#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2009 02:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φως στο τούνελ, ή …άλμα στο κενό;

Οι διαχειριστές των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων «σάρωσαν» πάλι χθες τα χαρτιά δεκάδων τραπεζών, από την Νέα Υόρκη, ως την Αθήνα. Τα διψήφια ποσοστά ανόδου ελληνικών τραπεζικών μετοχών, που είχαν διολισθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ χαμηλότερα και από την ονομαστική τους αξία, ήταν αποτέλεσμα μιας «βροχής» καλών ειδήσεων για τον τραπεζικό κλάδο, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη:

1  Το σήμα της... απελευθέρωσης από την «κατάθλιψη» έδωσε η έντεχνη διαρροή στο Bloomberg του ενημερωτικού σημειώματος του διευθύνοντος συμβούλου της  Citigroup προς το προσωπικό του ομίλου, στο οποίο αναφερόταν ότι το πρώτο δίμηνο ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και για πρώτη φορά από το 2007 η τράπεζα θα κλείσει με κέρδη αυτό το τρίμηνο.

2  Ο Μπεν Μπερνάνκε, διοικητής της Fed, ξεκαθάρισε σε ομιλία του, ότι δεν θα υπάρξει νέα Lehman. Τις τελευταίες ημέρες είχαν πυκνώσει οι δηλώσεις ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, που ζητούν να «ταφούν τα πτώματα», να σταματήσει δηλαδή το Δημόσιο να κρατά με κεφάλαια των φορολογουμένων τεχνητά στη ζωή μεγάλες τράπεζες - ζόμπι.

3  Ανακοινώθηκε ότι η Ρουμανία συμφώνησε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή δανείου 20 δις. ευρώ, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στη σταθεροποίηση της οικονομίας μιας χώρας υποδοχής τεράστιων επενδύσεων και χορηγήσεων από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

4  Στην ελληνική αγορά, όσο και αν αυτό είναι δυσάρεστο για τους δανειολήπτες, οι τράπεζες φαίνεται ότι ακολουθούν πολιτική εντυπωσιακής... αφαίμαξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές, που μειώνουν τα επιτόκια δανεισμού με ταχύ βηματισμό. Κάτι που δείχνει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι αποφασισμένες παρά την κρίση να βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους τους.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το διεθνές σύστημα αποφεύγει μια «βουτιά» άνευ προηγουμένου μόνο χάρη στην αμερικανική κυβέρνηση και την αποφασιστικότητά της να αποτρέψει την πτώχευση του ασφαλιστικού ομίλου AIG,που αποτελεί το πραγματικό κλειδί των εξελίξεων. Πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο για την AIG, κάθε «σκίρτημα» των τραπεζικών μετοχών διεθνώς ίσως αποδειχθεί «άλμα στο κενό»...

http://www.sofokleous10.gr88/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 11/03/2009 09:00:08

  Μα αν δεν βγάλουν τώρα λεφτά οι παρεπιδημούντες στην Ιερουσαλήμ, πότε θα βγάλουν ;
  Οι ίδιοι που πουλούσαν 10 κομμάτια για ένα δολλάριο, και βούτηξαν τις μετοχές στα τάρταρα τώρα θα αγοράσουν 1.000.000 κομμάτια με 1,10 και τα ίδια κομμάτια θα ξαναπουλήσουν αργότερα για 10 δολλάρια σε κάποια μαύρη Τρίτη θα είναι, Τετάρτη θα σας γελάσω.

