11/01/2009 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φοβούνται εξέγερση των μεταναστών

Θυμάστε την εξέγερση των γκέτο στη Γαλλία το 2005, που σώριασαν το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης» σε ερείπια και ανέδειξαν σε ηγέτη τον Σαρκοζί (με τις σκληρές  αστυνομικές μεθόδους του), μέσα από τον τρόμο των συντηρητικών και μικροαστικών στρωμάτων; Μια παρόμοια εξέγερση φοβούνται τώρα σε κυβέρνηση και αστυνομία ότι μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω των διαστάσεων που πήρε η συμμετοχή μεταναστών στα γεγονότα του Δεκεμβρίου.

Όπως εξάλλου γράφει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τη συμμετοχή μεταναστών στον «Επαναστατικό Αγώνα», με αφορμή τη σύλληψη δύο νεαρών μεταναστών (κατά τη διάρκεια της αστυνομικής «σκούπας» των τελευταίων ημερών) και μια προκήρυξη που διανεμήθηκε στην ΑΣΟΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου στην αλβανική και την ελληνική και κατόπιν στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., «διατυπώθηκαν εκτιμήσεις ότι στο χώρο των μεταναστών έχουν ήδη συντελεστεί διεργασίες που οδηγούν στην ανάγκη επανεξέτασης της μεταναστευτικής πολιτικής μέσα στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας ασφάλειας και τάξης». Αυτό επειδή διαπιστώνεται στροφή των νέων «προς τις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις και τις αυτόνομες ομάδες», καθώς «τα χαρακτηριστικά γκέτο που έχουν διαμορφωθεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας τείνουν να οδηγήσουν σε εξεγέρσεις, τηρουμένων των αναλογιών, παρόμοιες με αυτές που εκδηλώθηκαν και στο Παρίσι το 2005»

Πέραν των αστυνομικών εκτιμήσεων, την ηγεσία του υπουργείου προβληματίζουν σοβαρά και τα πολιτικά ερωτήματα που δέχεται από τα συναρμόδια υπουργεία, δήμους και κοινωνικές υπηρεσίες, για τη ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση ομάδων μεταναστών εξαιτίας του οικονομικού κλίματος.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=30571628

(στις φωτογραφίες σκηνές από την εξέγερση των γκέτο στην Γαλλία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Theo avatar
  Theo 11/01/2009 14:39:02

  Η διαπλοκή παπαγαλίζει συνέχειά τα περί κλεισίματος της ψαλίδας μετά τις μεγαλοφυείς κινήσεις του ηγέτη.

  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Φέρτε πίσω τα λεφτά που πήρατε από Siemens, Βατοπαίδι, ζητήστε γονατιστοί συγνώμη πριν μπείτε στην φυλακή και αεί στα τσακίδια...

 2. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 14:39:03

  Μπα? Αποφάσισαν ότι οι μετανάστες είναι κίνδυνος?
  Δεν τους άφηναν φαίνεται τα λεπταίσθητα συναισθήματα που επέβαλε ο μεσαίος χώρος
  Οσοι λέγαμε ότι η μετανάστες αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα χαρακτηριζόμασταν ρατσιστές : ρατσιστές επειδή λυπόμασταν αυτούς τους ανθρώπους καθώς πάνω από ένα οριακό σημείο δεν θα μπορούσαν( λόγω αριθμού και διαφορετικής πολιτισμικής υφής) να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, θα ήταν έρμαια στυγνής εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, θα αναγκάζονταν να ακολουθήσουν τα μονοπάτια της παραβατικότητας προκειμένου να επιβιώσουν
  Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι ρατσισμός σημαίνει να θεωρείς έναν άνθρωπο κατώτερο λόγω φυλής και χρώματος… Αν πεις δεν τον θέλω στη χώρα μου γιατι δεν χωράει πια (10 εκ. είμαστε και έχουμε 2,5 εκ μετανάστες) όχι μόνο ρατσιστής δεν είσαι αλλά το αντίθετο: Είσαι ανθρωπιστής καθώς προσταγτεύεις ΚΑΙ αυτούς που έρχονται με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής που τους τάζουν οι κοντραμπατζήδες που τους φέρνουν εδω, και στη συνέχεια βρίσκουν εξαθλίωση και δυστυχία, αφετέρου ΚΑΙ την δική σου κοινωνική γαλήνη
  Αργά αλλά πικρά παίρνω την εκδίκηση μου από όσους με περισσή ευκολία με λέγαν ρατσιστή επειδή πίστευα στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση των συνόρων ώστε να συληθούν οι λαθρέμποροι που τους φέρνουν και να μειωθεί η αθρόα είσοδος τους

