#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2010 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορτηγατζήδες: "δεν κάνουμε πίσω"Με τη φράση «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» η συντονιστική επιτροπή αγώνα των μεταφορέων, έδωσε το στίγμα των προθέσεων για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, γίνεται λόγος για ενταφιασμό του κλάδου, για αδιαλλαξία της κυβέρνησης και εμπαιγμό των επαγγελματιών μεταφορέων, ενώ κατηγορείται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για υπαναχώρηση και ότι η επιστολή που τους έστειλε σήμερα το πρωί δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος ότι στη διάρκεια της Πανελλαδικής συνάντησης ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε ψηφοφορία, καθώς η πρόταση που διατυπώθηκε να στηθούν κάλπες απορρίφθηκε διά βοής, ενώ δια βοής ελήφθη και η απόφαση, αν και σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος, στη συνάντηση υπήρχε ένα ποσοστό περίπου 40% που επιθυμούσε να σταματήσει η κινητοποίηση.

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ομάδα μεταφορέων επιχείρησαν να εμποδίσουν την επιβίβαση φορτηγών με εμπορεύματα για τα νησιά σε πλοία της ακτοπλοΐας. Τελικά, με την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε και χρήση χημικών, τα φορτηγά επιβιβάστηκαν στα πλοία.

Η επιστολή Ρέππα

Επιστολή, με την οποία δεσμεύεται και γραπτώς για τα τρία βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, δηλαδή το αναπτυξιακό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, απέστειλε σήμερα, Παρασκευή προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδικών μεταφορών, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, ύστερα και από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ειδικότερα για το φορολογικό, στην επιστολή του ο κ.Ρέππας αναφέρει ότι σταδιακά καταργείται ο φόρος υπεραξίας κατά τη μεταβίβαση των αδειών στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και μηδενίζεται την 1/1/2013.

Δίνεται δυνατότητα στους κατόχους αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης να αποσβέσουν την αξία της άδειας τους, αφαιρώντας την από τα ακαθάριστα έσοδα, κάθε έτος για περίοδο από 3 έως και 7 χρόνια και με τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι.

Εάν σε κάποιο έτος οι μεταφορείς δεν έχουν φορολογητέα κέρδη επιτρέπεται να μεταφέρουν το δικαίωμα της απόσβεσης στα επόμενα χρόνια (μέχρι τα 7).

Στην περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα μεταβιβασθεί η άδεια, τότε το υπόλοιπο της απόσβεσης μπορεί να μεταβιβασθεί προς όφελος των νέων ιδιοκτητών.

Σε περίπτωση σύνταξης δίνεται το δικαίωμα να κάνουν χρήση του υπολειπόμενου ποσού της αξίας της άδειας για απόσβεση.

Ειδικά για τους μικρούς νομαρχιακούς μεταφορείς προβλέπεται προσαύξηση των ποσών απόσβεσης της άδειας κατά 50%.

Η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή αντισταθμίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την μείωση της άυλης αξίας των αδειών και θα συμπεριληφθεί σε επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών.

Για το ασφαλιστικό σημειώνει ότι:

-Οι ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΑ πριν το 1993, που συνταξιοδοτούνται από 1/1/2011 και εφεξής από τον ΟΑΕΕ, για τον υπολογισμό της σύνταξης εντάσσονται από την ΠΟ3 κατηγορία στην ΠΟ5 για τα χρόνια που έχουν συμπληρώσει στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

-Η ένταξη στην κατηγορία αυτή γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και καταβολή πρόσθετης εισφοράς 250 ευρώ για κάθε έτος ασφάλισης που έχει συμπληρωθεί στο ΤΣΑ μέχρι 31/12/2006.

-Για τα έτη από 1/1/2001 και εφεξής η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τις κατηγορίες στις οποίες έχουν ενταχθεί οι παραπάνω ασφαλισμένοι (ΠΟ4 και ΠΟ6).

-Η καταβαλλόμενη σύνταξη και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται στο 2% για κάθε έτος ασφάλισης για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014.

-Με τη ρύθμιση αυτή οι δικαιούχοι με 35 χρόνια ασφάλισης θα λάβουν σε ετήσια βάση αύξηση ύψους 2350 ευρώ. Οι έχοντες περισσότερα χρόνια ασφάλισης θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν σε νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας εντός του έτους.

