27/09/2013 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φορολογική Ομοιοπαθητική

Με τις υπερβολές, την αβελτηρία, τις διαρκείς αλλαγές, τις ακροβατικές κολοτούμπες, τις αρλούμπες, τις πατάτες, τις παράτες, τα πεσμένα portals, τα ανεκδιήγητα λάθη, τις αβλεψίες και το σκληρό κυνηγητό που στο τέλος καταντά ατελέσφορο, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί κινδυνεύουν να χάσουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας και σοβαρότητας που τους είχαν(;) απομείνει.

Ομοίως, το Υπουργείο Οικονομικών, με τα ηλιθιωδώς λεπτομερή, βλακωδώς οριζόντια, ανηλεώς βαριά και ανεξηγήτως σκληρά εναντίον των ευσυνείδητων φορολογικών υποκειμένων μέτρα του, κινδυνεύει να οδηγήσει πολλούς από αυτούς τους (πρώην) τυπικούς φορολογούμενους σε απόγνωση.

Η απόσταση από την απόγνωση μέχρι την παραίτηση και την προσχώρηση στο τεράστιο στρατόπεδο της ηθελημένης ή αναγκαστικής φορολογικής ανομίας είναι ελάχιστη ειδικά στους καιρούς που ζούμε. Ο κίνδυνος αυτός είναι πραγματικός και είναι απορίας άξιο που οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου δεν τον «μυρίζονται». Παντού γύρω του βλέπει κανείς πολίτες που διαβάζοντας τις νέες φορολογικές εγκυκλίους, προσπαθώντας μάταια να συνδεθούν με τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου, βγαίνοντας από τις εφορίες, λογαριάζοντας ξανά και ξανά τα διαθέσιμα μετρητά για την αποπληρωμή των φόρων και των χαρατσιών που δεν βγαίνουν, στέκονται απελπισμένοι, εξουθενωμένοι, απογοητευμένοι, βαθιά πληγωμένοι στο μεταίχμιο της εξόδου στο φορολογικό «κλαρί».

Εάν παρ’ ελπίδα πάλι, οι ειδήμονες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί ακόμη και ανάμεσα στους συνεπείς φορολογούμενους, που λίγο λείπει για να τους μετατρέψουν με την φορολογική τους πολιτική σε οπαδούς του δεν πληρώνω – δεν πληρώνω, τότε μονάχα μια εξήγηση χωρεί. Όλα αυτά τα λευκά κολάρα του ΥΠΟΙΚ, είναι ένθερμοι οπαδοί του μεγάλου Ομοιοπαθητικού κ. Βυθούλκα και βάλθηκαν να εφαρμόσουν την ομοιοπαθητική αγωγή του εν λόγω κλάδου της εναλλακτικής ιατρικής και στα πολύ λεπτά και κρίσιμα φορολογικά ζητήματα της οικονομίας μας.

Κατά την εξεζητημένη ομοιοπαθητική θεωρία λοιπόν των εν λόγω φερέλπιδων οικονομικών ομοιοπαθητικών, η φτώχεια θεραπεύεται με χαράτσια, η ανέχεια με οριζόντια φορολόγηση ακινήτων, η ανεργία με εισφορά αλληλεγγύης, η αναδουλειά με το τέλος επιτηδεύματος, η οικονομική στενότητα με μαζική φοροεπιδρομή και γενικότερα ο άδικος φόρος θεραπεύεται με ακόμη βαρύτερο και σκληρότερο φόρο!

Μένει φυσικά να αποδειχθεί αν η θεραπεία που εφαρμόζουν στον βαριά άρρωστο ασθενή που ονομάζεται «Έλλην φορολογούμενος» θα επιτύχει ή το μόνο που θα καταφέρει στο τέλος, είναι από την πολλή ομοιοπαθητική να επέλθει μοιραία η πλήρης ανοσία απέναντι στους φόρους, ακόμη και όσων μέχρι τούτη την ώρα στάθηκαν φορολογικά συνεπείς. Άμεση συνέπεια μιας τέτοιας επικίνδυνης παρενέργειας της εφαρμοζόμενης θεραπείας – φορολογικής πολιτικής θα είναι η κατάρρευση των εσόδων και πιθανότατα η άμεση ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης και συνεπώς και επιπλέον δανειακής σύμβασης.

