16/10/2010 15:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάνουν και μοιράζουν λεφτά

Τώρα θυμήθηκαν τους χαμηλοσυνταξιούχους


Μικρό πακέτο στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, για το οποίο η τρόικα έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως, αναμένεται να ανακοινώσει πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα Νέα, η συγκεκριμένη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα αποδίδεται κάθε χρόνο ως μία σταθερή παροχή, πιθανότατα κάθε Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό Γ.Παπαναδρέου αφού είχε προηγηθεί επεξεργασία από την ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού, που επέμενε διά του επικεφαλής της Γιάννη Ραγκούση ότι η κυβέρνηση οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα ενέκρινε το μέτρο, μετά τις αναφορές της κυβέρνησης ότι οφείλει να στηρίξει κάποιες κοινωνικές ομάδες, που έχουν πληγεί από τα μέτρα, και μετά τις διαβεβαιώσεις ότι μία τέτοια κίνηση δεν θα επηρέαζε στο ελάχιστο την υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=361155&dt=16/10/2010#ixzz12WXXnN35

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=361155&dt=16/10/2010#ixzz12WXRelqy

ΣΧΟΛΙΑ

 1. t0p avatar
  t0p 16/10/2010 16:17:39

  Στις πρόσφατες πανελλήνιες είχαμε ιδιαίτερα υψηλό αριθμό εισακτέων στα ΤΕΙ λόγω της πτώσης των βάσεων κάτω του 10.
  Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με απόφαση για τον μη χωρισμό των εισακτέων φοιτητών σε Α και Β εξάμηνο ,όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια ,είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένα κομφούζιο και οι νέοι φοιτητές μέχρι και σήμερα και μαθήματα/εργαστήρια δεν άρχισαν και ενημέρωση δεν έχουν.
  Ακόμη σε ΤΕΙ κάποιοι καθηγητές αποφάσισαν ότι αριθμός φοιτητών δεν θα αρχίσει τώρα κάποια εργαστήρια με την αιτιολογία ότι είναι πολλοί και θα τα κάνουν αργότερα.
  Η απόφαση αυτή μεγαλώνει τον χρόνο φοίτησης με συνέπεια την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των φοιτητών που διαμένει σε άλλη πάλι από την πάλι των ΤΕΙ που φοιτούν τα παιδιά τους.
  Δηλαδή κάποιοι σε περίοδο οικονομικής κρίσης αποφασίζουν να επιβαρύνουν περισσότερο τις οικογένειες που θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν ,γιατί έτσι βολεύονται.
  Αν θέλετε αν αυτοί δεν φταίνε για τις αποφάσεις του Υπουργείου για την πτώση της βάσης του 10 και τον μη χωρισμό σε Α και Β εξάμηνο των φοιτητών ,θα έπρεπε στα κριτήρια για το ποιοί ξεκινάνε τώρα και ποιοι μετά ένα χρόνο να υπήρχε οπωσδήποτε το κριτήριο της εντοπιότητας ή όχι των φοιτητών στην επιλογή μια και έτσι μεγαλώνει ο αιτούμενος χρόνος φοίτησης.
  Ειδικότερα καταγράφω ότι η πρώτη εντύπωση των νέων φοιτητών στο ΤΕΙ Καβάλας ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ μια και ουδείς υπεύθυνος υπήρχε να τους ενημέρωση για το τί θα πρέπει να κάνουν και πώς και ακόμη και σήμερα επικρατεί ΧΑΟΣ ενημέρωσης ,που σε κάνει να ντρέπεσαι ..........
  Η Κα Υπουργός που για όλα θα δώσει λύσεις για το υπάρχον τώρα πρόβλημα έχει πάρει άραγε χαμπάρι ..............ή είναι βολεμένη να μιλάει στις τηλεοράσεις για τα θα και θα και θα

 2. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 16/10/2010 17:54:14

  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/10/2010 18:06:16

  Πήραν χαμπάρι την ανικανότητα του εκκαθαριστή, και έστειλαν βοήθεια.

 4. donaE avatar
  donaE 16/10/2010 18:20:11

  Τι γινανε τα χρηματα του εποδοματος αλληλεγγυης;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.