#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2010 01:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάνουν από 450 έως 8.500 ευρώ εργαζόμενοι και συνταξιούχοιΣτην καλή διάθεση  του εργοδότη για "λίγους και εκλεκτούς" θα επαφίενται πλέον οι αυξήσεις των  συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με τα σχέδια που επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η χώρα για την προσφορά οικονομικής βοήθειας  από ΕΕ και ΔΝΤ. 
Όπως όλα δείχνουν, οι περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό θα αφορά το Δημόσιο ενώ στις συντάξεις επεκτείνονται και στον ιδιωτικό τομέα.  
Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα όμως, ο 13ος και ο 14ος μισθός θα "αναπληρωθεί", σύμφωνα με τις πληροφορίες, είτε με την ενσωμάτωσή τους στις τακτικές μηνιαίες απολαβές που σταδιακά θα αυξηθούν, είτε με την υποκατάστασή τους από ένα είδος "πριμ παραγωγικότητος" το οποίο προαιρετικά θα μπορεί να χορηγεί ο εργοδότης.  
Στη δεύτερη  περίπτωση όμως, είναι προφανές ότι  το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα και οι εργαζόμενοι στις περισσότερες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα δουν ξαφνικά να χάνουν το 15%-20% των ετήσιων αποδοχών τους (δηλαδή 850 ευρώ για εργαζόμενο των 1.000 ευρώ ή σχεδόν 4.000 ευρώ για αποδοχές της τάξεως των 2.000-2.300 ευρώ το μήνα).  
Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό των 700 ευρώ θα χάσει αυτομάτως 1400 ευρώ, εκτός εάν αναδειχθεί … υπάλληλος της χρονιάς και επιβραβευθεί για αυτό, οπότε θα μετριάσει τις απώλειες! 
Στην περίπτωση  της σταδιακής ενσωμάτωσης η  επίπτωση περιορίζεται στη μη χορήγηση των μισθολογικών αυξήσεων βάσει συμβάσεων, και δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ.  
Απώλειες μέχρι  και 15% ή έως 2.000 ευρώ αναμένεται να έχουν  οι μεγαλοσυνταξιούχοι, ενώ δεν αποκλείεται  τελικά να μην εξαιρεθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που θα δουν για πρώτη φορά να τους κόβεται και … το χαρτζιλίκι που δίνανε στις γιορτές στα εγγόνια τους, περίπου 100-150 ευρώ το χρόνο. 
Οι  μεγάλοι χαμένοι 
Μεγάλοι χαμένοι  θα είναι όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν ήδη υποστεί περικοπές  και, μαζί με τις νέες περικοπές, θα λείψουν από την τσέπη τους περί τα 3 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,5% του ΑΕΠ 
Σύμφωνα με σενάρια  που εξετάζονται, αν κοπούν τα επιδόματα κατά επιπλέον 10%, οι συνολικές ετήσιες απώλειες θα ξεκινούν 530 ευρώ για χαμηλόμισθους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης και θα φθάνουν τα 6.500 ευρώ για υψηλόβαθμους δικαστικούς. 
Αν προστεθεί  και το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, θα πρέπει να συνυπολογιστούν απώλειες μεταξύ 711 και 1.666 ευρώ ανάλογα, με τα έτη προϋπηρεσίας και το επίπεδο μόρφωσης. 
Το σενάριο αυτό πλήττει υπαλλήλους με λίγα έτη υπηρεσίας και χαμηλά επιδόματα, ενώ ... βολεύει μία σειρά υπαλλήλων όπως εφοριακοί, τελωνειακοί, δικαστικοί και άλλοι των οποίων ακόμη και ο βασικός μισθός για 33 χρόνια προϋπηρεσίας είναι κατά πολύ χαμηλότερος των επιδομάτων που λαμβάνουν. Έτσι, οι κατηγορίες αυτές απεύχονται το μεγαλύτερο ψαλίδισμα των επιδομάτων. 
Σε όλες τις  περιπτώσεις πάντως πρόκειται για απώλειες σε μόνιμη βάση, καθώς οι κοινοτικοί εταίροι δεν συζητούν το ενδεχόμενο αναστολής, αλλά πάγιας μείωσης επιδομάτων ή κατάργησης του 14ου μισθού. 
Στις απώλειες αυτές θα πρέπει να προστεθούν και  άλλα 200-900 ευρώ το χρόνο από άλλα μέτρα λιτότητας που "έχουν  πέσει στο τραπέζι", όπως:  
• να αυξηθεί ο βασικό συντελεστής ΦΠΑ από το 21% σε 23% ή και 25%, που είναι το ανώτερο όριο στην ΕΕ.
• να αυξηθεί από 10% στο 11% ή 12%, που επιβάλλεται στα τρόφιμα και τις ΔΕΚΟ και θα πλήξει κυρίως τα λαϊκά στρώματα. 
• να αυξηθούν και πάλι οι ειδικοί φόροι σε τσιγάρα, ποτά, βενζίνη και καύσιμα, που η κυβέρνηση θεωρεί και τελευταία "εφεδρεία" στη μάχη κατά των ελλειμμάτων.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=67220

