#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/03/2012 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολογικός πόλεμος της Τρόϊκα στην κυβέρνηση ΝΔΒρώμικο παιχνίδι παίζει η τρόικα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς φαίνεται να υπαγορεύει την κατάρτιση του πριν τις εκλογές και την ψήφιση του από την επόμενη βουλή! Πρόκειται ασφαλώς για πρωτοφανές εφεύρημα με μοναδικό στόχο να δεσμεύσει από τώρα και τη Νέα Δημοκρατία σε ένα νέο φορομπηχτικό νομοθέτημα που ελάχιστη σχέση έχει με την πασιφανή ανάγκη μιας αναπτυξιακής προοπτικής.

Επί της ουσίας τα όσα προβλέπονται στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας δεν κινούνται σε καμία κατεύθυνση φοροαπαλλαγής, αλλά αντίθετα διασφαλίζουν προσθήκες φορολογικών βαρών στις πλάτες των γνωστών…υποζυγίων.

Στη νέα φοροκαταιγίδα ξεχωρίζει ασφαλώς η επιβολή ενιαίου ΦΠΑ, 19-21% σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες με εξαίρεση τον κλάδο του τουρισμού.  Είναι προφανές ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει ανατιμήσεις-σοκ σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης(φάρμακα, τρόφιμα, τιμολόγια ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ)που θα πλήξουν τους οικονομικά ασθενέστερους. Πρακτικά δηλαδή το βιοτικό επίπεδο μιας πολύ μεγάλης μερίδας Ελλήνων θα δεχτεί την χαριστική βολή επιταχύνοντας φαινόμενα κοινωνικής έκρηξης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Οι «φωστήρες» της τρόικας, επιμένουν ακόμη για οριζόντια κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και κάθε είδους φοροαπαλλαγών, μεταξύ των οποίων και οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου και οι ελαφρύνσεις στις παραμεθόριες περιοχές! Τέλος θεσπίζεται μία σειρά άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως η επιβολή τέλους επιτηδεύματος στους αγρότες!

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν στοχεύουν, ούτε στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ούτε σε μια δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Αντίθετα επιδιώκουν(ανεπιτυχώς κατά τη γνώμη μου)την εισροή εσόδων στα διαλυμένα κρατικά ταμεία. ΄

Ενδεικτικό της νοοτροπίας των Κομισάριων της Τρόικας και των νεοφιλελεύθερων αρπακτικών του ΔΝΤ, είναι η αυθαίρετη πρόβλεψη για περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,1% του ΑΕΠ ως το τέλος του 2014. Την  ώρα μάλιστα που και οι ίδιοι ομολογούν ότι η ύφεση θα συνεχιστεί το 2013, χωρίς να θεωρείται βέβαιο ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει το 2014!

Τώρα το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα από το…καλιμπραρισμένο(κατά Βενιζέλο) 9,5% του 2011 κατά επτά μονάδες μέσα σε δύο χρόνια ύφεσης, μόνο το μυαλό του Τόμσεν και της παρέας του μπορεί να το συλλάβουν.

Προφανώς οι άνθρωποι μας κοροϊδεύουν αντιστρέφοντας κάθε γνωστό αξίωμα της οικονομικής επιστήμης. Ένα όμως είναι σίγουρο. Με αυτό το φορολογικό μοντέλο, τύπου…σουλτανάτου, που θέλουν να επιβάλουν, η ελληνική οικονομία θα χρεοκοπήσει εντός μηνών. Και μέσα και έξω.

Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει κατ επανάληψιν τις δικές της απόψεις για το νέο φορολογικό σύστημα που περιλαμβάνουν σημαντικές ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι εξαγγελίες της είναι σαφείς και υπαγορεύονται από την κοινή λογική. Αν, στον αντίποδα, οι δανειστές θέλουν να μας τρελάνουν, ας το ξέρουμε μία ώρα αρχύτερα…

Γιώργος Χαρβαλιάς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 19/03/2012 09:32:22

  Aυτο το άρθρο είναι ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
  Και βέβαια η απάντηση στο ρητορικό ερώτημα του συμπεράσματος για το τί θέλουν οι δανειστές έχει δοθεί προ πολλού ξεκάθαρα απο τον νόαμ τσόμσκι και άλλους έγκριτους αναλυτές: O δανειστές κρατών δηλαδή οι Υπερ-τράπεζες θέλουν ένα πράγμα πάσει θυσία (έστω και με νεκρούς που τους θεωρούν παράπλευρες απώλειες). Θέλουν οσο το δυνατόν περισσότερο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.
  Τα περί "διαπραγμάτευσης" και "Τροποποιήσεων" του Σαμαρά είναι σαν το "Λεφτά υπάρχουν". Ο Σαμαράς οφείλει να διευκρινήσει με σαφήνεια οτι "διαπραγμάτευση" και "Τροποποιήσεις" στο Μνημόνιο θα γίνουν άν και όποτε αλλάξουν απόψεις οι δανειστές μας, αν δεν θέλει να έχει την τύχη του Γιωργάκη...

 2. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 19/03/2012 10:09:50

  Αφού χρεωκόπησε η πολιτική του διεθνούς σοσιαλισμού με τους ντόπιους δοσίλογους και πλέον δεν πείθει τις ελληνικές μάζες οι ξένοι σωτήρες φόρεσαν το μανδύα του διεθνούς οργανισμού ο οποίος δήθεν κόπτεται για τον εξορθολογισμό της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύει κανείς από εσάς ότι οι ξένοι ανταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας θα ήθελαν μια Ελλάδα παραγωγική και ανταγωνιστική; Κανένας. Τόσα χρόνια με την επιβολή των σοσιαλιστικών αρχών κατάφεραν να ναρκώσουν τον οικονομικό γίγαντα που λέγεται Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ως πρεζάκι των διεθνών αγορών ζητάει τη δόση της και παρακαλάει για απεξάρτηση με χορήγηση υποκατάστατων. Οι δήθεν φίλοι της είναι αυτοί που εμπορεύτηκαν εις βάρος της και την κατέστησαν έρμαιο των επιθυμιών τους. Σήμερα επιβάλλουν σκληρή φορολογία ώστε να μην επιτρέψουν την ανασύσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και θέλουν να μας πείσουν για την αναγκαιότητά τους. Οι έμποροι είναι γνωστοί. Οι ντόπιοι δοσίλογοι κατάπτυστοι. Το ναρκωτικό το λένε σοσιαλισμό. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους από το λήθαργο. Σήμερα χαμηλώστε τη φορολογία για να αναπνεύσει η οικονομία μας. Είναι ζήτημα ζωής.

  • pinokio avatar
   pinokio @ Dexi Extrem 19/03/2012 19:13:45

   Και εσυ αντιμνημονιακος !!!!
   Μας εκπλησεις.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ pinokio 19/03/2012 20:16:47

    Στο θάρρος ή αλήθεια θα επιλέγω πάντα αλήθεια.

 3. wraia ta leme avatar
  wraia ta leme 19/03/2012 10:19:04

  Eίναι προφανές ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που θα μας επιβάλλουν ελάχιστη σχέση με τις εξαγγελίες της ΝΔ στο Ζάππειο-2. Και η νέα κυβέρνηση κινδυνεύει με το καλημέρα να εμφανιστεί αναξιόπιστη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτεί τετελεσμένα ο Σαμαράς.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/03/2012 10:58:22

  Ερώτημα, από τον "δικηγόρο του διαβόλου":
  Οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές, γιατί άραγε πρέπει να ισχύουν ΣΗΜΕΡΑ για τα νησιά του Αιγαίου;
  Θεσπίσθηκαν σε εντελώς άλλες συνθήκες για να ενισχύσουν την ανάπτυξη του τουρισμού σε μια περιοχή χωρίς πολλούς άλλους πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Σήμερα, ανήκει ακόμη η περιοχή αυτή της χώρας στις μειονεκτικές; Και γιατί πρέπει να επιδοτείται ο τουρισμός και όχι π.χ. η γεωργία εξαγωγικών προίόντων ή ο ενεργειακός ή εξορυκτικός τομέας με εξαγωγικό προσανατολισμό;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 19/03/2012 21:01:22

