#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολογικό: Έλεος πλέον με τα κυβερνητικά αυτογκόλ...Αυτή η κυβέρνηση έχει ένα βασικό δομικό πρόβλημα: ... χύνει την καρδάρα με το γάλα. Εκεί δηλαδή που δείχνει να πηγαίνει καλά, που κάνει δουλειά κι αυτή αποδίδει, που φέρνει επιτυχίες από το εξωτερικό, ξάφνου ρίχνει μια και χύνει το γάλα.

Οι αποφάσεις των Βρυξελλών, παρά τα θολά τους σημεία, είναι μια μεγάλη επιτυχία την οποία καρπώνεται η κυβέρνηση των τριών κομμάτων. Όλοι μαζί δούλεψαν, όλοι μαζί άντεξαν και όλοι μαζί έχουν δικαίωμα να ελπίζουν ότι κάτι καλό πάει να γίνει για τη χώρα. Κι όμως, εντελώς ξαφνικά, την επομένη,  η ίδια κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο και κυρίως τις ρυθμίσεις που καταργούν το αφορολόγητο για τα παιδιά.

Εδώ και τρεις ημέρες η κυβέρνηση καταγράφει διπλή γκάφα, την μια ουσιαστική και την άλλη επικοινωνιακή. Πως βρε άνθρωποι διαχειρίζεστε ένα τόσο κρίσιμο θέμα μετά από μια τόσο μεγάλη επιτυχία; Την ώρα που όλη η Ευρώπη μιλά για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 20%, στην Ελλάδα μιλάνε για το πόσα θα πληρώσουν επειδή έκαναν το λάθος να θέλουν παιδιά; Αντί να εξηγήσουν στο κόσμο τι σημαίνει να μειώνεται το χρέος κατά 40 δις, πόσο σοβαρό είναι να βρίσκεται η Ελλάδα σε τροχιά ευρώ και πόσο εντυπωσιακό είναι να ασχολούνται σε όλο τον πλανήτη με το χρόνο που θα γίνει και το πραγματικό κούρεμα, εντός της χώρας μπλέξαμε με τα… κουτσούβελα.

Κατάφεραν με λίγα λόγια οι διάφοροι φωστήρες και επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης να μετατρέψουν μια εθνική επιτυχία σε μιζέρια, απαισιοδοξία και οργή του κόσμου. Και συνεχίζουν μάλιστα να διατηρούν στην πρώτη γραμμή ένα τόσο καυτό θέμα με τις απανωτές αποτυχημένες συσκέψεις που τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Όπως αυτή που έγινε την Παρασκευή το βράδυ και αυτό που βγήκε στον κόσμο είναι ότι η ανάλγητη Νέα Δημοκρατία που κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση, θέλει να «εξοντώσει» τα παιδιά, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. αγωνίζονται για τα δίκαια του λαού. Τρομερή επικοινωνιακή επιτυχία.

Πάμε τώρα στην ουσία. Γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το αφορολόγητο για τα παιδιά διότι μαζί με το ψαλίδι στα επιδόματα τρίτεκνων θα προκαλέσει φορολογική καταιγίδα σε χιλιάδες οικογένειες. Είναι αυτονόητο και μόνο ορισμένοι φωστήρες στην κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Θα κληθούν να πληρώσουν απίστευτα υψηλότερους φόρους οικογένειες με 3 παιδιά κατά κύριο λόγο αλλά όχι μόνο αυτοί. Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι το να έχεις οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ αυτόματα αυτό σε κάνει πλούσιο. Μάλιστα αυτά τα 30.000 ευρώ είναι εισοδήματα του 2012 που μετά τις περικοπές δε θα έχουν καμιά σχέση. Δηλαδή το ερχόμενο καλοκαίρι χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για εισοδήματα που πλέον δε θα έχουν μετά τις περικοπές ενώ σκεφτείτε να έχει χάσει κάποιος τη δουλειά του και να υποχρεωθεί να πληρώσει φόρους για εισοδήματα που είχε όταν είχε και δουλειά.

