#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/10/2010 09:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φοβού τους Κινέζους και δώρα φέροντεςΑπό τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ασίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε χθες ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόσφατο ταξίδι του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας καθώς ο Γουέν Τζιαμπάο ήταν ο πρωταγωνιστής της συνόδου. «Είναι σημαντικό ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για την Κίνα ξεκίνησε από το ελληνικό κοινοβούλιο, την κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι οι συμφωνίες που σφράγισαν την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα «δεν αποτελούν μόνο ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρας μας αλλά και ψήφο εμπιστοσύνη της Κίνας στην Ευρώπη και το ευρώ».

Την ίδια ημέρα η Cerstin Gammelin έγραφε στην γερμανική Süddeutsche Zeitung για τους πραγματικούς στόχους της «κινεζικής απόβασης» στην Γηραιά Ήπειρο:

«Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Wen Jiabao κατέχει την τέχνη του να εμφανίζεται ως ευεργέτης. Ο πρώτος του σταθμός στην ευρωπαϊκή του περιοδεία ήταν η Αθήνα, όπου κάτω από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό ανακοίνωσε με άψογο στυλ ότι η χώρα του σκοπεύει να μετατρέψει τη δημοσιονομικά πληγείσα Ελλάδα – εντελώς ανιδιοτελώς – σε νευραλγικό κόμβο της εξαγωγικής της οικονομίας, να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα και να πράξει ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα.

Το μήνυμα αυτό έγινε δεκτό με κάποια ελάφρυνση, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από τη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, τη Ρώμη, το Δουβλίνο ή τη Λισσαβώνα. Οι κυβερνήσεις στις χώρες αυτές έχουν συναφή προβλήματα: Πρέπει να περικόψουν τις δημόσιες δαπάνες και να αυξήσουν τα φορολογικά τους έσοδα. Ποιός δεν θα άκουγε με χαρά ότι κάποιος σωτήρας θα βοηθήσει εν ώρα ανάγκης; Αντί όμως για πηγαία χαρά θα πρέπει να επιδειχθεί αυστηρή προσοχή.

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με βάση το συναίσθημα. Κίνητρο δράσης είναι μόνο τα χειροπιαστά πολιτικά συμφέροντα. Η χώρα του, η οποία συγκεντρώνει κάθε μήνα νέο κεφάλαιο μέσω του τεράστιου εμπορικού πλεονάσματός της και διαθέτει συνεπεία αυτού μεγάλα αποθέματα ξένου συναλλάγματος, έχει κάθε συμφέρον να επενδύει σωστά το κεφάλαιο αυτό - Σαφώς και στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές αγορές του κόσμου.

Πλανάται πλάνη όποιος πιστεύει ότι Κινέζοι επενδυτές θέλουν ή  μπορούν να επιλύσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα χωρών της Ευρωζώνης. Οι τελευταίες οφείλουν να φέρουν εξ ιδίων δυνάμεων τα δημοσιονομικά τους σε τάξη, εν ανάγκη με τη συνδρομή των εταίρων τους και υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι «υπάρχει» ο «Wen Jiabao ο ευεργέτης» οφείλεται στις επικείμενες συζητήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες με σημαίνοντες Ευρωπαίους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων. Ο Wen Jiabao γνωρίζει τα προβλήματα των ευρωπαϊκών κρατών, αλλά και τις επιθυμίες τους, όπως π.χ. τη βούλησή τους για ανάληψη δράσης σε κλιματολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα ή για ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός είναι πρόθυμος να προσεγγίσει τους Ευρωπαίους, υπό τον όρο ότι και εκείνοι είναι διατεθειμένοι να πράξουν τα δέοντα από την πλευρά τους. Μία υπόσχεση που ο Wen Jiabao θα μπορούσε να αποσπάσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες αφορά τις προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου να μην χάσει σε αξία το Ευρώ. Οι τελευταίοι δεν έχουν εν προκειμένω άλλη επιλογή. Τα κινεζικά αποθέματα σε Ευρώ κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από την Ευρωζώνη. Εάν η κινεζική κυβέρνηση αποφασίσει κάποια στιγμή να πουλήσει τους τίτλους της σε Ευρώ, το κοινό νόμισμα θα κατακρημνιστεί.

