08/03/2008 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φοβούνται τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα οι ΗΠΑ

Την καλύτερη απάντηση στους αριστερούληδες υπερασπιστές της παγκοσμιότητας και της αναστολής κάθε αντίδρασης στην ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» την έδωσε η ίδια η υπουργός Εξωτερικών του Μπους, Κοντολίζα Ράϊς: «Δεν πρέπει να εξωθήσουμε την Ελλάδα σε πολιτική αυτοκτονία» δήλωσε μετά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εννοούσε φυσικά ότι αν πιέσουν κι άλλο την κυβέρνηση Καραμανλή τότε θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις στην Ελλάδα εναντίον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Θα έλθουν έτσι σε δύσκολη θέση όχι μόνο ο Καραμανλής (γι αυτόν δεν τους νοιάζει), αλλά η Ντόρα και κυρίως τα αμερικανικά συμφέροντα. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι οι ΗΠΑ φοβούνται αυτούς που ορισμένοι Έλληνες αριστερούληδες χαρακτηρίζουν «εθνικιστές», «Μακεδονομάχους», «υπερπατριώτες» κλπ. Και φυσικά, για να τους φοβούνται, δεν είναι μόνο η μικρή μειοψηφία του Καρατζαφέρη. Τη δημιουργία εσωτερικού μετώπου εναντίον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ φοβούνται. Ποιος είναι λοιπόν τώρα «αντιϊμπεριαλιστής», «αντιαμερικανός» και «κατά της παγκοσμιοποίησης»; Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να μην δουλευόμαστε και αναμεταξύ μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. plagal avatar
  plagal 08/03/2008 18:06:26

  O_o

  Δεν ξερω αν αξιζει καν να σχολιαζει κανεις πλεον...

 2. kostas avatar
  kostas 08/03/2008 18:49:59

  Συνεχίζεις να μας στενοχωρείς Φακτορίξ... Όχι τόσο με την άποψή σου (εννοείται οτι ο καθένας πιστεύει ο,τι θέλει), αλλά με την Βελοπουλική σου ορολογία. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πιερία, έζησα από πρώτο χέρι τα παραληρήματα του Κούλη εναντίον αριστερούληδων και διεθνιστούληδων. Δεν σου αρμόζει η ίδια φρασεολογία. Εκτός βέβαια κι αν στο πρόσωπό σου βρέθηκε ο χαμένος κρίκος ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ --και προσοχή, δεν ειρωνεύομαι τώρα. Κομουνιστής είμαι, και ξέρω οτι κι εσύ υπήρξες επί σειρά ετών. Και με πληγώνει να σε διαβάζω να γράφεις αυτά τα πράγματα...
  Πάντα φιλικά...

 3. Δρυοπίδης avatar
  Δρυοπίδης 08/03/2008 19:19:29

  Όταν σε μια επιχείρηση υπάρχει πρόβλημα, από τον ανταγωνισμό λχ, το αφεντικό είναι εκείνο που θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει: επιθετικές, αμυντικές, συμβιβαστικές... Οι απλοί υπάλληλοι -εκτός από το να φοβούνται και να υλοποιούν τις εντολές- τι να κάνουν; Ίσως απλώς να παίρνουν την υπόθεση... προσωπικά και να βλαστημάνε τον "απέναντι". Το ίδιο γίνεται και με τα κόμματα: οι ηγέτες μπορεί και να τα βρουν, πρόσκαιρα έστω, και να φτιάξουν πχ τον πρώτο Συνασπισμό και τη συγκυβέρνηση. Τα μέλη... παίζουν μπουνιές με τους "απέναντι" μέχρι να τους πουν "δώστε τα χέρια". Στα καθ' ημάς και στο τώρα, οι Αμερικανοί αποφασίζουν την πολιτική και κάνουν τους σχεδιασμούς τους. Και οι σηματωροί του κοσμοπολιτισμού είναι υποχρεωμένοι να φωνάζουν "λύκοι στα πρόβατα" δείχνοντας επίμονα ένα δυο δέντρα ώστε να φτιάξουν κανονικότατα τον Καρατζαφέρη και να ξεχάσουμε επί της ουσίας τους λύκους που κρύβονται στο δέντρο που χάνουμε.

