18/11/2011 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτάνει πια η υποκρισία!

Μα καλά έχουν τρελαθεί τελείως; Σ' αυτή τη χώρα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν; Αφού ρίχνουμε μαύρα δάκρυα γιατί θα φύγουν 30.000 χιλιάδες από το δημόσιο, ξεχνώντας ότι τουλάχιστον 300.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση αποφάσισαν να βοηθήσουν και με τα στεγαστικά δάνεια.

Όπως είπε ο υπουργός τις ερχόμενες ημέρες κατατίθεται νομοσχέδιο διακανονισμού στεγαστικών δανείων όσων πολιτών θίγονται από ενιαίο μισθολόγιο. Δηλαδή μόνο αυτοί που θίγονται από το ενιαίο μισθολόγιο είναι; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν υποστεί κρυφές περικοπές έως 50% που έχουν κατουρήσει; Στο πηγάδι;

Με ρωτάει εμένα από που θα πληρώσω το δάνειό μου; Και γιατί το νομοσχέδιο δε θα βοηθήσει και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους; Ή να τρέξουμε στις τράπεζες να πάρουμε νέα δάνεια για να πληρώσουμε τα προηγούμενα;

Φτάνει πια η υποκρισία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick63 avatar
  Nick63 18/11/2011 14:21:40

  Φάκτορα,
  Σωστός. 'Εβαλες πάντως τη φυτιλιά της ημέρας...

 2. manos avatar
  manos 18/11/2011 14:23:24

  Ως ιδιωτικός υπάλληλος είμαι στην επικίνδυνη ζώνη. Ομως οι ζωές όλων μας είναι συνδεμένες σαν ένα τεράστιο παζλ.
  Οποιος άνθρωπος και αν απολύεται είναι τραγικό. Πίσω από τα απλά στατιστικά στοιχεία και τα νούμερα, κρύβονται ζωές, χαμένες ελπίδες, ανθρώπινος πόνος, αρρώστιες, ή ότι άλλο καθένας από εμάς βιώνει.
  Πρέπει μονιασμένοι να περάσουμε αυτή την τεχνητή κρίση, να βγούμε αλώβητοι, να ορθοποδήσουμε, και μετά να καταλογίσουμε ευθύνες στους"κυρίους" που μας έφθασαν εδώ.

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ manos 18/11/2011 15:10:13

   Να αγιάσει το στόμα σου φίλε! Να σαι πάντα καλά!!!

  • Περιπτερας avatar
   Περιπτερας @ manos 18/11/2011 16:05:00

   Να αγιάσει το στόμα σου φίλε!

 3. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 18/11/2011 14:23:28

  Ξεχνάς ότι ο Βενιζέλος απευθύνεται στην κομματική "πελατεία" του ΠΑΣΟΚ. Σιγά μη βοηθήσει τους άλλους.

 4. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 18/11/2011 14:23:46

  Η βάση τους είναι μία … είσαι μισθωτός ( δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα) … θα τον πιεις … γιατί είσαι ο εύκολος στόχος!!!!

 5. Ariadne avatar
  Ariadne 18/11/2011 14:27:08

  Συμφωνώ απόλυτα με την φιλοσοφία της "διαμαρτυρίας" σου και ενώνω και εγώ την φωνή μου για την ίδια διαμαρτυρία.
  Καί οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, έχουν ψυχή!

 6. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 18/11/2011 14:29:15

  Θα συμπληρώσω θυμίζοντας ότι:
  Η εφεδρεία αφορά παλαιότερους υπαλλήλους και πιθανότατα και πολλούς που δεν πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που πρόσκεινται, πήραν μετάταξη για μη "εφεδρείσιμες" Υπηρεσίες. Συνεπώς με ποιόν θα κυβερνήσει η επόμενη Κυβέρνηση (take a wilg guess);
  Από την άλλη, αυτοί που θα εξυπηρετηθούν με τα δάνεια είναι αυτοί που διορίστηκαν επί Σημίτη (λες να είναι γαλάζιοι ή κόκκινοι;), ή οι αντίστοιχοι πράσινοι που διόρισε ο Καραμανλής (συμβασιούχοι).
  Συνεπώς γιατί απορείς;

 7. ΕΛΕΝΗ Τ. avatar
  ΕΛΕΝΗ Τ. 18/11/2011 14:33:16

  Factorx, μην μπαίνεις και συ στην λογική ότι "αφου απολύονται στον ιδιωτικό, ας απολυθούν και στο δημόσιο".Αυτο θα καταντήσει, αν δεν έχει γίνει ήδη, σε ανθρωποφαγία. Αυτή τη στιγμή ένας στους πέντε εργαζόμενους είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή σχεδόν σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας. Πολύ πιθανόν να είναι και ο μόνος εργαζόμενος. Ας μην πυροβολούμε, λοιπόν. Όσο για τα δάνεια, φαντάζομαι ότι επειδή όλοι οι Δ.Υ. παίρνουν από το Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι από τράπεζες, το κράτος μπορεί να κάνει κάποιο διακανονισμό.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΕΛΕΝΗ Τ. 18/11/2011 15:42:44

   Ανθρωποφαγία? το ότι ΙΣΩΣ κάποτε να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι? Ενώ η πραγματικότητα των απολυμένων και άνεργων του Ι.Τ. είναι θεάρεστο γεγονός?

