#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2013 14:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάνεται εξάμηνο και εξεταστική για χιλιάδες φοιτητέςΣε νέα... ΕΡΤ εξελίσσεται η υπόθεση των Πανεπιστημίων καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι «ταμπουρώθηκαν» και αποφάσισαν νέα απεργία για 11η εβδομάδα.

Μέσα από μια διαδικασία-παρωδία, όπου μαζεύονται κάθε λογής παρατρεχάμενοι, δέκα νοματαίοι που επιμένουν να συντηρούν  τα φέουδα ανομίας στα Πανεπιστήμια, αποφάσισαν  48ωρη Απεργία, παράνομα. Για άλλη μια φορά, η μικρή μειοψηφία των Διοικητικών, δεν τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες: -κάλπη, ονομαστικό κατάλογο με μέλη, μυστική ψηφοφορία, απαρτία-δεν σεβάστηκε το νόμο –που έχει ήδη βγάλει παράνομη την διαδικασία τους.

Πλέον θεωρείται δεδομένο ότι το εξάμηνο και η εξεταστική για χιλιάδες φοιτητές χάνεται και το μπαλάκι περνά στο τερέν της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν διαταχθεί δύο εισαγγελικές έρευνες, η πρώτη για παράβαση καθήκοντος των πρυτάνεων που δεν κάνουν όσα πρέπει για την ομαλή λειτουργία του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Η δεύτερη για τους διοικητικούς υπαλλήλους κι αν παραβιάζεται δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομη την απεργία τους.

Βεβαίως, οι υπάλληλοι αποφάσισαν 48ωρες απεργίες προκειμένου να παρακάμψουν τις δικαστικές αποφάσεις. Η κόντρα έχει φτάσει πλέον στα άκρα και το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν έτσι κι αλλιώς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνει επίταξη αν χρειαστεί. Όμως, φαίνεται ότι η λογική της ηρεμίας και της αντιμετώπισης του προβλήματος με διάλογο δεν βρήκε ανταπόκριση καθώς η αδιαλλαξία των υπαλλήλων αλλά και το ύπουλο παιχνίδι των πρυτάνεων έχει οδηγήσει την κατάσταση εδώ που την έχει οδηγήσει. Δηλαδή να βρισκόμαστε 35 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και να μην λειτουργούν τα βασικά ΑΕΙ της χώρας. Πέρα από το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για πάνω από 60.000 φοιτητές, απαξιώνεται και η εικόνα του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ με τον τρόπο αυτό.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοικητικοί, η απεργία θα γίνει με βάση το σχετικό πλαίσιο των προηγούμενων εβδομάδων της, δηλαδή με περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ΄ αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρά τους. Κανονικό νταβατζιλίκι δηλαδή.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν έχει αποκλείσει επέμβαση της αστυνομίας, αφού όπως είπε εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Ήδη το Καποδιστριακό έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων την Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Πάντως, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του Κεντρικού Συλλόγου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δήλωσε ότι »αποφασίσαμε νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σήμερα και αύριο και για την Πέμπτη και την Παρασκευή και γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων την Τετάρτη και την Παρασκευή. Αυτή είναι η απάντηση μας στον ακραίο αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας και τον κύριο Αρβανιτόπουλο ο οποίος έδωσε ψεύτικα στοιχεία στη δημοσιότητα. Είναι και ψεύτης και παράνομος."

Όταν ρωτήθηκε για την απειλή επέμβασης των ΜΑΤ είπε: "Αυτό που λέμε στην κυβέρνηση και στον κύριο Αρβανιτόπουλο είναι "ας κοπιάσουν".

 Έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους, απευθύνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι «αυτό θα πρέπει να σταματήσει, γιατί και αυτοί με τη στάση τους απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο» και προσθέτει: «Αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατούν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις, όταν δεν γίνονται μαθήματα, υπάρχουν μετεγγραφές που είναι στον αέρα, υπάρχουν μαθήματα που είναι στον αέρα και κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς και δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί το όποιο δίκιο του καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων».