2. Λένε οι πληροφορίες μας ότι θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, κυρίως για τους τρίτεκνους, αλλά μη φανταστείτε και πολλά πράγματα. Μάλιστα, λένε ότι το οικονομικό επιτελείο θα κάνει και επικοινωνιακό μπαράζ (και πολιτικό μασάζ στα κόμματα θα λέγαμε εμείς). Θα βγουν δηλαδή πίνακες και παραδείγματα που θα δείχνουν ότι δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα. Επειδή, όμως, έχουμε μάθει πλέον από αυτά τα κόλπα τους λέμε ότι δε θα περάσει αυτή τη φορά η προσπάθεια διχασμού στην κοινωνία του στυλ «εγώ πήρα τόσα εσύ γιατί πήρες τόσα κ.λπ.». Σίγουρα στο προηγούμενο καθεστώς υπήρχαν αδικίες. Σίγουρα δε μπορεί να παίρνει ίδιο επίδομα για παιδιά ένας που έχει εισόδημα 20.000 ευρώ κι ένας με 100.000 ευρώ. Ας κυνηγήσουν να διορθώσουν τις αδικίες, όμως, όχι να δημιουργήσουν ένα ανάλγητο καθεστώς που θα πέσει στο κεφάλι δικαίων και αδίκων. Διότι αυτό θα συμβεί και θα το δείτε. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα βγουν και θα πουν ότι θα παίρνουν πλέον επιδόματα και κάποιοι που δεν έπαιρναν μέχρι τώρα, ας μην κουράζονται. Αυτές οι επικοινωνιακές φιοριτούρες δεν περνάνε σε εμάς. Θα μας βρουν απέναντί τους.

3. Λέει ο κ. Στουρνάρας, ο θριαμβευτής των Βρυξελλών, και το λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια, ότι αν τα κόμματα που αντιδρούν στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά του φέρουν ισοδύναμη πρόταση αυτό θα το αλλάξει. Πρώτα – πρώτα πρέπει να μας πει πόσα στοιχίζουν στο κράτος αυτά τα αφορολόγητα. Χάνουν τα ταμεία 100-200 ή 500 εκατ.; Να ξέρουμε να προτείνουμε λοιπόν εμείς αντί για τα κόμματα. Διότι έχουμε ιδέες, δεν είναι τα πράγματα στην ζωή αυτή μόνον αριθμοί. Ας κόψει για παράδειγμα όλα τα πολυτεκνικά επιδόματα από κάποιο εισόδημα και πάνω. Ας βάλει επιπλέον φόρο στις επιχειρήσεις, ας βρει τα 2,5 από τα 13,5 δις ευρώ από κάπου αλλού, όχι όμως από τις οικογένειες με παιδιά που ήδη πλήττονται σφόδρα από την κρίση.

4. Σκεφτείτε ποιοι θα πληγούν από ένα πιθανό σκληρό φορολογικό πακέτο. Κυρίως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που ήδη έχουν «φάει στο κεφάλι» δραματικές περικοπές. Ε. αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει. Είπαμε να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, να πάρουμε τα μέτρα που μας ζητούν, όχι όμως να έχουμε μια ακόμη λαίλαπα στα γνωστά υποζύγια του συστήματος.

5. Και κάτι τελευταίο: Οι φωστήρες που διαρρέουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου πιστεύουν ακράδαντα ότι αν ισχύσουν μέχρι το τέλος θα περάσουν από τη Βουλή; Δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται ή θα εκβιάσουν ακόμη μια φορά με τη δόση; Αρκετοί βουλευτές έχουν ήδη στείλει προειδοποιητικό: Δεν ψηφίζουμε, λένε από τώρα. Πώς λοιπόν θα περάσουν τα μέτρα χωρίς να πέσει η κυβέρνηση;

Ας αρχίσουν να αλλάζουν μυαλά, λοιπόν, γιατί δεν τους βλέπουμε καλά. Δε μπορεί να καταστρέφουν ότι καλό πάει να γίνει με εμμονές, αριθμολαγνεία και ανάλγητη τεχνοκρατική αντίληψη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 01/12/2012 09:18:50

  70 εκατ. ευρώ είναι το μέτρο για τα παιδιά. Δεν είναι μεγάλο. Θα βρεθεί. Το καλύτερο είναι να βρεθεί από έμμεσους φόρους. Αύξηση σε τσιγάρα και ποτά για παράδειγμα

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 01/12/2012 10:53:53

   Τσιγαρα, ποτα, πολυτελη αυτοκινητα, αυτοκινητα ανω των 2.000 κ.εκ, φοροι απο αδειες σε ξενες στοιχηματικες εταιριες να λειτουργουν νομιμα στην Ελλαδα, λογικοι φοροι στις ΑΠΕ ωστε να συνεχισουν να αναπτυσονται αντι να φοβουνται, φορολογικοι ελεγχοι στα ξενα Σ/Μ τα οποια (αν και μαζευουν ολο το χαρτι) ουσιαστικα δεν προσφερουν τιποτα καινουργιο αφου ειναι μια υπηρεσια την οποια μπορουν να την παρεχουν το ιδιο καλα και οι δικες μας εταιριες, κινητρα στο μεσο Ελληνα να μαζευει αποδειξεις απο αυτους απου φοροαποφευγουν. Και πολλα αλλα αυτονοητα...