Τέλος για την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο στην επιστολή αναφέρεται ότι στο σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα προβλέπεται για πρώτη φορά η υπαγωγή σε αυτόν επενδυτικών σχεδίων στον τομέα των μεταφορών, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του νέου νόμου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών από εξειδικευμένα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στον νέο αναπτυξιακό νόμο που καταθέτει άμεσα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς επίσης και τις κανονιστικές αποφάσεις για εξειδίκευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Όπως είναι φανερό, με τα παραπάνω, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», καταλήγει η επιστολή του κ.Ρέππα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/09/2010 14:17:22

  Ζήτω η Ελλάς.

  Θα πρέπει να σταθούμε πολύ πιο δυνατά στο πλευρό τους.

  Και θα πρέπει οι φορτηγατζήδες να μην κάνουν πίσω μέχρι να βάλουν οι της κυβέρνησης στο χέρι και άλλα επαγγέλματα. Τότε είναι που θα αποκτήσουν συμμάχους. Βέβαια, αυτό θέλει πολλή υπομονή. Αλλά στο τέλος θα δουν φως.

  Όπως οι βάτραχοι που έπεσαν στο γάλα. Πάλη ενάντια στο φαινομενικά αδύνατο. Δεν μπορούσε να ανεβεί την καρδάρα τα δύο βατράχια. Το ένα κουράστηκε γρήγορα "δεν αντέχω άλλο" είπε και αφέθηκε και πνίγηκε. Το άλλο συνέχισε να χτυπιέται. Να χτυπιέται, να χτυπιέται. Όλη νύχτα χτυπιόταν. Κάτι μπορεί να γίνει, σκεφτόταν. Το πρωί βρέθηκε σωσμένο πάνω σε έναν σωρό από βούτυρο...

  • Enzo avatar
   Enzo @ Επώνυμος 24/09/2010 15:09:14

   επωνυμε ζητω η ελλας δεν λεω, αλλα απο δευτερα διωχνω κοσμο, σφραγιζονται επιταγες και εγω ο τελευταιος θα κλεισω την πορτα.
   τελειωσαμε ολοι, αυτο ηταν.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Enzo 24/09/2010 15:49:19

    @Enzo

    ωχ!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Enzo 24/09/2010 15:55:46

    Κι εσύ έχεις δίκιο, τι να πω...

    Δεν είμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς ακόμη σε κατάσταση "όλα για όλα". Οπότε δεν είναι δυνατόν να ταυτιστεί η δράση όλων μας...

    Τι να πω ειλικρινά δεν ξέρω. Ο Θεός βοηθός...

 2. Enzo avatar
  Enzo 24/09/2010 15:53:41

  μεγαλο προβλημα χωρις πλακα και οχι μονο εμεις αλλα πολυς κοσμος παει για λουκετο.ειναι οριακα τα πραματα.
  εχουμε παθει μεγαλη ζημια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Enzo 24/09/2010 16:13:07

   Αν υποθέσουμε ότι μιλούσαμε μόνον για εσωτερικής κατανάλωσης οικονομία, θα μπορούσαμε θεωρητικά να πάμε όλοι σε γενικό σταμάτημα της δραστηριότητάς μας. Τρώμε ότι βρούμε για μερικές μέρες/βδομάδες/μήνες και όταν σταματήσουν να σκοτώνουν τη χώρα επανερχόμαστε.

   Τώρα όμως εσείς είστε εξαγωγική επιχείρηση. Δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να περιμένει εσάς που σας μπλοκάρουν οι φορτηγατζήδες, ούτε να σας κατανοήσει. Και έχουν φυσικά δίκιο.

   Από την άλλη, όσο κι αν προσωπικά είμαι διατεθειμένος και για θυσίες προκειμένου να βοηθήσω τους φορτηγατζήδες, αυτό ωστόσο δεν μπορεί να το απαιτήσει κανείς από το διπλανό του...

   Μιλάμε για το απόλυτο αδιέξοδο...