Ακόμη δεν είναι σαφές τί θα προκύψει από τις συνομιλίες των Ευρωπαίων με την Κίνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε καμία πλευρά του τραπεζιού δεν κάθονται ευεργέτες.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 06/10/2010 09:14:05

  Πριν ένα χρόνο ήταν κακοί και αποικιοκράτες.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/10/2010 09:16:59

  Ανεξάρτητη εθνικα σκέψη. Όχι σαν κι εμάς τους υποταγμένους.

 3. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 09:33:32

  Μπα χανουν οι γερμανοι την δυνατοτητα να μας εκβιαζουν ολους τους ευρωπαιους,με τα λεφτα τους και να περνουν τις ναζιστικες αποψεις τους στην ΕΕ,αν μας στηριξουν αλλοι εκτος ΕΕ,τοτε καταστρεφεται το ονειρο της Ευρωπης απο τον Ατλαντικο μεχρι τα Ουραλια,κατω απο το χρηματοπιστωτικο συστημα των γερμανικων τραπεζων.
  Εμεις καλα καμμια σκεψη για εθνικη αντισταση,υποτελεις,οποιος μας δωσει λεφτα ,μαζι του.
  Ο ΠΑΠ,δουλικος στους υπαλληλους της ΕΕ,Μπαροζο,Τρισε,Ρομπαι,στους Αμερικανους,στους Κινεζους,δεν θα προλαβαινει να τους εξυπηρετηση.
  ΜΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΥΠΟΤΕΛΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ και ΝΕΝΕΚΩΝ.

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 06/10/2010 09:39:33

  Επειδή έχω δουλέψει με Κινέζους για αρκετά χρόνια σας λέω ότι πρόκειται για φίδια κολοβά, κυριολεκτικά. Άκρώς εθνικιστές (οι δικοί μας εδώ είναι απλές οδοντόκρεμες) δουλεύουν ως συμπαγης ΕΘΝΙΚΗ ομαδα. Καλό είναι να το έχουν υπ' όψιν τους οι ενταύθα διεθνιστικές ψυχούλες.

 5. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 06/10/2010 10:19:39

  Τὸ κίνητρο τῶν Κινέζων εἶναι τὸ πολιτικὸ συμφέρον καὶ ὄχι τὸ συναίσθημα, ἡ φιλανθρωπία καὶ ὁ φιλελληνισμός; Ἐνῶ τὸ κίνητρο τῶν διεθνῶν τοκογλύφων τῆς Μέρκελ, τοῦ Κάμερον καὶ τοῦ ΔΝΤ εἶναι ἡ εὐγνωμοσύνη στὴν χώρα τοῦ Σωκράτους καὶ τοῦ Ἀριστοτέλους; Μπά, τί μᾶς λές!

 6. tiramola avatar
  tiramola 06/10/2010 10:42:58

  Άποψή μου είναι ότι πολύ σύντομα η Δύση θα επιβάλει μέτρα προστατευτισμού αφού η ανισορροπία που έχουν προκαλέσει οι Κινέζοι δημιουργούν προυποθέσεις για κοινωνικές εξεγέρσεις λόγω αύξησης ανεργίας και φτώχειας.

  Επιθετικοί καπιταλιστές οι κομμουνιστές της Κίνας με το κινεζικό μοντέλο εργασίας να ξανακάνει επίκαιρο το «Εμπρός της γης οι κολασμένοι».
  Πίσω από την ευμάρεια των αριθμών της κινέζικης οικονομίας υπάρχουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες μεσαίωνα.
  Εσχάτως προβάλλονται από τα ΜΜΕ και Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι σκάβουν με πρωτόγονες μεθόδους στα ανθρακωρυχεία.
  Υπερβολική κατανάλωση πρώτων υλών, υπέρμετρη σπατάλη ενέργειας και εξαγωγή ρύπανσης σε όλο τον πλανήτη.
  Η νομενκλατούρα της κινεζικής εξουσίας είναι μιά φασιστική αγριοκαπιταλιστική κλίκα με κομμουνιστική ταμπέλα.
  Αυτοί είναι που θα "στηρίξουν" το ευρώ κύριε Παπανδρέου?
  Βοήθειά μας...