   Γιατί αυτοί οι ακρίτες που κινδυνεύουν από την Τουρκία κάθε μέρα με απόβαση αξίζουν και μια στήριξη από όλους εμάς (όσο και να γελάτε θα δείτε σε λίγο καιρό πόσο μεγάλο ψέμα είναι πως ο εξ ανατολών κίνδυνος είναι εικονικός, για να μη θυμηθώ πλάνα στρατηγών των απέναντι για κατάληψη νησιών-νησίδων που βγήκαν πρόσφατα). Γιατί όλα τα αγαθά φτάνουν εκεί με μεγάλο καπέλο λόγω εξόδων μεταφοράς που με την τιμή των καυσίμων 2πλάσια και βάλε από την προ-μνημονίων εποχή αυξάνει συνεχώς. Γιατί πάντα οι πατρίδες ανταμείβουν τους ακρίτες από εποχής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δε τους καταστρέφουν!

 5. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 19/03/2012 11:18:09

  Για τον ίδιο λόγο που η Ζάκυνθος έχει πολλούς ανάπηρους.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/03/2012 11:33:04

  Κι ένα άλλο νησί (δεν θυμάμαι ποιό), πολλούς τυφλούς.
  Άχ τι κακοπροαίρετα παρατηρητική η Τρόικα!!! Πήγε και πρόσεξε αυτό που άλλοι "πλησιέστεροι συγγενείς" έπρεπε να είχαν δεί εδώ και δεκαετίες, αλλά δεν το έβλεπαν, σαν αυτους τους τυφλούς.

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/03/2012 11:51:38

  Μόνο οι υπερτουριστικοποιημένες Ρόδος και Κως είναι "νησιά του Αιγαίου", Θείο; Το Αγαθονήσι, πάνω από το οποίο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κάνουν υπερπτήσεις οι μογγόλοι, τι είναι; Ένα σωρό άλλα μικρά νησιά σαν κι αυτό, με ελάχιστη ή ανύπαρκτη τουριστική υποδομή, που επιβαρύνονται και με τεράστια μεταφορικά αγαθών για τους φτωχούς ψαράδες που τα κατοικούν, τι είναι;

  Βλέπεις λοιπόν, πώς η συνάφεια με τους σαλονάτους της "Βιβλιοθήκης" και του "Φίλιον" αμβλύνει την ικανότητα της σκέψης και αποξενώνει από τα πραγματικά προβλήματα του δοκιμαζόμενου λαού;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 19/03/2012 12:01:05

   Έτσι: Μαζί με τα ξερά μικρά, άς "καλοταίζονται" και τα χλωρά μεγάλα. Μας ενδιαφέρουν άραγε οι αριθμοί;
   h**p://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/197543-Eurostat-Sto-94,3-toy-mesoy-koinotikoy-to-kata-kefalhn-AEP-sthn-Ellada

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 19/03/2012 12:37:26

    Θείο -είσαι και οικονομολόγος-, ακόμα δεν έμαθες τη μέγιστη απάτη των "κατά κεφαλή" στατιστικών;

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 19/03/2012 14:41:14

    Θείο , δεν κατάλαβες οτι η Eurostat μας προσμετράει στο ΑΕΠ και τα 130 δίς που δεν θα περάσουν κάν απ' τον ενάεριο χώρο της Ελλάδας?. (Πάνε απ' ευθείας στον Ειδικό Τοκογλυφικό Λογαριασμό). Πιστεύεις δηλαδή αν μειώναμε για πάντα και καθ΄άπασαν την επικράτειαν τό φόρο στο 10% δεν θα παθαίναμε αυτό που έπαθε η Ιρλανδία? (που τον είχε στο 12,5%)
    Και νομίζεις οτι αλήθεια πιστεύει ο Σαμαράς οτι και μόνο με τη μείωση ή και την πλήρη κατάργηση, λέω εγώ, των φόρων θα έρθει η ανάπτυξη? Χωρίς να μας επιστρέψουν οι "Αγορές" την "πίστη" που μας αφαίρεσαν μια κι έξω? Εδω θα διαφωνήσουμε μου φαίνεται αγαπητέ θείο...

