#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2010 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάσαμε το αεροπλάνο, το βαπόρι και το τραμΣτις 10 Δεκεμβρίου 1893 η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση.

Το  «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» θα μείνει στην ιστορία. Τότε οι άνθρωποι έλεγαν ακόμη τα πράγματα με το όνομα τους και δεν τα ωραιοποιούσαν με όμορφες φράσεις τύπου «αναδιάρθρωση χρέους», «επιμήκυνση αποπληρωμής» και άλλα φληναφήματα.

Αφού λέγεται ότι πλέον οι απατημένοι σύζυγοι δεν θεωρούν το εαυτό τους κερατά, αλλά σε στιγμιαία ερωτική αντικατάσταση, οι εραστές "εργαζόμενοι σε επιχειρησιακή σύμβαση" και οι αμαρτωλές "πολίτες υπό καθεστώς διπλής φορολόγησης"...

Ενώ το 1936 ο βασιλιάς της Μ. Βρετανίας, Εδουάρδος ο 8ος, παραιτείται για να παντρευτεί μία κοινή θνητή, την Ουόλις Σίμσον. Οι κάψουρες πληρώνονται από την εποχή του Αδάμ αλλά αυτός το παράκανε. Ο μεγάλος που έδωσε το θρόνο λέτε να  γλίτωσε το «τι έχεις κάνει εσύ για μένα, άχρηστε;»

Το 1948 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθετεί την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Την ψάχνω εναγωνίως από το πρωί, αν έχει κάποια ειδική πρόνοια για εργαζόμενους σε σοσιαλιστική ευρωπαϊκή χώρα της νοτιοανατολικής μεσογείου. Ας το δούμε διαφορετικά. Βασική επιδίωξη πρέπει να είναι η εξίσωση μας με ανθρώπους, επιχείρημα που δεν το δέχεται η κυβέρνηση.

Το 1991 στο Συμβούλιο Κορυφής στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας υιοθετείται το κείμενο για την ένωση της Ευρώπης και στη θέση της ΕΟΚ δημιουργείται η Ευρωπαϊκή Ένωση. («Συνθήκη του Μάαστριχτ»).  Σχεδόν 20 χρόνια μετά η περιβόητη ένωση έχει διαχωριστεί σε αμνούς, ερίφια και γουρουνάκια νότια.

Στις 10.12.1649 ο  γάλλος στρατάρχης Πραλίν καλεί τους φίλους του στη γαλλική πόλη Μπορντό και τους παρουσιάζει μια λιχουδιά που πήρε τ' όνομά του (πραλίνα).

Το 2010 στις ψησταριές Αθηνών και περιχώρων το κοντοσούβλι θα μετονομασθεί σε νανοσούβλι καθώς στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται η μείωση του μήκους του κατά 25 εκατοστά,  ενώ στις βασιλόπιτες θεσπίζεται ειδικό κομμάτι για το έλλειμμα.

Όσοι κερδίσουν το φλουρί, θα πρέπει να προσέλθουν στη Δ.Ο.Υ τους για εφάπαξ φορολόγηση με 94%. Διαφορετικά θα τους αποσταλεί περαίωση. Λέγεται ότι για την πάταξη της φοροδιαφυγής το ΥΠΟΙΚ θα βγάλει σοτυς δρόμους τους «Ράμπο» ντυμένους Αγιοβασίληδες.

Συμπέρασμα: Ρουτα-ρουτα-ρουτα-ρουτα,  ταμ-ταμ-ταμ-ταμ, χάσαμε το αεροπλάνο, το βαπόρι και το τραμ,  που έλεγε κι ο Ζαμπέτας.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/12/2010 21:19:36

  Ο κερατάς είναι πάντα ο τελευταίος που το μαθαίνει.

 2. usound avatar
  usound 10/12/2010 21:57:46

  Από κοράκου αυγό δεν βγαίνει περιστέρι. Οι διαχρονικά λεηλατήσαντες χρήμα, απαξιώσαντες ιδιωτική πρωτοβουλία, καταρρακώσαντες αξιοκρατία, ανήθικοι και αρριβίστες του συστήματος Πασόκ έρχονται τώρα να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
  Εκτελώντας το τελευταίο τους συμβόλαιο με τους κρατικοδίαιτους μεγαλοσχήμονες ανοίγουν τις πύλες της εργασιακής δουλείας.
  -Φταρνίστηκες εν ώρα εργασίας; Ένα μεροκάματο πρόστιμο για την καθυστέρηση.
  -Κατούρησες εντός οκταώρου; Ένα μηνιάτικο παρακράτηση, γιατί τράβηξες το καζανάκι και ζημίωσες την εταιρεία.
  -Ήπιες νερό; Αιτία απόλυσης άνευ αποζημιώσεως ,καθώς επιστημονικές μετρήσεις έχουν αποδείξει πως κάθε γουλιά διαρκεί ένα δευτερόλεπτο. Δεδομένου δε πως ένα ποτήρι εμπεριέχει δέκα γουλιές, η απώλεια χρόνου εργασίας είναι δέκα δευτερόλεπτο ανά εργαζόμενο, ανα 250 ml ύδατος. Έξι ποτήρια ποσίμου ύδατος στοιχίζουν στην επιχείρηση ένα ολόκληρο λεπτό απωλεσθείσης αποδοτικότητας. Τουτέστιν, για ένα μεγάλο μαγαζί με 100 εργαζόμενους η ζημία ανέρχεται σε μιάμιση και πλέον ώρα
  -Βηξ, ερυγές και φύσες απαγορεύονται δια ροπάλου. Το κόψιμο αποτελεί ποινικό αδίκημα πλέον, το δε συνάχι συνιστά κακουργηματική πράξη.
  -Το κλείσιμο του ματιού σε ασθενούς φύλου συνάδελφο συνιστά αιτία καταγγελία της σύμβασης καθ’ όσον μπορεί ν’ αποτελέσει έναυσμα δημιουργίας ερωτικού δεσμού, γεγονός που οδηγεί σε αφηρημάδα του υπαλλήλου και νοητική έκπτωση.
  Στις ανωτέρω ρυθμίσεις η Λούκα αντέδρασε εντόνως, πλην όμως δεν εισηκούσθη. Φημολογείται δε πως ο Τόμσεν, στο άκουσμα των ενστάσεών της, μουρμούρισε:
  “Βροντούν τα σήμαντρα, βροντούν κι οι σακοράφες».

 3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 10/12/2010 22:11:05

  Πασοκ χωρίς σάλιο.
  Θα μας μείνει αξέχαστο.

 4. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 12/12/2010 02:57:44

  Μικρέ Οδυσσέα, υποκλίνομαι!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.