Χαμένο στη μετάφραση... το πρώτο διαδικτυακό μήνυμα της ΝΔ
27/08/2015 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαμένο στη μετάφραση... το πρώτο διαδικτυακό μήνυμα της ΝΔ

Αντί να πουν ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε ό,τι κτίστηκε με κόπο επί 2,5 χρόνια επιλέγουν... δημιουργική ασάφεια;

«Μας πήγαν πίσω, τώρα πάμε μπροστά» είναι το μήνυμα της πρώτης διαδικτυακής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας.

Το ακριβές μήνυμα του πρώτου διαδικτυακού σποτ είναι το εξής:

«Το τι συνέβη τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, είναι γνωστό, το βιώνουν όλοι. Δεν χρειάζεται κανένας να το υπενθυμίζει. Η Νέα Δημοκρατία δε θα διεκδικήσει το ρόλο εκείνου που αναζητά με άγχος τη δικαίωση.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη που θα διατυπώσει ένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Η υπεύθυνη δύναμη που θα ξαναχτίσει όσα γκρεμίστηκαν και θα εγγυηθεί την οριστική ρήξη με το παλιό και τη μετάβαση στη νέα εποχή».

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... τεχνοκρατικό και μακριά από τα... «γαλλικά» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Άλλωστε το σκληρό ροκ το χρησιμοποιεί στις συνεντεύξεις και γι' αυτό ξαναβγήκε και είπε ότι ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές για να την... κοπανήσει. Είπε επίσης ότι θέλει νίκη της ΝΔ με μία ψήφο. Καλά όλα αυτά, όμως, το πρώτο διαδικτυακό μήνυμα τι ακριβώς λέει; Σε ποιους απευθύνεται; Θέλει να συσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες και να τραβήξει και ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Που είναι π.χ. το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης; Λες και ξαφνικά έρχεται ένα νέο κόμμα, η ΝΔ και υπόσχεται ότι θα έρθει σε ρήξη με το παλιό. Μα ο κόσμος έχει ταυτίσει το παλιό με τη ΝΔ πώς τώρα υπόσχονται το καινούργιο; Αντί να πουν ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε ό,τι κτίστηκε με κόπο επί 2,5 χρόνια επιλέγουν... δημιουργική ασάφεια; Πρώτο δείγμα αρνητικόν για τους επικοινωνιολόγους που φαίνεται ότι είναι εκτός κοινωνίας και δεν καταλαβαίνουν τι λέει ο κόσμος.

H πλάκα είναι ότι δεν έχουν ούτε έμπνευση. Χρησιμοποιούν συνθήματα που χρησιμοποίησε και ο Κ. Καραμανλής.

Το σύνθημα “Τώρα πάμε μπροστά”, παραπέμπει στο “Μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά”, που είχε χρησιμοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής στις εκλογές του 2007, όπως φαίνεται και από τη σχετική αφίσα.

Το σύνθημα “Ξεκινάμε”, παραπέμπει ευθέως στο “Νέο ξεκίνημα”, που είχε χρησιμοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής στις εκλογές του 2000.

Άντε παιδιά. Να επιστρέψετε στη Ρηγίλλης, να κάνει ο Βαγγέλας την συγκέντρωση έξω από το ιστορικό κτίριο, να ανεμίζουν οι σημαίες με τον πυρσό, να βγει στο μπαλκόνι ο Μεϊμαράκης, ο Βουλγαράκης και η Ντόρα και... βουρ προς τη νίκη.

Τι να πει κανείς. Αναπαλαίωση...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 27/08/2015 22:41:03

  μα τι πίνουν στα κεντρικά??? (Ευτυχώς βλέπω άδωνι να ξεσκίζει συρμαλένιο live και χαλαρώνω λίγο...)