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stasa avatar
  Stasa 30/04/2010 01:54:42

  Ο πατέρας μου βρε ΖΩΑ, ο συνταξιούχος που έδινε ΟΛΕΣ τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ εισφορές στο βλακοταμείο τι να κάνει στα 64 του???? Ξανά θεριζοαλωνιστική μηχανή?? Χαμάλης ? Επαίτης? Δεν θα το επιτρέψω.-


  ΣΦΥΡΙΞΑ ΚΑΙ ΕΛΗΞΕΣ!!!

  • Stasa avatar
   Stasa @ Stasa 30/04/2010 02:04:51

   ..και αυτός έκλεισε 40+ χρόνια στη δουλειά!!
   Εγώ που στα σχεδόν 30 έχω 5 χρόνια δουλειάς και ακόμα 50 χρονάκια δουλεία?? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΑΣ.- ΓΚΕ ΓΚΕΕ?

   ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ.. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΑΞΗ!!!!!!!!!!!!!!
   Θα τα καταφέρω μόνη μου λαμόγια.

 2. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 30/04/2010 01:58:30

  δε βλεπω να περνανε τα μετρα αυτα αναίμακτα...
  ειτε με το αίμα των εργαζομενων και συνταξιουχων που θα αντιδρασουν
  ειτε με το αιμα πολιτικων για να ικανοποιηθουν τα πληθη...
  το πιο πιθανο ειναι το πρωτο βεβαια, αλλα πολυ πιθανο να τη πληρωσουν και καποια μικρα στελεχη απο τους ιδιους τους συνεργατες τους στη ληστεια του Ελληνικου λαου, για να πουν οτι βαζουν ταξη και να φανε και τα υπολοιπα λεφτα που εχουν απομεινει...
  Μια ειναι η λυση,
  ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 3. Orestios avatar
  Orestios 30/04/2010 02:03:09

  Σοσιαλισμός επιτέλους! Οι Έλληνες θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να βιώσουμε τον πραγματικό σοσιαλισμό είκοσι χρόνια μετά την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη.
  Μοναδική επιτυχία του GAP να μας προσφέρει αυτό το θείο δώρο. Την μαζική εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ που ανάθρεψαν αυτόν τον πραγματικό πατριώτη.
  Ευχαριστούμε όλο το σοσιαλιστικό φάσμα και ειδικά τους νεοφιλελεύθερους σοσιαλιστές της οικογένειας Μητσοτάκη, που πλέον ανερυθρίαστα υποκλίνονται στο GAP για να σώσουν τα συμφέροντά τους.
  Ευχαριστούμε τους Σοσιαλιστές του ΔΝΤ γιατί είναι επιηκείς μαζί μας.
  Ευχαριστούμε τους δοσίλογους που προσπαθούν να μας φοβίζουν συνεχώς για να τους ευχαριστούμε διπλά.
  Όταν πεθάνουν θέλω να χορέψω στον τάφο τους.

 4. Petros avatar
  Petros 30/04/2010 02:04:46

  Μας θεωρούν ζώα.Γιατί δεν ζουν αυτοί με 1000 ευρώ μηνιαίως;
  Για όσους δεν μπορούν να απεργήσουν λόγω οικονομικών δυσκολιών,υπάρχουν λύσεις,όπως λευκή απεργία,αναρρωτικές άδειες,κανονικές άδειες κλπ.
  Και όσο περισσότεροι μπορούν στους δρόμους.Λυπάμαι πιο πολύ τις πολύτεκνες οικογένειες ή τις οικογένειες με δάνεια ή ασθένειες...
  ( http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_3190.html )

