15/09/2010 15:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φταίνε οι φοροφυγάδες;

Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και της εκάστοτε κυβέρνησης δεν έχει όριο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Όπως για παράδειγμα οι περίφημοι εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στα νησιά κι όχι μόνο για τους φοροδιαφεύγοντες. Επίσης, καθημερινά ακούμε εντυπωσιακές ειδήσεις για εφόδους σε μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μάνατζερ ποδοσφαίρου και άλλα επαγγέλματα που κρύβουν τεράστια εισοδήματα.

Καθημερινά η κυβέρνηση μας βομβαρδίζει με πληροφορίες για πλούσιους με αυτοκινητάρες και πισίνες που δηλώνουν 7-10 χιλιάδες ευρώ. Μας ενημερώνει για το πόσο σημαντική δουλειά κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και πώς ο Καπελέρης του ΣΔΟΕ θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους 1,2,3,4 δις ευρώ, έχουμε χάσει το μέτρημα.

Κάτι ανάλογο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ωστόσο η σημερινή δεν έχει προηγούμενο καθώς θέλει να δείξει ότι δεν είναι όλο μέτρα και Μνημόνιο αλλά κυνηγά και τους φοροφυγάδες.

Κι ύστερα έρχεται μια περαίωση για να λύσει το πρόβλημα. Αυτό βλέπει και ο μεγαλοφοροφυγάς και σου λεει: «Γιατί να μη δηλώσω 10.000 ευρώ και να βγάζω ένα εκατομμύριο αφού όταν με πιάσουν (αν με πιάσουν) θα μου επιβάλλουν ένα πρόστιμο, θα πάω στα δικαστήρια, θα περάσουν 5-10 χρόνια, θα έλθει μια κυβέρνηση και με την περαίωση θα καθαρίσω. Θα δώσω 400 ευρώ, θα τα βάλω και σε δόσεις ή θα μου κόψουν 60%-70% από τις προσαυξήσεις και θα κλείσω τα βιβλία μου και τις υποχρεώσεις μου με την Εφορία».

Ετσι λειτουργεί το σύστημα που φυσικά υπηρετούν οι πολιτικοί σαν τον Παπακωνσταντίνου που άκουγε για περαίωση και έβγαζε σπυριά. Αλλά τώρα που τα έσοδα βούλιαξαν έκανε την ανάγκη φιλοτιμία.

Αυτή η διαχρονική υποκρισία είναι που οδήγησε τη χώρα σ’ αυτό το χάλι, κι όχι οι ίδιοι οι φοροφυγάδες. Τέτοιοι θα υπάρχουν πάντα, κυβερνήσεις να κυβερνήσουν θα υπάρχουν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 15/09/2010 15:45:29

  Από τον κύκλο της de jure( εικονικής) κυριαρχίας, στον κύκλο της de facto χρεοκοπίας
  Είναι γνωστό από την κλασική μηχανική πως αν προσδιοριστούν με την απαραίτητη ακρίβεια τα μεγέθη που ορίζουν την κίνηση ενός σώματος σε μια δεδομένη στιγμή μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια η μελλοντική συμπεριφορά του και να αναπαρασταθεί η παρελθοντική.
  Η αρχή αυτή λίγο πολύ ισχύει στην πολιτική, στην οικονομία, αλλά και γενικότερα στο πεδίο της καθημερινής ζωής.

