#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/09/2012 07:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαράτσια 2 δισ. για ιδιοκτήτες ακινήτων, αγρότεςΝέα υπέρογκα χαράτσια για πάνω από 2.500.000 φορολογούμενους με εισοδήματα από ακίνητα, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερα επαγγέλματα και γεωργικές εκμεταλλεύσεις αποφάσισαν να επιβάλουν η κυβέρνηση και η Τρόικα, με σκοπό να διασφαλίσουν την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014 και να συντομεύσουν τις διαδικασίες οριστικοποίησης του «πακέτου» των νέων δημοσιονομικών μέτρων τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 13,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσαν χθες αρμόδιες κυβερνητικές πηγές:

1) Περίπου 780.000 μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους θα πάψουν πλέον να φορολογούνται για τα εισοδήματά τους ως φυσικά πρόσωπα. Αυτό σημαίνει ότι τα εισοδήματα από ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ατομικώς ασκούμενα ελεύθερα επαγγέλματα δεν θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων, η οποία προβλέπει αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε ένα από δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο από το τρίτο και πάνω. Τα εισοδήματα αυτά θα φορολογούνται πλέον από το πρώτο ευρώ με ένα μόνο συντελεστή, ο οποίος θα καθοριστεί μεταξύ του 25% και του 30%. Με πιο απλά λόγια, το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα θα καταργηθούν για τα εισοδήματα από επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα που αποκτούν φυσικά πρόσωπα.

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού εξετάζεται να ξεκινήσει αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012, προκειμένου να εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013! Οποτε όμως κι αν ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού, θα εκτοξεύσει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους.

Ειδικότερα:

- Μόνο από την κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ οι εν λόγω φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο έως 1.250 ευρώ, σε περίπτωση που εφαρμοστεί ο συντελεστής 25%, ή μέχρι 1.500 ευρώ, αν αποφασιστεί ο συντελεστής να διαμορφωθεί στο 30%. Για μεγαλύτερα εισοδήματα η επιβάρυνση θα είναι ακόμη υψηλότερη. Για παράδειγμα, για ελεύθερο επαγγελματία με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ ο φόρος που αναλογεί σήμερα ανέρχεται σε 2.420 ευρώ. Αν εφαρμοστεί ενιαίος συντελεστή 25% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, τότε ο φόρος θα εκτιναχθεί στις 5.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 106,61%, ενώ εάν εφαρμοστεί συντελεστής 30% ο φόρος θα φθάσει στις 6.000 ευρώ και θα αυξηθεί κατά 148%.

- Αν συνυπολογιστεί και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων για τα προστατευόμενα τέκνα, τότε οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για όσους αυτοαπασχολούμενους είναι ταυτόχρονα και οικογενειάρχες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, για φορολογούμενο με δύο παιδιά και ατομική εμπορική επιχείρηση, η οποία έχει ετήσια καθαρά κέρδη 16.000 ευρώ, ο φόρος σήμερα ανέρχεται σε 1.020 ευρώ. Εάν ισχύσει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 25% από το πρώτο ευρώ του καθαρού εισοδήματος, ο φόρος θα ανέλθει στα 4.000 ευρώ και θα αυξηθεί κατά 292,15%! Εάν ισχύσει συντελεστής 30%, ο φόρος θα φθάσει στο απίστευτο ύψος των 4.800 ευρώ σημειώνοντας αύξηση-σοκ 370,58%!

Από την επαχθή αυτή ρύθμιση θα επιδιωχθεί να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις, προκειμένου να μη θιγούν οι φορολογούμενοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι το εισόδημά τους δεν θα υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο.

