26/07/2009 23:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φρενήρεις προσπάθειες για το εμβόλιο της γρίπης.Σε μια φρενήρη προσπάθεια προκειμένου να εμβολιασθεί όσο το δυνατό περισσότερο μέρος του πληθυσμού εναντίον της «γρίπης των χοίρων» πριν από τον  χειμώνα, πολλές Ευρωπαίες κυβερνήσεις δηλώνουν πως θα επιταχύνουν τις δοκιμές των νέων εμβολίων , προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς αναφορικά  με την ασφάλεια και τη δοσολογία των εμβολίων.

Η αρμόδια  αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε ήδη στην επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης των εμβολίων για την συγκεκριμένη γρίπη και κράτη όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Σουηδία αλλά και η Ελλάδα δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε εμβολιασμούς μόλις δοθεί το πράσινο φως, δηλαδή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο επικεφαλής ειδικός επί της γρίπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πάντως για τους πιθανούς κινδύνους που εμπεριέχουν τα μη δοκιμασμένα εμβόλια αλλά δεν προχώρησε σε κριτική εναντίον της ευρωπαϊκής προσέγγισης στο ζήτημα. Όπως είπε «ένα από τα σημεία στα οποία δεν χωράνε συμβιβασμοί είναι η ασφάλεια των εμβολίων. υπάρχουν τομείς που μπορείς να κάνεις οικονομία και άλλοι οι οποίοι δεν προσφέρονται για οικονομία.»

Πηγή: Associated Press

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.