  • Στάθης Σαραφόπουλος avatar
   Στάθης Σαραφόπουλος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 01/12/2012 19:20:35

   Η έμμεση φορολογία είναι η χειρότερη μεταχείριση του κράτους προς τον πολίτη!
   Ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος πληρώνουν όλοι την ίδια φορολογία.
   Παράδειγμα, τον ίδιο φόρο στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τον ΦΠΑ κλπ θα πληρώνει ο μισθωτός, ο επιχειρηματίας και ο άνεργος. Είναι δίκαιο αυτό; Λειτουργεί η κοινωνική δικαιοσύνη;
   Η άμεση φορολογία είναι δικαιότερη..! (Δηλ να πληρώνεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός σου)

   • κατερινα avatar
    κατερινα @ Στάθης Σαραφόπουλος 03/12/2012 07:33:32

    Απόλυτα σωστό, η άμεση φορολογία. Ποιός ακούει????

 2. takis400 avatar
  takis400 01/12/2012 09:21:56

  επιτελους καποιος λεει τα πραγματα με το ονομα τους,για ενα κρατος 300-500 εκατομυρια ευρω,ειναι ΤΙΠΟΤΑ,ακομα και για την ελλαδα στην τωρινη κατασταση,μην μας κοροιδευουν μεσ τα μουτρα μας,ορισμενοι μεσα στην κυβερνηση εχουν καταντησει εντολοδοχοι του ΣΕΒ ελεος πια.Ο Σαμαρας αμα θελει να φανει ανταξιος των προσδοκιων πρεπει να το παρει επανω του ολο το κυβερνητικο εργο,ακομα και τα ψιλολογια,γιατι με αυτους που τον περιτριγυριζουν δεν βλεπω προκοπη

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 01/12/2012 09:22:40

  Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το εισόδημα είναι και οι υπηρεσίες που παρέχονται για τα παιδιά. Σήμερα οι απαιτήσεις τη κοινωνίας δεν είναι μόνο να κάνουμε παιδιά αλλά να κάνουμε ποιοτικά παιδιά! Οι ίδιοι μας λένε για ένα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό περιβάλλον της αυξημένης παραγωγικότητας της καινοτομίας κλπ. Πως θα πετύχεις να δημιουργήσεις μια τέτοιας κοινωνία όταν ταυτόχρονα με τις μειώσεις στο εισόδημα μειώνονται και άλλες υπηρεσίες όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί σχολεία πανεπιστήμια υγειονομικές υπηρεσίες φροντίδας της μητέρας και του παιδιού αλλά και εξαφανίζονται πολιτικές συμφιλίωσης οικογενειακού και επαγγελματικού βίου. Με ανεργία των νέων 50 και 60 % όχι παιδιά δεν έχουμε ούτε καν γάμο. Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο το εισόδημα αλλά μια ευρύτερη πολιτική υποστήριξης της οικογένειας. Σήμερα υπάρχει ανασφάλεια ως προς το μέλλον των παιδιών. Και όχι το μακρινό μέλλον αλλά το άμεσο. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν θα μπορέσουν να θρέψουν (όχι να αναθρέψουν απλά να θρέψουν) τα παιδιά τους. Πολύ φοβάμαι ότι οι κουβέντες της κυβέρνησης περιορίζονται στην καθημερινή εξασφάλιση της δόσης και της δημοσιονομικής σταθερότητας υποθηκεύοντας το μέλλον της ίδιας της χώρας που προσπαθούν τα σώσουν. Ο ρόλος του πρωθυπουργού- του κ. Σαμαρά - και πιστεύω ότι έχει αυτή τη δυνατότητα, είναι να αποσπαστεί από την τρέχουσα καθημερινότητα (αυτή τη βλέπει ο κ. Στουρνάρας) και να δει με όραμα το μέλλον. Και το μέλλον είναι τα παιδιά και ξαναλέω όχι τα παιδιά γενικά, αλλά τα ποιοτικά παιδιά με γνώσεις ικανότητες δυνατότητες και ευκαιρίες για εξέλιξη στην ίδια τη χώρα τους.
  Συνεπώς νομίζω ότι ήρθε η ώρα για τον Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει αυτό που λέει συνέχεια την ανάπτυξη. Να δει το μέλλον της χώρας μέσα από τεκμηριωμένες πολιτικές με σαφή χρονοδιαγράμματα και κόστη που να εστιάζονται σε 3-4 άξονες όπως τα Δικαιώματα στο Γάμο και την Τεκνογονία, και ας εφαρμόσουν με την ίδια συνέπεια και φανατισμό και ακρίβεια τα μέτρα (όχι μόνο επιδόματα συνολικές πολιτικές με μακροχρόνιους στόχους) για την αύξηση της γονιμότητας. Για να έχουμε χώρα και στο μέλλον και κυρίως ανθρώπους που να παράγουν εδώ τη γνώση και να αγαπάνε το ίδιο τους το σπίτι. Αλλιώς πάντα κάποιος σωτήρας από την Αμερική …. τα υπόλοιπα τα ξέρετε…. και τα ζούμε.

