#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φταίνε πάντα οι ξένοι, οι Εβραίοι, οι Μασόνοι, οι κομμουνιστές, αλλά ποτέ το κακό μας το κεφάλιΤελικά δεν έχουμε το Θεό μας και μας φταίει και η Μέρκελ κι από πάνω. Μας φταίνε όλοι οι άλλοι, οι ξένοι, οι δανειστές, η τρόικα, οι Εβραίοι, οι Μασόνοι, οι ανέραστοι Γερμανοί, οι κομμουνιστές, αλλά ποτέ δε μας φταίει το κακό μας το κεφάλι. Η λέξη αυτοκριτική είναι άγνωστη σε όλους ή τουλάχιστον σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ανεχόταν επί χρόνια να γίνεται πάρτι με τα λεφτά του δημοσίου. Σε αγαστή φυσικά συνεργασία με το πολιτικό σύστημα που ήθελε πελάτες και δεν έπρεπε να τους κακοκαρδίσει. Κι έτσι φτάσαμε ως εδώ. Έπρεπε να έρθει η κρίση για να αποκαλυφθούν οι απίστευτες ρεμούλες και τα κόλπα για την κατασπατάληση του κρατικού κορβανά. Έπρεπε να φτάσουμε στον πάτο για να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα κι από ένα σκάνδαλο που διαρκούσε επί χρόνια, που κάποιοι το γνώριζαν αλλά δεν έλεγαν και δεν έκαναν τίποτε.

Χθες λοιπόν μάθαμε ότι οι καταναλωτές καυσίμων, δηλαδή όλοι μας πληρώνουμε εισφορά 0,495% επί της χονδρικής τιμής των καυσίμων που αγοράζουν οι πρατηριούχοι από τις εταιρείες. Αυτή η εισφορά φτάνει στον τελικό καταναλωτή και παρακρατείται για την ενίσχυση του επικουρικού ταμείου των πρατηριούχων. Βρέθηκε λοιπόν ο Γ. Βρούτσης να καταθέσει τροπολογία με την οποία καταργείται αυτή η εισφορά κι έτσι θα υποχωρήσει κάπως η τιμή.

Μάθαμε επίσης, μετά από έρευνα που έκανε η υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη, ότι επί χρόνια γινόταν απίστευτες σπατάλες στις δομές υγείας και στις ΜΚΟ που υπάρχουν στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Τα παραδείγματα εντυπωσιακά: Δομή ψυχικής υγείας με απολογισμό 380.000 ευρώ δεν παρείχε καμία υπηρεσία υγείας. ΜΚΟ με προϋπολογισμό 6,3 εκατ. ευρώ είχε 31 υπαλλήλους και 14 λογιστές. ΜΚΟ με περίπου παρόμοιο προϋπολογισμό, 6,3 εκατ. ευρώ η μία και 6,7 εκατ. ευρώ η άλλη φαίνεται να λειτουργούν η πρώτη με 31 διοικητικούς υπαλλήλους και 14 λογιστές, ενώ η δεύτερη με 14 διοικητικούς και 5 λογιστές. Ξενώνας διαθέτει έξι ψυχολόγους, ενώ διοικητικός υπάλληλος αμείβεται με 63.000 το χρόνο (4.500 ευρώ μηνιαίος), επιστημονικός υπεύθυνος ΠΕ γιατρός με 70.000 ευρώ (5.000 ευρώ/μηνα), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοηθός Νοσηλεύτρια με 40.000 ευρώ (2850/μήνα).

Μέσα στην κρίση μάθαμε επίσης ότι οι οδηγοί λεωφορείων έπαιρναν επίδομα έγκαιρης παράδοσης του οχήματος, οι οδηγοί των τρόλεϊ έπαιρναν «κερατοεπίδομα», δηλαδή λεφτά για να βάζουν το κοντάρι του οχήματος όταν βγαίνει από το καλώδιο.

Μάθαμε ότι στον ΟΠΑΠ 235 υπάλληλοι έπαιρναν 20 μισθούς το χρόνο και πριμ παραγωγικότητας που θα ζήλευαν golden boys της Wall Street.

Μας είπαν για τους υπαλλήλους της Βουλής που έπαιρναν απίστευτα χρήματα και που παρά τις μεγάλες περικοπές που τους έχουν γίνει είναι ακόμη «χρυσοί» εργαζόμενοι.

Ανακαλύψαμε επίσης ότι στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ πρώην συνδικαλιστής είχε ιδιωτικό γραφείο εξυπηρέτησης κοινού μέσα στα κεντρικά της ΔΕΗ. Κι ότι συνδικαλιστές έπαιρναν εκατομμύρια ευρώ από τη διοίκηση για να κάνουν συνέδρια και ταξίδια (τ΄ ακούς Φωτόπουλε).

Μας είπαν ότι μερικές χιλιάδες συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη που δεν δικαιούνται επί χρόνια. Γιοι και κόρες κρατούσαν «ζωντανούς» τους γονείς αν και είχαν πεθάνει. Τυφλοί έπαιρναν επιδόματα αλλά οδηγούσαν και κουφοί πληρώνονταν αλλά είχαν ακοή… γάτας.

Απίστευτη ρεμούλα σε όλη τη δημόσια διοίκηση και τεράστιος αριθμός παραδειγμάτων για το τι συνέβαινε επί χρόνια με τα λεφτά που παίρναμε και δανεικά μάλιστα.

Βέβαια, δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τις άλλες, τις μεγάλες ρεμούλες με τα δημόσια έργα και τους εργολάβους που έκαναν περιουσίες, με τους εθνικούς νταβατζήδες, τους προμηθευτές στις τηλεπικοινωνίες, τον ΟΠΑΠ, το σκάνδαλο στα καύσιμα, τις μίζες στους εξοπλισμούς και πολλά άλλα.

Προς θεού, δεν εξισώνονται οι τεράστιες κομπίνες και τα εκατομμύρια που χάθηκαν σε σκάνδαλα τύπου Siemens με τις καθημερινές απάτες για ένα μισθό και μια σύνταξη ή ένα επίδομα.

Είναι όμως όλα αυτά ένα δείγμα για το πώς έφτασε η Ελλάδα να ικετεύει τη Μέρκελ να τη σώσει.