2) Η φορολόγηση του καθαρού εισοδήματος με έναν ενιαίο συντελεστή 25%-30% θα ισχύει και για όλες τις άλλες μορφές επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, δηλαδή για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τις ΕΠΕ, τις Ομόρρυθμες, τις Ετερόρρυθμες κ.λπ. Συνεπώς, η συνολική φορολογική επιβάρυνση για τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ, που σήμερα μαζί με τη φορολογία των μερισμάτων φθάνει το 42,5%, θα μειωθεί κάτω από το επίπεδο του 30%.

3) Περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια ακινήτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, αποθήκες, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.ά.) θα κληθούν να καταβάλουν ένα νέο «έκτακτο» χαράτσι, το οποίο θα ξεκινά από 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται σε υψηλότερα επίπεδα, ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων από ακίνητα. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών έλεγε χθες ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί η κλίμακα της νέας αυτής έκτακτης εισφοράς. Το συνολικό ποσό πρόσθετων εσόδων που θα αποφέρει το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 600 εκατ. ευρώ

4) Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ (οι οποίοι -ως γνωστόν- δεν υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και κατά την πώληση των προϊόντων τους στους εμπόρους λαμβάνουν τιμολόγια αγοράς) εξετάζεται να αντιμετωπίζονται φορολογικά ως επιτηδευματίες! Αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ενδέχεται να υποχρεωθούν να πληρώνουν κάθε χρόνο τέλος επιτηδεύματος 400 ευρώ και παράλληλα να φορολογούνται με το νέο επαχθέστερο καθεστώς, που εξετάζεται να ισχύσει για τους επιτηδευματίες, δηλαδή με συντελεστή 25% ή 30% επί του καθαρού γεωργικού εισοδήματος! Σε μια τέτοια περίπτωση όλοι οι αγρότες θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος, ενώ μέχρι σήμερα πολλοί από αυτούς απαλλάσσονται από τη φορολογία, λόγω του ότι τα τεκμαρτά ποσά καθαρού γεωργικού εισοδήματος που προκύπτουν από το αντικειμενικό σύστημα που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών είναι συνήθως χαμηλότερα από το αφορολόγητο όριο της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, το οποίο σήμερα ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

5) Καταργούνται όλα τα καθεστώτα των τεκμαρτών και αυτοτελών φορολογιών που υπάρχουν σήμερα και πλέον όλες οι επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τα βιβλία και στοιχεία τους. Στο πλαίσιο αυτό θα καταργηθεί το ειδικό καθεστώς που ισχύει για τις οικοδομικές επιχειρήσεις, οι οποίες τηρούν βιβλία Β’ κατηγορίας και σύμφωνα με το οποίο τα καθαρά τους κέρδη προκύπτουν από την εφαρμογή συντελεστή 20% επί του τζίρου τους.

6) Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προβλέπεται να διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 5.000 ευρώ, όμως τα εισοδήματά τους θα φορολογούνται με νέα φορολογική κλίμακα, η οποία θα έχει λιγότερα φορολογικά κλιμάκια και λιγότερους συντελεστές φόρου. Το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί ο ανώτατος συντελεστής που είναι σήμερα 45% και αφορά το τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ. Στις προθέσεις του υπουργείου είναι σταδιακά να εναρμονιστεί η φορολογία των φυσικών προσώπων με τη φορολογία των επιχειρήσεων. Αργότερα, αν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, το αφορολόγητο όριο των μισθωτών και των συνταξιούχων θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι τις 8.000 ευρώ.

Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 21/09/2012 08:12:50

  Μόλις μας πήραν και τα σώβρακα.
  Δεν έμεινε να πάρουν κάτι άλλο, εκτός απο... ;)

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/09/2012 08:17:11

  Το αρθρο δεν εξηγεί επαρκώς. Αν καταργηθεί η τεκμαρτή φορολόγηση και τα έξοδα εκπίπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό τότε δεν θα υπάρξει απαραίτητα αύξηση στην τελική φορολογία. Αλλά θα υπάρχουν πρόσθετα κέρδη για το κράτος συνολικά γιατί θα διευρυνθεί με αυτόν τον τρόπο η φορολόγηση ευρύτερων στρωμάτων ελευθέρων επαγγελματιών οι οποιοί τώρα κρύβονται πίσω από το αφορολόγητο όριο και τα χαμηλά τεκμήρια που φροντίζουν να παρουσιάζουν με διάφορα τερτίπια. Έτσι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή των ιδιωτών και ελευθέρων επαγγελματιών που σήμερα είναι σε υψηλότατα επίπεδα.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/09/2012 11:06:26