   • Enzo avatar
    Enzo @ Επώνυμος 24/09/2010 16:19:24

    3.000 τονοι υλικο ετοιμο προς εξαγωγη.
    δεν φορτωνεις, δεν πληρωνεσαι. απλα πραματα.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Επώνυμος 24/09/2010 16:34:48

    Ούτε και εγώ έχω πρόβλημα, να σταματήσω να εισπράττω για όσες ημέρες χρειαστεί να δημιουργηθεί η δυναμική που θα επιφέρει μία λύση για όλους.
    Είμαι λιτοδίαιτος εάν χρειαστεί, εάν μου κόψουν το ρεύμα θα το συνδέσω μόνος μου και ας πληρώσω πρόστιμο μετά, θα πάρω το λεωφορείο, και θα αράξω σπίτι μου διαβάζοντας.
    Όταν όμως θα έρθει η στιγμή που οι πελάτες μου πλέον θα μου πούνε ότι ακυρώνουνε τις παραγγελίες, τότε να είσαι σίγουρος ότι η ζημιά που θα μου γίνει δεν θα είναι αναστρέψιμη, με βάση την κατά 50% πεσμένη κίνηση που έχω σε σχέση με πέρισυ, που σημειωτέον ήταν 30% λιγότερη από το 2008!
    Διότι όχι μόνον δεν παίρνω νέες παραγγελίες αλλά, δεν εκτελώ τις υπάρχουσες, δεν εισπράττω για να χρηματοδοτήσω τις εκκρεμείς, και θα πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου πλέον περιμένοντας να πουλήσω, όταν και εάν, τα υπάρχοντα εμπορεύματα, και με δεδομένο ότι θα πρέπει να ταιριάζουν στις ανάγκες των νέων πελατών.
    Όπως καταλαβαίνεις, κεφάλαιο κίνησης από τράπεζα είναι ανέκδοτο σήμερα.
    Για να καταλάβεις και το πρόβλημα της εσωτερικής οικονομίας.
    Τελικά το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι τα κλειστά επαγγέλματα, ή και αυτοί που εξαρτώνται από αυτά;

 3. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 24/09/2010 16:06:45

  Το τραγικό πρόβλημα που αναφέρει ο Enzo, δεν είναι σήμερα η εξαίρεση.
  Με το κλείσιμο των επιχειρήσεων, με το σφράγισμα των επιταγών, με τα χρέη στην Εφορία, με τις αγωγές των εργαζομένων ο επιχειρηματίας πλεόν είναι στοχοποιημένος και στιγματισμένος.
  Ποιος θα τον αποκαταστήσει, όταν θα έρθει το περιβόητο άλλο μείγμα της οικονομίας;
  Πως θα ξεκινήσει και πάλι, εάν έχει κουράγιο;
  Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι μεν, αλλά όσο νυχτώνει το........
  Με βόλτες και επισκέψεις δεν λύνεται το πρόβλημα.
  Εκτός και εάν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, μακάρι, και δεν το έχουν ανακοινώσει.
  Ο καλός ο λόγος και η συμπόνοια, ταιριάζουν στον ετοιμοθάνατο.
  Τέτοιοι είμαστε;

 4. TUTU avatar
  TUTU 24/09/2010 16:12:18

  Εχει δικιο ο Enzo γιαυτο πρεπει να να ερθουν σε επαφη με το προεδρειο των φορτηγατζηδων οι αμεσα θιγομενοι και να κανονισουν οταν ληξει η κινητοποιηση αμεση προτεραιοτητα σε αυτους και μειωμενα ναυλα σε οσους εχουν παθει ζημιες . Ρε παιδια ο ενας κλαδος να βοηθαει τον αλλον.Η κοινωνια μια οικογενεια ειναι. Και κατι αλλο Πως μπορει ο κοσμος να στηριξει τις επιχειρησεις αυτες που τραβανε ζορια τωρα με τους φορτηγατζηδες ?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ TUTU 24/09/2010 16:14:07

   Να δούμε μήπως θα μπορούσαν να βοηθηθούν κατ' εξαίρεση οι εξαγωγικές επιχειρήσεις; Και η εσωτερική οικονομία ας μπλοκαριστεί για λίγο καιρό.