Δε μας φταίει λοιπόν κανένας ή μάλλον μας φταίνε αλλά πρώτα απ’ όλα φταίει το κακό μας το κεφάλι και η νεοελληνική κουτοπονηριά. Όταν στην  μεταπολιτευτική Ελλάδα το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, ό,τι αρπάξει ο κ… μας», τότε μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει σήμερα.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΔ avatar
  ΜΔ 09/10/2012 11:01:49

  OK, δεκτό! Το εμπεδώσαμε... Από αυτούς όμως με τις "καθημερινές απάτες για ένα μισθό και μία σύνταξη ή ένα επίδομα" τα παίρνουμε πίσω! Θα συμπλήρωνα κι άλλα εγώ... Από αυτούς με τις μικρές φορολογικές ατασθαλείες...Από αυτούς που εργάζονταν και αμείβονταν πολύ καλά από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, απαξιώνοντας πολλές φορές την επαγγελματική τους υπόσταση.. Και άλλα, και άλλα...Μία ματιά στα μέτρα της τελευταίας τριετίας είναι αρκετή.
  Από τους λίγους "μεγάλους" με τις "τεράστιες κομπίνες και τα εκατομμύρια που χάθηκαν" και τις "μεγάλες ρεμούλες με τα δημόσια έργα" θα πάρουμε επιτέλους ποτέ πίσω τίποτα?
  Αν δεν γίνει πρώτα αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε το "κακό μας το κεφάλι"!!!
  Φιλικά!

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/10/2012 11:12:47

  Άν μάθει σήμερα η κ. Μέρκελ ότι πληρώναμε "κερατιάτικα" για τα τρόλλευ, για το εξασφαλισμένο γέλιο που θα της προσφέρουμε, θα πρέπει να αποζημιώσει την Ελλάδα με έξτρα χρόνο προσαρμογής...
  Αυτό και άλλα ανάλογα εξασφαλίζουν θέση επίσημου γελωτοποιού της Ευρώπης.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 09/10/2012 11:48:14

   Δηλαδή, αν τους το κόψουν, θα περιμένουν μέσα στο τρόλεϋ να ανέβουν οι κεραίες μόνες τους;
   Επίσης, για το επίδομα "έγκαιρης προσέλευσης", κάτι πρέπει να γίνει να μην κοπεί... Και έλεγα εγώ, πώς γίνεται και τα λεωφορεία περνάνε πάντα στην ώρα τους... Ήταν το επίδομα. Αλοίμονό μας αν το κόψουν, θα περιμένουμε ώρες στη στάση.
   Το μόνο επίδομα που θα ήθελα να δινόταν στους οδηγούς ΜΜΜ είναι καλής και ευγενικής συμπεριφοράς προς τους επιβάτες. Αφού δεν έχουν μάθει να συμπεριφέρονται ανθρώπινα από τη μαμά τους και τον μπαμπά τους, τουλάχιστον ας τους δίνει κατιτίς το κράτος για να το κάνουν επί πληρωμή....

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ο Θείος 09/10/2012 12:12:53

   Ευτυχώς Θείε που εσύ και οι λοιποί εσωτερικάκηδες της τοξικής γενιάς σου δεν είστε σαν αυτούς τους τελώνες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΚΜ 09/10/2012 12:39:02

    Αυτοί της γενιάς μου, ήταν "κουμμούνια".
    Του λόγου μου, όπως μου έχεις πολλάκις καταλογίσει, είμαι προτεσταντίζον "μαύρο πρόβατο" - έχω "διαφθαρεί" εξαιτίας της κακούργας μετανάστευσης.
    Για όλα φταίει η διαμονή μου κάποτε στον σκοτεινό Μέλανα Δρυμό.

 3. Δημητριος avatar
  Δημητριος 09/10/2012 11:13:27

  αμαν καημενε κι εσυ ! γραψε κανενα αρθρο για γερμανικες αποζημιωσεις, για κλεφτες πολιτικους, εστω για τους τακτικισμους που πρεπει να κανει ο Σαμαρας ! Τι στο καλο ? στο antinews εισαι , τους αναγνωστες του βαλθηκες να κατηγορησεις ?

  • factorx avatar
   factorx @ Δημητριος 09/10/2012 11:41:57

   Όταν θα βρείς την κριτική που κάνει το antinews επί της ουσίας στην κυβέρνηση και όχι τύποις όπως κάποιοι της δήθεν αντιπολίτευσης, έλα να ξανασχολιάσεις. Αποτελεί φτηνή προπαγάνδα και εμπάθεια να λες σε εμας να γραψουμε για γερμανικες αποζημιώσεις και κλέφτες πολιτικούς

 4. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 09/10/2012 11:32:34

  ""αλλά ποτέ το κακό μας το κεφάλι""

  Ακριβώς όπως το λέτε "το κεφάλι" από εκεί βρωμάει το ψάρι, πάντα .
  Γιατί λοιπόν να την πληρώνουν πάντα τα πόδια ενώ φταίει το κεφάλι ; Γιατί το στηρίζουν ίσως μου πείτε !

  • factorx avatar
   factorx @ H pena tis logikhs 09/10/2012 11:42:34

   Γιατί μοιυ θυμίζεις τον Πάγκαλο;


   https://twitter.com/tpangalos

   "Η κ. Μέρκελ μας ενοχλεί διότι εκφράζει μια πολιτική την οποία αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε. Δεν πρέπει να ζούμε με δανεικά"

   • H pena tis logikhs avatar
    H pena tis logikhs @ factorx 09/10/2012 11:49:38

    Μακάρι να είχα τα χρήματα και τα σπίτια του Πάγκαλου ,θα είχα λύσει το βιοποριστικό μου πρόβλημα και ας σας τον θύμιζα !
    Μα με δανεικά δεν ζει όλος ο κόσμος ; Ακόμη και η Γερμανία δεν χρωστά ; Αυτό το σύστημα δεν έχουμε αποδεχτεί παγκοσμίως ;
    Συν του ότι ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανείς που γράφει εδώ μέσα υπογράψαμε την αποβιομηχανοποίηση της χώρας !

   • αβαρία avatar
    αβαρία @ factorx 09/10/2012 18:11:19

    Ξέρεις κανένα κράτος να ζεί χωρίς δανεικά?

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ H pena tis logikhs 10/10/2012 09:24:31

   Νομίζω ότι το στηρίζουν διότι δύστυχος απο κατασκευής ο άνθρωπος παίρνει εντολές από ένα κέντρο ,αυτό του εγκεφάλου, επειδή όμως στην Ελλάδα εκτός από το παλαιό κέντρο της Πλάκας που τιμούσαμε τώρα απλά κάποιοι ''σπάνε'' πλάκα έχουμε πολλά κέντρα που δίνουν εντολές εξ ου και τα πόδια κουνιούνται σαν της μαριονέτας μια απο δω μια απο κει .