  Εάν, για παράδειγμα, μια κοινωνία θέλει να πάει μπροστά και να επιτύχει τους στόχους της
  [ συλλογικούς και ατομικούς] χρειάζεται να ξεφύγει από την αδράνεια και να θέσει σε ενέργεια, είτε αυθόρμητα, είτε καθοδηγούμενη, είτε κατ΄ αντίδρασιν το σύνολο των δυνάμεων της.
  Ιδιαίτερα, στη σημερινή εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κρίσιμης σημασίας παράγοντας είναι η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί θεμέλιο για την απελευθέρωση μια νέας παραγωγικότητας.
  Επομένως, όταν γίνεται λόγος για οικονομική, κοινωνική και πολιτική αναβάθμιση χρειάζεται να λαμβάνονται υπόψη όλες οι πτυχές του προβλήματος.
  Ακριβέστερα, μπορούμε να μιλάμε για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όταν, στο οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό και πολιτικό πλαίσιο
  Α. δεν ισχύει στην πράξη η αρχή της ισότητας.
  β. ο τρόπος λειτουργίας του κράτους σε μόνιμη βάση ευνοεί την παραγωγή ανισοτήτων, την διαφθορά, την ανομία, την πολιτική σκοπιμότητα, γενικώς στρουθοκαμηλίζει..
  γ. όταν το παρεχόμενο από το κράτος επίπεδο εκπαίδευσης με την σύμπτυξη τμημάτων και τη συνακόλουθη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, των αμοιβών κ.α. υποβαθμίζεται σημαντικά.
  δ. όταν τα αποτελέσματα που παράγουν οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν σε πληθυσμιακή αποψίλωση την ύπαιθρο και σε δεινή οικονομική εξάντληση τον πληθυσμό των αστικών κέντρων.
  ε. όταν η παραγωγή, το εμπόριο, οι τέχνες, τα γράμματα, ο αθλητισμός κ.α. με αφορμή την κρίση παρακμάζουν και αναγκαστικά παρασύρουν προς τα κάτω τη γενική γενική έννοια της κουλτούρας και τον πολιτισμό. Εδώ δεν θα αποτελούσε υπερβολή να πούμε ότι καθώς βαίνουν οι εξελίξεις στην οικονομία οι πολίτες της χώρας ίσως αναγκαστούν στο κοντινό μέλλον, εκ των πραγμάτων, να βλέπουν με αίσθημα κατωτερότητας τους άλλους του πολιτισμού.
  στ. όταν δεν λαμβάνονται υπόψη όλες οι συνιστώσες του προβλήματος, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι για την οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της χώρας, σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία όπου τα κράτη- μέλη συνδέονται άρρηκτα με τις αρχές του κράτους δικαίου, της εταιρικότητας, κ.α προαπαιτούμενο είναι η οικονομική και κοινωνική σύγκλιση με σημείο αναφοράς τον γενικό μέσο όρο.
  Συνεπώς και λαμβάνοντας υπόψη τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του προσανατολισμού της ακολουθουμένης πολιτικής οδηγούμαστε στο συμπέρασμα να πούμε ότι στο όνομα της διάσωσης της χώρας και των πολιτών η οικονομική ελιτ διεξάγει τον μεγαλύτερο της νεότερης ιστορίας πόλεμο οικονομικού επεκτατισμού με δούρειο ίππο τον 3ο ή τον 4ο που προέκυψε πρόσφατα δρόμο της σοσιαλδημοκρατίας.
  Για να μπορέσουμε όμως να αντιληφθούμε τις παραπάνω σκέψεις είναι απαραίτητο να κάνουμε ορισμένες συγκρίσεις.
  Για παράδειγμα,
  τι πρόοδο έχει επιτύχει ή τι ζημιά έχει ο απλός πολίτης (αναλογικά πάντα) τον τελευταίο καιρό σε σύγκριση με την οικονομική ελίτ.
  Ποιες είναι οι προοπτικές, τα αναµενόµενα του απλού πολίτη για τα επόμενα χρόνια και ποιες είναι οι προοπτικές των οικονομικά ισχυρών στην εποχή του Fast Track
  Mε αυτά και με άλλα καταλήγουμε να πούμε ότι η κοινωνία δεν βρίσκεται σε σε «µεταβατικό στάδιο» με τριετή ορίζοντα σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική κατάσταση και το δημόσιο έλλειμμα., κατά πάσα βεβαιότητα βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/09/2010 15:47:41

  Δεν φταίνε;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Ο Θείος 15/09/2010 17:50:49

   Εσυ τι λες; εγω λεω και ναι και οχι Ετσι τους εμαθαν. Ακου περαιωση και καψιμο βιβλιων!!!!! και κυνηγι μαγισσων θα ελεγα

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ Ο Θείος 15/09/2010 21:19:43

   Φταίνε, αλλά έχουν και ελαφρυντικά. Βάσιμα θα έλεγα.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ mitsosms 15/09/2010 22:39:05

    Οχι δεν εχουν ελαφρυντικα, απλα εκμεταλλευονται καταστασεις
    οπως αυτη της περαιωσης

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ mitsosms 16/09/2010 10:45:35

    Το ελαφρυντικό είναι ότι έτσι τους έμαθε το κράτος με τις περαιώσεις.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/09/2010 15:47:57

  Εδω δεν πιανουν τον ΤΣΟΥΚΡΑΤΟ που σακουλιαζει ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ.. θ ασχοληθοευν με οσους φοροδιαφευγουν?

