#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολογική ασυλία σε τρόικα και Task ForceΔιάταξη-σοκ που καθιερώνει πλήρη φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, καθώς και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Κομισιόν, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Όπως αποκαλύπτει ο "ΤτΚ" Με τη διάταξη αυτή προβλέπεται ότι οι τοποτηρητές των δανειστών, οι οποίοι επιβάλλουν επαχθή φοροεισπρακτικά μέτρα και οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων σε εκατομμύρια απλούς Eλληνες πολίτες, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στη χώρα μας, καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

 

Την ίδια ώρα, κάποιες άλλες διατάξεις του ήδη ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπουν ότι οι περίπου 1,3 εκατομμύριo άνεργοι πολίτες της χώρας μας δεν απαλλάσσονται από τις διατάξεις για τα τεκμήρια και θα κληθούν να καταβάλουν από φέτος υπέρογκα ποσά φόρου για ανύπαρκτα εισοδήματα, εκτός εάν αποδεχθούν να ακολουθήσουν μια απίστευτα γραφειοκρατική, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, η οποία είναι αμφιβόλου αποτελέσματος!

 

 

Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Eνωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει  η Ελλάδα». Η φωτογραφική αυτή διάταξη του άρθρου 30 αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που απαρτίζουν τα κλιμάκια ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αφορά επίσης και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, υπό τον Γερμανό, κ. Χ. Ράιχενμπαχ, η οποία έχει αναλάβει την παροχή συμβουλών τεχνικής βοήθειας για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί με το Μνημόνιο.

 

Βάσει της φωτογραφικής αυτής διάταξης, όλοι αυτοί οι ξένοι μόνιμοι τοποτηρητές της τρόικας και της Ομάδας Δράσης δεν θα υπάγονται στο «πόθεν έσχες» για τις αγορές ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μετοχών, ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, τις οποίες πραγματοποιούν στη χώρα μας! Θα μπορούν, δηλαδή, να αγοράζουν βίλες, πολυτελή Ι.Χ., υπερπολυτελή σκάφη, ακόμη και μετοχές στο ελληνικό Χρηματιστήριο ή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στην εφορία πού βρήκαν τα χρήματα για τις αγορές αυτές! Δηλαδή οι δαπάνες των συγκεκριμένων ατόμων για την απόκτηση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα δεν θα θεωρούνται τεκμήρια εισοδήματος!

 

Επιπλέον, για τους εν λόγω ξένους τοποτηρητές, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσδιορίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα, ούτε με βάση τις δαπάνες που τυχόν πραγματοποιούν για δίδακτρα των παιδιών τους σε ιδιωτικά σχολεία και για καταβολή αμοιβών σε υπηρετικό προσωπικό. Γενικότερα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων ελεγκτών και τοποτηρητών, ούτε την προέλευση των χρημάτων που τυχόν δαπανούν για την απόκτηση περιουσίας στην Ελλάδα!

(Από τον "Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/07/2013 09:22:19

  Γιατί τόση έκπληξη;
  Μην πέσει και κανένας από τα σύννεφα και χτυπήσει...
  Οι πάτρωνες και οι πελάτες.
  Αρχαία και διαχρονική ιστορία.

 2. giorgos avatar
  giorgos 14/07/2013 10:04:02

  Δεν θελω να πιστεψω αυτο που εγραψε η εφημεριδα.Αλλα αν ειναι ετσι τοτε ο Σαμαρας ΣΗΜΕΡΑ πρεπει να ζητησει την παραιτησι της ηγεσιας του ΥΠΟΙΚ .ολων ουδενος εξαιρουμενου.

 3. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 14/07/2013 10:45:36

  Πλέον ούτε οργή, ούτε θυμός, μόνο δάκρυα... Εύγε στην συγκυβέρνηση! Άξιοι!

 4. πολίτης avatar
  πολίτης 14/07/2013 11:18:09

  Γιατί ρε παιδιά δε δείχνουμε έστω μια επικάλυψη αξιοπρέπειας;
  Η οργή μας ξεχειλίζει πλέον, καλά θα κάνουν να το καταλάβουν εκεί στη βουλή.

 5. Petronius avatar
  Petronius 14/07/2013 12:27:15

  Πιάσαμε τις δεκάδες χιλιάδες ελλήνων φοροφυγάδων που σφυρίζουν ανέμελα και μας μάρανε η φορολογική ασυλία της τρόικας; Ας σοβαρευτούμε.

 6. Αsterix avatar
  Αsterix 14/07/2013 18:19:34

  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται κάτι πρέπει να πάρει και ο νέος Έλγιν μαζί του δυστυχώς .

 7. karasumi avatar
  karasumi 15/07/2013 00:13:29

  Γιατί, υπάγονται σε ελληνική φορολόγηση;

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ karasumi 15/07/2013 17:47:08

   Δεν υπάγονται στην ελληνική φορολόγηση, αλλά εφ' όσον επενδύουν τα χρήματά των στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητά των;

   Αν εγώ καταθέσω χρήματα στην Γερμανία, για παράδειγμα, μού ζητούν να δικαιολογήσω την προέλευσή των, διότι μπορεί να είναι προϊόν εγκλήματος. Αποφεύγουν οι σοβαρές χώρες να γίνονται "πλυντήρια" για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

   Αν κάποιος από τους παραπάνω κάνει μεγάλες αγορές στην Ελλάδα, δεν είναι το ίδιο σαν να καταθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά σε ελληνική τράπεζα; Δεν μπορεί τα χρήματα για την αγορά ακινήτων, σκαφών κλπ. να προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.