 2. J avatar
  J 28/08/2015 02:52:24

  Μα δεν έχετε καταλάβει πως το πρόβλημα είναι ο βαρόνος της ΝΔ;Αυτός στηρίζει απόλυτα τον αγράμματο δημαγωγό που παρίστανε μέχρι χθες τον πρωθυπουργό.Για να μην σας πω ότι τον στήριζε ήδη από την εποχή που η συμμορία του δημαγωγού ήταν στα όρια του ποινικού νόμου.Αλλά εδώ και τρια τουλάχιστον χρόνια τον στηρίζει φανερά και μάλιστα υπονόμευε και τον ίδιο τον Σαμαρά.Νομίζετε πως ο Καμμένος έχει αυτόβουλη πολιτική ύπαρξη;Το μόρφωμά του από την αρχή εντασσόταν σε ένα γενικό σχεδιασμό που αποσκοπούσε αφενός να πλαγιοκοπήσει τη μεταρρυθμιστική ΝΔ αφετέρου να αποτελέσει συγκυβερνήτη του δημαγωγού τη δεδομένη στιγμή.Βλέπεις τη στάση που τηρούσε το φοβισμένο ανθρωπάριο που είναι σήμερα ο ανώτατος πολιτειακός παράγων καθόλη τη διάρκεια την διακυβέρνησης Σαμαρά.Βλέπεις πρόσωπα από το περιβάλλον του βαρόνου να στελεχώνουν την κυβέρνηση του δημαγωγού.Βλέπεις τα...τέσσερα λεπτά προεκλογικό αγώνα που έκανε ο βαρόνος για το δημοψήφισμα.Ο δημαγωγός το γνωρίζει καλά αυτό και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.Ίσως να θεωρεί πως ο βαρόνος επιζητεί την λήθη παλαιών σκανδάλων αλλά εγώ πιστεύω πως ο βαρόνος ακολουθεί απλά την οικογενειακή (απ'τη μεριά του θείου του) συνήθεια,περιμένει την πλήρη εθνική καταστροφή από μια δεύτερη πρωθυπουργία του αγράμματου δημαγωγού για να επιστρέψει μετά ως...σωτήρας.

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ J 28/08/2015 06:38:47

   Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω ότι με την κυβέρνηση του Βαρόνου τα Ολυμπιακά έργα εγκατελείφθηκαν και προέκυψε το μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης. Μετά το 2006 η Αθήνα είχε γίνει ένα απέραντο παζάρι Πακιστανοαφγανών. Είχε γίνει και εκείνη η διαδήλωση για το δήθεν "σχισμένο Κοράνι", κατά την οποία λαθραίοι Πακιστανοί κατέστρεψαν αυτοκίνητα και καταστήματα ελλήνων πολιτών. Φυσικά, ατιμώρητοι. Αυτό το πράγμα ονομαζόταν "δεξιά κυβέρνηση". Μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο τέτοια διάλυση να είχε συμβεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Να μην ξεχάσω τη "θωράκιση" της ελληνικής οικονομίας... Και τώρα εμφανίζεται ο εν λόγω ως σωτήρας, ενώ ήταν από τους πλέον αποτυχημένους πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης; Ν

 3. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 28/08/2015 07:56:37

  Πάλι νέο ξεκίνημα. Όλο ξεκινάμε και όλο πουθενά δεν πάμε. Εντελώς λάθος το μήνυμα. Ιστορία του Ανθρώπου