  ολοι οι πολιτικοι που αγορασαν σπιτια για τους ιδιους ή την οικογενεια τους, πληρωσαν εφορια στην εμπορικη αξια ? ΜΑΥΡΑ εδωσαν τα μισα και την Αντικειμενικη στο συμβολαιο. Τι λεμε τωρα??

  Δεν εχει ακρη ο μητος της Αριαδνης.

  ΠΠ

  • Dyer avatar
   Dyer @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/09/2010 20:01:35

   Αυτό δεν το έκαναν μονο οι πολιτικοί. Όλοι το έκαναν.
   Είναι και ο λόγος που δεν ελέγχονται οι κατασκευαστές.
   Ψάχνουν για μαύρο χρήμα. Μα τα περισσότερα χρήματα τα τελευταία χρόνια πήγαν στην οικοδομή όπου δηλώθηκαν τα μισά.
   Γιατί δεν το ψάχνουν αυτό μαύρο χρήμα;
   Δεν το γνωρίζουν;
   Γιατί δεν ελέγχουν τους εργολάβους;
   Δεν τους ελέγχουν επειδή στη παράνομη συναλλαγή συμμετέχει και ο αγοραστής και είναι το ίδιο ένοχος με τον εργολάβο κατασκευαστή.
   Σχεδόν οι μισοί Έλληνες που πήραν σπίτι τα τελευταία χρόνια.
   Πάντα το κράτος σε αναγκάζει εν γνώσει του να παρανομείς για να μπορεί να σε τρομοκρατεί και να σε εξουσιάζει.

 4. nasos avatar
  nasos 15/09/2010 15:57:19

  Φίλος μου εφοριακός μου έλεγε πως επικρατεί κλίμα χαλαρότητας,οι περοσσότερες ΔΟΥ έχουν ακόμη τους διευθυντές που είχε διορίσει η ΝΔ,οι οποίοι είναι υπ'ατμόν και δεν ασχολούνται διαίτερα,πιθανολογήσαμε και οι δυό πως όλα αυτά γίνονται επίτηδες μιας και ετοιμάζεται γερό ψαλίδισμα στους μισθούς των ΔΥ και είναι αναγκάίο να πειστεί ο κόσμος πως τα έσοδα έχουν πιάσει ταβάνι,οπότε πάμε για περικοπές δαπανών.

  • Misha avatar
   Misha @ nasos 15/09/2010 16:00:03

   Ψαλίδισμα; Χμ...ΣτΕ εν όψει, και τα νέα μαυρα για τους ΔΝΤούδες

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/09/2010 16:15:01

  Πως ειναι δυνατον να περναει στο ντουκου η συναλλαγη μαυρου χρηματος??/ ΠΩΣ??

  Οι μεταφορεις με ΜΑΥΡΑ αγορασαν αδειες. ΚΑΛΑ δεν υπαρχει ενας εισαγγελεας να τους μαντρωσει ολους ?? ΟΧΙ ?? οκ..

  κ εγω εδωσα μαυρα στον Φακτωρα για κουρεμα 1εκ Ευρω. οεο.

  ΠΠ

 6. hariser avatar
  hariser 15/09/2010 16:19:33

  Κύριε Παπακωνσταντίου οι φίλοι σου Κουρής και Χατζηνικολάου που σε φιλοξενουν συνεχώς στα παράθυρα και σε γλείφουν δεν θεωρούνται φοροφυγάδες;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ hariser 15/09/2010 16:21:36

   ειναι, δεν θεωρουνται φοροφυγαδες !
   τωρα ανοιξε και ο ΚΟΝΤΡΑ... πανε οι ελεγχοι για τα τιμολογια και ολα τ αλλα...