 7. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/10/2010 10:54:27

  Mιλάνε κι οι Γερμανοί που έχουν κατασπαράξει όλη την Ευρώπη του Νότου...Έλεοc

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ Γιώργος 06/10/2010 11:07:11

   Ας μην είμαστε βόδια να αγοράζαμε τα προιόντα τους και να στηρίξουμε τουλάχιστον όπου είναι εφικτό ντόπιες οι άλλες λύσεις.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/10/2010 11:02:46

  Το πράγμα είναι απλό: 1) Οι Κινέζοι δουλέυουν σκληρά, πληρώνονται ελάχιστα, κρατούν το νόμισμά τους χαμηλά (για να εξασφαλίσουν εξαγωγές και να αποτρέψουν εισαγώμενο υπερκαταναλωτισμό). 2) Οι Γερμανοί πήραν χαμπάρι ότι η εμπροκή σχέση της Αμερικής με την Κίνα είναι win-win και προς όφελος των Αμερικανών, και μπήκαν και αυτοί στο παιχνίδα βάζοντας τον υπάλληλό τους εδώ να πει "ναι" στους Κινέζους (ενώ μέχρι τώρα τον είχαν να λέει"όχι"). Έικάζω ότι οι Γερμανοί αισθάνονται τον εαυτό τους προστατευμένο από τον συνδυασμό ισχυρού ευρώ στην Ευρώπη με φτώχεια παντού πλην Γερμανίας. Οι ίδιοι, την εσωτερική τους αγορά την έχουν καρυδωμένη και προστατευμένη. Εμείς λεφτά να αγοράζουμε Κινέζικες κάλτσες δεν έχουμε. Οι εφοπλιστές μας ναυπηγούσαν και θα ναυπηγούν στην Κίνα, η Κίνα εξάγοντας στην Ετρώπη θα πλήξει Ιαπωνικά, Κορεατικά και άλλα ΝΑ-Ασιατικά συμφέροντα, φίλα κείμενα στην Αμερική. Έτσι απλοϊκά το βλέπω εγώ.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ archaeopteryx 06/10/2010 11:09:19

   Το θέμα είναι άλλο όλοι κοιτάζουν πως θα αρπάξουν σαν τα κοράκια και εμείς εδώ ακόμα ψάχνουμε τον 4ο δρόμο του σοσιαλισμού και επιδιδόμαστε σε επικοινωνιακές αρλούμπες!

  • tidbit avatar
   tidbit @ archaeopteryx 06/10/2010 11:29:35

   Ολη η Δυση και φυσικα και η Γερμανια, ξερει οτι σε βαθος χρονου δεν ειναι καθολου ανταγωνιστικη. Επισης υπαρχει και και το θεμα των εθνικων χρεων που δυσκολευει ακομα περισσοτερο τη κατασταση. Η μονη λυση ειναι η προσεκτικη και με λογικοφανεις προφασεις υποτιμηση των βασικων δυτικων νομισματων. Μονο ετσι και οι δυτικοι θα φτωχυνουν χωρις καλα καλα να το καταλαβουν και η δυση δε θα καταρρευσει αναπτυξιακα. Η fed παντως ηδη ξεκινησε την περιφημη QE2...
   Η Κινα κανει τη δουλεια της εκμεταλευομενη και τα αποθεματα της και το παρον τεραστιο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα που εχει. Αγοραζει απου βρει φτηνα δηλαδη και οπου τη συμφερει στρατηγικα.
   Δε θεωρω οτι οι Αμερικανοι εχουν win win σχεση με τη Κινα. Ειναι αγκαλιασμενοι σε μια ισορροπια τρομου αλλα εχουν σκασει απ το κακο τους. Εκει που λανσαραν τη παγκσμοιοποιηση για να αγορασουν τη Κινα, τελικα μαλλον το αντιθετο γινεται...
   Τελος , οπως ειπε και ο Νικος πιο πανω, οι Κινεζοι θα δειξουν, δειχνουν μαλλον, στη δυση οτι υπαρχουν εθνη που πολεμουν για το συμφερον τους κοντρα σε διεθνηστικα ψευτοοραματα, και οτι δε φτασαμε στο τελος της ιστοριας ακομα...