 5. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 16:17:46

  ο κύριος που γράφει απερίσκεπτα "Θα πρέπει να σταθούμε πολύ πιο δυνατά στο πλευρό τους...." είτε είναι εκτός πραγματικότητας, είτε αδιαφορεί πλήρως για το σύνολο της κοινωνίας, υπερασπιζόμενος συντεχνιακά συμφέροντα....

  @ Enzo...λυπάμαι....μακάρι να λυθεί το συντομότερο το θέμα...είναι κρίμα για εσένα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που είστε δέσμιοι συντεχνιακών συμφερόντων....

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 24/09/2010 16:30:14

   το υπουργειο και ο υπουργος δεν εκτιμησαν σωστα την κατασταση και δεν την χειριστηκαν καλα. φταινε και αυτοι και μαλιστα παρα πολυ.
   δουλειες του ποδαριου σε ενα τοσο μεγαλο θεμα οπως η απελευθερωση δεν γινεται!

  • akatanomastos avatar
   akatanomastos @ δαιμονάκι 24/09/2010 17:10:24

   @δαιμονακι
   Κατ αρχην και οι φορτηγατζηδες ειναι ανθρωποι και καπου εχουν δικιο κι αυτοι και η μονη τους αμυνα ειναι να κλεινουν τους δρομους αφου κανενας ή ελαχιστοι ειναι μαζι τους!! Εγω προσωπικα τους ριχνω δικιο αν και καταλαβαινω την ταλαιπωρια που παιρναει ο κοσμος!
   Τελος @δαιμονακι οταν εσενα σου κοψουν χρηματα και σου στερησουν τα δικαιωματα σου μην απεργησεις και μην αντιδρασεις ειμαι σιγουρος οτι τα εχεις φαει μαζι με τον παγκαλο.
   Κατσε να υπομεινεις τη μοιρα σου χωρις αντιδραση!!!

 6. Enzo avatar
  Enzo 24/09/2010 16:21:14

  παιδια δικιο εχουν και οι φορτηγατζηδες, εμεις τους καταλαβαινουμε απολυτα, καθε μερα μιλαω με τα παιδια.
  απλα θα μας παρει ολους η μπαλα ετσι οπως παμε.και αυτους και εμας.

 7. tamam_87 avatar
  tamam_87 24/09/2010 16:29:15

  Εχω 25 ατομα προσωπικο. Χρησιμοποιω Logistics. Εχουμε να δουμε διανομεα απο την δευτερη μερα της απεργιας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ !!!! Για εισπαραξεις και πληρωμες υποχρεωσεων, δεν γινεται συζητηση.
  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ. !!!!!
  Γιατι δεν μας δινει ο καθε Ρεππας, που συνδιαλεγεται πανω στην πλατη μας, τα λεφτα, και ας κρατησει ποζα οσο καιρο θελει.
  Και αν νομιζει κανεις, οτι με το ανοιγμα του επαγγελματος, θα πεσουν οι τιμες......... ειναι βαθεια νυχτωμενος............
  " εδω ειναι βαλκανια, δεν ειναι παιξε γελασε "

  • Enzo avatar
   Enzo @ tamam_87 25/09/2010 08:53:38

   ρε φιλε γιατι δεν μαζευομαστε ολες οι εταιρειες και να παμε στο υπουργειο να τους πλακωσουμε στις φαπες?
   ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω απο δευτερα.

 8. TUTU avatar
  TUTU 24/09/2010 16:39:02

  Ρε παιδια ΕΛΛΑΔΑ οι ανθρωποι ειναι και τα εργα τους. Δεν ειναι οι πετρες και τα πευκα . Τετοια εχει και στην σουηδια και μαλιστα ολοισια. Αμα αρχιζουμε και σκοτωνομαστε μεταξυ μας οι περισσοτεροι θα (ξανα)φυγουν για το Τοροντο και για τη terra del fuego . Οχι ο ενας κλαδος να γραφει στα α***α του τον αλλο . Τον θελουμε και για αυριο. Δεν μπορει να μην βρισκουνε μεταξυ τους μια λυση

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ TUTU 24/09/2010 18:29:13

   Σωστα

 9. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 24/09/2010 17:44:59

  @ akatanomastos....Θα σε ρωτήσω κάτι απλό που πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις....οι οδηγοί των φορτηγών συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών και συμμετέχουν σε αυτές?

