#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2011 13:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φ. Κουβέλης: Με το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές«Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αλλά και ψήφιση μέτρων της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέει ο Φ. Κουβέλης, μετατοπίζοντας για άλλη μία φορά την γραμμή του. Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΔΗΑΡΙ «προσαρμόζεται» στις απαιτήσεις εξωθεσμικών παραγόντων και:

- Απαντά θετικά στο ερώτημα εάν μετά τις εκλογές θα συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις. Σημείωση: ο Κουβέλης μιλά για το "όλον ΠΑΣΟΚ" (που λέει ο Βενιζέλος), δεν διευκρινίζει αν μιλά για το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ή με άλλον αρχηγό.

- Δεσμεύεται να ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, εάν αυτά είναι σωστά.

- Δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη για τον Παπαδήμο.

Ο Κουβέλης είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν από τον Ιούνιο που άρχισε να διατυπώνει πιο κατηγορηματικό αντιπολιτευτικό λόγο, όμως αντιμετωπίζει οξύ εσωκομματικό πρόβλημα. Ο Κουβέλης καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου και ζήτησε από τον Σαμαρά να μην υπογράψει επιστολή στους δανειστές. Οι συνέπειες των ενεργειών του ήταν: περίπου το 35% της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΑΡΙ να θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (που έχει δύο συνεντεύξεις την Κυριακή σε «Έθνος» και «Βήμα») να απουσιάσει από την ψηφοφορία, μέλη της Ε.Ε. να αποχωρήσουν από το κόμμα, βρίσκοντας «καταφύγιο» στα ΜΜΕ που στηρίζουν τον Παπαδήμο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 26/11/2011 13:54:58

  Αληθεια προκαλει σε κανεναν εκπληξη αυτο?Το χρονικο ενος προαναγγελθέντος...γαμου..

  • madprof avatar
   madprof @ Πασχάλης 26/11/2011 17:47:24

   "ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (που έχει δύο συνεντεύξεις την Κυριακή σε «Έθνος» και «Βήμα»)"
   Ο κωλοτούμπας του "Φωτισμένου" Κωλοτούμπα! Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά!

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 14:19:20

  ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ: Σύντροφοι της λαικής δεξιάς βλέπετε το δράμα ημών των αριστερών. Έχουμε την Παπαρήγα που το κόμμα της είναι το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που έχει πρόγραμμα. Μόνο που το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι δοκιμασμένο και αποτυχημένο! Έχουμε τον Τσίπρα που είναι σαν τον Σαμαρά: Άξιος αρχηγός αλλά δεν έχει κόμμα να τον στηρίξει! Τον έχουν φάει οι συνιστώσες! Και τέλος έχουμε και τον Κουβέλη: Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να τα βρεί με την αριστερά και τα έχει ήδη βρει με το ΠΑΣΟΚ! Σύντροφοι της λαικής δεξιάς ζητώ την κατανόηση σας!!!

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 15:02:33

   Από που ορμώμενος θεωρείς τον εαυτό σου "αριστερό";
   Μια χαρά σε βρίσκω!!!
   Δεν παίρνεις και μια δεύτερη γνώμη;!

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ Σταύρος 26/11/2011 15:18:27

    Υποκλίνομαι στις ατάκες σου! χαχαχαχα

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Σταύρος 26/11/2011 15:31:31

    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυτές είναι οι πολιτικές αξίες που πιστεύω Σταύρο. Πιστεύω επίσης πως αυτές οι αξίες υπηρετούνται καλλίτερα από έναν ένθεο και δημοκρατικό σοσιαλισμό. Για την δεύτερη γνώμη που γράφεις έχεις δίκιο αλλά όχι για μένα αλλά για τα κόμματα που άλλα γράφουν στα προγράμματα τους και άλλα κάνουν. Πάρε για παράδειγμα ακόμα και την ΝΔ. Πρόσφατα κάποιος σχολιαστής έγραψε κάποιες απο τις ιδρυτικές της θέσεις. Εκεί είδα πως στα χαρτιά οι έννοιες έθνος πατρίδα και λαός ταυτίζονται. Με μια τέτοια ΝΔ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επίσης διάβασα εδώ ένα άρθρο του Σαμαρά για τους τέσσερις πυλώνες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Με μια τέτοια ΝΔ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όμως είδες στην πράξη την ΝΔ που περιγράφουν τα ίδια της τα ιδρυτικά της κείμενα και τα κείμενα των αρχηγών της; ΥΓ: Δεν έχω το άρθρο του Σαμαρά επειδή δεν κράτησα την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Αν την έχεις εσύ γράψε την σαν απάντηση. Καλημέρα!