Απαντώντας στην έκκληση για διάλογο, που απηύθυνε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει: «Διάλογος έχει γίνει. Δυστυχώς, πρέπει όλοι να καταλάβουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο η χώρα πορεύεται. Από τον Αύγουστο, όταν στείλαμε στα πανεπιστήμια και εκκλήθησαν εδώ οι πρυτάνεις, τους εξηγήσαμε το επείγον της υπόθεσης...Συνεπώς, εδώ μη χρησιμοποιούμε το θέμα του διαλόγου ως πρόσχημα για να αναβάλουμε, όπως πάντοτε, τα πράγματα, εδώ τα περιθώρια χρόνου ήταν και παραμένουν ασφυκτικά και πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ματώσει. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να γίνει είναι για τον οποιονδήποτε λόγο να μη μένουν κλειστά τα ιδρύματα».

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει: «Ο χώρος της Παιδείας, δυστυχώς, δεν εξαιρέθηκε από τη συνολική δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Αυτό που κάνουμε είναι να είμαστε συνεπείς ως προς τις εθνικές επιταγές και να ανατάξουμε το εκπαιδευτικό σύστημα. Γιατί όλοι με νηφαλιότητα θα συμφωνήσουμε ότι οι αλλαγές ήταν αναγκαίες και μάλιστα θα έλεγα ότι είχαν καθυστερήσει. Αυτό το λέμε, αλλά όταν έρχεται η ώρα των επώδυνων αποφάσεων -γιατί οι αλλαγές χρειάζονται επώδυνες αποφάσεις- ο καθένας σφυρίζει αμέριμνος, γιατί δεν θέλει να πάρει το κόστος».

Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους. Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν σήμερα έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/11/2013 14:13:49

  Τὸ ἑξάμηνο πρέπει πλέον νὰ χαθεῖ γιὰ λόγους στοιχειώδους σοβαρότητας τοῦ Πανεπιστημίου. Κακῶς, κάκιστα, οἱ πλεῖστοι ἀντιλαμβάνονται τὴν ἀπώλεια τοῦ ἑξαμήνου ὡς «τιμωρία» καὶ τὴν ἀποκατάστασή του ὡς «σωτηρία». Κανεὶς δὲν ἀσχολεῖται μὲ τὸ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ εἶναι ἕνα ἀκαδημαϊκὸ ἑξάμηνο. Ξέρουμε πάντως τί ΔΕΝ εἶναι: μιὰ... προαιρετικὴ διδακτικὴ περίοδος πρὶν ἀπὸ τὸ «κυρίως πιάτο», τὴν ἐξεταστική. Ἕνα πανεπιστήμιο λοιπὸν ποὺ θέλει νὰ διασώσει ὅση ἀξιοπρέπεια τοῦ ἔχει ἀπομείνει δὲν μπορεῖ νὰ βαφτίσει μιὰ ἐνδεχόμενη περίοδο ἀπὸ τὸν... Δεκέμβριο μέχρι τὸν... Ἰανουάριο «ἑξάμηνο» - διότι πλέον βγαίνουμε γιὰ τὰ καλὰ ἐκτὸς τοῦ πλαισίου ποὺ κάνει ἕνα πανεπιστήμιο νὰ εἶναι πανεπιστήμιο. Ἀφοῦ πᾶμε πλέον γιὰ Δεκέμβριο, τὸ ἑξάμηνο ἔχει ἤδη χαθεῖ στὴν οὐσία του, τὸ μόνο ἐρώτημα εἶναι ἂν τὸ Πανεπιστήμιο θὰ δράσει ὠς Πανεπιστήμιο καὶ θὰ τὸ ἀκυρώσει, ἢ ἂν θὰ «σώσει» ἕνα ἑξάμηνο-παρωδία ταιριαστὸ μόνον σὲ ἕνα πανεπιστήμιο-παρωδία, ὅπως ἐλπίζω νὰ ΜΗΝ εἶναι τὸ ΕΚΠΑ.

