#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χάθηκε μια μάχη, δε χάθηκε ο πόλεμος...Όπως λένε οι σοφοί του πλανήτη, όταν χάνεις μια μάχη δε σημαίνει ότι χάνεις και τον πόλεμο. Αντιθέτως, μια χαμένη μάχη πρέπει να οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε η τελική κατάληξη να είναι νικηφόρα.

Η Ελλάδα έχασε μια μάχη σε ότι αφορά τη ΔΕΠΑ. Θες η μη τήρηση συμφωνιών από πλευράς Ρώσων, θες η εμπλοκή της Κομισιόν, θες τα γεωπολιτικά παιχνίδια των Αμερικανών και Γερμανών, η ουσία είναι ότι ο κυριότερος διαγωνισμός στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων κηρύχθηκε άγονος.

Πρόκειται για μια «γκρίζα» παρένθεση στην προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο για να αντιστρέψει την πορεία προς την καταστροφή.

Χάθηκαν τα πάντα; Ασφαλώς και όχι. Ούτε πανικός πρέπει να υπάρξει, ούτε παγωμάρα που θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις και κυρίως δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αλλαγή στο μοναδικό στόχο που είναι η διάσωση της χώρας.

Τα διακυβεύματα είναι πολλά και ξεπερνούν τη ΔΕΠΑ. Για παράδειγμα είναι πολύ πιο σοβαρό να πειστεί η τρόικα ότι χωρίς κούρεμα του χρέους και χωρίς ένα σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δε θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αντίθετα, η χώρα θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο και θα επανέλθει το Grexit που απεύχονται ακόμη και οι σκληροί Ευρωπαίοι.

Είναι επίσης πολύ σημαντικότερο έργο να μπορέσει η κυβέρνηση να πετύχει πλεονάσματα μέσα στο 2013 ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για το μέλλον.

Και είναι πολύ σημαντικό να βγει η χώρα του χρόνου από την ύφεση και να μπορέσει να ξαναδανειστεί από τις αγορές.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, όμως, είναι να δώσει ελπίδα στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό. Να το πείσει πως ότι κάνει έχει ένα σχέδιο και δεν σταματά από αντιξοότητες όπως αυτή με τη ΔΕΠΑ. Άλλωστε, κανείς δε μας λέει ότι σε επόμενο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί τους επόμενους μήνες δε θα υπάρξει μεγάλος παίκτης που θα επενδύσει στην εταιρεία.

Ούτε κανείς δεν αποκλείει να έγινε για καλό αυτό το ναυάγιο. Δηλαδή να συμβούν καλύτερα πράγματα για την Ελλάδα σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ και το αζέρικο αέριο.

Ένα βήμα τη φορά, λοιπόν. Μια μάχη κάθε μέρα, ένας αγώνας κάθε στιγμή. Διότι αυτό που παίζεται συνολικά είναι ένας αγώνας επιβίωσης της χώρας. Πρέπει να βρεθεί διέξοδο, πρέπει να αποκτήσει ξανά ανάσες η Ελλάδα, αλλιώς πάμε όλοι χαμένοι.

Όποια λάθη έγιναν πρέπει να διορθωθούν και να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, μέσα στο καλοκαίρι ώστε μετά τις γερμανικές εκλογές να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Όποιοι μέσα στην κυβέρνηση και έξω από αυτή δεν μπορούν να ακολουθήσουν το βηματισμό, ας πάνε σπίτι τους. Κι όσοι κρύβονται στα δύσκολα καλύτερα να σταματήσουν διότι έχουν γνώση οι φύλακες.

Υπό μια προϋπόθεση όλα τα παραπάνω. Να μη συνεχίσουν οι «φίλοι» μας Ευρωπαίοι να μας βάζουν τρικλοποδιές. Με όλες τις αναποδιές μπορούμε να τα βάλουμε. Με «βρόμικο» παιχνίδι, όμως, όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. parmeniwn avatar
  parmeniwn 11/06/2013 08:44:59

  Φίλε Φάκτορα άν αυτή η εξέλιξη φέρει νέα μέτρα τότε φοβάμαι ότι τον πόλεμο θα τον χάσουμε εμείς...