Θα πρέπει να προσέξουν την φορολογική ομοιοπαθητική εκεί στο ΥΠΟΙΚ, επειδή αν συμβεί κανένα οικονομικό ατύχημα, είναι σίγουρο πως θα μετεξελιχθεί άμεσα σε πολιτικό. Και αν κάτι τέτοιο συμβεί πριν τα Χριστούγεννα ή εν πάσει περιπτώσει πριν η Γερμανία αποκτήσει κανονική κυβέρνηση, τότε πολύ φοβάμαι πως δεν θα υπάρχει κανείς εκεί έξω στον οποίο θα μπορούμε να απευθυνθούμε για να μας σώσει. Και τότε, αλίμονο σε αυτούς που θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση που θα προκύψει.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kwstas avatar
  kwstas 27/09/2013 10:27:31

  Δεν πρόκειται παρά μόνο για οπαδούς του ενδοπεοπαλαμοπαλινδρομισμού, ή όπως λέει και ημιπεριθωριακός λαϊκός βάρδος " κυρίους με Μ κεφαλαίο".

  Το εγγενές πρόβλημα έγγειται στο ότι κανείς τους δε φαίνεται να έχει εργαστεί, τουλάχιστον πρόσφατα, στον πραγματικό κόσμο ΜΕ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ & τους μηχανισμούς του ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.

  Ο κ. Στουρνάρας, ελπίζω το επώνυμό του να μην οφείλεται σε κληρονομική μαθησιακή ικανότητα, νομίζω ότι είχε απολυθεί από την ΤΤΕ πριν 20 περίπου έτη.

  Ο επικεφαλής φοροεισπράκτορας-τελώνης-φαρισαίος κ. Harry Theohari, είναι τελικά αυτό που όλοι γνωρίσαμε. Ένα ΓΑΠικό τεχνοκρατικό αριστούργημα που μιλάει πολύ, αποτυγχάνει στους στόχους του και προφανέστατα είναι πλασμένος για τα "μεγάλα" της Εσπερίας κι όχι τα ταπεινά της βαλκανικής Ελλάδας.

  Εμείς όμως που είμαστε μόνιμα "στην απέξω", μπορούμε ν' αντιδράσουμε με άλλον τρόπο?

  • akenaton avatar
   akenaton @ kwstas 27/09/2013 12:11:06

   Ελπίζω να μην αντιδράσουμε συλλογικά με "γράψιμο" των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Ιδίως όσοι θαλασσοπνιγόμαστε στον ιδιωτικό τομέα!

  • George avatar
   George @ kwstas 28/09/2013 10:14:40

   What's in a name? That which we call a rose...Από την εποχή που η Αγγλία ζούσε το δικό της κρατισμό και συνακόλουθη ανεπάρκεια. Monty Python's Ministry of silly walks.
   http://www.youtube.com/watch?v=iV2ViNJFZC8

 2. GO avatar
  GO 27/09/2013 10:28:42

  Akenaton, καλημέρα σου.
  Έχω την εντύπωση ότι δεν αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ...
  Ναι μεν ο τραγέλαφος των όσων, επακριβώς, περιγράφεις στην πρώτη σου παράγραφο είναι της πλήρους και αποκλειστικής ευθύνης του Υπουργείου Οικονομικών αλλά όλα τα υπόλοιπα, δυστυχώς, είναι τροϊκανή επιβολή.
  Τελευταίο παράδειγμα, ο φόρος στην ακίνητη περιουσία, για το 2014. Τους υποχρεώνουν να βεβαιώσουν φόρους €4,2δις, για να καλυφθεί η πραγματική ανάγκη του προϋπολογισμού, που είναι €2,9δις , επειδή αναμένουν εισπραξιμότητα 70%!!!
  Ο συνεπής φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει όχι μόνο τη νύφη αλλά και την πεθερά.
  Τρελά πράγματα Akenaton.
  Όσο για το ενδεχόμενο ατύχημα, ας ανοίξουν, επιτέλους, τα μάτια τους οι επιβάλλοντες και τα "στραβά" τους οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους.

