#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2010 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χίλιες και μία νύχτες συναίνεσης για ένα υπουργείο

Ο “μεσαίος χώρος” και ο ομφάλιος λώροςΟ συνεπέστερος νεοφιλελεύθερος πολιτικός, ο κ. Α. Ανδριανόπουλος, μέσα από μια σειρά άρθρων τάσσεται υπέρ του Μνημονίου, καθώς το θεωρεί μονόδρομο και προβλέπει λιμούς και καταποντισμούς αν δεν το ακολουθήσουμε.

Νεοφιλελεύθερη ρητορική 20ετίας, που βγήκε από τη ναφθαλίνη, που αποφυλακίσθηκε από το χρονοντούλαπο της (αποτυχημένης) ιστορίας της για να συμπορευθεί και να στηρίξει  μια αδιέξοδη πολιτική.

Στο κάδρο των μαχητών υπέρ του μνημονίου προστίθεται με την αρθρογραφία του και ο κ. Γιάννης Λούλης, κατηγορώντας τον Σαμαρά για «ακραίο λαϊκισμό» και τη ΝΔ για τη μη συναίνεση. Ο εφευρέτης του ιδεολογήματος του «μεσαίου χώρου», υπερθεματίζει για τη ζωτικότητα του μνημονίου, ως  «ομφάλιου λώρου» για τη χώρα.

Η Ντόρα είναι η πολιτική έκφραση των ανωτέρω, καθώς στηρίζει το πρόγραμμα των 100 ημερών μέχρι την 4η δόση του δανείου. Και των 1000 αν χρειασθεί. Χίλιες και μία νύχτες συναίνεσης για ένα Υπουργείο. Προτείνουμε το Πολιτισμού. Να φτιάξει μουσείο για τα νεοφιλελεύθερα απολιθώματα.

Η συμμαχία των προθύμων που στηρίζουν τις επιλογές, διακονούν το έργο και κηρύττουν τον λόγο της Κυβέρνησης, βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε ολίγα αλλά αρκετά από το τελευταίο άρθρο του Α.Α. και έπειτα πάμε λίγο παραπέρα το καταστροφολογικό σενάριο:

« Είναι πρακτικά αδύνατον μέσα σε τρείς περίπου μήνες το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αναδιοργανωθεί και να αλλάξει συμπεριφορά. Είναι έτσι πιθανότατο να μην εκταμιευθεί τελικά η τέταρτη δόση και η χώρα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Κι οφείλουν όλοι να κατανοήσουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Δίχως τα χρήματα της Τρόικας θα είναι αδύνατον να ξεπληρώσουμε διεθνείς υποχρεώσεις αλλά και να ικανοποιήσουμε δικές μας τρέχουσες ανάγκες. Η Κυβέρνηση δεν θα έχει λ.χ τη δυνατότητα πληρωμής όλων των μισθών και των συντάξεων. Κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκασθεί να βγεί από το ευρώ, ώστε να τυπώσει χρήμα, και να πληρώσει τις εσωτερικές της υποχρεώσεις. Η αναπόφευκτη όμως μεγάλη υποτίμηση θα κάνει αδυσώπητα μεγάλο το εξωτερικό χρέος, και θα καταδικάσει την χώρα σε μακρόχρονη ύφεση και παρακμή.

Η αδυναμία αποπληρωμής δόσεων των όσων χρωστάμε στο εξωτερικό θα διακόψει την όποια δυνατότητα διεθνούς χρηματοδότησης. Συνακόλουθα, θα στεγνώσουμε από συναλλαγματικά αποθέματα. Και θα καταρρεύσουν οι εισαγωγές. Το εμπόριο θα τιναχθεί στον αέρα, και μαζί του τα έσοδα του κράτους. Η φορολόγηση ακινήτων, ο ΦΠΑ και τα όποια άλλα φορολογικά έσοδα θα εξαφανισθούν, από ένα αδύναμο να πληρώσει κοινωνικό σύνολο. Που, παράλληλα, δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει και πολλά είδη πρώτης ανάγκης. Οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διακοπούν, με αποτέλεσμα περικοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σοβαρότατες ελλείψεις βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης καθώς και κηροζίνης για τα αεροπλάνα. Όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και λόγω ηλεκτρισμού αλλά και λόγω διακοπών στις εισαγωγές θα πάψουν να λειτουργούν με ανυπολόγιστες συνέπειες σε συγκοινωνίες, νοσοκομεία και επιχειρήσεις.