 4. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 01/12/2012 10:13:11

  H πρόταση λέγεται πως ήταν του Πάνου Τσακλόγλου.
  Να είναι πιο προσεκτικός άλλη φορά στις εισηγήσεις του.
  Να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν ισοδύναμο.
  Η συζήτηση για την οικονομική και κοινωνική ανόρθωση της Ελλάδας είναι από ένα σημείο και μετά ανούσια αν δεν αντιμετωπισθεί το Δημογραφικό.

 5. foros1 avatar
  foros1 01/12/2012 10:49:44

  σε μερικούς ανθρώπους, λιγους ευτυχως, τα πολλά μαστερ και διδακτορικα τους κανουν να σκέφτονται ποιο ανοητα απ'οτι ενας κακος πρωτοετης φοιτητης οικονομικου πανεπιστημίου! ... και φυσικα πολυ περισσότερο ανάλγητα...

  • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
   ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ @ foros1 01/12/2012 20:02:05

   Φίλοι μου , δεν φταίνε τα Μάστερ & τα Ντοκτορά .
   Φταίει ότι δεν έχουν μάθει να "περπατάνε" πέραν του "Κολωνακίου" ...
   Ας βγούνε σε καμιά άλλη γειτονιά ή και στην Επαρχία (εκτός των ταβερνών για κοψίδι ή ψάρι) να αντιληφθούν ότι εκτός από ψηφοφόροι -αριθμοί- , είναι ..."όλως περιέργως" κι' Άνθρωποι !
   Αυτό φταίει ...

 6. Geros avatar
  Geros 01/12/2012 11:09:00

  Βρε παιδιά είμαστε σίγουροι για το τι είναι ακριβώς το μέτρο? Εγώ δεν το ξέρω και δεν είμαι και άσσος στα φοροτεχνικά , οπότε θέλω ενημέρωση. Ο κάθε ένας βγαίνει και λέει το κοντό του και το μακρύ του και ο κόσμος εξοργίζεται. Ρωτάω όμως , οργίζεται για την πραγματικότητα ή για τις αρλούμπες που ακούει?
  Χτες άκουγα στο ΣΚΑΙ έναν εκπαιδευτικό με εισόδημα 25.000 ευρώ να λέει ότι θα πληρώσει 9.000 φόρο επιπλέον! Είμαστε με τα καλά μας?
  Χρειαζόμαστε πίνακες με παραδείγματα να δούμε και να κρίνουμε , αλλά επίσημα, όχι του κάθε Αυτιά.
  Τώρα έχουν τρελαθεί όλοι με τον σύμβουλο που το πρότεινε .... τι να πω ? Λαϊκισμοί και λιντσαρίσματα , έτσι δεν πάμε μπροστά , ψυχραιμία και ενημέρωση χρειάζεται .
  Αν από την ενημέρωση βγει ότι ένας άνθρωπος με εισόδημα 25.000 πληρώνει 9.000 επιπλέον φόρο με το νέο φορολογικό τότε και εγώ μαζί σας στο Σύνταγμα. Είναι έτσι όμως?

 7. Παύλος avatar
  Παύλος 01/12/2012 12:28:38

  Είναι κατανοητή η αγανάκτηση του αρθρογράφου, για την αναλγησία και την αφροσύνη των τεχνοκρατών της Κυβέρνησης και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
  Φρίττω, όμως αναλογιζόμενος μια άλλη παράμετρο του όλου ζητήματος, άμεσα σχετιζόμενη με αυτό, αυτήν του Δημογραφικού προβλήματος και του μέλλοντος του Ελληνικού έθνους, που αδήριτα ανακύπτει.
  Όταν συνεκτιμηθεί και αυτή η παράμετρος και τεθεί το ζήτημα κάτω από το πρίσμα αυτού του εφιάλτη, τότε η όλη συμπεριφορά της Κυβέρνησης ξεφεύγει από τα όρια της κοντόφθαλμης αφροσύνης και αριθμολαγνείας που θα ζήλευε και ο μπακάλης της γειτονιάς , παίρνοντας διαστάσεις Εθνικού εγκλήματος !