 3. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 14:41:57

  Δεν τους άφηναν φαίνεταιΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΩΣ ΤΩΡΑ τα λεπταίσθητα συναισθήματα που επέβαλε ο μεσαίος χώρος*

 4. Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ avatar
  Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ 11/01/2009 14:48:06

  τρια πουλακια καθονταν

  ταχύτατα αλλά γλυκά αυτο επαίρεσαι. για τους μετανάστες τη δεδομένη στιγμή, είναι άλλο έαν κολπάκι, για να αμαυρωθεί η πραγματικά πατριωτική εξέγερση της ελληνικής νεολάίας και των απηυθυσμεώνν κομμ ατιών τη νεολαάιας. το 'αμερικανικός δάκτυλος' βλέπεις, δεν τους βγαέινει πλέον. πρέπει να βρούν άλλο παραμύθι, που να έχει σχέση με εξωτερικό κινδυνο.
  Και φυσικά, τι ευκολότερο, χωρίς στοιχεία, να λέμε οτι οι τρομοκρατες (οι δηθεν, παρακρατικοί είναι το πιθανότερο)είναι 'μετανάστες'. να κάνουμε δηλ τη κοινωνία οσο το δυνατον πιο δεξια, ώστε να αποκρύψουμε τον ρόλο του πρακτορικού καθεστώτος που καταδυναστεύει την πατρίδα.

  Οι πρακτορίσκοι της ακροδεξιάς, αγκαζε με τις πορδες του Μπομπολα και του Λαμπρακη, χαίρονται... Για πόσο ακόμα...

 5. Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ avatar
  Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ 11/01/2009 14:52:53

  Ποιος μεσαίος χώρος;

  το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ 'ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ'΄ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

  ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ!

  Η 'ΚΕΝΤΡΩΑ' -ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗ- ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΗΤΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.

  ΚΑΜΙΑ ΑΡΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΡΘΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΩΝ 'ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ' ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΔΩΝ!!!

  ΚΑΜΙΑ ΑΡΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΣΑΣ!!

 6. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 11/01/2009 14:59:48

  Προσυπογραφω το #2

 7. donaE avatar
  donaE 11/01/2009 15:05:49

  Κακη εξελιξη θα ειναι.Κατι τετοιο,ειναι τελειως καινουργιο για τη Ελλαδα,και θα επηρεασει την κοινωνια σε βαθος χρονου.Τι ειδους ανακλαστικα θα εχει ο Ελληνας ,που μεχρι χθες εβλεπε ξενους μονο σαν τουριστες?Και ποιος ηγετης θα αναλαβει το κοστος μιας καταστολης των ξενων,με τοσα ενοχικα συνδρομα που εχει η εξουσια εδω.Και η αριστερα πως θα ξεχωρισει τους καλους απο τους κακους.Οι Γαλλοι ειναι αποικιοκρατες χρονια ειχαν αλλη εκπαιδευση.