  «Καὶ τὰ παιδιὰ ποὺ θὰ χάσουν τὸ ἑξάμηνο;» (μετὰ ἀπὸ μῆνες κλειστοῦ Πανεπιστημίου;) Ἂν αὐτὸ εἶναι τὸ ὐπέρτατο κριτήριο ποὺ ὑπέρκειται τῆς διδακτικῆς διαδικασίας (τῆς πανεπιστημιακῆς δηλαδὴ διαδικασίας, πουναπάρει), νὰ στέλνουμε τὰ πτυχία μὲ κούριερ στὸ σπίτι ἀπὸ τὸ πρῶτο ἑξάμηνο νὰ μὴν ταλαιπωρούμαστε.

  Ἀρκετὰ ἔχει ὑποτιμηθεῖ ἡ ἀξία τῶν πτυχίων λόγῳ τῆς συνεχοῦς κατάβασης τοῦ πήχυ. Δὲ χρειάζεται νὰ κατεβεῖ κι ἄλλο. Ἡ «σωτηρία» τοῦ ἑξαμήνου θὰ σημάνει ὅτι ἕνα πανεπιστήμιο ποὺ δὲν εἶναι πανεπιστήμιο βαφτίζει ὡς «ἑξάμηνο» μιὰ διδακτικὴ περίοδο ποὺ δὲν μοιάζει καθόλου μὲ τέτοιο, καταλήγοντας σὲ πτυχία ποὺ δὲν εἶναι πραγματικὰ πτυχία. Θέλετε νὰ διασωθεῖ ἡ ὅποια ἀξία ἔχει ἀπομείνει στὰ πτυχία τῶν πανεπιστημίων; Τότε αὐτὸ τὸ ἑξάμηνο ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ νὰ «σωθεῖ».

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 18/11/2013 20:29:22

   Εχετε απόλυτο δίκαιο, επί της ουσίας, το εξάμηνο είναι ήδη χαμένο.

  • Πίθηκας avatar
   Πίθηκας @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/11/2013 04:19:14

   Μάγκες στην Ελλάδα είμαστε ...
   Στη χώρα των greek statistics και στη χώρα που όλα λειτουργούν στην τύχη...
   Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της πειθαρχίας που λείπει από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά εξάμηνο δεν έχει χαθεί ποτέ στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται να χαθεί.
   Μπορεί να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, μπορεί οι φοιτητές να κάνουν μαθήματα σαββατοκύριακα, μπορεί να μην κάνουν καν διακοπές Χριστουγέννων, μπορεί το πέρας του θερινού εξαμήνου να τεθεί για την 1η Αυγούστου, όπως ήδη λέγεται, αλλά θα φροντίσουμε οι φοιτητές μας να μην χάσουν 6 μήνες από τη ζωή τους.
   Αν χαθεί εξάμηνο σκεφτείτε τις επιπτώσεις ακόμη και στις αναβολές για τη στρατιωτική θητεία λόγω σπουδών, γεγονός που θα πλήξει το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ φοιτεί 1 στους 5 Έλληνες σπουδαστές ηλικίας 18-25 ετών.
   Η ελαστικότητα σε τέτοιου είδους ζητήματα αν και θα έπρεπε να είναι η εξαίρεση, είναι ευτυχώς για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ο κανόνας.
   Απλά η κυβέρνηση πρέπει να επέμβει δυναμικά!
   Για εμένα η λύση της αστυνομίας είναι μονόδρομος.
   Στο εκλογικό σώμα θα βγει κερδισμένη ως δύναμη της τάξης και της νομιμότητας και θα εκθέσει τους αριστερούς ως μπαχαλάκηδες και καταληψίες!
   Το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση!

 2. Tassos avatar
  Tassos 18/11/2013 14:18:27

  Ας το χάσουν. Εχασε η βενετιά βελόνι.