 4. Παράξενος avatar
  Παράξενος 28/08/2015 08:10:05

  Αν η ΝΔ βγει πρώτη θα αναγκαστεί να εφαρμόσει το χειρότερο μνημόνιο όλων, για το οποίο άλλωστε δεν ευθύνεται η ίδια (ανεξάρτητα από το τι έγινε στη μεταπολίτευση, το τρίτο μνημόνιο είναι καθαρά έργο σύριζα και των ψηφοφόρων του που τον στήριζαν διαρκώς). Δηλαδή θα έβλαπτε πολύ σοβαρά την εικόνα της. Βρίζει κανείς τον ΓΑΠ σήμερα; Όχι, τον Σαμαρά βρίζουν, παρόλο που ο ΓΑΠ παρέδωσε την Ελλάδα στο πιάτο στο ΔΝΤ και ρίσκαρε τη θέση της στην ευρωζώνη ενώ ο Σαμαράς μείωσε την οικονομική εξάρτηση της Ελλάδας και για αυτό του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια το 2014 ΗΠΑ και Γερμανία (καθεμία για δικούς της λόγους θέλουν μια Ελλάδα μονίμως αδύναμη ενώ μελετούν και το σενάριο εξόδου της από το ευρώ). Η μόνη πραγματική λύση θα ήταν να καταρτίσει η ΝΔ μια αληθινή στρατηγική εξόδου του ελλαδικού ελληνισμού από τον ιστορικό αφανισμό του αλλά κάτι τέτοιο... είναι αργά πια, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αν θέλει λοιπόν η ΝΔ να κερδίσει εκλογές στην Ελλάδα η μέθοδος είναι μία: να δώσει συγκεκριμένες, σημαντικές υποσχέσεις. Π.χ. "θα δημιουργήσουμε τόσες θέσεις εργασίας και θα ρίξουμε την ανεργία", "θα ανακουφίσουμε τα νησιά από τους μετανάστες" "θα μειώσουμε τους φόρους για τις επιχειρήσεις" "θα ενισχύσουμε τις νέες οικογένειες" "θα περιορίσουμε τα capital controls" κ.λ.π. Και "θα βρούμε τα λεφτά για όλα αυτά αναπτύσσοντας τη γεωργία, την αλιεία και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να γυρίσουν στην Ελλάδα, προωθώντας τη βιοτεχνία σε περιοχές με συγκριτικά πλεονεκτήματα, πατάσσοντας τη μεγάλη φοροδιαφυγή, ευνοώντας το εμπόριο με τις γειτονικές χώρες,..." κ.λ.π. Μπορεί να φτιάξει προεκλογικό πρόγραμμα πιασάρικο, αν βάλει να το φτιάξουν άτομα με νοημοσύνη μεγαλύτερη από ραδικιού. Και βέβαια στα ΜΜΕ να μην το στηρίζουν οι γηραλέες μορφές που έχει βαρεθεί ο κόσμος να βλέπει. Επίσης να δώσει έμφαση στο διαδίκτυο γιατί πρέπει να υπάρχει αντίλογος στα troll του σύριζα και μέσα όπως το facebook έχουν τεράστια επιρροή. Είχα γράψει τη γνώμη μου ότι ο cool Αλέξης θα νικήσει άνετα αλλά από όσα διαβάζω ίσως δεν είναι έτσι. Η ΝΔ μπορεί να νικήσει αν το θέλει και ακολουθήσει πιστά τη σωστή στρατηγική.

 5. airman avatar
  airman 28/08/2015 09:16:15

  Επειδή το banner παραπέμπει σε κασσέτα, μήπως στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ρηγίλλης να πουλάνε και κασσέτες του Ρόμπερτ Ουίλιαμς; Πριν 30-35 χρόνια έκαναν θραύση!

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 28/08/2015 10:17:38

  Ο Τσίπρας μας έστειλε έντρομους να αγοράζουμε κονσέρβες! Στην Ευρώπη! Το 2015! Χωρίς πόλεμο! Αυτό δεν κάνει για μήνυμα στο λαό; Ο τύπος μας έστειλε όλους για διαβατήρια. Αν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας τώρα, απλά και με ειλικρίνεια, όταν φτάσαμε να τρέμουμε πως θα τιναχθεί στον ΑΕΡΑ η χώρα μας εξαιτίας τους, πότε;

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ victoria (true) 28/08/2015 10:55:51

   Δε νομίζω ότι είναι καλή τακτική να υπενθυμίσεις στον έλληνα ψηφοφόρο πόσο λάθος έκανε στις προηγούμενες εκλογές. Από εγωισμό και μόνο θα ξανακάνει το ίδιο ή δε θα συμφωνήσει μαζί σου. Ο κόσμος εδώ θέλει ευχάριστες αφηγήσεις και να μην ευθύνεται για τίποτα, ούτε καν να υπονοείς ότι ευθύνεται για κάτι.

   • airman avatar
    airman @ Παράξενος 28/08/2015 11:50:59

    Όποιος δε θέλει να ακούει ότι ευθύνεται είναι το λιγότερο ευθυνόφοβος αν όχι ανεύθυνος. Οπότε και οι επιλογές του είναι αντίστοιχες. Αυτές τις περιπτώσεις μόνο με υπευθυνότητα μπορούν να αντιματωπισθούν. Αλλιώς παίζεις στο γήπεδό του και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Στο γήπεδο αυτό παίζει πάρα πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ που διαλαλούσε και διαλαλεί ότι τελικά για όλα φταίνε οι - κακοί - εταίροι/δανειστές/"τοκογλύφοι". Άμα δεν έχεις συγκεκριμένες προτάσεις και καταφεύγεις σε κόλπα που μεταχειρίζονται καλύτερα οι αντίπαλοι, μάλλον παίζεις εκτός έδρας με δεύτερη εντεκάδα!