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/10/2012 11:37:33

  Ψάλτη,

  Εύγε χίλιες φορές

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2012 11:44:41

  Διαφωνώ αγαπητέ. Εγώ λέω ότι για όλα φταίει οι Μέρκελ και το κεφάλαιο. Και ο ιμπεριαλισμός, βεβαίως-βεβαίως, αλλά αυτό τελευταία δεν το πολυλέω, έγινε κάπως ντεμοντέ (πλην του τιμημένου ΚΚΕ). Και για να είμαι στο πνεύμα των ημερών, αναφωνώ "έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα". Ουφ, το έκανα το αγωνιστικό μου καθήκον, επιστρέφω στο φραπέ μου....

  • αβαρία avatar
   αβαρία @ ΒΙΣ 09/10/2012 18:29:35

   Προφανώς ήσουνα σε κλαδική...

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/10/2012 11:58:42

  Το top-10 στα τρελά επιδόματα :
  10. Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα – 420 άτομα
  09. Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα – 1987 άτομα
  08. Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840€/μήνα – 653 άτομα
  07. Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120€/μηνα – 329 άτομα
  06. ....Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290€/μήνα – 6800 άτομα
  05. Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450€/μήνα – 1100 άτομα
  04. Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310€/μήνα – 1790 άτομα
  03. Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595€/μήνα - ? άτομα
  02. Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα – 657 άτομα
  01. Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. - Ολο το προσωπικό.
  (από το perierga.gr)

  Το επίδομα "καμένης μπιέλας" επιφυλάσσεται αποκελιστικά και μόνον για τις εποπτεύουσες αρχές των Δημόσιων επιχειρήσεων

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Ο Θείος 09/10/2012 12:53:07

   Η λίστα του απέραντου φρενοκομείου...
   Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.
   Το κορυφαίο είναι αυτό της έγκαιρης προσέλευσης..Μακράν το καλύτερο.
   Το καλυτερότερο όμως είναι να διαβάσουμε την αιτιολογική έκθεση που τα συνοδεύει όταν ψηφίστηκαν...

 8. κατερίνα avatar
  κατερίνα 09/10/2012 12:20:30

  Φταίει η ανυπαρξία οργανωμένου αστικού κράτους.
  Αιτίες πολλές συμπυκνωμένες αφοριστικά ίσως, σε μια απλή φράση.
  "Η κυριάρχη ελιτ ή αστική τάξη", πορεύεται χωρίς εθνική συνείδηση και χωρίς κοινωνική συνείδηση. Αρπάζει στον αέρα ότι προσοδοφόρο κινείται και το καρπώνεται χωρίς αναστολή. Η πλειοψήφια της προφανώς. Μια πλειοψηφία όμως που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.
  Το οποίο είναι μια χώρα φτωχή και καθυστερημένη μια χώρα άναρχη χωρίς κανόνες ή με χίλιους κανόνες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Για να εξασφαλίσει την ησυχία της πετάει ξεροκόμματα και ψίχουλα στο πόπολο. Οποιος μπορεί πιάνει ότι μπορεί. Γι'αυτό και τα χιλιάδες επιδόματα, η φοροκλεψιά κ.τλ.
  Ομως λυπάμαι αλλά διαφωνώ μαζί σας. Δεν έχουν την ίδια ευθύνη αυτός που ξεκοκκαλίζει το γουρουνόπουλο και πετάει τα ψίχουλα και τα κόκκαλα με αυτόν που τα πιάνει. Τα ψίχουλα πάντα γιατί για τα άλλα......

 9. αβαρία avatar
  αβαρία 09/10/2012 12:48:29

  @Aγαπητέ ΜΔ ,
  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
  To παραμύθι της αυτοκριτικής, μας έχει ήδη στοιχίσει 3000 νεκρούς μεταξύ των πληβείων και ενός (1) !!! μόνο μεταξύ των “ευγενών”.
  Ο Ελληνικός λαός απο την έναρξη της κρίσης έχει πέσει σε βαθειά αυτοκριτική-εθνική κατάθλιψη, πρωτοφανούς μεγέθους για την Ελλάδα που ήταν μόνιμα η πρώτη χώρα στον κόσμο με τις ελάχιστες αυτοκτονίες…
  Είμαστε απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο πιό αυτοσαρκαζόμενος λαός του κόσμου.
  Εδώ και 40 χρόνια εγώ και όλοι οι φίλοι μου δεν παύουμε να κάνουμε αυτοκριτική για τα χάλια του κράτους μας . Κύριο θέμα μας ήταν απο την εποχή που έγραφε ο Γιάννης Μαρίνος στον Οικονομικό ταχυδρόμο “Τα στρατεύματα κατοχής ” στο Δημόσιο. Ομως είναι ΕΘΝΙΚΗ BΛΑΚΕΙΑ να πέφτουμε στην παγίδα του Πάγκαλου με αυτοκριτική του τύπου “Ολοι μαζί τα φάγαμε”.
  1.) Διότι δεν φάγαμε ΟΛΟΙ.
  2.) Ελάχιστοι έφαγαν ΟΛΟ το βόδι ενώ πολλοί δήθεν ευνοηθέντες “σύντροφοί ” τους έφαγαν την ουρά ενώ τους ανήκε δικαιωματικά το μισό τουλάχιστον βόδι.
  3.)Αν δεν ξεγελιόμασταν με την ουρά θα είχαμε ευρωπαικές κρατικές παροχές και όχι επιπέδου Νίγηρα…
  ΟΛΗ Η ‘ΜΑΣΑ’ ΤΩΝ ΠΛΗΒΕΙΩΝ δεν ανέβασε ούτε ΕΝΑ σκαλοπάτι το ΑΕΠ της χώρας παραπάνω απο εκείνο της Πορτογαλίας.
  Αν ‘ολοι τρωγαμε όπως το περιγράφει το άρθρο, δεν θα είμασταν απο το 1980 έως σήμερα ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΛΕΙΠΤΩΣ φτωχότεροι στην Ευρωζώνη.
  Και δεν χρειάζονται (που υπάρχουν) τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που το αποδεικνύουν, αρκει να πετάξεις μια μέρα από μια Ελληνική πόλη σε μια αντίστοιχη Βελγική (Να μην πω Νορβηγική) για να καταλάβεις πόσο φτωχοί παραμένουμε. Αρα τα λεφτά των Δανείων η Ελλάδα ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ .
  Oι κομπίνες και οι μικρολοπωδυτιές και οι μαιμουδιές γίνονται για το πιός θα αρπάξει κάτι παραπάνω απ’ τα αποφάγια που μας αφήνουν οι μεγάλοι που βρίσκονται στις Λίστες, τις Offshore, τις Ελβετίες και περιμένουν να επιστρέψουν για να ξαναφάνε με περισσότερες μασσέλες…
  4.) Ολοι οι ομοειδείς με εμάς λαούς έχουν τα ίδια και χειρότερα ελαττώματα, έκαναν και αυτοί βαρειά αυτοκριτική, αλλα αντί αυτό να διώξει την κρίση την μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και τώρα το πρόβλημα είναι η Ισπανία και η Ιταλία (μέλος του G8!!!)
  5.) Oταν λοιπόν δεχόμαστε εξωτερική επίθεση απο την Αυτοκρατορία του χρήματος και συνεχίζουμε την αυτοκριτική που αυτοί μας επέβαλαν δια του Παγκάλου και των λοιπων ΜΜΕ, ( συν-κοττεράδες του Πάγκαλου), χάνουμε κάθε δυνατότητα αντίστασης και παθαίνουμε Εθνική κατάθλιψη επιτρέποντας στον εχθρό να μας τα πάρει ΟΛΑ ανενόχλητος.
  Καλή είναι η αυτοκριτική και την κάνουμε πολύ καλά, αλλά ΟΧΙ κατα τη διάρκεια της μάχης. Αν και όποτε βγούμε απο την κρίση και περάσουμε στην ανάπτυξη, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και όλη τη δυνατότητα για βαθειά και εποικοδομητική αυτοκριτική.
  Τώρα η αυτοκριτική είναι αυτοκαταστροφική .
  Πρέπει πρώτα να αναγκάσουμε τους Τραπεζίτες να μας επιστρέψουν την Τραπεζική πίστη που μας αφαίρεσαν τεχνηέντως μέσω των δικών τους οίκων αξιολόγησης και μετά να προχωρήσουμε στα δικά μας που δεν αφορούν τους ξένους.

