«Χάλασε τη σούπα» του ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας
17/12/2014 16:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Χάλασε τη σούπα» του ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν υποχείριό τους τον διοικητή της ΤτΕ. Να τους χαϊδεύει τα αυτιά, να τους δίνει ψεύτικα στοιχεία ή να προσκυνά τον... Σουλτάνο Τσίπρα. Να μην τους χαλάσει τον σοσιαλιστικό παράδεισο που σχεδιάζουν εκτός ευρώ...

Μετά τα ειδικά δικαστήρια που θα σύρει όλο τον πολιτικό κόσμο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει εντελώς και στοχοποιεί όποιον δεν τον προσκυνά και δεν λέει αυτά που θέλει.

Κι επειδή δεν είναι όλοι... Προβόπουλοι, Μητρόπουλοι, Βαλαβάνηδες ή Παππάδες, κάποιος πρέπει να βάλει στη θέση τους τους Συριζαίους που ακόμη δεν έχουν δει εξουσία και απειλούν με διώξεις. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση κατά του Γ. Στουρνάρα επειδή τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Επειδή προειδοποίησε ότι έρχεται μεγάλο κακό σε περίπτωση που οι ανόητοι τεμπέληδες της εύφορης πολιτικής κοιλάδας συνεχίσουν να βάζουν μπουρλότο στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει υποτακτικούς, γενίτσαρους και ψεύτες που θα λένε στον ελληνικό λαό ότι τίποτε δεν συμβαίνει και όλα είναι ωραία στον αριστερό παράδεισο. Τους χάλασε τη σούπα ο Στουρνάρας όταν τους είπε ότι υπάρχει κίνδυνος για ανήκεστο βλάβη στην οικονομία. Πιθανότατα να μην το κατάλαβαν γιατί έχουν οι ίδιοι... ανήκεστο βλάβη.

Βγήκε για παράδειγμα σήμερα ο ανεπάγγελτος Ν. Παππάς, και είπε: «Ο κ. Στουρνάρας έκανε παράβαση του καταστατικού της Τράπεζας. Και εννοώ και ως προς την υποχρέωση για την πολιτική ουδετερότητα και ως προς την υποχρέωση να διαμορφώνει κλίμα ηρεμίας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα και την εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών. Έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει μάλλον με τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες».

Στη συνέχεια, αφού έριξε χοντρό... γλείψιμο στο νέο του φίλο κ. Προβόπουλο τόνισε: «Δεν ακούσαμε τότε τον κ. Προβόπουλο και αυτό πρέπει να το πούμε. Εμείς είμαστε μια παράταξη που έχει ασκήσει δριμεία κριτική στις επιλογές της κεντρικής Τράπεζας. Η κριτική μας για την εφαρμοζόμενη πολιτική παραμένει ισχυρή και σταθερή και αφορά τους πάντες, όσους την υπηρετούν και την υπηρέτησαν στο παρελθόν. Σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και για ανθρώπους με τους οποίους δεν συμφωνούμε στα λίγα ή στα περισσότερα δεν είχαμε την προχθεσινή αντίστοιχου τύπου τοποθέτηση».

Διπλό ατόπημα δηλαδή: Από τη μια κατηγορεί τον διοικητή της ΤτΕ ότι ενήργησε εκτός καταστατικού και από την άλλη αποθεώνει τον πρώην διοικητή που έκρυβε τα πραγματικά προβλήματα ή έκανε κατ' ιδίαν ενημερώσεις. Όμως, ο κ. Παππάς είναι άσχετος έτσι κι αλλιώς. Διότι αν διάβαζε το καταστατικό της ΤτΕ θα είχε μια σχετική ενημέρωση: Λέει λοιπόν το καταστατικό:

Ά ρ θ ρ ο ν 5 Β

Η Τράπεζα της Ελλάδος υποβάλλει κάθε έτος έκθεση για τη νοµισµατική πολιτική του προηγούµενου και του τρέχοντος έτους στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργικό Συµβούλιο. Κατά τη διάρκεια του έτους η Τράπεζα υποβάλλει συµπληρωµατική έκθεση για τις νοµισµατικές εξελίξεις και τη νοµισµατική πολιτική. Από της ιδρύσεως του Ευρωπαϊκού Συστήµατος Κεντρικών Τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος συµβάλλει στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για υποβολή εκθέσεων κατά τα άρθρα 109 Β παράγραφος 3 της Συνθήκης και 15 του Καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήµατος Κεντρικών Τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδος υποβάλλει κάθε έτος Έκθεση στη Βουλή των Ελλήνων για την άσκηση της εποπτικής της αρµοδιότητας κατά το προηγούµενο έτος.17 Ο ∆ιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καλούµενος εµφανίζεται ενώπιον αρµόδιας επιτροπής της Βουλής προκειµένου να ενηµερώσει επί θεµάτων αρµοδιότητας της Τράπεζας της Ελλάδος. Για τον ίδιο λόγο ο ∆ιοικητής µπορεί να ζητεί από τον Πρόεδρο της Βουλής να κληθεί για να εµφανισθεί ενώπιον της επιτροπής. Με την επιφύλαξη του προηγούµενου άρθρου, ο ∆ιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καλείται και µπορεί να παρίσταται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συµβουλίου ή αρµόδιων επιτροπών του Υπουργικού Συµβουλίου, όταν συζητούνται θέµατα που σχετίζονται µε τους σκοπούς και τις αρµοδιότητες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για κάθε σχέδιο νόµου που αφορά τις αρµοδιότητες του άρθρου 2 ζητείται η γνώµη της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος µπορεί να διατυπώνει προτάσεις προς την Κυβέρνηση επί θεµάτων της αρµοδιότητάς της.

Έχει δηλαδή όλο το δικαίωμα ο κάθε Στουρνάρας που βρίσκεται στο τιμόνι της ΤτΕ εκ του ρόλου του να ενημερώνει για τους συστημικούς κινδύνους της οικονομίας.

Αυτό για να ξέρουν οι Συριζαίοι τι λένε κι όχι να στήνουν «κρεμάλες» σε όσους δεν τους γουστάρουν.

Αλλά για να καταλάβετε το ύφος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ διαβάστε και το εξής από την ανακοίνωση: «Ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά κεντρικός τραπεζίτης απέδειξε ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης του κινδυνολόγου πρωθυπουργού και όχι του ελληνικού λαού, του οποίου τα συμφέροντα υπονομεύει βάναυσα... Ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να προνοεί για την προστασία του τραπεζικού συστήματος και όχι να υπονομεύει τη σταθερότητά του, προκαλώντας ο ίδιος αναιτιολόγητο πανικό με τις δηλώσεις του, απλά και μόνο για να καλύψει τις δικές του φιλοδοξίες και να φανεί "βασιλικότερος του βασιλέως''».

Συμπέρασμα: Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν υποχείριό τους τον διοικητή της ΤτΕ. Να τους χαϊδεύει τα αυτιά, να τους δίνει ψεύτικα στοιχεία ή να προσκυνά τον... Σουλτάνο Τσίπρα. Να μην τους χαλάσει τον σοσιαλιστικό παράδεισο που σχεδιάζουν εκτός ευρώ. Να λέει ότι όλα είναι καλά και ότι ο κόσμος είναι εξασφαλισμένος.

Ή να τους ικετεύει για θεσούλες και εξουσία όπως κάνουν πρώην τραπεζιτάκοι. Έχουν γνώση οι φύλακες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 17/12/2014 20:15:30

  Εκ των αποτελεσμάτων της πρώτης ψηφοφορίας ο Στουρνάρας μάλλον "νοστίμησε" παρά χάλασε την σούπα του Τσίπρα .

 2. Κίττυ avatar
  Κίττυ 18/12/2014 01:27:03

  Το πόσο κακό έχει κάνει ο Στουρνάρας στο Σαμαρά... μόνο τα σούσι το έχουν καταλάβει;;;

 3. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 18/12/2014 11:22:01

  Αξίζει να διαβασθεί το παρακάτω σχετικό άρθρο ενός δημοσιογράφου που πολιτικά και παραταξιακά είναι φίλα προσκείμενος στον Γ. Στουρνάρα. http://www.thetoc.gr/politiki/article/ti-tha-ekane-o-probopoulos-an-itan-twra-sti-thesi-tou-stournara

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.