#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2011 10:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φοροκαταιγίδα από μαθητευόμενους μάγουςΤο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας θα έρθει να επικυρώσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο, για ακόμη μια φορά δεν έχει κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά μόνο φόρους, φόρους, φόρους και στο βάθος απολύσεις.

Άλλωστε, πρέπει να βρεθούν 23 δις μέχρι το 2015 και τουλάχιστον 6 δις ευρώ μόνο για φέτος εξαιτίας της αστοχίας του προϋπολογισμού.

Όπως διαρρέεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο έρχεται φορο-καταιγίδα στην ακίνητη περιουσία με νέα έκτακτη εισφορά και αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών από τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλο πλήγμα θα υποστούν και οι περίπου ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς ασκούνται πιέσεις για κατάργηση του αφορολόγητου. (Για να μην ξεχνιόμαστε, πάντως, ανάλογο μέτρο είχε υϊοθετήσει και ο Γ. Αλογοσκούφης αλλά το πήραν πίσω σε λίγους μήνες).

Αν δε διαψευστούν τα σενάρια, αναμένεται σοκ και για τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους καθώς μπορεί το αφορολόγητο να μειωθεί από τα 12 στα 10 χιλ. ευρώ ή και παρακάτω.

Εάν τελικά το υπουργείο Οικονομικών υιοθετήσει αυτό το μέτρο, τότε ο συντελεστής του φόρου για τα πρώτα 12.000 ευρώ του εισοδήματος θα είναι (το πιθανότερο) 10% ή 15% ή 18%. Διευρύνεται έτσι η φορολογική βάση με τα γνωστά υποχείρια να πληρώνουν το μάρμαρο.
Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα υπάρχει σχέδιο έκτακτης εισφοράς στην ατομική ακίνητη περιουσία, αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και μείωση του αφορολόγητου ορίου των 400.000 ευρώ σε 250.000 με 200.000 ευρώ. Συζητείται ακόμα η θέσπιση κοινού αφορολόγητου ορίου για τους συζύγους, δηλαδή, για παράδειγμα να έχουν και οι δύο μαζί αφορολόγητο 400.000 (από 200.000 έκαστος).
Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα αυξηθούν, κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο, ενώ το ποσοστό αύξησης κατά μέσο όρο αναμένεται να ξεπεράσει το 30%.

Τα αυθαίρετα είναι επίσης μια καλή πηγή εσόδων καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο έμμεσης νομιμοποίησής τους με μείωση των προστίμων και στόχο της είσπραξη 15-2 δις ευρώ.

Σε ότι αφορά τις φοροαπαλλαγές, αναμένεται να κοπούν σε όσους έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να πάει και στα 40.000 ευρώ.

Επιπλέον, θα μεταταγούν προϊόντα και υπηρεσίες από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23%.

Όσους φόρους και να βάλουν, όμως, το ζήτημα είναι ποιοι θα τους πληρώσουν. Δεν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον κόσμο; Αντί να κυνηγήσουν τους μεγαλοοφειλέτες (για τους οποίους έχουν υποσχεθεί ότι θα τους σκίσουν στους ελέγχους) ξαναχτυπούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Εύκολη λύση για μαθητευόμενους μάγους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 22/05/2011 11:00:36

  Φόροι παντού.
  Τα αστέρια του LSE πως πήραν τα πτυχία τους?
  Εκτός αν το σχέδιο είναι να τα διαλύσουν όλα.

  • manos avatar
   manos @ Orestios 22/05/2011 12:04:05

   Γιατί πιστεύει κανείς ότι το LSE είναι κάτι?

   London School of Ενδεια.

   Καλημέρα Ορέστιε.

