Greco21 19/09/2012 21:43:25

   Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει φόρος στην ακίνητη περιουσία. Στις δε ΗΠΑ είναι πολύ υψηλότερος. Και οι ΗΠΑ σοβιετία είναι;

 13. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 19/09/2012 15:36:39

  ---Ας εχουν υποψην τους στη Κυβερνηση μας, οτι ο όποιος ενιαιος φορος που θα μπει στα ΑΚΙΝΗΤΑ δεν θα ειναι ο μονος, αφου εχουμε και το ''αχαρακτηριστο'' πιστοποιητικο του ενεργειακου επιθεωρητη, που ειναι ενα ακομα ΧΑΡΑΤΣΙ. Αν τους φορτωσουν κι αλλα τετοια ''πιστοποιητικα'', θα υπαρξη μεγαλη αντιδραση, αφου οι ιδιοκτητες θα μεταφερουν το κοστος στους ενοικιαστες.

  --- Οπως εχουμε ξαναπει, ενα λογικο αρχικο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ στην ακινητη περιουσια θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 150.000 ευρω, αφου τοσο εχει παει πια ως αντικειμενικη (με τις συνεχεις τρελες και αδικες αυξησεις τα τελευταια χρονια) το απλο σπιτι ενος μικρο-μεσαιου και κατω Ελληνα.

  --- Η πρωτη κλιμακα φορολογησης που λενε οτι θα ειναι 1 τοις 1.000, πρεπει να επεκταθει περιπου ως το αφορολογητο οριο που υπαρχει τωρα, δηλαδη τις 400.000 ευρω.

  --- Μετα οι αυξησεις δικαιο θα ηταν, να ειναι κλιμακωτες, αλλα οχι αυξανομενες με γεωμετρικη προοδο. Λογικα μια επομενη κλιμακα στο 1,25 τοις 1.000 εως πχ τις 600.000 ειναι κατι λογικο.

  --- Καλο θα ηταν το υπουργειο να ξαναδει τις αντικειμενικες αξιες που εχει ορισει, γιατι ειδικα στην Επαρχια, τα ξενοικιαστα ή απουλητα σπιτια/διαμερισματα/μαγαζια ειναι χιλιαδες. Και ειναι αστειο το Ελληνικο Κρατος να τα φορολογει λες και ειναι φιλετα real estate.

  --- Σε ολες σχεδον τις περιοχες εκτος καποιων χλιδατων περιοχων σε Αττικη , Μυκονο, Χαλκιδικη κτλ, οι αντικειμενικες αξιες ειναι αρκετα μεγαλυτερες απ' τις εμπορικες. Ειναι τοσο δυσκολο να γινει επιτελους μια δικαιη διορθωση των αντικειμενικων αξιων, ωστε να ειναι κοντα στη πραγματικη αξια ενος ακινητου??

  --- Καλο ειναι η Κυβερνηση μας να ξερει οτι με τις συνεχεις αυξησεις των Αντικειμενικων Αξιων των Ακινητων, ενας ανθρωπος που εχει μια ακινητη περιουσια περιπου 600.000 ευρω, ΔΕΝ ειναι μεγαλο-ιδιοκτητης. Αφου η περιουσια του, δεν αντιστοιχει σε αυτο το ποσο, σε μια εποχη που η κτηματαγορα εχει καταρρευσει, και τα ενοικια εχουν φτασει να καλυπτουν ισα-ισα τα βαρη του ακινητου.

  ---Απ τη αλλη ειναι δικαιο να φορολογηθει εστω και λιγο ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟ σε ολη την Ελλαδα, ειτε ειναι σπιτι, μαγαζι, οικοπεδο, ή χωραφι που δεν ειναι σε αγροτικη χρηση. Δεν εχει σημασια αν ειναι κλειστο ή οχι, και ειναι θεμα του καθε ιδιοκτητη να το αξιοποιησει. Αρκει η επιβαρυνσεις που θα εχει απ το Κρατος να ειναι ΛΟΓΙΚΕΣ κι οχι ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ.

  --Τελος, ας εχουν υποψην τους στη Κυβερνηση μας, οτι οι μικρο-μεσαιοι ιδιοκτητες ακινητων ειναι ΠΟΛΛΕΣ δεκαδες χιλιαδες ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, που εχουν το κακο συνηθειο οτι ολοι πανε και ψηφιζουν στις εκλογες.

  ---Μην χτυπατε κι αλλο τη (μικρο)μεσαια ταξη, ΜΗΝ τη κανετε δωρο στο Συριζα, στη Χρυση Αυγη , και στο Καμμενο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.