   Ειναι πολύ αστείο να κινδυνολογείτε, μερικοί. Δεν πρόκειται να πέσει ο ουρανός να σας πλακώσει. Μερικά κεκτημένα θα χάσετε, απλώς, προς όφελος της θείας δικαιοσύνης, την οποία και προκαλείτε ανεπαίσχυντα.

 8. Makis avatar
  Makis 18/11/2011 14:39:50

  Δεν θυμάμαι να είδα ποτέ ιδιωτικούς υπαλλήλους να απεργούν και να διαδηλώνουν για καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

  Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:
  1) Είτε ότι οι ΙΥ στην Ελλάδα είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους,
  2) Είτε ότι δουλεύουν σαν σκλάβοι, μονίμως κατατρομοκρατούμενοι από τους εργοδότες τους, και φοβούνται να εκδηλωθούν.

  Είτε το πρώτο ισχύει, είτε το δεύτερο, οι ΙΥ δεν έχουν δικαίωμα να μέμφονται και να κακίζουν τους ΔΥ, οι οποίοι είναι οι μόνοι υπάλληλοι με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα. Αλλού είναι το πρόβλημα.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Makis 18/11/2011 14:52:22

   Άντε ρε Μάκη....θέλετε και συμπαράσταση...
   Δεν μπορεις να καταλάβεις ότι συμβαίνει το 2ο?

   Eίστε πολλοί..και κάθεστε...και έχετε μονο δικαιώματα...και για σας ήρθε ο Παπαδήμος...μπορούσε το Πασοκ να απολύσει κανέναν?...όλο αυτό που συμβαίνει γίνεται γιατι κανείς δεν τόλμησε να κλείσει όσους φορείς που δεν χρειάζονται...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Makis 18/11/2011 15:32:37

   Αγαπητέ Μάκη, φαντάζομαι πως θα συνεχίσεις να απεργείς και να διαδηλώνεις όταν καταργηθεί η μονιμότητα στον δημόσιο τομέα (για να έχει αξία ο αγώνας σου, και να μη μάχεσαι εκ του ασφαλούς).

   Τα αιτήματα έχουν "φωνή" και εισακούονται όταν αφορούν κάπως μεγάλα τμήματα εργαζομένων, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά στον Ι.Τ., πλην μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, όπου σαφώς θα θυμάσαι κινητοποιήσεις - καθότι τώρα και οι λίγες μονάδες που μας απομένανε έχουν κλείσει. Κλαδικά αιτήματα έχουν επίσης συχνά κινητοποιήσει εργαζόμενους, ακόμη και πολύ πρόσφατα (π.χ. ταξί, φορτηγά).

   Είναι πολύ εντυπωσιακό να ισχυρίζεται κανείς, χωρίς αιδώ, ότι δεν δικαιούνται κάποιοι να διαμαρτύρωνται για την αδικία που τους κατατάσσει σε πολίτες β΄κατηγορίας. Διαβάζεις τι γράφεις?

   • Makis avatar
    Makis @ δρόμος 18/11/2011 20:50:45

    @ Φακ Κωστας:
    Δεν είμαι ΔΥ ούτε ΙΥ, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ("μπλοκάκιας")

    @δρόμος:
    Εσύ διαβάζεις τι γράφω; Δεν έγραψα ότι οι ΙΥ δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τα χάλια των εργασιακών τους σχέσεων, αλλά ότι δεν δικαιούνται να καταφέρονται εναντίον των ΔΥ που, καλώς ή κακώς, έχουν ακόμη τη δυνατότητα να διαμαρτύρονται.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Makis 18/11/2011 22:22:41

     εσύ όμως, σαν "ελεύθερος επαγγελματίας" που διατείνεσαι ότι είσαι, βρίσκεσαι ένα σκαλί πιό κάτω εργασιακά και από τον ΙΥ (αυτασφάλιση, ανεργία)- και υπερασπίζεσαι την ανισότητα?

 9. KaterinaP avatar
  KaterinaP 18/11/2011 14:56:00

  Ας μη τσιμπάμε με το "διαίρει και βασίλευε" που μας πλασάρουν τόσο καιρό. Εκεί ποντάρουν, να μην είμαστε ενωμένοι αλλά να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να μην είμαστε ενωμένοι ενάντια στη λαίλαπα. Το κόλπο είναι να κόβουν από το Δημόσιο για να μην τολμάει κανείς στη συνέχεια από τον Ιδιωτικό τομέα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Όλοι στο ίδιο καζάνι...

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ KaterinaP 18/11/2011 16:58:14

   Το “διαίρει και βασίλευε” εφαρμόστηκε εντός του Δημοσιου τομέα με μεγάλη επιτύχια για δεκαετίες. Ας φρόντιζαν τα του οίκου τους πρώτα, για αυτό να μην το επικαλούνται σαν δικαιολογία. Μετά από 30 χρόνια ασυδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, δεν νοιώθω την ανάγκη να συμπαρασταθώ σε κανένα τους!