 2. Κρης avatar
  Κρης 22/05/2011 11:03:37

  Αφού πέρισυ οι φωστήρες ΓΑΠ . ΠΑΠ και λοιποί συμπαρομαρτούντες
  μάς έσωσαν από την χρεοκοπία με το μνημόνιο και την προσφυγή στο ΔΝΤ,
  εφέτος τι ζόρι τραβάνε να μας ξανασώσουν ; :mrgreen:

 3. Y. avatar
  Y. 22/05/2011 11:04:29

  6 δις για το ’11. Μη τρώμε την επικοινωνιακή παραμύθα από τους προφέσορες της πολιτικής απάτης. Για θυμηθείτε τι λέγαν το ’10? Τι λέγαν στις αρχές του’11. “Με τα φοροεισπρακτικά μέτρα που παίρνουμε, όλα θα πάνε καλά...δε θα χρειαστούν νέα...”, κα, κα, κα ψέματα, για να αποκοιμήσουν το πόπολο. Περιμένετε μέχρι το Σεπτέμβρη (αν παραμείνουν στο γκουβέρνο), και θα δο΄ύμε πράματα και θάματα. Από ‘δω και πέρα, κάθε δυό μήνες, νέα μέτρα και νέο φορομπήξιμο
  Όσο για το κοινό αφορολόγητο, προβλέπω εικονικά διαζύγια, όπως τότε με τους στρατιωτικούς, για να παίρνουν και οι διαζευγμένες σύνταξη

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/05/2011 11:38:35

  Θα ...μας ξανά σώσουν
  Μας έσωσαν το 2010 ...μόνο που έπεσαν μερικά δις έξω
  Σχεδίασαν το 2011 ...μόνο που λείπουν επτά δις για τον περσινό στόχο
  Τώρα θα ξανασχεδιάσουν....το σώσιμό μας

  Και έχουν σαν άλλοθι τη ....συναίνεση.
  Γιατί;

  Ας κάνω τον χαζό:

  χρειάζεται η συναίνεση για την τήρηση και εφαρμογή των νόμων;για να κυβερνήσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
  Την πάταξη της φοροδιαφυγής; Την απόλυση επίορκου Δ Υπάλληλου; Την ορθή διαχείριση των Δημοσίων Πόρων; Την ένωση Οργανισμών και την κατάργηση άλλων για να μην υπάρχουν αλληλοκαλύψεις Την αξιοποίηση της Περιουσίας;Την ασφάλεια των πολιτών;

  Μα αυτό είναι το έργο κάθε κυβέρνησης σε κάθε χώρα στον πλανήτη ή μάλλον, γιατί μιλάμε και για την Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι.

  Αλλά εμείς απειλούμε με καταστροφές (τελειώνουν τα διαθέσιμα τον Ιούλιο, θα πτωχεύσουν κλπ) γιατί απαιτείται συναίνεση.
  Δεν ήξερα ότι οι εκλογές βγάζουν συναινέσεις, εγώ πίστευα ότι βγάζουν κυβερνήσεις.
  Που αναλαμβάνουν τις ευθύνες, διοικούν και κρίνονται.
  Εδώ απλά μιλούν.
  Το ΠΑΣΟΚ είναι "υπεύθυνο" κόμμα και δεν κάνει εκλογές
  Η ΝΔ δεν ζητά εκλογές
  Η Τρόικα ζητά συναίνεση.
  Οι Υπουργοί μεταφράζουν τα μνημόνια και ως κλητήρες τα διεκπεραιώνουν.

  Οι πολίτες απλά πρέπει να έχουν συναίνεση ...σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

  ΥΓ

  Αφού οι πολιτικοί μας θέλουν ...συναίνεση ορίστε:

  αμοιβή 70,000 στους βουλευτές, κατάργηση όλων των άλλων αμοιβών και παροχών, απόλυση των υπαλλήλων τους αφού έχουν αποσπασμένους Δ Υπαλλήλους, κατάργηση των συντάξεων τους με ανώτερο ποσό τις 3,000 και ανάλογα των εισφορών τους από ένα μόνο Ταμείο

  Οταν λοιπόν καθορίσουν τις ζωές τους μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

  ΥΓ

  Η λέξη συναίνεση σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής είναι ωμή ομολογία αποτυχίας.

  ή η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει και να κριθεί στις εκλογές ή η αντιπολίτευση πρέπει να ζητήσει εκλογές ή να ...συνεχίσουν να μας δουλεύουν.
  Η ζωή είναι απλή όταν δεν εμπλέκονται σκοπιμότητες και ευκαιριακοί σχεδιασμοί.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Ιθαγενής 22/05/2011 14:31:26

   Πολυ πολυ σωστα !!
   Δημοψηφισμα και Αλλαγη Συνταγματος... ιδου ο τοκος ιδου και το πηδημα !!
   Απεταξαμην και Συναινω !

