#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2010 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτώχεια, ανεργία και κοινωνικές εκρήξεις μας περιμένουν το 2010Λες και έχουμε μια μαγική σφαίρα έχουμε μαντέψει τι μας περιμένει το 2010, σε ό,τι αφορά την τσέπη μας. Τα μέτρα που καλείται να λάβει θα σημαδέψουν τις ζωές μας ίσως για πολλά χρόνια αφού κάθε επιδρομή στην τσέπη μας είναι επώδυνη Κάτω από την επίφαση της κοινωνικής πολιτικής, πίσω από τα λόγια συμπάθειας του Γ. Παπανδρέου για την αδικία με τα τέλη κυκλοφορίας, πέρα από τις διαβεβαιώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα υπάρξουν φόροι που θα πλήξουν τους πολλούς, η πραγματικότητα θα είναι εντελώς διαφορετική τη νέα χρονιά. Και σίγουρα πρωταγωνιστής του 2010 θα είναι... το ΠΑΣΟΚ.

1. Εκατομμύρια από εμάς θα κληθούμε να πληρώσουμε περισσότερους φόρους κι αυτό γιατί δεν είμαστε... λαμόγια που κρύβουν τα εισοδήματά μας

2. Θα τρέχουμε να μαζεύουμε αποδείξεις μήπως και γλιτώσουμε φόρους, θα κάνουμε το σπίτι μας λογιστικό γραφείο και θα κυνηγάμε εμείς τους ελεύθερους επαγγελματίες επειδή δεν μπορεί το κράτος να το κάνει.

3. Θα πληρώσουμε ακριβότερο το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα μας. Ισως να πληρώσουμε και δύο – τρεις μονάδες περισσότερο ΦΠΑ αφού ακόμη και αυτό το θέμα – ταμπού ο κ. Πρωθυπουργός φρόντισε να το κρατήσει ανοικτό.

4. Θα πληρώσουμε ΕΤΑΚ για το 2008 και το 2009, θα μας έλθει ξανά ο ΦΜΑΠ, θα αδειάσουν ξανά οι τσέπες μας γιατί ο πατέρας μας μας άφησε κληρονομιά κάποιο οικοπεδάκι, ή το πατρικό μας στο χωριό.

5. Θα δούμε τους μισθούς μας να μειώνονται πολλοί από εμάς διότι θα κοπούν ή θα φορολογηθούν τα επιδόματα. Οσο για αυξήσεις, θα είναι τόσο μικρές που ούτε για κουλούρι στην Ομόνοια δε θα φτάνουν.

6. Θα συνεχίσουμε να ακούμε τη γκρίνια των Βρυξελλών, πολλές φορές σκόπιμη για να παρθούν πιο σκληρά μέτρα.

7. Η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται, θα μπει και στα σπίτια μας...

8. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τους μισθούς των χρυσοκάνθαρων της εξουσίας. Από την ΕΡΤ με τους ετήσιους μισθούς της τάξης των 500.000 ευρώ μέχρι το κάθε υπουργείο στο οποίο δεκάδες σύμβουλοι και παρασύμβουλοι προσλήφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλε προεκλογικά τη ΝΔ για εκατοντάδες αποσπάσεις από το Δημόσιο και για παχυλούς μισθούς συμβούλων.

9. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για τις εθελούσιες εξόδους εκατοντάδων εργαζόμενων σε διάφορες ΔΕΚΟ προκειμένου η κυβέρνηση να τα έχει καλά μαζί τους και να μη βγαίνουν αυτοί στους δρόμους.

10. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε από τηλεοράσεως την... αγωνία της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα, χωρίς η ίδια να έχει συγκεκριμένο σχέδιο να το πράξει.

11. Και φυσικά θα είμαστε αυτόπτες μάρτυρες, ίσως και συμμέτοχοι, στις κοινωνικές εκρήξεις που θα έλθουν διότι όταν ο κόσμος πεινάει δεν έχει άλλο διέξοδο από τον αγώνα στους δρόμους.