  • akatanomastos avatar
   akatanomastos @ δαιμονάκι 25/09/2010 11:22:33

   Ρε δαιμονακι αφου τους ιδιοκτητες πλητει το νομοσχεδιο!!!δεν γνωριζω αν οι οδηγοι συμφωνουν!!!

 10. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 24/09/2010 19:12:40

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΙΜΟΝΟΚΤΟΝΟΥΝΤΑ ΛΑΟΥ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΌΠΩς ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΕΥΤΟΧΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΒΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΩΝΗΜΕΝΩΝ ΚΙΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Ο ΝΕΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

  • TUTU avatar
   TUTU @ ΓΙΩΡΓΟΣ 24/09/2010 19:57:41

   Σωστος Εδω που εφτασαν τα πραγματα μονο ηττες περιμενουν τον νεο τσολακογλου. Ντου απο παντου στην κυβερηση που διαπραγματευτηκε την μεγαλυτερη εθνικη συμφορα των τελευταιων 60 χρονων χωρις ομως ειδικη ομαδα διαπραγματευτων, απο καποιον που δεν ειναι οικονομολογος και απο καποιον απειρο μαθητευομενο μαγο, και μαλιστα χωρις να τηρουνται πρακτικα των παζαριων που γινοντουσαν σε βαρος της χωρας μας και των παιδιων μας.ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΑΝ. Αλλα σιγα μην κρατησαν . Μ**κες ειναι ?

 11. ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ avatar
  ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 24/09/2010 20:27:05

  Αφού είναι καλό πράγμα τα κλειστά επαγγέλματα να κλείσει και το δικό μου επάγγελμα. Κανένας άλλος να μην μπορεί να χτίζει σπίτια παρα μόνο το συνάφι μου. Τα προηγούμενα χρόνια χασάπηδες, φορτηγατζήδες, δημόσιοι υπάλληλοι, αλβανοί, γίνανε εργολάβοι. Τώρα δεν έχει μεροκάματο...

 12. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 24/09/2010 20:56:07

  ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΝΟΩΝ...ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΖΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΑΛΛΕΝΑΚΙ."ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ COSCO,THΣ DANZAS,ΤΗΣ SCHENCER Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ 30000 ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙΑ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ".ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΛΠ .
  ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ 'ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΙΣ ΚΑΥΣΙΜΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

 13. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 24/09/2010 21:07:38

  *ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ(ΑΛΛΕΝΑΚΙ)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 24/09/2010 21:20:57

   ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΥΜΦΟΡΑ
   (copyright: AΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ)

 14. Enzo avatar
  Enzo 24/09/2010 21:45:05

  απο την επομενη εβδομαδα αμα δεν γινει κατι μεσα στο σαββατοκυριακο και δεν ληξει η απεργια παμε για τον χορο του Ζαλογγου πολλες εταιρειες.
  κλαφτα χαραλαμπε.
  μπλεξαμε με τους τρομπες του Θασοκ!

 15. δημης avatar
  δημης 24/09/2010 22:44:56

  "Επιστολή, με την οποία δεσμεύεται και γραπτώς για τα τρία βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, δηλαδή το αναπτυξιακό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό, απέστειλε σήμερα, Παρασκευή προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδικών μεταφορών, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, ύστερα και από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία."
  ΑΠΟΡΙΑ ΑΦΕΛΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ Δ Ε Ν ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΟ ;;;

 16. Enzo avatar
  Enzo 24/09/2010 22:56:42

  τα εκανε σκατα το υπουργειο λεμε και πηρε και εμας στον λαιμο μας , ενα σωρο εταιρειες.
  ουτε εγω ξερω τι θα κανω αμα συνεχιστει η ζημια που παθαινουμε.
  θα δειτε τρελες σκηνες απο δευτερα στις τηλεορασεις σας.

 17. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 25/09/2010 01:26:10

  απελευθέρωση είναι να μπορεί ο καθένας να βγάζει άδεια με χαμηλό κόστος.....