 8. osaperas avatar
  osaperas 11/01/2009 15:10:59

  Δηλαδή εάν κάποια στιγμή και με τα υπάρχοντα προβλήματα της φανερής αδυναμίας και ανικανότητας των κατασταλτικων μηχανισμών η κυβέρνηση αποφασίσει να λύσει το γόρδιο δεσμό των μεταναστών, θα έλθουν καλύτερες μέρες για τους έλληνες;

  Θέλω να πω, με άλλα λόγια, ο κάθε έλληνας που πλέον "δεν βγαίνει" με τίποτε οικονομικά, θα "νοιώθει καλύτερα" μετά το αναμενόμενο "χτύπημα" των μεταναστών;

 9. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 15:11:33

  Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Says:
  "Και φυσικά, τι ευκολότερο, χωρίς στοιχεία, να λέμε οτι οι τρομοκρατες (οι δηθεν, παρακρατικοί είναι το πιθανότερο)είναι ‘μετανάστες’"
  Προς Θεού ανθρωπέ μου .Δεν είπε κανείς ότι τρομοκράτες είναι οι μετανάστες. Δεν έχει εκδηλωθεί κάτι τέτοιο ακόμα ούτε από την πλευρά των μουσουλμάνων μεταναστών-(αυτό δεν αποκλείει να γίνει αύριο. Ας σου θυμίσει ο φάκτορας τη έγινε με το σιτι οφ πόρος, και με τα καλά μας αισθήματα απέναντι στον Αμπου Νιντάλ..- επίσης βεβαιώνω ως ωτακουστής ότι την πρώτη νύχτα στα επεισόδια για τον θάνατο του Αλέξη υπήρξαν κουκουλοφόροι που μίλαγαν αλβανικά, και ουδείς ξέρει αν ήταν απελπισμένοι μετανάστες η εντεταλμένοι υπηρεσιών, ουτσεκάδες η ποιος ξέρει τι άλλο… (δεν αναφέρομαι στο δεύτερο κύμα που μπήκε να κλέψει στα σπασμένα μαγαζιά)
  Αναφέρομαι στο ότι η απόγνωση, την πείνα και την δυστυχία που υφίστανται και που θα τους κάνει ντεσπεράντος-και αυτό θα ισχύσει και για την δική σου ασφάλεια αύριο

 10. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 15:14:10

  @8
  Παλι μετατίθεται η συζήτηση: Κανένα χτύπημα. Είπαμε. Δυστυχείς είναι. Απλώς ΜΗ δυνατότητα να εισέλξουν στη χώρα και ει δυνατόν επιστροφή όσων γίνεται-αν και αυτό αδύνατο μοιάζει πλέον

 11. Le canard avatar
  Le canard 11/01/2009 15:36:52

  Η οικονομική κρίση δεν θα έχει συνέπειες μόνον στους Ελληνες, αλλά και στους οικονομικούς μετανάστες. Αυτό θα αποτελέσει μια ακόμη αιτία ξεσπάσματος. Οι αντιδράσεις των μεταναστών ωστόσο, στις σημερινές δυτικές κοινωνίες (βλέπε και Γαλλία) συνήθως συσπειρώνουν τους γηγενείς. Οι Γάλλοι, π.χ., ανέβασαν τον Σαρκοζί ακριβώς επειδή γύρισαν την πλάτη στους μετανάστες. Η γαλλική κοινωνία σε αντίθεση με το παρελθόν ('60-'70) που επεδείκνυε αρκετή συμπαράσταση στους ξένους (ιδιαίτερα Αλγερινούς και άλλους βορειοαφρικάνους) εδώ και χρόνια έχει μπεί σε τροχιά, εξαιτίας κυρίως των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Συσπειρωμένους μαζί της, εκτιμώ εγώ, θα βρεί όλους τους Ελληνες η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και βέβαια ο Καραμανλής.

  Πάντως, μην ξεχνούμε, ότι οι περισσότεροι μετανάστες (πλήν Αλβανών) δεν μένουν στην Ελλάδα αλλά την έχουν για πέρασμα προς αλλες χώρες της Δ.Ευρώπης. Αυτό μειώνει κάπως τους κραδασμούς.

  Μέσα σε αυτό το σκηνικό, οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι κάποιοι γείτονες (Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί) όσο μπορούν, θα εκμεταλλευτούν την συγκυρία και θα λειτουργήσουν προβοκατόρικα. Οι Τούρκοι ήδη το κάνουν εδώ και χρόνια, στέλνοντας καταβιές λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Πιστεύω ότι με κάποιες ομαδούλες πληρωμένων οργανωμένων προβοκατόρων θα μπούν "γείτονες" και στον οποιονδήποτε χορό αναταραχών μετανατών.

