21/11/2008 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορομπηχτικός προϋπολογισμός χωρίς προοπτική

Χωρίς εκπλήξεις και πιστός στη νεοσυντηρητική λογική, δηλαδή έωλος και γεμάτος λογιστικές αλχημείες αλλά φορτωμένος με φόρους και με την ανυπαρξία κοινωνικών παροχών είναι ο προϋπολογισμός του 2009 που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Επιπλέον, όχι μόνο δεν έχει όραμα και προοπτική, αλλά δεν στήνει κανένα ανάχωμα στη διεθνή κρίση, ενώ  με τις ανεδαφικές του προβλέψεις θα καταλήξει σε ναυάγιο, όπως προεξόφλησε έμμεσα ο ίδιος ο υπουργός.

Οι υποσχέσεις για στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας, ηχούν ως ανέκδοτο καθώς ο προϋπολογισμός προβλέπει συμπίεση των κοινωνικών κονδυλίων, αυξήσεις - ψίχουλα για τους φτωχούς, τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, ενώ οι δαπάνες για ασφάλιση, περίθαλψη, υγεία και παιδεία συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο σε αντίθεση με φορολογικά βάρη που διογκώνονται σε επίπεδα ρεκόρ με τους πρόσθετους φόρους να αγγίζουν τα 7,1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2009 τα φορολογικά έσοδα θα διαμορφωθούν στα 60,915 δις. ευρώ από 53,820 δις. ευρώ φέτος (επιπλέον 7,095 δις. ευρώ), με τα περισσότερα από τα πρόσθετα έσοδα να προέρχονται από τους άμεστους φόρους (4,080 δις. ευρώ) που αφορούν κυρίως στη φορολογία εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων καθώς και τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων λόγω ΕΤΑΚ.

Το επιπλέον ποσό της τάξης των 3,015 δις. ευρώ θα πληρώσουν οι καταναλωτές για αγορές αγαθών και υπηρεσιών μέσω του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα, τα ποτά, τα τσιγάρα, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.           

Αυτοί που θα φορτωθούν τα νέα φορολογικά βάρη είναι κυρίως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες οι οποίοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος ύψους 1,105 δισ ευρώ, κυρίως λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ   και επιβάλλεται φόρος 10% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος

Επίσης,  όσοι έχουν και άλλα ακίνητα πέραν πρώτης κατοικίας καθώς θα κληθούν να πληρώσουν το ενιαίο τέλος ακινήτων με συντελεστή 0,1% επί της αντικειμενικής αξίας. Αυτή η κατηγορία ιδιοκτητών θα πληρώσει το 2009 επιπλέον 650 εκ. ευρώ και η συνολική επιβάρυνση από το ΕΤΑΚ θα φθάσει το 1,770 δις. ευρώ από 1,120 δις. ευρώ που είναι η πρόβλεψη για φέτος, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 58%. Οι καταναλωτές θα πληρώσουν για ΦΠΑ επιπλέον 2,015 δις. ευρώ και για φόρους κατανάλωσης για υγρά καύσιμα, τσιγάρα και ποτά σε όλους τους τύπους βενζίνης θα αυξηθούν κατά ένα λεπτό του ευρώ ανά λίτρο και θα ανέλθουν σε 0,359 ευρώ το λίτρο.

Αντίθετα, οι   Ανώνυμες Εταιρίες, ΕΠΕ, Ομόρρυθμες-Ετερόρρυθμες Εταιρίες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα θα καταβάλουν φόρους εισοδήματος αυξημένους κατά 665 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης της προκαταβολής φόρου

Έναντι των υπέρογκων φόρων, ο προϋπολογισμός δίνει φιλοδωρήματα στα ασθενή οικονομικά στρώματα, με το περιβόητο πακέτο από το Ταμείο κατά της φτώχειας να αποδεικνύεται «φούσκα». Από 1 δις. ευρώ που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, οι πόροι που θα διατεθούν το 2009 θα φθάνουν μόλις τα 350 εκ. ευρώ, ποσό που για τα 2 εκατομμύρια φτωχούς αντιστοιχεί σε λιγότερο από 200 ευρώ το χρόνο.