 10. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 18/11/2011 14:59:37

  Όντως το επικείμενο νομοσχέδιο αποτελεί υποκρισία και αίσχος. Ότι ανάγκες έχουν οι ΔΥ, έχουν και οι ΙΥ. Ειδικά για τα στεγαστικά δάνεια, όλοι πρέπει να έχουν την ίδια ευνοϊκή αντιμετώπιση. Πρόκειται για άλλη μια απόπειρα των κυβερνητικών να εξάρουν τον κοινωνικό ανθρωποφαγικό αυτοματισμό. Και για να πούμε τα πράγματα όππως πρέπει, ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ εδώ και τώρα. Να κουρευτούν οι οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες και προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα τουλάχιστον κατά 50%.

 11. andreas gr avatar
  andreas gr 18/11/2011 15:01:00

  Φιλε Μακη καπου κανεις λαθος αν δεν υπηρχε η μονιμοτητα στο δημοσιο δεν θα τολμουσε κανεις να κατεβει σε απεργια γιατι στο βαθος θα περιμενε η απολυση και για να στο δικαιολογησω παρε παραδειγμα τις τραπεζες που εχουν και καλο συνδικαλιστικο οργανο,σε καθε απεργια τους οι δημοσιες εναι κλειστες ενω οι ιδιωτικες ανοιχτες.

  • Makis avatar
   Makis @ andreas gr 18/11/2011 20:53:18

   Οπότε, σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά, ο ΙΥ προσπαθεί να πείσει τον ΔΥ ότι η ζωή είναι πιο όμορφη χωρίς ουρά, έτσι; Αναγνωρίζω την πραγματικότητα, αλλά δεν φταίνει οι ΔΥ αν οι ΙΥ εργάζονται υπό καθεστώς μισθωτής σκλαβιάς.

 12. σίγουρος avatar
  σίγουρος 18/11/2011 15:20:33

  Το μόνο που μας λείπει τώρα είναι ν’ αρχίσουν να υποβλέπουν οι ιδιωτικοί τους δημόσιους, οι δημόσιοι τους ελεύθερους και όλοι μαζί τους συνταξιούχους….

 13. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 18/11/2011 15:22:35

  Το νομοσχέδιο αφορά κυρίως τους υπαλλήλους που δίκαια ή άδικα είδαν να χάνουν λόγω κατάργησης επιδομάτων σημαντικό μέρος του μισθού τους(υπάλληλοι του υπ.οικονομικών μέχρι και 1000ευρώ).Από εκεί και πέρα έλεος με την διαίρεση των μισθωτών και την μισαλλοδοξία ιδιωτικών και δημοσίων,όλοι είμαστε απλά εξαθλιωμένοι διότι αντί για σύγκλιση μισθών στην ευρωζώνη είχαμε εξίσωση προς τα κάτω.Ενωμένοι και μόνο πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ξενόφερτη λαίλαπα και τους εσωτερικούς λειτουργούς της!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Σωτήρης 18/11/2011 17:35:32

   Κάποιοι όμως έχασαν ΚΑΙ τη δουλειά τους, όχι μόνο τμήμα του μισθού! Άρα βρίσκονται πολλώ μάλλον εκτεθειμένοι στις τράπεζες, αλλά καμμία πρόνοια γι' αυτούς δεν λαμβάνεται. Το βρίσκεις σωστό?
   Και κάτι ακόμη: δεν έχουμε σύγκλιση μισθών, έστω και προς τα κάτω, όταν η βασική παράμετρος του μισθού του δ.υ. είναι η βεβαιότητα της επ'άπειρον καταβολής του. Η καθημερινή ανασφάλεια του ιδιωτικού υπαλλήλου δεν (ανα)πληρώνεται με τίποτε!

 14. Πτερέλαος avatar
  Πτερέλαος 18/11/2011 15:24:56

  Χτυπάτε τους δ.υ. Μόλις τελειώσουν οι δ.υ. έρχεται η σειρά σας. Και μην ξεχνάτε όσοι τους χτυπάτε: Οι δ.υ. σας έδιναν δουλειά. Όλες οι ιδιωτικές εταιρείες είναι άμεσα ή έμμεσα κρατικοδίαιτες. Μειώστε το κράτος, όπως θέλετε. Μειώστε το κράτος με τα outsourcing του Παπαδήμου και μετά τα λέμε. Περαστικά.....

