#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2013 20:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φώφη Γενημματά εναντίον ... ΤρόϊκαςΈχει πολύ πλάκα ο τρόπος που αποφάσισε η Φώφη Γεννηματά να «επικοινωνήσει» την αντίδρασή της στο περίφημο e-mail. Με διάφορες διαρροές σε πρόθυμους... φίλους η υπουργός που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δε θα έβλεπε το Πεντάγωνο (ας όψεται η ανάγκη της συγκυβέρνησης) λέει τώρα μέσω διαρροών ότι τις επόμενες ημέρες θα απαντήσει η ίδια στις απαιτήσεις της τρόικας. Θα τους πει, όπως λένε οι κύκλοι της, ότι δεν μπορεί να περάσει η άποψή τους και θα είναι σκληρή σ' αυτό. Θα τους παρουσιάσει μάλιστα και σχέδιο για το νοικοκύρεμα των εταιρειών, δηλαδή της ΕΑΣ, της ΛΑΡΚΟ και της ΕΛΒΟ. Η πρότασή θα είναι να κλείσουν δύο εργοστάσια της ΕΑΣ.

Δεν είναι κακό να έχει φιλοδοξίες η κ. Γεννηματά, αλλά ρώτησε τους ανωτέρους της ή κάνει προσωπική πολιτική; Και ποιος τη ρώτησε άραγε όταν όλο το θέμα το έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός;

Προφανώς δε ρώτησε κανέναν, όπως δε ρώτησε και χθες που διέρρευσε το e-mail της τρόικας στους συντάκτες που καλύπτουν το ΠΑΣΟΚ. Και το έκανε αυτό στο συνέδριο για τα 39 χρόνια του κόμματος. Μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς γίνεται μπαλάκι στα χέρια ανίδεων; Κάποιος θα πρέπει να την μαζέψει.

Εν πάση περιπτώσει, το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα της τρόικας δόθηκε στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνει την εμπλοκή που θα υπάρξει πριν καν έρθει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το e-mail γράφει:

«Παρακαλώ δείτε την λεπτομερή αντίδραση της πλευράς και το συμπέρασμα ότι τα προτεινόμενα σχέδια αναδιάρθρωσης δεν είναι κατά την άποψή μας βιώσιμα ή ρεαλιστικά και δεν διασφαλίζουν μία διατηρήσιμη λύση από οικονομικής άποψης και σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό και τις κρατικές ενισχύσεις».

«Κατά την γνώμη μας» συνεχίζει ο κ. Μορς, που διευκρινίζει ότι μιλά εκ μέρους και τόσο του Πολ Τομσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και του Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, «η επιλογή του κλεισίματος/ρευστοποίησης θα πρέπει να εξετασθεί για όλες τις επιχειρήσεις».

Αμέσως μετά, ο κ. Μορς προχωράει στις παρατηρήσεις της τρόικας για το σχέδιο κάθε εταιρείας:

ΛΑΡΚΟ

H τρόικα θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να πωλήσει την εταιρεία και να περιμένει ότι ο αγοραστής θα αποπληρώσει τις κρατικές ενισχύσεις, είτε να πωλήσει ξεχωριστά τις εγκαταστάσεις Αγίου Ιωάννη/Λάρυμνας και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της ΛΑΡΚΟ.

ΕΑΣ

Η τρόικα θέτει το ερώτημα εάν με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι λογικό – από οικονομικής απόψεως – να παραμείνει η εταιρεία ανοικτή ή να προχωρήσει σε πλήρη και άμεση εκκαθάριση.

ΕΛΒΟ

Ο κ. Μορς υποστηρίζει ότι η περισσότερο επιθυμητή και ρεαλιστική λύση κατά την τρόικα για την επιχείρηση είναι πως θα πρέπει να πτωχεύσει αμέσως.

Μετά από όλα αυτά ο κ. Μορς καταλήγει ότι «αναμένει να λάβει τη νέα βελτιωμένη εκδοχή των σχεδίων αναδιάρθρωσης/εκκαθάρισης των τριών επιχειρήσεων, στα οποία θα έχουν ληφθεί υπόψη τα σχόλια/προτάσεις μας».

Κυνικοί με όλη τη σημασία της λέξης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπορέας avatar
  Σπορέας 04/09/2013 20:47:19

  Πως το λέγανε τότε στον Χρόνη Εξαρχάκο ?
  Σπάσε λίγο τη φωνούλα...
  Σπάσε λίγο τη μεσούλα...
  Σπάσε λίγο γενικώς.