Επιπλέον,  η κρατική χρηματοδότηση στους δύο ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς της υγείας και της παιδείας καθηλώνεται στα επίπεδα του 2,4% και 2,74% του ΑΕΠ αντίστοιχα, τα κρατικά κονδύλια για την ασφάλιση και περίθαλψη και κοινωνική προστασία συμπιέζονται περαιτέρω, καθώς ο ρυθμός αύξησης τους πέφτει το 2009 στο 12,9% έναντι 17,8% φέτος. Το ψαλίδισμα αφορά κυρίως στις επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και δημιουργεί «μαύρη τρύπα» 3,8 δις. ευρώ.

Σε σχέση με το προσχέδιο στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού η κυβέρνηση,  κατεβάζει το ρυθμό ανάπτυξης στο 2,7% το 2009 έναντι 3% και 3,2% φέτος,   ανεβάζει ελάχιστα το έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ από 1,8%  και για φέτος το αυξάνει στο 2,5% από 2,3%,  περικόπτει περίπου 200 εκ. ευρώ από τα φορολογικά έσοδα και αυξάνει κατά 150 εκ. ευρώ τους πόρους για το Ταμείο κατά της φτώχειας και κατά 300 εκ.ευρώ το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, ενώ  ρίχνει το πήχη του πληθωρισμού για το 2009 στο 3% από 3,2% και για φέτος στο 4,3% έναντι 4,5% που προβλέπονταν στο προσχέδιο.                                

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 21/11/2008 18:57:39

  Αυτήν την αποκορυφώσει της τρέλας ,ανηθικότητας που ονομάζουν» Ταμείο κατά της Φτώχειας» δεν την κατάλαβα ,πρέπει να ανήκω στους στενοκέφαλους .Πρώτα δημιουργούν με ομόφωνες Κυβερνητικές αποφάσεις τους φόρους τους επιβάλουν και μετά και μετά πάλι ομόφωνα Ταμείο Φτώχειας . Από την μια γαμαν το λαό μετά έρχονται και παντεσπάνι για να τους ψηφήσουν σχιζοφρένια δείχνει .Μόνο σε ένα κράτος τύπου Πακιστάν ,Ινδία γίνονται (η φαντάζομαι ότι μπορούν να γίνονται ) τέτοια πράγματα .Μετά από αυτά επαναφέρω άλλοι πρόταση να νομιμοποιήσουν δια Βουλής την πολυγαμία στην ελληνική οικογένεια (όπως εκεί )

 2. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 21/11/2008 19:25:58

  Το 2009 το κράτος ευελπιστεί να μαζέψει 61 δις ευρώ από φόρους.
  Με μία μπακαλίστικη προσέγγιση, προκύπτει ότι ο καθένας μας ( από 1 μηνών έως 100 χρονών ) θα πρέπει να πληρώσει 61 δις / 10 εκ. = 6.100 ευρώ μέσα στο έτος, δηλαδή 510 ευρώ τον μήνα.
  Αξίζει να τους τα χαρίζουμε από τον μόχθο μας ή μήπως πρέπει να τους στείλουμε στο διάολο;

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 21/11/2008 19:39:21

  Ο νεοφιλελευθερισμος συγκεντρώνει στις τάξεις του τα πλέον ανεγκέφαλα άχαρα και ανέμπευστα άτομα. Τι περιμένατε λοιπόν να προκύψει απο εναν τέτοιο άνθρωπο, ή απο ένα τέτοιο οικονομικό επιτελείο?

 4. νεοφιλελεύθερος avatar
  νεοφιλελεύθερος 21/11/2008 20:37:34

  πιστεύω ότι θα μας φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε, γιατί σε τελευταία ανάλυση δεν μας παίρνει να φαλιρίσουμε.

