21/10/2009 21:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φονικότερες οι παπαρούνες από τις βόμβες των ΤαλιμπάνΟι τεράστιες ποσότητες οπίου που παράγονται στο Αφγανιστάν προκαλούν το θάνατο περισσότερων ανθρώπων στη Δύση από ότι ο πόλεμος που διεξάγεται στη χώρα. Ο ετήσιος αριθμός των θυμάτων του οπίου στις χώρες του ΝΑΤΟ φτάνουν στις δέκα χιλιάδες. Πρόκειται για αριθμό πέντε φορές μεγαλύτερο από εκείνον των νεκρών νατοϊκών στρατιωτών, στα οκτώ χρόνια του πολέμου.

Οι θάνατοι που σημειώνονται στη Ρωσία εξαιτίας του οπίου και φτάνουν στις 30 χιλιάδες, είναι περισσότεροι από αυτούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής του Αφγανιστάν από τη Σοβιετική Ένωση. Τα στοιχεία αυτά, αποκάλυψε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), απευθύνοντας έκκληση για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας.

Το Αφγανιστάν διαθέτει το 92% της παγκόσμιας παραγωγής οπίου και χρηματοδοτεί με περίπου 65 δισ. δολάρια αντάρτες και εγκληματικές οργανώσεις, που δρουν κυρίως στην κεντρική Ασία, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, όπως αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα στη Βιέννη.

Σύμφωνα με το UNODC, 15 εκατομμύρια τοξικομανείς καταναλώνουν όπιο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται περίπου 100.000 θάνατοι κάθε χρόνο, ενώ έχει επιδεινωθεί και η εξάπλωση του ιού του AIDS.

Ο Ιταλός, γενικός διευθυντής του UNODC, Αντόνιο Μαρία Κόστα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να διαθέσει περισσότερους πόρους για την κατάσχεση του οπίου στο Αφγανιστάν. Όπως είπε "η κατάσχεση του αφγανικού οπίου, όπου αυτό παράγεται είναι πολύ πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή από το να κάνουμε το ίδιο, όπου καταναλώνεται".

Παρά τη μικρή μείωση που παρουσίασε το 2007, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έχει εκτοξευθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, φτάνοντας στους 6.900 τόνους το 2009.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=94298

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 21/10/2009 22:00:48

  Δεν είναι μόνο οι θάνατοι αλλά και η αθλιότητα που προκαλεί ο εθισμός. Εκατομμύρια άνθρωποι που για την απόκτηση της δόσης σέρνονται για να γεμίσουν τα ταμεία του δίπολου εξουσία-εγκληματικότητα. Κάθε Μανχάταν και Γουώλλ Στρητ είναι αναπόσπαστα δεμένα με το Χάρλεμ τους μερικά τετράγωνα πάρα κάτω. Ο κόσμος της ταχύτητας που εκτροχιάζι όσους δεν είναι σε θέση προλάβουν. Και πίσω από τους μπρόκερς και τους ντίλερς τα ίδια αφεντικά. Από έξω κούκλα και μέσα πανούκλα. Η "ατομική πρωτοβουλία", οι "μηχανισμοί αυτόματης εξισορρόπησης της αγοράς", το "σεμνά και ταπεινά", το "πρώτα ο πολίτης" και το λουρί της μάνας.
  Τα ναρκωτικά αποτελούν ταμπού. Το πρώτο πρωτόκολλο που υπογράφει ο κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός είναι η στήριξη με κάθε παρεχόμενο μέσον των σκληρών. Όλοι πέρασαν για ιατρικές εξετάσεις από τις ΗΠΑ. Όταν ο γιατρός φόρεσε το λαστιχένιο γάντι, υπόγραψαν αμέσως.
  Κατά τα άλλα ονομάζεται "δημοκρατία".

 2. Τσιριμπιπλόμ avatar
  Τσιριμπιπλόμ 21/10/2009 22:24:17

  "Όλοι πέρασαν για ιατρικές εξετάσεις από τις ΗΠΑ. Όταν ο γιατρός φόρεσε το λαστιχένιο γάντι, υπόγραψαν αμέσως.
  Κατά τα άλλα ονομάζεται “δημοκρατία”.


  Τα δωσες όλα Μποτίλια, έγραψες!!!!!!!!!!!!

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 21/10/2009 22:56:47

  Η συγκεκριμένη αναφορά δεν αποτελεί δική μου επινόηση. Αναμφίβολα αφορά υπαρκτά πρόσωπα - έστω εν συνόλω - τα οποία επί προσωπικού οφείλω να σέβομαι, τουλάχιστον ως "εντολοδόχους" της λαϊκής ψήφου.
  Το παρ' εμού αναφερθέν αναφέρει ως συμβάν για προεξέχοντα Πρωθυπουργό - αλλά και για το σύνολο των πρωθυπουργών (η θητεία των οποίων προηγήθηκε χρονικά της έκδοσης του βιβλίου) - στο "Παγκόσμιοι Εντολοδότες", ο Αθανάσιος Στριγάς, ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Λέσχης Μπίλντερμπεγκ.
  Η αναίδεια να αναπαράγω το συγκεκριμένο χωρίο, προέρχεται από το γεγονός, ότι ουδέποτε εξεφράσθη διάψευση, διαμαρτυρία ή ακόμη λιγότερο καταγγελία επ' αυτού, σε μια χώρα που κατά κανόνα οι κατ' οιονδήποτε τρόπο θιγμένοι προσφεύγουν στα δικαστήρια συχνά ακόμη και για ασήμαντες αφορμές.
  Φυσικά απόφυγα την αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο, επειδή συνηθίζω να μην στοχοποιώ πρόσωπα αλλά καταστάσεις.

