#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2012 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτάσαμε να μας εκβιάζει και η ... κυβέρνηση Παπαδήμου ... ΕΛΕΟΣΕίναι εντυπωσιακό για το πόσο μπορεί να χειραγωγηθεί (ή έτσι να νομίζουν) η κοινή γνώμη μέσα σε λίγα 24ωρα.

Από την Πρωτοχρονιά και έπειτα βομβαρδιζόμαστε από δημοσιεύματα που έχουν τρία κυρίως στοιχεία:

Ο Παπαδήμος μπαίνει μπροστά και παίρνει αποφάσεις για να σώσει τη χώρα.
Υπάρχουν 100 ημέρες προκειμένου να γίνουν όσα μέτρα είναι να γίνουν ώστε να μην καταστραφεί η Ελλάδα.
Επισπεύδεται το κυβερνητικό έργο ώστε η τρόικα που θα έρθει στις 15 Ιανουαρίου να τα βρει όλα έτοιμα, αλλιώς απειλεί να μην έρθει, να μην πληρώσει τη δόση των 89 δις και να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή.

Είναι φανερό ότι το υπόγειο του Μαξίμου λειτούργησε μια χαρά τις προηγούμενες ημέρες και οι γνωριμίες του κ. Καψή έχουν κάνει τη δουλειά τους. Ποια είναι αυτή;

Μα φυσικά μια ακόμη εκβιαστική διαδικασία, ένας ακόμη πιεστικός αγώνας ταχύτητας ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι πρέπει να γίνουν κι άλλες περικοπές, κι άλλες απολύσεις, θυσίες, πόνος, δάκρυα και αίμα.

Και στο βάθος να πάμε σε εκλογές, αφού θα έχουμε πάρει το νέο δάνειο και ο Παπαδήμος θα πανηγυρίζει που μας έσωσε από τη δραχμή.

Διαβάζουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο πλήθος δημοσιευμάτων από τη γνωστή συμμορία των προθύμων ΜΜΕ ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες αποφάσεις που χρονίζουν εδώ και καιρό.

Αναρωτιόμαστε τι περιμένει 40 μέρες τώρα που είναι ένοικος στο Μαξίμου. Φέρεται, λέει  αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τον τόπο από το αδιέξοδο. Μέσα στις επόμενες 100 ημέρες κρίνεται η τύχη της Ελλάδας, λένε πολλοί. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας, Β. Ράπανος που βγήκε και μίλησε κι αυτός κινδυνολογικά λέγοντας ότι ουσιαστικά πρέπει να αποφασίσουμε τώρα αν θα βγούμε από το ευρώ και θα διαλυθούμε ή θα αποδεχθούμε όλοι επώδυνες αλλαγές ώστε να μην επιστρέψουμε από τη δραχμή.

Φυσικά σε όλους δεν υπάρχει ίχνος προσπάθειας αντίστασης στη συνταγή της αποτυχίας. Λένε τα δημοσιεύματα ότι η τρόικα έρχεται με πολύ σκληρή ατζέντα και άγριες διαθέσεις. Μεταξύ των μέτρων που προτείνει είναι διπλασιασμός του τέλους επιτηδεύματος για 800.000 αυτοαπασχολουμένους από τα 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ και κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (κατά 30%) σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Βόρειες Σποράδες. Επίσης, νέο επαχθέστερο σύστημα φορολόγησης για τους δικηγόρους, μεγάλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κατάργηση επιδομάτων στο Δημόσιο (σ.σ.: υπόλοιπα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας, θέσεων ευθύνης, οικογενειακό, κίνητρο απόδοσης) και μειώσεις έως 30% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια. Ζητά δηλαδή γενναίες μειώσεις μισθών και συντάξεων σε 300.000 Έλληνες στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς κ.λπ. Συζητούν επίσης την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε στρατό και αστυνομία.

Εδώ απέτυχε η εφεδρεία παντού κι αυτοί τώρα θα την εφαρμόσουν στην ΕΛ.ΑΣ. και το στρατό. Απίθανοι τύποι.

Άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι τις τελευταίες ηµέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες συσκέψεις προετοιμασίας κατά τη διάρκεια των οποίων ελήφθη η «γερµανική» απόφαση να ασκηθεί στην Ελλάδα η µέγιστη πίεση και να τεθεί το ύστατο δίληµµα: πλήρης, άµεση, έµπρακτη και διακοµµατική υποταγή σε σειρά δραστικών µέτρων µε αντάλλαγµα την παραµονή στην ευρωζώνη ή αναστολή κάθεχρηµατοδότησης και επιστροφή στη δραχµή µε χρεοκοπία στα µέσα Μαρτίου, όταν θα πρέπει να πληρωθεί το οµόλογο-«γίγας» των 14,4 δισ. ευρώ.

Ανακάλυψαν επίσης οι πρόθυμοι ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ιδιαιτέρως «ο κ. Αντ. Σαµαράς δεν έχουν πείσει τους εντολοδόχους της τρόικας στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον ότι οι πρόσφατοι «όρκοι πίστης» που έδωσαν στην κυβέρνηση Παπαδήµου θα διατηρηθούν ανέπαφοι ως το Πάσχα. Ισχυρή είναι η εκτίµηση ότι η νέα «θεραπεία» που θα µεταφέρουν µε τις αποσκευές τους οι εµπειρογνώµονες της τρόικας αποκλείεται να γίνει αποδεκτή από το κοινωνικό σώµα και το πολιτικό σύστηµα χωρίς τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Η εκτίµηση αυτή, την οποία αποφεύγουν προς το παρόν να συµπεριλάβουν στους σχεδιασµούς τους τα τρία κυβερνητικά κόµµατα, ενδεχοµένως µεταβάλλει την καβαφική βοή των πλησιαζοµένων γεγονότων».

Σε γενικές γραμμές η κυβερνητική γραμμή που περνά στον κόσμο μέσω των media είναι ότι η Ελλάδα έχει μια τελευταία ευκαιρία και οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν χωρίς όρους τα μέτρα που θα ληφθούν αλλιώς θα γυρίσουν στη δραχμή.

Φτώχεια ή δραχμή είναι το δίλημμα που θέτουν χωρίς φυσικά να ρωτούν τι θέλει ο κόσμος, αν υπάρχει εναλλακτική λύση, αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, αν η επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί μπροστά σε μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιήσει.

Άξιος ο μισθός τους όσων περνούν τη γραμμή της «θυσίας» άνευ όρων. Και ο Παπαδήμος θα βγει αλώβητος αφού θα έχουν συναινέσει οι πολίτες και η επόμενη κυβέρνηση θα βρει καμένη γη για να ξαναέρθει ο… Παπαδήμος.

Δεν έχουν, όμως, καταλάβει ότι τα όρια πλέον έχουν εξαντληθεί. Όταν ο κόσμος θα καταλάβει τι μισθός του έμεινε να πάρει και τι σύνταξη τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Κάποιοι παραβλέπουν ότι η υπομονή της κοινωνίας εξαντλήθηκε και οι εκβιασμοί δεν μπορούν να περάσουν χωρίς αίμα, αυτή τη φορά, όμως, θα είναι πραγματικό αίμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 03/01/2012 13:05:43

  Καλά μας κάνουν! Αφού, μετά από τόσα δισεκατομμύρια που έχουν εισπράξει από περικοπές μισθών και συντάξεων, προκοπή δεν είδαμε, τον εκβιασμό έπρεπε να τον έχει ασκήσει ο Λαός:" Ή πετυχαίνετε ή στα τσακίδια, ανίκανοι και αναποτελεσματικοί"!

  • drider avatar
   drider @ "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 03/01/2012 13:36:43

   Ούτε ανίκανοι είναι ούτε αναποτελεσματικοί. Προσκολλημένοι είναι σε συγκεκριμένες ιδεολογικές απόψεις και ειδικά συμφέροντα. Αναφέρομαι και στους έξω (ευρωπαίοι) και στους μέσα (κυβέρνηση).

 2. Malraux avatar
  Malraux 03/01/2012 14:12:03

  Πολύ εύστοχο το σχόλιο. Ακόμα δέν φθάσαμε πάτο. Όταν όμως φθάσουμε, όταν δηλαδή ο κόσμος δέν θα μπορεί πιά στοιχειωδώς να επιβιώσει, τότε αλλοίμονο σ΄αυτούς που θα βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης είτε είναι αθώοι είτε ένοχοι...