  Θα το άντεχα, αν η σπατάλη, η αναισθησία, η ανικανότητα και η προκλητικότητα δεν ήταν αυτή που είναι.

  ΟΛΟΣ ο κόσμος μειώνει φόρους για να αποφύγει την ύφεση. Εμείς τους αυξάνουμε. Τι να προβλέψω; Θα αντέξουμε; Αν δεν αντέξουμε θα μας φορολογούν οι Γερμανοί απ' ευθείας. Άρα πρέπει να αντέξουμε. Δηλαδή κάτω το κεφάλι και υπομονή.

  Για να μην εκφυλίζουμε λέξεις, δεν υπάρχει τίποτα το «νεοφιλελέυθερο» στην οικονομική μας κατάσταση ή τον προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός θα ήταν νεοφιλελεύθερος αν μηδένιζε τους εταιρικούς φόρους, μείωνε τους προσωπικούς φόρους, κατέβαζε το ΦΠΑ από 19% σε 9%. Καταργούσε τα μισά Υπουργεία, κάθε περοχή προς Τοπικές Αυτοδιοικήσεις (έχετε δει τι έχουν μαζέψει;), τα επιδόματα και τα αυτοκίνητα των βουλευτών, τις επιδοτήσεις της μα_ακίας κλπ. Αλλά δεν έιμαστε φιλελεύθεροι, είμαστε κάτι άλλο.

 5. aftershock avatar
  aftershock 21/11/2008 20:50:56

  @ νεοφιλελεύθερος
  Και να προσθέσω στα όσα σωστά απαριθμείς ότι μια νεοφιλελεύθερη οικονομία δεν διαννοείται να σακατέψει τον νέο μικρομεσαίο φορολογώντας τον από το πρώτο ευρώ!!!

  Αλλά είπαμε...με πολιτική φόρων (και όχι επενδύσεων και παραγωγής) κι ένας πρωτοετής του οικονομικού μπορεί να κάνει τον υπουργό.
  Αλλά βλέπεις αυτοί δεν χρειάστηκε ποτέ να δημιουργήσουν αξία από το μηδέν.

 6. Anonymous avatar
  Anonymous 21/11/2008 20:54:57

  H μοναδική λέξη που ψελλίζω σήμερα ,όταν συνάντησα ελληνοπόντια ,που τώρα ζει στην Ολλανδία και ήθελε να με ρωτήσει για θέματα της μικρής της κόρης ,είναι ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!Τι θα κάναμε εδώ μου είπε,εκεί εργάζομαι σε ανθοπωλείο, πληρώνομαι 1800 ευρώ και έχω ασφάλεια.Ο σύζυγός μου 550 ευρώ την εβδομάδα και σε δύο χρόνια που είμαστε εκεί, αγοράσαμε σπίτι.Αισθάνθηκα σκουπίδι και ντράπηκα να πω ,ότι από τα 18 που έχω τρυπήσει την καρέκλα +30 χρόνια δουλειάς ,αυτά τα χρήματα φαντάζουν μακρινό όνειρο!!!!Μήπως δεν πληρώνω τους φόρους μου;Μήπως δεν εργάζομαι συνειδητά μέχρι το τελευταίο λεπτό;Γιατί ο κόσμος , παραμιλούσε γύρο μου στη λαϊκή;Γιατί εμάς, να μας κυβερνούν τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ;ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!!ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ,ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!

 7. ataktos avatar
  ataktos 21/11/2008 21:11:03

  anonymous-Δεν βλέπεις ότι εδώ ο Τάκης της ΔΕΗ πρώην ΠΑΣΟΚ ,καθηγητής ,μάνατζερ ΤΟΥΟΤΑ ,σήμερα με 300.000 το χρόνο κάνει μια τρύπα στο νερό και τον κρατάνε .Αυτός έχει ξεφτιλιστεί ,αυτοί ανεύθυνοι (ΚΚ ,Φωλιας,Alogomouris) και τα διαπλεκόμουνα ζουν και βασιλεύουν .