 10. alex23 avatar
  alex23 09/10/2012 13:03:41

  δεν αλλαζει ο νεοελληνας

  ειναι καταδικασμενος να πιστευει οτι ειναι τελειος και ο εκλεκτος του θεου και που μια μερα θα του χαριστει η γη και τα πλοτη της, και για αυτο ολοι συνομωτουν εναντιον του

  και αυτο γιατι ειναι απογονος μεγαλων προγονων που ο ιδιος συνεχεια μνημονευει, αλλα ποτε δεν προσπαθει να τους μοιασει στα καλα, αλλα αντιγραφει μετα μανιας ολα αυτα που τους οδηγησαν στην πτωση..

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ alex23 09/10/2012 15:35:16

   alex23,

   Είμαστε πράγματι απόγονοι μεγάλων προγόνων. Ίσως μάλιστα να είμαστε και οι εκλεκτοί όσο κι αν αισχύνεσαι να το παρεδεχτείς κι εσύ ο ίδιος.

   Οι πρόγονοι αυτοί ήταν ακόμη πιο περίεργοι και απο εμάς. Πίστευαν ακόμη πιο πολύ από εμάς ότι έχουν σπουδαίους προγόνους και ένιωθαν ακόμη πιο σπουδαίοι.

   Με την πρώτη ματιά δεν ήταν σπουδαίοι οι πρόγονοί μας. Έβαζαν μέσο για να μη καταταγούν στο ιππικό όπως έκανε ο γιος του Αλκιβιάδη του Αθηναίου, ξεκίναγε οεκστρατεία απο την Αθήνα κατά των συρακαουσών και αυτός που προκάλεσε την εκστρατεία κατέφευγε στον αντίπαλο! Μετά γύρναγε στην Αθήνα και γινόταν δεκτός σαν ήρωας γιατί έτσι είναι η φύση του έλληνα: ξεχνάει εύκολα.

   Έριδες, φατριασμοί πολιτικοί εξορίες ακόμη και την ύστατη ώρα, στο και πέντε κυριολεκτικά!

   Τα ίδια και οι βυζαντινοί. 5 έλληνες, 10 αρχηγίες λέγανε για αυτους οι πρόγονοι των σημερινών ιταλών.


   Ήταν με την πρώτη ματιά άτομα φατριαστικά, επίπολαια, ανυπόφορα και ανοργάνωτα οι πρόγονοί μας. Αλλά η ιστορία τελικά δεν έμεινε στην πρώτη ματιά.

  • αβαρία avatar
   αβαρία @ alex23 09/10/2012 18:31:39

   Ποιός νεοέλληνας? Τα λαμόγια που περιμένουν με τα λεφτά στην Ελβετία και το Λονδίνου να τα τινάξουμε απ' την πείνα για να μας αρπάξουν και τα χωράφια ακόμα?

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/10/2012 13:16:37

  "Χθες λοιπόν μάθαμε ότι οι καταναλωτές καυσίμων, δηλαδή όλοι μας πληρώνουμε εισφορά 0,495% επί της χονδρικής τιμής των καυσίμων που αγοράζουν οι πρατηριούχοι από τις εταιρείες. Αυτή η εισφορά φτάνει στον τελικό καταναλωτή και παρακρατείται για την ενίσχυση του επικουρικού ταμείου των πρατηριούχων. Βρέθηκε λοιπόν ο Γ. Βρούτσης να καταθέσει τροπολογία με την οποία καταργείται αυτή η εισφορά κι έτσι θα υποχωρήσει κάπως η τιμή."

  Ειλικρινά, Αριστερέ Ψάλτη, πιστεύεις ότι η μείωση αυτή (που ούτε σε 1 λεπτό ανά λίτρο, με τις σημερινές τιμές, δεν μεταφράζεται) θα περάσει στην κατανάλωση; Πολύ απλά, αντί να παρακρατείται "θεσμικά", θα βγάλει φετφά η ομοσπονδία βενζινοπωλών και θα υποδείξει στα μέλη τους να αποδίδουν οι ίδιοι το ίδιο ποσό στο επικουρικό τους. Κι εκείνοι, φυσικά, θα το μετακυλίσουν στον καταναλωτή. Οπότε, είτε με θεσμοθετημένες παρακρατήσεις είτε με άτυπες, πάντα σκληρές και ντούρες θα παραμένουν οι τιμές.