   Πάσχεις απο κυβερνολαγνεία.Αλήθεια έτσι μεταφράζεις αυτήν την είδηση;

  • Κλέων avatar
   Κλέων @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/09/2012 13:05:39

   Το σχόλιό σου, μάλλον, επιβεβαιώνει τις σκέψεις μου.
   Πρέπει να είσαι σύμβουλος του Στουρνάρα.
   Η τεκμαρτή φορολόγηση και η αυτοτελής φορολογία, αφορούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των φορολογουμένων.
   Όσον αφορά τα έξοδα που εκπίπτουν, θα είναι πάντα ένα εργαλείο του υπουργείου για να σου μειώνει ουσιαστικά το όφελος.
   Για τις άλλες κατηγορίες φορολογουμένων που αναφέρει το άρθρο, δεν λες κουβέντα.
   Όπως επίσης για τις "στρεβλώσεις" που θα δημιουργηθούν, στην "προσπάθειά" των ατομικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, να αντισταθμίσουν την απώλεια του αφορολόγητου, σε συνδυασμό με τον υψηλότατο ΦΠΑ και τα υπόλοιπα λειτουργικά κόστη, σε ένα οικονομικά υφεσιακό περιβάλλον.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Κλέων 21/09/2012 17:39:26

    Το δικο σου σχολιο επιβεβαιωνει μονον την τραγικη σου
    αγνοια επι του θεματος.
    "Η τεκμαρτή φορολόγηση και η αυτοτελής φορολογία, αφορούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των φορολογουμένων."
    Ιδιοκτητες ταξι,Εταιρειες μεταφορων,ιδιοκτητες ακινητων,μηχανικοι και πολλοι αλλοι,ειναι πολυ μικρο ποσοστο?
    Τεκμαρτα ημερομισθια υπολογιζονται απο μουσικους μεχρι σε κομμωτες.
    Ετυχως που εσυ δεν εισαι συμβουλος κανενος.
    Θα τον ειχες καψει τον Χριστιανο.

    • ΒΑΣΟΣ avatar
     ΒΑΣΟΣ @ Δικερως 21/09/2012 19:46:20

     Ιδιοκτητες ταξι=ΛΑΘΟΣ ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ,Εταιρειες μεταφορων=ΛΑΘΟΣ ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ,ιδιοκτητες ακινητων= ΛΑΘΟΣ ΚΛΙΜΑΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ + 1,5%-3% ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΣ + 3,6% ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ,μηχανικοι=ΛΑΘΟΣ ΕΣΟΔΑ - ΕΞΟΔΑ και πολλοι αλλοι=ΛΑΘΟΣ μόνο καποιες οικοδομικές με απούλητα <2007 έχουν μείνει ,ειναι πολυ μικρο ποσοστο?
     Τεκμαρτα ημερομισθια υπολογιζονται απο μουσικους μεχρι σε κομμωτες.ΛΑΘΟΣ ΑΣΧΕΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ

    • ΒΑΣΟΣ avatar
     ΒΑΣΟΣ @ Δικερως 21/09/2012 19:53:05

     οτι λες ειναι εντελώς Α Κ Υ Ρ Ο
     εγραψα αναλυτικα που κανεις λαθος αλλα δεν ανεβηκε
     βαριεμαι παλι

     • ΒΑΣΟΣ avatar
      ΒΑΣΟΣ @ ΒΑΣΟΣ 21/09/2012 19:53:46

      Ιδιοκτητες ταξι=ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

     • ΒΑΣΟΣ avatar
      ΒΑΣΟΣ @ ΒΑΣΟΣ 21/09/2012 19:54:37

      Εταιρειες μεταφορων , μηχανικοι = ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