   ΠΠ

 7. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 15/09/2010 16:45:22

  Τα οικονομικα προβληματα του τοπου, περαν του οτι ειναι δυσεπιλυτα, ειναι απο ενος σημειου και επειτα, ζητημα ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΣ.Ειναι αρκουντος εμφανες, οτι οι παροντες και παροικουντες του ΥΠΟΙΚ., δεν μπορουν ουτε κατ' ελαχιστον να "αποιδεολογικοποιηθουν" της πρωην Σοσιαλιστικης τους ταυτοτητας.Τρανο παραδειγμα η προσφατη προσεγγιση τους στο θεμα των καυσιμων.Οι ανθρωποι δεν διεκδικησαν//πηραν ποτε στην ζωη τους μεροκαματο απο την ελευθερη αγορα, για αυτο τον λογο αδυνατουν να την εννοησουν.Αδυνατουν εξισου να καταλαβουν οτι κινητηριος μοχλος της αγορας επι σχεδον τριαντα χρονια, ηταν οι Δημοσιοι Υπαλληλοι αλλα και οι πριμοδοτουμενοι με πλειστες επιδοτησεις αγροτες, οι οποιοι πλεον φυτοζωουν...Ολους αυτους (που κατα κυριο λογο αποτελουσαν την ψηφοθηρικη μαζα του ΠΑΣΟΚ), οι σημερινοι Πασοκικοι Οικονομικοι κηνσορες αφαιμαζουν, αδυνατοντας να εννοησουν περαν του αυτονοητου οτι δηλαδη αποτελουσαν την εκλογικη τους πελατεια, αλλα ακομη και το απολυτως σιγουρο, οτι χωρις αυτους το μοντελο της Οικονομιας μας αργα-σταθερα σβηνει...
  Δεν μπορουν να διεκδικησουν--ουτε φραγκο--απο τους λεγομενους φοροφυγαδες, γιατι το μονο που θα χρειαστει, ειναι να αρχισουν να ψαχνονται μεταξυ των...Αρα, η οποια αναφορα επι αυτων, ειναι ενα ακομη ΠΑΣΟΚΙΚΟ επικοινωνιακο πυροτεχνημα!!!
  Δεν πλουτισαν, σε αυτα τα τριαντα χρονια της Ελληνικης Αποβιομηχανισης αλλα και Αποβιοτεχνοποιησης, ουδεις αλλος, πλην των παρατρεχομενων και εκαστοτε Κυβερνητικων Κρατικοδιατων Επιχειρηματιων που μεχρι σημερα συναλλασονται με την πτωχευμενη Κρατικη Εξουσια.
  Επομενως ας ψαχτουν αναμεσα τους.Αν δουν οτι δεν μπορουν, ας φυγουν.ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥΣ, ακομη και με διαβοητα ελικοπτερα...

 8. kiki avatar
  kiki 15/09/2010 17:43:16

  Φταιει το ξερο μας το κεφαλι,
  φταιει ο Θεος που μας μισει.

 9. Μαρία Σεφέρου avatar
  Μαρία Σεφέρου 15/09/2010 17:44:23

  Αγανάκτησα κι εγώ όταν άκουσα γι' αυτή την προκλητική "περαίωση", και τους τα είπα έξω από τα δόντια εδώ: http://seferou.blogspot.com/2010/09/blog-post_14.html

 10. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 15/09/2010 19:43:08

  ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ...δεν κοβουμε και δεν ζηταμε αποδειξεις..καταστρεφεται τελείως η ελλαδα.δε μας δανειζει ουτε το ΔΝΤ .....και επιστρεφουμε στην εξουσια

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ παπαδοπαιδι 15/09/2010 19:47:06

   Οι ηλίθιοι? Είστε ήδη στην εξουσία μόρτη.

   • παπαδοπαιδι avatar
    παπαδοπαιδι @ TopGunZ 15/09/2010 20:03:39

    ανηκω στο παλιο πατριωτικο πασοκ του ΑΚΗ-ΜΕΝΙΟΥ

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ παπαδοπαιδι 15/09/2010 20:05:05

   Βοήθεια! Εκεί που έπινα τον καφέ μου το πρωί, δεν μου έδωσαν απόδειξη, με αποτέλεσμα να καταστραφεί λίγη Ελλάδα (ελλάδα τη λένε τα παπαροπαίδια) ακριβώς πίσω μου, και κόντεψα να πέσω στην τρύπα!

   • παπαδοπαιδι avatar
    παπαδοπαιδι @ (A)θανάσης 15/09/2010 20:07:13

    εκτος απο παπαδοπαιδι ειμαι και γιατρος...να φανταστω οτι ειμαι μαλάκας που δινω αποδείξεις

   • παπαδοπαιδι avatar
    παπαδοπαιδι @ (A)θανάσης 15/09/2010 20:11:30

    θαυματουργες εικονίτσες...τις εδινε ο εφραιμ

   • tiramola avatar
    tiramola @ (A)θανάσης 15/09/2010 20:14:55

    Πλάκα-πλάκα γιατρέ η κατανάλωση φαρμάκων θα αυξηθεί κατακόρυφα το επόμενο διάστημα...
    3 εταιρείες στην περιοχή μου με μέσο όρο 300 εργαζ'ομενους η κάθε μία βάζουν λουκέτο μέχρι το πολύ τέλος του χρόνου...