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 18:07:03

     Μα βρε Χρήστο εδώ είναι η απορία μου.
     Μόνο οι "αριστεροί" πιστεύουν στο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
     Οι απ' εδώ... όχι;!
     Γιατί δηλαδή, δεν μπορεί να είσαι με τους... απ' εδώ;!
     Όποιος πιστεύει στην ΠΑΤΡΙΔΑ, στην κοινωνική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των επαϊόντων, είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και δεν χρειάζεται καμία ταμπέλα να τον κρύβει.
     Νόμος!!!
     Τι το θες εκείνο: ¨"...ΕΧΟΥΜΕ τον Τσίπρα..."
     Οι λάθρο τον έχουν.
     Εμείς θα ΕΧΟΥΜΕ άλλον!
     Το δεξιά κι αριστερά ήταν ταμπέλες των θέσεων το κομμάτων στις Βουλές των πρώτων Γαλλικών Δημοκρατιών.
     Δεξιά εκάθητο το κυβερνών κόμμα.
     Θα άξιζε το 81 η ΝΔ να παραχωρούσε την δεξιά Κυβερνητική θέση στα έδρανα της Βουλής, στην νέα Κυβέρνηση!!!

     Εμείς οι δύο αν και προερχόμενοι από διαμετρικά αντίθετους χώρους και μή προκείμενους στην ΝΔ, είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε κοινούς τόπους συνεννόησης από αυτούς που είναι "δεξιοί" γιατί ένας Βενιζελικός λούστρος δεν είχε πει καλημέρα στον προπάππου τους!

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Σταύρος 26/11/2011 19:06:50

      Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν σε αυτές τις αξίες. Επίσης και σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν πολίτες που εχθρεύονται τον καπιταλισμό. Για το θέμα των μεταναστών έχω να σου πω τα εξής: Στον Χριστιανισμό το καλό συμπίπτει με το θέλημα του Θεού. Αν λοιπόν ζούσε σήμερα ένας Απόστολος Παύλος (που ήταν ο πρώτος που μίλησε κατά των διακρίσεων με βάση το φύλο την φυλή και την εθνικότητα) τι θα μας συμβούλευε για το θέμα των μεταναστών; Επειδή δεν υπάρχουν φωνές σαν την φωνή του Αποστόλου Παύλου γι αυτό υπάρχουν ακραίες τοποθετήσεις όπως αυτές του Τσίπρα και του Καρατζαφέρη.

    • madprof avatar
     madprof @ Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 18:19:35

     "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυτές είναι οι πολιτικές αξίες που πιστεύω"
     Η πίστη, με την ευρεία ένοια του όρου, είναι το όπιο των φτωχών τω πνεύματι!
     Όλοι, αυτά Απαιτούσαμε από το πολιτικό προσωπικό.
     Τώρα δεν έχει νόημα ούτε να τα συζητάμε, εξαιρουμένων των αιθεροβαμόντων!

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ madprof 26/11/2011 18:58:46

      ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ: Πίστη για τους Χριστιανούς σημαίνει ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο πρόσωπο του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

    • φωνη avatar
     φωνη @ Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 18:29:01

