«Χαμός» απ’ τις αναφορές της Λιάνας Κανέλλη για ΜΚΟ υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ
20/02/2014 19:05
Του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Χαμός» απ’ τις αναφορές της Λιάνας Κανέλλη για ΜΚΟ υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο και είναι ενδεικτικό ότι ο εμπλεκόμενος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Λιάπης, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη κεντρική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και «απειλεί» με μηνύσεις.

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η προσωπική αναφορά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Ακτίου – Βόνιτσας με αφορμή τις υποθέσεις διαφθοράς μέσω των ΜΚΟ.

Η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφερόμενη συνολικά στο «πάρτι» των εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος που διασπαθίστηκαν μέσω των ΜΚΟ κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις εκλογές καταγγέλλοντας «δουλεμπόριο» από ΜΚΟ που αναλαμβάνουν με «ταρίφα» 5% από χρηματοδοτούμενα προγράμματα να βρουν δουλειά σε ανέργους μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα σ’ αυτό το σημείο η Λιάνα Κανέλλη έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην ΜΚΟ «Γέφυρες στον Κόσμο» της οποίας πρόεδρος είναι ο Νίκος Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο η βουλευτής του ΚΚΕ να προβεί σε κάποια άλλη πιο συγκεκριμένη αναφορά για τη δράση της ΜΚΟ στην οποία προεδρεύει ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο και είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Λιάπης εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη κεντρική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία δίνει τη δική του εκδοχή στα όσα έχουν λεχθεί και «απειλεί» με μηνύσεις.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Με περίσσεια έκπληξη, πληροφορήθηκα αναφορά στο πρόσωπό μου, αν και όχι ονομαστική, που έλαβε χώρα σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού «ΣΚΑΪ», από την βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη. Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση της αλήθειας:

Διατελώ μέχρι σήμερα πρόεδρος του σωματείου «Γέφυρες στον Κόσμο», που είναι ένα σωματείο, προφανώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολείται κυρίως με το θεσμό της αδελφοποίησης της πόλης της Βόνιτσας, με τρείς ευρωπαϊκές πόλεις. Πέραν των ανωτέρω, η δραστηριότητα του σωματείου είναι ευρύτερα πολιτιστική, με προβολές ταινιών, διοργάνωση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ο σύλλογος έχει επταμελές ενεργό διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή, που εκλέχθηκαν μετά από εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα δημόσια και με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων – μελών του συλλόγου. Τα έσοδα και τα έξοδά μας είναι απολύτως διαφανή και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στον οποιονδήποτε.

Στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικής τους δραστηριότητας, οι «Γέφυρες στον Κόσμο» πήραν τη πρωτοβουλία και κατέθεσαν αίτηση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΕΣΠΑ για την απασχόληση ανέργων για 5 μήνες, παρόλο που το πρόγραμμα για το Σύλλογο δεν προβλέπει καμιά απολαβή. Όμως η πιθανότητα απασχόλησης ανέργων σε κοινωφελή έργα υποδομής ήταν σημαντική απολαβή για τον Σύλλογο.

Η αίτηση εγκρίθηκε και, μετά από προκηρύξεις, που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ, οι «Γέφυρες στον Κόσμο» προσέλαβαν άνεργους για 5 μήνες, με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και μόνο και με την έγκριση της ίδιας αρχής (ΑΣΕΠ), που εξετάζει και τις πιθανές ενστάσεις. Οι άνεργοι απασχολήθηκαν στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, σε δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα.

Ό,τιδήποτε άλλο λέγεται ή γράφεται σχετικά αποτελεί βρόμικη συκοφαντία και ως εκ τούτου υφίσταται υποχρέωση άμεσης αποκατάστασης διαφορετικά θα είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη εμού προσωπικά, αλλά και των ανθρώπων που με τιμούν με τη στήριξή τους, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων.


Με τιμή

Νικόλαος Λιάπης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργης Μ. avatar
  Γιώργης Μ. 20/02/2014 20:13:36

  Και καλά η Λιάνα βρήκε το Δήμαρχο Βόνιτσας με ΜΚΟ? Το ΚΚΕ δεν είναι ΜΚΟ με τα λεφτά του Χόννεκερ και των κληρονόμων του που ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Κόκκαλη λίγο πριν καταρρεύσει το καθεστώς όπως έγραψε τότε η Ελευθεροτυπία?

  • ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ avatar
   ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ @ Γιώργης Μ. 21/02/2014 15:14:45

   Οι "Γέφυρες" ξεκίνησαν σαν σύλλογος κατέληξαν να είναι ΜΚΟ. Στην περιοχή το ξέρουν όλοι. Οι προσλήψεις στα 5μηνα δεν γίνονται μέσω συλλόγων και μη δουλεύετε τον κόσμο εσείς του Σύριζα. Τώρα, για Χόνεκερ και λοιπά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και η μπάλα στην εξέδρα...

   • Γιώργης Μ. avatar
    Γιώργης Μ. @ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ 22/02/2014 14:58:17

    Οταν η Λιάνα είναι ΚΚΕ γιατί ο Λιάπης να μην έχει ΜΚΟ? Δεν είναι φυσιολογικό οι ρεβιζιονιστές που ποτέ δεν δήλωσαν ορθόδοξοι ούτε πιστοί στον Υπαρκτό και τη δικτατορία του προλεταριάτου,να βάζουν νερό στο κρασί τους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.