   ΠΠ

  • tpe avatar
   tpe @ Ο Ιθαγενής 23/05/2011 01:44:37

   +1000

 5. drider avatar
  drider 22/05/2011 12:14:00

  Ατυχής ο τίτλος. Ο όρος "μαθητευόμενοι μάγοι" έχει συνδεθεί με τη λεγόμενη σχολή του Σικάγου και τον νεοφιλελευθερισμό.

  Νεοφιλελεύθερο είναι να ζητάς τη δραστική μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις, την αυτορρύθμιση των αγορών και την αύξηση των φοροαπαλλαγών στα υψηλά εισοδήματα.

  • xmmm avatar
   xmmm @ drider 22/05/2011 13:12:55

   ++

 6. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 22/05/2011 12:30:39

  ¨Θα φορολογήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα,αλλά δεν θα προλάβουν.....¨ προφήτευσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός,για το ξύλο που θα φάνε δεν αποκάλυψε τίποτε,γιατί στη Δημοκρατία γίνονται πράγματα που δεν λέγονται....
  Αυτή η Γαποκυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο,αλλά σαν ελιά με πολύ τίναγμα!!!!!!Αηδία..........

 7. xmmm avatar
  xmmm 22/05/2011 13:12:18

  ρε σεις με αυτο τον ΠΑΠΑΚ τι θα γινει; θα πρεπει να ζητηθει χθες η παραιτηση του μη πω και εξεταστικη επιτροπη για την ανικανοτητα του.

  Ζητανε λεει νεα μετρα γιατι "διπλοεγγραψαν" μετρα 10 δις (!!!) στο ενδιαμεσο!!! Τοση προχειροτητα (δεν με εκπλησει στο ελαχιστο η τοση προχειροτητα σε τοσο κρισιμα ποστα με το ΠΑΣΟΚ, αυτα λεω και δεν γραφω τιποτα αλλο) δεν μπορει να την αφησει κανεις να πεσει κατω.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/05/2011 13:45:43

  Τα φετινα μετρα θα ειναι 9-10δις και οχι 6 !

  1. η κυβερνηση μελετα, την αλλαγη του μετρου των αποδειξεων ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠ ΟΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ !!
  Δεν κανω πλακα !!… δλδ μας εψηναν για το καλο και τη δικαιοσυνη των μετρων!!!
  την κοινωνικη δικαιοσυνη και το κυνηγι των φοροφυγαδων !! μας εχωσαν τις αποδειξεις και εχουμε στραβωθει… και ολα αυτα τα εκακαν για να επιστρεψουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ στους φορολογουμενους !! δεν εχω πιει !! δεν κοιμαμαι !!

  2. Πουληστε ΔΕΚΟ τωρα, ειναι μια ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κινηση.. να γυρισει η μπιλια, να σας εμπιστευτουν οι Αγορες!!! Μα ειναι χαμηλα οι τιμες αντιτεινουν… Ναι αλλα μετα θα ανεβουν..!! απαντουν αχαχχαχααα Δλδ πουλατε τσαμπα ν ανεβουν στους νεους ιδιοκτητες !!! ετσι στα ισα !!!

  στο #1
  πιστωτικες δηλωσεις 40%, επιστροφες 311 εκ ευρω !!
  χρεωστικες δηλωσεις 18,7%, εισπραξεις 386 εκ ευρω !!
  Με απλη αφαιρεση ( χωρις ολοκηρωματα ) μενουν 85 εκ ευρω στο ταμειο !

  δλδ ( μανα γτ με γενναγες ) δλδ θα εχουν να επιστρεψουν τα 311 εκ ευρω ??

  Ποιος βαζει τι στοιχημα οτι δε θα επιστραφουν?? θα επανελλεγθουν ( ειπαν για οσες εχουν επιστροφη > 1000 ευρω ! )
  ρε παιδια, ποσα διδακτορικα θελει καποιος για να δει οτι το ΠΑΣΟΚ δεν ξερει προσθαφαιρεση ?