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 03/01/2012 14:31:51

  Αφού δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε αντιδράσει , σκύψαμε το κεφάλι , ενοχικοί και φοβισμένοι , λες και εμείς φταίμε εξ'ολοκλήρου για το βιασμό και τη λεηλασία της χώρας μας , λες και εμείς κυβερνούσαμε και όχι ο άθλιος, νοσηρός και συμπλεγματικός ΓΑΠ με τη συμμορία του , τι περιμένουμε τώρα, ότι θα σταματήσουν το στυγνό και εύκολο εκβιασμό; Αποθρασύνθηκαν τόσο πολύ από το φόβο μας , τυφλώθηκαν τόσο πολύ από την εξουσία που εμείς τους δώσαμε και όπως γίνεται πάντα, τον δεδομένο ,ούτε τον σέβεται, ούτε τον υπολογίζει κανένας! Η μόνη ελπίδα που έχω ,είναι η κόπωση και η αηδία που νοιώθουμε, να ξεσπάσουν ,επιτέλους ,εκεί που δεν το περιμένουν και να τους διαλύσει......

  • Ανδρομέδα avatar
   Ανδρομέδα @ Diamond Angel 04/01/2012 00:01:30

   http://www.youtube.com/watch?v=1ZHP2SUbBg0.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Ανδρομέδα 04/01/2012 15:23:05

    Εξαιρετικό!!!

 4. intruder avatar
  intruder 03/01/2012 16:23:53

  Θεωρω αυτονοητο το γεγονος οτι η ηγετικη ομαδα του Σαμαρα εχει πληρη γνωση τοσο του προσκηνιου οσο και του παρασκηνιου.
  Οτι εχει στρατηγικη απεναντι σε ολων των ειδων τα σεναρια που υπαρχουν στο τραπεζι αλλα επισης απεναντι σε ασυμμετρες απειλες που θα συνοδευουν αυτα τα σεναρια.
  Ελπιζω να γνωριζουν οτι το συστημα Παπαδημου ειναι πιο επικινδυνο απο το συστημα Παπανδρεου.

  Και τελος ευχομαι ο Αντωνης Σαμαρας περα απο την αστικη ευγενεια και το ηθος που τον διακρινει να μπορει να παιξει και βρωμικα.Λιμανισια δηλαδη,πονηρα.Και του σαλονιου και του λιμανιου.Το τελευταιο θα χρειαστει συντομα.

 5. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 03/01/2012 19:00:13

  φιλοι του antinews , factorx και σε ολους , καλη χρονια και καλο ξεσηκωμο.
  δεν μας εκβιαζει η κυβερνηση του λουκα , αλλα συνεχιζουν να μας εκβιαζουν , αυτοι που χρονια μας εκβιαζουν και ειδικα τα 2 τελευταια χρονια , καθε μερα , αυτα που δεν σεβαστηκαν , ουτε την μερα των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ , ουτε την ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ τα βοθροχουντοκαναλα , τα μμε και τα προσκυνημενα τσιρακια τους.
  οταν πεσουν αυτα , με οποιο τροπο , θα πεσει και το συστημα , που εξαθλιωνει τους ελληνες και ξεπουλα την ελλαδα.
  οι επομενες συγκεντρωσεις , διαδηλωσεις , θα πρεπει να γινουν , οχι σε δρομους και πλατειες , αλλα εξω ( ισως και μεσα ) απο τα ΒΟΘΡΟΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ.

 6. Agni avatar
  Agni 03/01/2012 19:34:30

  +100000000000000000000000000000000000000000000000000000

 7. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 03/01/2012 19:50:52

  Αν δεν σκύψεις κανείς δεν ανεβαίνει στην πλάτη σου.
  Φαίνεται ότι ο κόσμος περιμένει τις εκλογές για να τους δείξει ότι δεν σκύβει.
  Ας ξυπνήσει όμως πριν αρχίζουν να εκβιάζουν και οι μη εκλεγμένοι. Το παραμύθι το μάθαμε πια, αλλά όσο δεχόμαστε να το ξανακούσουμε τόσο αποθρασύνονται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.