Αν μετά από όλα αυτά απογοητευτήκατε, απλά σας λέμε να απολαύσετε τη σημερινή ημέρα. Από αύριο ξεκινά μια δύσκολη χρονιά, ίσως η δυσκολότερη των τελευταίων ετών. Και χρειάζεται υπομονή για να αντέξει κάποιος τους ανίδεους της εξουσίας σε συνδυασμό με την οικονομική καταβαράθρωση.

Ευτυχισμένο το 2010, έστω κι αν πολλοί πιστεύουν ότι θα «χυθεί αίμα».

 Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 01/01/2010 20:29:18

  Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2010

  1. Επειδή δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να κλέβουμε
  2.Το Κράτος δεν ΘΕΛΕΙ ας τελειώνει το παραμύθι ότι δεν μπορεί
  3.Θα πληρώσουμε γιατί δεν ΘΕΛΕΙ να πειράξει το ΚΡΑΤΟΣ τους φίλους και την παρέα τους
  4.Θα πληρώσουμε γιατί κάποιοι έφαγαν κονδύλια για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
  5. Συγνώμη αλλά εδώ είσαι ΦΑΟΥΛ, φυσικά να φορολογηθούν ή να κοπούν επιδόματα. Οταν η καθαρίστρια ή ο εργάτης ή ο συνδικαλιστής παίρνει περισσότερα και αφορολόγητα από τον ...."ηλίθιο" να μείνει έτσι η κατάσταση για να μην ενοχληθούν οι κολλητοί μας;
  6.Το αυτονόητο που είναι αδιανόητο δεν είναι γκρίνια, απλά δεν μας καταλαβαίνουν καθώς έχουμε οικοδομήσει ένα μαγαζί αρπαχτής και γκρινιάζουμε από πάνω
  7.Τώρα αρχίζει η κρίση γιατί και δομικά προβλήματα έχει η οικονομία μας και βαρέθηκαν να ακούνε τον γκρινιάρη επαίτη
  8.Αυτό είναι το κομματικό κράτος που έχουμε ....
  9.Θα πληρώνουμε το βόλεμα των κολλητών του κομματικού Κράτους
  10.ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ως άλλοθι, δεν ΘΕΛΟΥΝ
  11. Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν...

  Το αίμα είναι και μια λύση, το 1897 το ακολούθησε το 1912 η χώρα δεν πάει άλλο ε΄χουν απασφαλίσει όλες οι βαλβίδες ασφαλείας και τα παραμύθια τελείωσαν. Ισως ορισμένοι θέλουν άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική ή άλλα άλογα, την ίδια χώρα θα έχουν με τους ίδιους πολίτες.
  Κάποιοι ευθύνονται για το 2009: όσοι κυβερνούσαν 30 χρόνια και όσοι τους ψήφιζαν, εμείς δηλαδή.
  Καλή χρονιά

 2. Gademis avatar
  Gademis 01/01/2010 20:39:56

  12. Οι κοινωνικές εκρήξεις θα εμπεριέχουν απο κάποια στιγμή και μετά και σοβαρές αντιδράσεις για την απαράδεκτη πολιτική και τη διάλυση στο θέμα των μεταναστών. Πόσο μάλλον οταν η σημερινή κυβέρνηση εξισώνει, σε περίοδο σοβαρής κρίσης, ανθρώπους που έρχονται απένταροι και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν, με τους πολίτες αυτής της χώρας που μάταια περίμεναν κάποια στιγμή να νοικοκυρευτούμε.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/01/2010 20:49:09

  αυξημένους φόρους σίγουρα θα πληρώσουμε, αλλά ο υψηλός συντελεστής στο εισόδημα είναι ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ, ΛΑΘΟΣ. Είναι αντικίνητρο. Βάλτε έναν εφ άπαξ, και πείτε μας τι ισόποσο θα περικόψετε από τα κρατικά έξοδα και από διαμαρτυρόμενος θα γίνω ..πασόκος φοροεισπράκτορας.

