#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2013 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτάνουν πια οι προστάτες...Αν είναι κάτι για το οποίο μπορεί να είναι περήφανη αυτή η χώρα είναι ότι πάντα είχε πολλούς σωτήρες. Ο καθένας φαντασιώνεται ότι μπορεί να γίνει ηγέτης και να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή. Και καλά οι άδολοι πολίτες που δεν έχουν αξιώματα ούτε άσκησαν ποτέ εξουσία. Αυτοί έχουν κι ένα δικαίωμα να ονειρεύονται με αγνότητα ότι μπορούν να προσφέρουν.

Όμως, να εμφανίζονται ως σωτήρες του Έθνους κάποιοι που πλήγωσαν όσο τίποτε τη χώρα; Που άσκησαν εξουσία επί πολλά χρόνια με ανεπιτυχή αποτελέσματα; Που ο κόσμος τους «έφτυσε» και δε θέλει ούτε να τους βλέπει; Και που τελικά πιστεύουν αυτοί πως τα φθαρμένα υλικά θα κτίσουν νέα πατρίδα;

Ο λόγος για έναν ακόμη σωτήρα της πατρίδας, την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ετοιμάζεται να φύγει από το ΠΑΣΟΚ και να ιδρύσει νέο κόμμα. Ένα κόμμα που θα κινείται στο κέντρο, θα καλύψει το κενό του διαλυμένου πρώην κόμματός της, θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας.

Και όπως προαναγγέλλει στη ΝΕΤ την Παρασκευή το απόγευμα, θα είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που θα ευνοεί την αξιοκρατία, τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από τους άξιους.

Επίσης, προτείνει υποτίμηση του ευρώ (ενδιαφέρουσα πρόταση) καθώς και να φύγει η τρόικα και να αντικατασταθεί από επιτροπές αμιγώς ελληνικές που θα εξετάζουν την οικονομία.

Δε λέμε, όταν κάποιος έχει στα σπάργανα ένα κόμμα, έχει ωραίες ιδέες, φτιασιδωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να αρέσουν στους σοβαρούς πολίτες και να ικανοποιούν και το ιερατείο των Βρυξελλών. Όμως, η πραγματικότητα από τις φανφάρες απέχει έτη φωτός. Ειδικά όταν τις εξαγγελίες τις κάνει ένα πρόσωπο φθαρμένο όπως η κ. Διαμαντοπούλου η οποία προφανώς έχει στο σπίτι της ένα καθρέφτη κι εκεί βλέπει ότι είναι ο σωτήρας της χώρας.

Το έχουν κι άλλοι αυτό το... κουσούρι, δεξιά, κέντρο ή αριστερά του πολιτικού φάσματος. Εξ' ου και τα κόμματα που εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια. Αριστερά, Σχέδια Β, χριστιανοδημοκρατικά, νέες μέρες κ.λπ.

Αλλά πλέον βρίσκεται στα όρια του γραφικού η προσπάθεια ενός ακόμη «βαμμένου» Πασόκου όπως η πρώην υπουργός, ενός στελέχους που εν πάση περιπτώσει έχει στο ενεργητικό της μόνο τη... μεταρρύθμιση της φωτοτυπίας, να σώσει την Ελλάδα. Και να μιλά για αξιοκρατία. Αν δεν κάνουμε λάθος, τον σύζυγό της δεν «χτυπούσαν» τα μέσα ενημέρωσης επειδή ήταν στο δ.σ. της Κτηματολόγιο ΑΕ ενώ η κ. Διαμαντοπούλου ήταν υπουργός; Και αυτή δεν είναι που αν και υπουργός Παιδείας εμπιστεύτηκε το παιδί της σε ιδιωτικά σχολεία;

Έχουμε βαρεθεί ανθρώπους που δεν θέλουμε ούτε να βλέπουμε, να ιδρύουν κόμματα και να το παίζουν «Μητέρες Τερέζες» της Ελλάδας. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους, ας σιωπήσουν κι ας πάνε σπίτι τους να απολαύσουν όσα έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής τους εμπλοκής. Φτάνουν πια οι προστάτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. galis avatar
  galis 24/05/2013 15:48:04

  Μιλάει για αξιοκρατία αυτή που όταν ήταν υπουργός παιδείας βάφτισε τους αποφοίτους ΤΕΙ, ΚΑΤΕΕ, κλπ. "ΠΕ" έτσι ώστε να έχουν αυξημένες αποδοχές. Και μετά έβγαινε στα κανάλια και μιλούσε για ποιότητα στην εκπαίδευση. Κλασική πασοκτζού. Όμως και κάποιοι νεοδημοκράτες την θεωρούσαν σοβαρή...

