Φτιάξτε το πράσινο ποτάμι του Ευρώ!
23/12/2014 18:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτιάξτε το πράσινο ποτάμι του Ευρώ!

Αν οι παραπόταμοι Βενιζέλου και Λυκούδη, συναντηθούν με το Ποτάμι κι αυτό με το ξεροπήγαδο του ΓΑΠ τότε το πράσινο ποτάμι του ευρώ θα είναι έτοιμο.

Συναντήθηκε ο Βενιζέλος με τον ΓΑΠ, χωρίς κυανόκρανους, στην ουδέτερη ζώνη της Βουλής, στο περιθώριο της δεύτερης ψηφοφορίας, με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ απέξω, έτοιμες να επέμβουν σε περίπτωση σύρραξης.

Ο Λυκούδης θα βρεθεί αύριο με τον Θεοδωράκη, σε εμφανώς πιο φιλικό κλίμα για να συζητήσουν την περίπτωση εκλογικής συνεργασίας. Τα προσφιλή τους πρόσωπα λένε ότι θα «κεντήσουν», ως «άγκυρα» ορθολογισμού» μέσα σε ένα ποτάμι χωρίς κοίτη.

Στη ΔημΑρ, ένας-ένας αποχωρεί, με ησυχία, τάξη, ασφάλεια, πριν έλθει ο λογαριασμός των εκλογών και τους ξεσπιτώσει ο νοικοκύρης ΣΥΡΙΖΑ.

Αν επιμείνουν να κατέβουν μόνοι, αυτόνομοι και αυτοδιοίκητοι, θα μπουν στη Βουλή κάποιοι από όλους αυτούς και με μικρές δυνάμεις.

Αν όμως συναισθανθούν το βάρος της ιστορικής στιγμής - το μεγαλείο της κεντροαριστεράς (με δεξιές τσέπες) - και πάνε σε μια ιστορική συμφωνία εκλογικής συνεργασίας όλα αλλάζουν.

Αν οι παραπόταμοι Βενιζέλου και Λυκούδη, συναντηθούν με το Ποτάμι κι αυτό με το ξεροπήγαδο του ΓΑΠ τότε το πράσινο ποτάμι του ευρώ θα είναι έτοιμο.

Το βασικό ιδεολογικό πρόβλημα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας είναι το ποιος θα είναι αρχηγός.

Η λύση της τριανδρίας φαίνεται λογική, ενώ πιο προχωρημένο σενάριο είναι να μπει ο Λυκούδης επικεφαλής, ως ο πιο άφθαρτος (και ο πιο σοβαρός).

Το πράσινο ποτάμι έχει τα εξής πλεονεκτήματα: δεν θα φαίνεται ο πάτος, οπότε μπορεί άνετα να πιάσει ένα αξιοπρεπές διψήφιο νούμερο, που θα το καταστήσει πρωταγωνιστή την επόμενη μέρα των εκλογών (τέλος 2015).

Γιατί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει κλειδώσει.

Πόσο κάνει εκατόν εξήντα οκτώ συν τιμημένο ΚΚΕ;

Τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών, ήτοι 180,όσες δηλαδή και οι μοίρες μιας ευθείας γραμμής…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. δημης avatar
    δημης 24/12/2014 00:24:27

    Και το ποτάμι να χύνεται στην Ψιττάλεια;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.