 12. δημης avatar
  δημης 09/10/2012 13:45:26

  "Φταίνε πάντα οι ξένοι, οι Εβραίοι, οι Μασόνοι, οι κομμουνιστές, αλλά ποτέ το κακό μας το κεφάλι"
  ΑΑΑΑΑ αυτό φταίει που....εμείς οι Ελληνες πολίτες ΙΔΡΥΣΑΜΕ _ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΜΕ _ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ......
  Οι υπόλοιποι ... αγνοί (Έλληνες ) πολιτικοί που ψήφιζαν έστηναν χρηματοδοτούσαν προσελάμβαναν όλα τα παράσιτα ΑΘΩΟΙ.....
  Από κοντά οι Άγιοι της ενημέρωσης οι οποίοι ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ" (εκτός ότι η γή γυρίζει ..)
  αυτά τα φαύλα....
  Τα ΑΓΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ των δύο παραπάνω κατηγοριών καλών ανθρώπων ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ....(Είχαν και κάτι φοροαπαλλαγές για τα ...μάτια ...λέμε τώρα...)....
  Βέβαια ...θα εφαρμοστεί ο..¨Νόμος " ..θα ..πληρώσουν οι...υπεύθυνοι... και γενικώς ,με λίγοι προσπάθεια όλοι μας μπορούμε να ..ονειρευτούμε...(έχοντας αναπτύξει βαθειάμέσα μας ττα αισθήματα ενοχής..)
  Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν , για το ότι φταίμε ,απόδειξη είναι ότι εμείς τους ψηφίζουμε....
  -Μα εμείς ψηφίζουμε :
  Με στρεβλή ενημέρωση -πλύση εγκεφάλου ...
  Κατόπιν αλλοίωσης της κριτικής μας ικανότητας μέσω υποβάθμισης ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ....(Παιδείας )...
  Υπάρχει τελικά διέξοδος από την Οργουελική κοινωνία που "ζούμε";;;;

 13. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 14:47:26

  Άλλο ένα άρθρο κατάλληλο για αυτομαστίγωση, αυτοκριτική, αυτοτιμωρία.

  Εντάξει το εμπεδώσαμε. Είμαστε αμαρτωλοί ως έθνος. Κάψτε μας στην πυρά. Το ξέρω δεν έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε. Είμαστε όλοι ένοχοι.

  Μαστιγώστε μας αλύπητα παρεξηγημένοι ιππότες της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Τραβάτε στο εξωτερικό μαζί με τον ΓΑΠ και μιλήστε σε εταίρους, εχθρούς και φίλους για το πόσο άθλιοι είμαστε. Κάντε εκστρατεία ενημέρωσης εντός κι εκτός ελλάδος.

  Για να μιλήσουμε σοβαρά, εχω διαβάσει άπειρα τέτοια άρθρα κι έχω ακούσει άπειρες τέτοιες αναλύσεις. Άρθρα ηθικοπλαστικού χαρακτήρα που δεν προσφέρουν τίποτα στην παρούσα κατάσταση.

  Δεν είμαστε στο 2008 πλέον όπου με όλα τα στραβά κι ανάποδα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, είχαμε χρέος μόλις 110% του αεπ και ανθηρά οικονομία.

  Είμαστε στα τέλη του 2012 με χρέος 181% του ΑΕΠ και τεράστια προβλήματα, όχι διότι υπήρξαμε αμαρτωλοί στο παρελθόν, αλλά διότι η επιχείρηση "αρετή" δεν δεν λειτουργεί.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 14:55:56

   Όχι ότι δεν χρειάζεται εξυγίανση η οικονομία και η κοινωνία, ότι δεν υπάρχουν στραβά κι ανάποδα που πρέπει να αλλάξουν. Αλλά έχουμε φτάσει πια στο άλλο άκρο.

   Σε τι κατάσταση παθητικότητας και μεμψημοιρίας βρίσκονται πολλοι συμπατριώτες μας; Γιατί αντλούν ικανοποίηση αυτοκατηγορούμενοι και αυτοτιμωρούμενοι;

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 15:14:05

    Πόσες αυτοκτονίες ακόμη θέλετε για να συνέλθετε;

    Πρόβλημα, αντίδραση, λύση = ορθή αντιμετώπιση.


    Πρόβλημα, μη λύση, στροφή προς τον εαυτό, εσωτερίκευση της επιθετικότητας αντι για εξωτερίκευσή της, αυτοκτονία = λάθος αντιμετώπιση.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 15:02:19

   'και ανθηρά οικονομία'. Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό τότε τα επιχειρήματά σου είναι ακλόνητα και κάνεις καλά να τα στηρίζεις.

   Αν όχι, αν δεν το πιστεύεις (ανήκω σ' αυτή την κατηγορία), δεν είναι ότι την 'βρίσκω' με το αυτομαστίγωμα αλλά δεν μπορώ να κάνω τον τυφλό στο τοπ10 επιδομάτων που αναφέρονται παραπάνω και άλλων χιλιάδων καλουδίων που λίγο πολύ γνωρίζει ο καθένας.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Βούρδουλας 09/10/2012 15:08:32

    Ανθηρά οικονομία σε σχέση με τώρα που το αεπ έχει υποχωρήσει κατά 27%

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 15:13:08

     Ναι, το κατάλαβα Γιώργο. Που βασιζόταν εκείνη η οικονομία ;

     • Γιώργος Αχαιός avatar
      Γιώργος Αχαιός @ Βούρδουλας 09/10/2012 15:15:35

      Αυτή δεν βασίζεται καν........

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 15:28:29

      Δεν θα διαφωνήσω, απλά ρώτησα που βασιζόταν η τότε. Εχω μια ιδέα, θα ήθελα και τη δική σου.

     • Γιώργος Αχαιός avatar
      Γιώργος Αχαιός @ Βούρδουλας 09/10/2012 16:09:49

      Τι θα πει που βασιζόταν η οικονομία; Αυτή είναι μία ερώτηση που μπορεί να οδηγήσει σε πολλές παγίδες.

      Μία οικονομία μπορεί να βασίζεται σε οτιδήποτε. Σε εξαγωγές πετρελαίου, σε αλίευση μπακαλιάρου, σε βαριά βιομηχανία, σε τουρισμό.

      Δεν έχει σημασία που βασίζεται. Ούτε μία οικονομία που φτάνει σε κάποιο κατακεφαλήν αεπ με κατασκευή αυτοκινήτων είναι για παράδειγμα ανώτερη από κάποια άλλη που φτάνει στο ίδιο παράγωντας τυριά και έχοντας αναπτυγμένο τραπεζικό τομέα σαν την Ελβετία.

      http://www.ine.otoe.gr/Upl/pdf/Greece_IneOtoe.pdf

      http://www.allcountries.org/wfb2008/greece/greece_economy.html

      Τα παραπάνω ίσως σε βοηθήσουν

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 18:39:57

      Στα ψέματα και τα δανεικά βασιζόταν ρε Γιώργο. Και τώρα ήρθε η ώρα του 'τέρμα τα ψέματα'.

