26/03/2013 21:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φόβοι για διάχυση της κυπριακής κρίσης σε ελληνικές επιχειρήσεις

Βόμβα για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αναδεικνύεται η κυπριακή χρεοκοπία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες και μη έχουν μεγάλη έκθεση στη Μεγαλόνησο και κινδυνεύουν άμεσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις της κεφαλαιαγοράς να δηλώσουν αν και πόσο εκτεθειμένες είναι στην κυπριακή οικονομία.

Πολλές για παράδειγμα είχαν εταιρείες στην Κύπρο κι από εκεί έκαναν εμπόριο. Αλλες είχαν αγοράσει προϊόντα κυπριακών τραπεζών ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να χαθεί έως κι 1 δισ ευρώ από τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Παράγοντες της κεφαλαιαγοράς αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών φοβούνται διάχυση της κρίσης στην Ελλάδα, μέσω των επιχειρηματιών που είχαν σχέσεις με την Κύπρο και γι' αυτό αναζητούν στοιχεία για τους πιο «εκτεθειμένους».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tassos avatar
    Tassos 26/03/2013 22:54:19

    Οι εταιρείες αυτές φοροδιέφευγαν μέσω τριγωνικών πωλήσεων. Αξίζουν της περιφρόνησής μας αλλά τι θα γίνει με τους εργαζόμενους?

  2. Tasos avatar
    Tasos 27/03/2013 01:13:24

    Αναρωτιέμαι αν αυτή η έκθεση που θα προκαλέσει μια μικρή τόση δα εξτρά ύφεση, θα πιάνεται για αστάθμητος παράγοντας που - κατά τη τρόικα - πρέπει να συνυπολογιστεί στα νέα μέτρα κάλυψης της τρύπας που προκύπτει το 2013, ή αν θα μας πούν ότι οφείλαμε να έχουμε προϋπολογίσει τη ζημιά γιατί το κυπριακό μνημόνιο έτρεχε ήδη και τα εκεί κουρέματα είχαν προαναγγελθεί - εμμέσως - μήνες πρίν, οπότε οι Ελληνικές επιχειρήσεις και το ΥΠΟΙΚ έπρεπε να το ξέρουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.