#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/08/2010 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάος στα Σχολεία από Σεπτέμβριο

Χάος στα Σχολεία από Σεπτέμβριο
Τεράστια κενά φαίνεται πως θα έχουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.
Σε ένα μήνα η σχολική χρονιά αρχίζει και όμως στην Ελλάδα θα παρατηρηθεί ένα εκπληκτικό παράδοξο...
Τόσες πολλές θέσεις εκπαιδευτικών να είναι κενές...και τόσο πολλοί εκπαιδευτικοί να είναι άνεργοι...
Μετά τα μέτρα της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί...έτρεξαν στη κυριολεξία να συνταξιοδοτηθούν....
Πέρυσι: διορίστηκαν 6.000 εκπαιδευτικοί, συνταξιοδοτήθηκαν 4.355, είχαμε 7.000 κενές θέσεις στα σχολεία. Φέτος: διορίστηκαν 2.825 εκπαιδευτικοί, συνταξιοδοτούνται 11.466, πόσες κενές θέσεις θα έχουν τα σχολεία;
Αύξηση του αριθμού των μόνιμων διορισμών ζητεί και η ΟΛΜΕ, για να καλυφθούν όλα τα κενά και να διατηρηθεί ο αριθμός των 25 μαθητών ανά τμήμα. «Δραματικές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις και στη δημόσια εκπαίδευση από τα μέτρα της κυβέρνησης», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης. Το υπουργείο Παιδείας «προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει συνενώσεις ή και καταργήσεις τμημάτων, καθώς και την υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλο νομό ή και περιφέρεια προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/08/2010 13:08:50

  Προβλέπω έκρηξη στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τι το θέλεις, Έλληνα, το δημόσιο σχολείο; Μειώνονται οι καθηγητές, άρα μειώνονται τα σχολεία, άρα μειώνονται οι διαθέσιμες θέσεις, άρα βάζουμε ένα εισοδηματικό κριτήριο και προφανώς εκεί έχουν προτεραιότητα τα παιδιά των αλλοδαπών. Που οι γονείς τους θα πάρουν και την ιθαγένεια, και θα εκπαιδεύσουμε έτσι τους Παπανδρέλληνες του μέλλοντός μας.

  Ωραία δεν είναι η λογική τους;

  • maestros avatar
   maestros @ Αυριανιστής 12/08/2010 14:15:11

   ΤΕΛΟΣ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ..ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ!

   Με ανακοίνωση, χθες στη Γενεύη, της Γενικής Διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Margaret Chan, έληξε χθες για τον ΠΟΥ η πανδημία της Γρίπης των χοίρων. Είναι τόσο σίγουροι για αυτή την απόφαση που δεν περιμένουν μέχρι το Φθινόπωρο μήπως έχουμε κι άλλα κρούσματα...

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/08/blog-post_12.html

 2. anonymous avatar
  anonymous 12/08/2010 13:14:16

  Οι κενές θέσεις θα είναι περί τις 3.000 που θα καλυφθούν από ωρομίσθιους. Επίσης θα κάνουν τα τμήματα πάλι με 30 παιδιά κι από δω παν κι άλλοι. Μαθαίνουν η όχι δεν τους ενδιαφέρει.
  Έχουν φέρει πίσω τους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού, κακώς αλλά τους έφεραν, ενώ έχουν επιστρέψει στα σχολεία οι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες. Βέβαια οι αποσπασμένοι έκαναν κάποιες δουλειές. Μάλλον θα βάλουν άλλους, βασικά ΠΑΣΟΚους, στη θέση τους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ anonymous 12/08/2010 13:23:14

   Ο γιος της Διαμαντοπούλου βέβαια, που παρακολουθεί τμήμα ΙΒ σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο (αποδεικνύοντας έτσι σε πόση υπόληψη έχει η μαμάκα του την ελληνική μέση αλλά και ανώτατη εκπαίδευση), δε νομίζω να είναι σε τμήμα 25 και 30 μαθητών. Αλλά, θα μου πείτε, με τι κάθομαι και ασχολούμαι ο "λαϊκιστής"...

   • anonymous avatar
    anonymous @ Αυριανιστής 12/08/2010 14:09:46

    Νομίζω ότι ο γιος της Διαμαντοπούλου όπως και η κόρη της Παπαρήγα είναι ατυχή παραδείγματα. Υπάρχει κάποιος λόγος που πήγαν σε ιδιωτικά. Αντίθετα τα παιδιά άλλων πολιτικών που πήγαν ή πάνε σε ιδιωτικά χωρίς λόγο είναι πιο επιτυχημένα παραδείγματα.

    Σε πληροφορώ ότι σχεδόν όλα τα παιδιά των πολιτικών είναι απόφοιτοι του κολεγίου καθώς και διαφόρων άλλων ιδιωτικών σχολείων των Β.Π. και δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και παιδιά στελεχών της ΝΔ και παιδιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

   • lampros avatar
    lampros @ Αυριανιστής 13/08/2010 02:31:31

    """Νομίζω ότι ο γιος της Διαμαντοπούλου όπως και η κόρη της Παπαρήγα είναι ατυχή παραδείγματα. Υπάρχει κάποιος λόγος που πήγαν σε ιδιωτικά."""

    Ποιός είναι ο λόγος, δεν κατάλαβα; Ειδικές ανάγκες, ας πούμε; Ιατρικό;

    Τα παιδιά των απλών ελλήνων με αντίστοχο "λόγο" σε ιδιωτικά πάνε; Με τι λεφτά;

    Γιατί δεν φτιάχνουν υποδομές και γι' αυτά και να στείλουν εκεί τα παιδιά τους;

   • anonymous avatar
    anonymous @ Αυριανιστής 13/08/2010 20:00:41

    Ο γιος της Διαμαντοπούλου έχει ξεκινήσει σχολείο στις Βρυξέλλες και μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο μπορούσε να έχει μια ανώδυνη ενσωμάτωση.
    Για την κόρη της Παπαρήγα δε θα σου πω διότι δεν το έχει ανακοινώσει ούτε η ίδια αλλά ο λόγος που την οδήγησε στο ιδιωτικό ήταν ακόμη σημαντικότερος.

    Παρόλο που είμαι υπέρ του δημοσίου σχολείου και στις δυο περιπτώσεις αν εγώ είχα παιδί το ίδιο θα έκανα υπό τις συνθήκες που βρέθηκαν οι γονείς αυτοί.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/08/2010 13:28:24

  Με τα χάλια που έχουν τα ελληνικά σχολεία και με την αγραμματοσύνη των περισσότερων εκπαιδευτικών, νομίζω ότι είναι ωφελιμότερο να τα κλείσουμε μια και καλή, να μην υποβάλλουμε και τα παιδιά στον κόπο να βρίσκουν ψεύτικα χαρτιά από γιατρούς για να καλύπτουν τις απουσίες τους.

  Έτσι κι αλλιώς, από τα μέσα Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία έως τις αρχές Μαΐου που κλείνουν, και αν αφαιρέσει κανείς 2 εβδομάδες ανοργανωσιά στην αρχή, ένα μήνα διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα και 2 εβδομάδες χάους και κοπάνας ανάμεσα στο Πάσχα και στο τέλος τής σχολικής χρονιάς, τι μένει στο σχολικό έτος; 6 - 6,5 μήνες. Ποιον κοροϊδεύουμε δηλαδή;

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 12/08/2010 13:29:59

   Τα χάλια αφορούν και τα ιδιωτικά σχολεία, στα οποία μπορεί να μην χάνονται "εργατοώρες", αλλά η ποιότητα τής παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι εξίσου άθλια με αυτή στα δημόσια.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Στέργιος 12/08/2010 13:33:28

    Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι άθλια, αλλά είναι επαρκής για τους αφγανοπακιστανοσομαλοσουδανούς Παπανδρέλληνες που θέλει να δημιουργήσει ο ΓΑΠ, και για τη θέση τους στο νέο καταμερισμό της εργασίας στην (παγκοσμίως διακυβερνώμενη) Ελλάδα που ορέγεται.