  αποδείξεις; είμαι υπέρ, αλλά με ΧΑΜΗΛΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ. Ειδεμή, θα κάνουμε τον υπολογισμό και μας συμφέρει να μοιραζόμαστε με τον πάροχο των υπηρεσιών

  Η αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ είναι αδικαιολόγητη και πληθωριστική. Εκτός εάν χρωστάμε στην DT, στον αγοραστή των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ, και στον αγοραστή της ΔΕΗ. Αυξημένο ρεύμα για ΑΠΕ είναι απάτη εις την τρίτη (μην λέμε τα ίδια και τα ίδια). Η αύξηση στα τιμολόγια αυτά είναι μόνο πληθωριστική.

  Το ΕΤΑΚ και οι συνεχιζόμενοι φόροι ακίνητης περιουσίας θα μας κάνουν να αναπολούμε το φεουδαρχικό Βυζάντιο και τους Οσμανλήδες.

  Στον ιδιωτικό τομέα, που ξέρω εγώ, έχουμε ήδη κόψει επιδόματα, bonus, παροχές, έξοδα κίνησης. Από πέρυσι τον Οκτώβριο. Των φρονίμων τα παιδιά κλπ.

  Η Βρυξέλλες είναι πρόφαση, και ντροπή μας που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς το προφανές (αχ αυτή η συμμαχία σοσιαλιστών και συνδικαλιστών...)

  Δυστυχώς, πολλά από τα αυτονόητα είναι ξένα και δυσνόητα για τα σοσιαλιστικά μυαλά. Ο τρόπος να μην διαλυθούμε είναι να αποβάλουν οι κυβερνώντες την νεοελληνική εκδοχή των σοσιαλιστικών αντιλήψεών τους. Είναι πεπερασμένη και επικίνδυνη.

  ΥΓ Θερμά παρακαλώ τους νοήμονες στην Κυβέρνηση να σημειώσουν ότι φτιάχνουν συνταγή για πληθωρισμό, μαζί με ύφεση. Εξαιρετικά δυσάρεστο

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 01/01/2010 21:04:51

   Φίλε μου μην αγχώνεσαι, η χώρα έχει τελειώσει και απλά ορισμένοι ζουν με ψευδαισθήσεις.
   Το 2015 πχ είναι πολύ κοντά που δεν θα είναι δυνατή η καταβολή συντάξεων.
   Δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα γιατί είναι δέσμιοι της παρέας και της αδράνειας.Η εξουσία δημιουργεί ευδαιμονία και ...κουφαμάρα.Θα μαζέψουν ορισμένα φράγκα θα τα μοιράσουν σε δουλειές και θα παραδώσουν στον επόμενο καταλληλότερο.
   Αυτό γίνεται εδώ και 30 χρόνια απλά δεν υπάρχουν άλλοι λαγοί στο καπέλο.
   Η χώρα θέλει γκρέμισμα και οικοδόμηση από την αρχή, χωρίς κεκτημένα και παρεούλες.
   Δυστυχώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τίποτα τέτοιο και ακόμα και οι βάρβαροι αδιαφορούν για την ύπαρξή μας.
   Απλά δεν ξέρω αν το μπαμ θα είναι εσωτερικό ή εξωτερικό.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 01/01/2010 21:22:26

    Ιθαγενή, χρόνια σου πολλά, με υγεία. Δυστυχώς όπως το λές. Δεν αντλώ κάποιοα ευχαρίστηση λέγοντας ότι θα σφίξουμε ή ότι πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι. Απλα δεν αντέχω τον στρουθοκαμηλισμό. Πρέπει να κόψουν έξοδα. Αν δεν το κάνουν, δεν θα προλάβουν να παραδώσουν σε επόμενο. Θέλει τόλμη, και ανοιχτά μυαλά αυτά τους λείπουν.

