#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2010 21:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φωτογραφίες για το δικό μας βιβλίο Ιστορίας

Ακολουθώντας την συμβουλή του «Προφήτη» ιδού για το αρχείο σας και άλλες φωτογραφίες που ελήφθησαν προσφάτως ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

Είναι από την επίσκεψη Ερντογάν.

Στο προσκύνημα συμμετείχαν ο ψευδομουφτής Μετέ και ο πρώην ψευδομουφτής Σερήφ οι οποίοι έλαβαν μέρος σε κοινή συνεδρίαση με την τουρκική αντιπροσωπεία

Ο Ματατζή είχε υπογράψει πριν κανα 5μηνο  επιστολή και σχετικό υπόμνημα στις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα που καλούσε, τους ξένους διπλωμάτες για επιτόπιους έλεγχους στη Θράκη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «παραβιάσεις των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dimi avatar
  Dimi 24/05/2010 21:53:09

  Kαι επί Ελληνικού Εδάφους, η Γαλανόλευκη με τον Σταυρό, Ηχηρά Απούσα!!!

  Χθές, στο τρισάγιο στον Τάφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο παππάς είπε:
  "Eνα Κολοκοτρώνη χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Αλλά, που να τον βρει;"

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/05/2010 22:05:13

  Καλά, αυτά έγιναν επί ελληνικού εδάφους;
  Γιατί εγώ, από το κλίμα, το περιβάλλον και το τουπέ Ερντογάν, νόμισα ότι βρίσκονται στην Άγκυρα.
  Παλιοκαθάρματα.

  Έρμε Κολοκοτρώνη...
  Έρμε "Γιέ της Καλογριάς"...που εκστράτευες με θέρμες και πολέμαγες με ένα κορμί λιωμένο απ' τους πυρετούς...

  Που ακόμα στα 1922, 100 χρόνια μετά, άκουγαν για σάς και λάκιζαν οι Τούρκοι.

  Να θυμόμαστε. Αυτό μόνο.
  Γιατί αυτό μόνο θέλουν : να ξεχάσουμε.

 3. χασοσκοπος avatar
  χασοσκοπος 24/05/2010 22:14:24

  κ το γαπ κατακοκκινη γραβατα

  • Orestios avatar
   Orestios @ χασοσκοπος 24/05/2010 23:36:05

   Do it like O

 4. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 24/05/2010 22:25:19

  Dimi, ακόμα μια φορά με δυό γραμμές ξαναγράφεις τα ιδανικά των Ελλήνων, όλων μας. Σου σφίγγω δυνατά το χέρι.

  • Dimi avatar
   Dimi @ Nίκος Θ. 24/05/2010 23:07:28

   Νίκο, με πνίγει του Μόγγολου Ισλαμιστή το κόκκινο..

   Κι αυτή η απύθμενη νεοταξική οσφυοκαμψία, Θεέ μου!

   Νίκο, αυτή τη φορά, ο θανάσιμος εχθρός είναι «εντός των τοιχών».

   Και με το γνωμικό του Γέροντα, πιό επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε:

   «ΟΤΙ ΚΑΜΟΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΜΟΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ»..

 5. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 24/05/2010 22:29:41

  Ναί.Μέ αὐτό τό πλευρό νά κοιμοῦνται ὅτι θά ξεχάσουμε.
  Ἀντιθέτως μᾶς ἔχουν κάνει φανατικότερους μέ ὅλα αὐτά,τόσο ἠλίθιοι εἶναι.

 6. Dimi avatar
  Dimi 24/05/2010 22:37:39

  Και Θυμόμαστε και Τιμούμε τον Γέρο του Μωριά.
  Χθές, γιά πρώτη φορά, επισκεφθήκαμε τον Τάφο του στο Α’ Νεκροταφείο.
  Είναι λίγα μέτρα πιό κάτω, από τον Τάφο της Σοφίας Βέμπο.

  Συγκινηθήκαμε, κλάψαμε και δεσμευτήκαμε. Με μιά αγκαλιά φρέσκα, ταπεινά λουλούδια, να επισκεπτόμαστε τακτικά τον Τάφο του. Να τον διατηρούμε καθαρό και περιποιημένο. Να κάνουμε τρισάγια στη Μνήμη Του Ηρωα Ελευθερωτή του Εθνους. Kαι να κρατάμε τα κανδήλια της Πίστης πάντα αναμμένα!..