   • ataktos avatar
    ataktos @ (A)θανάσης 15/09/2010 20:19:24

    tiramola -μην αστοίς και το κομπολόι

   • tiramola avatar
    tiramola @ (A)θανάσης 15/09/2010 20:19:43

    fast track δηλαδή...

   • ataktos avatar
    ataktos @ (A)θανάσης 15/09/2010 20:24:48

    με έδωσες ματ ...δεν κατέχω αυτί την γλώσσα .. πάω νάνι

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 15/09/2010 22:32:01

    Τόλμησες και με αποκάλεσες οπαδό ρε προσωποποίηση της ξεφτίλας?

    Κύναιδος... όνομα και πράμα!

 11. tiramola avatar
  tiramola 15/09/2010 20:09:38

  έχεις κανένα φάρμακο γιατρέ για ξεσαλωμένους οπαδούς?

 12. yannidakis avatar
  yannidakis 15/09/2010 23:05:07

  οχι, τετοιοι δεν θα υπαρχουν παντα. Η φιλοσοφια θα αλλαξει καποτε & οπως στο εξωτερικο δε νοειται φοροδιαφυγη, ετσι και στην Ελλαδα αυτο ειναι το επομενο επεισοδιο. Εν καιρω :[

 13. anonymos avatar
  anonymos 16/09/2010 18:25:46

  θαυμάστε τώρα τους ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού Πορτοσαλτε και ενός άλλου που ζητάνε να γραψει η τροχαία για παράνομη σταθμευση τους φορτηγατζήδες και είναι απολύτως σίγουροι πώς αν περάσει ο νόμος απο την Βουλή θα λήξουν όλα. Ισχύει το ρητό που επαναλαμβάνουν συχνα πυκνα "Οπως του φανεί του Λολοσταφανή".
  Ερώτηση εκπέμπει νόμιμα ο Σκαι? Και αν ναι με ποια άδεια? Επιτρέπεταικάποιος σταθμός συστηματικά να προπαγανδίζει θέσεις εναντίον των εργαζομένων, διαστεβλώνοντας ειδήσεις, δημιουργώντας ειδήσεις εκ του μηδενός, πλασαροντας τα συμφέροντα του ιδιοκτητη του σταθμού?
  Απλα ερωτήσεις κανω ξέρω ότι δεν θα μου απαντήσει κανείς

 14. anonymos avatar
  anonymos 16/09/2010 20:07:07

  Giatre ayto einai apolytws sigouro eisai o monos pou dineis apodeixeis

 15. anonymous avatar
  anonymous 16/09/2010 20:19:44

  παπαδοπαιδι το στυλάκι σου με κάνει να πιστεύω ότι είσαι ο crazy doctor.

 16. anonymos avatar
  anonymos 16/09/2010 20:20:19

  Τι γίνεται στο δελτίο του Χατζηλαλακη, δεν βλέπω τον Τραγκα μήπως αυτα που είπε χτες για την μαφία των εκδοτών δεν τα αντεξε ο ανεξάρτητος δημοσιογραφός και τον έδιωξε?
  Σχετικά με τη θεματολογία ασχολούνται ήδη απο τις 8-8.15 με την Πελέκη τη γυναίκα ντε του Βουλγαράκη-Ντοράκη, οι φορτηγατζήδες προφαν'ως δεν είναι είδηση.
  Κατα τα άλλα το ανδρείκελο του ΠΑΣΟΚ δημοσιογραφός?? Κ. Μακρή κάνει παιχνίδι και διακόπτει τους πάντες. Ο λαός πεινάει και αυτοί ασχολούνται με το Βατοπαίδι μήπως πρέπει να πάρουμε το φραγγέλιο?

  • Enzo avatar
   Enzo @ anonymos 16/09/2010 20:24:21

   αυτο βλεπω και εγω. παει ο τραγκας την κοπανησε.
   ελεγε και κατι περιεργα το πρωι στο ραδιο οτι θα φυγει.
   αντε , μονο αυτος κανει αντιπολιτευση στην TV

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.