    Η Αμερική έκλεισε με ανοδικες αγορές και κόσμο άνεργο, άστεγο και λιγάκι στην πείνα (εκεί έχουν food stamps... πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πεινάσεις). Εμείς; Πράσινα τέλη κυκλοφορίας.

    Ιδού παράδειγμα: καταργείστε τα τέλη κυκλοφορίας. Θα μειώσετε όλο το αντιστοιχο προσωπικό, θα μειωθεί ο φόρτος στα ταχυδρομεία και τις τράπεζες. Βάλτε αντίστοιχο φόρο στην βενζίνη. Δίκαια και δημοκρατικά. Μικρό αυτοκίνητο, μικρή μετακίνηση, λίγη βενζίνη. Καγιέν με πατημένο γκάζι, πλήρωνε. Αλλά, όπως λες, δεν τους νοιάζει αυτό. Κάνουν δηλώσεις για περικοπή στην σπατάλη υλικού και ρεύματος στις υπηρεσίες. Αυτά είναι προπέρσινα μέτρα...

    Το φοβάμαι το μπαμ όσο δεν λέγεται... αλλά είμαι «απαισιόδοξος». Και πόσοι έχουν την δυνατότητα να μετοικήσουν; Ακούω πολλοί οδοντογατροί δουλεύουν πια στην Αγγλία...

 4. stelios avatar
  stelios 01/01/2010 21:17:25

  Η αναγκη ειναι να κοψουν τις δαπανες κι αυτοι προσπαθουν να αυξησουν τα εσοδα που ακομη και αν τα εισπραξουν δε φτανουν να γεμισουν το βαρελι χωρις πατο,το Δημοσιο.
  Το προβλημα ειναι στο ΧΡΕΟΣ και οχι στο ελλειμα,γι αυτο και οι τελευταιες προειδοποιητικες καρπαζιες απο ΕΕ αφορουν το χρεος.
  Καταλαβαν οτι το Παιντι θα δανειστει με ανταλλαγματα απο ΗΠΑ για να μην πειραξει τα κοματικα παιδια,ξερουν ομως οτι δεν διαθετει το στοιχειωδες μυαλο για να εννοησει οτι αυξανοντας το Δημοσιο και Ιδιωτικο χρεος ακομη περισσοτερο,υπονομευουμε το Ευρω και καταδικαζουμε σε ακριβωτερο δανεισμο και ολες τις υπολοιπες χωρες.Επειδη δεν προκειται να δεχτουν να φτωχυνουν για χαρη μας,επειδη ειμαστε Κολλαδες,μικροαπατεωνες γεωργοι και λαθροβιοι ταβερνιαρηδες,θα μας συμπεριφερθουν οπως οι τοκογλυφοι στους κακοπληρωτες,θα μας τα παρουν με μπουνιες και κλωτσιες.
  Εχουμε μπροστα μας 5 χρονια τουλαχιστον,με πτωση 20%-30% στο βιωτικο επιπεδο,στις αξιες γης,ακινητων,συνταξεις,μισθοι,με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ μισθου,
  και δυστυχως θα ειναι επι δικαιων και αδικων.Αυτο ειναι το αισιοδοξο σεναριο,το κακο ειναι πτωχευση με εξοδο απο Ευρω και ουσιαστικα απο ΕΕ,οποτε παιρνουμε τον δρομο τον κακο,με εθνικα κλπ.
  Οι συνταγες θα ειναι ΔΝΤ αλλα με το σκληρο νομισμα Ευρω,κατι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ,οποτε θα ειναι σκληροτατες και θα επιβληθουν ακομη και δια της βιας,προκειμενου να μην υπαρξει ντομινο σε Ισπανια Ιταλια και Πορτογαλια
  με ενδεχομενο κλονισμου του ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  Ειναι σαφες οτι Αλογομουρης,Ανικανωτερος και Παιντι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ με τι φωτια παιξαν και παιζουν σαν τα χαζα παιδια.