 8. klak avatar
  klak 01/12/2012 12:37:06

  Oποιοσδήποτε φόρος πάνω από 10% πραγματικού εισοδήματος είναι κλοπή.
  Ο φόρος δίνεται ως ανταποδοτική δαπάνη. Τι μας επιστρέφετε ώστε να πληρώνουμε τόσους φόρους?
  Τα ακίνητα αγοράζονται με φορολογημένα εισοδήματα άρα έπρεπε να είναι εντελώς αφορολόγητα, εκτός από την εκμετάλλευσή τους (ενοικίαση κλπ).
  Είδη πρώτης ανάγκης, νερό, ρεύμα, τηλεφωνία έπρεπε να είχαν ελάχιστες χρεώσεις.
  Η επιδότηση για τα τέκνα δεν θα είχε νόημα αν δεν είχαμε δημογραφικό πρόβλημα. Όμως αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της κοινωνίας μας.

  Δεν φορολογείς μία κοινωνία που θερμααίνεται με ξυλόσομπες, που αγοράζει ληγμένα προϊόντα, που δεν τολμά να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του.

  Τα παραπάνω δεν είναι φιλολαϊκά, είναι αυτονόητα κύριοι της κυβέρνησης..

 9. blue nile avatar
  blue nile 01/12/2012 12:55:30

  Θα καταλάβετε πολύ γρήγορα ότι με περιοριστικές πολιτικές δεν είναι δυνατό να ορθοποδήσει η οικονομία.
  Και δεν είναι μόνο το πολιτικό κόστος ή πιο πολύ το κόστος της κάθε οικογένειας.
  Αν επιβληθούν αυτά τα μέτρα αυτά τα χρήματα αυτόματα θα αφαιρεθούν από την αγορά σε μια εποχή που χρειαζόμαστε και το τελευταίο σέντι.

  Αυτή τη στιγμή τα μέτρα που επιβάλονται δεν έχουν απλά σκοπό την δημιουργία ενός οριακού πρωτογενούς πλεονασμάτος, την ισοφάριση δηλαδή των εσόδων και των εξόδων του κράτους αν εξαιρεθούν οι αποπληρωμές δανείων.
  Σκοπεύουν στην δημιουργία ενός τόσο μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος ώστε να αποπληρώνονται γρήγορα οι δανειστές μας.
  Κάτι όμως που είναι αδύνατο με την σημερινή κατάσταση της καθημαγμένης οικονομίας.
  Και όποιος κυνηγάει τα πολλά χάνει και τα λίγα (δηλαδή το οριακό πρωτογενές πλεόνασμα).

  Άποψη μου και μπορεί να κάνω λάθος:
  κάποιοι πανηγυρίζουν για την συμφωνία στην Ευρώπη χωρίς να καταλαβαίνουν ότι υπογράψαμε την αυτοχειρία μας.
  Και μάλιστα θα είμαστε το μόνο είδος στον πλανήτη που δεν επιλέγει αυτό τον τρόπο με τον οποίο θα αυτοκτονήσει αλλά ο τρόπος επιβάλεται από άλλους .

  Ελπίζω ότι τους επόμενους μήνες, αν η κατάσταση είναι έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι και αρχίζει να αποτυπώνεται στα νούμερα, η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα.

  Ίδωμεν...