   • lampros avatar
    lampros @ Στέργιος 13/08/2010 02:49:36

    """@ApoTel
    Σωστα τα αναφερεις, αλλα ο κακοπιστος θα σου πει οτι πληρωνεσαι το καλοκαιρι ενω δεν δουλευεις... και τρεχα γυρευε."""

    Ναι, αλλά αυτό έχει συνυπολογιστεί στον μισθό.

    Στις άλλες υπηρεσίες όπου δεν κάθονται έναν έξτρα μήνα το καλοκαίρι, έχουν μεγαλύτερους μισθούς.

    Στην εκπαίδευση με μεταπτυχιακά και άλλα κόλπα παίρνεις μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας 1400 ευρώ το μήνα (έπαιρνες, δηλαδή, γιατί τώρα πετσο-κόψανε μισθούς και επιδόματα).

    Και στις περισσότερες άλλες υπηρεσίες δεν γυρίζουν όλη την Ελλάδα σαν τους περιπλανόμενους Ιουδαίους μέχρι να τοποθετηθούν κοντά στο σπίτι τους...

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Στέργιος 12/08/2010 14:25:21

   με την αγραμματοσύνη των περισσότερων εκπαιδευτικών

   Εισαι σιγουρος για αυτό; Εχουν τελειωσει πανεπιστημιο και παρα πολλοι εχουν μεταπτυχιακα; Την συμπεριφορα των γονεων και των μαθητων ποτε θα την κρινουμε;
   Σε ολο τον κοσμο το ιδιο διαστημα λειτουργουν τα σχολεια.
   Οσο για τις κοπανες πριν και μετα το Πασχα οι ιδιοι οι γονεις ενθαρρυνουν τους μαθητες να απουσιαζουν απο το σχολειο απευθυνομενοι στους γιατρους για διαφορα δικαιολογητικα

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 15:15:29

    Έχουν τελειώσει τις σχολές τής Δραγώνα και της Ρεπούση και ξέρουν μόνο για εθνομηδενισμούς και συνωστισμούς.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 17:32:18

    εισαι εκτος θεματος...και κυριως κακοπιστος

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 20:16:40

    Ο Ρήγας Φεραίος γράφει:
    "Σε ολο τον κοσμο το ιδιο διαστημα λειτουργουν τα σχολεια".

    Στις ΗΠΑ λειτουργούν από τα μέσα Αυγούστου ως το τέλος Μαΐου. Στη Γαλλία, από αρχές Σεπτεμβρίου ως τις αρχές Ιουλίου. Στη Σουηδία, από μέσα Αυγούστου ως τα μέσα Ιουνίου.

    Το σχολικό έτος διαρκεί περίπου 1,5-2,5 μήνες περισσότερο από ό,τι στην Ελλάδα, και φυσικά, χωρίς "κενά" και "μαμά, σήμερα τελειώσαμε νωρίτερα γιατί δεν είχαμε βιβλίο να κάνουμε μάθημα".

   • Αλκίνοος avatar
    Αλκίνοος @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 20:27:10

    Εγω που δεν εκανα φροντιστηριο πανω απο μια χρονια και μονο σε τεσσερα μαθηματα γιατι δε βγηκα στουρναρι;Κι ουτε τυφλοσουρτη ακολουθουμε ,ξαναειπα οτι διδασκω τεχνικα μαθηματα αλλα σε καθε ευκαιρια και μαθηματικα ,και ελληνικα και ιστορια, οπου βλεπω μεγαλες ελλειψεις στους μαθητες μου και οσο μου επιτρεπουν οι γνωσεις σαυτα τα αντικειμενα.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 21:58:13

    Με αυτα που γραφεις αποδεικνυεις οτι εισαι προκατειλημενος.
    Το σχολικο ετος στις διαφορες χωρες διαρκει αναλογα με τις κλιματολογικες συνθηκες της καθε περιοχης..εχουν διακοπες κατα την διαρκεια του σχολικου ετους και οπου εχουν χιονια, κλεινουν τα σχολεια προκειμενου να γινει ο χειμερινος τουρισμος.
    Τωρα εαν η ελληνικη κοινωνια απαιτησει να γινονται μαθηματα Χριστουγεννα , Πασχο και καλοκαιρι, προσωπικα δεν εχω καμμια αντιρρηση.

    ""Για ρώτα τον μέσο απόφοιτο ελληνικού λυκείου να σου πει αν ο Μεγαλέξανδρος έζησε πριν ή μετά τους Ρωμαίους, και αν απιζήσεις από τις απαντήσεις έλα να μου ξαναπείς ότι είμαι κακόπιστος""

    Σε ολες τις εποχες υπηρχαν μαθητες που δεν τους αρεσε το σχολειο...εσυ τι λες να τους διδασκουν τετοιες ιστορικες ανακριβειες στο σχολειο;
    Οσο για τα φροντιστηρια την βασικη ευθυνη εχουν οι γονεισ που προτιμουν διορισμενους καθηγητες και οχι αδιοριστους. (Οι λογοι ειναι προφανεις...!!) Μπορουν εαν θελουν να πιεσουν και τα καμαρια τους να συμμετεχουν στο μαθημα στις ταξεις κια οχι να τα ενθαρρυνουν στην αποχη, ισχυριζομενοι παντα οτι αυτα τα μαθαμε στο φροντηστηριο το καλοκαιρι.
    Και κατι αλλο: το φροντιστηριο δεν προκειται να υποκαταστησει ποτε το σχολειο, οσο και αν καποιοι το ευχονται.

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 22:33:02

    Περί της αγραμματοσύνης των εκπαιδευτικών. Ναι, δεν είναι όλοι τέλειοι. Αλλά δεν μπορούν να ταυτιστούν με τους τραμπούκους συνδικαλιστές τους. Ας μην ισοπεδώνουμε. Και ας μην πέφτουμε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε, κάτι για το οποίο ΓΑΠ, Τρόικα και ΜΜΕ θα τρίβαν τα χέρια τους. Εκπαιδευτικοί εναντίον γιατρών, γιατροί εναντίον ΔΕΗτζίδων, ΔΕΗτζίδες εναντίον φορτηγατζήδων και πάει λέγοντας. Έχουμε όλοι τα ψέγαδια μας. Αλλά τη δύσκολη τούτη ώρα χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, αλλιώς τη βάψαμε, θα ξεκάνουν τη μία επαγγελματική τάξη μετά την άλλη.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 22:56:44

    @ Ευαγγελία
    Ολοι εναντιον ολων και ολοι τιμητες των παντων..ο,τι χειροτερο μπορει να συμβει.
    Κανεις δε ειναι τελειος, αλλα οι αφορισμοι μονο προβληματα γεννουν

   • ApoTel avatar
    ApoTel @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 23:02:50

    Την Γαλλία που την αναφέρατε έχει 2 βδομάδες διακοπές τα Χριστούγεννα, άλλη μία το Πάσχα τον Φεβρουάριο και τα τέλη Οκτωβρίου. Πρακτικά ίδιο αριθμό με τον δικό μας.

    Το θέμα είναι η ιστορία με τα 30άρια τμήματα, όπως και οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε γειτονικούς νομούς. Με τι όρεξη κάποιος που θα κάνει χιλιόμετρα θα μπαίνει σε τάξη; Και με την δρομολογούμενη μείωση του εξωδιδακτικού επιδόματος; Ήδη τα μέσα παραπληροφόρησης λένε για το κόστος του επιδόματος αυτού, ξεχνώντας να πουν ότι το μοιράζονται γύρω στους 110 χιλιάδες κόσμος ενώ κάποια άλλα επιδόματα τα μοιράζονται λιγότεροι.

    Όσο για τα ιδιωτικά το κόστος πια για την μέση οικογένεια είναι δυσβάστακτο.