     • ΒΑΣΟΣ avatar
      ΒΑΣΟΣ @ ΒΑΣΟΣ 21/09/2012 19:56:20

      ιδιοκτητες ακινητων= ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ + 1,5%-3% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΣ+3,6% ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ

     • ΒΑΣΟΣ avatar
      ΒΑΣΟΣ @ ΒΑΣΟΣ 21/09/2012 19:59:55

      Τεκμαρτα ημερομισθια υπολογιζονται απο μουσικους μεχρι σε κομμωτες. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΟΜΜΟΤΗΡΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ

    • ΒΑΣΟΣ avatar
     ΒΑΣΟΣ @ Δικερως 21/09/2012 19:58:09

     και πολλοι αλλοι,ειναι πολυ μικρο ποσοστο? = ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ 2006

    • ΒΑΣΟΣ avatar
     ΒΑΣΟΣ @ Δικερως 21/09/2012 20:01:01

     Τεκμαρτα ημερομισθια υπολογιζονται απο μουσικους μεχρι σε κομμωτες.ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

 3. franc avatar
  franc 21/09/2012 09:06:43

  Αν όμως όλοι αυτοί οι θιγόμενοι κυρήξουν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ επ' αόριστον, που ούτως ή άλλως θα τους συμφέρει πλέον να ασχολούνται μόνο με την μαύρη οικονομία για τα προς το ζην αναγκαία, τι θα εισπράξει η Τρόικα?
  Προφανώς δεν φτάνει τοσο μακρια ο νούς τους...

 4. Father Fotis avatar
  Father Fotis 21/09/2012 09:23:45

  Θα διαφωνήσω με τον κο Πιλότο. Δεν μας πήραν μόλις τα σώβρακα αλλά ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ (ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ). Όσοι γνωρίζουν οικονομικά και έχουν μελετήσει (και κατανοήσει) το τι έχει κάνει το ΔΝΤ σε άλλες χώρες στο παρελθόν, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Προτείνω να διαβάσετε το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ.

  • franc avatar
   franc @ Father Fotis 21/09/2012 14:21:07

   Η Ναομι Κλάιν καπου λέει οτι το πρώτο χτύπημα των Τραπεζιτών όταν δημιουργούν μια "κρίση" είναι η πρόκληση αισθήματος συλλογκής ευθύνης που παραλύει τον λαό, αφού πιστεύει οτι εμείς φταίμε, αφού "μαζί τα φάγαμε". Εντολοδόχος-εκτελεστής ο Πάγκαλος...Επιπλέον αυτό αθωώνει τους συνεργούς των Τραπεζιτών. Αφού όλοι μαζί φταίμε, τι σημασία έχει ποιός περισσότερο και ποιός λιγώτερο.
   "Ολα τάχουνε γραμμένα τα βιβλία τα καημένα"...

   • kat avatar
    kat @ franc 21/09/2012 16:03:53

    Το βιβλίο είναι για ανθρώπους με γερά νεύρα...αλλά ειναι εξαιρετικό

 5. θησεας avatar
  θησεας 21/09/2012 09:24:45

  δυστηχως ολοι αυτοι που τα σκεφτονται αυτα δεν εχουν ιδεα απο τον ιδιωτικο τομεα ! ειναι ασχετοι ! ουτε περπτερο δεν μπορουν να μανατζαρουν ! θελουν κ αναπτυξη...μαλλον ενοουν την αναπτυξη του φιλου τους του μπομπολα...δρομους ,δρομους ,δρομους, θα επρεπε οπως στον ιδιωτικο τομεα οταν κανουν λαθη στην επιχειρηση να τιμωρουνται !