  όταν σου λέει ότι πρέπει οπωσδήποτε με το νέο νόμο να ενταχθείς σε μεγάλο τράστ , σε μεγάλη μετοχική εταιρία, να ενωθείς με άλλους πολλόυς......είναι αυτό απελευθέρωση ή είναι προσπάθεια περεταίρω κλεισίματος , με στόχο την μεγιστοποίηση των εταιριών μεταφοράς έτσι ώστε τελικά να μείνουν μερικές τεράστιες και οι μικοί να πάνε σπίτια τους;;;;


  ας χαμηλώσει όσο θέλει το κράτος το κόστος της άδειας μέσα σε μιά πενταετία.....τα άλλα ας τα αφήσει να τα ρυθμίσει η αγορά......

 18. φορτηγατζης avatar
  φορτηγατζης 25/09/2010 11:00:57

  το επαγγελμα του αυτ/στη ειναι το πρωτο που θιγεται.ερχονται κατεγιδες σε παρα πολλα ακομα. μοιωσαν τους μισθους τις συνταξεις,600.000 ανεργοι και το επιδομα θα το παιρνουν επιλεκτικα αναλογα την φορολογικη δηλωση..
  το ξερω οτι αυτη την περιοδο πολλοι ειναι αυτοι που υποφερουν απο την απεργια των αυτ/στων. θελω να πω συγνωμη σε οσους θιγονται πχ[enzo]και ευχαριστουμε για την στηρηξη , αλλα πρεπει να καταλαβετε οτι ειναι θεμα επιβιωσης. μην ακουτε τους δημοσιογραφους ,ειναι κυβερνητικοι εκπροσωποι.τελος πιστευω οτι αν ηταν και οι θιγομενοι κλαδοι μαζι μας και οχι απεναντι, τοτε θα ηταν ποιο ευκολο για ολους να τελειωσει αυτο και να τους κοπει η ορεξη για τους επομενους.

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ φορτηγατζης 25/09/2010 13:20:29

   Το πρόβλημα δεν είναι οι κλαδοι που είναι απέναντι, αλλά οι κλάδοι που θίγονται με άμεση καταστροφή.
   Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, και είναι φυσικό να προκαλούνται τριβές.
   Αυτό που θα ήθελα να καταλάβεις είναι, ότι όταν σπάσει η αλυσίδα υπάρχει η δυνατότητα να επανακολληθεί στο ίδιο σημείο, αλλά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να πεταχτεί ένας κρίκος εάν έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά.
   Το σύστημα έτσι δούλευε πάντα.
   Εσείς αντιμετωπίζετε τον κίνδυνο της αφάνειας σε λίγα χρόνια, ενώ εμείς άμεσα.
   Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κατηγορήσω εσάς για τον αφανισμό μου ως κύριους υπαίτιους.
   Αλλά μην μου πεις ότι, όταν ξεκινήσατε τον αγώνα σας, σκεφθήκατε και όλες τις συνέπειες.
   Δυστυχώς στην Ελλάδα η έννοια συλλογικότητα δεν υπάρχει πλέον στο μυαλό μας.
   Μπλέξαμε όπως λέει και ο enzo, και δύσκολα θα ξεμπλέξουμε.
   Ας γίνει το καλύτερο δυνατόν, για τους περισσότερους.

  • Enzo avatar
   Enzo @ φορτηγατζης 25/09/2010 13:46:47

   φταιει ο υπουργος και το υπουργειο του ετσι οπως τα εκαναν, αλλα εμεις ειμαστε στην μεση και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.
   την δουλεια μας θα χασουμε και εμεις στο τελος.
   ο ρεππας παιζει τον μαγκα στις πλατες μας.
   φαυλος κυκλος.