 7. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 25/05/2010 00:03:22

  ΧΩΡΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΩΣ ΟΙ ΣΚΑΛΒΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

 8. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 25/05/2010 00:46:49

  Ο Ματατζή και ο Χατζηοσμάν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου (με το ΠΑΣΟΚ βέβαια)με ποιά ιδιότητα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο "στρογγυλό τραπέζι..?Θεσμικά σε ποιόν λογοδοτούν για την παρουσία τους εκεί..?Οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ...?Μούγκα.Ψέλλισε κανείς κάτι..?
  Ο Μετέ μέγας τρανός ψευτομουφτής, έχει ελεγχθεί ποτέ για την δραστηριότητά του..?Και το θρασίμι ο Ματατζή, για ποιά καταπίεση της μειονότητας της Θράκης μιλά..?Αυτοί που καταπιέζουν τη μειονότητα είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι του Προξενείου,οι οποίοι αλωνίζουν δίχως να τους ελέγχει κανείς,ελέω ΓΑΠ. Οι Τούρκοι και τα όργανά τους τύπου Ματατζή ,Μετέ και όλο αυτού του τύπου το σκυλολόι που θέλουν τη μειονότητα ραγιάδεσ, καταπιεσμένους , αμόρφωτους και βέβαια το σύνολό της Τουρκογενής.Δυστυχώς για αυτούς ούτε οι Ρώμα και πολύ περισσότερο οι Πομάκοι έχουν σχέση με τους απόγονους των σφαγέων Ούνων.Διότι τέτοιοι είναι οι Τούρκοι.
  Κι ο "χασοσκόπος"σωστά παρατήρησε την κατακόκκινη γραβάτα του κου Πρωθυπουργού.Κόκκινη σαν το αίμα όλων αυτών που έσφαξαν και ακόμη σφάζουν οι Τούρκοι.
  Αλλά δεν ξεχνώ ούτε εγώ, ούτε κανένας από εμάς την ιστορία μας.Ούτε και τα παιδιά μας δεν πρέπει να την ξεχάσουν.Ο κάθε γονιός να τη μάθει στα παιδιά του.Ο λόγος είναι απλώς.Οι Διαμαντοπούλες και οι Δραγώνες νεοποχίτικα τσιράκια είναι και μέσα από την εκπαίδευση πρέπει να περάσουν αυτά για τα οποία τάχθηκαν.Την ιστορική λήθη των επόμενων γενεών για τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ anhsyxos thrakas 25/05/2010 16:06:36

   Στην Θράκη, και ιδιαίτερα στην Ξάνθη, η ελληνική πολιτεία έχει κάνει τραγικά λάθη. Που πάνε πολλές δεκαετίες πίσω. Και έχουν αφήσει βαθιά ίχνη και πληγές.

   Ενα από τα μεγαλύτερα είναι το πως φέρθηκε στους Πομάκους. Που, σχεδόν με το ζόρι τους έστειλε στην αγκαλιά του προξενείου με διάφορους τρόπους (απομόνωση, μειονοτικά σχολεία, κλπ).

   Για παράδειγμα επιτηρούσε στρατιωτικά την περιοχή (ακόμη και έλληνας πολίτης χρειαζόσουν άδεια από το ΑΤ για να περάσεις την φυλασσόμενη από στρατιώτες μας μπάρα του 8ου χιλιομέτρου). Δεν ξέρω αν υπήρχε στην τότε ΕΕ άλλη περιοχή στρατιωτικά επιτηρούμενη.

   Τους Πομάκους που θα 'πρεπε να τους είχε κάνει συμμάχους της η ελληνική πολιτεία. Τους άφησε στο έλεος του προξενείου και των πολιτευτών και βουλευτών όλων των κομμάτων "μας". Οι οποίοι με αντάλλαγμα την υπόσχεση ψήφου, μοίραζαν άδειες, για διάφορα πράγματα. Αδειες που η ελληνική πολιτεία τους έδινε με το σταγονόμετρο (από παπί μέχρι αχυρώνα). Και έτσι γέμισε και το βουνό με άδειες για κυνηγετικά όπλα.

   Αλλά ναι, αυτά είναι "ευαίσθητα εθνικά θέματα" και δεν σηκώνουν εξεταστικές επιτροπές. Από αυτές τις πέραν πάσης αμφιβολίας αδέκαστες.

   Πέρασαν και πέρασαν από το Υπουργείο Πολιτισμού διάφοροι προοδευτικοί και προοδευτικές. Οπως η κ. Μ. Μερκούρη. Και δεν βρέθηκε ένας τους να δώσει δυο δραχμές να καταγραφεί η τελευταία μη καταγεγραμμένη ομιλούμενη γλώσσα στην Ευρώπη. Να φτιάξουν μια γραμματική. Να στρωθούν δυο εθνολόγοι, ένας λαογράφος να καταγράψει την μουσική και τα παραμύθια αυτού του λαού. Επρεπε να ρθει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Και έλληνες δάσκαλοι, και κυρίως δασκάλες, ναι δασκάλες, ψυχωμένοι και ψυχωμένες...