  • foros1 avatar
   foros1 @ galis 24/05/2013 23:53:19

   η ισοπεδωση των μηχανικων των πολυτεχνικων σχολων στην τεχνικη εκπαιδευση ειναι μια πολυ πονεμένη ιστορία.
   υπήρχαν και υπάρχουν(!!) και αλλοι ισχυροτεροι υποστηρικτες απο την πρωην υπουργο παιδειας, που παντα αντιδρουσαν και αντιδρουν εντονα σε καθε προσπαθεια αξιοκρατικης καταταξης των διπλωματων τους.
   δυστυχως το ΤΕΕ και οι εκπροσωποί του, δειχνουν εναν ακατανοητο εφησυχασμό για το θεμα...

   • galis avatar
    galis @ foros1 25/05/2013 10:51:01

    Είναι αλήθεια ότι δεν ευθύνεται η Διαμαντοπούλου για την ισοπέδωση, είχε όμως την ευκαιρία να αλλάξει τα πασοκικά αίσχη του παρελθόντος, αποδεχόμενη την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου, όπως έγινε για όλο το υπόλοιπο δημόσιο. Αντίθετα φρόντισε για την εξαίρεση των ΤΕΙτζίδων.
    Τώρα ο Αρβανιτόπουλος, μετά από σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ, έχει την ίδια ευκαιρία. Θα το πράξει; Αν όχι, τι είδους αξιολόγηση σκοπεύει να κάνει στην εκπαίδευση;

    • foros1 avatar
     foros1 @ galis 25/05/2013 11:18:16

     κρινοντας απο την απαντηση του υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, η ΠΑΣΟΚικη λογική καλα κρατεί...

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/05/2013 16:41:18

  Φτάνει πια τα σκύβαλα, είναι η πραγματικότητα.

 3. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 24/05/2013 16:44:51

  « τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από τους άξιους.»

  Ὅπως τότε ποὺ τίγκαρε τὸ κρατικὸ ἰνστιτοῦτο νεολαίας στοὺς ΠΑΣΠίτες βεβαίως βεβαίως.

  Ὅλοι οἱ κομματάνθρωποι εἶναι ἐξ ὁρισμοῦ ἀνερυθρίαστοι. Προϋπόθεση μακροημέρευσης.

 4. Λύκος avatar
  Λύκος 24/05/2013 16:58:39

  Νομίζω (διαψεύστε με αν κάνω λάθος) ότι επί θητείας της ο γιος της έκανε αίτηση για ενδοσχολικό απολυτήριο (σωστός θεσμός βέβαια) για να περάσει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού με υψηλό βαθμό. Τόσο καιρό δεν ίσχυε, όταν τέλειωνε το παιδί της το έκανε. Ένα πλην λοιπόν.

  Βέβαια αν θυμάμαι καλά εκείνη ήταν που είχε τα κότσια να καταργήσει το νόμο περί ασύλου (με τη μεγαλύτερη ποτέ πλειοψηφία στο νομοσχέδιο για την παιδεία) οπότε της δίνω και ένα συν για τα κότσια της (σε σχέση με τη ΝΔ επί Καραμανλή που χάιδευε την αριστερά και τα ορμητήριά της για την προάσπιση των μολότωφ ... εννοώ των ιδεών).

 5. Μαργαριτης avatar
  Μαργαριτης 24/05/2013 17:06:52

  ΄Οτι και να πουν, ότι κι' αν κάνουν αυτοί οι του ΠΑΣΟΚ, δεν πείθουν κανένα, η ιστορία του στο πέρασμα από την εξουσία, τους έχει ήδη καταδικάσει και τους έστειλε , λίγο αργά βέβαια, στα σπίτια τους ο Ελληνικός λαός.