   • Enzo avatar
    Enzo @ tidbit 06/10/2010 11:34:27

    ο δυτικος κοσμος ποτες του δεν θα μπορει να ειναι ανταγωνιστικος οπως η κινα. δηλαδη τι θα πρεπει να γινει? να γινουμε ολοι κινεζοι? δεν γινεται αυτο.
    το μονο που μπορει να κανει ειναι δημιουργει προϊοντα ποιοτικα και υψηλης τεχνολογιας προς το παρον.

   • tidbit avatar
    tidbit @ tidbit 06/10/2010 11:39:45

    και μετα?? ας μην ειμαστε απολυτοι...ολα θα τα κανει η Δυση για να επιζησει. Οσο για προιοντα ποιοτητας, η Κινα δεν εχει προβλημα, μια ανασα βρισκεται πισω απο τη δυση. Ηδη φτιαχνει πολλα προιοντα αιχμης και σε λιγο θα φτιαχνει τα παντα εφαμιλα με τα δυτικα. Την Αμερικη την εχει σαφως ξεπερασει στη ποιοτητα.

   • Enzo avatar
    Enzo @ tidbit 06/10/2010 11:45:35

    ειναι πισω ακομα τεχνολογικα απο την δυση.
    σε λιγο βεβαια θα την φτασουν.
    ειχε δικιο τελικα ο στρατηγος μακαρθουρ που τους ελεγε τοτε οτι επρεπε να συνεχιστει ο πολεμος στην κορεα και να επιτεθουν αμεσως στην κινα με πυρηνικα ωστε να τους γυρισουν πισω αιωνες.τρελαθηκε ο τρουμαν με αυτα που ακουσε και τον επαυσε εντελως. μεγαλος στρατηγος μεγαλο μυαλο.
    ο ναπολεων ελεγε "σσσσ, καντε ησυχια μην ξυπνησει η κινα και τοτε αλοιμονο μας.αφηστε τους να κοιμουνται"

   • tidbit avatar
    tidbit @ tidbit 06/10/2010 11:55:44

    Επειδη τυχαινει να εχω καποια τριβη με το θεμα, σε διαβεβαιω οτι η τεχνολογικη αποσταση Κινας Δυσης καλυπτεται σε ελαχιστα χρονια...το χρημα που ρεει στη βιομηχανια και τη ερευνα στη Κινα εχουν να το δουν στη Δυση πολλες δεκαετιες. Και μη ξεχνας οτι τωρα εχουμε και παγκοσμοιοποιηση. Οτι και οποιον θελουμε παμε και τα/τους αγοραζουμε...

   • Enzo avatar
    Enzo @ tidbit 06/10/2010 11:59:25

    και παλι ,κανεις δεν μπορει να τα βαλει με ολον τον κοσμο.
    οποιος και αν ειναι αυτος.

 9. tidbit avatar
  tidbit 06/10/2010 11:07:35

  Μακαρι να πεσει το ευρω

 10. metalhead avatar
  metalhead 06/10/2010 11:09:09

  τζαμπα χαρήκαμε ρε τζαμπάο?

 11. metalhead avatar
  metalhead 06/10/2010 11:10:38

  θα μας πάρουν οτι τους συμφέρει μισοτιμής και αργοτερα θα μας εκτελέσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι..κατα την προσφιλή μέθοδό τους

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ metalhead 06/10/2010 11:11:54

   Και λιγο πριν θα μας εχει αφορισει ο Μισσιας.

   • metalhead avatar
    metalhead @ Εν Πλώ 06/10/2010 11:14:35

    παψε αντίχριστε.πρωτος-πρωτος θα πηγες στη συναυλία του OZZY

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ Εν Πλώ 06/10/2010 11:16:41

    Misha says:
    06/10/2010 at 10:16

    Tα παιδάκια της Ρεπούση και της Δραγώνα, οι αφροί του Δαυλού και των λοιπών νεοπαγανών , αναπαράγονται υπό τα παρωνύμια Γλίτσας-metalhead-Εν Πλω.

    Ο ύπουλος ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟΣ ιστορικός αναθεωρητισμός, με σαφή διχαστικό προσανατολισμό παίζει το χαρτί (και) της διαδικτυακής προπαγάνδας.

    Το νου σας ρεμάλια, γιατί κάποιων από εμάς, εδώ μέσα, η σκούφια μας κρατάει από καλογέρους που έδωσαν τα πάντα για να μπορείτε εσεις σήμερα να ξερνάτε τους νεοταξίτικους εμετούς σας.