    Επίσης για το αν ο καθηγητής του φροντιστηρίου κάνει καλύτερο μάθημα, ας μου πει κανείς πως με τον διορισμό από καλός γίνεται άσχετος

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 23:15:36

    @ApoTel
    Σωστα τα αναφερεις, αλλα ο κακοπιστος θα σου πει οτι πληρωνεσαι το καλοκαιρι ενω δεν δουλευεις..και τρεχα γυρευε.

 4. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 13:48:23

  Σημεία συνέντευξης της υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ 100,3

  Σχετικά με την κάλυψη των κενών
  « Τα κενά θα καλυφθούν με τη δραστική περικοπή των αποσπάσεων, την ουσιαστική αποτύπωση των κενών, τη δυνατότητα μετακινήσεων εκεί όπου έχουμε υπεραριθμίες και με την τοποθέτηση είτε με τους διορισμούς είτε με τις αναπληρώσεις»

  Έχει ξεκινήσει η δραστική περικοπή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εκτός τάξης. Εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι στα Πανεπιστήμια, εδώ στο Υπουργείο, σε άλλα Υπουργεία, σε γραφεία, σε Μητροπόλεις, στα ΙΕΚ, όπου μπορείτε να φανταστείτε. Σχεδόν 5.000 εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι επιστρέφουν στις τάξεις. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ζητούμενο.
  Το δεύτερο είναι ότι έχουμε κάνει μια ουσιαστική αποτύπωση των κενών και το παζλ συμπληρώνεται τώρα με τις συνταξιοδοτήσεις. Αυτό συνδέεται με την αποτύπωση των υπεραριθμιών, διότι τόσα χρόνια είχαμε κενά στην εκπαίδευση, επειδή ποτέ δεν κάναμε τον κόπο να δούμε αν έχουμε συγκεντρωμένους, παραδείγματος χάρη σε μια περιοχή της χώρας, σε ένα σχολείο, 6 – 7 γυμναστές, ενώ μας χρειάζονταν 2 και στο διπλανό σχολείο είχαμε έλλειψη γυμναστών και πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο αναπλήρωση για να έχει γυμναστή. Το παράδειγμα είναι τυχαίο. Θα μπορούσα να πω μαθηματικούς …
  Στο νόμο που περάσαμε τον Μάιο δίνουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους περιφερειακούς διευθυντές της χώρας να κάνουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών από ένα σχολείο σε ένα άλλο σχολείο στον ίδιο νομό ή σε διπλανό νομό, στην περίπτωση που έχουμε κενά.
  Θα καλύψουμε τα κενά με τη δραστική περικοπή των αποσπάσεων, με την ουσιαστική αποτύπωση των κενών, με το εργαλείο των δυνατών μετακινήσεων εκεί όπου έχουμε υπεραριθμίες και κυρίως με την τοποθέτηση είτε με τους διορισμούς είτε με τις αναπληρώσεις. Εφέτος διορίζουμε εκεί όπου υπάρχουν πραγματικά κενά. Δεν διορίζουμε γενικώς και αορίστως όπως γινόταν...
  Φέτος έχουμε κάνει σοβαρή προσπάθεια αποτύπωσης των κενών και διάταξης των εκπαιδευτικών μας δυνάμεων, με τρόπο ορθολογικό. Η εξίσωση αυτή είναι δύσκολη, ευελπιστώ ότι θα πάμε καλά το Σεπτέμβρη, παρά τις δυσμενείς συνθήκες και παρά το γεγονός ότι πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει να συνταξιοδοτηθούν.
  Θέλω να θυμίσω στους εκπαιδευτικούς, ότι έχουν μέχρι τις 16 του Αυγούστου τη δυνατότητα, αν το θέλουν και όποιοι το θέλουν, να παραιτηθούν από αυτή την αίτηση συνταξιοδότησης

  Διαβαστε με προσοχη το σημειο που κανει αναφορα στον νομο του Μαιου και στα δικαιωματα των περιφεριακων διευθυντων. Προχοχη στο σημειο μου μιλα για διπλανο νομό...ιδου ο τροποσ επιλυσης του προβληματος.
  1ο εκκληση για ανακληση παραιτησεων
  2ο μετακινηση σε διπλανο νομό!!! Οι οικογενειες; τα εξοδα; Αυτα δε μετρουν!!! Αφου αοπο τον περασμενο Οκτωβριο στοχοποιουν αδιακρτυως ολουσ τουσ καθηγητες προχωρουν σιγα σιγα σε διαφορα μετρα για την καλυψη δηθεν των κενων. Απο ποτε εχουν να γινουν διοιρισμοι διοικητικου προσωπικου στο υπουργειο; Απο το 1993. Γιατι εδιναν αποσαπσεις στις μητροπολεις; ρωτηστε το υπουργειο
  Με ρουκετες δεν λυνονται τα προβληματα

 5. Αλκίνοος avatar
  Αλκίνοος 12/08/2010 14:00:01

  Το επιπεδο των εκπαιδευτικων ειναι απο υψηλο εως πολυ υψηλο και προσπαθουμε να κανουμε τη δουλεια μας οσο καλυτερα μπορουμε κατω απο δυσκολες ,για την εκπαιδευση ,συνθηκες.

  • Κράτιστος avatar
   Κράτιστος @ Αλκίνοος 12/08/2010 14:06:16

   ζεις μάλλον Γερμανία!!!
   το επίπεδο είναι από χαμηλό έως απογοητευτικό και το μόνο που κάνετε έιναι να διεκδικείτε για την τσέπη σας.
   πόσες κινιτοποιήσεις κάνατε για το χάλι της παιδείας ρε;
   μόλις σας πετάξει ένα ξεροκόματο το Υπουργείο λουφάζετε κατευθείαν

   θα μιλήσεις και για επίπεδο !
   κάποτε ναι, τώρα όμως είστε πολύ "λίγοι"!

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Κράτιστος 12/08/2010 14:45:54

    πόσες κινιτοποιήσεις κάνατε για το χάλι της παιδείας ρε;

    Το ρε στο τελος της προτασης δειχνει τον χαρακτηρα σου και την αγωγη σου.

    τρεξε να κανεις παρεα στον Παγκαλο

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Κράτιστος 12/08/2010 20:20:32

    Σιγά ρε Ρήγα Φεραίε, που σε πείραξε το "ρε";
    Ποιος είσαι;
    Η θεία μου η Δηιάνειρα;

    Τα φασιστικά παιχνιδάκια εξουσίας που παίζεις στους -αδύναμους να αντιδράσουν- μαθητές σου δεν πιάνουν έξω από την τάξη.

    Εντάξει; Ρε;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Κράτιστος 12/08/2010 22:09:11

    @ Στέργιος

    Τωρα τι να σου γραψω; Σεβομαι τον χωρο.
    Ποιος ειμαι; ενα απλος πολιτης αυτης τη χωρας, που φυσικα δεν χρησιμοποιει τη φραση: Ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε;
    Εισαι αχαρακτηριστος..στο λεω χωρις φοβο και παθος, γιατι κρυπτομενος πισω απο το απροσωπο του διαδικτυου προσπαθεις να ριξεις λασπη και να ειρωνευθεις. Λυπαμαι που ανοιξα διαλογο μαζι σου...μαγκιες δεν πουλησα ουτε πουλαω.___Εως εδω-ΤΕΛΟΣ

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Κράτιστος 12/08/2010 23:02:18

    @ Ρήγας Φεραίος

    Μην υποτιμάς τις άσχημες εμπειρίες των περισσοτέρων Ελλήνων από τα χάλια τής ελληνικής εκπαίδευσης και μην ωραιοποιείς τα πράγματα γιατί χάνεις και το όποιο λίγο δίκιο έχεις.