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/12/2012 13:27:38

  Οι λόγοι κατατρεγμού των ανθρώπων που έχουν παιδιά είναι καθαρά ιδεολογικοί. Θυμάμαι ότι επί Σημίτη, η κυβέρνηση κώφευε ουσιαστικά στα αιτήματα τριτέκνων και πολυτέκνων. Ο Στουρνάρας και ο Τσακλόγλου (ο αρχιτέκτονας του νομοσχεδίου) προέρχονται από τον χώρο της φιλελεύθερης Αριστεράς. Είναι ένας χώρος που έχει θεοποιήσει τον υλισμό και τον ευδαιμονισμό και δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια στην άκρα φιλελευθεροποίηση της κοινωνίας (γάμοι ομοφυλοφίλων, θεοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων, λατρεία της πολιτικής ορθότητας). Ταυτόχρονα, πιστεύουν ότι για να λυθεί το δημογραφικό, αρκεί να αρχίσεις να νομιμοποιείς τον οποιονδήποτε τριτοκοσμικό τυχοδιώκτη περνάει ελέω τούρκου δουλέμπορου τα ελληνικά σύνορα (κοινώς, είδε φως και μπήκε). Αν δείτε σχόλια μερικών εδώ από τον χώρο αυτό ή κείμενα του Πάσχου Μανδραβέλη, θα καταλάβετε.
  Κακά τα ψέμματα, όσοι έχουν 4 παιδιά και πάνω και δεν είναι Τσιγγάνοι, σχεδόν όλοι είναι άνθρωποι της Εκκλησίας, άρα δεν είναι του συγκεκριμένου "χώρου" κατά τεκμήριο. Αλλά και πολλοί τρίτεκνοι είναι επίσης κοντά στην Εκκλησία, άρα και εδώ ισχύει το ίδιο. Γιατί να ενδιαφερθούν γι'αυτούς οι libéraux-libértains ή τα αδελφάκια τους της φιλελεύθερης Αριστεράς; Για να το πω ωμά: Αφού έχουμε μπόλικο πακιστανικό "κρέας" προς εισαγωγή και είναι και πάμφηνο, γιατί να σκοτιστούμε για το ντόπιο, που κοστίζει κιόλας;

 11. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 01/12/2012 14:29:47

  Το αυτογκόλ είναι το πρόβλημα;! Εύγε! Λίγο με ενδιαφέρει η εικόνα του Σαμαρά! Κι αν το καλοσκεφτούμε γίνεται ατέρμονη συζήτηση για το αφορολόγητο των παιδιών και καλώς γίνεται, πολύ φοβάμαι όμως ότι θα βρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων....

 12. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 01/12/2012 16:05:26

  Συγχαρητήρια Φάκτορα γιά τό ἄρθρο,εἶστε τό μόνο site πού ἀσχολεῖστε μ' αὐτό τό θέμα,τή φορολόγηση τῶν τέκνων, καί τό φωνάζετε δυνατά.Μακάρι τά λόγια σας νά πιάσουν τόπο..
  Νά δεῖτε,ὅτι ἔτσι πάει νά γλυτώσει λεφτά ἡ κυβέρνηση,ἀλλά στό τέλος θά χάσει περισσότερα,γιατί θά πάρουν ἐπίδομα καί πολλοί πού δέν θά ἔπρεπε νά πάρουν.
  Ἀντί νά βάλουν ἕνα εἰσοδηματικό ὅριο γιά τά πολυτεκνικά καί τριτεκνικά ἐπιδόματα,γιατί κακά τά ψέματα,ὑπῆρχαν καί συνάνθρωποί μας πού δέν τά εἶχαν τόσο ἀνάγκη,τά σάρωσαν ὅλα.Κοινῶς μᾶς τσουβάλιασαν ὅλους στό ἴδιο τσουβάλι..

 13. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/12/2012 16:32:15

  ****Για να μην αγχωνεται κανεις, θα σας δωσω απο τωρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τι θα αλλαξει στο φορολογικο. Σας αποκαλυπτω τα ...''ισοδυναμα'' φορολογικα μετρα....

  --Λοιπον ως συνηθως θα τη πληρωσουν τα γνωστα θυματα που δεν μπορουν να ....κλεισουν δρομους, ουτε να ...γυρισουν διακοπτες. Δηλαδη τα κοροιδα οι μικρο-ιδιοκτητες ακινητων. Και η μεσαια ιδιοκτησια εως 500.000, και τα μικρα & μεσαια εσοδα απο ακινητα εως 15.000 ευρω το χρονο...!

  --Οι ''μεγαλοι'' οικονομολογοι μας, θα αυξησουν το κατωτερο συντελεστη στη φορολογια των εσοδων απο ακινητα (προφανως χωρις να υπαρχει κανενα αφορολογητο οριο). Αν και θα μπορουσαν απλα να αυξησουν μονο το συντελεστη που αφορα τα μεγαλα εσοδα απο ακινητα. Δηλαδη απο 35.000 ευρω το χρονο και πανω, και να εβαζαν ενα ακομα συντελεστη στον ηδη υπαρχον 33%, που αφορα τα εσοδα απο 12.000 ευρω και πανω.

  --Αλλα αυτο δεν προκειται να γινει, για να μη πειραξουμε τους φιλους μας τους μεγαλο-εισοδηματιες. Αντιθετα θα τα παρουμε απ τη ....μαριδα, απ τους μικρους και μικρομεσαιους, τους εως 12.000 ευρω το χρονο, που απλα συμπληρωνουν κατι τις στα ηδη μικρα τους ή ανυπαρκτα εισοδηματα, οι οποιοι πρεπει να εξοντωθουν, αμεσα...!