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/01/2010 21:49:15

  Όχι βρε παιδιά, όχι σοβαρά θέματα χρονιάρες μέρες, θα μας βάζετε πάλι να γράφουμε!

  Καλά τα λέει ο Οικονομικός, αλλά ξέχασε το σημαντικότερο: το πρόβλημα δανειοδότησης που θα προκύψει πολύ σύντομα (το Μάρτιο, πιστεύω εγώ) από την αστεία, πραγματικά, προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα πράγματα με politically correct τετριμμένα κλισέ, κατάλληλα μόνον για αυτιά τηλεθεατών που δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο παρά την οικονομική αποπληροφόρησης και παραπληροφόρηση που τους διδάσκει ο Αυτιάς, ο Τσιαμτσίκας και οι λοιποί λαϊκιστές των διαφόρων ζωνών "ενημέρωσης".

  Αυτό που έχουμε δεν είναι κυβέρνηση, αλλά θίασος αποτυχημένης επικοινωνιακής διαχείρισης μιας εντελώς πραγματικής πραγματικής πραγματικότητας. Πιστεύω ότι οι κυβερνητικές αδυναμίες είναι πολύ βαθύτερες από όσο φαίνονται και οφείλονται στη δεδομένη χαρακτηριολογική αδυναμία του ΓΑΠ να πάρει οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση. Ως Υπουργός Παιδείας μίλησε για χασισιές στις γλάστρες και για ιδιωτικά πανεπιστήμια, ευτυχώς δεν έκανε το πρώτο και όταν ήρθε η ώρα να υλοποιήσει το δεύτερο ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έκανε πίσω. Ως Υπουργός Εξωτερικών υπονόμευσε όλα τα εθνικά θέματα. Ας μην ξεχνάμε ότι το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν είναι "παιδί" της δικής του περιόδου στο ΥΠΕΞ. Η ολική εγκατάλειψη του Σκοπιανού, οι γύροι ελληνοτουρκικών συνομιλιών που είχαν καταλήξει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα για το μοίρασμα του Αιγαίου εις βάρος της Ελλάδας, ήταν δικά του αποτελέσματα. Το Ελσίνκι που θα μας οδηγούσε σε μια Χάγη που δεν ξέρουμε πώς θα αποφάσιζε, ήταν επίσης δικό του παιδί. Η κραυγή "μας εξαπατήσατε" του Φερχόιγκεν σε δικές του μυστικές υποσχέσεις παραπέμπει. Και λοιπά. Τίποτε από όλα αυτά δεν περπάτησε.

  Τώρα ως πρωθυπουργός προσπαθεί να δώσει υπηκοότητα σε χιλιάδες, εκατομμύρια νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες και να ανοίξει την κερκόπορτα ενός υπαρκτού κινδύνου ιστορικού τέλους για τον Ελληνισμό, τουλάχιστον όπως τον ξέραμε. Ούτε αυτό θα καταφέρει να κάνει, διότι ο άνθρωπος αυτός δεν τολμάει να κάνει τίποτα και ποτέ από τα διάφορα καταστροφικά-ανατρεπτικά που έχει κατά καιρούς στο εντελώς ιδιαίτερο, κολλημένο μυαλό του.

  Στην οικονομία ξεκίνησε από το "λεφτά υπάρχουν", πήγαμε στο "είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας", γυρίσαμε στο "καμία πιθανότητα χρεοκοπίας", με επικοινωνιακό αλατοπίπερο σκληρών μέτρων που τελικά κατέληξαν σε κανένα μέτρο και χαζοχαρούμενο, εικονικό προϋπολογισμό που μεταφέρει κονδύλια από μια χρονιά στην άλλη για να μεγιστοποιήσει το έλλειμμα (!). Το μόνο οικονομικό μέτρο που ψήφισε είναι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ή όπως αλλιώς το λένε. Εν μέσω κραυγών για το πόσο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση, είδαμε καινούργιες εξαγγελίες για αύξηση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ! Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε οικονομική κρίση;