 2. neoinileias avatar
  neoinileias 11/03/2009 09:40:35

  Αντιμέτωπη με τη βία φαίνεται να βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Ευρώπη καθώς μέρα με τη μέρα όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα βίας που εμφανίζονται, δεν θα αποτελούσε υπερβολή εάν πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα με δυο όψεις, για να μπορέσουμε όμως να εξάγουμε σαφή συμπεράσματα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
  Καταρχήν βλέπουμε ότι, υπάρχει η τάση τα πάντα σε καθημερινή βάση να διαστρεβλώνονται τόσο από τις κυβερνήσεις, όσο και από τους «εμπόρους του φόβου», σε αυτό το πλαίσιο τα διάφορα θεσμικά όργανα βλέποντας ότι η θεσμική κρίση βολεύει, αρχίζουν να βλέπουν την «παράβαση» ως τρόπο θερμικής επιβίωσης, το φαινόμενο αναπαράγει μια ιδιότυπη πολιτική νοοτροπία και διαβρώνει τόσο τον κρατικό μηχανισμό (πολιτικό σύστημα) όσο και το κοινωνικό σύνολο.
  Παράλληλα, σε οπτικό επίπεδο, παρατηρούμε ότι γίνονται προσπάθειες να ελαχιστοποιούνται οι οπτικές συνέπειες ή δημιουργούνται για την αντιμετώπιση των συνεπειών διαφορετικά οπτικά προϊόντα, στην ουσία όμως κρύβουν το τοπίο, χωρίς να λύνουν το πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο εξαναγκασμένος εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών σε κοινωνική ακινησία πολίτης, τα προβλήματα κτλ σε αρκετές περιπτώσεις τον οδηγούν να φθάνει να ζητήσει ακόμη και από τα μέσα ενημέρωσης να τον σώσουν, δηλαδή βλέπουμε, ένα πρόβλημα, με δυο όψεις…
  Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας καθένας και ανάλογα το γενικό βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο καταλαβαίνει τα πράγματα διαφορετικά, έτσι, όποιος έχει τη δυνατότητα – ικανότητα και το χρόνο για τους δικούς του λόγους αρχίζει να ασκεί βία, η κατάσταση όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα επηρεάζει ακόμα και εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με τα φαινόμενα. ( διασπορά της βίας).
  Κατά αυτό τον τρόπο επαναλαμβάνονται και ξαναεπαναλαμβάνονται τα ιδία πράγματα χωρίς οι νέες κοινωνικές κινητικότητες και το «πνεύμα της εποχής» να μπορούν να ενσωματωθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, βέβαια υπάρχει και η άποψη που λέει «carpe diem» μπορεί όμως να είναι εκτός κάποιου πλαισίου; τι στιγμή μάλιστα που όλο και περισσότεροι πολίτες τονίζουν ότι δεν νιώθουν ταύτιση με το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί δεν αποδέχονται με κανένα τρόπο αυτή τη συλλογιστική...

 3. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 11/03/2009 11:22:49

  Μα οι μεγάλες μπάζες γίνονται σε δύσκολους καιρούς. Το ίδιο συνέβη σε όλες τις μεγάλες κρίσεις.