  Π συν-πλην Π

 9. t0p avatar
  t0p 22/05/2011 13:54:07

  οι σοσιαλισταράδες της πλάκας ετοιμάζουν πάλι να χρεώσουν στον λαό τις ολιγορίες τους και την απραξία τους προς τα αφεντικά τους που κλέβουν καθημερινά τα χρήματα του ελληνικού κράτους.Ας μας πούν για τα κοματόσκυλα που είναι διορισμένα σε διάφορες κρατικές θέσεις και τις παροχές τους.Ας μας πούν τα μέτρα που έχουν πάρει για το μεγάλο φαγοπότι στις ΔΕΚΟ και τους Οργανισμούς .Ας μας πούν γιατί δεν θεσμοθετούν την δυνατότητα να μπορεί ο πολίτης να μηνύει τον πονηρό δημόσιο υπάλληλο που τον στείνει ή τον εκβιάζει για να τα πάρει.Είναι δυνατόν να μην μπορείς να πληρωθείς απο λάθος υπαλλήλου και να μην μπορείς να στραφείς εναντίον του ? Είναι δυνατόν για τα αυαθαίρετα κτίσματα να πληρώνει ο αγοραστής πρόστιμο και αντίστοιχα για τα καταπατημένα ή δασικά κλπ κτίσματα να πληρώνει ο ιδιοκτήτης και οι κρατικοί υπάλληλοι που κάνανε στραβά μάτια και ο εργολάβος να είναι απέξω?
  Είναι δυνατόν για τις απίστευτες παραβάσεις-παρανομίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να πληρώνουν μόνο οι επιχειρηματίες και όχι οι αρμόδιοι κρατικοί /δημοτικοί υπάλληλοι που δεν ελέγχουν και οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων που ενοικιάζουν?
  Ειναι δυνατόν να ξεγελάσεις το δημόσιο ή μία ΔΕΚΟ ή έναν Οργανισμό χωρίς βοήθεια υπαλλήλων απο μέσα και αυτοί να έχουν το ατιμώρητο ?
  Ειναι αλήθεια ή 'οχι εφοριακοί που πιάστηκαν να τα παίρνουν τέθηκαν μεν σε διαθεσιμότητα ,αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δρέθηκαν προιστάμενοι εφορίας σε άλλες περιοχές ?
  Ειναι δυνατόν να γίνονται υπερτιμολογήσεις φαρμάκων κλπ υγεινομικού υλικού χωρίς την βοήθεια υπαλλήλων /κοστολόγησης Υπουργείου και Νοσοκομείων και αυτοί οι υπάλληλοι να είναι υπό καθεστώς ατιμωρησίας.
  Ο παλαιοκρασάς στην ΔΕΗ δεν ακατανόμασε υπαλληλους που ήταν και υπάλληλοι επιχειρηματιών με συμφέροντα στην ΔΕΗ και άκρα του τάφου σιωπή....
  Κύριοι της κυβέρνησης πάψτε να τα βάζετε με τον λαό γιατί τον φέρατε στα όρια του και μην ξεχνατε το ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ........

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/05/2011 15:11:48

  Στην πραξη, τα νεα εισπρακτικα μετρα, ή η αυξηση των εισφορων…
  ειναι ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ???? χαχαχααααα

  Γιατι ρε εχεις σπιτι ? Γιατι δουλευεις?
  Γιατι πηρες στο γιατρο και πηρες αποδειξη? δεν στην απαλλασσσω ως εξοδο. Δωστα μαυρα στο γιατρο!! το ιδιο και στα φροντιστηρια.. μη σωσετε και πατε τα παδια σας!! και αν πατε δωστε μαυρα. δε θελω να εισπραξω φορους.

  θελω και υπολογιζω αναπτυξη το 2012 στον προυπολογισμο ! τι θετε τωρα και αποδειξεις οτι θα το κανω? Θα τα παρω απ ολους εχετε δεν εχετε ΤΩΡΑ.
  τι ειπατε?? θα στεγνωσει η αγορα με τα παραπανω συν τις απολυσεις των προς μεταταξη? ποσοι 200.000?? αα δε με νοιαζει… αφου θα εχω μικροτερο εξοδο μισθοδοσιας.. πλακα κανετε? που μαθατε μαθηματικα και οικονομικα?

  ΠΠ σε υστερια

 11. δημης avatar
  δημης 22/05/2011 19:28:16

  ΑΝΤΩΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ...ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ...

 12. αργυρός avatar
  αργυρός 23/05/2011 07:50:50

  Γιατί ο ΓΑΠ έχει μια έμμονη αντίληψη ότι πρέπει να σώσει την Ελλάδα !!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.