  Συμπεριφορά μαθητευόμεναν μάγων σε όλα τα επίπεδα. Και όχι μόνον. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΓΑΠ κάνει κάτι που είναι τυπικό όλων των ανίκανων υπερφίαλων αλαζόνων που σχετίζονται κάποια στιγμή με το ελληνικό κράτος: Αγνοούν τη συνέχεια του κράτους, βαφτίζουν τους πάντες άχρηστους, όσους πέρασαν πριν από αυτούς από τη διοίκηση του ελληνικού κράτους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποσαθρώνεται η διοίκηση, η αναγκαία συνέχιση της λειτουργίας των θεσμών, από την είσπραξη των φόρων, μέχρι τη λειτουργία του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

  Μέχρι στιγμής, τον διασώζει η υπερπροστασία που του παρέχει η κυριαρχία των πασοκικών μέσων ενημέρωσης. Ήδη όμως αυτό ξεφτίζει, αφενός λόγω του διαδικτύου, αφετέρου, λόγω του ότι δεν είναι δυνατόν σε κανένα σύστημα ΜΜΕ να δικαιολογεί για πολύν καιρό τα αδικαιολόγητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν προκάλεσε τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών και στο κάτω κάτω είχε και μια αριστοτεχνική επικοινωνιακή διαχείριση, τουλάχιστον τον καιρό του Ρουσόπουλου, που κάλυπτε ανεπάρκειες και άφηνε τον ΚΚ στο απυρόβλητο. Τούτοι εδώ ούτε αυτό δεν ξέρουν να κάνουν σωστά. Με αντιφάσεις και παλινωδίες έχουν καταφέρει να γίνουν τελείως αναξιόπιστοι, πριν καλά καλά συμπληρωθούν οι 100 μέρες που μας ζήτησε. Η αναξιοπιστία αυτή, που θα το δείτε ότι θα συνεχιστεί, θα είναι και ο λόγος που το Μάρτιο δεν θα μας δανείζει πια σχεδόν κανένας.

  Τι θα γίνει τότε, δεν ξέρουμε, πάντως θα γίνει χαμός. Ο Θεός να μας βοηθήσει και να το ξεπεράσουμε γρήγορα. Το συλλογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης θα υπερισχύσει στο τέλος, αλλά θα δούμε το χείλος του γκρεμού με τα μάτια μας, μόνο και μόνον επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν θα θέλει να αμφισβητήσει τον αρχηγό του. Ας ελπίσουμε, για τους ίδιους και για τη χώρα, να το πράξουν σύντομα. Αν δεν το κάνουν, απλώς θα έχουμε σύντομα πρωθυπουργό το Σαμαρά, να προσπαθεί να βρει μορφές ζωής ανάμεσα στα αποκαϊδια που θα αφήσει πίσω της η αναξιόπιστη μέχρι γελοιότητος κυβέρνηση ΓΑΠ.

 6. GEORGE avatar
  GEORGE 01/01/2010 21:51:41

  Θυμάμαι πριν από λίγο καιρό τον ΓΙΩΡΓΟ να λέει ότι λεφτά υπάρχουν και να κατηγορεί την φορομπηχτική (όπως έλεγε) πολιτική της Ν.Δ.Ή δεν ήξερε τι έλεγε ή έλεγε ψέματα.Άλλο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.

 7. εμμανουηλ avatar
  εμμανουηλ 01/01/2010 23:24:16

  μη ξεχνάτε νεοέλληνες τώρα που έχουμε μια πράσινη κυβέρνηση, οπως λέμε πράσινη ανάπτυξει,θα φάμε με χρυσά κουτάλια και διπλές μασέλες.φυσικά τα πρώτα 100 χρόνια θα ειναι δύσκολα,μετά θα έχουμε πεθάνει.ζήτω η πράσινη κυβέρνηση του Ο΄ΜΑΜΑ

 8. Orestios avatar
  Orestios 02/01/2010 00:38:54

  Σύντομα, αυτή η εχθρική προς τους Έλληνες κυβέρνηση θα αναγκαστεί να δραπετεύσει από την εξουσία. Ακριβώς όπως κάνουν οι κλέφτες, ετοιμάζονται να ληστεύσουν ότι απέμεινε στην αξιοπρέπεια μας. Την ίδια τύχη θα έχουν όμως με αυτούς, τους κλέφτες, των οποίων την ικανότητα ζήλεψαν. Μόνοι τους βάζουν φωτιά στην θρυαλίδα.

