#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/12/2013 18:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάθηκε το εξάμηνο στη Νομική λόγω των απεργιώνΜια απόφαση που θα έπρεπε να μας κάνει όλους τους Έλληνες να ντρεπόμαστε, πήρε σήμερα η Νομική Σχολή Αθηνών. Το τμήμα συνεδρίασε και αποφάνθηκε ότι το χειμερινό εξάμηνο χάθηκε λόγω των απεργιών. Όπως είπαν οι καθηγητές, δεν είναι δυνατόν να «βαφτιστεί» εξάμηνο το χρονικό διάστημα που απέμεινε ως τον Φεβρουάριο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της Σχολής, αν και τυπικά η απόφαση πρέπει να περάσει πρώτα από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος προς επικύρωση. Η διοίκηση της Σχολής κατά πλειοψηφία αποφάσισε όμως ότι ακόμη και αν δεν γίνει αποδεκτή η απόφασή της, το εξάμηνο και πάλι χάνεται, καθώς δεν θα επηρεαστεί η Σχολή από αντίθετη κρίση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Η αναβολή είναι η πρώτη στα χρονικά της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας και φυσικά είναι η αυτονόητη πράξη σοβαρών ανθρώπων που δεν θέλουν να βαφτίσουν εξάμηνο μια διαδικασία που θα διαρκέσει καμιά εβδομάδα μαθημάτων και μετά εξεταστική. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει σε όλα τα τμήματα που έκαναν απεργία μέχρι τώρα. Να θυμίσουμε μόνο ότι στο ΕΚΠΑ υποτίθεται ότι υπάρχει απεργία αλλά χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία του Ιδρύματος. Μόνο που στη Φιλοσοφική Σχολή, μια από τις μεγαλύτερες του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές πηγαίνουν και βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Την ίδια στιγμή, μια μικρή μερίδα Συριζαίων διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει την απεργία και μια άλλη μερίδα 20-30 ακροαριστερών φοιτητών τους συμπαραστέκονται. Ολοι αυτοί κατάφεραν να εξευτελίσουν το ελληνικό πανεπιστήμιο στα μήκη και τα πλάτη της Γης και να δώσουν τη χαριστική βολή στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν υπήρχε λίγη τσίπα για το αίσχος της απώλειας εξαμήνου θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι οι υπεύθυνοι. Από τον υπουργό Παιδείας μέχρι τη Σύγκλητο. Αλλά ποιος έχασε την τσίπα για να τη βρουν όλοι αυτοί;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βασίλης avatar
  βασίλης 18/12/2013 18:57:46

  Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τις όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την επίλυση της κρίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έλαβε το πρωϊ ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου!!!!!

 2. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 18/12/2013 19:02:28

  Εγώ που εργάζομαι στην ιδιωτική εκπαίδευση και πασχίζω να περάσω στη Νομική μέσω κατατακτηρίων, προκειμένου να πάρω μια ακόμα ειδικότητα, έστειλα μέσω ταχυδρομείου την αίτηση συμμετοχής, πότε θα γνωρίζω αν θα γίνουν οι εξετάσεις; Γιατί να μην ισχύσουν κριτήρια εισαγωγής, όπως πτυχία, μεταπτυχιακοί τίτλοι και εργασία;

 3. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 18/12/2013 19:18:01

  Έχω τα εξής ερωτήματα, ως εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση και πασχίζοντας να αποκτήσω ένα επιπλέον εφόδιο-ειδικότητα, πότε θα γνωρίζω αν θα πραγματοποιηθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις ;
  Η υποβολή αίτησης συμμετοχής μέσω ταχυδρομείου στη γραμματεία του τμήματος, την περίοδο 1 με15 Νοέμβρη προφανώς, δεν έφτασε ποτέ. μεσολαβούν οι Γιορτές και ένας θεός ξέρει τι άλλο.
  Γιατί λοιπόν, να μην ισχύσουν άλλα κριτήρια, πλην εξετάσεων, για την εισδοχή, όπως αριθμός πτυχίων, μεταπτυχιακοί τίτλοι και εργασία;

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/12/2013 19:25:26

  Οι ακροαριστεροί απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση. Δεν μπορεί να μη βλέπουν το αποτέλεσμα, που θα είναι όποιος μπορεί να σώσει τα παιδιά του θα τα στέλνει έξω ή σε ιδιωτική σχολή, μεγαλώνοντας τις διακρίσεις αντί να τις μικραίνει. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, η διαμαρτυρία είναι ο μόνος σκοπός, αυτοσκοπός για την ακρίβεια.

 5. Giorgis avatar
  Giorgis 18/12/2013 22:11:40

  Όπως πάντα νομίζουν ότι μέσα από το χάος Θα αναδυθεί η καινούργια κοινωνία, γιαυτό κάνουν το παν να έρθει το χάος νωρίτερα.

 6. NK avatar
  NK 18/12/2013 22:16:08

  Γιατί να ντρεπόμαστε για την απόφαση;

  Ας ντρεπόμαστε για την κατάσταση που οδήγησε εκεί. Η απόφαση είναι προσπάθεια να διατηρηθεί το μίνιμουμ της αξιοπρέπειας, εδώ που φτάσαμε. Οι άλλες σχολές δηλαδή θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς;

 7. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 19/12/2013 01:30:26

  Σωστη αποφαση και αναγκαια για να διατηρηθει το κυρος των σπουδων

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 19/12/2013 12:13:33

  Εσχατο κατάντημα. Ουτε επι χούντας που μπαινόβγαιναν τα τάνκς σε Πολυτεχνεία και Νομικές, ούτε το '74 με πόλεμο και επιστρατεύσεις ,δε χάθηκε ποτέ εξάμηνο! ( Αμφιβάλω αν χάθηκε και το...1940!)

  Αλλα πάντα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, στο μέλλον μπορούμε πχ να καταφέρουμε να χαθεί και καμιά σχολική χρονιά για τους μαθητές...

 9. Avariel avatar
  Avariel 19/12/2013 12:39:11

  Τελικά απ'ότι φαίνεται η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια στον διάλογο με όλους αυτούς τους αριστερούληδες. Με αυτούς διάλογος δεν μπορεί να γίνει, μόνο μπάχαλο ξέρουν να κάνουν. Ελπίζω ο Τσίπρας να ανταμείψει τον Πελεγρίνη για το τεράστιο έργο που προσέφερε, τοποθετώντας τον στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του στις εκλογές όταν αυτές γίνουν Ντροπή σας αριστερούληδες με τις δεξιές τσέπες.

 10. Ήρων avatar
  Ήρων 19/12/2013 13:09:08

  Τα Πανεπιστήμια είναι η τελευταία ελπίδα του Τσίπρα να πολεμήσει το... σύστημα. Η απώλεια του εξαμήνου ίσως πανηγυριστεί δεόντως στην Κουμουνδούρου με σουβλάκια και μπύρες. Το θέμα για μένα είναι πως η κυβέρνηση παρα ήταν ανεκτική απέναντι σε όλους αυτούς με... αριστερή ιδεολογία που θεωρούν τσιφλίκι τους τα Πανεπιστήμια. Θεωρώ όμως ότι έμαθε απο αυτό της το λάθος και δε νομίζω ότι ο χώρος αυτός πλέον προσφέρεται εκ νέου για επανάσταση από εδώ και πέρα στους αναρχοσυριζαίους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.