 8. aftershock avatar
  aftershock 21/11/2008 21:27:03

  Νομίζω ότι αρκετός κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει ότι χρήμα υπάρχει αλλά δε φτάνει στην τσέπη του.Μέχρι τώρα πιστεύω ότι οι περισσότεροι είχαν καταπιεί το παραμύθι της λιτότητας..ότι δλδ κάτι δεν πάει καλά και πρέπει συνέχεια να προσέχουμε την τσέπη της Ελλάδας.
  Μετά τα αλεπάλληλα σκάνδαλα διαπλοκής και πλουτισμού πολιτικών αλλά κυρίως λόγω των 28 δις προς "αποκατάσταση" των τραπεζών ο κόσμος βλέπει ότι όταν χρειάστηκε το χρήμα βρέθηκε.

 9. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 21/11/2008 22:02:18

  Γιατι φιλε anonymous, εδώ ζουμε σε μια παραζαλη σαν λαος και οι εννοιες εχουν χασει το πραγματικο τους νοημα. Αριστεροι χωρις να ξερουν το πραγματικο νοημα της Αριστερας ,Δεξιοι το ιδιο , επειδη αλληλοσφαγιαστηκαν στον Εμφυλιο ψηφιζουν με βαση τους εφιαλτες τους. Κρατιστες το ιδιο, Σοσιαλιστες ,Φιλελευθεροι- Νεοφιλελευθεροι το ιδιο ,ολοι στοιβαζονται πισω από ταμπελες και λαικιστικες κομματικες κορωνες και δεν συνeiδητοποιουν την εκαστοτε επικαιρη πραγματικοτητα. Το δικαιο είναι δικαιο όταν μας συμφερει και αδικο όταν δεν μας συμφερει, κοινωνικη δικαιοσυνη απαιτουμε μονον όταν βαρυνει τους αλλους και όχι εμας.
  Από το 90 ειχα ένα συνεργατη που ηταν παντρεμενος με Ολλανδεζα και ειχαν 3 παιδια. Κάθε φορα που γεννουσε πηγαινε στην Ολλανδια η γυναικα του και γεννουσε εκει γιατι ηταν δωρεαν. Αυτος κάθε φορα φοβοταν μην την χασει γιατι βλεποντας την μονη στο νοσοκομειο, ερχοντουσαν από τον Δημο και της προσεφεραν στεγη και 200.000 δρχ ΤΟΤΕ μηνιαιο επιδομα.
  Κάθε 6 μηνες ο πολιτης επρεπε υποχρεωτικα να κανη γενικες εξετασεις γιατι εκει το συστημα πιστευει ότι η προληψη εχη λιγοτερο κοστος από την θεραπεια. Τα πεθερικα του νεωτατα γυρω στα 55 κάθε χρονο κανανε τα ταξιδακια τους ,και εμεις οι εξυπνοι τους χαρακτηριζουμε ψυχρους και αδιαφορους για τα παιδια τους ,εγω θα ελεγα ότι αισθανονται ασφαλεις για τα παιδια τους αφου φροντισαν να τα εχουνε σε μια κοινωνια με τετοιες παροχες και εξασφαλισεις, και προσπαθουν να χαρουν και αυτοι τα γεραματα τους.
  Ο φιλος μου εφτιαξε και εταιρεια εκει, εδρα δηλωσε το σπιτι της πεθερας του ,πηγε σε ένα γραφειο ,περιμενε σε έναν καθαρο διαδρομο ,αναψε ένα φως ,μπηκε σε ένα γραφειο με γκισε ,εδωσε τα στοιχεια του, πληρωσε επιτοπου εκει ένα παραβολλο και εφυγε με ετοιμη εταιρεια. Σε 2-3 ημερες αρχισαν να φτανουν εντυπα και προσφορες από λογιστες, επιπλα γραφειου ,αυτοκινητα και αλλα, ότι χρειαζεται μια επιχειρηση για να λοιτουργηση. Ειδοποιηθηκαν αυτοματα οι παντες.
  Τα τιμολογια τα εξεδιδε από την Ελλαδα και καποιος λογιστης εκει τα καταχωρουσε και αλλα πολλα .
  Τωρα, εδώ την Ολλανδια την χαρακτηριζουν Καπιταλιστικη Οικονομια. Ε και; προσφερει τετοιες κοινωνικες παροχες που ουτε στα πιο τρελλα ονειρα των Ελληνων σοσιαλιστων δεν υπαρχουν. Συναιτερισμοι; με τετοια οργανωση και δομες που πουλανε παγκοσμιως.
  Εάν συγκρινοντας αυτά, καταληξω ότι δεν είναι θεμα πλεον ιδεολογιας αλλα θεμα Δομων – Αξιων – Παιδειας – Λειτουργιας του Κρατους κτλ ,θα χαρακτηριζομουν αφελης;