  • akenaton avatar
   akenaton @ GO 27/09/2013 12:14:29

   Καλημέρα φίλε μου!
   Του υποχρεώνουν να το κάνουν αυτό, επειδή γνωρίζουν την ανικανότητά τους να εισπράξουν. Για τον ίδιο λόγο επιμένουν στην είσπραξη του φόρου από την ΔΕΗ. Οι κουτόφραγκοι έχουν αρχίσει να μας μαθαίνουν. Το κακό είναι πως μας μαθαίνουν μονάχα για κακό. Κανένα καλό που να βοηθά προς την μεριά της ανάκαμψης της οικονομίας ή προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης στα βάρη δεν βλέπω να προτείνουν τα σαίνια της τρόικας. Την ευκολία τους κοιτάν βέβαια αυτοί. Εμείς τι κάνουμε;

   • GO avatar
    GO @ akenaton 27/09/2013 12:18:08

    Εμείς δεχόμαστε βεβαίωση φόρων €4,2δις!!!

    • akenaton avatar
     akenaton @ GO 27/09/2013 12:34:16

     Δυστυχώς !!!

 3. stathis08 avatar
  stathis08 27/09/2013 10:32:02

  Ξυπνάει ο Έλληνας το πρωί και αντί να πεί 'καλημέρα' ξεκινάει να κάνει λογαριασμούς.
  Τελικά δεν αξίζει τον κόπο ούτε να αρθρογραφεί κάποιος , ούτε εμείς να τα διαβάζουμε και να σχολιάζουμε. Διότι όσο και να τα λέμε μεταξύ μας, αν δεν τα διαβάζουν 'οι άλλοι' εκεί στο υπουργείο, ή δεν ακούν τον λαό, δώρο-άδωρο.

 4. ΩΡΙΩΝ avatar
  ΩΡΙΩΝ 27/09/2013 10:58:31

  Αγαπητέ Ακενατών ματαιοπονείς.
  Μην νομίζεις οτι δεν τα ξέρουν η οτι δεν τα διαβάζουν.
  Η λογική τους είναι δυστυχώς αυτή που φοβόμαστε: O,τι αρπάξουμε απ' τα υποζύγια που θ' απομείνουν, αφού έτσι κι αλλοιώς όπου νάναι την κάνουμε...

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΩΡΙΩΝ 27/09/2013 12:15:17

   Όσο έχω βήμα, εγώ θα τα γράφω. Κι ας μην "ακούν"!

 5. Α avatar
  Α 27/09/2013 11:22:06

  Ένα παράδειγμα ανοησίας του υπουργείου οικονομικών:
  Αν κάποιος χρωστάει στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει ένα ακίνητο να πουλήσει (λέμε τώρα αν καταφέρει να βρει αγοραστή), δεν μπορεί να το πουλήσει γιατί .... δεν έχει φορολογική ενημερότητα....
  Μιλάμε για μεγάλα σαϊνια εκεί στο υπουργείο... και αναρωτιούνται γιατί να μην έχουν φορολογικά έσοδα.
  Πόσοι φορολογούμενοι σήμερα, που χρωστούν στην εφορία έχουν φορολογική ενημερότητα; Όποιος απαντήσει ... κερδίζει ....

 6. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 27/09/2013 12:49:14

  Έχετε κουράγιο αγαπητέ. Φυσικά και τα ξέρουν, αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι στουρναρια. Υπάρχει όμως κι αυτός που βλέπει τα πάντα. Τι κάνει; Ο Στουρναρας έχει προϊστάμενο, εκτός κι αν δεν είναι αυτός που θα θέλαμε να πιστεύουμε.
  Ένας σχολιαστής πιο πάνω έχει δίκιο. Το αν το πρωινό μας ξύπνημα θα είναι καλό εξαρτάται από το αν έχουμε να πληρώσουμε όσα οτα στουρναρια μας ζητούν. Ανάσα δεν παιρνουμε πλέον.
  Αλλά που να ξέρουν πως είναι η real life οι κύριοι theoharides κι οι πάνω και κάτω από αυτόν.
  Ας βγουν στην αρένα της καθημερινότητας και το συζητάμε πάλι...