 15. Πτερέλαος avatar
  Πτερέλαος 18/11/2011 15:27:36

  Μήπως και γι' αυτό φταίει το μεγάααααλο κράτος;;;;;; Νόμιζα ότι η Πειραιώς ανήκει σε κάποιο Σάλα! Μήπως είναι δ.υ. κι ο κ. Σάλα;;;;;

 16. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 18/11/2011 15:29:58

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ=ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝ ΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

 17. Κάποιος avatar
  Κάποιος 18/11/2011 15:34:43

  Καλώς τα παθαίνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι!
  Στα τόσα χρόνια που εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα, πιο παρτάκηδες ,δειλούς και ωχαδερφιστές ανθρώπους δεν έχω δει.
  Τι νόμιζαν, ότι θα τους λυπηθούν οι επιχειρηματίες και οι κυβερνώντες, επειδή σκύβουν το κεφάλι και δέχονται διαχρονικά όλες τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας ,είτε αφορούν απλήρωτες υπερωρίες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ελαστικοποιήσεις ωραρίων, καθυστερήσεις πληρωμών, κόψιμο αδειών κτλ.
  Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας.
  Τα εργασιακά δικαιώματα δεν χαρίζονται, ούτε θεωρούνται δεδομένα.
  Στην επόμενη απεργία καθίστε πάλι πίσω από το γκισέ, γεμίστε ράφια, σηκώστε τηλέφωνα και κάντε ότι απαιτεί από εσάς η εργοδοσία μπας και κρατήσετε την κακοπληρωμένη δουλίτσα σας και διατηρήσετε για λίγο ακόμα το προνόμιο να σέρνεστε από το σπίτι στην δουλειά και τούμπαλιν μουρμουρίζοντας και βλαστημώντας.
  Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κακομοίρηδες, εσείς όμως όχι!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Κάποιος 18/11/2011 17:43:32

   Εκτός συναγωνισμού!!!!

   Τουλάχιστον όσοι δεν πέρασαν από εκεί έχουν τη δικαιολογία πως δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, δεν το έχουν ζήσει ...

   Εσύ όμως?

   Κι αυτή η τελευταία φράση τι σημαίνει ακριβώς? Εύχεσαι ενδόμυχα να ψοφήσουν όλοι, οι "κακομοίρηδες"? Μη φας, έχουμε γλάρο!

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ δρόμος 18/11/2011 18:00:24

    Ρε Δρόμε, ωραία τα λες πιο πάνω, τι μπαίνεις στον πειρασμό και απαντάς στον κάθε στημένο.

    Αραξε τώρα να δεις που θα βγει στην εργασιακή εφεδρεία ο ΠΡΩΤΟΣ δημόσιος υπάλληλος ρεπορτάζ που έχουν να παίξουν μόλις διαβεί το κατώφλι της υπηρεσίας που μάτωσε στην πασιέντζα. Αχ ρε άτιμο επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, σε χάνουμε...

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Βούρδουλας 18/11/2011 18:31:16

     σωστά το λες, έχουν δεν έχουν με νευριάζουν στο τέλος .... και είναι κρίμα, γιατί ο λόγος που παρεμβαίνω δεν έχει καμμία σχέση με την υπεράσπιση ομάδων. Με νοιάζει κυρίως αυτό που γράφει πιό κάτω ο Μπάμπης: πώς θα γίνει κάποτε δημοσιονομική εξυγείανση αν δεν είναι ευρύτερα κατανοητή η ανάγκη της? αν δεν παραδεχθούμε, στον εαυτό μας έστω, ότι δεν γίνεται να συνεχίσουμε να διαιωνίζουμε καθεστώτα ανισοτήτων, γιατί αυτό μας παρασύρει όλους στο βυθό?

    • Kάποιος avatar
     Kάποιος @ Βούρδουλας 19/11/2011 00:29:02

     Μακάρι να γίνει χαμός με την πρώτη απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, μπας και πάρουν χαμπάρι τα θύματα του ιδιωτικού τομέα, που κάθε φορά που απολύεται συνάδελφος τους αντί να του συμπαρασταθούν και να αντιδράσουν, χαίρονται που την γλίτωσαν ακόμη μια φορά και δεν έχασαν τις πενταροδεκάρες που παίρνουν και σκύβοντας ακόμα περισσότερο την πλάτη.
     Το ωραίο είναι όταν το αφεντικό τους βγάζει και λόγο για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και το πως πρέπει όλοι να συνεισφέρουν για να σωθεί η επιχείρηση.
     Μετά φυσικά θα μπει στην αμαξάρα του για να πάει να κλάψει στα σκαλάκια της πισίνας του, ενώ οι παραγωγικοί δουλοπάροικοι θα δουλεύουν με έναντι και απλήρωτες υπερωρίες βρίζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στην μίζερη ζωή τους, στο κράτος, στην Ευρώπη, στον πλανήτη και στον γαλαξία.

   • Kάποιος avatar
    Kάποιος @ δρόμος 19/11/2011 00:41:54

    Δεν χρειάζεται να το ευχηθώ.
    "Αυτοκτονούν" από μόνοι τους.
    Υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού κυρίως τομέα που φυτοζωούν και αντί να διεκδικήσουν δυναμικά το μέλλον τους, ελπίζουν να προσληφθούν κάπου για μάξιμουμ 400 ευρώ το μήνα χωρίς ασφάλιση για να συνεχίσουν να σέρνουν την μιζέρια και την γκρίνια τους.

    Τώρα δε τελευταία ελπίζουν ότι θα τους σώσει ο τραπεζίτης Παπαδήμος και η συγκυβέρνηση αγωνιώντας για την 6η δόση λες και θα καταλήξουν τα ευρώ στην δική τους τσέπη.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Κάποιος 19/11/2011 00:01:23

   Που εργάζεσαι τώρα Κάποιε;

   • Kάποιος avatar
    Kάποιος @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 19/11/2011 00:31:06

    Τώρα είμαι αφεντικό του εαυτού μου αγαπητέ.

