10/09/2008 14:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φυλακές κολαστήρια στην ΠΓΔΜ

Είναι θέμα χρόνου το να αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση το σαθρό σύστημα που βρίσκεται στο υπόβαθρο αυτού του βιαστικά κατασκευασμένου προτεκτοράτου των αμερικανικών συμφερόντων. Όσο και να προσπαθούν οι Αμερικανοί να «φτιασιδώσουν» το δημιούργημα τους και να το παρουσιάσουν ως ένα σύγχρονο κράτος έτοιμο να ανταποκριθεί στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, η ζοφερή πραγματικότητα που υποβόσκει συνεχώς τους διαψεύδει.
.
Πρόσφατο παράδειγμα, η έκθεση της Επιτροπής Πρόληψης Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δημοσιοποιείται σήμερα, όπου οι συνθήκες στις φυλακές της ΠΓΔΜ (Ιντρίζοβο, των Σκοπίων και του Τετόβου) χαρακτηρίζονται απάνθρωπες και εξευτελιστικές. Την αυτοψία της Επιτροπής (που έγινε τον Οκτώβριο 2007) ακολούθησαν μακρές συζητήσεις με τις εθνικές αρχές της ΠΓΔΜ προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της απαράδεκτης κατάστασης, η οποία έχει επισημανθεί εδώ και μια δεκαετία από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Πλέον η Επιτροπή απειλεί την ΠΓΔΜ με κυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/09/blog-post_10.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greek citizen avatar
  Greek citizen 10/09/2008 15:24:45

  Η "μπανανια" που λεγεται ΦΥΡΟΜ δεν σεβεται τιποτα! Ανυπαρκτα ανθρωπινα δικαιωματα!

 2. Oust avatar
  Oust 10/09/2008 16:48:47

  Des conditions "inacceptables"
  dans les prisons grecques
  NOUVELOBS.COM | 21.12.2006 | 07:38
  Un rapport du Conseil de l'Europe fait état de mauvais traitements et d'une hygiène déplorable dans les établissements pénitentiaires grecs.
  Le Comité anti-torture (CPT) du Conseil de l'Europe a publié, mercredi 20 décembre à Strasbourg, un rapport sur les conditions de détention en Grèce.
  Malgré des "améliorations" depuis 2001, notamment au commissariat de l'île de Chios, en mer Egée, les conditions restent "inacceptables" dans d'autres établissements, selon ce rapport.
  Les enquêteurs du CPT se sont rendus sur place pour évaluer la situation. Ils ont ainsi reçu des témoignages de coups de pied ou de bâton reçus lors d'auditions au quartier général de la police à Athènes. Dans certains cas, le médecin délégué du CPT a constaté des hématomes.
  Au commissariat d'Omonia, dans la capitale, où beaucoup d'immigrés sont retenus, "les conditions de détention étaient déplorables avec des cellules surpeuplées et mal aérées", selon le rapport. Les cellules du commissariat de Alexandroupolis, dans le nord-est du pays, ne bénéficiaient quasiment pas de la lumière du jour et les toilettes y étaient insalubres lors de la visite du CPT.

  "Tolérance zéro"

  Au cours d'une visite au centre pour immigrants irréguliers de Hellenikon, dans la banlieue sud d'Athènes, la mission a rencontré un homme, apparemment d'origine chinoise qui n'avait pu entrer en contact avec personne depuis un an et demi. Le directeur de l'établissement a affirmé ne pas avoir eu connaissance de la présence de cet homme, par ailleurs en mauvaise santé mentale.
  Enfin, sur l'île de Chios, des dortoirs de la prison manquaient d'équipements sanitaires suffisants et des matelas étaient infestés de parasites, relève le CPT.
  Prenant acte de ces conditions, le CPT demande à la Grèce une "tolérance zéro" pour les mauvais traitements et recommande que toute allégation à ce sujet soit consignée par écrit et fasse l'objet d'une enquête. Le CPT encourage également Athènes Athènes à améliorer les conditions de vie et d'hygiène, avec plus de personnel et de médecins.
  En 2005, les prisons grecques souffraient de surpopulation avec 9.400 détenus pour 5.500 places.