 6. nikos avatar
  nikos 21/09/2012 09:42:49

  Η απόλυση πολιτικών κυβέρνησης με τι ισοδυναμεί άραγε;;;;;;;

 7. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 21/09/2012 09:59:13

  Οι ανθρωποι ειναι ανθελληνες,δοσιλογοι και η τιμωρια τους πρεπει να ειναι παραδειγματικη.

 8. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 21/09/2012 10:19:37

  Εχει λίπος ο ΄Ελληνας μην το φοβάστε, μόνο 150 ευρώ, τρίχες, να ήταν 15.000 ευρώ να έλεγα ότι μπορεί να το σκέφτονταν!
  Τελικά οι τροϊκανοί είναι μεγάλοι ψυχολόγοι!
  ΟΚ, χαράτσια, παντού νέα χαράτσια και δεν σημαζεύεται.
  Αλλά τουλάχιστον δεν πρέπει να βγει κάποιος εκ της κυβερνήσεως - συγκυβερνήσεως τελοσπάντων να μας πει πούθε θα πάνε τα λεφτά?
  Με ενδιαφέρον θα περίμενα να ακούσω ότι πχ ένα μέρος θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους.
  Είπαμε είμαστε πολύ χαχόλοι, αλλά ας μας ρίξουν και λίγη στάχτη στα μάτια.

 9. Μακεδόνας avatar
  Μακεδόνας 21/09/2012 10:37:56

  "Περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια ακινήτων (κατοικίες, επαγγελματική στέγη, αποθήκες, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.ά.) θα κληθούν να καταβάλουν ένα νέο «έκτακτο» χαράτσι, το οποίο θα ξεκινά από 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται σε υψηλότερα επίπεδα, ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων από ακίνητα". Τρελαθήκαμε;;; Έκτακτη (εισφορά αλληλεγγύης λέγεται) εισφορά επιβλήθηκε στα εισοδήματα από ενοίκια και πληρώθηκε ήδη από τους φορολογούμενους.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Μακεδόνας 21/09/2012 14:11:53

   Τι λένε ρε!! 150 ευρώ φόρο από τα ενοίκια!!! Θα γίνει χαμός!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!

 10. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/09/2012 11:10:20

  Αφού θα φτάναμε εδώ έτσι και αλλιώς,προς τί η τρεμούλα με τα ισοδύναμα και οι απανωτές κουραστικές βόλτες των εταίρων στο Μαξίμου;
  Πολύ το τραβάτε το σκοινί παιδιά και οι κόκκινες γραμμές ξεφτίζουν μία-μία.

 11. θησεας avatar
  θησεας 21/09/2012 11:15:33

  ειναι αληθεια οτι τα ακινητα πανω απο 1000 τμ εχουν 30% εκτωση. κ πανω απο 2000τμ 60% εκπτωση στο χαρατσι ? μηπως βοηθαμε τα μολλ τ σμαρκετ κ ολους τους μεγαλους ? μηπως ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος ? μηπως ? μηπως ειναι παραβιαση του συνταγματος ? μηπως ?

 12. TARAMAS avatar
  TARAMAS 21/09/2012 12:05:10

  Δηλαδή:
  "...η συνολική φορολογική επιβάρυνση για τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ, που σήμερα μαζί με τη φορολογία των μερισμάτων φθάνει το 42,5%, ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ κάτω από το επίπεδο του 30%..."
  και
  "... οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για όσους αυτοαπασχολούμενους είναι ταυτόχρονα και οικογενειάρχες ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ. Για παράδειγμα, για φορολογούμενο με δύο παιδιά και ατομική εμπορική επιχείρηση, η οποία έχει ετήσια καθαρά κέρδη 16.000 ευρώ, ο φόρος σήμερα ανέρχεται σε 1.020 ευρώ. Εάν ισχύσει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 25% από το πρώτο ευρώ του καθαρού εισοδήματος, ο φόρος θα ανέλθει στα 4.000 ευρώ και θα αυξηθεί κατά 292,15%! Εάν ισχύσει συντελεστής 30%, ο φόρος θα φθάσει στο απίστευτο ύψος των 4.800 ευρώ σημειώνοντας αύξηση-σοκ 370,58%!"