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Kάποιος 19/11/2011 00:44:15

     Δηλαδή φίλτατε;

     • Kάποιος avatar
      Kάποιος @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 19/11/2011 01:21:32

      Δηλαδή είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Kάποιος 19/11/2011 01:34:22

      Σε ποιο τομέα φίλε;

 18. HΛΙΑΣ avatar
  HΛΙΑΣ 18/11/2011 16:00:06

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Είμαι πρόσφατα απολυμένος του ιδιωτικού τομέα και κανένας από την κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με εμάς του ιδιωτίκου γιατί?

 19. Delphi avatar
  Delphi 18/11/2011 16:01:44

  Afta fonazo toso kairo kai meriki pareksigionte. Oli asxolounte me tous dimosious ipalilous, pou sto kato kato i perisoteri den xanoun to sigouro eisodima tous, kai tosa xronia eperne to kratos terastia dania gia na exoune i dimosi ipalili epidomata, paroxes kai pronomia kai misthous pou den eixan pote i idiotiki ipalili. Kai tora mas irthe o logariasmos mazemenos gia ta dania dekaetion pou sinidrousane to terastio pelatiako kratos.

  Lene i anergia stous idiotikous ipalilous xtipai ta 700,000 atoma.Gia aftous, kouventa. Gia ta ekatontades magazia pou klinoun kathimerina, adiaforia.To mono pou kei ti kibernisi einai na perni dania epi dania gia na sindiri to terastio kratos sovietikis proelepsis. An einai dinaton na akoume sinexia to proklitiko *prepi na paroume tin tade dosi gia na plirosoume misthous kai sindaxis*, les kai oi oikonomies basizonte sto apolito kratismo.

 20. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 18/11/2011 16:01:48

  Υπάρχει η εξής παράμετρος. Μέχρι τώρα οι ΔΥ τον μισθό τους τον έπαιρναν "βρέξει-χιονίσει". Δηλαδή, ήξεραν πόσα θα πάρουν, και πόσα μπορούσαν να διαθέσουν για κατανάλωση, στεγαστικά κλπ. (Σε αντίθεση με τους ΙΥ που ζώντας στην αβεβαιότητα ήταν πιο κουμπωμένοι). Τώρα με το ενιαίο μισθολόγιο και τις περικοπές που ξεπερνάνε το 50% σε πάρα πολλές περιπτώσεις, καλώς ή κακώς, τραβήχτηκε το χαλί κάτω απ'τα πόδια των ΔΥ. Αυτό είναι το νόημα του διακανονισμού των στεγαστικών. Όποιος δεν βλέπει ότι αυτό θα ελευθερώσει λίγο χρήμα για να ενισχυθεί η καταρρέουσα αγορά, και προτιμάει να ψοφήσουμε όλοι μαζί αγκαλιά, τι να πώ...

 21. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 18/11/2011 16:10:51

  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΙΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

 22. Bohemian avatar
  Bohemian 18/11/2011 16:35:06

  Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα διευκολύνσεων από τις τράπεζες στα στεγαστικά δάνεια των ΔΥ αυτό πρέπει να ισχύσει για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων.
  Από την άλλη όταν μιλάμε για τον αριθμό των ΔΥ ας μη ξεχνάμε ότι από τις 600 χιλιάδες των μονίμων στο τέλος του 2011 οι μισοί απασχολούνται στο στρατό (200 χιλιάδες), στην αστυνομία (55 χιλιάδες χωρίς τους δημοτικούς αστυνομικούς) και τα λοιπά σώματα ασφαλείας.

 23. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 18/11/2011 17:01:18

  Εγώ μια απλή απορία έχω.Ολοι ξέρουμε ότι το δημόσιο στην Ελλάδα είναι το τεράστιο λάφυρο των κομμάτων από τη μια μεριά κι από την άλλη οι συνθήκες οι ίδιες δεν επιτρέπουν πια να το χρησιμοποιούν ως τέτοιο.Δε μπορούν να βρουν ένα κοινό τόπο για το πως πρέπει να ξαναστηθεί στα πόδια του το πτώμα τα 2 μεγάλα κόμματα που έχουν και την ευθύνη γι αυτή την κατάσταση?Μπορεί η επανίδρυση του κράτους να προχωρήσει χωρίς κοινή προσπάθεια όλων?Ποιός μου εγγυάται ότι αν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία δε θα δούμε ξανά το ίδιο έργο?Τα ίδια περί επανίδρυσης δεν έλεγε και ο Καραμανλής για να δούμε τελικά το δημόσιο να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο?Μπορούν οι ρήξεις που απαιτούνται να γίνουν πραγματικότητα από ένα μόνο κόμμα όση αυτοδυναμία κι αν έχει?Μιλάμε δε για ένα κόμμα του οποίου ο συνδικαλιστικός τομέας ήδη έχει δείξει τα δόντια του,δείτε τις πρόσφατες δηλώσεις του Μανόλη.