 6. αργατεία avatar
  αργατεία 24/05/2013 20:51:39

  η σημιτοσυμμορία άρχισε να γαυγίζει πιο δυνατά....οι υπεύθυνοι της καταστροφής θέλουν και να μας ξανασώσουν!

 7. fe avatar
  fe 24/05/2013 21:38:55

  Και αλλο κομμα;

  Το κομμα της εβδομαδας ειναι οι χριστιανοδημοκρατες του Νικολοπουλου!!!!

 8. Αγροφύλακας, Ontario, Canada avatar
  Αγροφύλακας, Ontario, Canada 24/05/2013 22:32:32

  Είναι πράγματι ανερυθρίαστη! Έκανε ο Υφυπουργός Πανάρετος όλη τη δουλειά στο Υπουργείο Παιδείας (έλεγχος νομιμότητας και ακύρωση προκλητικά άδικων διορισμών και προαγωγών 'καθηγητών ΑΕΙ',και, έγραψε το νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ) και όταν ήρθε η ώρα να περάσει ο νέος νόμος από τη Βουλή έβαλε τον ΓΑΠ να στείλει τον Πανάρετο στο σπίτι του (με ανασχηματισμό) για να πάρει αύτη την δόξα..

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 24/05/2013 23:59:22

  Το 2011, την εισοδηματική/φορολογική αφαίμαξη ο λαός δεν την είχε νιώσει, ως το μεδούλι (όπως σήμερα). Ίσως γι’ αυτό, εκείνη την εποχή, ξεπεράστηκε με ευκολία, η ιστορία με τα CD που μοίρασε η Διαμαντοπούλου (στη θέση των σχολικών βιβλίων) και που επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με 5 ευρώ το ένα, ενώ η η αγορά ενός άγραφου CD κόστιζε λιγότερο από 0.2 ευρώ… Αυτό που δε θυμάμαι είναι ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, που παρήγαγε αυτά τα CD και καρπώθηκε τα υπερκέρδη των 220.000 ευρώ…. Ποιος ήταν… ποιος ήταν…

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ roadrunner 25/05/2013 12:15:04

   Πες τον.
   Τον ξέρεις.

   • δημης avatar
    δημης @ Μανιάτης 25/05/2013 14:16:58

    Κάποιας ο...Σύζυγος....

 10. Περικλής avatar
  Περικλής 25/05/2013 03:10:50

  Γιατί ρε παιδιά μια χαρά. Είτε βγάλεις 9 και περάσεις ΤΕΙ Κωλοπετεινίτσας είτε βγάλεις 19.9 και περάσεις ΕΜΠ να είσαι ίσα κι όμοια. Κλασική ισοπεδωτική ΠΑΣΟΚική λογική.

  • Λύκος avatar
   Λύκος @ Περικλής 25/05/2013 14:24:37

   Δεν είσαι ίσα και όμοια. Είσαι όμοιος ως προς την ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
   Αν τελειώσεις ΤΕΙ συναφές με το πολυτεχνείο έχεις μειωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
   Μάλιστα μερικά ΤΕΙ δεν έχουν καν επαγγελματικά δικαιώματα σε σημείο που δε δικαιολογείται η ύπαρξή τους και η ταλαιπωρία αυτών που τα σπουδάζουν. Και λογικό μετά είναι να ζητήσουν δικαιώματα.

 11. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 25/05/2013 10:30:29

  Η διάλυση και ισοπέδωση των ηθικών αξιών που συστηματικά επιτεύχθη τα τελευταία 30 χρόνια έφερε και την εξαφάνιση της έννοιας της ντροπής.
  Χωρίς ντροπή όλα αυτά τα μιάσματα του πολιτικού μας θεάτρου συνεχίζουν το στριπτίζ στους σαδομαζοχιστικούς οίκους ανοχής.