 3. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 18/11/2013 15:18:56

  Ο Υπουργός να στείλει τα ΜΑΤ!
  Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει στα μάτια πολλών δεξιών που τώρα έχουν αποσκιρτήσει στη Χρυσή Αυγή όταν διαπιστώσουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει την τάξη και να στείλει τους αριστερούς καταληψίες και τους απεργούς στη φυλακή, όταν παραβιάζουν τους νόμους του κράτους.
  Η λύση είναι μια και λέγεται ΜΑΤ!
  Ως προς το εξάμηνο δεν ενθυμούμαι να έχει χαθεί ποτέ στην Ελλάδα .
  Ωστόσο, ο Υπουργός θα ηρωποιηθεί στα μάτια των φοιτητών και των γονέων τους αποδεικνύοντας ότι η μόνη κόκκινη γραμμή είναι οι απρόσκοπτες σπουδές των Ελληνοπαίδων.
  Να επέμβει λοιπόν δυναμικά η Ελληνική Αστυνομία!
  Τα μέσα υπάρχουν!
  Απαιτείται μόνο η πολιτική βούληση και η ΕΛ.ΑΣ. σε 2 ημέρες θα έχει καταστρώσει πλήρες σχέδιο επέμβασης σε κάθε σχολή των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ.
  Επιτέλους ήρθε η ώρα να σπάσουμε το τζαμπουκά της αριστερής νοοτροπίας που έχει ποτίσει στον τόπο μας ο σκληρός λαϊκίστικος πασοκισμός της δεκαετίας του '80.
  Τα Πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν με κάθε τρόπο και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην αντιπολίτευση των λαϊκιστών δραχμολάγνων κανένα θύλακα ανομίας για να παίζουν τους επαναστάτες σε βάρος της κοινωνική ειρήνης που χρειάζεται η Ελλάδα αυτές τις κρίσιμες ώρες!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Πίθηκας 18/11/2013 20:28:03

   Mπαα.... μια τέτοια κίνηση-ΜΑΤ θα ηρωοποιήσει,
   όσους ευθύνονται για την απώλεια του εξαμήνου...

  • Superdoctor avatar
   Superdoctor @ Πίθηκας 18/11/2013 23:41:08

   -Εκάμαμε επανάστασιν.
   -Να τη φάτε και ζεστή...
   Υ.Γ: Εμπνευσμένο nickname, καθρέφτης των γραπτών σου.

 4. Magganas avatar
  Magganas 18/11/2013 15:24:56

  Ο υπουργός να βγάλει την εξής ανακοίνωση:

  "Όποιος δεν προσέλθει για εργασία ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ και την 1η Δεκεμνβρίου σταματάει και η πληρωμή του μισθού".

  Απλά τα πράγματα. Από πίσω υπάρχουνε λεωφορεία με άνεργους και μάλιστα με περισσότερες ικανότητες από τους διοικητικούς που δεν θέλουν να απογραφούν για να μην φανεί η "γύμνια" τους...

  'Αμεση απόλυση και κόψιμο του μισθού. Πόσο θα καθίσουν εκεί μέσα χωρίς μισθό;;

  Εάν δεν μπορεί ο υπουργός να λύσει το γόρδιο δεσμό και τη θηλιά που έχει βάλει η άκρα Αριστερά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να τον λύσει ο πρωθυπουργός.

 5. karasumi avatar
  karasumi 18/11/2013 15:44:53

  Μια περίπτωση - δείγμα του πως οτιδήποτε κρατικό στην Ελλάδα θα εκφυλιστεί σε μπ... κάποια στιγμή... Καρκίνος που με ασπιρίνη δεν αντιμετωπιζεται. Εδώ ήθελε κλείσιμο, διάλυση και στήσιμο από την αρχή. Άλλα αυτά σε χώρα υπό συνθήκες κρίσης δεν γίνονται...

 6. loyal subject avatar
  loyal subject 18/11/2013 15:49:39

  Ο αρβανιτόπουλος αφού 'κουτσούρεψε' τον νόμο Διαμαντοπούλου και εδωσε 'παράθυρα' στους καθε λογής Πελεγρίνηδες να ακίζονται απο κοινου με τις κομματικες νεολαίες και τους συνδικαλιστές, τώρα θέλει να πείσει οτι εχει την βούληση να επιβάλει την τάξη.. ενώ οι παντες ξέρουν οτι ειναι σκυλί που οχι μόνο δεν δαγκώνει -αλλά και σπάνια καν γαυγίζει... Τίποτα δεν θα κάνει, αλίμονο στα παιδιά που θα χάσουν ενα εξάμηνο απ'τη ζωή τους..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ loyal subject 19/11/2013 01:55:21

   Είναι γνωστό ότι ο Αρβανιτόπουλος συνδέεται φιλικά με τον φαιδρό Πελεγρίνη. Οπότε εξηγούνται πολλά....