     http://www.antinews.gr/2009/11/03/21476/

 3. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 26/11/2011 14:29:54

  Ο χώρος της Κεντροαριστεράς παρουσιάζει έντονη κινητικότητα.Το κόμμα της ''δημοκρατικής αριστεράς'' κινείται στη κατεύθυνση της συνεργασίας με το ΠαΣοΚ.Είναι γνωστό και στο μέλλον θ'αναζητηθεί φόρμουλα συνεργασίας.Και ας μη ξεχνούμε και τους ''Οικολόγους''.Το πείραμα Καμίνη στις αυτοδιοικητικές του Νοεμβρίου του 2010 θα επιχειρηθεί να έχει συνέχεια και σε ανώτερο επίπεδο.Πάντως,σε όλους τους πολιτικούς χώρους παρατηρούνται ύποπτες και υπόγειες διεργασίες.Ήδη,με τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου,υπάρχει οριζόντια κινητικότητα.Το 2012 θα εισέλθει με τους πιο εκρηκτικούς οιωνούς σε κάθε τομέα της δραστηριότητας(οικονομική,πολιτική,κοινωνική).Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις,σ'αυτά,διακρίνονται από πέπλο μυστηρίου.Η παρουσία της Ευρωζώνης με τη παρούσα μορφή,η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως τη γνωρίζουμε,η υπογραφή της δανειακής σύμβασης,η τυχόν επίσημη πτώχευση της Ελλάδας,η διεξαγωγή των ελληνικών βουλευτικών εκλογών,η επιμήκυνση του χρόνου της παρούσας κυβέρνησης στη χώρα μας,οι τυχόν κλυδωνισμοί στα κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος,η κοινωνικο-οικονομική εξαθλίωση που χτυπά τη πόρτα ολοένα και περισσότερων Ελλήνων,τα εξοντωτικά χαράτσια και η μισθολογική βαρβαρότητα,είναι μερικά από τα πολλά που θα μας απασχολήσουν τις εβδομάδες που έρχονται και το έτος που ακολουθεί....

 4. M.Γ avatar
  M.Γ 26/11/2011 14:37:17

  Φωτης Κουβελη, γνωστος και με το ψευδωνυμο Μαριος Δαμανακιος. Ολε !

 5. pkord avatar
  pkord 26/11/2011 14:45:23

  Απίστευτη εξέλιξη.., ούτε καν ο κολοτουμποψαριανός! Για πόσο χαζούς μας περνάνε (και) αυτοί του Κουβέλη επιτέλους? Ας ευχηθούμε τουλάχιστον όλοι στον κολοτουμποψαριανό να γίνει επίτροπος μαζί με τη Δαμανάκη!

 6. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 26/11/2011 15:23:48

  Τόσο προβλέψιμοι όλοι, πλήξη!
  Ακόμα και το γιαούρτωμα προβλέψιμο.

 7. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 26/11/2011 16:03:03

  Νομίζατε ότι οι κατοχικές δυνάμεις δεν έχουν εφεδρείες;
  Έτοιμες είναι και περιμένουν μόλις καούν οι σημερινοί συγκυβερνήτες!!!

 8. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 26/11/2011 16:19:33

  τι ακριβώς είναι οι κεντροαριστερές δυνάμεις;
  υπάρχει κανένα μανιφέστο να διαβάσουμε;

  • stroumfaki avatar
   stroumfaki @ Απλή σκέψη 26/11/2011 17:22:28

   Ναι το μανιφέστο του αντι - κομμουνισμού που έρχεται η ακροδεξιά και το εκτελεί.

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/11/2011 16:28:39

  Φώτη...Φώτη πρόσεχε....αυτοί μέχρι και μουστάκι θα σε βάλουν να ξυρίσεις...
  ΥΓ: Και μου κατηγορείται τον Καρατζαφερούλη...

 10. deldio avatar
  deldio 26/11/2011 16:39:39

  Επειδή ο καημένος ο κυρ Φώτης "πούρεψε", δεν αντελήφθη ότι το σύστημα του είπε να "παίξει" στην αντιπολίτευση το ρόλο του "αναχώματος" και αυτός θέλει ντε και καλά να παίξει το ρόλο του "πρωταγωνιστή". Πρωταγωνιστές όμως υπάρχουν, αυτόν τί να τον κάνουν, για δευτεράντζα κάνει μόνο. Τί θα κάνουν τώρα τα δυστυχισμένα πρασινομπλέ πρόβατα που θεωρούσαν τον μαστουροΨαριανό και το μπαρμπαΚουβέλη ως καλή εναλλακτική λύση για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους; Πού θα αποτανθούν οι καημένοι; Προτείνω: Πάτε όλοι στον ΛΕΒΕΝΤΗ!