 2. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 11/06/2013 08:56:51

  "Υπό μια προϋπόθεση όλα τα παραπάνω. Να μη συνεχίσουν οι «φίλοι» μας Ευρωπαίοι να μας βάζουν τρικλοποδιές. Με όλες τις αναποδιές μπορούμε να τα βάλουμε. Με «βρόμικο» παιχνίδι, όμως, όχι."
  Kαι επειδή είναι προφανές οτι οι "φίλοι" μας παίζουν το ένα "βρώμικο" παιχνίδι μετά το άλλο σε βάρος μας, είναι η τελευταία ευκαιρία του Σαμαρά να "παίξει" μαζί τους με τα ίδια μέσα, τώρα που σχεδόν έχουμε φτάσει έστω και κουτσά στραβά σε πρωτογενές πλεόνασμα και να τους αδειάσει με τη σειρά του σταματώντας να τους πληρώνει, όπως κάνει μέχρι τώρα με τους ιδιώτες στους οποίους το κράτος χρωστάει 7,5 δίς. Αλλη ευκαιρία δεν θα έχει, αυτός τουλάχιστον...

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 11/06/2013 09:03:06

  Φάκτορ, δε μπορούμε να μιλάμε για βηματισμό, ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Έτσι δεν είναι;

 4. yianna avatar
  yianna 11/06/2013 09:05:40

  Πράγματι χάσαμε μια μάχη αλλά αυτό συνέβη γιατί είχαμε επενδύσει πολλά, επικοινωνιακά εννοώ, στη Ρωσία και την Gazprom. Οι ερμηνείες και αναλύσεις των ξένων πρακτορείων είναι αποκαλυπτικές σε σχέση με την πορεία και τα έργα της Gazprom. Επενδύσεις ναι αλλά από ποιούς και με ποιό χρονικό ορίζοντα. Ήδη η ρωσική κρατική εταιρεία χάνει συνεχώς μερίδια αγοράς στην Ευρώπη, έχει προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, χάνει μερίδιο αγοράς και στη Ρωσία.
  Μετά το πρώτο σοκ που είναι φυσιολογικό αλλά χαλάει το καλό κλίμα, πιστεύω και εγώ ότι κάθε εμπόδιο για καλό. Από εμάς εξαρτάται η ανόρθωση του τόπου μας και μόνο από εμάς.

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ yianna 11/06/2013 09:14:40

   Η οικονομία μας ανήκει και αυτή στη διενθή οικονομία. Από εμάς μπορεί να ξεκινήσει η ανόρθωση, αλλά μόνο από εμάς...δεν.

 5. Mara avatar
  Mara 11/06/2013 09:42:00

  Να μην πω πρωί πρωί τί να πάνε κάνουνε... όλοι μαζί. Και Ρώσοι και Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι.
  Ο Σαμαράς παρά τις απίστευτες αντιξοότητες προσπαθεί με νύχια και δόντια να βγάλει την χώρα από αυτό το απίστευτο αδιέξοδο που οι ίδιοι μας βάλανε και όλοι αυτοί παίζουνε τα παιχνίδια τους αδιαφορώντας πλήρως για το κακό που προκαλούν στην χώρα μας.
  Για πότε τα καταπληκτικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου υπέρ της Ελλάδας αλλά και υπέρ του πρωθυπουργού άλλαξαν...., είναι εντυπωσιακό.....
  Μήπως έφθασε η ώρα να τους πεί μέχρι εδώ και μη παρέκει?
  Μήπως έφθασε η ώρα να τους πεί ότι, "...αφού εμποδίζετε νταβατζιλίδικα... κάθε προσπάθεια μας να βγούμε από την δύνη της καταστροφής και μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις..., ΓΕΙΑ ΣΑΣ..... Παραιτούμαι και οδηγώ την χώρα σε εκλογές..."

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Mara 11/06/2013 11:39:37

   Κἀλημέρα Μάρα. ᾿Ακριβῶς ὅπως τό γράφεις "ΓΕΙΑ ΣΑΣ….. Παραιτούμαι και οδηγώ την χώρα σε εκλογές…” Αὐτοί θά χάσουν περισσότερα ἀπό μᾶς!