 4. Δρυοπίδης avatar
  Δρυοπίδης 08/03/2008 19:21:46

  Όταν σε μια επιχείρηση υπάρχει πρόβλημα, από τον ανταγωνισμό λχ, το αφεντικό είναι εκείνο που θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει: επιθετικές, αμυντικές, συμβιβαστικές... Οι απλοί υπάλληλοι -εκτός από το να φοβούνται και να υλοποιούν τις εντολές- τι να κάνουν; Ίσως απλώς να παίρνουν την υπόθεση... προσωπικά και να βλαστημάνε τον "απέναντι". Το ίδιο γίνεται και με τα κόμματα: οι ηγέτες μπορεί και να τα βρουν, πρόσκαιρα έστω, και να φτιάξουν πχ τον πρώτο Συνασπισμό και τη συγκυβέρνηση. Τα μέλη... παίζουν μπουνιές με τους "απέναντι" μέχρι να τους πουν "δώστε τα χέρια". Στα καθ' ημάς και στο τώρα, οι Αμερικανοί αποφασίζουν την πολιτική και κάνουν τους σχεδιασμούς τους. Και οι σηματωροί του κοσμοπολιτισμού είναι υποχρεωμένοι να φωνάζουν "λύκοι στα πρόβατα" δείχνοντας επίμονα ένα δυο δέντρα ώστε να φτιάξουν κανονικότατα τον Καρατζαφέρη και να ξεχάσουμε επί της ουσίας τους λύκους που κρύβονται στο δάσος που χάνουμε.

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 08/03/2008 20:00:17

  Οι αριστεροί πάντως, δεν ζητούν αναστολή κάθε δραστηριότητας.
  Οι αριστεροί ζητούν η όποια δραστηριότητα να στέφεται ενάντια στην ουσία του προβλήματος και ενάντια στους πραγματικούς ενόχους.
  Το να μισεί ο ένας λαός τον άλλο, είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει και για τους δυό λαούς και ότι καλίτερο για τους για τον ιμπεριαλισμό.

 6. DKool avatar
  DKool 08/03/2008 20:18:00

  Μεγάλη μαγκιά όσα έγραψες.

  Προς Κώστα: Ξεκόλλα από τις ταμπέλες του στυλ "κι εγώ κομμουνιστής είμαι". Τι πάει να πει "είμαι αριστερός" και τι πάει να πει "είμαι δεξιός". Ετερπροσδιορισμοί της πλάκας είναι, δεν σημαίνουν τίποτα.

  Έχουν την ίδια αξία με το να λες ότι υπάρχει διαφορά στο να λες "εγώ είμαι Παναθηναϊκός" απ' το "εγώ είμαι Ολυμπιακός".

  Σταματήστε να καταπίνετε αμασητα τα ιδεολογήματα που μας πλασάρουν τόσα χρόνια. Το να υιοθετείς μια ιδεολογία που φτιάχτηκε από άλλους δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι να έχεις τη δική σου ανεξάρτητη στάση και ματιά στα πράγματα.