 2. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/09/2013 21:06:27

  Ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω Φώφη υπουργό του Αντώνη Σαμαρά. Μετά δεν μπορώ να την ξεπεράσω ως υπουργό άμυνας. Και τέλος, δίκιο έχει το άρθρο από τη μια, αλλά πολλοί κάνουν προσωπική πολιτική στην κυβέρνηση και δεν έχω καταλάβει πότε ενοχλεί το γεγονός. Υπάρχει κριτήριο ή όπως ξυπνήσαμε το πρωί;
  Πχ συμπαθώ Άδωνι, όμως μου φαίνεται πολύ προσωπική πολιτική για προσωπική συμπάθεια η διαβεβαίωση καμίας απόλυσης: δηλαδή εδώ γιατί δεν λέμε αν κάποιος υπουργός πρέπει να απολύσει, τι θα γίνει; Δεν θα πουν μερικοί ότι κάποιοι κάνουν τους καλούς ενώ κάποιοι τραβάνε το κουπί και ο Σαμαράς δεν τα ανέχεται αυτά κλπ; Δυο μέτρα και δυο σταθμά ή κάποιο επεισόδιο χάνουμε; Να μας πει κάποιος γιατί έχουμε χάσει τη μπάλα σαν (να το πω..;) νεοδημοκράτες.
  Για τα δε emails της τρόικα, επίσης δεν έχω καταλάβει πότε τα "παίρνουμε στο κρανίο"... Γιατί δεν νομίζω να είναι το μόνο προβληματικό email που έχει ληφθεί ποτέ. Δυστυχώς. Όχι πως δεν ειναι σοβαρό το θέμα και της λαρκο και της ελβο, είναι απολύτως. Και άλλα δεν ήταν σοβαρά; Ρώτησε ένας φίλος σήμερα, όταν θυμόμασταν κάτι ξεχασμένα εργασιακά (και είμαστε φιλελεύθεροι)...

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/09/2013 23:01:41

  Aλλη μία άσχημη κόρη του μπαμπά , που ελέω ονόματός του, παριστάνει την πολιτικό . Κουτοπόνηρος , αυθάδης και ατομιστής λαός , αντίστοιχους '' πολιτικούς '' ψηφίζει. Και το πληρώνει το σύνολο .

  • Samurai avatar
   Samurai @ Diamond Angel 05/09/2013 01:47:41

   Μα αγαπητή μου το σύνολο τους ψήφιζε τόσα χρόνια.
   Ο δικομματισμός είχε φτάσει να αποσπά κοντά 85% των ψήφων.
   Τώρα που σώθηκε το μαλλί αντικρύζουμε το απόλυτο τίποτα των ταγών μας.
   Τώρα βλέπουμε το πόσο ανίκανοι ήταν πόσο διεφθαρμένοι.
   Τώρα αηδιάζουμε από το θράσσος τους, τώρα αντιλαμβανόμαστε το πόσο λίγοι είναι στην κυριολεξία.
   Τώρα αισθανόμαστε τι πάει να πει ανύπαρκτο κράτος.
   Τώρα που είναι πολύ αργά.
   ''Ο κύβος ερρίφθη''.

  • Νίφων avatar
   Νίφων @ Diamond Angel 05/09/2013 07:56:25

   Και ο μπαμπάς ο Γεννηματάς , ουσιαστικά τι ηταν ; Ενας καλός συνδικαλιστής. ..
   Επειδή κάποιος δεν κλέβει και δεν είναι δοτός, δεν θα πέι ότι είναι και καλός Υπουργός..
   Οσο για την Γεννηματά, είναι μειοτικό για την Ελλάδα αυτες τις χρήσιμες στιγμές με την Συρια κτλ, να είναι αυτο το πλάσμα Υφυπουργός Αμυνας !

 4. perastikos avatar
  perastikos 05/09/2013 00:09:42

  Σωστόοοοοςςςςς

 5. Super-Nomarch! avatar
  Super-Nomarch! 05/09/2013 08:48:57

  Μην είμαστε άδικοι και μην ξεχνάμε ότι έχει υπάρξει Υπέρ-Νομάρχης!

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/09/2013 19:43:36

  Η Φωφούλα...
  Πότε θα απαγορευτεί το καθεστώς της Δημοκρατίας της Κληρονομικής Αργομισθίας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.