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/03/2009 12:45:10

  Το τραπεζικό σύστημα και τα χρηματιστήρια δεν αποτελούν μόνο απάτη, αλλά επιβεβλημένη οικονομική δικτατορία, από τα κυκλώματα που βρίσκονται πίσω τους.
  Σε βίντεο που προβλήθηκαν και σε αυτή τη σελίδα έχει αναλυθεί ότι:
  1. Η FED έχει επιβάλει να κόβει χρήμα κατά βούληση και να το δανείζει έντοκα στο κράτος. Αυτό αποτελεί έμπρακτα βίαιη μεταφορά εισοδήματος από τους φορολογούμενους στους τραπεζίτες, που βρίσκονται πίσω από το Ομοσπονδιακό Σύστημα Αποθεμάτων.
  2. Η δημιουργεία χρήματος γίνεται γενικά μέσω της δανειοδότησης. Το χρήμα που παρέχεται έναντι τόκων, αποτελεί μόνο λογιστική ποσότητα, στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των τραπεζών, που μετά την δανειοδότηση εμφανίζεται ως ενεργητικό στα βιβλία τους.
  Από τη στιγμή που το χρήμα έχει αποκλειστικά λογιστική υπόσταση, αποτελεί φαντασιακό δεδομένο.
  Με αυτή την έννοια, χωρίς να αμφισβητούνται οι ενδογενείς δυσλειτουργίες του συστήματος, που προκύπτουν από τους μηχανισμούς της αγοράς, από την καθιέρωση του Κεϋνσιανισμού και εντεύθεν, το σύστημα διαθέτει όλους τους μηχανισμούς για παραγωγή μονιμής άνθισης της οικονομίας, στην περίπτωση που τη θεωρεί σκόπιμη.
  Με αυτή την έννοια και η παρούσα βαθιά κρίση δεν αποτελεί "ατύχημα" εσφαλμένων επιλογών, αλλά τουναντίον ηθελημένη επιλογή, από αυτούς που έχουν επιβάλει παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο (πάντοτε συνυπολογίζοντας παράγοντες που μπορεί να μην ελέγχουν πλήρως, αλλά που είναι σε θέση να εντάσουν στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό τους, παρέχοντας ανταλλάγματα).
  Εάν αποσκοπούσε η παγκόσμια χρηματιστική ελίτ να δημιουργήσει αυτή τη στιγμή ευημερία, δεν θα χρειαζόταν καν μια αντικατάσταση των σκληρών δίσκων. Ή εντολή ενός μικρού reset σε κάπειες μνήμες θα ήταν επαρκής.
  Προφανής στόχος η ένταση της στρατηγικής της φτώχειας, η οποία ενισχύεται και με την οικονομική συμπίεση ή καταστροφή των μεσοστρωμάτων, στα πλαίσια κλιμάκωσης του γενικότερου χάους της παγκομιοποίησης. Για να εκτιμηθούν συνολικά οι πολιτικές στοχεύσεις, απαιτείται βεβαίως μια εκτενής προσέγγιση. Σε κάθε περίπτωση όμως, ένα αποτέλεσμα θα είναι και η επιβολή των μεταλλαγμένων, με την "καλλιέργεια" (ας μην παραβλέπουμε ότι ο όρος προέρχεται από το καλό συν έργο, άρα στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για πλήρη πολιτισμική διαστροφή) που προωθούν οι πρώην συνεργάτες του Μέγκελε μέσω Ομπάμα στην κοιλάδα του Κουρδιστάν, με τον κλιμακούμενο διαμελισμό της Τουρκίας.

  Τα σκαμπανευάσματα στα χρηματιστήρια αποτελούν το μόνιμο και σύνηθες παίγνιο των κορακιών.
  Νομίζω ότι τις επερχόμενες εξελίξεις δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν, όσο αφορά το βάθος και τον χρόνο της εκδήλωσής τους, ούτε οι ειδήμονες περί ται οικονομικά, δεδομένου ότι αυτές προκύπτουν δευτερευόντως από οικονομικούς μηχανισμούς, αφού προηγουμένως ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις. Όλοι όμως, όσοι έχουν άμεση επαφή με τις οικονομικές εξελίξεις, αναπτύσσουν όχι μόνο πεσιμιστική επιχειρηματολογία, αλλά προειδοποιούν.
  Εκτιμώ ότι μετά την καταστροφή της αξίας των μετοχών που προηγήθηκε, το βήμα που ακολουθεί θα είναι μια δραστική υποτίμηση του χρήματος, άρα και των αποταμιεύσεων. Όσο αφορά κάποια χρονική πρόβλεψη, μπορώ να επιχειρήσω μόνο σε αστρολογική βάση, τονίζοντας την σχετική μόνο αξία τέτοιου είδους προβλέψεων:
  Στα τέλη Οκτωμβρίου, που εκδηλώθηκε η κρίση καταγράφηκε κοσμικά μια ακριβής αντίθεση Κρόνου και Ουρανού, την οποία θεωρώ ως αντίστοιχο κοσμικό ισοδύναμο. Αυτή γίνεται εκ νέου ακριβής στα τέλη του επομένου Αυγούστου, οπότε θεωρώ πολύ πιθανή μια κατακόρυφη πτώση της αξίας των καταθέσεων.
  Για πιθανούς τρόπους διάσωσης υπαρχόντων χρηματών δεν μπορώ να αναφερθώ, ως μη ειδικός. Σαν άνθρωπος της οικοδομής, συνιστώ σε κάθε περίπτωση το στυλιάρι. Κατά το δυνατόν βρεγμένο, αλλά όχι ενεξέλεγκτα. Στα εργοτάξια πάντοτε δρούμε βάσει κάποιων σχεδίων και με τη βοήθεια εργοδηγών. Γκρεμίζουμε μόνο στην περίπτωση, που στον ελεύθερο χώρο που δημιουργείται, έχει σχεδιαστεί νέο οικοδόμημα.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/03/2009 12:45:28