Η κάμψη των εισαγωγών θα προκαλέσει και ελλείψεις σε τρόφιμα ενώ τα σούπερ μάρκετ θα αδειάζουν. Η Κυβέρνηση θα αναγκασθεί να οργανώνει συσσίτια στους δρόμους ενώ συμμορίες ημεδαπών και αλλοδαπών θα διατρέχουν τους δρόμους και θα ελέγχουν ολόκληρες συνοικίες. Ο εφιάλτης είναι πολύ κοντά. Εκτός αν ξυπνήσουμε έγκαιρα.»

Ζουλού θα βράζουν τους παχύτερους εξ ημών. Όσοι έχουν πρόχειρο ένα εκατομμύριο δραχμές θα αγοράζουν μια μερίδα βραστό. Προνοιακό, δηλαδή δωρεάν θα είναι μόνο το πιλαφάκι. Θα γίνονται φόνοι για μία ντομάτα, ένοπλες ληστείες για μια κονσέρβα. Η Αθήνα θα έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο γκέτο και τα εγγόνια του Σκόμπι θα ρίχνουν τρόφιμα στις ελεύθερες περιοχές του Κολωνακίου, του Ψυχικού, της Φιλοθέης και της Εκάλης. Ο στρατός θα φρουρεί το διεθνές αεροδρόμιο, ώστε να μην λεηλατηθούν οι προμήθειες του σε τρόφιμα, ενώ πολλοί θα προσπαθούν μέσω των Κινέζικων ντοκ στον Πειραιά να πάνε εργάτες στην Ασία, εξασφαλίζοντας τη διατροφή τους.

Ο ΓΑΠ θα ανακηρυχθεί «πολιτικός της χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό “Master of Disaster” κάνοντας ποδήλατο στην ταράτσα της Μεγάλης Βρετάνιας όπου έχει αποκλεισθεί, το νέο αντρικό πρότυπο θα επιβάλει το XXL  να έρχεται μικρό και ο Παπακωνσταντίνου θα δίνει συνεντεύξεις ότι μετά την 20ή αναθεώρηση του μνημονίου και τα μέτρα που ήταν αναγκασμένη να λάβει η Κυβέρνηση όλα θα πάνε καλά.

Ο ΦΠΑ είναι στο 83%, το ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 129 ευρώ και ο μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 169 ευρώ. Στο δημόσιο, γιατί στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός είναι 100 ευρώ κι ένα γιαούρτι με 40% λιπαρά για πάσα χρήση. Η αμόλυβδη έχει φθάσει στα 13 ευρώ το λίτρο, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται μόνο στα οδοφράγματα στις γειτονιές. Οι αρχηγοί των συμμοριών χρησιμοποιούν Καγιέν και Λέξους, τα οποία είναι και τα μόνα εμπορεύσιμα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα πωλούνται με τον τόνο για παλιοσίδερα.

Ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους με τα  μαϊμού καλάσνικοφ υπό μάλης, οι Έλληνες αισθάνονται ανακουφισμένοι  καθώς ακούν από την τηλεόραση ότι το έλλειμμα μειώθηκε περαιτέρω κατά 3%, και το ΔΝΤ θα μας δώσει τελικά την 85η δόση του δανείου.  Με άλλη ψυχολογία φοράνε την στολή εξόδου, σπάνε τα οδοφράγματα και  πάνε στα μπουζούκια…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/12/2010 15:16:02

  Αχ, αχ, αχ, μακάρι να μπορούσαμε να γελάσουμε με όλα αυτά Μικρέ Οδυσσέα...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Επώνυμος 06/12/2010 15:45:30

   Σ ένα αυτοκινητόδρομο της Aθήνας, κάποιος οδηγός φτάνει σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματάει. Κάποιος τον πλησιάζει και του χτυπά το τζάμι. Ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και ρωτάει:
   - Τι συμβαίνει;
   - Μια ομάδα από τρομοκράτες έπιασε όμηρο τον Γιώργο Παπανδρεου και ζητάει λύτρα 1 εκατομμύριο Ευρώ, αλλιώς λένε ότι θα τον καταβρέξουν με βενζίνη και θα του πετάξουν ένα αναμμένο σπίρτο... Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι, μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητούμε από κάθε αυτοκίνητο να κάνει μια δωρεά.
   - Και πόσα δίνει συνήθως ο καθένας; ρωτάει o οδηγός.
   - Γύρω στα 5 λίτρα !

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Επώνυμος 06/12/2010 15:49:00

   Δύο χρόνια τα καταστροφικά σενάρια δεν έχουν επαληθευτεί. Και όμως κάποιοι επιμένουν ακόμη. Μόνο με την επίκληση αυτών, περνάνε τα οικονομικά μέτρα, ως φαίνεται

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 06/12/2010 15:57:25

  Ρε παιδιά δεν είχατε ακούσει για κάτι δημοσκοπήσεις που θα έρχονταν στο χθεσινό Κυριακάτικο τύπο και θα έδιναν τη Μητσοτάκαινα στο 3-4%? Πού είναι αυτές οι κακόμοιρες οι μετρήσεις? Έχασαν το δρόμο? Μήπως το 2,4% που έδινε το ΠΑΡΟΝ του Κουρή παραήταν αισιόδοξο?Ο Χ''απαυτούλης δεν θα τοποθετηθεί επί του θέματος?