 11. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 26/11/2011 17:18:51

  Στο ΔΗΑΡΙ αυτο θα συγκατοικησουνε πολλοι

 12. stroumfaki avatar
  stroumfaki 26/11/2011 17:20:51

  Και φανταστείτε πως κάποιοι ζητάνε την ένωση της αριστεράς. Μα ποιας αριστεράς της ξεπουλημένης. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές και ίσως και τις επόμενες δήλωνε αριστερό κόμμα της χώρας. Τέλος κύριοι, η ένωση της δεξιάς γίνεται απο τα πάνω (τις ηγεσίες), η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα γίνει απο τά κάτω (το λαό). Όποιοι κόμμα θα στηρίζει τις θέσεις του λαού απο τα κάτω τότε αυτό το κόμμα θα δεχτεί την υποστήριξει. Όλοι οι άλλοι που θέλουν να κάνουν τον διάολο, άγιο, δηλαδή λύση μέσα απο την ευρωπαϊκή ένωση αυτοί είναι κωλοτούμπες.

 13. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 20:35:21

  Ευχαριστώ!

  • φωνη avatar
   φωνη @ Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 21:58:26

   :)

 14. jk avatar
  jk 27/11/2011 10:02:58

  Δημοκρατική Ψευτοαριστερά!

 15. panpan avatar
  panpan 27/11/2011 23:34:59

  Καμία ψήφος στα κόμματα του μνημονίου (φανερά ή κατόπιν πιέσεως) . Εξηγούμε πασοκ-νδ-λάος-δημαρ-ντορίτσα κτλ , πρέπει να τους στείλουμε οριστικός στο δ@ά@λο, αρκετά μας κάτσανε μπάστακες στο σβέρκο μας.

 16. φωνη avatar
  φωνη 27/11/2011 23:48:41

  Ποιός να κυβερνήσει;

 17. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 28/11/2011 00:29:43

  Συγκυβέρνηση ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τον Τρεμόπουλο...

  • φωνη avatar
   φωνη @ Τιγράνης 28/11/2011 01:16:12

   Aυτό το λες στα σοβαρά ή είσαι εξαιρετικά ταλαντούχος στο black humor;
   -Σε περίπτωση που το λες στα σοβαρά θα ρωτούσα.

   *Εφόσον υπάρχει δυνατότητα συγκυβέρνησης ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε συνασπίζονται προεκλογικά;
   *Ποιό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα αυτού του μελλοντικού συνασπισμού; (γενικά αλλά και ειδικά σε αυτήν την ευρωπαϊκή συγκυρία μιας και το ένα από τα 2 κόμματα είναι αντίθετο στην παραμονή μας στη λυκοσυμμαχία)
   *Ποιό είναι το οικονομικό τους πρόγραμμα; Πώς θα αντιμετωπίσουν το δημόσιο χρέος, το δημόσιο έλλειμμα, την ύφεση, τη μηδενική παραγωγή;
   *Θα έχουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου; Κάτι μου ήρθε ξαφνικά σαν de ja vu ...οχι πολυ πετυχημένο
   *Θα γίνει αναδιανομή των μέσων παραγωγής; Αλήθεια τι παράγουμε; Αρμέγουμε αγελάδες και βγάζουμε γάλα. Αλλά δεν έχουμε καλά καλά εργοστάσια επεξεργασίας, εργοστάσια που φτιάχουν μπουκάλια, εργοστάσια που συσκευάζουν το γάλα....θα μοιράσουμε προφανώς την αγελάδα στα δυο και θα τη φάμε.
   *Θα διαχειριστεί ο Τρεμόπουλος τα εθνικά μας ζητήματα(Σκοπιανό πχ).....ειλικρινά τρέμω.

 18. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 28/11/2011 02:04:23

  Πλάκα κάνω ρε συ, στα πλαίσια του λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα με αυτά που ακούμε!!!! Εξαιρετικά ταλαντούχος στο black humor ε; Not that bad...

 19. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ avatar
  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 28/11/2011 12:24:58

  O Κουβέλης έριξε την μάσκα του νωρίτερα απ' ότι περίμενα. Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι και να ξεχάσουμε την Αριστερά, το Κέντρο, την Δεξιά και όλες τις ταμπέλες που ήταν μόνο ταμπέλες και τίποτε άλλο. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Όταν ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον Τσίπρα και ο Καζάκης με τον Καμμένο υπάρχει ελπίδα. Δεν ήμουν ποτέ εθνικιστής, αλλά αυτή την στιγμή βλέπω να υπάρχουν μόνο δύο κόμματα : οι πατριώτες και οι πουλημένοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.