  ... είπε αυτός τώρα (ο μπεν μπερνάνκε) ...
  Μα καλά είναι δυνατόν να παίρνουμε τοις μετρητοίς ότι εκπορεύεται από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα; Θα εκπλαγεί κάποιος αν αύριο "διαρρεύσουν έντεχνα" τα ακριβώς αντίθετα;
  Οι εδώ τράπεζες είναι συνεννοημένες για να τελειώσουν τους μικρούς, όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε.

 6. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/03/2009 12:54:01

  Μα αμα καταστραφουν τα μεσοστρωματα,θα καταρρεύσει ολο το συστημα,γιατι αυτοι ειναι οι εν δυναμει πελατες,που αγοραζουν το παραπανω.
  Ετσι εγινε και το 29.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/03/2009 13:05:43

  Τα μεσοστρώματα περιδινίζονται ήδη στον κυκλώνα. Επειδή όμως η φύση τους είναι μικρο-καιροσκοπική μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους θα περνούν σταδιακά στη μαύρη οικονομία (σε όλες τις εκφράσεις της) με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της "μαύρης τρύπας" του δημοσιονομικού ελλειμματος.

 8. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/03/2009 13:11:49

  @Προβοκάτωρ 8
  Αυτοί που ρυθμίζουν το σύστημα, είναι σε θέση να αναδιαπλάθουν τα μεσοστρώματα κατά το δοκούν. Παλαιότερα ο πυρήνας των μεσοστρωμάτων αποτελείτο από τον ανθό της κοινωνίας, που συνέθεται και στήριζε την πραγματική οικονομία: Μικρομεσαίοι παραγωγοί κάθε είδους, ελεύθεροι επαγγελματίες, διανοούμενοι, που προσέδιδαν στις κρατικές υπηρεσίες κάποια ποιότητα. Σήμερα το προβάδισμα έχει δοθεί στους γραφειοκράτες, τους γιάπηδες της νύχτας, τα κομματόσκυλα και τους προσαρτημένους στους νταβατζήδες.
  Οι μοκρομεσαίοι προφανώς δεν πρόκειται να καταργηθούν ως κοινωνικό είδος. Θα μετταλλαχθούν, όπως οι ντομάτες με γονίδιο ποντικού, για να διατηρούν επί μακρόν σκληρή φλούδα. Γιατί στο τσίρκο της νέας εποχής μετράει η φλούδα και όχι τα υπόλοιπα.

 9. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/03/2009 13:20:57

  @αλλενάκι 9
  Οπωσδήποτε, αυτό που αναφέρεις ισχύει. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε όμως, ότι οι μικροαστοί στάθηκαν πάντοτε και η ψυχή όλων των επαναστατικών κινημάτων. Η εργατική τάξη είναι από τη φύση της συντηρητική, πράγμα για το οποίο θα πρέπει, λόγω θέσεως, να υπάρχει κατανόηση. Η νοοντροπία της δεν είναι σε θέση να υπερβεί τον τρεϊντγιουνιονισμό. Εάν διαβάσει κάποιος τους προλόγους, που έγραψε ο Έγκελς στις εκδόσεις του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου", θα διαπιστώσει, ότι πίσω από τις μεγαλόστομες διακυρήξεις, τα δεδομένα που αναφέρονται, πιστοποιούν αυτή την πραγματικότητα.