  Πολλοι Αλβανοί πάντως, έχουν αρχίσει να αφομοιώνονται. Ειδικά τα παιδιά τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αφομοιωθεί.

  Ωστόσο, νέα μέτρα για νέα μεταναστευτική πολιτική επιβάλλεται να υπάρξουν.

 12. Skud avatar
  Skud 11/01/2009 15:38:10

  Αν συσχετίσουμε την επερώτηση Αλαβάνου σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του Ελληνικού στρατού στην καταστολή των "ειρηνικών" διαδηλώσεων των "νέων" τότε οι πληροφορίες σας είναι πράγματι ανατριχιαστικές, αν συμβούν στην Ελλάδα!!!
  Αναρωτιέμαι που είναι ο Τσε για να μαζέψει όλους αυτούς και να συντονίσει την Επανάσταση κατά την Αμερικανόφερτης Χούντας του Καραμανλή, που όμως οι Έλληνες προτιμούν τον Αμερικανό πολίτη ΓΑΠ (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις).
  Αν γίνουν οι εκλογές πρόωρα (έστι πιστεύουν και οι ΦΑΚΤΟΡΕΣ)θα πέσει πολύ κλάμα εδώ μέσα!!!!

 13. t avatar
  t 11/01/2009 15:50:37

  Σήμερα το πρωί, βρεθήκαμε μπροστά σ ένα αναπάντεχο hacking!
  H σελίδα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου, χακαρίστηκε από μια τουρκική ομάδα hackers ονόματι AYYILDIZ TEAM. Να ποια εικόνα αντικρίζετε μολις μπαίνετε στο επίσημο site του τμήματος polhist.panteion.gr/

 14. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/01/2009 15:58:04

  Για την κακοδαιμονία της χώρας ευθύνονται αναμφίβολα σε μεγάλο βαθμό και οι ξένοι. Όχι όμως οι μετανάστες, αλλά οι "μεγάλες" δυνάμεις. Μπορεί να έχουν παρεισφρύσει και πράκτορες μέσα στους μετανάστες και σκουριά. Από τα παιδιά των μεταναστών όμως, μπορεί να προκύψει το μπόλιασμα του Ελληνισμού με έγχρωμο στοιχείο, που θα συμβάλει στη διάδοση του μηνύματος μας.
  Έστω και εάν κατέστρεψαν την Ακρόπολη ως κεραία διαμόρφωσης του γεννετικού κώδικα, με τις νοητές Ακροπόλεις, που οικοδομούν οι μάγοι τρίτης γενιάς, θα συνδράμουν όλους, όσους θέλουν να ενταχθούν στην πολιτιστική ευταξία των Ελλήνων.
  Από την Ελλάδα πέρασε όλη η λαίλαπα ξένων επιδρομέων. Εμείς παραμείναμε Έλληνες και βετλτιωθήκαμε ακόμη περισσότερο.
  Ας ματαιοπονούν. Όταν εμείς είμαστε συνειδητοί, ο σημερινός επισκέπτης θα γίνει ο αυριανός αδελφός μας.

 15. donaE avatar
  donaE 11/01/2009 16:01:00

  @14
  Ενταξει,αλλα τωρα μιλαμε για φοβους εξεγερσης και κοινωνικης αναταραχης.

 16. F avatar
  F 11/01/2009 16:12:48

  Ἡ ἀντίδραση τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους θὰ εἶναι νὰ ὑποχωρήσει, δίνοντας δικαἰωμα ψήφου, ἰθαγένεια, νομιμοποίηση κλπ., πανικόβλητο ὡς συνήθως...

 17. osaperas avatar
  osaperas 11/01/2009 16:13:37

  @13
  δεν μας λες και ποιος θα κλάψει;

  Θα μας διευκολύνεις.