  --Και δευτερον, δεν θα υπαρχει καθολου αφορολογητο στο Νεο Φορο για την Ακινητη περιουσια , και επισης η πρωτη κλιμακα θα ειναι 0,15% κι οχι 0,10%. Αν υπαρξει τελικα κλιμακα 0,10% αυτη θα ειναι για ενα πολυ μικρο ποσο (πχ εως 100.000 ευρω) και μετα θα αρχισουν τα τσεκουρωματα με 0,15% , 0,20% 0,25% κτλ...!

  --Προφανως οι αυξησεις αυτες θα μπορουσαν να ισχυουν για τις πραγματικα μεγαλες ιδιοκτησιες, δηλαδα ανω του 1.000.000 ευρω, αλλα ειπαμε αυτοι ειναι φιλοι μας και δεν τους πειραζουμε. Οποτε θα αρχισει τωρα το τσεκουρωμα και μετα θα τα ριξουμε ολα στη ΔΗΜΑΡ και στο Μπενυ. Μια χαρα...!

  --Κατι για σεβασμο στην ακινητη περιουσια της μεσης Ελληνικης οικογενειας θυμαμαι να λεγοταν προσφατα, για να δουμε αν ξεχαστηκε τελειως...!

 14. Anestis avatar
  Anestis 01/12/2012 16:52:35

  Να προσθέσουμε και τους επαγγελματίες με 80% προκαταβολή φόρου (από το ήδη εξωφρενικό 55%) για εισοδήματα που δεν θα έχουμε το 2013 !

  Ξεχνάτε ότι υπάρχει φόρος και για τον ελεύθερο επαγγελματία που γράφει ζημιές αντί για κέρδη (αλλά αποφάσισε να μην κλείσει ακόμη...)

 15. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 01/12/2012 19:19:47

  Φόρος 33%, μετά φόρος εισοδήματος ακόμα και επί του φόρου, πληρώνεις τις ασφάλειες οι οποίες δεν σου προσφέρουν τίποτα μιας και πληρώνεις γιατρούς και φάρμακα, πληρώνεις το σπιτάκι που αγωνίσθηκες μια ζωή για να το φτιάξεις, πληρώνεις για τα παιδιά σου (για να βλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους ως βάρος;), πληρώνεις διόδια έξω από το σπίτι σου, πληρώνεις τα καύσιμα λες και είναι εμπλουτισμένα με χρυσόσκονη, πας να πνίξεις τον πόνο σου σε κανα τσιγαράκι, αλλά όχι, φόρος κι εκεί, σου λέει ή στο τσιγάρο θα το ρίξει ή στο ποτό και το μόνο που ακόμα έμεινε αφορολόγητο, μέχρι πότε δεν ξέρω, είναι το κρέμασμα. Ε το επόμενο βήμα θα είναι μόλις δουν ότι οι Έλληνες αφήνουν το τσιγάρο και το ποτό διότι είναι ασύμφορα οικονομικά και το ρίξουν στο κρέμασμα, τσουπ τα σαΐνια ΙΔΕΑ, φόρος στο κρέμασμα, πέρνα πρώτα από τον συμβολαιογράφο, πλήρωσε τον φόρο και μετά άντε και κρεμάσου ελεύθερα, μην θέλεις μέχρι τέλους να κλέβεις το κράτος. Εάν όμως φοροδιαφύγεις, κανένα πρόβλημα, θα τα πάρουμε και με τόκο από τους κληρονόμους σου.
  Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει και αυτοί ονειρεύονται φόρους.
  Θα επαναφέρω μια παλιά μου πρόταση, να βάλουν τα "ξεφτέρια" του υπουργείου Οικονομικών απέναντί τους έναν εμποράκο, ο οποίος κράτησε το μαγαζάκι του 30 χρόνια και για κάθε μέτρο που σκαρφίζονται να γράφουν δίπλα πόσα πιστεύουν ότι θα εισπράξουν, μετά να του το δίνουν και να τους λέει αυτός πόσα θα εισπράξουν στην πραγματικότητα.
  Κάποια στιγμή να κάνουν την σούμα και όποιος θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα μένει με μισθό στο Υπουργείο, ο άλλος τον πούλο.
  Υ.Γ. Χωρίς καν την παραπάνω μέθοδο να αφαιρέσουν την θέση-μισθό από το παλικάρι-σύμβουλο που είχε την φαεινή ιδέα για την φορολογία των παιδιών και οι καθηγητές που του έβαλαν καλό βαθμό στο πανεπιστήμιο να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

 16. ddn avatar
  ddn 01/12/2012 22:57:45

  ΜΕΤΡΑ ΣΚΛΗΡΑ - ΜΕΤΡΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΜΕΤΡΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ. ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΝΕ..... ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ??? ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ???