 3. Alkimos avatar
  Alkimos 10/09/2008 17:36:51

  Βλέπετε φίλοι μου ότι τα πορωμένα τσιράκια του αλλόφρονα Γκρούεφσκι είναι δραστήρια και εντός της ελληνικής μπλοκόσφαιρας.

  Θυμίζω ότι μεγάλο ποσοστό των βόρειων γειτόνων μας μιλούν ελληνικά.

  Αυτό που θα τους σύστηνα εγώ με την ευκαιρία αυτή είναι, να ξυπνήσουν και να σταματήσουν το παράλογο εθνικιστικό παραλήρημα, διότι τους βλέπω σύντομα να ψάχνουν για ...πατρίδα!

  Ελπίζω να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι αυτή που τους έχει δώσει την ευκαιρία να υπάρχουν σήμερα και όχι οι Αμερικάνοι, και ότι σ’ εμάς θα τρέξουν πάλι όταν θα έρθουν –σε λίγο- τα ...δύσκολα.

 4. Oust avatar
  Oust 10/09/2008 18:01:55

  άλκιμε,
  Αντι να φαντασιώνεις σενάρια συνομωσίας και πρακτόρων, ανοιξε τα στραβά σου και διαβασε οτι η ιδια επιτροπη ειχε καταγγείλει την ελλάδα για τους ίδιους λόγους από το 2006. Καλύτερα εθνοπροδότης σαν κι εμένα παρά εθνοκάπηλος σαν του λόγου σου!

 5. Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα avatar
  Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα 10/09/2008 18:08:01

  Δεν προσέχαμε όταν έπρεπε (1992-1994), να κάνουμε λογικό και καλό για τα συμφέροντά μας deal, τώρα λέμε χοντρές μακακίες.
  Μιά από τα ίδια, πάντα Επιμηθείς και ποτέ Προμηθείς. Όπως ψηφίσαμε και στηρίξαμε Καραμανλή πρίν ένα χρόνο και τώρα τραβάμε τα βυζιά μας.
  Όρσε μας, άς προσέχαμε!

 6. Alkimos avatar
  Alkimos 10/09/2008 18:29:36

  Ο υπερβολικός σου ζήλος να φανείς «προοδευτικός» και «ρεαλιστής» σε φέρνει αντιμέτωπο με εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο, που δεν είναι «πατριδοκάπηλοι» όπως λες, αλλά «πατριώτες». Το αν η ίδια επιτροπή καταδίκασε και την Ελλάδα, αυτό δεν είναι ελαφρυντικό για μια χώρα η οποία «απαιτεί» να αξιολογηθεί από την Ενωμένη Ευρώπη ως ισάξιο μέλλος. Και είναι πολύ ατυχής από πλευράς σου, η στιγμή που διάλεξες για να παρουσιάσεις το «εύρημά» σου.

  Η αντίδραση σου δε και η φρασεολογία σου φανερώνουν τον …«πολιτισμό» σου.

 7. Αγης avatar
  Αγης 10/09/2008 18:30:04

  Γιατι κυριε Φακτορα δεν αναρτεις το σχολιο μου;
  Προσπαθησα τουλαχιστον τρεις φορες να το αναρτησω.

 8. Zoon Politikon avatar
  Zoon Politikon 10/09/2008 18:53:57

  Εθνικόν το αληθές, Άλκιμε.
  Και να διαβάζουμε πότε - πότε λίγο Αριστοτέλη και Ισοκράτη. Άν μεγάλο ποσοστό των βόρειων γειτόνων μας μιλούν τη γλώσσα του Αριστοτέλη του Πλάτωνα και του Σολωμού, μετέχουν της Ελληνικής παιδείας: Καλό, πολύ καλό πράγμα, και γι αυτούς, αλλά και για μάς. Ακριβώς όπως είναι πολύ καλό για όσους από μας μιλούμε και τη γλώσσα του Ουγκώ, του Σαίξπηρ ή του Χαίλντερλιν.
  Ωρα για πολιτική λοιπόν, για όσους είμαστε Ζώα Πολιτικά, βορείως ή νοτίως των συνόρων. Τους λοιπούς πώς να τους πείσεις, η βλακεία είναι ανίκητη.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/09/2008 19:06:47