    Και εσυ στο στοχαστρο του καλογερου εισαι μεταλχεντ.

   • metalhead avatar
    metalhead @ Εν Πλώ 06/10/2010 13:09:06

    καλο...θα το δωσω για στίχους στο marilyn manson

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 06/10/2010 11:27:53

  Το μετέωρο βήμα της Ελλάδας.
  Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών έγιναν με διαφάνεια και έδειξαν ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα «είναι επαρκώς δυνατό», ανέφερε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
  Για τις επτά τράπεζες που είχαν αποτύχει ανακοινώθηκε ότι θα χρειαστεί συνολικά το ποσό των 3,5 δις ευρώ για την εκπλήρωση των απαιτούμενων προδιαγραφών CEBS.
  Πριν λίγες μέρες και ενώ τον Ιούλιο οι ιρλανδικές τράπεζες περνούσαν με επιτυχία τα stress test ανακοινώθηκε ότι θα τους δοθούν πάνω από 34 δις ευρώ. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα της Ιρλανδίας θα ξεπεράσει το 30%!
  Σε έκθεση για την οικονομια που ανακοινώθηκε χθες, το ΔΝΤ χαρακτηρίζει τον τραπεζικό τομέα ως την αχίλλειος πτέρνα της οικονομικής ανάκαμψης.
  Το ΔΝΤ εντοπίζει τα προβλήματα στις μεσαίου μεγέθους τράπεζες σε χώρες με υψηλότερες πιέσεις στην αγορά του χρέους. Με άλλα λόγια και από τη στιγμή που σήμερα το χρέος της Ελλάδας έχει ρυθμιστεί μέσω του πακέτου των 130 δις ευρώ το ΔΝΤ μας λέει ότι τα χρέη άλλων χωρών είναι ένας παράγοντας που προκαλεί αστάθεια και δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα el pais το δντ είναι ιδιαίτερα επιλεκτικό με την Ευρώπη, όπου τα προβλήματα στην αγορά του χρέους και ο φονταμενταλισμός υπέρ της λιτότητας, έχουν μειώσει την ανάπτυξη και κατ επέκταση την αύξηση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα.
  Αν τώρα δούμε την κατάσταση από μια άλλη οπτική γωνιά εύκολα θα καταλήξουμε να πούμε ότι βασική πηγή της σημερινής γενικευμένης ύφεσης δεν είναι τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το επιχείρημα δεν στέκει τεχνικά. Τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα μιας κατάστασης, βασικό πρόβλημα είναι το μοντέλο ανάπτυξης.. .
  Υπάρχουν αρκετά ζητήματα, ως αιτίες και ως συνθήκες που συνέβαλαν (εκτός από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των τραπεζών) στο να πολλαπλασιαστούν τα προβλήματα, παρακάτω θα προσπαθήσω να προβάλλω σε πολύ αδρές γραμμές τα βασικότερα:
  ●Το πλαίσιο της πολιτικής απασχόλησης τα τελευταία 20 δεν αφορά την πλήρη απασχόληση, η συµπίεση του εργασιακού κόστους άλλαξε σημαντικά και τον τρόπο κατανομής του εισοδήματος στις διαφορές κοινωνικές ομάδες. Το γεγονός ότι το μοντέλο της ευέλικτης απασχόλησης αφορούσε το σύνολο της ΕΕ δεν εμπόδισε την ύφεση να πάρει την έκταση που πήρε, έτσι η μείωση της ζήτησης απόκτησε γενικευμένο χαρακτήρα και επηρέασε τόσο της μικρές όσο και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης .
  ● Η απότομη πτώση της ζήτησης, όπως ήταν φυσικό, οδήγησε σε μαζική ανεργία, ο άνεργος δεν μπορεί να καταναλώσει, δεν μπορει να δημιουργήσει, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, η ύπαρξη φθηνού εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες αφαίρεσε σημαντικό εισόδημα από το ντόπιο πληθυσμό στις χώρες της Ευρώπης.
  ●Η μερική απασχόληση, η ανεργία, η συρρίκνωση του εμπορίου, η κρίση της γεωργίας κ.α., μείωσαν σημαντικά το ποσοστό κέρδους, δλδη, τη δυνατότητα του πληθυσμού να κάνει αποταμίευση, έτσι οι τράπεζες έχασαν σημαντικά κεφάλαια.
  ●Ενας μεγάλος αριθμός του πληθυσμού απέσυρε τις καταθέσεις του για κατανάλωση ή για άλλους λογους, αφέροντας έτσι κεφαλαία απο το πιστωτικό σύστημα.
  ●Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ( έφτασε μέχρι τα $ 140 το βαρέλια ιδιαίτερα υψηλό στα $ 83 βρίσκεται σήμερα) αύξησε το κόστος παραγωγής και αφαίρεσε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις μικρομεσαίες κοινωνικές ομάδες της Ευρώπης. Σε αυτή την εξέλιξη έχει συμβάλει και το γεγονός ότι προγράμματα που περιορίζουν τη χρήση του πετρελαίου βρίσκονται σε νηπιακή φάση.
  ● Το πλεόνασμα των κερδών που προέρχονται από την κατανάλωση καυσίμων και το εμπόριο δεν ανακυκλώνονται πλέον στη δύση. Τα κέρδη από την Ευρώπη και την Αμερική, τόσο για κεφαλαιουχικά αγαθά ( υποδομή, βιομηχανία γεωργία) , όσο και για καταναλωτικά σε ένα μεγάλο ποσοστό επανεπενδύονται ή αποταμιεύονται στην Ασία.

  Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησε και ακολουθεί η Ευρώπη δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου. Τα αδιέξοδα που δημιουργεί η τωρινή κρίση στη χώρα μας αλλά και γενικότερα όχι μόνο επιβεβαιώνουν τις παραπάνω σκέψεις αλλά καθιστούν επιτακτικό καθήκον στον καθένα μας να προσπαθήσει να κατανοήσει τα προβλήματα και να συμβάλει με τη συμμετοχή του στη συγκρότηση της «κοινής λογικής»

 13. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 06/10/2010 11:35:26

  Οι συμβολισμοί είναι πανίσχυροι και οι επικοινωνιολόγοι που καμώνονται πως τους καταλαβαίνουν απλώς παίζουν μ' αυτούς.

  Ετσι, ο πρωθυπουργός μιας χώρας που ΔΕΝ έχει δημοκρατία, μίλησε στο κοινοβούλιο, τον υποτιθέμενο ναό της δημοκρατίας, μιας χώρας που όχι μόνο υποτίθεται πως έχει δημοκρατία, αλλά είναι και η κοιτίδα της.

  Να κλάψω να γελάσω;

  Εν πάσει περιπτώσει. Η εγχώρια "άρχουσα τάξη" με έναν τρόπο έχει μάθη να κάνει τις δουλειές της. Θεωρώντας το δημόσιο και το κράτος περίπου ιδιοκτησία της και έχοντας σχεδόν πλήρη έλεγχο επί των κυβερνήσεων, απλώς εκποιεί ανά τους αιώνες την κοινή μας περιουσία και τους κοινούς μας πόρους. Χωρίς ποτέ να φροντίσει ιδιαίτερα να στερεώσει την ανάπτυξη στον τόπο αυτό. Ο πιο επιτυχημένος τομέας της, η ναυτιλία, αλλού τα πάει τα κέρδη.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Θραξ Αναρμόδιος 06/10/2010 12:08:11

   Θράκα

   Η χώρα χωρίς Δημοκρατία (λες και οι άλλες είναι δημοκρατικές αλλά τέλος πάντων) μας έχει διπλώσει σε μια κόλλα χαρτί εκμεταλευόμενη όλο το "άπλωμα" του καζινο-καπιταλισμού.
   Ελεύθερο κεφάλαιο και εργασία δεν θέλατε;;
   Σπέκουλα επί κρατικού χρέους δεν θέλατε;;;
   Ρουφάτε το μπαλάκι σας τώρα...!!!