 18. M avatar
  M 11/01/2009 16:34:03

  Μποτίλια βρήκε το κατάλληλο θέμα για τέτοιο χιούμορ.....:

  >>Έστω και εάν κατέστρεψαν την Ακρόπολη ως κεραία διαμόρφωσης του γεννετικού κώδικα, με τις νοητές Ακροπόλεις, που οικοδομούν οι μάγοι τρίτης γενιάς, θα συνδράμουν όλους, όσους θέλουν να ενταχθούν στην πολιτιστική ευταξία των Ελλήνων.>>

 19. Μακρης Κων avatar
  Μακρης Κων 11/01/2009 16:51:39

  @ Μποτίλια στο πέλαγος
  "Από την Ελλάδα πέρασε όλη η λαίλαπα ξένων επιδρομέων. Εμείς παραμείναμε Έλληνες και βετλτιωθήκαμε ακόμη περισσότερο.
  Ας ματαιοπονούν. Όταν εμείς είμαστε συνειδητοί, ο σημερινός επισκέπτης θα γίνει ο αυριανός αδελφός μας." Μποτίλια στο πέλαγος!!

  Ποιοι κωδικες επικοινωνιας ,ποια κοινη γλωσσα, επιφερουν συνεννοηση και λογικη συναινεση και κατανοηση, μεταξυ ενός συντηρητικου σαν και εμενα και ενός επαναστατη σαν τον αγαπητο e-φιλο Μποτιλια; Ο ηρεμος, ευαισθητος, αδολος και ειλικρινης τροπος σκεψης, σαν του e-φιλου Μποτιλια.
  Αυτό είναι που λειπει σχεδον σε ολους μας. Στην ουσια ειμαστε ολοι μας, ενας λαος από πολλου Θυμωμενος και αγανακτισμενος, οποιασδηποτε πολιτικης τοποθετησης μας η οικονομικης μας. Ειμαστε Θυμωμενοι και αγανακτισμενοι, ακομη και με μικρα πραγματα της καθημερινοτητα μας.Και ετσι Θολωνει και εξεγειρεται η σκεψη μας και ξεφευγει από την ουσια των προβληματων μας.
  Μια είναι η λυση για όλα αυτα .Περισσοτερη (αληθινη όμως) Δημοκρατια για να καταλαγιασει ο Θυμος και η αγανακτηση μας και να αποκτησουμε κοινους στοχους και οραματα σαν κοινωνια.
  Να εισαι καλα e-φιλε μου.

 20. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 11/01/2009 17:13:08

  Αϊντε...εγώ εχω μυαλο πουλιού, άλλοι λάλησαν!
  Εδώ μιλάμε για κοινωνικά προβλήματα στο αμέσως επόμενο διάστημα, εσεις εντασσεται τη συζήτηση στις διανοητικές κατασκευές σας περι πολυπολιτισμικής κοινωνίας

 21. ataktos avatar
  ataktos 11/01/2009 17:28:50

  Μποτίλια στο πέλαγος - Συγχαρητήρια .
  Από την προσωπική μου εμπειρία έχω επιφυλάξεις αλλά ας το βάνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας .
  Γενικά εστί είναι!!!!

 22. neoinileias avatar
  neoinileias 11/01/2009 17:48:10

  Σχεδόν διπλάσιος από τον περσινό είναι, για το 2008, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών, στερουμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, από τους λιμενικούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ αισθητά αυξημένος είναι και ο αριθμός των συλληφθέντων διακινητών.

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΥΕΝΑΝΠ, καθόλη τη διάρκεια του 2008, σε 907 περιστατικά παράνομης διακίνησης αλλοδαπών υπηκόων, συνελήφθησαν από τους λιμενικούς σε όλη τη χώρα 15.315 λαθρομετανάστες, ενώ το 2007 είχαν συλληφθεί 9.240. Επίσης, συνελήφθησαν 243 διακινητές έναντι 196 το 2007 και κατασχέθηκαν 182 πλοία-λέμβοι και 11 οχήματα.