  Με άλλα λόγια, κλείστε όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι τις ατομικές σας επιχειρήσεις να γίνετε υπάλληλοι στις ΑΕ. Γιατί αυτές δεν φοροδιαφεύγουν.

 13. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 21/09/2012 12:38:08

  ETΣΙ επιτυγχάνονται οι πραγματικοί στόχοι ''εξυγίανσης'' της οικονομίας :

  1) Να αναγκαστούν ΟΛΟΙ να ξεπουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους, και θα δημιουργηθούν μόνον ''εταιρείες'' που θα μας ενοικιάζουν τα ακίνητα που θα ζούμε, ή θα χρησιμοποιούμε επαγγελματικά

  και
  2) Θα μειωθούν δραματικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατί θα αναγκαστούν να πάνε υπάλληλοι κάποια στιγμή , που πάλι θα τους προσλάβουν ''εταιρείες'', με μισθούς πείνας.

  • drider avatar
   drider @ Afroditi P. 21/09/2012 13:00:42

   Για να ενισχύσω το 1ο σημείο που αναφέρεις:

   "Οι τράπεζες, για να ξεπεράσουν το κραχ στην κτηματαγορά, εάν προ­χωρήσουν μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, καθώς αυτό θα έχει άμεσες και ίσως καταστροφικές συνέπειες και για τις ίδιες, έχουν εκπο­νήσει ένα σχέδιο, με βασικό πλαίσιο τη δημιουργία εταιρειών αξιοποίη­σης ακινήτων (real estate) και την εκχώρηση σε αυτές των ακινήτων που θα κατάσχουν, ενώ το σχέδιο δεν αποκλείει ακόμη και την παραχώρη­ση των κατασχεμένων ακινήτων στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους έναντι... ενοικίου! "

   Πηγή: h**p://topontiki.gr/article/39188

 14. Γιώργος avatar
  Γιώργος 21/09/2012 15:06:53

  Σας διαβάζω καιρό. Πως μπορείτε και στηρίζετε ακόμα τον κο Σαμαρά; Που είναι τα ισοδύναμα μέτρα; Πάλι χαράτσια θα βάλει; Το Ζάππειο τι απέγινε;

  • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
   Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ Γιώργος 21/09/2012 16:07:04

   Γίνεται ανακαίνιση, μόλις τελειώσουν τα βαψίματα θα έχουν χοροεσπερίδα, θα μιλήσει στους καλεσμένους και το Τόμσεν.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 21/09/2012 16:39:45

    Ἐκεῖ εἶσαι ἀκόμη,τώρα σοβατίζουν τό Ζάππειο 2...

 15. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 21/09/2012 16:16:06

  Προτείνω το εξής φορολογικό μέτρο: έκτακτη εισφορά 1.000 ευρώ επί όλων των εν ζωή διατελεσάντων βουλευτών και κυβερνητικών αξιωματούχων ως σήμερα.

  • franc avatar
   franc @ Αιρετικός 21/09/2012 20:59:27

   Σωστό!!! Κλείνει η τρύπα των 2 δις στο πακέτο αμέσως...

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ franc 23/09/2012 16:43:17

    Yeap',δυο εκατομμυρια εν ζωη διατελεσαντες βουλευτες
    και κυβερνητικοι αξιωματουχοι,επι 1000 ευρω,ισον
    2 δισεκατομμυρια.