   Τι βάσεις και όπλα και πυραυλικά συστήματα και πορτοκαλί επαναστάσεις έκανε η Δύση από τη Ρωσία-ανατολική ευρώπη μέχρι Τουρκία και Μέση Ανατολή κι ακόμη άκρη δεν έβγαλε...
   Ήρθε ο Κινέζος με μπόλικο φτηνό χρήμα και γέμισε τον τόπο με πλαστικά ατμοσίδερα που εκρήγνυνται άμα ο λεκές είναι από κανένα πιτόγυρο, αγόρασε ευρώ και δολλάριο με το δυτικό εισόδημα από εξαγωγές και τώρα κάνει τον Ευρωπαίο να ανεβάζει πίεση και χοληστερίνη και τον Αμερικάνο να προσπαθεί να επαναφέρει δασμούς και προστατευτικά μέτρα της οικονομίας.

   Ποια Δημοκρατία;;;;Στο τσεπάκι του μας έβαλε όλους ο ΦουμανΤσου.
   Ας πουλήσει και λίγη τρέλα.
   Εκείνη η βόμβα στην πρεσβεία στο Βελιγράδι δεν ξεχνιέται με τίποτα.
   Φημολογείται ότι τότε ρωτούσαν Κινέζους αξιωματούχους γιατί δεν αντιδράει η κυβέρνησή τους και οι κινέζοι έλεγαν "θα τα πούμε σε 20 χρόνια".
   Ούτε τόσα δεν χρειάστηκαν τελικά...

   Και ξέρεις ρε Θράκα ποιο είναι το αστείο με αυτές τις μλκς περί "εξαγωγής δημοκρατίας" και άλλα φαιδρά;;;;
   Ότι με μια σοβαρή και καινοτομική κυβέρνηση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!
   Εδώ ιδιώτες πατεντάρουν και κατοχυρώνουν σπόρους και γονίδια και ο Ελληνικός πολιτισμός δεν μπορεί να αυτοπροστατευθεί και να brand-αριστει;;;
   Εδώ κάναμε την φέτα "προστατευόμενη ονομασία" και δεν μπορούμε να μαρκετάρουμε Φιλοσοφία, Δημοκρατία και Αρχαίο Θέατρο;;
   Η Εκκλησία βγάζει τρελό χρήμα με την μπίζνα του θρησκευτικού τουρισμού και η Ελληνική πολιτεία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να ξοδεύει 6 εκ ευρώ για ένα εγκαίνιο στο μουσείο της Ακρόπολης;;;

   Branding, κατοχύρωση, πνευματικά δικαιώματα, marketing...

   Για βάλε τον Ομπάμα να σε πληρώνει 1 ευρώ για κάθε φορά που λέει την λέξη Δημοκρατία ή παράγωγά της.
   Για βάλε τον γυφτο-σκοπιανό στο τραπέζι και πες του "μίστερ Μακεδονία κοστίζει ακριβά για σένα...έχουμε κάτι σε Αλεξάνδρεια αν θέλεις θα σε κάνουμε και καλή τιμή με leasing για 50 χρόνια"...
   Για τράβα στη Μέρκελ και πες της "αγοράζω που αγοράζω τα υποβρύχιά σας που γέρνουν θέλω να με βγάλετε 10 road shows το χρόνο να ρθω να σας κάνω λαική επιμόρφωση για τους ελληνιστικούς χρόνους".
   Για πήγαινε στους άνοστους εκεί στον ΟΗΕ και πες τους "μάγκες για οργανώστε εδώ μια παγκόσμια καμπάνια για την εξάπλωση της δημοκρατίας στον αναπτυσσόμενο κόσμο".
   Για πήγαινε στο state department να τους πεις ότι έχεις ένα πρόγραμμα να διδάξει Σπαρτιατική φάλλαγα και logistics από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις στρατιωτικές σχολές τους.
   Για στήσε εδώ ένα Πανεπιστήμιο Αρχαίου Θέατρου να μαζέψεις ΟΟΟΟΛΟ τον θολοκουλτουριάρικο φοιτηταριό από όλο τον κόσμο.

   Ξέρεις πόσα τέτοια;;;;

   Να φαν κι οι κότες...

   Έχουμε εμείς εδώ τους προσκυνημένους που τα παντελόνια τους τρύπησαν στα γόνατα και μας πειράζει ο Τζετ Λι που είναι πιο κολαριστός κι από Βρετανό μπάτλερ;;;;

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ tsilivithras 06/10/2010 13:38:14

    Όποιος ιερωμένος δεν συμπράξει ενθουσιωδώς κατά της επαναστάσεως: αργός, έκπτωτος και εις τη γέεναν του πυρός!