 24. k avatar
  k 18/11/2011 18:29:27

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ? ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

 25. Θέμις avatar
  Θέμις 18/11/2011 18:29:45

  Αφού πρώτα ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι δημόσια υπάλληλος, ότι ήμουν για χρόνια άνεργη και ότι προχθές πληροφορήθηκα την πρόθεση του εργοδότη μου να μειώσει το λειτουργικό του κόστος περιορίζοντας κατά 20% τις μισθοδοσίες, θα ήθελα να επισημάνω στους συνσχολιαστές του ιδιωτικού τομέα ότι τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, ανεξάρτητα από κομματικούς διορισμούς και άπειρες καταχρήσεις, υπήρξαν ανέκαθεν ασπίδα προστασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Όλοι αυτοί οι αργόμισθοι και μη δημόσιοι υπάλληλοι που μπορούν να απεργήσουν βοήθησαν ώστε εμείς οι υπόλοιποι να μην αμειβόμαστε με 400€ δουλεύοντας 12ωρο. Βοήθησαν στο να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες μεχρι την εποχή των μνημονίων ήταν απαραβίαστες, ως προς τις βασικές αμοιβές. Και θα μου αντιτείνει κανείς εύκολα: και η μαύρη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, οι απλήρωτες υπερωρίες κτλ; Εδώ έχουμε συλλογικά -πιστεύω- ευθύνη όλοι μας. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα, αλλά σχεδόν κανείς από μας δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο να καταγγείλει τις περιπτώσεις που ξέρει στην Επιθεώρηση Εργασίας.
  Αλλά αυτή τη διαίρεση των ανθρώπων σε κακούς επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι και καλούς επειδή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα δεν θα μπορέσω να την καταλάβω. Αυτή τη χαιρεκακία που εκφράζουν εδώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι την εκφράζουν και στη νοσοκόμα του δημόσιου νοσοκομείου που έχει να φροντίσει 30 ασθενείς μόνη της όταν νοσηλεύεται συγγενικό τους πρόσωπο ή την εκφράζουν στον κάκιστα πληρωμένο δάσκαλο του παιδιού τους;
  Έλεος με το διαίρει και βασίλευε. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όλοι δεν έχουμε λεφτά για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
  Όσο για τα δάνεια, νομοθετική ρύθμιση είναι απαραίτητη για τα δάνεια που χορηγήθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα δάνεια των τραπεζών δεν χρειάζεται να ρυθμιστούν με νόμο γιατί και οι τράπεζες θέλουν τα λεφτά τους και ξέροντας ότι δεν θα τα πάρουν από τους πελάτες τους που συρρικνώνεται το εισόδημά τους, κάνουν διακανονισμούς σε όλους. Και στους ανέργους.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Θέμις 18/11/2011 19:14:23

   Μπράβο Θέμιδα!
   Τα έγραψες πολύ όμορφα και σωστά!
   Οσο για τους διακανονισμούς από τις τράπεζες, οι όροι αυτών όταν γίνονται είναι σε τελική ανάλυση πάλι προς όφελός τους.
   Εχω ένα στεγαστικό του 2006 για αγορά επαγγελματικής στέγης. Τώρα τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ζήτησα ρύθμιση και μου είπαν ότι από επιτόκιο με βάση ΕΚΤ και χαμηλό spread τραπέζης θα το κάνουν με βάση euribor και spread διπλάσιο από το υφιστάμενο. Τους είπα ότι ή θα τη κάνουν με αυτό που έχουμε ή θα τους δώσω τα κλειδιά του ακινήτου. Προς το παρόν την απέρριψαν. Εχω σταματήσει να πληρώνω τη δόση και περιμένω να βάλουν μυαλό. Αλλιώς το ακίνητο πίσω κι ας κόψουν το λαιμό τους!

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Θέμις 18/11/2011 19:50:01

   Θέμιδα, κανείς δεν μίλησε για καλούς και κακούς. Εξίσου κακοί ή καλοί είναι οι μεν με τους δε. Υπάρχουν υπέροχοι Δ.Υ. και απίστευτα κοπρόσκυλα και στον ιδιωτικό τομέα, αν θέλεις να στο θέσω έτσι.

   Για εξυγείανση μιλάμε, όσοι τσιμπάμε και μιλάμε ακόμα για αυτό το θέμα. Κουραστήκαμε να κάνουμε αναφορές αλλά φαίνεται μας αρέσει.

   Εξυγείανση. Οχι 10 άτομα για εργασία που γίνεται με 3, όχι βόλεμα 50 ατόμων σε γνωστό δήμο της Χαλκιδικής για παράδειγμα, ώστε να πάρουμε ψήφους ενώ το μοναδικό πράγμα που κάνει ο εν λόγω δήμος είναι να μαζεύει λεφτά από την κατανάλωση νερού το καλοκαίρι, όχι 1500 οργανισμοί, επιτροπές, σουπα, μουπες, κλπ κλπ, όταν η δουλειά μπορεί να γίνει με τους -υπέροχους- μισούς ή τέλος πάντων λιγότερους.