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 06/12/2010 19:13:16

   το 2,4 μάλλον εμπεριείχε τη δυναμική των πρώτων ημερών

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 06/12/2010 16:23:24

  Μικρέ Οδυσσέα,

  Εχω βαρεθεί να σε επιβραβεύω για τά άρθρα σου.
  Για ψάξε αυτό που ρωτάει ο Γιάννης από τον Αλιμο.
  Που πήγαν οι δημοσκοπήσεις;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 06/12/2010 19:11:50

   Ο Άγιος Βασίλης θα τις φέρει μαθαίνω.
   Πάντως εγώ δεν έχω βαρεθεί να ακούω καλά λόγια. Το νεαρόν της ηλικίας ίσως...
   Σε ευχαριστώ Κώστα

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Κώστας Ροδινός 07/12/2010 14:58:19

   Που να πήγαν; Λογικά θα βρίσκονται μέσα στο καράβι στη Σούδα, που λόγω θυελωδών ανέμων δεν απέπλευσε για να μην κουνηθούν και κιτρινίσουν περισσότερο!

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 06/12/2010 16:48:44

  Το γνωστό παραμύθι ότι με τα λεφτά του τερατώδους δανείου βάζουμε φαγητό στο τραπέζι. Όποιος εξακολουθεί να τους πιστεύει ή είναι βολεμένος πολύ καλά ή προτιμάει να πεινάσουν τα παιδιά του από το να αντισταθεί.

 5. oxoxo avatar
  oxoxo 06/12/2010 17:06:55

  Τί είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 06/12/2010 17:46:13

  Και κάτι ακόμη. Αφού είναι σίγουροι ότι κάνουν το σωστό για τη Χώρα γιατί τους ενοχλεί η 'ανευθυνότητα' και ο 'λαϊκισμός' της αντιπολίτευσης; Δεν είναι καλύτερο για αυτούς που η ΝΔ ακολουθεί μια στρατηγική που ο κόσμος θα απορρίψει επειδή θα βλέπει όλο και περισσότερο πόσο ωφέλιμο είναι το Μνημόνιο; Κανονικά θα έπρεπε να χαίρονται. Καθώς το Μνημόνιο θα εξαπλώνει τις ευργετικές επιδράσεις του σε όλη την κοινωνία οι πολίτες θα απομακρύνονται μαζικά από τον Σαμαρά, που τόλμησε να το απορρίψει. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όσο περισσότερο γευόμαστε τις χαρές του Μνημονίου (και είμαστε ακόμη στην αρχή) τόσο το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί του θα γιγαντώνονται κερδίζοντας τη μαζική υποστήριξη του λαού για το θάρρος και την προνοητικότητά τους. Και η ΝΔ δε θα ξαναδεί ποτέ ξανά την κυβέρνηση από κοντά. Γιατί λοιπόν τόση ανησυχία;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Δημήτρης 06/12/2010 19:14:10

   Έλα ντε. Γιατί άγχονται?

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Δημήτρης 07/12/2010 15:09:16

   Αγαπητέ Δημήτρη σε παρακαλώ, στείλε τον ορθότατο συλλογισμό σου στο ΓΑΠ και στα εξαπτέρυγα, μπας και ξυπνήσουν και πάψουν να αυτοϋπονομεύονται. Μην ξεχάσεις, σε παρακαλώ να το στείλεις και στη Δημοκρατική Συμμαχία της φίλης , για να ηρεμήσει λίγο το κορίτσι και να μην ψάχνει για υποστηρικτές στη μειονότητα της Θράκης!

 7. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/12/2010 18:24:35

  Οι Νεοφιλελεύθεροι ζουν ένα όνειρο. Απορρύθμιση, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση, ευελιξία, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαίωμα στον αυτοπροδιορισμό. Το λεξιλόγιό τους παίρνει νομική υπόσταση σιγά, σιγά. Το οπισθοδρομικό ελληνικό κράτος αλλάζει. Εκσυγχρονίζεται. Γίνεται ανταγωνιστικό, ανοιχτό στη διαφορετικότητα, σύγχρονο.
  Όσοι αντιστέκονται ή πρέπει να συμμορφωθούν δια της νουθεσίας ή να εξαφανιστούν.
  Αν στο τέλος μείνει και κανένας Έλληνας ζωντανός, η νεοφιλελεύθερη Ελλάδα ίσως έχει και πολίτες.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/12/2010 19:16:13