 19. napo98 avatar
  napo98 25/09/2010 13:04:39

  ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ
  Αντε να δουμε ποτε θα καταλαβουν μερικοι οτι αυτη η απεργια εχει να κανει πρωτιστως με εργασιακα δικαιωματα αυτοαπασχολουμενων και οχι με το ανοιγμα ή οχι.
  30.000 μεμονωμενοι αυτοκινητιστες ονομαζονται μονοπωλιο και συντεχνια.Σκεφτητε το, 30.000 ΜΕΜΕΟΝΩΜΕΝΟΙ και με εργο να καλυπτει το 50 με 60% του στολου των φορτηγων.Εδω πευτουν κορμια για ενα δρομολογιο(ουτε λογος για ολοκληρο μεροκαματο) και επιμενουμε να μιλαμε για μονοπωλιακες τακτικες.
  Ακομα κι αν δεν ενδιαφερει καποιους το θεμα αμμεσα ή εμμεσα φτανει να παρακολουθησει τους μεγαλοδημοσιογραφους αναλυτες(μεγαλους τους κανει ο
  μισθος ή οι μισθοι τους)και θα καταλαβει την προσπαθεια να στραφει ο ενας απεναντι στον αλλο.
  Αγαπητοι συμπολιτες εγω δεν κανω αποχη απο την εργασια μου(φορτηγατζης ειμαι)κανω ΑΠΕΡΓΙΑ και κανω μια απεργια γιατι περα απο τα δικαια του κλαδου μου ΟΦΕΙΛΩ στα 3 αγγελουδια που προσπαθω να μεγαλωσω να μην πεσω
  αμαχητι σ'αυτους που κανουν τα ακριβως αντιθετα απο αυτα που υποσχονται
  με αξιοσημειωτο κυνισμο θεωροντας με απλο αριθμο σε στατιστικες.
  Ας βοηθησουμε να κρατησουμε ψηλα το κεφαλι,με θυσιες προς την επομενη μερα οχι ομως με ισοπεδωση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ napo98 25/09/2010 13:29:33

   Είμαστε μαζί σας.
   Σε λίγο θα είμαστε όλοι φορτηγατζήδες, λίγοι το έχουν καταλάβει αυτό.
   Απαιτούν από εσάς να αυτοκτονήσετε ομαδικά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 25/09/2010 13:40:29

    Πολύ χειρότερα δε, oυσιαστικά απαιτούν από σας να είχατε πουλήσει τις άδειες και τα φορτηγά και να είχατε αλλάξει επάγγελμα στα 40 σας, όταν ψηφίστηκε πριν από 10 χρόνια η Οδηγία Μπόλκενστάιν, που ισοπέδωσε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην Ευρώπη,

    και η οποία ντιρεκτίβα: ΕΞΑΙΡΕΙ ΡΗΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!!! αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια του κάθε έθνους κράτους να αποφασίσει για την "απελευθέρωση".
    [βλ. ομιλία Στυλιανίδη στη Βουλή προχθές]

    Δλδ. είναι σαν να απαιτούσαμε από τις Ελληνικές βιοτεχνίες να κλείσουν και να παραδοθούν αμαχητί!!! από τότε που ήρθη ο προστατευτισμός και ενέσκηψε η κινεζική λαίλαπα των εισαγωγών!!! [εδώ και δέκα χρόνια περίπου].

    Οι οδηγίες Μπόλκενστάιν [flexicurity, απελευθέρωση της αγοράς, της αγοράς εργασίας και της εργασιακής ασφάλισης] ψηφίζονται ΚΑΙ για να ακυρώνονται με αγώνες!!

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ αλλενάκι 25/09/2010 19:27:53

    +1000.

 20. napo98 avatar
  napo98 25/09/2010 18:51:44

  αλλενακι ειλικρινα σ΄ευχαριστω.Ανεξαρτητα απο τις κομματικες αποχρωσεις
  του καθε ενα απο εμας ειναι πιστευω χρησιμο να δει την επιμαχη συνεδριαση της βουλης των ελληνων οπου ΟΛΑ τα κομματα της αντιπολιτευσης ζητησαν αιτιολογοντας με τον πιο κατηγορηματικο τροπο
  ολα αυτα που οι συνδικαλιστες μας προσπαθουσαν ματαια να επικοινωνησουν στους συμπολιτες τους μεσω ΜΜΕ.
  Οι σοσιαλιστες δεν αλλαξαν ουτε κομμα απο το νομοσχεδιο το οποιο φεραν προς ψηφιση μια νυχτα περα απο καθε διδαδικασια(βλ.ανοιχτη διακυβερνηση) που οι ιδιοι υπερηφανευονταν οτι θα ακολουθουσαν.
  Μιλαμε για την πιο βιαιη προσαρμογη που επιχειρειται στα χρονικα,για ενα νομο που ερχεται να απαξιωσει οχι μονο άυλες αξιες αλλα,το πιο συμαντικο για μενα,ερχεται να απαξιωσει εναν επαγκελματικο χωρο με προσφορα και να στηλει ενα μεγαλο αριθμο επαγκελματιων στην ανεργια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.