  "Ψωμί δεν έχουμε τυρί ζητάμε"


  ΠΠ

 10. Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα avatar
  Ζαχαροπλάστης Χωρίς Σύνορα 10/09/2008 19:11:57

  Κι αυτή η πιπίλα με τους αμερικάνους συνέχεια, τι πλύση εγκεφάλου πιά, σπάει καρύδια.
  Να είχατε τουλάχιστον και κανένα μή αμερικανικό lifestyle!
  Φονιάδες των μυαλών, αντι-αμερικάνοι.

 11. Alkimos avatar
  Alkimos 10/09/2008 19:12:54

  Δεν θα μπω στην διαδικασία να αντιπαρατεθώ μαζί σου, φίλε μου Oust(!). Σε αφήνω στην κρίση των σοβαρών αναγνωστών του “anti”...

  Σου τονίζω μόνο, ότι δεν θα καταφέρεται εσύ και οι όμοιοί σου να εμποδίσετε την αντίσταση του Ελληνισμού στον ψευδεπίγραφο ισοπεδωτικό –δήθεν- εκσυγχρονισμό.

  Η Ελλάδα έχει πολλά στραβά που χρειάζονται βελτίωση, έχει όμως και ένα καλό, κι αυτό είναι η εθνική και κοινωνική συνοχή ...κι ας υπάρχουν και κάποια «παράσιτα» που κάνουν από καιρό σε καιρό την εμφάνισή τους.

 12. Αγης avatar
  Αγης 10/09/2008 19:27:45

  Αυτος ο "Ουστ" ειναι ο Δημητρας

 13. Αγης avatar
  Αγης 10/09/2008 19:29:01

  Οχι το καινουργειο συνθημα ειναι
  "Φονιαδες των Δοντιων Ζαχαροπλαστες"

 14. Αγης avatar
  Αγης 10/09/2008 19:32:14

  Γιατι κυριε Φακτορα δεν αναρτεις το σχολιο μου;
  Προσπαθησα τουλαχιστον τρεις φορες να το αναρτησω.
  Μηπως φοβασαι "τιποτα";

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/09/2008 21:19:43

  Tέτοια Αμερικανολατρεία ούτε επί Βαν Φλίτ.............
  Κακό πράγμα καί ΄ξεπερασμένο΄ να μιλάει κάποιος γιά ιμπεριαλισμό.
  Απο αύριο να βάλουμε όλοι Αμερικανικες σημαιες στο μπαλκόνι μας γιατί θα μάς κάνει ντά το ΄Παρατηρητήριο τού Ελσίνκι΄.
  Αληθεια τι έγινε με το κεντρικό κατάστημα τού Παρατηρητηρίου στην Αυστρία και χάθηκαν κάποια λεφτάκια και γινανε μπάχαλο??
  Πού φαγώθηκαν??

 16. Σύντεκνος avatar
  Σύντεκνος 10/09/2008 21:27:12

  Και για τις ερωτικές συνήθειες των κροκοδείλων να συζητήσουμε, και τότε εσείς κολλημένοι με τους αμερικάνους θα είστε.
  Και το χασίσι εδώ στα ζωνιανά μαύροι ναύτες από τη βάση στο ποτίζουν, κι ο βουλγαράκης είχε προπάππο γιάνκη από το κοννέκτικατ.

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/09/2008 21:31:57

  Mά για τον Γκρουέφσκυ τον αμερικανογιάπη είναι το θέμα.

 18. Ego avatar
  Ego 11/09/2008 00:40:01

  Αν δεν κάνω λάθος, το CPT δεν μπορεί να επιβάλλει καμία κύρωση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.