   Κοίτα Γιάννη ο σοσιαλιστικός νεοφιλελευθερισμός έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά. Συμπονούν, δεν είναι ανάλγητοι

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Μικρός Οδυσσέας 06/12/2010 19:47:02

    Άντε βρε! Είμαστε τυχεροί! Το βράδυ μετά τις δώδεκα ο Ανδριανόπουλος θα κάνει δωρεάν σεμινάρια νεοφιλελευθερισμού στην Αντροπή. Φια την αποσαφήνιση του σοσιαλιστικού μέρους του Πασοκικού νεοφιλελευθερισμού θα συμμετέχει και ο Κώστας - μου δωσες υπουργείο και το βούλωσα - Σκανδαλίδης!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μικρός Οδυσσέας 06/12/2010 19:51:37

    Και κλαίνε τα βράδυα στα μαξιλάρια Μικρέ Οδυσσέα.
    Αυτό που το βάζεις?
    Κλάμα ρίχνει το GAP. Φαίνεται άλλωστε. Δεν έχει διάθεση ούτε ένα ταξίδι να πάει (του έδωσε και κατάλαβε πάλι)

 8. Tassos avatar
  Tassos 06/12/2010 22:24:39

  τον θυμάστε ρε παιδιά τον ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ (Φάκτορα αν παρεξηγηθεί ο ...Ανδρέας δως του τα στοιχεία μου να με κάνει μήνυση) που μας έβαλε ένα πενηντάρικο (δραχμές) φόρο στην βενζίνη και είχε πει παραμύθι ότι η ΕΟΚ το είχε επιβάλλει γιατί είχαμε πιο φτηνή βενζίνη από τα υπόλοιπα κράτη. Ο ...αντικρατιστής που τον χαλάν οι ψηλοί φόροι....

 9. usound avatar
  usound 06/12/2010 22:34:59

  Ταύτα προφήτευσε ο πρώην νεοφιλελεύθερος και εκ των υστέρων ακόπως σιτιζόμενος Πασόκος .Για να μην μας τρομάξει έκρυψε και τα μετέπειτα εξής δεινά:
  -Οι υποψήφιες νύφες θα κάνουν παρθενορραφή.
  -Την αυγή μετά την νύχτα του γάμου σινδόνες αιμάσσουσες θα κυματίζουν στα μπαλκόνια.
  -Το νερό θα ζεσταίνεται στον ήλιο και μάνες θηλάζουσες και ξεβύζωτες θα λούζουν τα μωρά τους ,ρίχνοντας νερό με το μπρίκι.
  -Η διακοπή του θηλασμόυ θα γίνεται με μεταμεσονύκτια εμφάνιση τής Ντόρας στις λεχώνες.
  -Τα νεογέννητα θα φασκιώνονται για την πρόληψη φαινομένων Καραγκούνη.
  -40 μέρες οι λεχώνες δεν θα βλέπουν τον ήλιο. Χαλκοπράσινες, στην πρώτη έξοδο, θ’ αντικρύζουν το φωτοβολταϊκό φως της Μπιρμπίλη, που ως λέίζερ θα εστιάζει στο σοσιαλιστικό της τσόκαρο.
  -Πατσάς με ποδαράκια θα ενταχθεί στην καθημερινή διατροφή των βρεφών μετά την διακοπή του θηλασμού. Τα ικανότερα εξ αυτών θα συνεχίζουν να θηλάζουν απ’ ευθείας απ’ τα μαστάρια της Κατσέλη, ήτις θα αναισθητοποιείται με τηλεοπτική προβολή βράβευσης του ΓΑΠ.
  -Η στον γάμο του Καραγκιόζη εκτόξευσις σπερματοζωαρίων θα αποτελέσει πανελλήνιον σπορ, ως μέσον αντισύλληψης.
  -Εκ της αμώμου απιθάνου ταύτης συλλήψεως θα γεννηθεί Ανδριανοπούλου τέκνον, ομοιάζον στέρφου κουμπάρου, ονόματι Γιωργάκη.

 10. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 07/12/2010 15:32:38

  Αγαπητέ Μικρέ Οδυσσέα, έχω την εντύπωση πως τα απολιθώματα, ακόμα κι αν είναι νεοφιλελεύθερα, δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την οικογένεια.
  Αυτοί όλοι τους, με επικεφαλής τον επίτιμο, είχαν ανέκαθεν αδυναμία στα αρχαιολογικά ευρήματα, που με κόπους και θυσίες μάζευαν κομματάκι-κομματάκι, για να τα «προστατέψουν», από τον εγκλεισμό τους στα κρατικά μουσεία!
  Πρότεινε λοιπόν, κανένα άλλο υπουργείο για την κόρη και δε χρειάζεται να βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.