   Δεν υπάρχει καμια χαιρεκακία, οι περισσότεροι εξάλλου αν το δούμε κι' αλλιώς έχουμε ΔΥ στην οικογένειά μας. Αν δεν καταλαβαίνεις, αν δεν καταλαβαίνουμε, τι σημαίνει εξυγίανση (μόνο και μόνο γι' αυτή μιλάμε) και ουστ στους περιττούς και άχρηστους, πάω πάσο.

 26. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 18/11/2011 18:37:33

  ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ...
  ΣΤΑ "ΦΟΡΟΔΑΝΕΙΑ" ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΙΣΟΥ.... "ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ"!!!

 27. k avatar
  k 18/11/2011 18:40:08

  Θέμις @ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.

 28. Γρύλλος avatar
  Γρύλλος 18/11/2011 18:59:25

  Καταλάβατε τώρα πώς κατάφερε να σταθεί δύο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου και πόσα περιθώρια επιβίωσης έχει τώρα η κυβέρενηση Παπαδήμου;

 29. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/11/2011 19:16:29

  Μα ...τις Τράπεζες εξυπηρετεί.
  Η επιμήκυνση ενός δανείου δεν είναι ...χαλάρωμα ή ανακούφιση.

  Από εκεί και πέρα δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ούτε του Δημοσίου ούτε του Ιδιωτικού τομέα.
  Απλά οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα και πετάνε πυροτεχνήματα μήπως και τσιμπήσει κάποιος.

  ΥΓ


  Πάρε για παράδειγμα την εφεδρεία. Διώχνει άτομα χωρίς κριτήρια ή αξιολόγηση ...και μην μου πει κανείς για το ΑΣΕΠ και γελάω...για να μην πούμε (που στη Συγγρού κοιμούνται) και είναι ένας ωραίος τρόπος να βρεθούν άτομα από τον ευρύτερο τομέα και Οργανισμούς στο στενό Δημόσιο από το παράθυρο.

  ή χρειάζεσαι κάποιον ή όχι και τον απολύεις. Τόσο απλά.

  Όμως πέρα από όλες τις αρχές της αξιολόγησης που δεν μπορείς να ...ισοπεδώνεις (για να το πω απλά) τι πέτυχε;
  Έριξε το δόλωμα που σε συνάρτηση με το μισθολόγιο έφυγαν περισσότεροι από όσους περίμενε και τώρα άρχισαν να σκέφτονται και να μιλάνε για αναβολές καθώς υπάρχουν Υπηρεσίες που αδειάζουν...μπείτε πχ Οικονομικών στη Λύση Σχέσης στη Διαύγεια .
  Οι άνθρωποι λοιπόν με την στρατηγική ότι του φανεί του Λωλοστεφανή διαλύουν τα πάντα ρίχνοντας τη χώρα σε ύφεση και στρέφοντας κοινωνικές ομάδες αντιμέτωπες για να σκεπάσουν τις επιτυχίες τους...

 30. Nik avatar
  Nik 18/11/2011 20:25:55

  "Καλώς τα παθαίνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι!"

  Αμ βέβαια, αφού περιμένουν να περάσει κλιμάκιο επιθεωρητών εργασίας αποτελούμενο από καλοπληρωμένους, μόνιμους, Δημόσιους Υπαλλήλους, που θα κάνουν την ΔΟΥΛΕΙΑ τους εξετάζοντας τις συνθήκες εργασίας. Τριανταπέντε χρόνια δουλεύω και δεν είδα ΠΟΤΕ κλιμάκιο επιθεώρησης! Στην Αγγλία δούλεψα τέσσερα χρόνια και είδα τουλάχιστον είκοσι ειθεωρήσεις.

  Αφήστε την πλάκα περί εργαζόμενου ΔΥ. Βόλεψη είναι, όχι δουλειά.

  Και τι έγινε με την Συνταγματική αρχή περί ισονομίας;

 31. k avatar
  k 18/11/2011 20:37:23

  Nik @ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΚΟΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΧΟΝTΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ''ΚΑΤΕΒΕΙ''. ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

 32. σπυρος avatar
  σπυρος 18/11/2011 22:06:38

  Πρίν απο πολύ καιρό, οταν υπήρξε αλλη μια ,ας το πούμε επίθεση, ενάντια στον κλάδο εργασίας μου,ειμαι Δ.Υ.,είχα κάνει μία παράκληση μην μπαίνετε στο καλά προσεδιασμένο πλάνο εξαθλίωσης της Ελλάδας, οπου το πρωτο βήμα ειναι ενας εργασιακός εμφύλιος.
  Στην συγκεκριμμένη περίπτωση Δ.Υ. εναντίον του Ι.Υ και αντίστροφα.
  Τότε είχα γράψει ΠΡΟΣΟΧΗ η σειρά στην ουρά της ανεργίας και του συσσιτίου ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ χωρις δυστυχώς να υπάρχει Ταμπελλίτσα μια για τους Δ.Υ και μια για τους Ι.Υ.
  Και λοιπον έδωσε διέξοδο στο Τ.Τ. και τι πάει να πεί αυτο?? παρηγορια στον άρρωστο αντι να χασει το σπιτι του σε ενα χρονο θα το χασει σε 2,3,4,?? αφου αργα ή γρήγορα δεν θα μπορεί να το πληρωσει και ο Σάλλας τον περιμένει στην γωνία.
  Και το ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ
  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ Η ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ........ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΙΔΗΣΗ

 33. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 18/11/2011 22:07:07

  Ολα αυτα δεν ειναι λιγο αντισυνταγματικα ; Δεν ειναι εναντια στην ισονομια, οταν χωριζεις τους μεν απο τους δεν. Η Ν.Δ με το φιλελευθερισμο διατυπωμενο στο καταστατικο της, θα βγει να μιλησει για την ισοτητα των πολιτων ή θα επιλεξει παλι τη στρατηγικη του δεν ειδα τιποτα δεν ακουω τιποτα.