  • leak avatar
   leak @ Mara 11/06/2013 12:35:40

   Στους εσωτερικούς "πατριώτες" που "καταπίνουν" ενέργεια, χωρίς να πληρώνουν να τα πεις αυτά.
   Αυτοί εμπόδισαν την πώληση, γιατί βολεύει το τσάμπα.
   Οι ρώσοι, μακάκες είναι να πληρώσουν τα χρέη αυτα?

   Μαγκια επομένως, δεν είναι να πουλήσεις ή όχι την ΔΕΠΑ, ή να βγεις αυτοκτονώντας από το μνημόνιο, αλλά να εισπράξεις τα οφειλόμενα ή να τους στείλεις στη φυλακή τους "πατριώτες". Μπορεί να το κάνει αυτό ο Σαμαράς?

   • Mara avatar
    Mara @ leak 11/06/2013 13:54:01

    Ότι και να λές (που ενδεχομένως να ισχύει κιόλας) το "άδειασμα" των Ρώσων, ήταν "άδειασμα".
    Μιά χαρά παιχνιδάκι... έπαιξαν και αυτοί και φυσικά καθόλου έντιμο.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ leak 11/06/2013 14:41:45

    Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι ο Σαμαράς είναι τόσο άσχετος που δεν ήξερε τίποτε για τους εσωτερικούς “πατριώτες” που “καταπίνουν” ενέργεια, χωρίς να πληρώνουν και έφερε τον Μίλερ 3 φορές στην Αθήνα χωρίς να ξέρει τι του σκάρωναν αυτοί? Και περιμένεις αλήθεια να τους βάλει φυλακή με "μια και μόνη εξεταστική"όπως τους άλλους?

  • Mara avatar
   Mara @ Mara 11/06/2013 13:48:29

   Φωτεινή μου Καλημέρα!

   Εκεί που λέμε κάτι πάει να γίνει... Τσούπ... νάτη η εμπλοκή.
   Να σου πω την αλήθεια, τέτοιο ψυχρό "άδειασμα" απο τους Ρώσους δεν το περίμενα.
   Σαν να μου φαίνεται ότι και τον ΚΚΒ! κάπως έτσι πρέπει να τον αδειάσανε.... από το 2008 και μετά.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Mara 11/06/2013 19:44:59

    Μὰρα,

    Κατασκευασμένο καί τό σενάριο τῆς δολοφονίας;;; ᾿Εκεῖ πού πιστεύω ὅτι ὅλα ἔχουν μιά λογική ἐξήγηση, ξεπετάγοντε καινούργια δεδομένα πού ἀνατρέπουν τά προηγούμενα!

    • Mara avatar
     Mara @ Φωτεινή 12/06/2013 01:58:48

     Φωτεινή όχι. Δεν ήταν κατασκευασμένο.
     Τα στοιχεία που έχουν οι ανακριτικές αρχές, είναι πολύ σοβαρά και δεν είναι τυχαίο που προσφάτως συνδέσανε το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή με τις υποκλοπές.
     Αλλά..., από ότι φαίνεται μετά το καλοκαίρι του 2008 κάτι.. έγινε με τους Ρώσους.

   • ελλην-1821 avatar
    ελλην-1821 @ Mara 11/06/2013 21:44:52

    Τωρα ο κοκκινος στατος τον κατεδιωκε; Αλλαξε το σεναριο που τον κατεδιωκε ο κακος αμερικανος;

    • Mara avatar
     Mara @ ελλην-1821 12/06/2013 02:01:37

     Ντοναλντάκο... κάνε μας την χάρη με τις σάχλες σου.