 14. tiramola avatar
  tiramola 06/10/2010 11:43:28

  Εσχάτως οι προφήτες των αγορών προβλέπουν υποβάθμιση της Γαλλικής οικονομίας.
  Ισχυρίζονται επίσης ότι αυτό θα επιταχυνθεί αν η Ιρλανδία προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης αφού η Γαλλία θεωρείται η μία από τις δύο χώρες που διασώζουν την Ευρωζώνη.

 15. Tassos avatar
  Tassos 06/10/2010 13:50:49

  Ρε παιδιά επειδή δεν σκαμπάζω από οικονομικά ας με εξηγήσει κάποιος: Οταν ακούστηκε πριν κάποιους μήνες ότι οι Κινέζοι θα αγοράσουν Ελληνικά ομόλογα εκτοξεύτηκαν τα spread. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά. Τώρα που το είπε ο Κινέζος γιατί πέφτουν?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Tassos 06/10/2010 14:01:23

   Πριν μήνες ο Κινέζος έβλεπε τι γινόταν και άρχισε ν' αγοράζει ομόλογα καθώς ανέβαιναν τα spread (δηλαδή όταν είχαν πέσει οι αξίες των ομολόγων) - και τώρα το μαρτυράει.
   Spread και αξία ομολόγων κινούνται αντίστροφα.
   Όσοι πίστευαν ότι θα χρεωκοπήσει η Ελλάδα, τότε το φώναζαν και πουλούσαν ομόλογα. Έτσι ανέβαιναν τα spread και έπεφτε η αξία των ομολόγων. Αντίθετα, οι Κινέζοι (και άλλοι) αγόραζαν "στα μουλωχτά" - ίσως και διαψεύδοντας - για να κρατηθεί χαμηλά η τιμή και να "ψωνίσουν" στα χαμηλά με άνεση.
   Τώρα που το μυστικό διέρρευσε (το είπαν και οι Κινέζοι), οι "πωλητές" κατάλαβαν ότι "πιάστηκαν πελάτες", σταμάτησαν να πουλούν, τα spread πέφτουν, η αξία των ομολόγων ανεβαίνει.
   Κερδοσκοπία είναι, δεν χρειάζεται ειδικές οικονομικές γνώσεις γαι να το καταλάβεις.

   • Enzo avatar
    Enzo @ Ο Θείος 06/10/2010 14:51:21

    και στο τελος θα πατωσουν τα spread και θα βγει ο γιωργακης και να μας λεει οτι τα καταφεραμε και θα τον κανουνε θεο!
    ωχ μανουλα μου, θα αυτοκτονησω στο τελος με το μυαλο του νεοελληνα..

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 07/10/2010 10:43:29

    Με το μυαλό του Κινέζου θέλεις να πείς!
    Και του Αμερικάνου και Έλληνα "πωλητή" που πιάστηκε πελάτης!

 16. lampros avatar
  lampros 06/10/2010 15:12:28

  """Την ίδια ημέρα η Cerstin Gammelin έγραφε στην γερμανική Süddeutsche Zeitung για τους πραγματικούς στόχους της «κινεζικής απόβασης» στην Γηραιά Ήπειρο:"""

  Ναι, οι Γερμανοί θα μας πουν τους «πραγματικούς στόχους» των Κινέζων.

  Γιατί οι Γερμανοί, που μας διέλυσαν, είναι ΤΟΟΟΟΣΟ ειλικρινείς και δεν έχουν συμφέροντα στην περιοχή.

  Άντε από δω ρε σείς, απλά θέλουν την Ευρώπη μονότερμο τσιφλίκι τους. Να έχουμε και την Κινεζική εναλλακτική, να σφίγγουν οι κώλοι σε κάτι Γερμανίες...

  Όσο για το «οι κινέζοι δουλεύουν φθηνά και θα μας τα πάρουν όλα» στο οποίο έχουν μείνει ορισμένοι, η διεθνής προβληματική είναι ότι η Κίνα αναπτύσσει μεσαία τάξη ταχύτατα και ανεβαίνει όσο πάει το κόστος εργασίας. Ψαξτε να μάθετε και τις πολλές και σοβαρές απεργίες που γίνονται εκεί, για τις οποίες από τα ΜΜΕ μας μαθαίνουμε ελάχιστα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.