 5. Petros avatar
  Petros 30/04/2010 02:07:48

  Να χαρίσουν όλη την περιουσία τους και όλο το μισθό τους ( πλην 1000ευρώ μηνιαίως ) στο κράτος οι Μητσοτάκης,Παπανδρέου,Καραμανλής,Μάνος,Ανδριανόπουλος,Παπαδόπουλος,Παπακωνσταντίνου,Καρατζαφέρης κλπ και όσοι είναι υπερ των σκληρών μέτρων.Μέτρα ΣΟΚ για αυτούς πρώτα.Γιατί δεν το κάνουν;

 6. Petros avatar
  Petros 30/04/2010 02:08:38

  "Είμαι πατέρας 5 παιδιών.Μου έκοψαν τα επιδόματα και το δώρο Πάσχα ίσα ακριβώς με τους άγαμους συναδέλφους μου.Το ίδιο και στη γυναίκα μου! Μου έβαλαν αφορολόγητο όριο στα ακίνητα ( γονική παροχή ) ίσο με ενός άγαμου!...  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
  ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΓΕΝΗ!
  ΚΑΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ!!!
  ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ Ο ΦΠΑ ΠΑΕΙ Χ5 ΣΤΌΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ!

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΗΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ.
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΑΥΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

  ΤΩΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ : ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ,ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
  ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ;
  ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ,ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 50% ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ,
  ΟΤΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ;

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  ΣΕ ΣΕΦ ( ΑΘΗΝΑ- ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ ( θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ).ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ
  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ."

  • Orestios avatar
   Orestios @ Petros 30/04/2010 02:12:57

   Λίγο διαχΑστικός δεν είσαι? Άγαμοι και έγγαμοι, όλοι ζημιώνονται τώρα. η μόνη απάντηση είναι η ενότητα και η δυνατή φωνή ενάντια στον θάνατο με χαμηλό επιτόκιο που ετοιμάζουν για τους Έλληνες.

 7. Stasa avatar
  Stasa 30/04/2010 02:12:25

  http://www.youtube.com/watch?v=46nBorLVkmI

  Αισταδιάλα πια.

 8. Petros avatar
  Petros 30/04/2010 02:19:57

  Ορέστιος,
  όχι,γιατί αυτό που γράφω για τους πολύτεκνους το δέχονται και οι εργένηδες.Σου λέει,γιατί να κόψουν τα ίδια από μένα και από σένα που έχεις 3,4,5 και άνω παιδιά ;Που είναι η κοινωνική ισότητα; Δεν είναι διχαστικό.Όλους χτυπάνε,αλλά περισσότερο αυτούς που στηρίζουν δημογραφικά,σήμερα,την Ελλάδα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Petros 30/04/2010 02:24:45

   Αυτό είναι ο σοσιαλισμός αν δεν το έχεις καταλάβει. Ισότητα στην φτώχεια είναι μόνο. Ο σοσιαλισμός δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Έχει μεγάλο κόμπλεξ με αυτά τα θέματα. Ο σοσιαλισμός ενδιαφέρεται μόνο για την παγκόσμια ειρήνη και την διεθνή συναδέλφωση. Μέσω της φτώχειας πάντα.
   Ξύπνα!!!!!

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Orestios 30/04/2010 02:29:53

    Ελα τώρα!Ο σοσιαλισμός σαν πολιτική θεωρία δεν είναι αυτό που λες.Είναι ακριβώς το αντίθετο.
    Τώρα επειδή δηλώνει ο ΓΑΠ και η συμμορία του, ότι είναι σοσιαλιστές δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.
    Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 30/04/2010 03:44:24

    Δεν είναι? χο! χο!
    Πες το αυτό στους κατοίκους πρώην σοσιαλιστικών "δημοκρατιών" να δεις τί θα σου απαντήσουν.
    Όχι σε αφελείς αυτά Κάποιε.

 9. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 30/04/2010 02:27:41

  Βασικά για μένα ακόμα και αν δεχθώ ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος (που δεν είναι) θα έπρεπε να υπάρχει μια διαβάθμιση στο τσεκούρωμα.
  Δεν μπορούν δηλαδή να κόβουν τα ίδια από έναν μισθωτό των 1000 ευρώ, με έναν των 2000 ευρώ και άνω.
  Ούτε από την σύνταξη, για παράδειγμα, ενός ηλικιωμένου των 600 ευρώ να κόβουν τα ίδια με έναν των 1800 ευρώ.
  Το ίδιο και για τους πολύτεκνους.
  Αύτο καταδεικνύει το πόσο κοινωνικά αναλγητη είναι η κυβέρνηση.