 6. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 11/06/2013 10:16:19

  το βρώμικο παιχνίδι είναι στην Ελλάδα καθημερινότητα

 7. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 11/06/2013 10:59:56

  Οι ρώσικες πάντως εφημερίδες μεταδίδουν τις εικασίες που μεταδίδονται από την Αθήνα. Πάντως ρώσοι ειδικοί αναφέρουν ότι οι Ρώσοι θεωρούσαν ότι έδιναν πολύ υψηλό τίμημα 1,9 δις τη στιγμή που η επόμενη μη δεσμευτική προσφορά ήταν 400 εκ. Συνεπώς έκριναν ότι θα πιάνονταν κορόιδα. Αν είναι έτσι θα ξαναεμφανιστούν πληρώνοντας κανά δις λιγότερο του χρόνου. Και αυτοί κορόιδα δεν είναι. Κορόιδα είμαστε εμείς που ανεχόμαστε τους γίγαντες της πολιτικής και της διαχείρισης με αποτέλεσμα να πληρώνουμε 40% ακριβότερα φυσικό αέριο από τους Βούλγαρους.
  Όλοι θέλουν να μας αγοράσουν μπιρ παρά.

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 11/06/2013 11:04:12

  Η όλη ανάλυση βασίστηκε στην παραδοχή πως η Ρωσική εταιρεία Gazprom ακολούθησε μια σοβαρή και σταθερή στρατηγική.Οι παραδοχές δεν ευσταθούν πάντα .Η Gazprom μια εταιρεία με πολύ σοβαρά προβλήματα στον Ρωσικό χώρο όπου το ρωσικό κράτος κάνει τα πάντα για να καταργήσει το μονοπώλιο της στην Εμπορία φυσικού αερίου.Απο την άλλη πλευρά σωστά αναφέρεται πως η Gazprom αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην Ευρωπαϊκή αγορά τόσο για μονοπωλιακές τακτικές, όσο και το φόβο που είχε ενσπείρει μετά την διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας .

  Η απόκτηση της ΔΕΠΑ χωρίς την ΔΕΣΦΑ δεν σήμαινε τίποτα για την Ρωσική Διπλωματία.Το γεγονός ότι η Socar του Αζερμπαϊτζάν πήρε κεφάλι στην απόκτηση της ΔΕΣΦΑ κατά συνέπεια αποτελούσε τροχοπέδη στα σχέδια της.Η ΔΕΣΦΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγωγό TAP ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και από εκεί υποθαλάσσια στην Ιταλία δια της Αδριατικής Στο αζερινό φυσικό αέριο έχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες και η κατασκευή του αποσκοπεί φυσικά πρωτίστως στην αποκόμιση κερδών από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, αλλά και στην υπονόμευση της κατασκευής του νότιου κλάδου του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Νότιο Ρεύμα (South Stream), ο οποίος θα μετέφερε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας στην Ιταλία με υποθαλάσσιο αγωγό από την Ήπειρο στο Μπρίντιζι. Η Κατασκευή κατά συνέπεια του TAP σημαίνει ταυτόχρονα και ματαίωση του Ρωσικού σχεδίου.

  Η Ρωσική διπλωματία κατά συνέπεια συνέδεε την Απόκτηση της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με τον South Stream και με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Κύπρο .Η σταδιακή υποχώρηση των Ρωσικών εταιρειών στις αδειοδοτήσεις στην Κύπρο αποτέλεσαν την πρώτη ήττα της.Yπάρχει και κάτι ακόμα το οποίο και περνά στα ψιλά. Η Γερμανία έχει εντάξει το Αζερμπαϊτζάν στο χώρο στον οποίο και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ως γεωστρατηγικό της βάθος.

  Υπάρχει ένας μύθος αναφορικά με την Ευνοική στάση της Ρωσίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο.Ο μύθος αυτός περί του «Ξανθού Σωτήριου Γένους» κατέρρευσε για μια ακόμη φορά με την στάση της Ρωσίας απέναντι στην Κύπρο τόσο σε οικονομικό επίπεδο αλλά όσο και σε επίπεδο δηλώσεων αναφορικά με το φυσικό αέριο.Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται υποτέλεια και εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας και χωρίς να συνεπάγεται ταυτόχρονα και κινήσεις που δύναται να εμπλέξουν την χώρα μας σε περιπλοκές . Υπο το πρίσμα αυτό δεν είναι αρνητική η αποχώρηση της Ρωσικής Εταιρείας

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Δρόλαπας 11/06/2013 14:48:16

   Επομένως η απάντηση του Σαμαρά στους Αζέρους που θέλουν τον ΔΕΣΦΑ είναι να ξανακάνει το διαγωνισμό αλλά αυτή τη φορά να πάει πακέτο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με τιμή εκκίνησης 1,9 δις αλοιώς γιόκ ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους...