 4. nasos avatar
  nasos 21/10/2009 23:03:21

  Διαβάστε το βιβλίο ''Οι Πόλεμοι του Οπίου'' απ'τις Εκδόσεις Γκοβόστη,για τους δυο πολέμους που έκαναν οι Άγγλοι με την Κίνα επειδή ο Αυτοκράτορας ήθελε να εξαλείψει την χρήση οποίου ενώ οι Άγγλοι ήθελαν να συνεχιστεί,μιας και από τα κέρδη του εμπορίου οπίου κάλυπταν το εμπορικό τους έλλειμα που προκαλούνταν από τις μεγάλες εισαγωγές τσαγιού,ενώ παράλληλα με πρόσχημα την προστασία του ελεύθερου εμπορίου(του οπίου βασικά) διείσδυαν στην Κίνα και διάβρωναν την κοινωνία της.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ nasos 21/10/2009 23:12:16

   Καθώς και:

   Farzana Shah
   "CIA drug money"

   http://www.scribd.com/doc/14447622/CIA-Drug-Money

 5. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 21/10/2009 23:11:24

  Και πώς ελέγχεται η αξιοπιστία του Α.Στριγά; Επειδή πολύ παλιά είχα διαβάσει αρκετά βιβλία του, αλλά πολύ σενάριο βρε παιδί μου και, ομολογώ ότι δεν με έπειθε - όχι απαραίτητα ως προς αυτό, γενικά. Το γεγονός ότι δεν διαψεύστηκε ποτέ τίποτε από τους ισχυρισμούς του είναι αλήθεια, αλλά δεν ξέρω και αν είναι ικανό ως κριτήριο από μόνο του.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ καθρέφτης 21/10/2009 23:42:00

   Ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Μπίλντερμπεργκ δεν μπορεί παρά να εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Με αυτή την έννοια όσα αναφέρονται σε τέτοιου είδους βιβλία δεν μπορεί να είναι το δίχως άλλο αξιόπιστα.
   Όμως, επειδή έτυχε να μιλήσω με τον Θανάση Κατσαρό (συγγραφικό ψευδώνυμο Νίκος Βεργίδης) μετά την τρίτη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, ο οποίος στα βιβλία του ενσωμάτωνε στοιχεία που του έδινε ο Στριγάς, καθώς και μετά το θάνατο του (πέμπτη απόπειρα δολοφονίας) έρυχε να συζητήσω αρκετά με τον αδελφό του, γνωρίζω πόσο κάποια πράγματα "ενόχλησαν".
   Κάποια πράγματα στα οποία αναφέρθηκε ο Στριγάς, με κυριότερο τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ιόνιο, επιβεβαιώθηκαν όσο αφορά τον κορμό τους στην συνέχεια πολλαπλά.
   Χαρακτηριστικό είναι, ότι εδώ και έξι εβδομάδες αφαιρέθηκε από το you tube το βίντεο συνέντευξης του Στριγά για τα Ίμια.
   Δυστυχώς, η ανάγκη για προσέγγιση στοιχείων που κρατούνται μακρυά από την δημοσιότητα, συχνά υποχρεώνει να ληφθούν υπ' όψει και πονήματα αμφίβολης σκοπιμότητας. Η προσπάθεια για διασταύρωση στοιχείων που αναφέρονται σε αυτά με άλλες, πιο αξιόπιστες πηγές, ο συνδυασμός με την παλέτα των γενικότερων γεγονότων, μπορεί ίσως να συμβάλει στην αξιολόγηση. Αλλά αυτό αποτελεί ένα γενικότερο δράμα. Η έρευνα και η τόλμη να θέτουμε ερωτήματα, ποτέ δεν ικανοποιεί την ανάγκη της διελεύκανσης. Βαδίζουμε στο σκοτάδι. Γι αυτό προσπαθούμε να ψιλαφίσουμε. Ποτέ δεν πίστεψα ότι η γνώση μπορεί να είναι αντικείμενο μελέτης. Η γνώση αποτελεί δύσκολο επίτευγμα της συνείδησης. Και όσο η συνείδηση έχει περιθώρια εξέλιξης, απέχει από την γνώση. Πλησιάζοντας τη κάπως, καθηλώνεται όλο και περισσότερο από το μέγεθος της απόστασης.
   Θεωρώ ότι η έρευνα, ή μελέτη και η αναζήτηση δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην γνώση για να μας λυπηθεί.

 6. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/10/2009 00:41:56

  Για τα πρώτα δεν έχω άποψη, καθώς δεν ξέρω τα περιστατικά και τα πρόσωπα και δεν τα αμφισβητώ. Για τη σχέση γνώσης - συνείδησης, είναι έτσι. Αέναη αναζήτηση στο σκοτάδι και κάθε αχτίδα που διαφαίνεται φέρνει μαζί της ένα νέο, πιο βαθύ.
  Αρκεί, ωστόσο, να αποπειράσαι να αγγίζεις το ξέφωτο - "Πρέπει να σκεφτούμε το άσκεπτο" έλεγε ο Φ. και αυτό είναι μια οδυνηρή αλλά και συναρπαστική συνειδησιακή και γνωστική περιπέτεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.