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ Orestios 04/01/2010 12:50:27

   Έρχονται, κλέβουν, δραπετεύουν.
   Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα αυτή η "δουλειά";
   Αν είναι να έχουν και αυτοί την τύχη του Ρουσόπουλου, του Βουλγαράκη, του Σημίτη, του Λαλιώτη, του Μαγγίνα κ.ο.κ. και του χρόνου...

 9. Λιαντινικός avatar
  Λιαντινικός 02/01/2010 01:21:51

  Χαρούμενο και ευτυχισμένο νεοταξικο 2010 με πιο πολλές γριπες από συμπαθή ζωάκια. Είθε να πέσει το σπρεντ και ο φιτς να μας αξιολογήσει πάλι με ααα, να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια με πτυχία με πιο πολλά μόρια για το δημόσιο και άσυλο για να πετάμε πέτρες στους μπάτσους και εκτός Εξαρχείων. Οι ταράτσες να βγάλουνε λουλούδια και να ισιώσουν οι λόφοι για να φέρουμε αγελάδες απ τη Δανία και να μαστε ασορτί. Οι αιγύπτιοι να καταλάβουν επιτέλους ότι είναι κι αυτοί απόγονοι των αρχαίων και να αρχίσουν να ζητάνε από το βρετανικό μουσείο κομμάτια απ τις πυραμίδες και οι πακιστανοί στα φανάρια να φοράνε κοστούμια για να μη νιώθουμε τύψεις. Οι διάδρομοι των πολυκατοικιών να συμπεριληφθούν στις μετρήσεις τηλεθέασης αφού κι αυτοί πληρώνουν την ερτ και να τους βάλουμε και ίντερνετ για τις δημόσιες διαβουλεύσεις. Happy new year!!!

 10. ataktos avatar
  ataktos 02/01/2010 10:02:34

  Οι μεγάλοι αρχιτέκτονες της κρίσης και της καταστροφής αποζητούν τη σιδερένια πυγμή μιας «ισχυρής κυβέρνησης» που θα μπορεί ανεξέλεγκτα να ποδοπατά δικαιώματα και ελευθερίες προκειμένου να εξασφαλίσει την υποταγή της χώρας και του λαού της. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητά της είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση της καταστολής και των μηχανισμών που δρουν στο σκοτάδι. Το πρόβλημα ασφάλειας της χώρας για τη νέα κυβέρνηση αρχίζει και τελειώνει με τα γκαζάκια των διαφόρων δήθεν «αντιεξουσιαστικών ομάδων» και τις τυφλές τρομοκρατικές εκδηλώσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να εκφράζουν μια συμμαχία του παρακράτους με τον υπόκοσμο. Εν τω μεταξύ το οργανωμένο έγκλημα, που επικεντρώνεται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών, στην πορνεία και στο δουλεμπόριο αλλοδαπών, όχι απλώς οργιάζει, αλλά έχει αναδειχθεί σ’ έναν από τους πιο προσοδοφόρους τομείς του ελληνικού καπιταλισμού. Κάτω φυσικά από τον έλεγχο της κρατικομονοπωλιακής ολιγαρχίας, η οποία και εξασφαλίζει στην πράξη την ασυλία των κυκλωμάτων που δρουν ανεξέλεγκτα.
  Η κομματική και πολιτική φαυλοκρατία έχει φτάσει στο απόγειό της. Τα αστικά κόμματα επανέρχονται στη φυσική τους κατάσταση, ξαναγίνονται σαν τα παλιά απολυταρχικά «κόμματα των χαρισματικών ηγετών», με μία μόνο πολύ σημαντική διαφορά: οι ηγέτες τους δεν έχουν πια κανένα άλλο χάρισμα εκτός από τη δολοπλοκία και τη διαπλοκή. Επιβάλλονται όχι για το κύρος και το έργο τους, ούτε καν για την ικανότητά τους να παραπλανούν το λαό, αλλά ως βιτρίνα για μηχανισμούς, κυκλώματα και κέντρα εξουσίας εντός και εκτός της χώρας. Η επίσημη πολιτική έχει γίνει πλέον ανοικτά συνώνυμο της διαχείρισης και της νομής της εξουσίας. Έχει καθαγιαστεί ως ιδιωτική υπόθεση, ανοιχτή επιδίωξη προσωπικού προσπορισμού και όχι υπόθεση συλλογική, έκφραση κοινωνικών αγώνων και τάξεων, προγραμμάτων και ιδεολογιών.