  Χιλιάδες όμως είναι και όλοι όσοι κατάφεραν να περάσουν στην ενδοχώρα. Σημερα και εν μέσω οικονομικής κρίσης η μαζική εισροή μεταναστών - και λαθρομεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες κατά την τελευταία δεκαετία έχει προκαλέσει πολλά και σύνθετα προβλήματα, χιλιάδες είναι αυτή τη στιγμή οι άνεργοι μετανάστες που αναγκάζονται να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ή να προσπαθούν να ξαναγυρίσουν στην χώρα καταγωγής τους. Στα ιδιαίτερα αρνητικά είναι και το γεγονός ότι αρκετοί μετανάστες χρησιμοποιούνται με υπερβολικά μικρές αμοιβές ( ακόμη και με 10 ευρώ τη μέρα) για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα.
  Η αρκετά φθηνή και ανασφάλιστη εργασία όπως είναι φυσικό θα δημιουργήσει γενικότερα και μεγαλύτερα προβλήματα, τόσο στην αγορά, όσο και στην κοινωνική λειτουργία. Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπερβολικά φτηνή εργασία που προσφέρουν οι μετανάστες θα αυξήσει την εγχώρια ανεργία σε αρκετούς τομείς, θα οδηγήσει σε κοινωνική αποδιοργάνωση, θα πολλαπλασιάσει τις ανισότητες, θα αυξήσει την εγκληματικότητα που έχει ως βάση τις παράνομες εμπορικές δραστηριότητες (διακίνηση ναρκωτικών εκμετάλλευση γυναικών κτλ) και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας.

 23. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 11/01/2009 17:56:17

  @Μακρής Κωνσταντίνος
  Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συντήρηση σήμερα από την επανάσταση. Διότι το πρώτο που ωφείλουμε να συντηρήσουμε, είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή.
  Αλλά δεν υπάρχει και μεγαλύτερη επανάσταση από την συντήρηση, σήμερα που απειλούνται όλες οι παραδοσιακές αξίες. Διότι η αξία όλων των αξιών είναι ενιαία.
  Στην ουσία λέμε και οι δυο (ευτυχώς) τα ίδια πράγματα.

  @ataktos
  Αδελφέ, κάναμε και οι δύο χρόνια μετανάστες και δεν μπορούμε να μην πονάμε τον ξένο. Στη δική σου περίπτωση φανερώνεται και η ανθρώπινη αγάπη, που έδειξαν οι κουκουέδες μανάδες στα παιδιά τους, μέσα στα κυνηγητά. Ξέρεις ότι έχεις όλη τη καρδιά μου, αλλά ο βαθύς σεβασμός αποτείνεται στη μητέρα σου.


  Αγαπητέ φίλε:
  Η σοβαρότης προέρχεται από την στροφή του βάρους έσω. Η αστειότης συμβαίνει όταν εξωτερικευόμαστε, όταν απευθυνόμαστε στο άστυ. Το ζητούμενο είναι να εξωτερικευθούμε, μέσα σε συνθήκες πλήρους ενδοσκόπησης. Εάν αποτυγχάνω, ζητώ συγγνώμη. Είναι πράγματι δύσκολο, στην ουσία πρόκειται για επίτευγμα.