 8. ano-kato avatar
  ano-kato 19/03/2012 12:12:23

  Βρε τι κακιά που είναι αυτή η τρόικα!!!!!!!!!!!

 9. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 19/03/2012 13:06:20

  Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο αυτά τα ξένα κοράκια, αυτούς τους φωστήρες επί των οικονομικών να κόβουν και να ράβουν ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ!
  Όλοι αυτοί μας βλέπουν σαν ξερούς αριθμούς (έλλειμα, χρέος, φορολογικοί συντελεστές κλπ). Πίσω από τους αμείλικτους αριθμούς όμως βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν, άνθρωποι που παίρνουν την καραμπίνα και μπαίνουν στις εφορίες τρελλαμένοι, άλλοι που κρατούν με όπλα ομήρους του εργοδότες τους και άλλοι που δεν ξέρουμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν.
  Ήδη η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα ανεβαίνει καλπάζοντας.
  Χρειαζόμαστε άμεσα, έναν κυβερνήτη που θα βάλει στη θέση τους όλους αυτούς, που θα αξιώσει από ΕΕ και ΔΝΤ το εξής απλό:
  η Ελληνική κοινωνία και οικονομία, δεν αντέχει αυτήν την βία.
  Ναι ν΄αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της οικονομίας, αλλά όχι έτσι άγαρμπα, σπέρνοντας τον τρόμο, την ανασφάλεια, εξαθλίωση, την εγκληματικότητα μέσα στη κοινωνία.
  Να πάψουμε να φοράμε τον ρόλο του πειραματόζωου για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους κάποιοι ¨στυγνοί¨ τεχνοκράτες - δολοφόνοι.
  Ένας τέτοιος κυβερνήτης πιστεύω απόλυτα, θα είναι ο Α. Σαμαράς, ένα φωτισμένο μυαλό, ένας άνθρωπος που αγαπάει τη χώρα και τον λαό της, ένας αληθινός πατριώτης, που δεν θα διστάσει να τα βάλει με ¨σημεία και τέρατα¨.
  Τον εμπιστεύομαι, αυτόν και μόνον αυτόν._

 10. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 19/03/2012 13:37:11

  Είναι σωστή η φράση ¨της τρόικα"; Δεν είναι της τρόικας;
  Τα ουσιαστικά και τα επίθετα στην ελληνική γλώσσα κλίνονται από όσο γνωρίζω ακόμα κι αν η λέξη εισήχθη πρόσφατα στα ελληνικά.

  Η τρόικα
  της τρόικας
  την τρόικα (ν)

 11. tak avatar
  tak 19/03/2012 14:15:32

  Θα το φέρει ο Βλάχος το τυρί, που λένε στο χωριά μου! Κι αν δεν είναι αυθεντικός, θα είναι βλάχος "υιοθετημένος", Μεσσήνιος, Αλεξανδρινός και από ... Μουρούζη μεριά!

 12. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2012 18:11:52

  Σωστά τα επισημαίνει ο κ. Χαρβαλιάς. Δεν είναι τελικά μόνο κάποιοι μέσα που θέλουν πολυδιάσπαση, είναι και κάποιοι απ' έξω που θέλουν όλες τις αλεπούδες κολοβές, τους πάντες χρισμένους με το "αίμα", δοσατζήδες των δανειστών...
  Αυτά υποδεικνύουν και το καθήκον μας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/03/2012 21:04:16

   Έχουμε πόλεμο με διπλό μέτωπο Φαήλο! Προσέξτε τι κάνει ο εχθρός γιατί όποια σφαίρα μένει αναπάντητη μειώνει την δυνατότητα ισοδύναμης απάντησης...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.