    Όσο για την ανωνυμία, γράφω με το πραγματικό μου όνομα, κι ο Φάκτορας ξέρει το επίθετό μου.
    Να υποθέσω ότι εσύ είσαι ο γνωστός Ρήγας Βελεστινλής;

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Κράτιστος 12/08/2010 23:24:57

    @ Στέργιος
    Το ρητο "γνωθι σαυτον" το γνωριζεις;
    Η κανεις πως δεν καταλαβαινεις;
    Μιλας για φασιστικά παιχνιδάκια εξουσίας.Μακρια εισαι νυχτωμενος
    την λεξη συγγνωμη δεν την ξερεις
    Εγω δεν σε ειπα φασιστα...εσυ απαντησες σε ενα σχολιο που δεν σε αφορουσε εκτος και εαν χρησιμοποεις διαφορετικα nick καθε φορα που σχολιαζεις
    Οσο για το τι ξερει ο Φακτορας για τον καθε σχολιαστη δεν με αφορα, δεν ειμαι μυστικη υπηρεσια...

 6. Minnie avatar
  Minnie 12/08/2010 14:05:12

  Τα ιδιωτικα σχολεια διδασκουν την ιδια υλη με τα δημοσια, μερικα απο αυτα μαλλον καλυτερα απο τα δημοσια.

  Προσωπικα προτιμω (η τελος παντων, προτιμουσα)την δημοσια παιδεια αλλα βεβαια ειχα την τυχη να αποφοιτησω το '75 απο το γυμνασιο και το '81 απο το πολυτεχνειο, πριν δηλαδη η λαιλαπα του "εκδημοκρατισμου" σαρωσει στο διαβα της οτι υγιες στοιχειο υπηρχε στον χωρο.

  Παρ'ολο που τα οικονομικα μας ειναι περιορισμενα, αποφασισαμε και μετακινησαμε το παιδι μας απο το δημοσιο σε ενα καλο ιδιωτικο στην πρωτη λυκειου.
  Ο λογος δεν ηταν το οτι θελαμε καλυτερη εκπαιδευση με την στενη εννοια αλλα καλυτερη παιδεια με την ευρεια εννοια.
  Μας ενδιεφερε το παιδι μας να περασει τα τρια χρονια του λυκειου σε εκπαιδευτηριο οπου εξακολουθουν να μετρουν οι αξιες και οι κανονες που εχει μαθει απο το σπιτι μας... να μπορει να εχει Παιδεια.

  Εκει κατα την γνωμη μου χωλαινουν τα δημοσια σχολεια μας. Παρεχουν εκπαιδευση, αλλα καλυτερη αλλα χειροτερη, αλλα δυστυχως εχουν αποτυχει πληρως στην παροχη Παιδειας.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Minnie 12/08/2010 14:12:10

   Ποιο σχολείο επέλεξες;

   • Minnie avatar
    Minnie @ anonymous 12/08/2010 14:29:54

    Δουκας

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 12/08/2010 20:49:02

    Ευχαριστώ minnie.

    Κατά τη γνώμη σου τι είναι καλύτερο; Να στείλεις το παιδί από την αρχή σε ιδιωτικό για όλα τα χρόνια, μόνο για το δημοτικό σε ιδιωτικό και για το γυμνάσιο λύκειο σε δημόσιο ή δημόσιο δημοτικό και γυμνάσιο λύκειο στο δημόσιο;

 7. Αλκίνοος avatar
  Αλκίνοος 12/08/2010 15:38:45

  Σεργιε εχουμε τελειωσει ελληνικο σχολειο και πανεπιστιμιο και,αν καιειμαι ηλεκτρολογος μηχανικος και διδασκω τεχνικα μαθηματα,προσπαθουμε να διδαξουμε και ΕΛΛΑΔΑ στα παιδια κι εγω και οι περισσοτεροι συναδελφοι...

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Αλκίνοος 12/08/2010 20:22:26

   Εσύ μπορεί, οι περισσότεροι όχι. Με τίποτα δεν το δέχομαι.

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Στέργιος 12/08/2010 22:47:51

    Τι επαγγέλλεσαι, Στέργιο? Οι επαγγελματίες του κλάδου σου είναι όλοι αθώες περιστερές?
    Ό,τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, ισχύει και για όλους τους άλλους, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Οι διευθυντές και οι γονείς, ακόμα και οι γονείς εκπαιδευτικοί, το μόνο που ζητούν από το δάσκαλο του παιδιού τους, είναι καλούς βαθμούς. Ανεβάστε τον πήχυ, ζητήστε περισσότερα. Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν προσόντα και πολλές δυνατότητες. Οι περισσότεροι έχουν χρόνια φροντιστηριακή πείρα, άρα μπορούν.
    Αυτό που φταίει είναι η νοοτροπία απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Πας στην τάξη με την καλύτερη διάθεση και οι μπόμπιρες σου λένε, δεν θέλουμε, το κάναμε στο φροντιστήριο. Βρίσκεις τοίχο. Πρέπει πρώτα ν αγωνιστείς να τον γκρεμίσεις, για να μπορέσεις να δώσεις κάτι στα παιδιά.
    Και βέβαια σφίξιμο τα λουριά στους τεμπέληδες εκπαιδευτικούς. Να δεις για πότε στρώνονται. Όπου ο διευθυντής ή ο προιστάμενος έχουν πυγμή τα φαινόμενα αυτά είναι λίγα. Δυστυχώς, το 90% των περιπτώσεων είναι κομματικοί εγκάθετοι που δεν κάνουν για τη θέση και νοιάζονται μόνο για το ίματζ.
    Τα προβλήματα της Παιδείας είναι πολλά και χρονίζοντα. Ο μέσος εκπαιδευτικός περνάει καλά εκεί όπου επικρατεί τάξη και όχι χάος.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Στέργιος 12/08/2010 23:04:21

    Δίκιο έχεις, Ευαγγελία, υπερέβαλλα στις αντιδράσεις μου.

    Χάρη στο μήνυμά σου ζητώ συγγνώμη από όσους έθιξα... αλλά δεν ανέχομαι να μας παρουσιάζουν μερικοί τα πράγματα σαν να είναι όλα τέλεια και αγγελικά πλασμένα.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Στέργιος 12/08/2010 23:22:12

    Ευαγγελία, για να απαντήσω στο ερώτημά σου, είμαι γιατρός.

    Αλλά δεν θα με δεις ποτέ να υποστηρίζω ότι όλα είναι υπέροχα στην ελληνική ιατρική, ότι οι Έλληνες γιατροί έχουμε λάβει την καλύτερη εκπαίδευση τού κόσμου, ότι όλοι οι γιατροί είναι άγγελοι που περπατούν τρεις ώρες τη μέρα μες στα χιόνια (ακόμη και τον Αύγουστο) για να επισκεφτούν τη γιαγιούλα που πάσχει, ότι τα φακελλάκια είναι μεμονωμένα περιστατικά, ή ότι όλοι οι γιατροί πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν. Αυτή είναι η διαφορά μου με κάποιους εκπαιδευτικάριους εδώ μέσα.