   Κι έτσι εν πολλοίς τους καταστήσαμε και τους Πομάκους εν δυνάμει αντιπάλους μας. Και φέρναμε μετά έλληνες από τις πρώην Σοβ. Δημοκρατίες να καλύψουμε το κενό και να ξαναφέρουμε την ισορροπία. Με το αζημίωτο πάλι όσον αφορά τα ψηφαλάκια. Και ποιος ξέρει τι άλλο. Και ρωτήστε τους ντόπιους για την συνέχεια της παρουσίας αυτών των ομογενών. Αν και μερικοί ακόμη και εδώ στα αστικά κέντρα έχουμε ιδίαν πείραν από την ποιότητα αυτών των ομοεθνών μας.

   Η συμφορά είναι γενικευμένη πατριώτες.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 25/05/2010 16:12:00

    Θα ξέρετε βέβαια πως εκτός από την Σ. Αραβία, το Ιράν και δεν ξέρω που αλλού, η σαρία, ο ισλαμικός νόμος δηλαδή, ισχύει για αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν ζητήματά τους που δεν λύνονται με βάση τους νόμους που ισχύουν στην υπόλοιπη επικράτεια, αλλά με βάση την σαρία.

    Ποιος το επέτρεψε και το επιτρέπει αυτό;
    Οι συνθήκες;
    Αυτές που προστάτεψαν τους Ιμβριους;
    Τα Ιμια;

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Orestios avatar
    Orestios @ Θραξ Αναρμόδιος 25/05/2010 16:21:53

    Το ξέρουμε. Και τα ερωτήματα είναι: Τί ισχύει περισσότερο? Το Ελληνικό Δίκαιο ή το θρησκευτικό?

 9. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 25/05/2010 01:53:45

  Το αισχος της προσφατης αλαζονικης επισκεψεως των Μογγολων απλα επιβεβαιωνει την ατολμια της ΝΔ ΝΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ εστω και με
  τη διαμαρτυρια της σε οσα τυχον διαφωνει. Η σιωπη ειναι συνενοχη.

 10. Dimi avatar
  Dimi 25/05/2010 07:53:36

  .."Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη Ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και

  EAN AYTH H OMONOIA EBAΣΤΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΗΘΕΛΑΜΕ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΦΘΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

  Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα..."

  ~Κολοκοτρώνης Θεόδωρος: Mέρος του λόγου που εκφώνησε στη Πνύκα

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Dimi 25/05/2010 09:32:13

   Ναι, αλλά μετά πήρε το πρώτο δάνειο η "Κυβέρνηση". Και για το μοίρασμα των "επιδοτήσεων" στους καπεταναίους και λοιπούς πρωτόγερους, έγινε το "έλα να δεις". Εμφύλιος δηλαδή. Και βρεθήκαμε και με "τρεις κυβερνήσεις" και τρεις αυτόνομες περιοχές ουσιαστικά.

   Είχαμε μέχρι δολοφονίες Φιλικών "στην μέση του δρόμου".

   Να μετάνιωσε άραγε ο "Θοδωράκης", που δυο τρεις φορές απέτρεψε το "πλήθος" των λαϊκών αγωνιστών από το να κάνει αυτό που έπρεπε με τους προεστούς;

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Οσο για τα "εθνικά κτήματα"...

 11. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 25/05/2010 16:36:36

  Προς Orestios

  Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν είμαι και νομικός βέβαια.

  Θα μπορούσα βέβαια να ρωτήσω να μάθω. Αλλά δεν βλέπω γιατί έχει τόση ιδιαίτερη σημασία. Δεν είμαστε οθομανική αυτοκρατορία πλέον και το σύστημα των μιλετίων δεν ισχύει.

  Αλλά πόσοι έλληνες ξέρουν ότι στην χώρα μας, στην ελληνική επικράτεια, υπάρχουν έλληνες πολίτες που δικάζονται, για ορισμένα έστω ζητήματα, με τον Ισλαμικό νόμο; Οχι τώρα. Εδώ και δεκαετίες.

  Και πως θα ένιωθαν όταν το μάθαιναν αυτό;
  Δεν θα αναρωτιόνταν αυτοί οι έλληνες ποιοι πολιτικοί επέτρεψαν να συμβαίνει αυτό το πράγμα; Ποια κόμματα; Και γιατί;

  Στην Ελλάδα, ναι, ισλαμικός νόμος πατριώτες.
  Πως σας ακούγεται;

  Που μας κακοφαίνεται η επίσκεψη του πασά Ερντογάν τώρα...

  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.