 7. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 18/11/2013 16:29:41

  Φοβάμαι πολύ ότι πλέον η μοναδική λύση για την κυβέρνηση είναι να αναστείλει πλήρως την λειτουργία του ΕΚΠΑ/ΕΜΠ μέχρι το Ιανουάριο και να προχωρήσει με κλειστά αυτά τα ιδρύματα στην διαθεσιμότητα και σε ότι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν ομαλά από την νέα χρονιά. Δεν είναι δυνατόν σε μια κοινωνία 1,500,000 ανέργων να ανεχόμαστε τις καλοπληρωμένες μειοψηφίες. Ήρθε η ώρα των μεγάλων τομών!

 8. V avatar
  V 18/11/2013 16:36:54

  Να χαθει!

  Το 50% των φοιτητων ψηφισε τσιπρα και το αλλο 50% χρυση αυγη.

  Αυτοι δυναμωσαν τοσο πολυ τους περιθωριακους, να υποστουν τις συνεπειες.

  • Πίθηκας avatar
   Πίθηκας @ V 18/11/2013 17:07:08

   Κύριε Συνταξιούχε χαλαρώστε!
   Αυτά τα παιδάκια σε 1-4 χρόνια θα πληρώνουν τη σύνταξή σου που ισοδυναμεί με 2 δικούς τους μισθούς τους και μιλάς από πάνω;
   Αυτοί οι φοιτητές σε 1-4 χρόνια θα φυλάνε σκοπιά στον Έβρο για να μπορείς εσύ να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.
   Αυτοί οι νέοι θα κληθούν σύντομα να τεκνοποιήσουν σε ένα κόσμο ανασφαλή και κατεστραμμένο που εσύ και οι συνομίληκοί σου αφήσατε!
   Η γενιά σας καλοέφαγε τόσες δεκαετίες δανειζόμενη από τη δική μας γενιά και θα μας το παίξετε τώρα και θιγμένοι;
   Η γενιά σας έκανε τους Πασόκους μάγκες και εξέλεξε πρωθυπουργό για μια δεκαετία τον παμμέγιστο λαϊκιστή Ανδρέα Παπανδρέου.
   Είστες πολύ "ωραίος" κύριε συνταξιούχε!
   Ελπίζω οι υπόλοιποι κύριοι της ηλικίας σας να μην έχουν τις ίδιες ανθελληνικές απόψεις σε βάρος των Ελληνοπαίδων!

   • V avatar
    V @ Πίθηκας 18/11/2013 18:15:49

    Οσον αφορα την ηλικια, εχεις πεσει καμια 40αρια χρονια εξω. Μαλλον εχουμε την ιδια ηλικια.

    Δε διαφωνω σε αυτα που αναφερεις. Ισα ισα συμφωνω απολυτα! Οι δυσκολιες που εχουμε να αντιμετωπισουμε ειναι απιστευτες ΑΛΛΑ....... θα κανουμε το ιδιο λαθος?

    Τον νεο Αντρεα? η τους αμορφωτους μποντιμπιλντεραδες?

    Γι' αυτο λοιπον η συζητηση των προβληματων, η διεκδικηση των δικαιωματων και ολα τα σχετικα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Οταν ομως ειμαστε μπροστα στην καλπη, δεν παμε τραλαλι τραλαλο. Γιατι οταν παμε τραλαλι τραλαλο, δυναμωνουμε αυτους τους καραγκιοζηδες που θεωρουν τα πανεπιστημια γηπεδα και τα αμφιθεατρα τσιφλικια τους.