 10. koinos_nous avatar
  koinos_nous 11/03/2009 13:33:30

  @ Μποτίλια στο πέλαγος
  Το καλύτερο ήταν αυτό με το στυλιάρι!!!!!

 11. koinos_nous avatar
  koinos_nous 11/03/2009 13:34:20

  ΥΓ.
  Επειδή χτίζω αυτή την εποχή έχω αρκετά.

 12. Nick avatar
  Nick 11/03/2009 13:34:49

  Αυτό που είπε ο Μπερνάνκε ότι δεν θα αφήσουν άλλη τράπεζα να καταρρεύσει, στην ουσία είναι Φασισμός.

  Δηλαδή προτιμούν να καταρρεύσουν οι ΗΠΑ ("πακέτα ενίσχυσης"=υπερπληθωρισμός) παρά η Citibank ή η AIG.

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/03/2009 13:35:41

  @11: Μποτίλια, ανέπτυξες πολύ ωραία τα συμπεράσματα στα οποία και εγώ έχω καταλήξει. Συμφωνώ απολύτως με τη μετάλλαξη των μικρομεσαίων, μόνο που την έχω τοποθετήσει στον παρόντα χρόνο και όχι στον μέλλοντα. Οι μικρο-μεσαίοι που περιγράφεις εκλείπουν σταδιακά, και ως νοοτροπία αλλά και ως οικονομική οντότητα. Είτε φτωχοποιούνται άρα εκτοπίζονται στο περιθώριο των εξελίξεων, είτε καιροσκοπικά αναγκάζονται να στραφούν στη μαύρη οικονομία. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη δηλαδή.

  Θα μπορέσουν να αποτινάξουν τον καιροσκοπισμό τους, θα παραδεχθούν έντιμα στον εαυτό τους αυτό που τους συμβαίνει; Έχουν αντιληφθεί προς τα που φυσάει ο άνεμος; Θα βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις; Μακάρι.

 14. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 11/03/2009 13:47:55

  Γιατί θεωρείται δεδομένο ότι είναι απαραίτητη η μεσαία τάξη; Η μεσαία τάξη είναι πολύ πρόσφατη και τίποτα δεν βεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει. Να θυμίσουμε ότι καμμία αυτοκρατορία δεν είχε μεσαία τάξη;

 15. donaE avatar
  donaE 11/03/2009 13:56:24

  Μποτιλια,για αλλη μια φορα εχεις δικιο,νομιζω.Αρχισε η αναδιανομη.Και οσο αναφορα την Τουρκια καλυτερα που την επισκεπτονται και οχι εμας.Αμα εχεις τετοιους φιλους...

 16. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/03/2009 14:28:50

  Θυμαμαι καποιο απο τα τραγουδια,Μπιρμαν-Μικρουτσικου,που ελεγε,
  ..."και ο παροιμειωδης μεσος ανθρωπακος,
  κερδος ποτέ μα απο μαθηματα χορτατος,
  που συνηθιζει την καθε βρωμια,
  φτανει ναχει γεματο το ντορβα,...

  και ενα αλλο,που δε θυμαμαι ποιανου ειναι,που μιλαγε για τον ιδιο αθρωπακο της μεσαιας ταξεως,που ειχε το ματι του στην κλειδαροτρυπα,παρακολουθωντας τον πλουσιο,που ηταν απο την αλλη μερια, και με το χερι του,επαιζε τον...φουτσο του.
  Δεν ξερω αν το θυμαται καποιος.