 17. Τάσος,Θεσσαλονίκη avatar
  Τάσος,Θεσσαλονίκη 02/12/2012 09:16:06

  Συγχαρητήρια ανακαλύψατε την Αμερική!Συγνώμη αλλά τι νομίζατε ότι ψηφίσθηκε με το μνημόνιο-3 πέρα από τέτοιου είδους μέτρα;Κάκιστο θέατρο από το -δήθεν-διαπρεπή συνταγματολόγο και τη Δημαρ που συμφώνησε στα δημοσιονομικά και δήθεν διαφώνησε στα εργασιακά αλλά ψήφισε τον προϋπολογισμό. Παράλληλα ρίγη φιλευσπλαχνίας στο mega για το άδικο φορολογικό!Πολιτικοί και μμε απευθύνονται και φέρονται έτσι για όσους απλά γουστάρουν το δούλεμα.

 18. N.K avatar
  N.K 02/12/2012 14:51:19

  Αντί να καταργηθεί το αφορολόγητο για τα παιδιά είναι προτιμότερο να καθιερωθούν δίδακτρα στα Πανεπιστήμια, πάνω από ένα εισόδημα, για τη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών μέτρο που μπορεί να συμβάλει στην εξυγίανση και αναβάθμιση της Ανωτάτης Παιδείας.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ N.K 02/12/2012 16:53:44

   Πραγματι, για μια οικογενεια που δεν ειναι τριτεκνη ή πολυτεκνη, κι εχει ενα καθαρο εισοδημα πανω απο 50.000 ευρω το χρονο, αν εδινε ενα σχετικα μικρο ποσο ως διδακτρα, δεν θα επεφτε κι εξω. Αλλα το κλειδι ειναι να αναβαθμιστουν τα Ελληνικα Πανεπιστημια για να ερθουν φοιτητες και απο ξενες χωρες...

 19. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 02/12/2012 17:20:01

  Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι το κουρεμα κατα 40 δις θα ειναι και τοσο μεγαλη επιτυχια,καποτε μας μιλαγαν για το προηγουμενο των 100 δις που θα εφευγε απο τις πλατες μας,αλλα παλι σαμαρι μας φορεσαν!! γενικα οι 3 κυβερνησεις του μνημονιου,παπανδρεου,παπαδημου,σαμαρα μαλλον εισπρακτικα μετρα πηραν και παιρνουν, παρα θελουν να αναδιαθρωσουν την πολιτεια,να παταξουν την διαφθορα,την γραφειοκρατια,τουςκαθε λογιων κρατικοδιαιτους,οσο για το φορολογικο .ολοι ελεγαν οτι πρεπει να ειναι απλο αλλα να μοιαζει δικαια τους φορους,τελικα τι βλεπουμε παλι;τα ιδια και τα ιδια,χανομαστε σε ενα καρο ποσοστα σε να καρο αριθμους ..χωρις περιεχομενο..μαλλον ο λαος πρεπει να καταλαβει ποτι δεν εχει να περιμενει τιποτε,και απο κανεναν,,ουτε και απο την αντιπολιτευση...η κυβερνηση σαμαρα οπως και η αντιπολιτευση ειναι πιστευω μια μεγαλη παγιδα για τους πολιτες..τους εγκλωβιζει..μελλον ,προοπτικηκαι ονειρα πιστευω δεν υπαρχουν...κατι σε στυλ ρουμανιας του 1980 θα μας κανουν,επι εποχης τσαουσεσκου,ο λαος πειναγε,επαιρνε μισθος πεινας και τα μεγαλα κεφαλια επιναν στην υγεια των κοροιδων.

 20. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 03/12/2012 09:37:40

  "Xρειαζόμαστε το πείσμα ενός Kάτωνα, να επαναλαμβάνει επίμονα και εξακολουθητικά το σωσίβιο πρόταγμα: Tο σημερινό πολιτικό σύστημα, αυτό που εκτρωματικά διαμόρφωσε η «μεταπολίτευση», πρέπει να καταστραφεί. Nα εξαλειφθούν οι συνταγματικές και θεσμικές του προϋποθέσεις. Xωρίς την παραμικρή επιείκεια για τα σημερινά κωμικά, αλλά άκρως τοξικά απομεινάρια του."

  Χρήστος Γιανναράς, H KAΘHMEPINH 2/12/2012

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.