    Δεν ξαναποστάρω εδώ γιατί δεν θέλω να θίξω τις ευαισθησίες των πραγματικά καλών εκπαιδευτικών. Αλλά παρακαλώ τους καλούς εκπαιδευτικούς εδώ μέσα να βάζουν στη θέση τους όσους παρουσιάζουν την ελληνική εκπαίδευση σαν να είναι το 8ο θαύμα τού κόσμου.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Στέργιος 12/08/2010 23:37:44

    @Στέργιος
    Σε ποιο σχολειο εμαθες γραμματα; σε ελληνικο προφανως. Και σε Ελληνικο Πανεπιστημιο Ιατρικη και ισως μεταπτυχιακο και ειδικοτητα στο εξωτερικο.
    Εδω ανταλλασουμε καποιες αποψεις.. Πως θα σου φαινοταν εαν εγραφα οτι ΟΛΟΙ οι Ελληνες γιατροι ειναι ασχεται κλεφτες τεμπεληδες κτλ..με αφορμη καποια περιστατικα που βλεπουν το φως τησ δημοσιοτητας; Το ΕΣΥ στεκεται ορθιο χαρη στους γιατρους του, υπαρχουν βεβαια και οι εξεραισεις, αλλα τι να κανουμε ..ετσι ειναι η ζωη...
    Ελπιζω να καταλαβεις οτι οι ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ βλαπτουν και δινουν ευκαιρια επιβιωσης στους ανεπροκοπους καθε επαγγελματικης ταξης.
    Και κατι τελευταιο. Στις δεκα φορες που πηγα σε νοσοκομειο δυο μου ζητησαν κατι,τις οκτω οχι, αυτο δεν σημαινει ομως οτι ολοι ζητουν φακελλακι ΟΚ;

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Στέργιος 12/08/2010 23:58:41

    Είδες, Στέργιε, με λίγη καλή θέληση βρίσκεται το σημείο σύγκλισης. Η αυτοκριτική επιβάλλεται πάντως σε όλους μας. Καλά θα κάνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί να σκεπτόμαστε τα παιδάκια του κοσμάκη, που ονειρεύονται οι άνθρωποι να τα δουν να προκόβουν και σεις οι γιατροί τους ασθενείς, που είναι ως επί το πλείστον πονεμένοι άνθρωποι. Ο καθείς εφ ω ετάχθη. Αν αλλάξουν ορισμένα πράγματα στην πατρίδα μας προς το καλύτερο, θα ωφεληθούμε όλοι.
    Οι φίλοι μου στον τομέα της υγείας λεν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι χειρότεροι ασθενείς. Ρωτάν τα πάντα!

 8. lpap avatar
  lpap 12/08/2010 15:38:54

  Το πιο εύκολο στην Ελλάδα είναι να κατηγορούμε διαρκώς τους εκπαιδευτικούς. Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν είναι σωστοί κι ένα σωρό άλλα. Ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί τι μεγάλες και πολλές φορές ανυπέρβλητες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Παιδιά που καλούνται να εκπαιδεύσουν που είναι εκτός πραγματικότητας τις πιο πολλές φορές!! Με ατελείωτα οικογενειακά προβλήματα που τα κουβαλάνε μαζί τους, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Με γονείς που εμποδίζουν τη διαδικασία της εκπαίδευσης και που οι ίδιοι τη χρειάζονται πρώτα. Κυρίως παραγνωρίζουμε πως κι ο εκπαιδευτικός είναι άνθρωπος και σέρνει μαζί του κι αυτός πολλές δυσκολίες και προβλήματα. Μην απαιτούμε από αυτόν την τελειότητα όταν δεν την έχουμε οι ίδιοι.
  Ασφαλώς τα προβλήματα θα είναι μεγάλα. Κάτι μου λέει όμως πως η Διαμαντοπούλου θα οργανώσει καλά το υπουργείο για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Η επιτυχία την ενδιαφέρει σίγουρα. Δεν με ενδιαφερει το ΠΑΣΟκ αλλά αναγνωρίζω μια προσπάθεια για αλλαγή σε πράγματα που χρειάζονταν. Αν πετύχει και το ακατόρθωτο να αποκτήσει η εκπαίδευση ένα σταθερό πρόγραμμα 10ετίας και να αξιολογηθεί μετά θα της βγάλω το.καπέλο! Το εννοώ. Προβλήματα και λάθη ατελείωτα,από που να αρχίσει κανείς. Από τους πενιχρούς μισθούς, που θα γίνουν πενιχρότεροι, από τη σκέψη για αλλαγή και νομού για κάλυψη ωραρίου...είναι πολλά. Ίσως να μπορούσαν να γίνουν καλύτερα βήματα!!
  Πάντως χτες η Διαμαντοπούλου έτρωγε το ψαράκι της στη Χαλκιδική σε μαγαζί και τη σέρβιρε συνάδελφος εκπαιδευτικός και φυσικά ως συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ της είπε μερικά πράγματα!! τελικά και στις διακοπές δεν γλιτώνεις από τους εκπαιδευτικούς κα Διαμαντοπούλου!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ lpap 12/08/2010 15:50:13

   Στο νόμο που περάσαμε τον Μάιο δίνουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους περιφερειακούς διευθυντές της χώρας να κάνουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών από ένα σχολείο σε ένα άλλο σχολείο στον ίδιο νομό ή σε διπλανό νομό, στην περίπτωση που έχουμε κενά.


   Ετσι θα τα λυσει τα προβληματα;

   • lpap avatar
    lpap @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 16:15:26

    Οχι βέβαια έτσι θα δημιουργήσει προβλήματα περισσότερα.Δυστυχώς! Αυτό είναι μελανό κι άδικο και θα αγγίξει κυριως τη Δευτεροβάθμια..Αλλά ξέρεις υπάρχουν και πολλοί εκπαιδευτικοί που απλά κάθονται και δεν προσφέρουν τίποτα..η άλλη όψη του νομίσματος!

   • lpap avatar
    lpap @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 17:51:04

    Αυτό που διάβασες ακριβώς. ΚΑΘΟΝΤΑΙ χωρίς αντικείμενο, ελάχιστες ώρες γραμματειακή υποτήριξη.(αν είσαι εκπαιδευτικός θα γνωρίζεις πως κατά κανόνα οι διευθυντές είναι συγκεντρωτικοί και διεκπεραιώνουν μόνοι τους τη γραφική δουλειά).Οι ειδικότητες στη Β/θμια είναι μεγάλο πρόβλημα. Η πολυτεκνία ένα άλλο πρόβλημα.πχ. Θεολόγοι, ένα σωρό μπήκαν στη Θεσσαλονίκη και περισσεύουν. Κυριολεκτικά. Να λέμε και τα καλά αλλά και τα στραβά,αλλιώς δεν θα διορθωθεί τίποτα. Χρειάζεται ανακατανομή και ει δυνατόν μετατάξεις..σιγά σιγά για να μη δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Στο χώρο της εκπαίδευσης ανήκω και ξέρω τι λέω.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 18:12:10

    @ lpap
    Οταν διορισθηκες προφανως δεν γνωριζες ολα τα προβληματα της εκπαιδευσης. Μετα Χριστον πολλοι προφητες.
    Διοριζονται λοιπον πολλοι συνδελφοι και περιχαρεις περνουν την εισοδο του σχολειου οπου τους ανακοινωνουν οτι δεν θα κανουν το μαθημα της ειδικοτητας τους αλλα κατι αλλο,πχ ιστορια, θεατρολογια, γεωγραφια, οτι τελος παντων περισσευει και θα κανουν και γραφικη εργασια. Μετα απο λιγο αυτοι οι συναδελφοι γινονται τα μαυρα προβατα. Πληρωνουν την ανικανοτητα των κεντρικων υπηρεσιων να κανουν σωστο προγραμματισμο των διορισμων. Διοριζουν τους εκπαιδευτικους εκει που ΔΕΝ πρεπει και μετα ολοι τους απακαλουν τεμεπεληδες. Φυσικα αυτα τα προβληματα δεν λυνονται στο ποδι. Δεν γνωριζω που υπηρετεις αλλα για φαντασου να προκυψουν υπεραριθμιες και μεσα σε μια νυχτα να βρεθεις οχι σε γειτονικο σχολειο αλλα σε γειτονικο νομό.
    (νεος νόμος που ψηφιστηκε τον Μαιο)

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 20:29:34

    @lpap

    Γράφεις:
    "Στην εκπαίδευση έχω 18 χρόνια και πέρασα πολλά. Πότε πληρώνοντας από την τσέπη μου ατελείωτα εισιτήρια για να πηγαίνω σχολείο μια κι έπρεπε να βολεύονται οι ημέτεροι κι εγώ πήγαινα πάντα πιο μακριά. Διορίστηκα μακριά από τον τόπο μου, κακοπάθησα σε σχολεία με κακές καιρικές συνθήκες, έκανα ποδαρόδρομο για να επιστρέψω μέσα σε χιόνι σε απέραντη ερημιά κι ένα σωρό άλλα".