  Αν και θα συμφωνήσω ότι πρέπει να σχηματιστεί ενιαίο κοινωνικό μέτωπο κατά των μέτρων και όχι να απαιτεί κάθε κοινωνική ομάδα ξεχωριστές ρυθμίσεις και ελαφρύνσεις.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κάποιος. 30/04/2010 02:37:03

   Ο Σοσιαλισμός είναι ανάλγητος και ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνία.
   Πάνω από όλα η μικρή κάστα των φίλων και μελών.
   Όλοι οι άλλοι απλά μπορείτε να λέτε ότι το να υπάρχει διαβάθμιση στον τεμαχισμό φανερώνει κοινωνική ευαισθησία.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Orestios 30/04/2010 11:53:21

    Το ψευδεπίγραφο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ανάλγητο, όχι οι κοινωνικές πολιτικές. Οι σκανδιναβικές χώρες πέτυχαν.

 10. Petros avatar
  Petros 30/04/2010 02:28:51

  Όσοι δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν με απεργίες,λόγω οικονομικών δυσκολιών,δανείων κλπ,υπάρχουν και άλλοι τρόποι: μαζική λευκή απεργία, μαζικές αναρρωτικές άδειες ( μη ξεχνάτε υπάρχει η νέα γρίππη,άρα κολλήστε όλοι...),αιμοδοτικές,κανονικές ή ότι άλλο προβλέπουν οι νόμοι.Και να μην ξαναπατήσουν στους τόπους εργασίας...

 11. Petros avatar
  Petros 30/04/2010 02:32:47

  Μετέφερα το παράπονο των πολυτέκνων,για να δείξω την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ και ισοπέδωση των μέτρων.
  Να μη ξεχάσω να σας πω ότι σταμάτησαν τους διορισμούς ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας στην εκπαίδευση,δηλαδή ατόμων με άνω των 67% αναπηρία. Τέτοια κοινωνικη αναγλησία δεν έχει ξαναδεί ο τόπος.
  Και στις συντάξεις,ίδιες περικοπές,χωρίς να εξεταστεί πόσα ένσημα έχεικαταβάλει ο καθένας,πόσα χρόνια δούλεψε,αν εχει ασθένειες...Ντροπή.Όλος ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Petros 30/04/2010 02:38:25

   Σε λίγο θα τους κόψουν και τα φάρμακα αυτών με MS. Ετοιμαστείτε για Ρουμανία Τσαουσέσκου.
   Μισό κιλό κρέας το μήνα και 10 αυγά.
   Σοσιαλισμός από τον "πιο σοσιαλιστή" GAP.

  • Stasa avatar
   Stasa @ Petros 30/04/2010 02:43:00

   ..αν είσαι αυτός που λες φίλε Πέτρο, ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

   Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ

 12. laz avatar
  laz 30/04/2010 02:37:12

  τα μετρα ειναι παντελως αδικα εως ηλιθια...
  ειναι αδικα γιατι ειναι μετρα τυπου ΦΠΑ ο οποιος ως γνωστον ειναι ο ποιο αδικος φορος που κυκλοφορει αφου εχει το ιδιο κοστος τοσο για τον κοκκαλη οσο για τον επαιτη...κατι αναλογο γινεται και εδω...κοβει στο ετσι για ολους...τοσο θα κοψω και τελος...θα ηταν δικαιο αν ηταν αναλογικο το κοψιμο..δηλαδη να πει οι βουλευτες ,οι δικαστικοι,οι εφοριακοι,οιοι επειδη παιρνουν τοσα θα εχουν τοσο κοψιμο...και οσο κατεβαινουμε λιγοτερο..να ισχυει δηλαδη μια δικαιη αναλογικοτητα...επισης εχω την αισθηση και πως οι ευρωπαιοι ζητουνε απλα για να ζητησουν δεν βλεπω ουτε εναν διαρθρωτικο μετρο...απλα εχουν ακουσει πως στην ελλαδα εοχυμε 13 και 14 μισθο(επειδη ειναι χαμηλοι οι μισθοι μας σε σχεση με τους δικους τους)και πηραν μαχαιρι και κοψανε...γελοια η σταση...αλλα αυτοι αντε πες δεν τους ενδιαφερει και απλα ζητανε τα φραγκα για τις τραπεζες..ο γιωργακης?

 13. laz avatar
  laz 30/04/2010 02:39:22

  επισης συνεχιζω να πιστευω πως τα μετρα δεν θα ειναι ακριβως αυτα..ισως κοψουν π.χ τον 13 μισθο και οχι τον 14 ή κατι τετοιο...απλα νομιζω ανακοινωσαν πως θα κοπει ο ουρανος με τα αστρα για να δεχτει τα κανονικα μετρα ο λαος με σχετικη ανακουφιση ...