     • Γιώργος Αχαιός avatar
      Γιώργος Αχαιός @ Βούρδουλας 09/10/2012 16:15:18

      Σημασία δεν έχει αν βασίζεται σε αλίευση μπακαλιάρου, τουρισμό ή βιομηχανία αλλά που βρίσκεται το κατακεφαλήν αεπ κι αν αναπτύσσεται ή το αντίθετο.

      Τα παρακάτω θα σε πληροφορήσουν για την ελ. οικονομία πριν το 2009.

      http://www.iobe.gr/media/elloik/IOBEGreek_econ01_08_final.pdf

      http://www.allcountries.org/wfb2008/greece/greece_economy.html

     • Γιώργος Αχαιός avatar
      Γιώργος Αχαιός @ Γιώργος Αχαιός 09/10/2012 18:57:29

      Αγάπητε βούρδουλα, θα πρόσεξες μήπως ότι τα χρέη τότε που ήμασταν αμαρτωλοί ήσαν κατά πολύ λιγότερα απο τώρα που "ενάρετοι", τώρα που είναι η ώρα του τέρμα τα ψέματα όπως λες κι εσύ;;;;;

      Δώσε μου μια καλή εξήγηση σε αυτό καλύτερα.

   • αβαρία avatar
    αβαρία @ Βούρδουλας 09/10/2012 18:27:48

    Αν είχαμε μισθούς και κρατικές παροχές Βρυξελλών από τότε που μπήκαμε στην ΕΟΚ, δεν θα είχαμε καμμιά ανάγκη να έχουμε όλα αυτά τα "επιδόματα" και παρ' όλα ταύτα να μένουμε μόνιμα στην τελευταία θέση ως οι φτωχώτερη χώρα των 17 της Ευρωζώνης, με τις πιο ξεφτιλισμένες κρατικές παροχές προς τους πολίτες Τό ότι ο Καραγκιόζης σκαρφιζόταν ένα κάρρο μπαγαποντιές για να καταφέρνει να μην μένει νηστικός δεν σημαίνει οτι έγινε και πλούσιος.
    Αυτοί που τα έφαγαν βεβαίως πρέπει να κάνουν σκληρή αυτοκριτική και να αυτοκτονήσουν ('οπως ένας απ' αυτούς προσφάτως). Οι μονίμως νηστικοί τί αυτοκριτική να κάνουμε? Η μόνη αυτοκριτική μας είναι οτι όταν ο Θεός έβρεχε λεφτά εμείς κρατάγαμε ομπρέλλα γιατί δεν μας επέτρεπε η αξιοπρέπειά μας να πάμε να γραφτούμε σε κλαδική. Πολύ καλά τα λέτε λοιπόν. ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ να κάνετε σκληρή αυτοκριτική και να πάτε να πνιγείτε ομοδικά μπάς και ξελοβιάσει ο τόπος απο τη βρωμερή παρουσία σας. Ξέρω οτι θα γελάτε μαζί μας κάτω απ' τα μουστάκια σας , αλλα τουλάχιστο σας τα λέμε και ξεθυμαίνουμε...

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ αβαρία 09/10/2012 18:36:24

     έτσι είναι αν έτσι νομίζεις φίλε μου, δεν θα σου χαλάσω το όνειρο. Μου επιτρέπεις φαντάζομαι να έχω εντελώς διαφορετική γνώμη για την 'πιο φτωχή χώρα των 17'. Μάλλον δεν θα γνωρίζεις καλά τι συμβαίνει στις άλλες 16, αν θέλεις μπορούμε να το συζητήσουμε. 3-4 αυτοκίνητα κάθε οικογένεια, ταξίδια στις μαλδίβες και τις μαγιόρκες, 2-3-4-5 σπίτια κλπ, σίγουρα, κάπως έτσι ζει ο μέσος γάλλος-ισπανός για να μην πω για τους μικρότερους. Οσο για τις τελευταίες παραληρηματικές προτάσεις είναι απλά ανάξιες σχολιασμού.

     • αβαρία avatar
      αβαρία @ Βούρδουλας 09/10/2012 19:29:16

      Ατύχησες φίλε Βούρδουλα.
      Ξέρω απο πρώτο χέρι πως ζούν οι Ευρωπαίοι.
      Τυχαίνει να είμαι Διγενής...
      Βεβαίως και σου επιτρέπω να έχεις εντελώς διαφορετική γνώμη." Ολα μια ιδέα είναι" που έλεγε και η μακαρίτισσα η μάνα μου. Αν μάλιστα αυτή σου η γνώμη σου προσφέρει "παραμυθίαν" δεν θέλω επ' ουδενί να στο χαλάσω. Η δική μου γνώμη όμως βασίζεται στο γεγονός ότι η μισή μου ζωή είναι στη Γαλλία και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι ακόμα και οι αγρότες εκεί κάθε καλοκαίρι πάνε και σε μια διαφορετική χώρα, ακόμα και συχνότερα στο Δυτικό Ημισφαίριο, ουκ ολίγοι εξ αυτών έχουν παραθαλάσσιες κατοικίες στην Ελλάδα και άλλες Νότιες χώρες. Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί καθηγητές γυμνασίων, γυμναστές, δημόσιοι υπάληλλοι, έμποροι, ακόμα και αγγειοπλάστες... 3-4 αυτοκίνητα κάθε οικογένεια, ταξίδια στις μαλδίβες και τις μαγιόρκες,(Ιδιαίτερα στη Νότια Γαλλία δεν υπάρχει σχεδόν άνθρωπος που να μην πήγε Μαγιόρκα και Μινόρκα και Ιμπιζα τουλάχιστο μια φορά) 2 σπίτια, (όχι 4) κλπ, σίγουρα, κάπως έτσι ζει ο μέσος Γάλλος. Μάλιστα οι περισσότεροι ζουν σε μονοκατοικίες με κήπο και όχι σε διαμέρισμα, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι. Ολες οι επαρχιακές τους πόλεις περιβάλλονται απο απέραντες κηπουπόλεις με μονοκατοικίες-μαιζονέττες, απαραιτήτως με γκαράζ και αποθήκη για το Bricolage (Ιδιοκατασκευές) Δεν υπάρχει Γάλλος χωρίς "χομπυ", ιδιαίτερα σκι, σερφ, ποδήλατο, ράφτινγκ, αναρρίχηση και ότι καινούριο προκύψει, είναι σ' όλα μέσα...
      Πέρα όμως απο την προσωπική εμπειρεία μιλάνε αντι για μένα οι στατιστικές της Εurostat και η σύγκριση της εξέλιξης του ΑΕΠ μας σε σχέση με το μέσο Ευρωπαικό από το 1981 έως σήμερα. Η Eurostat όλα αυτά τα 30 χρόνια, κάθε χρόνο κατατάσσει στις πιό φτωχές πριοχές της ΕΕ την Hπειρο και την Αιτωλία. Κυριολεκτικά κρανίου τόπος...
      Εκείνο που σε οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα είναι η πρόσφατη βλαχογκλαμουριά των Πασοκολαμογίων που λόγω ξετσιπωσιάς και έλλειψης παιδείας δημιούργησαν ψεύτικες εικόνες -φούσκες και τώρα δεν ξέρουν που να κρυφτούν και αυτοκτονούν...Το ποσοστό τους στον Ελληνικό πληθυσμό δεν ξεπερνάει όμως το 5%. Δυστυχώς όμως αυτοί έχουν φάει το μισό τουλάχιστον χρέος κι έτσι σου δίνουν εσένα την εντύπωση οτι ζείς σε μια χώρα με 3-4 αυτοκίνητα κάθε οικογένεια, ταξίδια στις μαλδίβες και τις μαγιόρκες, 2-3-4-5 σπίτια φιλιππινέζες κλπ.
      Αν αυτά τα είχαμε όλοι, ή έστω το 60% του πληθυσμου, νάσαι βέβαιος οτι θα είχαμε ακόμα κατάταξη ΑΑΑ όπως η Αυστρία και δεν θα ξέραμε τι είναι κρίση...