    Τι μας λες αγαπητέ; Θα μας πάρουν τα ζουμιά! Ενώ εμείς στις δικές μας δουλειές δεν έχουμε αναγκαστικές αλλαγές τόπου κατοικίας, τα δε εισιτήρια δεν τα αγοράζουμε εμείς, αλλά μας μεταφέρει το κράτος δωρεάν με λιμουζίνα. Αφού αυτή είναι η φύση τής δουλειάς σου, το δέχεσαι, δεν διαμαρτύρεσαι, ούτε το παίζεις οσιομάρτυρας.

    Μένω στο παρακάτω κομμάτι τού μηνύματός σου:
    "κακοπάθησα σε σχολεία με κακές καιρικές συνθήκες"
    Και σε ρωτάω... μόνο κακό καιρό είχε εκεί όπου πήγες; Πού σε έστειλαν δηλαδή, στην Ανταρκτική; Τα παιδιά στα οποία δίδαξες δεν σε έκαναν να νιώθεις ότι άξιζε να φας κι ένα χειμώνα με χιόνι; Μάλλον όχι. Από αυτή σου τη φράση φαίνεται πόσο αγαπάς τη δουλειά σου και τα παιδιά στα οποία δίδασκες.

   • lpap avatar
    lpap @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 21:19:15

    Μπορείς να χεις οποια άποψη θες. Δικαίωμά σου. Περιγραφή έκανα. Όχι να σε πάρουν τα ζουμιά, δεν με πείθεις εξάλλου οτι διαθέτεις ευαισθησία. Και μόνο που βγάζεις συμπεράσματα αυθαίρετα μου αρκεί για να σε κρίνω κι εγώ. Αρνητικά.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ lpap 12/08/2010 16:01:37

   Δεν τη ρώτησε ποιό είναι το πρόγραμμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας ?
   Είναι ανελλήνιστοι και ανεπαρκείς ως εκπαιδευτικοί πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές από τους νεώτερους, αλλά μόνον οι ίδιοι δεν φταίνε.

   • lpap avatar
    lpap @ http://neotera.wordpress.com 12/08/2010 16:06:00

    Δε διαφωνούμε σε αυτό.Αλλά όλα είναι θέματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος!

 9. Minnie avatar
  Minnie 12/08/2010 16:11:35

  Ποτε δεν κατηγορησα δημοσιους εκπαιδευτικους, πιστευω ειλικρινα οτι κανουν οτι μπορουν.

  Κατηγορω ευθεως εναν μεγαλο αριθμο γονεων που θεωρουν οτι ναι, καλως το 10χρονο βλασταρι τους ξηλωνει τα πλακακια της τουαλεττας του σχολειου, τα σπαζει κομματακια και μπουκωνει την αποχετευση γιατι, κατα την αποψη τους, το παιδι εχει ανυσυχιες/ανασφαλειες/προβληματισμους και "ψαχνει να βρει τον δρομο του στην κοινωνια".
  Αγαπητε γονιε (που απετυχες να κανεις την επανασταση σου στα νιατα σου και προσπαθεις να την ζησεις μεσα απο το παιδι σου) μηπως να αφηνες το βλασταρι σου να ξεσπασει στην τουαλεττα του σπιτιου σου αντι για του σχολειου?
  Ειναι γεγονος, δεν το λεω τυχαια.
  Μηπως το σχολειο επεβαλε οποιαδηποτε τιμωρια στο 'προβληματισμενο" βλασταρι? Ας γελασω!
  Ο ταλαιπωρος διευθυντης προσπαθησε και κοντεψε να φαει το κεφαλι του.
  Ενα τυχαιο παραδειγμα απο το δημοτικο.
  Να μην αρχισω για το γυμνασιο.
  Και μιλαω για μια περιοχη της Αθηνας υψηλων προδιαγραφων.

  Κατηγορω ευθεως ολους τους υπουργους παιδειας ολων των κυβερνησεων μετα την μεταπολιτευση που λουφαξαν στα γραφειακια τους, δειλα ανθρωπαρια, και εγκατελειψαν την Παιδεια ερμαιο στους "εκσυγχρονιστες" της κακιας ωρας που βρηκαν ευναιρια και σηκωσαν κεφαλι.

  Αυτους κατηγορω, οχι τους εκπαιδευτικους.

 10. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 12/08/2010 16:28:10

  οταν λες καθονται τι εννοεις;
  Οτι εχουν μειωμενο ωραριο και διατιθενται για γραμματειακη υποστήριξη; Τα μεγαλυτερα προβληματα τα εχει δημιουργησει η ανισοκατονομη του προσωπικου και και η αλλοπροσαλη αυξομειωση των ωρων των διαφορων ειδικοτητων

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/08/2010 18:37:18

  Συγνώμη αλλά το λέμε πολλοί εδώ και πολλούς μήνες και δεν ακούει κανείς:

  -πρώτα απαξιώνει το Δημόσιο Τομέα, καταδεικνύοντας τον ως υπεύθυνο της κατάστασης, όχι πως δεν φέρει ποσοστό ευθύνης, αλλά θα παρακαλούσα όσους πολιτικούς ιδιαίτερα μιλούν δημόσια να απαντήσουν ποιος έχει διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο, τους κανόνες λειτουργίας και τις δομές του δημοσίου τα τελευταία 30 χρόνια. Ο υπάλληλος ή ο υπογράφων ...υπουργηθέντας βολευτής ;
  -μειώνει άμεσα τις αποδοχές 20% και με τις υπόλοιπες περικοπές που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία από την φορολόγηση και τον πληθωρισμό έχει μείωση αποδοχών πάνω από 30%
  -επιμηκύνει για όλους τους μισθωτούς τον εργασιακό βίο με καταληκτική ημερομηνία το ...θάνατο
  -μετά ανεβάζει τους ΔΥ στο 1.000.000+ και όταν με την απογραφή βλέπει ότι δεν είναι ούτε 500.000 (αφαιρώντας στρατό σώματα ασφαλείας, αιρετούς, έκτακτους, μετακλητούς και λοιπούς)....ξυπνά. Υπόψη ότι 200.000 εκ των 500.000 είναι από 50 - 60+ και αν υπολογίσουμε ότι πάνω από το 50% είναι γυναίκες 120.000 φεύγουν όποτε θέλουν.

  Αρχίζει να καταλαβαίνει ότι στο Δημόσιο δεν θα υπάρχουν το 2011 παρά μόνο οι Φούφουτοι της Τρόικας και το 1/3 από τους νυν υπηρετούντες θα την έχει κάνει.

  Οπότε αρχίζει τα :

  -πάρτε τις αιτήσεις συνταξιοδότησης πίσω και δεν πειράξουμε ώριμα δικαιώματα ...σαν τις υποσχέσεις του Λοβέρδου για τα 3 ΔΕΝ ...πιστέψτε μας

  -καθηκοντολόγιο

  -ενιαίο μισθολόγιο, λες και ο πτυχιούχος του Πολιτισμού θα φτάσει από τα 1.400 καθαρά τα 2.500 του κλητήρα του ΥΠΟΙΟ... κλαδικά μισθολόγια θα κάνει.

  -κύκλους Υπουργείων

  -πάρκο δημοσίου

  κλπ μόνο χαντρούλες και καθρεπτάκια δεν έχουν ακόμα τάξει...

  Το Δημόσιο που έχει παθογένειες και ... αρρυθμίες, αντί να τιμωρεί τους τεμπέληδες και να στέλνει σπίτι τους επίορκους, το φτύνει και το απαξιώνει συστηματικά.
  Η ισοπέδωση της ομοιομορφίας είναι ο χειρότερος φασισμός.
  Και τώρα αρχίζουν να γλείφουν εκεί που μέχρι εχθές έφτυναν γιατί υπάρχουν Υπηρεσίες που έχουν χάσει πάνω από το 50% των υπαλλήλων. Ιδιαίτερα στα σώματα ασφαλείας, στρατιωτικούς, εκπαιδευτικούς, γυναίκες η φυγή έχει ρυθμούς καταιγιστικούς.