 16. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 21/09/2012 16:41:26

  Ἐγῶ πού εἶχα μιά γκαρσονιέρα νοικιασμένη,ἀλλά ξενοικιάστηκε τόν Αὔγουστο πού μᾶς πέρασε,πόσο θά πληρώσω;

 17. alexia avatar
  alexia 21/09/2012 17:03:38

  Επιτελους δικαιοσύνη ,να πληρώσουν και τα χαϊδεμένα παιδιά δηλ. οι αγρότες που μέχρι τώρα μόνο να εισπράτουν ήξεραν και να κλαίγονται.Πηγαίνετε στην επαρχία να δείτε τι γίνεται από πανάκριβα ακινητα,αυτοκινητα ,σπατάλες και τεράστιες καταθέσεις .Οσο για τους ελευθερους επαγγελματίες τι να πω ;Στην καλύτερη περίπτωση δηλώνουν 10000ευρώ και δεν πληρώνουν τίποτα ενώ ξοδευουν μόνο για την συντήτηση των σπιτιων τους πάνω απο 10000 το χρόνο

 18. Δικερως avatar
  Δικερως 21/09/2012 17:55:58

  Παρακαλω,να παραλειψετε τον τουρκογενη ορο "χαρατσι",τουλαχιστον απο την επικεφαλιδα,αφου το αρθρο ειναι του Ε.Τ.
  Το Haraç,ηταν κεφαλικος φορος επι ολων των ραγιαδων(Χριστιανων Οθωμανων υπηκοων).Επιβαλλοταν κατ'ετος σε ολους τους υποχρεους ανω των 12 ετων.Συλλεγοταν,τουλαχιστον στην αρχη,απο τους εκμισθωτες(Haraçbasi) μετην βοηθεια των εισπρακτορων(Haraçilar).
  Επιδιδοταν,ετησιως,αποδειξη πληρωμης με την μορφη χαρτινης αποδειξης που ανεγραφε:
  "Ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του."
  Πιστευω πως αντιλαμβανεσθε,την κορυφαια συμβολικη σημασια της επισημανσης αυτης.
  Ευχαριστω.

 19. ΒΑΣΟΣ avatar
  ΒΑΣΟΣ 21/09/2012 19:50:33

  Ρε παιδιά γιατι δεν ανεβαίνουν τα σχολια μου;;;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ΒΑΣΟΣ 23/09/2012 16:49:34

   Γιατι ηταν "φορτωμενα".

   http://www.youtube.com/watch?v=faouDt0yc0w

   Πιο "φορτωμενος" πεθαινεις.

 20. Κλέων avatar
  Κλέων 21/09/2012 20:40:05

  Εκ παραδρομής έγραψα φορολογουμένων αντί για φορολογηθέντων.
  Σωστά με διόρθωσες μεν, αλλά η αγένεια, σου περισσεύει.
  Για τον υπόλοιπο σχολιασμό, κουβέντα και εσύ.
  Μάλλον θα είσαι ο άλλος σύμβουλος του Στουρνάρα.

  • ΒΑΣΟΣ avatar
   ΒΑΣΟΣ @ Κλέων 22/09/2012 16:25:49

   δεν διόρθωσα εσένα κλεων. Σωστα τα έγραψες.
   Με τον ΔΙΚΕΡΟΣ φόρτωσα απιστευτα.
   Πιο ξερόλας πεθαίνεις.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ ΒΑΣΟΣ 23/09/2012 15:06:54

    http://www.express.gr/afieroma/forologikh_dhlosh/602131oz_20120515602131.php3

    http://www.logistis.gr/default.asp?pid=215&la=1

    http://www.poeppp.org/main/index.php?option=com_content&view=article&id=318:2011-04-19-10-20-30&catid=1:2009-07-11-13-22-11&Itemid=11

    http://www.forin.gr/search?q=%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF+%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF+%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1+2011

    http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/565240/Article.aspx

    Σελ.24-25 παρ.3,παραδειγμα 1-2

    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_EVOIAS/Book%20Boskou_1.pdf

    Oι αλλοι συνδεσμοι εν καιρω,
    γιατι πρεπει να φαμε κιολα.
    Καλλιτερα ξερολας,παρα
    ανιδεος.
    Αντε ξεφορτωσε τωρα γιατι
    δεν το'χεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.