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ αβαρία 09/10/2012 19:38:56

      Πιθανώς ατύχησες κι εσύ τότε, διγενής είμαι με τη μισή μου ζωή στη Γαλλία, πηγαινοέρχομαι, Παρίσι, Μασσαλία, Σαβοΐα, κλπ., πιάνω δηλαδή εντελώς διαφορετικά γεωγραφικά μέρη.

      Ολα αυτά που λες λοιπόν αντιστοιχούν σ' ένα μικρό ποσοστό, το bricolage μπορεί να γίνεται σε κάποιες μεζονέτες (που στην ελλάδα είναι εκατομμύρια) αλλά μια μεγάλη πλειοψηφία ζει σε συνοικίες που δεν θα τις ζήλευες με τίποτα. Και αν μιλάμε για χόμπυ και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά χόμπυ ακόμα πιο κοστοβόρα. Φραπεδιές, νυχτερινή ζωή κλπ που στη Γαλλία θα ξέρεις πολύ καλά πόσο πιο περιορισμένα είναι.

      Και αυτό το πασοκολαμογίων που φτάνει στο 5%, ας το ξεπεράσουμε λιγάκι. και νδλαμόγια υπάρχουν και γενικά τα λαμόγια δεν έχουν χρώμα. Σήμερα είναι εδώ, αύριο εκεί.

     • αβαρία avatar
      αβαρία @ Βούρδουλας 09/10/2012 20:31:55

      Τότε αφου ξέρεις, έχεις την εντύπωση ότι υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι που θα δέχονταν να έχουν τις δικές μας απολαβές και κρατικές παροχές και να μας δώσουν τις δικές τους?
      Και οι στατιστικές της Eurostat ειναι κατ' εσένα Greek statistics? Και το ΑΕΠ?
      Ολα αυτά που λεω λοιπόν αντιστοιχούν σ’ ένα μεγάλο και όχι μικρό ποσοστό, πάνω απο 50%. Συνοικίες χειρότερες απο τον τον Αγιο Παντελεήμονα την Ομόνοια και το Μεταξουργείο δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη. Το ποσοστό των πασοκολαμογίων και νδλαμόγίων που φτάνει στο 5%, ας το ξεπεράσουμε λιγάκι. Να το πάμε στο 7-8%? Αν πείς παραπάνω δεν θα σε πιστέψει κανένας.
      Μ' άλλα λόγια δεν είναι όχι αντιπροσωπευτικό αλλά ούτε καν ενδεικτικό.

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ αβαρία 09/10/2012 21:26:34

      Μην κολλάς στο πασοκολαμόγιο ή νδλαμόγιο. Ο τύπος που έπαιρνε απο το ικα 50 χρόνια επίδομα για την πεθαμένη μάνα του ή δεν ξέρω τι άλλο, δεν είναι απαραίτητα χρωματισμένος. Ούτε οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του ικα που δεν απογράφηκαν, ούτε οι 'τυφλοί', 'κουφοί' και 'κουτσοί', ούτε, ούτε, ούτε... Η λίστα πιο πάνω αναφέρει ενδεικτικά κάποιες τέτοιες μειονότητες που αν θέλεις τις προσθέτεις.

      Συμφωνώ πως κανένας γάλλος δεν θα δεχθεί να έχει τις δικές μας κοινωνικές παροχές γιατί ειδικά οι δικές τους(ανοιχτήκανε πολύ βέβαια) 'φυσάνε'. Αλλά εκεί υπάρχουν και νόμοι που εφαρμόζονται και φορολογία που ισχύει για όλους χωρίς κολπάκια και τσαλιμάκια. Θα το ξέρεις σίγουρα. Οσο για μισθούς, δεν τους τρέχουν απο τα μπατζάκια, γνωρίζεις.

      Δεν είμαι από την Αθήνα και δεν ξέρω τι εικόνα έχει ο Αγ. Παντελήμονας αλλά πιστεύω πως όταν φύγουν οι ξένοι θα βρει το χρώμα που είχε πριν. Πάμε όμως αν θέλεις σε τεράστιες γαλλικές γκετοποιημένες συνοικίες και είμαι σίγουρος πως θα ξανασκεφτείς μετά τη σύγκριση που έκανες.

     • Tintin avatar
      Tintin @ αβαρία 09/10/2012 22:25:49

      Βούρδουλα,
      Οι γαλλικες γκετοποιημενες συνοικιες που γραφεις κατοικουνται κυριως απο "Γαλλους" υπηκοους, καταγωγης πρωην αποικιων της Γαλλιας που αρκετες απο αυτες τις εκμεταλλευεται η χωρα αυτη ακομα και σημερα. Καμμια σχεση με τα δικα μας γκετο λαθρομεταναστων. Αλλα ακομα και στα γκετο της Γαλλιας και αλλων δυτικων χωρων, δε θα δεις poly να τρυπιουνται για τα ναρκωτικα στο δρομο, να αφοδευουν στο δρομο και αλλα ωραια, στο δρομο παντα. Sto kentro ths polhs!