 34. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 19/11/2011 03:00:29

  Εάν μιά μεγάλη επιχείρηση απέλυε μαζικά 30.000 υπαλλήλους της (και απειλούσε πολύ περισσότερους ακόμη), αυτό δεν θα ήταν ένα σημαντικό θέμα για σχολιασμό και ανησυχία??
  Λοιπόν, γιατί ενοχλείστε για την ευαισθησία που υπάρχει στην παρόμοια περίπτωση των Δ/Υ??
  Και ποιός σας λέει ότι όλοι μας δεν κλίμε για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και επαγγελματίες που υποφέρουν χωρίς δουλειά?
  Είναι τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας, δικοί μας άνθρωποι ανάμεσά τους.
  Δυστυχώς όμως, βλέπω ότι με τις απολύσεις των Δ/Υ πολλοί θα είναι αυτοι που θα χαίρονται...
  "Να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα..."

 35. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 19/11/2011 22:17:51

  Συφχωρήστε μου, που θα παρέμβω στο υπαλληλικό κουσκούς αλλά, σαν ελεύθερος μικρομεσαίος, μπορώ να προσθέσω μια ακόμη εικόνα: Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, το ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έκλεισαν λόγω κρίσεως είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό των ΙΥ, που απολύθηκαν. Και ούτε στηρίζονται με επιδόματα ανεργίας (παρ'ότι πλήρωναν τον ΟΑΕΔ επί δεκαετίες) ούτε με ευεργετικές ρυθμίσεις. Εύλογα συμπεραίνουμε ότι, για κάθε μία επιχείρηση που έκλεισε αντιστοιχούν δύο στα πρόθυρα και προ πολλού ζημιογόνες.
  Ξέρετε, φίλοι μισθωτοί, τι σημαίνει ζημιογόνες; Σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πας, έστω και πετσοκομένο μισθό στο σπίτι σου αλλά, αντίθετα, παίρνεις από το σπίτι σου για να συντηρήσεις την μόνη δουλειά που ξέρεις, μήπως και ξαναζωντανέψει κάποτε ή, τουλάχιστον, για να προλάβεις να ρευστοποιήσεις ότι είναι δυνατόν να ρευστοποιηθεί μέχρι το λουκέτο, ώστε να μειώσεις τα, δεδομένα, χρέη σου, το μόνο που κουβαλάς στο τέλος στο σπίτι σου.
  Αυτούς λοιπόν να κλαίτε περισσότερο. Και ας "φωνάζουν" λιγότερο απ' όλους...

 36. katerina konstantinidou avatar
  katerina konstantinidou 20/11/2011 00:35:16

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και δυστυχώς τον διαχωρισμό των ελλήνων σε πολλές κατηγορίες κατά παράβαση του συντάγματος. Δεν φταίει όμως το υποκείμενο που το εκστόμισε, αλλά η δικαστική εξουσία που τάχα μου είναι ανεξάρτητη και προστατεύει τους πολίτες από νόμους που καταπατούν το σύνταγμα την ισονομία μεταξύ των πολιτών, την ισότητα και τη διακιοσύνη. Η δικαστική εξουσία φταίει που αφήνει αυτά τα ανδρείκελα να κάνουν οτι γουστάρουν και οτι τουσ συμφέρει.

  Και κάτι που δεν θα διαρέσει τους έλληνες σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους (πόσο η κάθε πλευρά σκέφτεται μόνο τον εαυτό της φαίνεται από το γεγονός, οτι ποτέ μα ποτέ κανείς δεν αναφέρεται και στους ελεύθερους επαγγλεματίες!!!!): Πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε αβάσταχτους φόρους για να δωθούν πακέτα διάσωσης στις τράπεζες: πόσο κορόιδα μας θεωρούν-και προφανώς είμαστε-που σώζουμε αυτούς στους οποίους θα παύαμε να χρωστάμε δεκάρα τσακιστή αν δεν τους σώζαμε: γιατί θα κλείνανε!!! Αλλά όχι, είμαστε υπεράνω εμείς οι έλληνες: και θα σώσουμε τις τράπεζες και θα πληρώσουμε και τα δάνεια που τους έχουμε έτσι κι αλιώς χρυσοπληρώσει!!!. Άν θέλουν οι τράπεζες να τισ σώσουμε τότε να μας διαγράψουν αυτά που τουσ χρωστάμε, αλλιώς στο άρθρο 99 και καλό μνημόσυνο!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.