 10. e? avatar
  e? 21/11/2008 22:13:59

  @αθ.κλαρας
  αγαπητε νομιζω οτι με την υπευθυνοτητα που διακρινει τον καραμανλη και τους δικους του καλο θα ηταν να τους στειλουμε στον αγυριστο

 11. e? avatar
  e? 21/11/2008 22:17:00

  γιατι οπως λεει και ο aftershock χρηματα για να παρουν οι τραπεζες ρευστο και να δανειζουν με επαχθεις ορους βρεθηκε αφθονο. για επιδοτησεις μικρων επιχειρησεων ταμειο ανεργιας φτωχιας κλπ το πολυ ψιχουλα

 12. ataktos avatar
  ataktos 21/11/2008 22:30:52

  @Μακρης Κ-Εδώ στην Ελλάδα το λέμε «το δικό σου δικό μου ,και το δικό μου δικό μου « υπάρχει και στα πόντιακα .

 13. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 21/11/2008 22:35:54

  @ ataktos
  Με δυο κουβεντες περιεγραψες θαυμασια την Ουσια του προβληματος . Μπραβο σου.

 14. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/11/2008 01:20:17

  Θα συγκρίνουμε την Ολλανδία με την Ελλάδα; Την Βρετανία; Την Ισπανία; την Ιταλία; την Γαλλία; την Γερμανία; Αυτοί ήταν για αιώνες κοσμοκράτορες, όταν εμείς τους ίδιους αιώνες ...τρώγαμε, αναδρομικά, τα βελανίδια που χρωστούσαμε λόγω αρχαίας Ελλάδας, -IF you know what I* mean. Τώρα, κι εδώ και 187 χρόνια, "τραβάμε κουπί" για να τους φθάσουμε. Και μόνο το ότι συγκρινόμαστε μαζί τους, είναι ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. Κι ας μας έκλεψαν το χρυσό που είχαμε μαζέψει μέχρι το 1940 οι Γερμανοί, -ε;

  Σήμερα, η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου -πιστεύω. Και όποιος έχει διαφορετική άποψη, ας πάρει όποια χώρα θέλει να τις συγκρίνουμε. Να δω και γω, αν έχω δίκιο ή άδικο...


  *"Ι": Γιατί, ρε, παιδί μου, αυτό το "Ι" το γράφουν ΜΟΝΟ με κεφαλαίο;

 15. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 22/11/2008 01:51:43

  "νήπιος γέρων
  Ξερεις υπαρχει διαφορα μεταξυ του θελω και του ειμαι.
  Ας ξεκινησουμε από εκει και μετα να παμε στις συγκρισεις που θα είναι επωδυνες.

 16. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/11/2008 03:34:24

  @Μακρης Κ.: δεν ισχύει το "ό,τι θέλω, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, να γίνω γίνομαι, και ό,τι γίνομαι, είμαι"; Η πείρα η δικιά μου λέει ότι ισχύει. Ότι, στην πραγματικότητα, ΜΟΝΟ αυτό ισχύει...