    • Παράξενος avatar
     Παράξενος @ airman 28/08/2015 12:14:06

     Αυτοί είναι οι Έλληνες, τι να κάνουμε τώρα; Θέλει ή όχι η ΝΔ να πάρει άτομα που ψήφισαν ΑΝΕΛ και σύριζα πριν και τώρα εγκαταλείπουν αυτά τα δύο κόμματα ή απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές και δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουν; Αν θέλει δε θα τους πείσει με το να τους πει ότι έκαναν μα..κία το Γενάρη που ψήφισαν ΑΝΕΛ ή σύριζα ή που απείχαν. Αν δεν ενδιαφέρεται για αυτό το σύνολο ψηφοφόρων θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσει. Όσο για συγκεκριμένες προτάσεις, τις έγραψα παραπάνω. Eπίσης, δεν προκύπτει από το σχόλιο μου ότι είμαι υπέρ του να τα ρίξει η ΝΔ στους Γερμανούς. την ΕΕ κλπ. Αυτό που είπα είναι να μην πει στους Έλληνες «σας τα λέγαμε να μην τους βγάλετε κυβέρνηση και δε μας ακούσατε». Και να τους πει ευχάριστα πράγματα για το μέλλον. Αν θέλει να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες νίκης.

     • airman avatar
      airman @ Παράξενος 28/08/2015 12:51:41

      Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς τελειώνουν με το "πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα". Τα παραμύθια των πολιτικών τελειώνουν κάπως σαν του Τσίπρα. Επίσης τα παιδάκια τα παρηγορούμε με το "να το κάνω μάκια να περάσει". Οι ψηφίζοντες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το γεγονός ότι έχουν συνηθίσει στη μεγάλη πλειοψηφία τους να τους συμπεριφέρονται προεκλογικά σαν παιδιά είναι ένα λάθος που πρέπει να σταματήσει. Και το ποιος πρέπει να το σταματήσει είναι ευνόητο, εκτός κι αν μιλάμε για κάποιον ανόητο.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Παράξενος 28/08/2015 13:09:57

      Δεν λέει κανείς να βγάλουμε όλον τον κόσμο βλάκα. Όμως αν θέλουμε να μας κυβερνούν αυτοί που μας "λένε τα ευχάριστα" (έναντι της πραγματικότητας), μεγάλες δόξες έρχονται. Μαθηματικά, δεν χρειάζεται να το προβλέψουμε. Άσε εκείνα τα κόκκαλα των προγόνων. Νους, Λογική, Αλήθεια, Αριστεία, Στάχτη και Μπούρμπερη. Ούτε αποτέλεσμα δηλαδή, ούτε ήθος. Τουλάχιστον να έχεις ή το ένα ή το άλλο. Λίγα αντανακλαστικά βρε παιδιά. Στον μπάχαλο αυτόν τον κόσμο ζούμε όλοι, αλλά όχι όλα ίσιωμα. Στην ισοπέδωση και το παραμύθι υπάρχουν άλλωστε καλύτεροι, στο είπε ο φίλος εδώ.

     • Παράξενος avatar
      Παράξενος @ victoria (true) 28/08/2015 13:29:11

      Δε βλέπω πού μίλησα για παραμύθι, ισοπέδωση, αμοραλισμό, αναποτελεσματικότητα. Τέλος πάντων. Δεν επιμένω.

 7. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 28/08/2015 10:49:09

  τι παραπονιέστε βρε παιδιά;; το φίμωτρο μια χαρά βρίσκει τη καμπάνια του Βαγγέλα;;; αυτοί οι διαχρονικά υποστηριχτές της παράταξης... αχ θυμάμαι το αείμνηστο αποκαλυπτικό δελτίο του 2008...

 8. Disdemona avatar
  Disdemona 28/08/2015 13:16:48

  Κουραστήκαμε από τις συνθηματικές αοριστολογίες. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και η πραγματικότητα πολύ σκληρή. Πεί(σ)τε μας με σαφήνεια τι ρεαλιστικό πλάνο έχετε ( αν έχετε) και γιατί θα είσαστε εσείς οι καλύτεροι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.