 12. δημης avatar
  δημης 25/05/2013 14:30:43

  Πάντως ...οφεόλουμε να ομολογήσουμε....
  Εκεί ,στο ΠΑΣΟΚ, από ιδρύσεώς του , είχαν εφεύρει την "πράσινη κολυμβήθρα του Σιλωάμ"....
  -Έμπαινες ΚΝΙΤΗΣ ...έβγαινες ..πασοκοδημοκράτης..
  -Έμπαινες Χουντικός ...έβγαινες ..πασοκοδημοκράτης...
  -Έμπαινες Αποαταιώνας κλπ ...έβγαινες ..πασοκοδημοκράτης...
  κλπ..κλπ..
  Φαίνεται ότι με την ...εγγραφή στο κόμα ήταν δώρο η ...κολυμβήθρα...έτσι:
  -Αλλάζοντας χώρο είσαι άσπιλος και αμόλυντος του παρελθόντος ...
  -η μόνη ρετσινιά ειναι του "δημοκράτη" ...(ποιός θυμάται το...."το πασοκ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" των πρώτων επί ΠΑΣΟΚ Δημοτικών Εκλογών;;;;;)
  -άντε ..να μας ζήσει το (νέο όνομα)...

 13. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 25/05/2013 16:20:14

  Να πω την αλήθεια αυτήν την "ψιλοεκτιμούσα" , αλλά μετά από αυτά που διάβασα ιδίως για τα cd , μου έρχεται εμετός.
  Χθες όμως από τον κύριο δημοσιογράφο στη NET δεν άκουσα τίποτα από όλα αυτά , θα έλεγα ότι μάλλον την λιβάνιζε, δεν τα ήξερε;

  Τελικά πιστεύω πως τα στελέχη και οι φίλοι της νέας δημοκρατίας εάν ήθελαν όλους αυτούς τους αριστερούς με δεξιές τσέπες της μεταπολίτευσης θα τους πέταγαν σε μια εβδομάδα στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με την ιδεολογία τους.
  Το έχω διαπιστώσει και σε άλλα φόρουμ , εάν θέλουν τους κάνουν σκόνη , με ντοκουμέντα όχι με ψευτοθεωρίες.

  Το ζητούμενο είναι γιατί δεν το κάνουν πιο επιθετικά;
  Φοβούνται μην γκρεμίσει το σάπιο σύστημα της αριστερής θολοκουλτούρας απότομα και ζαλιστούμε οι Έλληνες από την “πτώση εξαιτίας του ύψους” στο οποίο είχαμε “ανεβάσει” στα νιάτα μας όλους τους αριστερούς;

  Συγχαρητήρια στο antinews αλλά και στους φίλους που μας ενημερώνουν για να αποφεύγουμε …τους χαμαιλέοντες που ανάλογα με το πώς φυσά ο άνεμος αλλάζουν χρώματα και ιδέες για να συνεχίσουν να μας απομυζούν.

 14. Eva avatar
  Eva 25/05/2013 17:38:13

  Γιατί θα πρέπει να παρουσιάζεται στην ΝΕΤ η κ. Διαμαντοπούλου να μιλάει γιά όλα? Ποιόν ενδιαφέρει? Κανέναν δεν ενδιαφέρει.

 15. γαργάρα avatar
  γαργάρα 26/05/2013 20:25:49

  Τί έχετε να πείτε για τους πολύτεκνους φυτικής παραγωγής ( βάση ο9-ο8 ) κ.λ.π. που φύτεψε ο ΚΚΒ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ παραμονές εκλογών και με τη χώρα στον γκρεμό , δίπλα από τα σπίτια τους με πλήρη ισοπέδωση ειδικοτήτων στη ΜΕ και όχι μόνο αλλά και χωρίς αντικείμενο διδασκαλίας; Πόσοι κυκλοφορούν με μηδέν ώρες και πόσοι γανώνουν από κόμπλεξ και εγώ το κεφάλι των κορόιδων που σηκώνουν το βάρος ;Δουλεύουν δέκα και πληρώνονται πενήντα από την υπεραξία των πρώτων κάνοντας αέρα.
  Αλήθεια για τους διορισμούς των κατηχητικών; (Εκκλησιαστικα με προσωποπαγείς θέσεις που η κατάργηση τους σήμαινε αντί σπιτάκι τους καρφωτοί στη ΜΕ και διευθυντικές θέσεις ανενόχλητοι ως να έπραξαν ότι το πιο φυσιολογικό, υποσκελίζοντας χιλιάδες συναδέλφους τους γιατί είχαν μπάρμπα στη μητρόπολη;)...........και τα σύκα.....βροντούν ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.