 14. Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας avatar
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας 30/04/2010 06:57:38

  Αγαπητοί, διάβασα για το προσχέδιο, που οι κλέφτες μας το βάζουν θηλιά στο λαιμό. Ασφαλώς εγώ δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα με όσα μέτρα και να πάρουν, εάν δεν πάρουν μέτρα για δημιουργία παραγωγής και αυτάρκειας, οι λόγοι λήψεως αυτών των μέτρων είναι διαφορετικοί από αυτούς πού θέλουν να φανούν. Πάψτε να βλέπετε τηλεόραση, να ακούτε ραδιόφωνο και να διαβάζετε εφημερίδες, ενημερωθείτε από διάφορα Blogs, μόνον έτσι θα μπορέσετε να δείτε αυτά πού μας ετοιμάζουν, άρχισαν να μας πυροβολούν το στομάχι διά να μεταφερθεί η σκέψη και λογική από το κεφάλι στο στομάχι.
  Βλέποντας τα επερχόμενα μέτρα, δεν είδα πουθενά την προβλεπόμενη φορολογία δια τα Ν.Π.Ι.Δ. δια τις περιουσίες τους και τον φόρο πού θα πληρώσουν. Ειδικά το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πού εισπράττει φόρους από τους εβραιοέλληνες και από αυτούς πού είναι μέλη του Κ.Ι.Σ. Ποία είναι τα έσοδά του και τι τα κάνει, πού τα επενδύει; Ενώ οι εβραιοέλληνες απολαμβάνουν όλες τις δημόσιες παροχές πού πληρώνουμε εμείς, αυτοί δεν συνεισφέρουν ούτε ένα λεπτό στο δημόσιο. Μήπως, λέω μήπως τα χρήματα πού εισπράττουν, τα στέλνουν στο Ισραήλ; Τελικώς θα πληρώσουν κανέναν φόρο στο Ελληνικό δημόσιο ή όχι. Με την Ελλαδική εκκλησία τι θα γίνει, τι θα συνεισφέρει κανένα ΕΥΡΩ στο δημόσιο;
  Τελικώς για εμάς μας είπαν μέσες άκρες τι θα μας αρπάξουν, για τους άλλους θα μάθουμε ποτέ τι θα συνεισφέρουν ή μόνον θα αρπάζουν.
  ΄Ενας λεηλατημένος ΄Ελλην Ιθαγενής
  Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

 15. Pikaia Gracilens avatar
  Pikaia Gracilens 30/04/2010 07:53:50

  Τά μέτρα εἲναι ἂδικα ὃπως καί ἂδικη εἲναι ὁλη ἡ Ἑλληνική κοινωνία τόσα χρὀνια. Δέν κάναμε τίποτα ὅταν διορίζανε χιλιάδες στό δημόσιο. Ανεχτήκαμε τήν λαμογιά τους γιατί ἥταν δικοί μας. Ψηφίζαμε τά ἴδια καθάρματα πού μᾶς χαιδέυαν τα ἀυτιά. Πότε τό ἐκλογικό σῶμα ζήτησε αξιοκρατία, πότε ζήτησε δικαιοσύνη καί πολιτισμό. Τώρα πληρώνουμε τις πολιτικές που ἐμεῖς διαλέξαμε. Δέν εἴναι τιμωρία αλλά ἁπλῶς φυσικό ἐπακόλουθο μιας πορειας ἑτῶν.

 16. xehasiarhs avatar
  xehasiarhs 30/04/2010 09:16:18

  τέρμα το ξεχαρμάνιασμα με τα πλήκτρα, στους δρόμους όλοι και όλες.

 17. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 30/04/2010 11:16:48

  Σύνταγμα της Ελλάδος.

  Άρθρο 4
  1.Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2.Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
  5.Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
  Άρθρο 22
  1.Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.


  Οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της Βουλής θα χάσουν τα επιδόματα τους και τους εξτρα μισθούς ή μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα "σώσουν" πάλι την Ελλάδα ;

  Πως είναι δυνατόν να ζητείται από τους οικονομικά αδύναμους να έχουν την ίδια μείωση μισθών αν όχι περισσότερη από τους οικονομικά ευρωστώτερους.

  ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΕΙΛΛΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Κάποιος. 30/04/2010 15:08:31

   πολιτικοί και οι δικαστικοί πληρώνονται δεν έχουν λόγω να φωνάζουν...