 11. μαρικα avatar
  μαρικα 02/01/2010 13:31:26

  σημερα βγηκε στον αερα ενας κυριος στο τηλεαστυ και κατηγγηλε οτι ενας δημαρχος σε δημο του Πειραια εχει δηλωμενω αλβανο στην υπηρεσια του δημου και πληρωνεται παρολο οτι αυτος δεν βρισκεται ουτε εντος Ελλαδος,τα χρηματα τα μοιραζωνται και ο δημαρχος λοιπον κραταει τα μισα.Επιδη ζω στην Γερμανια και εδω δεν γεινουνται αυτα ουτε στα ονειρα,ειμαι πολυ περιεργη αν αυτα τα εκτροπα τα ξερει η εκαστοτε κυβερνηση και τι κανει γι αυτο;

 12. μαρικα avatar
  μαρικα 02/01/2010 14:20:22

  Αρα λοιπον με τους λαθος ανθρωπους τα βαζουμε, μαλον αυτο τους ενδιαφερει
  τους κυβερνωντες να ασχολιωμαστε με ολα τα αλλα,μονο οχι με την διαφθορα τους και τους μηχανισμους τους.Μαλον λοιπον η επανασταση θα γεινει εκ των εσω,ας περιμενουμε, μεχρι τοτε ολα αισιοδοξα.

 13. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 02/01/2010 16:40:13

  Όλο το κουμπί είναι η περιστολή των δαπανών στο δημόσιο τομέα.
  Ο Γιωργάκης και ο Παπακωνσταντίνου είναι τεχνοκρατικά τόσο μα τόσο ανεπαρκείς που ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Αλμούνια, ο Τρισέ και ο Μπαρόζο ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ότι το πρωταρχικό πρόβλημα είναι οι δημόσιες δαπάνες και όχι η φοροδιαφυγή.
  Κάνουν ότι μπορούν να μη θίξουν το αντιπαραγωγικό και σπάταλο δημόσιο ενώ στο μεταξύ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες φυτοζωούν μέχρι να ψοφήσουν.
  Αυτά τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε σήμερα αναρωτήθηκαν ποτέ ποιός θα πληρώνει τους μισθούς, τα επιδόματα, τις υπερωρίες και τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εάν καταρρεύσει ο διωτικός τομέας;
  ΕΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ, ΟΣΟΝΟΥΠΩ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Προφανώς γιατί δεν άλλαξε.

 14. o aristos avatar
  o aristos 02/01/2010 16:48:36

  ΦΥΤΡΩΣΕ ΕΥΡΩ, ΦΥΤΡΩΣΕ...

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ...

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_9960.html

 15. ελένη avatar
  ελένη 21/01/2010 15:22:43

  έχεις δίκιο φίλε μου όμως απο πού τα ξέρεις όλα αυτα φίλε μου εγώ τα ξερω όλα αυτά πρίν να τα γρψεις εσυ....
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.