 17. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/03/2009 14:50:32

  Νατο και το βρηκα.
  Στίχοι: Δήμος Μούτσης
  Μουσική: Δήμος Μούτσης
  Πρώτη εκτέλεση: Δήμος Μούτσης

  ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ

  Εμείς η μεσαία τάξη
  ήμεθα η μόνη τάξη
  με έντιμη συνείδηση, εθνική
  παρασυρώμενοι όμως απ? τις άλλες τάξεις
  στα νοήματα και στις πράξεις
  δίνουμε χροιά πολιτική
  για όλα φταίνε οι γκόμενες
  οι πρώην και οι επόμενες
  ανώνυμες και επώνυμες και γενικώς

  Και όπως είναι φυσικό η μεσαία τάξη
  θέλει και εκείνη λιγάκι να διατάξει
  να γίνει άρχουσα δηλαδή
  στην κλειδαρότρυπα σκυμμένη
  και το χέρι στην τσέπη
  χρόνια τώρα περιμένει και βλέπει
  όμως την εμποδίζει ένα κλειδί
  και τούτο εδώ είναι ένα μικρό παιδί
  που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά
  για να τρομάξει αυτό το κύριο
  που καπνίζει το τσιμπούκι του και κούχου κούχ
  και που ρωτάει το μηχάνημα
  που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές
  ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες
  οι πρώην και οι επόμενες
  ανώνυμες και επώνυμες γενικώς

  Και τον δικό μου τον καημό τώρα ποιος να τον μάθει
  που έχω κάτσει πάνω σε ένα αγκάθι
  και τη βρίσκω κάπως μαζοχιστικά
  όλα ωραία και στο βάθος κήπος
  πληροφορίες κίτρινος ο τύπος
  και νομίζουν πως τη βάψαμε κανονικά
  και τούτη δω η εφημερίδα
  μοιάζει τέντα στην αυλόπορτα
  που σκιάζει το μικρό παιδί
  που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά
  για να τρομάξει αυτό το κύριο
  που καπνίζει το τσιμπούκι του και κούχου κούχ
  και που ρωτάει το μηχάνημα
  που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές
  ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες
  οι πρώην και οι επόμενες
  ανώνυμες και επώνυμες γενικώς

  Το να λέει όμως κανένας την αλήθεια
  είναι μια πολύ κακή συνήθεια
  που αν την έχεις την πληρώνεις κάπως ακριβά
  αλλά από δω παιδιά αρχίζει άλλη ιστορία
  άλλο κεφαλαίο και στην ουσία
  κάτι τέτοια δεν λέγονται τραγουδιστά
  και ιδού εγώ μοναχός
  αγκαλιά με την κιθάρα μου
  να τραγουδάω για την εφημερίδα
  τέντα στην αυλόπορτα
  που σκιάζει το μικρό παιδί
  που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά
  για να τρομάξει αυτό το κύριο
  που καπνίζει το τσιμπούκι του και κούχου κούχ
  και που ρωτάει το μηχάνημα
  που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές
  ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες
  οι πρώην και οι επόμενες
  ανώνυμες και επώνυμες γενικώς.

 18. isnogood avatar
  isnogood 11/03/2009 16:06:23

  Χα, χα, χα....

  Γελώ...

  Με τις μετοχές των τραπεζών που μοιάζουν σαν τις κότες που έσφαζα μικρός στο χωριό:
  με το που τις έκοβα το κεφάλι με το τσεκούρι, κάποιες κατόρθωναν και περπατούσαν και μάλιστα ερχόταν και κατάπάνω στα πόδια μου -λερώνοντάς με - αλλά στο τέλος όμως, πάντα στο ...φούρνο με πατάτες!

  Νοστιμότατες!

 19. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 11/03/2009 18:28:01

  Μη μας λες τετοια ρε συ,και εχω 5 δεκαρες σε καποια Τραπεζα για τα γεραματα.
  Σημερα διαβασα,οτι την εβγαλε καποιος ξενος,σαν την καλυτερη Τραπεζα στην Ελλαδα και καπως αναπτερωθηκαν οι ελπιδες μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.