 24. Μακρης Κων avatar
  Μακρης Κων 11/01/2009 18:31:27

  @ Μποτίλια στο πέλαγος
  Εγω σ`ευχαριστω γιατι με το λαμπρο σου πνευμα και τον καθαριο λογο σου, βαζεις σε ταξη τις σπαρτες σκεψεις μου και τα σκορπια συναισθηματα μου.
  Μιλησα για τελος των Ιδεολογιων και σε καποιους τους ξυνισε, αλλα ο λογος σου τα τεκμηριωσε συνεκτικα. Αυτή είναι η νεα κυριαρχη Ιδεολογια , επαναξιολογηση και επανασυγκροτηση, αρχεγονων Αξιων και Θεσμων δοκιμασμενους και σμιλεμενους μεσα από την ανθρωπινη εξελιξη και την ιστορικη αληθεια. Μια νεα θεωρηση, η Ιδεολογια μας να υπηρετει τον ανθρωπο και όχι να υπηρετειτε από αυτόν. Μηπως και η ενστικτωδης αντιδραση των Νεων μετα την πτωση του Ανατολικου Μπλογκ να επαναπροσεγγιση την Θρησκεια αυτό δεν υπεκρυπτε; Αναζητηση Αξιων και Θεσμων ασχετως εάν δοκιμασε άλλη μια απογοητευση από εκεινη ,ετσι όπως εχη εξελιχθει και αυτή.
  @ τρια πουλακια καθονταν
  Κανε μια επισκεψη πρωτα από το ΙΚΑ να διαπιστωσεις από πού εσοδευει πλεον το «μαγαζι» αυτό, και όταν παραγγελνεις το πιτογυρο σου και την πιτσα σου, ανετος στην ζεστασια και αραχτος στο κομπιουτερ σου να αμπελοφιλοσοφεις ,σκεψου και λιγο ότι για να μπορει να φθασει στα χερακια σου ,καποιοι ξενοι πρεπει να δουλεψουν σκληρα και με λιγα λεφτα, αλλιως ο Σουβλατζης σου που το παιζει «μαγαζατωρας» και μικρομεσαιος επιχειρηματιας δεν θα μπορουσε να το κανει. Οι Δεξιοι και Αριστεροι μικροαστουλιδες ,που εχουν παρει τις αντιπαροχουλες τους και εχουν κανα δυο ενοικια να εισπρατουν,τσοντα στον μισθο του δημοσιου, και φιλοσοφουνε κατηγορωντας τα παιδια γιατι εξεγειρονται, σκεψου εάν τους ελειπε η ‘’τσοντα” αυτη, που στηριχθηκε για να γινει στους ξενους, μηπως ητανε και αυτοι στους δρομους να τα σπανε και χειροτερα από τα παιδια τους. Δυστυχως δεν εισαι μονον εσυ «τρια πουλακια καθονταν» αλλα πολλοι περισσοτεροι, γι`αυτό δεν σε κατηγορω αλλα σου προτεινω να προβληματισθεις λιγο πιο βαθεια.

 25. stelios avatar
  stelios 12/01/2009 10:39:31

  To οικοδομικο..θαυμα-φουσκα στην Ελλαδα και την Ισπανια βασιστηκε στο οτι οι μεταναστες νοικιασαν ο,τι ερειπιο και υπογειο υπηρχε,με τα ενοικια δε τσονταραν οι Ελληναραδες τη δοση του στεγαστικου για καινουργιο σπιτι.Παραλληλα βρεθηκαν με μιας τα 5πλασια χερια που απαιτουνταν γαι να στηριχθει η αλογιστη ανοικοδομηση.
  Ομως σε καθε φουσκα,δε μενουν αδιαθετα μονον σπιτια και μετοχες,αλλα και εργατικα χερια,τα οποια πρεπει καθε μερα να φανε και να πιουνε και δε μπορουν να περιμενουν την ανακαμψη στο συρταρι οπως οι μετοχες η κλειδωμενοι οπως τα απουλητα σπιτια.Οποπτε η θα εκτοπισουν επιπλεον Ελληνες απο την αγορα εργασιας,η θα πρεπει να παν απο κει που ηρθαν.