 14. anideos avatar
  anideos 09/10/2012 18:43:39

  '' Η μόνη αυτοκριτική μας είναι οτι όταν ο Θεός έβρεχε λεφτά εμείς κρατάγαμε ομπρέλλα γιατί δεν μας επέτρεπε η αξιοπρέπειά μας να πάμε να γραφτούμε σε κλαδική. ''
  Με αυτο το σχολιο αυτομαστιγωνεσαι αγαπητε.
  Το ξερουμε πολλυ καλα πως δεν τα φαγαμε ολοι μαζι.
  Απλα οταν αυτοι τρωγαν εμεις τους κοιταζαμε περημενοντας να ερθει η ωρα να πληρωσουμε ΟΛΛΟΙ μαζι.
  Τωρα τρεχατε ποδαρακια μου να μην σας....

  • αβαρία avatar
   αβαρία @ anideos 10/10/2012 12:51:35

   "Συμφωνώ πως κανένας γάλλος δεν θα δεχθεί να έχει τις δικές μας κοινωνικές παροχές γιατί ειδικά οι δικές τους(ανοιχτήκανε πολύ βέβαια) ‘φυσάνε’. "

   Τελικά το κατάλαβες αγαπητέ Βούρδουλα.
   Αυτό έχει σημασία. Να μην μένεις "κολλημένος" με τα μυαλά στα καγγελα.

   Αν είχαμε και εμείς τις παροχές των Γάλλων θα είχαμε και καλύτερο κι απ' το δικό τους κράτος και αυτό είναι καρατσεκαρισμένο σε όλες τις Ελληνικές παροικίες του εξωτερικού όπου οι Ελληνες δρέπουν δάφνες νομιμοφροσύνης και προόδου... Οταν ξέρεις οτι ο φόρος που θα πληρώσεις στο κράτος θα καταλήξει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ στην τσέπη του λαμόγιου, η φοροδιαφυγή γίνεται Εθνικό καθήκον, όπως και στην Τουρκοκρατία η αποφυγή του χαρατσιού. Οι λέξεις δεν προκύπτουν ποτέ τυχαία (Νόαμ Τσόμσκι.)

 15. Tintin avatar
  Tintin 09/10/2012 19:07:54

  Και βεβαιως η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η JP Morgan κλπ κλπ δεν ανακατευτηκαν σε τιποτε, δεν φταινε σε τιποτε, δεν εφαγαν τιποτε...

 16. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 09/10/2012 19:14:35

  Φαντάζομαι Γιώργο ότι βάλαμε το χέρι μας για την αύξηση του χρέους. Δεν πιστεύω να το ακούς πρώτη φορά και να πέφτεις από τα σύννεφα.

 17. Enzo avatar
  Enzo 09/10/2012 19:43:27

  Τίποτα νεοφιλελεύθερος θα είσαι βουρδουλα , άλλαξε όσο προλαβαινεις

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Enzo 09/10/2012 19:54:38

   Μην με βρίζεις έτσι σκληρά....

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Enzo 09/10/2012 22:17:12

   Φίλε βούρδουλα,
   Δεν λέμε ότι όλα ήταν εντάξει στην ελλάδα ή ότι δεν έχει ευθύνες και ο λαός αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από την στενή ηθικοπλαστική προσέγγιση πολλών κολλήμενων.

   Δεν ξέρω αν προσωπικά νιώθεις ενοχές για κάτι. Καλό για σένα είναι να μην νιώθεις έτσι. Σίγουρα δεν θα σε ωφελήσει κάπου, και ακόμη χειρότερα, ίσως σε βλάψει.
   Αλλά τι να κάνουμε. Αν έτσι νιώθεις τελικά δεν μπορούμε να στο απαγορεύσουμε.

   Ελπίζω όμως κι εσύ να μην θέλεις να υπαγορεύσεις σε έναν ολόκληρο λαό ότι πρέπει να αισθάνεται έτσι. Εγώ πάντως ούτε αμαρτωλός νιώθω, ούτε διεφθαρμένος , ούτε ενοχές έχω.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Enzo 09/10/2012 22:23:39

   ΕΝΤΖΟ,
   Μακάρι να ήταν έστω νεοφιλελεύθερος ο Βούρδουλας. Ένα απο τα καλά του νεοφιλελευθερισμού ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Η Ιρλανδία για παράδειγμα που ακολουθούσε τέτοιες συνταγές είχε εμμονή με την χαμηλή φορολογία ακόμη και μέσα στην κρίση.

   Αντίθετα η εξωφρενική φορολογία είναι τώρα το κύριο μέσο τιμωρίας του "αμαρτωλού" ελληνικού λαού.

   Είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα με αυτούς που πιστέυουν ότι πρέπει να υποφέρουμε κι όχι οικονομικό. Ένας λόγος που με κάνει να το πιστεύω αυτό είναι ότι απότι φαίνεται τα πιστεύουν αυτά που λένε.

 18. Εμμανουήλ Πρόιος avatar
  Εμμανουήλ Πρόιος 09/10/2012 21:07:24

  Τσάμπα τσακώνεστε για το ποιος φταίει! Η απάντηση είναι ότι φταίει η φούσκα του αεριτζίδηκου παγκόσμιου καζινοκαπιταλισμού, ο οποίος αφού τρομπάρισε άπειρο αέρα αποφάσισε την λήξη του παιχνιδιού της δίχως όρους πιστωτικής επέκτασης. Έτσι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών αποφάσισε την υιοθέτηση των κανόνων Βασιλείας 2. Τώρα μετατρέπουν σε πραγματικές αξίες για πάρτη τους τον αέρα που προηγουμένως τρομπάριζαν φτωχοποιώντας όλους εμάς τους υπόλοιπους.
  Δεν θέλω να το παραδεχτώ αλλά ο Μπογιόπουλος έχει δίκιο "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ"!

 19. Enzo avatar
  Enzo 09/10/2012 23:04:10

  Σωθηκαμε Αχαιε, ένα καλό και 3000 κακά έχει .

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Enzo 10/10/2012 15:06:59

   Χα χα ... δεν είπα ότι είμαι νεοφιλελεύθερος. Είπα το ένα καλό που έχει!

 20. royfianos avatar
  royfianos 10/10/2012 21:56:25

  Αγγελιόσημο .¨΄ η ιστορία ενός κεκτημένου!
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_20/06/2010_405286
  η ρίζα του κακού. Διαδώστε το............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.