  Αλλά δεν ανησυχώ θα σχεδιάσουμε τον ...τέταρτο δρόμο και όλα ΘΑ γίνουν

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Ο Ιθαγενής 12/08/2010 18:51:20

   Εγκρινω και επαυξανω οπως λεγαμε στο στρατο, δυστυχως ομως πολλοι δεν αντιλαμβανονται την καταασταση, η κανουν πως δεν αντιλαμβανονται

 12. lpap avatar
  lpap 12/08/2010 19:19:30

  Δεν κατηγορώ τους συναδέλφους Ρήγα. Μιλώ για προβλήματα που υπάρχουν. Στην εκπαίδευση έχω 18 χρόνια και πέρασα πολλά. Πότε πληρώνοντας από την τσέπη μου ατελείωτα εισιτήρια για να πηγαίνω σχολείο μια κι έπρεπε να βολεύονται οι ημέτεροι κι εγώ πήγαινα πάντα πιο μακριά. Διορίστηκα μακριά από τον τόπο μου, κακοπάθησα σε σχολεία με κακές καιρικές συνθήκες, έκανα ποδαρόδρομο για να επιστρέψω μέσα σε χιόνι σε απέραντη ερημιά κι ένα σωρό άλλα. Επένδυσα στη δουλειά μου σε σπουδές, σε μεταπτυχιακά σε εξειδικεύσεις. Το να βλέπεις τα λάθη δε σημαίνει πως κατηγορείς τους συναδέλφους. Φυσικά η κεντρική διοίκηση κι ο κακός, κάκιστος, συνδικαλισμός διαμόρφωσαν χρόνια τώρα καταστάσεις αρνητικές. Μη μείνουμε πάντα εκεί, δεν ωφελεί κανένα. Η εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, ας γίνουν φτάνει να είναι σωστές. Ναι η αξιολόγηση χρειάζεται. Να ναι όμως τέτοιο το πλαίσιο που να με διασφαλίζει από την αυθαιρεσία του κάθε ανεγκέφαλου κομματικού διευθυντή. Έχω την ετοιμότητα και το θάρρος να χαιρετήσω και να υποστηρίξω οτιδήποτε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα λάθη μπορούν να διορθωθούν. Και γιατί να μεμφθώ τη Διαμαντοπούλου και να μην μεμφθώ τον κάθε ανεγκέφαλο συνδικαλιστή που κάνει δημόσιες σχέσεις κι έχει ρόλο και θέση συμβούλου υπουργού όντας συνδικαλιστικό όργανο(αναφέρομαι στην εποχή Σπηλιωτόπουλου στο ΥΠΕΠΘ). Ξέρω το χώρο μου καλά, πολύ καλά. Γι αυτό μιλάω. Οι συνάδελφοι ευθύνονται μόνο όταν κοιτάνε το ατομικό τους βόλεμα. Και πίστεψέ με είναι αρκετοί αυτοί, νεοέλληνες γαρ..

 13. lpap avatar
  lpap 12/08/2010 19:24:19

  Να συμπληρώσω πως δεν πρόκειται να πάω σε άλλο νομό. Στην ειδική αγωγή έχουν ατελείωτα κενά κι αυτή την περίοδο υπηρετώ στο εξωτερικό( τώρα είμαι στην πατρίδα ακόμα).Για κει να δεις τι πράγματα μπορώ να πω..όλη η εκπαίδευση θέλει αναπροσαρμογή και αλλαγές..

 14. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/08/2010 19:59:07

  ΟΚ, έστω ότι είμαι κακόπιστος και ότι οι εκπαιδευτικοί είναι όλοι μα όλοι αστέρια... Σε ρωτάω, και απάντησέ μου εσύ που δεν είσαι κακόπιστος... Είναι ή δεν είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί να ακολουθούν τυφλοσούρτι τα εκπαιδευτικά προγράμματα που κατεβάζουν οι νοσηροί εγκέφαλοι νεοταξιτών όπως η Ρεπούση κι η Δραγώνα;

 15. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/08/2010 20:02:33

  Και για να μην ξεχάσω... Οι εκπαιδευτικοί ξέρουν να κάνουν απεργίες με το παραμικρό, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών, ΠΑΝΤΑ για τα μπικικίνια, ποτέ για θεσμικά αιτήματα, ποτέ για να διαμαρτυρηθούν για τα χάλια τού εκπαιδευτικού προγράμματος, που αν δεν κάνουν άλλες τόσες ώρες φροντιστήριο και "κρυφό σχολειό" στο σπίτι, τα παιδιά βγαίνουν στουρνάρια.
  Για ρώτα τον μέσο απόφοιτο ελληνικού λυκείου να σου πει αν ο Μεγαλέξανδρος έζησε πριν ή μετά τους Ρωμαίους, και αν απιζήσεις από τις απαντήσεις έλα να μου ξαναπείς ότι είμαι κακόπιστος.

 16. anonymous avatar
  anonymous 12/08/2010 21:09:47

  Τα πράγματα δεν είναι ούτε μαύρα ούτε άσπρα. Στατιστικές στη Γερμανία έχουν δείξει ότι το 30% των δασκάλων παρόλο που έχει σπουδάσει δεν κάνει για τη δουλειά, δηλ. δε μπορεί να διδάξει αποτελεσματικά και σωστά. Αυτό δυστυχώς το διαπιστώνουν μετά τη λήψη του πτυχίου και την είσοδο του εκπαιδευτικού στην τάξη.

  Δε βλέπω το λόγο να μην ισχύει το ίδιο και στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αυτών στην πορεία τοποθετούνται σε θέσεις διοικητικού χαρακτήρα και δεν έχουν επαφή με την τάξη.

  Για τα υπόλοιπα δυστυχώς παίζει ρόλο η οικογένεια το κοινωνικό περιβάλλον κλπ. Δεν είναι όλα τα στραβά ψωμιά της νύφης, δηλ. των εκπαιδευτικών. Μια υποβάθμιση έχει επέλθει με τα παιδιά των αλλοδαπών που δε μπορούν λόγω κακής ενσωμάτωσης, κακής ποιότητας κατοικίας κλπ. να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Ελληνικού σχολείου. Δηλ. πάλι επιστρέφουμε στον παράγοντα οικογένεια-κοινωνικό περιβάλλον.

 17. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 12/08/2010 21:11:29

  Ας είχαμε Εθνική παιδεία κι ας είχαμε λιγότερους εκπαιδευτικούς!Ας ξυπνήσουν και οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας που πασοκοκρατούνται κι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους!Η παιδεία θέλει στόχους, όραμα και χρήματα.Τα οράματα που εγκαταλείπουμε θα μας εκδικηθούν σκληρά!

 18. Minnie avatar
  Minnie 12/08/2010 21:40:05

  @anonymous

  Τα κριτηρια διαφερουν απο οικογενεια σε οικογενεια και απο περιοχη σε περιοχη.

  Η δικη μας επιλογη ηταν δημοσιο διοτι τα σχολεια της περιοχης μου ειναι καλα και διοτι θεωρω πολυ σημαντικο για το παιδι να εχει συμμαθητες/φιλους ετην περιοχη που μενει και οχι διεσπαρμενους σε ολο το λεκανοπεδιο.

  Σε γενικες γραμμες εμεινα ευχαριστημενη απο το δημοτικο και το γυμνασιο παρα τα καποια παρατραγουδα.
  Στο λυκειο ομως τα πραγματα αλλαζουν. Βγαινουμε απο το καθεστως της υποχρεωτικης εκπαιδευσης και μπαινουμε στην σφαιρα του ανεξελεγκτου χαβαλε και μπαχαλου.
  Αυτο δεν το ηθελα και δεν το ηθελαν ουτε τα παιδια τα ιδια.