 26. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 12/01/2009 18:24:55

  Για να περιορισθει η ασυδοσια των λαθρομεταναστων (και οχι "οικονομικων μεταναστων" οπως επονομαστηκαν μεσα σε ια νυκτα απο ανεγκεφαλους δικους μας) και να σταματησουν επιτελους οι "εξυπναδες" μερικων οτι οι Αλβανοι, λογου χαρη, '"βγαζουν πολλα λεφτα γιατι δουλευουν σκληρα" πρεπει να καθιερωθει για ολους αυτους δελτιο παροχης υπηρεσιων απο την εφορια, στο οποιο θα αναγραφεται καθημερινα το ονομα του εργοδοτη στον οποιο εργαζονται, και την υποχρεωση αυτοι να εχουν και εκεινοι που εχου μονιμη δουλεια και ειναι ασφαλισμενοι στο ΙΚΑ εφ' οσον κανουν και καποια αλλη δουλεια στη διαρκεια της ημερας 'η της νυκτας.
  Πηγαινετε βρε Ελληνες ενα πρωι στην Κηφισια να δειτε ποσες λαθρομεταναστριες δουλευουν σε διαφορα σπιτια - θα τις δειτε στο σταθμο του Ηλεκτρικου και θα τριβετε τα ματια σας. Φυσικα, λαθρομεταναστριες δουλευουν σε ολες τις περιοχες διοτι οι δικες μα κυρατσες δεν μπορουν πλεον να στρωσουν το κρεβατι τους, να πλυνουν τα πιατα και να σκουπισουν το σπιτι τους για να ειναι ελευθερες για βολτες και ολα τα συναφη 'η για να πανε στις δουλειες τους και επι πλεον πολλες απο αυτες εμπιστευονται το ΕΝΑ παιδι τους στα χερια ανθρωπων που δεν ξερουν απο που κραταει η σκουφια τους.
  Πηγαινετε βρε Ελληνες να μαθετε ποιοι κτιζουν τα πα ανομα σπιτια, κυριως βιλαρες μεσα στα δαση 'η σε καμενα δαση, θα τριβετε και εκει τα ματια σας.
  Για να περιορισθει η ομαδικη πλεον εισοδος λαθρομεταναστων εκτος απο τη φυλαξη των συνορων μας, χερσαιων και θαλασσιων, πρεπει να υπαρξουν επισημες ελληνικες ανακοινωσεις στα μεσα μαζικης επικοινωνιας των χωρων απο οπου προερχονται κυριως οι λαθρομεταναστες, στις οποιες να υπογ=C Fαμμιζεται οτι θα στελνονται αμεσως εκει απο οπου ηρθαν για να σταματησουν αυτοι οι δυστυχισμενοι ανθρωποι που αναζητουν μια καλυτερη μοιρα να δινουν τα λιγα χρηματα που διαθετους στους διακινητες λαθρομεταναστων. Ακομη, θα μπορουσε να ζητηθει και απο τις κυβερνησεις των χωρων αυτων να προχωρησουν σε μια συνεχη ενημερωση των πολιτων τους για τις συνεπειες που θα εχει γCEα τους ιδιους η λαθρομεταναστευση - μεσο πιεσης, ισχυροτατο μαλιστα, προς αυτες τις κυβερνησεις, που ειρησθω εν παροδω εχουν ταχθει επανειλημμενως κατα των εθνικων μας συμφεροντων, υπαρχει και μπορει να χρησιμοποιηθει καθε στιγμη
  Σε οσους αναφερουν οτι και οι ιδιοι υπηρξαν μεταναστες υπενθυμιζεται οτι εκτος απο τους Ελληνες ναυτικους που το εσκασαν απο τα βαπορια στα =C Eποια υπηρετουσαν, κυριως στις Ηνωμενες Πολιτειες, ολοι οι αλλοι Ελληνες που μεταναστευσαν σε ευρωπαικες χωρες, στον Καναδα και στην Αυστραλια πηγαν εκει νομιμως και οχι παρανομα.
  Και κατι τελευταιο: Εμενα και τη συζυγο μου, οταν υποβαλαμε αιτηση για να παρουμε την πρασινη καρτα, εκτος απο τις αλλες ιατρικες εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο που πληρωσαμε εξ ιδιων, η αρμοδια αμερικανικη αρχη μας υποχρεωσε, ορθοτατα, να υποβληθουμε, ατομα ανω των 70 ετων, και σε τεστ για Aids, την ιδια στιγμη που στην Ελλαδιτσα ερχεται το καθε καρυδιας καρυδι και πουλαει τα καλλη του σε ανοητους Ελληνες, με αποτελεσμα τα κρουσματα Aids να αυξανονται σε ποσοστο 25% ετησιως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.