  Το "κόλπο" είναι "πώς" από το τίποτα, από το μηδέν, και μόνο με την Εν(τος)-πνευση, να κάνεις "κάτι", (magic!): αυτό που θες! Βέβαια, η "έμπνευση", το ταλέντο, η ιδιαιτερότητα, το χάρισμα, είναι το 10 % τού όλου "έργου". Το 90 είναι "κουπί": "Συν Αθηνά (ΝΟΥ) και χείρα κίνει", λέει. Γι' αυτό και ΟΛΟΙ έχουν όνειρα όμορφα, του νου γεννήματα, που δεν τα υποστηρίζουν, ΟΜΩΣ, με το απαιτούμενο "τράβηγμα", ώστε να τα κατακτήσουν.

  Διότι ο νους δε σου λέει ΜΟΝΟ το πόσο ωραίο θα ήταν για σένα να υπάρξει κάτι, ΑΛΛΑ, ταυτόχρονα, και το "πώς" θα γίνει πραγματικότητα αυτό: την δουλειά, την αφοσίωση, τις θυσίες που πρέπει να κάνεις. Επειδή οι πιο θαυμαστές ιδέες- εμπνεύσεις θέλουν και το πιο πολύ "τράβηγμα", γι' αυτό ελάχιστοι ..."κάνουν θαύματα".

  Πολύ καλό και χρήσιμο είναι να καταδεικνύουμε τα προβλήματά μας σαν χώρα, ΝΑΙ, αλλά να μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Το λέω, e- φίλε, γιατί μπορεί να απογοητεύσουμε τους πιτσιρικάδες μας με την πολύ μαυρίλα και να τα παρατήσουν. Γιατί μπορεί εύλογα, να σκεφτούν πως έτσι όπως είναι τα τεκταινόμενα στην χώρα μας, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, "δεν υπάρχει ελπίδα". Ο Ηράκλειτος, όμως, λέει:

  "ΑΝ ΜΗ ΕΛΠΗΤΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ ΟΥΚ ΕΞΕΥΡΗΣΕΙ"- αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστο, δεν πρόκειται να σε βρει...


  ΥΓ. "Νήπιος γέρων" διατελών εν αισιοδοξίας και ρομαντισμού κρίση- "CRISIS? WHAT CRISIS?"-, και έγινε, e- αδέρφια, ..."η κριτική της κριτικής κριτικής"

 17. αααχ avatar
  αααχ 22/11/2008 08:39:29

  νήπιε γέροντα, τα σχόλιά σου είναι πάντα τόσο 100% σχετικά με το θέμα!... Τι ποίηση, τι ομορφιά! Γιατί δεν ξεκινάς δικιά σου ιστοσελίδα;

 18. Anonymous avatar
  Anonymous 22/11/2008 10:52:51

  Γι αυτό έμεινες με το min 'νήπιος' καιτο max 'I'.Μέσος όρος......

 19. ataktos avatar
  ataktos 22/11/2008 12:01:51

  νήπιος γέρων-μια παρατηρήσει που σε διαψεύδει σήμερα γίνεται στην πόλη μου κηδεία ενός κοριτσιού 10 ετών .Αίτια θανάτου πήγε να φάει ένα τσιπακη (από αυτά στην συσκευασία τον Φαστ Φουτ ) και πνίγηκε .Δεν γνώριζαν τα στοιχειώδη ούτε οι γονείς ούτε το ίδιο να προστατευτεί σε τέτοια περίπτωση . Ο δήμαρχος στον κόσμο του τρώει τσιμέντα με εργολάβους και σήμερα επισκέπτεται το Ντουμπαι ,οι δάσκαλοι της άβουλοι και μίζεροι ,τα ΜΜΕ χα χα χα και κολος φιλιστρίνι . Ναι είμαστε το κέντρο του κόσμου
  . .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.