   Πέρα από την πλάκα εγώ προκαλώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να μας πει γιατί κόβονται τα δώρα σε εργαζομένους και συνταξιούχους;
   Κόβονται για να συνεχίζουν οι πραιτοριανοί της εκάστοτε κυβέρνησης να παίρνουν: ΔΙΒΕΤ ΔΕΤΕ, 16 ΜΙΣΘΟΥΣ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
   Εχουμε περισπούδαστες αναλύσεις για πόσα θα εξοικονομήσει με τις περικοπές των δώρων.
   Είναι ΨΕΥΤΗΣ (δεν μιλάω για το λεφτά υπάρχουν ή για την 3/3/2010 ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα το 2010) και προκαλώ οποιονδήποτε να μπει στο glk και να δει το ύψος των επιδομάτων στο Οικονομικών και στη Βουλή (προϋπολογισμός-2010-κεντρική υπηρεσία)
   και πάνω από όλα μας δουλεύει και ο κ Παπακωνσταντίνου που έχει και ποινικές ευθύνες ως διατάκτης και εκκαθαριστής. Μήπως θυμούνται γιατί δόθηκαν τα ΔΙΒΕΤ; Πως τα καταβάλουν αφού από την υστέρηση των εσόδων έχουν ελλειπή παραγωγικότητα; ας κόψει αν τολμά τα επιδόματα στις Υπηρεσίες του που δεν πιάνουν τους προκαθορισμένους στόχους.


   ΥΓ


   Αφού θέλει να λέγεται κοινωνικά δίκαιος γιατί δεν κόβει όλα τα επιδόματα;
   γιατί δεν κάνει καθηκοντολόγιο στο Δημόσιο;
   και περισσότερα θα εξοικονομήσει και κοινωνικά δίκαιο είναι

 18. milkman avatar
  milkman 30/04/2010 12:30:38

  O πατερας μου ειναι 81 ετων και παιρνει συνταξη 370Ε απο το ΤΣΑ!
  Εμεινε ορφανος το 1934 παντρεψε 4 αδερφες και εθαψε με τα χερια του απο την πεινα 2 αδερφια του.ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ και εκανε οικογενεια στα 45 του.
  Στα 60 το 1990 εκανε αγελαδες γιατι με την συνταξη που επαιρνε δεν εφταναν για μενα καιτην αδερφη μου που ειμασταν 13/14 ετων.
  Δουλευει ακομα και μας βοηθαει!!
  ΓΙΑΤΙ ΡΕ??????????????

 19. δημητρης avatar
  δημητρης 30/04/2010 13:06:22

  Τοσα χρονια δεν μιλαγε κανενας γιατι γλυφατε το κοκκαλο που σας πεταγαν και κανατε τους πονηρους μεχρι να σας χωσουν για τα καλα στο μαντρι. Αφου δεν θελετε σοσιαλισμο, γιατι ολοι εισαστε λαμογια, τι τον επικαλεισθε. Ποτε διαμαρτυρηθηκατε πραγματικα γιαυτο που συνεβενε;
  Το συστημα σας αφησε να κλεβετε τον ΦΠΑ, να κτιζετε αυθαιρετα, να κωλογλυφετε αχρηστους ανθρωπους για να διορισουν εσας η το παιδι σας με ανταλαγμα την ψηφο σας, να ξεφτιλιζεστε πουλωντας ιδιεολογιες και αγωνες για μια θεση στο κρατος της απατης,της κομπινας και των κλεφτων.
  Τι φωναζετε τωρα;
  Αν εχετε αρχιδια και δεν φοβαστε να χασετε το κινητο σας η την τηλεοραση σας βγητε εξω και βαλτε φωτια. Τα αλλα ειναι αλλα λογια ν' αγαπιομαστε.

  Ως λαος ειμαστε οι χειροτεροι των Βαλκανιων, πουλημενοι και προδοτες.
  Καλα σας κανει η ΔΥΣΗ (ονομα και πραμμα) στην οποια ανηκομεν, οπως ελεγε η τουρκαλα αδελφη.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ δημητρης 30/04/2010 13:09:35

   Μην γενικεύεις.
   Οπως δεν τα έκανες πιθανόν εσ,ύ δεν τα έκαναν και εκατομμύρια άλλοι.
   Δεν είναι όλοι βολεμένοι και καλοπερασάκηδες όπως αρέσει σε μερικούς να παρουσιάζουν το σύνολο του ελληνικού λαού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.