  Οι τεσσερις καλυτεροι μαθητες της ταξης -της κορης μου συμπεριλαμβανομενης- παιδια του 19+ μετακινηθηκαν σε ιδιωτικα με την θεληση τους και οχι κατω απο πιεση ημων των γονεων.

  Ποια επιλογη κανει καθε οικογενεια ειναι δικο της θεμα. Εμεις καναμε αυτο που θεωρησαμε καλυτερο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Minnie 12/08/2010 22:20:14

   Θεωρώ την επιλογή που κάνατε αρκετά καλή διότι επέτρεψε στο παιδί να ενσωματωθεί κοινωνικά και να μην απομονωθεί εξ αρχής σε ένα ιδιωτικό σχολείο.

 19. anna avatar
  anna 12/08/2010 22:33:00

  Οι 7.000 εκαπιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε Γραφεία Εκαπίδευσης κλπ αποτελούν το όνειρο των περισσότερων εκπαιδευτικών σήμερα. Μετά από 2-3 χρόνια στις τάξεις, τα "φτύνουν" - γιατί είναι αναγκασμένοι να ζήσουν στο πετσί τους τον "πολυ-πολιτισμικό εκπαιδευτικό παράδεισο" που τους έταξαν οι Δραγώνες-Φραγκουδάκηδες - Ζαμπέτες κλπ και να μάθουν γράμματα στον Αχμέτ, την Φατμέ και την Αισέ -πλειοψηφία μερικές φορές στις τάξεις. Από την άλλη, όσον αφορά την ιδεολογική τοποθέτηση των περισσότερων εκαπιδευτκών είναι έσι όπως την περιγράφει ο Στέργιος: έχουν υποστεί πλήση εγκεφάλου από τους ανωτέρω ...αστέρες του Ελληνικού Πανεπιστήμιου. συν τον άγραφο νόμο που λέει ότι αν δεν ακολουθήσεις την γραμμή της Δραγώνα-Φραγκουδάκη-Ζαμπέτα-Κουλούρη, δεν θα πάρεις ΠΟΤΕ πτυχιο. Είναι τόσο απλό!!!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ anna 12/08/2010 22:53:22

   Αννα το γραφειο δεν μορει να σου πρσσφερει τιποτα απο αυτο που σου προσφερει η ταξη. Πολλοι εκπαιδευτικοι αποσπωνταιστα γραφεια γιατι δεν μπορουν να παρουν μεταθεση, αλλοι παλι γαι αλλους λογους, ισως επιεδη δεν τα καταφερνουν στην ταξη. Απο μια πλευρα καλο ειναι που αναγνωριζουν το προβλημα που εχουν και αναζητουν αλλη διέξοδο. Πραγματι υπαρχουν πολλα προβληματα,αλλα σημαια την Δραγωνα, λιγοι θα την κανουν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anna 12/08/2010 23:56:54

   Από την άλλη, όσον αφορά την ιδεολογική τοποθέτηση των περισσότερων εκαπιδευτκών είναι έσι όπως την περιγράφει ο Στέργιος: έχουν υποστεί πλήση εγκεφάλου από τους ανωτέρω …αστέρες του Ελληνικού Πανεπιστήμιου. συν τον άγραφο νόμο που λέει ότι αν δεν ακολουθήσεις την γραμμή της Δραγώνα-Φραγκουδάκη-Ζαμπέτα-Κουλούρη, δεν θα πάρεις ΠΟΤΕ πτυχιο. Είναι τόσο απλό!!!

   Δεν ισχύουν αυτά που λες. Άλλο πανεπιστήμιο άλλο τάξη. Στην τάξη ναι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να το ακολουθούν. Κατά τη γνώμη μου ναι πρέπει. Το αναλυτικό πρόγραμμα ομογενοποιεί την κοινωνία. Δε μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι του γουστάρει. Σου θυμίζω την υπόθεση της Πρωτονοτάριου που έφερε βιβλία από την Αλβανία να κάνει αλβανικά στα παιδιά και τα βιβλία μας έγραφαν μέσα σφαγείς.
   Τώρα θα μου πεις ότι το πρόγραμμα είναι λάθος. Αφού ο κόσμος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ είναι φυσιολογικό ότι το ΠΑΣΟΚ θα περνάει τη γραμμή του και στα σχολεία. Και βόμβες να πέσουν αυτοί μυαλά δεν αλλάζουν. (Άλλο θέμα αλλά είναι ενδεικτικό. Κόβουν τα επιδόματα των τρίτεκνων και τα συνδέουν με εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό το είχε ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε αντισυνταγματικό και θέλει να το επαναλάβει. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι)

   Οι εκπαιδευτικοί είναι ο μόνος κλάδος που δεν είναι αλλοιωμένος από την ΠΑΣΟΚική λαίλαπα που έπληξε το δημόσιο διότι διορίζονταν είτε με επετηρίδα είτε με ΑΣΕΠ. Δεν έμπαιναν με ρουσφέτι. Στο σχολείο εγώ έτυχε να έχω καθηγητές ανοικτά δεξιούς. Δεν τόλμησε ποτέ κανείς να πάει κόντρα στο αναλυτικό πρόγραμμα.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ anonymous 13/08/2010 00:20:02

    δεν ειναι ευκολο να μην τηρησεις το αναλυτικο προγραμμα, μπορεις ομως να καθοδηγησεις σωστα τουσ μαθητες να διαβασουν και αλλα βιβλια. Δυστυχως πολλοι μαθητες δεν διαβαζουν ουτε εφημεριδα, για αυτο και δεν εχουν πλουσιο λεξιλογο, ουτε αναπτυσουν ευκολα κριτικη σκεψη

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 13/08/2010 20:06:08

    Όποιο παιδί θέλει βρίσκει να διαβάσει κι αν ρωτήσει θα του πουν, χώρια που του προτείνουν χωρίς να ρωτήσει. Εμείς πχ. πως διαβάσαμε Παπαδιαμάντη καθώς και όλα τα βιβλία από Ιούλιο Βερν μέχρι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

    Τα βιβλία του σχολείου, μιλώ για ανθολόγια νεοελληνική λογοτεχνία κλπ. που μας μοίραζαν μια χαρά ήταν. Τώρα δεν ξέρω τι μοιράζουν.

 20. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 13/08/2010 02:08:28

  Δεν είμαι εκπαιδευτικός χαιρετίζω όμως τον γόνιμο διάλογο που προέκυψε. Δεν περισεύει κανείς καιφυσικά δεν πρέπει να μένουμε στους λίγους που δίνουν τον τόνο αλλά στους πολλούς και έντιμους κανένας δεν του αρέσει να του λένε ότι δεν κάνει καλά την δουλεία του. Τα προβλήμτα δεν είναι του προσωπικού αλλά των πολιτικών αυτοί βολεύονται με την διάλυση της εκπαίδευσης

 21. anna avatar
  anna 14/08/2010 03:42:24

  Δεν μιλώ για τις τάξεις και το αναλυτικό πρόγραμμα. Μιλώ για τον χώρο όπου αναπαράγεται η γνώση: το πανεπιστήμιο και, συγκεκριμένα, τα τμήματα που έχουν να κάνουν με την Εκπαίδευση. Σήμερα, η νέα γενιά των δασκάλων εκπαιδεύεται σύμφωνα με τα συγγράμματα και την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εθνο-μηδενιστική βιβλιογραφία των Δραγωνα-Ρεπούση-Φραγκουδάκη-Κουλούρη-Ζαμπέτα, τα "αφεντικά" δηλαδή του Παιδαγωγικού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Και το ζήτημα είναι ότι σε ολόκληρα αμφιθέατρα και αίθουσες προ και μετα-πτυχιακών σπουδών, οι φωνές αμφισβήτησης αυτής της ιδεολογίας είναι από ανύπαρκτη έως μηδαμινή.

  • anna avatar
   anna @ anna 14/08/2010 03:45:57

   από ανύπαρκτες έως μηδαμινές (διόρθωση).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.