    Αμα θελει ο φοιτητης να στηριξει τον ''Αντρεα'' του σημερα, θα πρεπει να υποστει και τις συνεπειες. Οι στρατοι και οι συνταξεις ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε

   • Eva avatar
    Eva @ Πίθηκας 19/11/2013 07:18:48

    Άντε πάλι άστοχες γενικεύσεις.
    Η γενιά μας. η γενιά σας τα έφαγε,
    ειρωνικές προσφωνήσεις του στυλ συνταξιούχε ...
    Τι είναι αυτά?
    Τι ηλικιακός ρατσισμός είναι αυτός?
    Κάποιοι τα φάγανε, κάποιοι όχι.
    Αναρωτήσου όμως μήπως -εσύ ο νέος, και ωραίος-οφείλεις την ύπαρξή σου στην κακή προηγούμενη γενιά.

 9. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 18/11/2013 16:44:49

  Ελπιζω οταν μεγαλωσεις να γινεις Νεαντερνταλ !

 10. μμε avatar
  μμε 18/11/2013 17:00:05

  Όταν ρωτήθηκε για την απειλή επέμβασης των ΜΑΤ...

  Μια επέμβαση των χωροφυλάκων στα πανεπιστήμια θα είναι η δική τους έμπρακτη συμβολή για την 40χρονη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μέρες που 'ναι. Αντί για γαρύφαλλα θα πετάνε δακρυγόνα και αντί για υποκλίσεις θα κάνουν κεφαλοκλειδώματα. Και έτσι θα γίνουμε άλλη μια φορά οι άμισθοι γελωτοποιοί στα ΜΜΕ της υφηλίου. Για να πετύχουμε μεγαλύτερη δε θεαματικότητα προτείνω η επέμβαση στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ στην Πατησίων να γίνει από την ίδια καγκελόπορτα που μπήκαν και τα ερπυστριοφόρα της χούντας, και η όλη επιχείρηση να καταγράφεται από 5-10 κάμερες υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα, όλες περιμετρικά τοποθετημένες σε ταράτσες διπλανών κτιρίων (ακριβώς δίπλα από τους ακροβολισμένους χωροφύλακες) σε σκηνοθεσία και μουσική υπόκρουση κατάλληλες για ταινίες θρίλερ.

  Μετά τους λιμενεργάτες, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων ποιος είπαμε ότι έχει σειρά να δοκιμάσει την δημοκρατικότητα μιας κυβέρνησης που όπως φαίνεται θα μείνει στην ιστορία αποκλειστικά και μόνο για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της και το κουκούλωμα του σκανδάλου σιεμενς;

  ΥΓ. Το ότι τα πανεπιστήμια είναι φωλιές αριστερής σκέψης και πρακτικής τις τελευταίες δεκαετίες είναι νομίζω προφανές σε όλους. Η παρούσα δεξιά κατά πλειοψηφία κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί οι δεκαετίες αυτές να γίνουν αιώνες. Δυστυχώς και αυτή η κατά δήλωσή της φιλελεύθερη δεξιά, απλώς κρατικισμό και αυταρχισμό αποπνέει. Δεν της αρέσουν οι απεργίες παρά μόνον αν είναι αντιπολίτευση και το σύνταγμα το έχει κάνει φέιγ βολάν. Η δε προσπάθειά της για οικονομική ανάπτυξη περιορίζεται στις πεντάμηνες (ψηφοθηρικές παραμονές εκλογών) συμβάσεις στους δήμους ανακυκλούμενων ανέργων, δηλαδή πούλημα ονείρων δημοσιοϋπαλληλίας. Αντί να κάνει τον νταή στους υπαλλήλους των πανεπιστημίων με αντιδημοκρατικά τερτίπια, ας μειώσει τους προϋπολογισμούς τους και τους αριθμούς εισαγομένων, ας επιτρέψει ανοιχτά και ξεκάθαρα να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και ας αφήσει τους απεργούς να αγωνίζονται μέχρι ...τη δικαίωση των αιτημάτων τους (του αγίου ποτέ). Αλλά πού; Κρίμα και νισάφι πια.