 7. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 08/03/2008 20:22:12

  Σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες ο Μπούς χεστηκε διαβάζοντας την επιστολή Θεοδωράκη στον Λαζόπουλο. Η CIA εκτιμά ότι η προσχώρηση της γενιας των Λαμπράκηδων στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη δημιουργει νέες ισσοροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Με βάση εισηγήσεις του Λανγκλευ και υπό την πίεση του μετώπου Λακη-Μικη_Αδωνη επανεξετ'αζεται το συνολο της Αμερικανικης πολιτικης στην περιοχή. Η διχοτόμηση της Τουρκίας και η δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας με την επιστροφή του Κοσοβου της Βοσνίας και της Κροατίας εξετάζονται σαν κινήσεις καλής θέλησης απέναντι στον πολιτικό κολοσσό που δημιουργήθηκε στο τριγωνο του Κολωνακίου!!!! ασφαλείς πληροφορίες που προέκυψαν μετά από ρεπορτάζ του Χαρδαβέλα μετά από καθοδήγηση του Λιακόπουλου αναφέρουν ότι η ανασταση του Μιλόσεβιτς είναι θέμα ημερών !! Ενδεικτικό της ανατροπής είναι οτι η αμερικάνικη πρεσβεία διέκοψε τις τακτικές επαφές με τον γνωστό πράκτορα Αλέξη Τσίπρα και προσέλαβε σαν συμβουλο επικοινωνίας τη Λιανα Κανέλη

 8. "το μώλυ" avatar
  "το μώλυ" 08/03/2008 21:36:25

  Οι Χριστιανοί και οι Κομμουνιστές δεν έχουν πατρίδα και έθνος, σύμφωνα με το Δόγμα και το Κόμμα, είτε μας αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Αλλιώς ανήκουν σε αίρεση ή φράξια. "Εθνικούς" λένε οι Χριστιανοί τους άπιστους στο Δόγμα τους. "Ο εθνικισμός είναι αίρεση", δήλωσε κι υπογράμμισε ο Βαρθολομαίος. "Οπορτουνιστές" και "προβοκάτορες", "ληστές" και "συμμορίτες", λένε οι κομμουνιστές και διαγράφουν όσους εκτός κομματικής γραμμής μιλήσουν για έθνος και πατρίδα.

  Ερώτησις κρίσεως: "Γιατί οι Νεο- ορθόδοξοι χριστιανοί γίνονται, τώρα, κομμουνιστές (πχ, Κανέλη) και οι παλαιο-κομμουνιστές Νεο-ορθόδοξοι(πχ, "Άρδην");

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 08/03/2008 22:09:26

  Γιατί οι Χριστιανοί και οι Κομμουνιστές έχουν αρχές οι οποίες ειναι εντελώς ανθρωποκεντρικές, ανεξάρτητες απο πατρίδες,έθνη,φυλές και φύλλα.
  Οτιδήποτε χωρίζει τους ανθρώπους είναι αίρεση και προβοκάτσια.
  Απλά πράγματα.

 10. FactοrX avatar
  FactοrX 08/03/2008 22:10:55

  Πρός Κώστα: Γιατι δηλαδή "υπήρξα"; Θέλετε πάντως σωνει και καλά να βαζετετε ταυτότητες. Ξεκολήστε. Θυματα είμαστε όλοι

 11. TOX avatar
  TOX 09/03/2008 00:01:23

  Τόδαμε κι αυτό : οι νταβάδες της ενημέρωσης φούσκωσαν τον Τσίπρα, για να ρίξουν τον Γ.Παπανδρέου και οι λάϊτ αριστεροί, (ξεζουμισμένοι κνίτες και χρόνιοι περιθωριακοί), πίστεψαν πως ήρθε η ...ώρα τους !... Νομίζουν πως θα κυβερνήσουν κιόλας... Για δες πως ξεψάρωσαν και βγαίνουν, σαν τα σαλιγκάρια, στα σχόλια... Το 2008 δεν είναι 1988 και 1989 βρε λιγούρηδες...