 7. PA avatar
  PA 27/09/2013 14:14:38

  Όπως σχολίασα και στο άλλο σχετικό άρθρο σου, τα σχέδια που διαρρέουν περί φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας μόνο δίκαια και ρεαλιστικά δεν είναι: Συνιστούν απόπειρα ΕΜΜΕΣΗΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ της περιουσίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν, ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους ικανότητα, επειδή κατέχουν κάποιο κληρονομημένο ή αποκτημένο υπό εντελώς διαφορετικές οικονομικές συνθήκες ακίνητο!!

  Στην Ελλάδα, κύριοι ΔΗΘΕΝ φιλελεύθεροι (ειδικά της ΝΔ), η ακίνητη περιουσία είναι ιερό πράγμα, συνυφασμένο με την παραδοσιακά μεγάλη ιδιοκατοίκηση. Η επιχειρούμενη βάναυση παραβίασή της, αποτελεί ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ που αν την περάσετε θα καταποντισθήτε εκλογικά από τους ίδιους του παραδοσιακούς ψηφοφόρους σας!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ PA 27/09/2013 19:42:20

   Μετά σου λένε πως στην χώρα εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται (νεο)φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές. Τον σκίζεις μετά τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν σου ή δεν τον σκίζεις;

 8. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 27/09/2013 15:04:49

  Οταν φορολογεις και τον αερα που αναπνεεις και οτι κινειται και οτι ειναι ακινητο ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ χωρας και δη κουμουνιστικης και οχι ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πολιτικης που υποτιθεται περιμενουμε απο την κυβερνηση που στηριξαμε. Αλλα ολα πλεον εχουν φτασει στα ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.....

  • tak avatar
   tak @ Σαρακατσανος 27/09/2013 19:22:19

   Αγαπητέ μου Σαρακατσάνε, από καιρό τονίζουμε πως η Ελλάδα ζει σε ένα ιδιότυπο κομμουνιστικό καθεστώς χωρίς προηγούμενο! Μόνο το Πολίτ Μπιρό του λείπει!

 9. Nik avatar
  Nik 28/09/2013 08:57:36

  Διοικητική ανεπάρκεια και οικονομολογική άγνοια ήταν τα χαρακτηριστικά από παλιά, ένδειξη οι απανωτές συνάφειες που πάνω απ΄όλα είναι ομολογίες των παραπάνω.

  Πρόσφαη εξέλιξη είναι η μνημειώδης πρόταση νόμου για εταιρείες που θέλουν να αλλάξουν έδρα. Αν είναι εισηγμένες θα απαιτείται συναίνεση του 95 τοις εκατό των μετόχων, κάτι αδύνατον με την διάχυση των μετοχών. Αυτά τα "μηχανιστικά" κόλπα δείχνουν το μέγεθος της ανεπάρκειας στο υουργείο οικονομικών.

  Κανένας μαλ..... δεν σκέφτηκε την επίδραση αυτής της πρότασης σε εταιρείες που ίσως θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα! Και μετά λέμε για επενδύσεις!

 10. George avatar
  George 28/09/2013 09:34:32

  Η άρνηση να δουν την πραγματικότητα και η προσπάθεια για business as usual οδηγεί σε αδιέξοδα. Ακόμα και η συνδρομή της εικονικής πραγματικότητας και η πίστη σε από μηχανής θεούς που θα μας καταλάβουν, θα μας σώσουν, το "κάτι θα γίνει τελικά" , όλα αυτά έχουν κοντά ποδάρια. Επειδή η πραγματικότητα είναι πιό ξεροκέφαλη ακόμα και από το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, θα θριαμβεύσει τελικά αλλά δυστυχώς η καθυστέρηση ανεβάζει το κόστος που θα πληρωθεί από τους αρνητές της, αλλά και την κοινωνία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.