21/08/2009 20:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαράς Ευαγγέλια στα Χρηματιστήρια από αισιόδοξες δηλώσεις του Bernacke της FedΣαφές μήνυμα προς τα χρηματιστήρια έδωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής Fed Ben Bernacke μιλώντας σε ακροατήριο κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole:  « η παγκόσμια οικονομία είναι περισσότερο σε σταθερό έδαφος τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη»  ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε, όμως, πως δεν περιμένει ότι η ανάκαμψη θα είναι ταχεία, αλλά μάλλον μια αργή διαδικασία.

 

Οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν ανοδικά καθώς μετά την ομιλία Bernacke ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,5%, ο Γερμανικός Dax 2,92%, η Γαλλία 3,14% και το Λονδίνο 2,08%.

 

«Η αμερικανική οικονομία απέφυγε τα χειρότερα και εμφανίζεται έτοιμη να σταθεροποιηθεί, με καλές προοπτικές για βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη», πρόσθεσε ο Μπερνάνκι και διευκρίνισε ότι η ανάκαμψη μπορεί «να είναι αργή στην αρχή» λόγω των εντάσεων που επιμένουν, κυρίως στην κατανάλωση των αμερικανικών νοικοκυριών.

Ο επικεφαλής της FED αναφέρθηκε επίσης στην ισχυρή μείωση της πρόσβασης στις έκτακτες οικονομικές βοήθειες που διατέθηκαν από την Τράπεζα αυτή για την σταθεροποίηση του οικονομικού συστήματος, βλέποντας ένα ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.