 12. exiled avatar
  exiled 09/03/2008 01:47:39

  Να ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε και το «εδώ δεν έχουν θέση πολιτικές διαφορές, γιατί όλοι ανήκουμε σε ένα έθνος;» Μάλιστα. Ακούσαμε και το «θύματα είμαστε όλοι μας». Πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις, ήτοι το πάντρεμα των άκρων, από την αντικαπιταλιστική εξωκοινοβουλευτική αριστερά, στον εθνικιστικό πολτό, που όλους τους εξισώνει, κάνοντάς τους οργανικά του μέλη. Η ταξικότητα, η πολιτική θέση, δαιμονοποιείται. Γιατί «θύματα είμαστε όλοι». Και πάλι «μπράβο». Άντε να τελειώνουμε και με τις εθνοδιασπαστικές απεργίες, τις εθνοδιασπαστικές συγκεντρώσεις άνω των 3 σε μη εθνικά θέματα, με τις εθνοδιασπαστικές απόψεις, να πάψουμε «να είμαστε θύματα».

 13. νταπαντου avatar
  νταπαντου 09/03/2008 12:21:16

  Με αφορμή την ομιλία του Ζουράρη, περί ψευδοκράτους, αυτονομίας κλπ
  τα think tank αυτού του τόπου, αυτού του έθνους , γιατί να μην την επεξεργαστούν περισσότερο; μήπως μας συμφέρει μακροπρόθεσμα;

  Π.χ.

  1. Αυτόνομο κρατίδιο Ηπείρου με πρωτεύουσα τα Ιωάννινα. Με προοπτική εξάπλωσης προς τα βόρεια - αν το θέλουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, στα όρια του ιστορικού πασαλικιού της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σχεδόν μέχρι τη Σκόδρα! Η πλειοψηφία αυτού του πληθυσμού θα είναι ελληνική. Θα υπάρχουν εντός του Τσάμηδες, Τόσκηδες, Γκέκηδες ή όσοι άλλοι θέλουν, στα πλαίσια ισοπολιτείας.

  2. Αυτόνομο κρατίδιο Μακεδονίας Θράκης με προοπτική εξάπλωσης προ τα βόρεια ή και ανατολικά, αν το θέλουν οι τοπικοί πληθυσμοί. Στα όρια των ιστορικων βιλαετιών της Θεσσαλονίκης, του Μοναστηρίου κλπ.
  Κι εδώ ισοπολιτεία μεταξύ ελλήνων, τούρκων βουλγάρων, σλαβομακεδόνων και άλλων. Το ελληνικό στοιχείο είναι πλειοψηφία σε αυτές τις περιοχές, αυτό θα ασκεί διοίκηση.

  3. Αυτόνομο κρατίδιο στις ιστορικές περιοχές του δουκάτου των Αθηνών, του πριγκιπάτου του Μορέως, του πασαλικιού της Ρούμ-ελης... Εδώ οι Ρουμ- και οι κάτω απ΄τ αυλάκι είναι το κυρίαρχο στοιχείο 99% Ας τα βρουν μεταξύ τους :-) Θυμηθείτε τις τοπικίστικες εκστρατείες Μοραϊτών οπλαρχηγών στη Ρούμελη και αντίστροφα το 1821-1830

  4. Αυτόνομο κρατίδιο νησιωτικής Ελλάδας με προοπτική ενσωμάτωσης των δυτικότροπων περιοχών της Μικράς ασίας. Όπως ήταν μέχρι το 1922. Η οικονομική γέφυρα της Ελλάδας προς την ανατολή.

  5. Αυτόνομη περιοχή Κρήτης με προοπτική δημιουργίας βάσης για εμπορικής-πολιτιστικής εξόρμηση σε Μέση Ανατολή - Αφρική

  6. Αυτόνομη περιοχή Ιονίων Νήσων... αυτή να γίνει το Λας Βέγκας- Νεβάδα - Ρενο- Χονγκκονγκ - Λιχτενστάιν της περιοχής

  Κι όλα αυτά σε μια χαλαρή συνομοσπονδία του τύπου ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

  Κι αμα δε μας κάτσει το ξαναγυρνάμε.
  Όπως έκανε π.χ. η Αίγυπτος με τη Συρία, την Ηνμένη Αραβική Δημοκρατία.

  Θα είναι μια άλη συνέχεια της προ του 1922 κατάστασης, που μπορεί και να μας συμφέρει σαν έθνος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.