 9. mid avatar
  mid 11/06/2013 11:36:06

  Δυστυχώς από το 2009 και μετά δεν έχουμε κερδίσει καμία μάχη σε θέματα που καίνε και μας έχει στοιχίσει με: 28%ανεργία,λουκετα,χαρατσια,φυγή χιλιάδων νέων παιδιών στο εξωτερικό γι'αυτό λοιπόν κάποια στιγμή πρέπει να βγει κάποιος μπροστά και να συγκρουστεί με τους εταίρους μας γιατι πως να το κάνουμε δεν γίνεται να ζητάνε αποκρατικοποιήσεις και από την άλλη να της εμποδίζουν η ζημία για μας είναι μεγάλη -2δις ευρώ έσοδα και βουτιά 6% στο χρηματιστήριο και φανταστείτε να μας ζητήσουν 2δις μέτρα για την απώλεια από την ΔΕΠΑ

 10. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 11/06/2013 11:44:29

  Δεν τους ενδιαφέρει και πολύ πλέον το Grexit, ακόμα δεν το καταλάβατε?
  Τότε που τους έκαιγε, Σαμαράς και Βενιζέλος διακήρυτταν ότι πάσει θυσία θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και θα εξοφλήσουμε τα δανεικά μέχρι κεραίας, τώρα να δούμε που ούτε τους νοιάζει καθώς τα δάνεια είναι διακρατικά και αν τα αθετήσεις έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τους λαούς της Ευρωζώνης και όχι τους "επενδυτές". Ο λογαριασμός δεν βγαίνει ακόμα και αν είχαμε 20 ΔΕΠΑ να πουλήσουμε.

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 11/06/2013 11:55:19

  Το παρασκήνιο της απόσυρσης της Gazprom-Η ρωσική εταιρεία δεν κατέθεσε καν δεσμευτική προσφορά για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ-Aγγελος Αθανασόπουλος-http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=517335

 12. DebbyTant avatar
  DebbyTant 11/06/2013 12:22:32

  Ζουν κ χωρις Δεπα οι Ρωσοι.
  Αλλα τους απασχολουν.
  Αυτα που ακουμπουν το παρον και το Μελλον τους.

 13. Νεράκι avatar
  Νεράκι 11/06/2013 16:07:03

  ...Θες η μη τήρηση συμφωνιών από πλευράς Ρώσων, θες η εμπλοκή της Κομισιόν, θες τα γεωπολιτικά παιχνίδια των Αμερικανών και Γερμανών...

  ...Να μη συνεχίσουν οι «φίλοι» μας Ευρωπαίοι να μας βάζουν τρικλοποδιές.

  Πες τα, μέγιστε αναλυτά! Εμείς δεν φταίμε, ΠΟΤΈ, και σε ΤΙΠΟΤΑ!

  Μας ζηλεύουν, ρε, σεις, και μας απέκλεισαν και από τις αγορές... φυλαχτών, οι αχάριστοι, που τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού.

  ΥΓ. "Πατάτα" έγινε, φίλτατε, "πα_τά_τα"... Οι δικαιολογίες μάς κάνουν κακό.
  Κριτική στο "δόξα πατρί" απαιτείται, πλέον.

  Ξανασκέψου το...

 14. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 11/06/2013 21:34:24

  Για να γίνει κατανοητό το γεωπολιτικό παιχνίδι:
  -Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία και να διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού της, αντικρίζει το Ισραήλ ως μια πιθανή εναλλακτική και έχει προτείνει τη σύνδεσή του με τον αγωγό TAP, δηλώνουν στο Platts ισραηλινές πηγές του χώρου.Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, η Valeria Termini, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Αρχών Ενέργειας, έχει συνομιλίες με ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους του Υπουργείου Ενέργειας και Υδάτων σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση.Το εάν το Ισραήλ θα δεχθεί, όπως μεταδίδει το Platts, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο η κυβέρνηση θα εγκρίνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου.Η απόφαση επί του θέματος αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες.http://energypress.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.