 11. Asxetos avatar
  Asxetos 18/11/2013 17:15:44

  Το εξάμηνο έχει ήδη χαθεί, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη τόσο ο πρύτανης (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ) καί όποιος άλλος υπεύθυνος εμποδίζει την λειτουργία του.
  ΝΑ απολυθεί ο Πελεγρίνης και όποιος άλλος στρέφεται εναντίον του δημοσίου συμφέροντος και να κοπεί αναδρομικά ο μισθός τους ( απο αρχές Οκτωβρίου).
  Είναι μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση θα γλυτώσουμε πολλά χρήματα αν απέλυε κάποιες εκατοντάδες άχρηστων καθηγητών και να έσβηνε απο τα μητρώα όσους φοιτητές χάνουν τα μαθήματα και δεν παρακολουθούν.
  ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ πρέπει να γίνει άμεσα για να μπορέσουν κάποτε να ξεπεράσουν την 350 θέση στην παγκόσμια σξιολόγηση ΑΕΙ.

 12. factorx avatar
  factorx 18/11/2013 17:42:53

  Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών

  Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους. Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν σήμερα έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

 13. κατερίνα avatar
  κατερίνα 18/11/2013 18:07:23

  Τα συμβούλια διοίκησης τι θέση έχουν για τα τεκταινόμενα?
  Εχουν αποδεχτεί έναν διακοσμητικό ρόλο?

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ κατερίνα 18/11/2013 20:17:39

   Προς το παρόν έχουν φάει αγωγή για αποζημίωση 1,000,000.

 14. yiannis avatar
  yiannis 18/11/2013 20:04:55

  Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν καταντήσει τσίρκο. Υπάρχουν καλοί καθηγητές, αλλά μέχρι εκεί. Πριν οι καταληψίες, τώρα τα λουκέτα. Πουθενα αλλού στην Ευρώπη δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Ας μπει τουλάχιστον ένα στάτους όπως στην Αγγλία, όπου οι φοιτητές θα καταβάλλουν στα πανεπιστημια δίδακτρα με Ευρωπαϊκο Φοιτητικό Δάνειο, αφού όμως πρώτα βρούν δουλειά με συγκεκριμένο μισθό.

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ yiannis 18/11/2013 20:16:42

   Να και ο έξυπνος με τα δίδακτρα. Τα δίδακτρα είναι η πανάκεια όλων.

  • μμε avatar
   μμε @ yiannis 18/11/2013 20:33:18

   Καμμιά ιδέα ποιος θα εγγυάται τα παραπάνω δάνεια με ανεργία σήμερα στο 30-50% για τους νέους; Η ευρωβρύση στέρεψε. Και αν ο αφρός των μορφωμένων μας συνεχίσει να φεύγει έξω, όπως τώρα, ποιος και σε ποια χώρα θα τα ξεπληρώσει; Οι εύκολες λύσεις είναι μερικές φορές ανέφικτες.

 15. NK avatar
  NK 18/11/2013 20:51:05

  http://youtube.com/watch?v=j3ZTCPJ39LA

 16. Superdoctor avatar
  Superdoctor 18/11/2013 23:37:42

  Αξιότιμε κ.Αρβανιτόπουλε, τί άλλο έχει να χάσει ο απολυμένος εκτός από την απόλυσή του;

 17. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 18/11/2013 23:56:17

  Τωρα θυμηθηκαν ολοι τα εξαμηνα και τους φοιτητες.Που ηταν ολοι αυτοι οι ευαισθητοι υπαλληλοι και οι δημοκρατες συνδικαλιστες οταν ο αλλος πηγαινε στη σχολη με την ferrari;Τι δηλωναν στα καναλια οταν ο ταδε ανακαινιζε την τουαλετα του γραφειου του με κοστος αρκετες χιλιαδες ευρω;
  Ας κανει ο πρυτανης τωρα καμια παρασταση ,που ειναι και καλιτεχνικη ψυχη,ως συμπαρασταση.Μην φωναζουμε παλι τον Λαυρεντη για συναυλια,τον κανατε τιραμολα τον ανθρωπο

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ Μεγαλες στιγμες 19/11/2013 04:22:06

   Ο Πελεγρίνης δεν χρησιμοποιεί ούτε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να μη χρεώνει το κράτος. Δεν κάνει ζωή Τσοχατζόπουλου, αλλά Παπαδόπουλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.