#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2011 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φοβερή ανακάλυψη: "οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του πρώην πρωθυπουργού" !!!Και ξαφνικά εν μέσω καύσωνος, νέων μέτρων, κυβερνητικής διαλύσεως και εκλογολογίας η "Καθημερινή" έκανε την φοβερή αποκάλυψη: "οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του Καραμανλή". Όπως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ "την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας δείχνει η εισαγγελική (προδικαστική) έρευνα του εισαγγελέα Εφετών Δ. Δασούλα στον ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων κατά την περίοδο 2004-2005 μέσω του δικτύου της Vodafone.." (http://news.kathimerini.gr/)

Άργησαν τέσσερα χρόνια

Πριν από τρεισήμισι χρόνια, στις 14/02/2008, το «Αντί» αποκάλυπτε έγγραφα που συνέδεαν τις υποκλοπές που είχαν γίνει στο τηλέφωνο του Κ. Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων με το αμαρτωλό C4Ι. Οι υποψίες ότι οι υποκλοπές γίνονταν και μέσω του C4Ι, όχι απλά ήταν τότε έντονες, αλλά διατυπώνονταν ακόμα και σε εκθέσεις μελών της Επιτροπής που συστάθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ για την τελική παραλαβή του συστήματος. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τότε αποκάλυπταν ότι η Διεύθυνση Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ), είχε υποχρεωθεί να διαπιστεύσει ως «τεχνική υποστήριξη» περισσότερα από 2.000 άτομα της SAIC, που «αλώνιζαν» στις ολυμπιακές  εγκαταστάσεις και έκαναν ότι ήθελαν  σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ύστερα μάλιστα από συμφωνία μεταξύ των Αμερικανών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Βουλγαράκης) δόθηκε έγγραφη εντολή στη SAIC (Αύγουστος του 2004) για εγκατάσταση και διασύνδεση τερματικών GPS του Ολυμπιακού Κέντρου Ασφαλείας με την Κεντρική Υπηρεσία της NGA στο Μισούρι των ΗΠΑ). Έτσι, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλοί άλλοι γνώριζαν όλες τις κινήσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Αλλά και πολλούς μήνες προηγουμένως, στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του Antinews στο Διαδίκτυο (13/07/2007) γράφαμε:

Σημαντικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Μπορεί στην Ελλάδα, άπαντες, κυβέρνηση, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και κρατικά και παρακρατικά κέντρα, να κάνουν τα πάντα για να ξεχαστεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ακόμα το θυμούνται. … Και το αναλύουν. Στις 10/07/2007 , στους New York Times, είδε, σε περίοπτη θέση του εντύπου, το φώς της δημοσιότητας άρθρο του δημοσιογράφου John Markoff με τίτλο «Μηχανικοί ως κατάσκοποι: Πως παγιδεύτηκε το ελληνικό τηλεφωνικό δίκτυο». Ο δημοσιογράφος, αφού χρησιμοποιεί την ελληνική περίπτωση ως παράδειγμα για να δείξει τον αυξημένο κίνδυνο παρακολουθήσεων στο αμερικανικό τηλεφωνικό δίκτυο, παραπέμπει σε σχετικό δημοσίευμα Ελλήνων επιστημόνων για το θέμα. Πρόκειται για την ανάλυση του καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Dexel της Φιλαδέλφειας, κ. Βασίλη Πρεβελάκη και του αναπληρωτή καθηγητή τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Διομήδη Σπινέλη. Το κείμενο με τίτλο «Η υπόθεση της Αθήνας» (The Athens affair) δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Ιουλίου του περιοδικού Spectrum (http://www.spectrum.ieee.org/jul07/5280) του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ). Τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον κ. Ρουσσόπουλο, από το γραφείο Τύπου και τις διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας μας στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες κάνουν αναλυτική αναφορά στα ευρήματα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου (ΑΔΑΕ), δίδουν λεπτομερή εικόνα για το πώς το λογισμικό-«κοριός» κατάφερνε να κρύβεται και να μην ανακαλύπτεται κατά τους συνήθεις ελέγχους που πραγματοποιούν οι εταιρείες, σημειώνουν ότι με αυτό το σύστημα «θα μπορούσαν να παρακολουθούνται, όχι μόνον κινητά τηλέφωνα, αλλά και σταθερά» και υπογραμμίζουν ότι «το λογισμικό, διέθετε «πίσω πόρτα», ώστε να μπορούν οι χρήστες του να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον». Κάτι που δείχνει ότι εάν δεν αποκαλύπτετο, ανά πάσα στιγμή στο μέλλον, θα μπορούν οι δράστες να το ενεργοποιήσουν και να υποκλέπτουν συνομιλίες.

Οι δύο ειδικοί ωστόσο, στέκονται με ιδιαίτερη προσοχή στο πως κατασκευάστηκε το λογισμικό των υποκλοπέων. «Για να γίνει κατανοητό το πώς επετεύχθησαν οι υποκλοπές, είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε πως λειτουργεί το σύστημα ΑΧΕ της Ericsson για τις νόμιμες υποκλοπές», γράφουν. Και προσθέτουν: «Όπως και οι περισσότερες εταιρείες τηλεφωνίας, η Vodafone Ελλάδος χρησιμοποιεί το σύστημα ΑΧΕ της Ericsson. Η δημιουργία όμως, ενός τέτοιου πειρατικού λογισμικού που δεν θα ανακαλυπτόταν, απαιτούσε μεγάλη γνώση του κώδικα ΑΧΕ . Ως γνωστόν, τα 15 τελευταία χρόνια, η Intracom Telecom, εταιρεία της Intracom Holdings, ανέλαβε, κατόπιν συμβολαίου, ένα σημαντικό μέρος του έργου της ανάπτυξης του λογισμικού της Ericsson στο ΑΧΕ. Η απαραίτητη γνώση λοιπόν, υπήρχε σε τοπικό επίπεδο (σ.σ. Ελλάδα), σε ευρύ αριθμό σημερινών και προηγούμενων ειδικών της Intracom». Και καταλήγουν, διερωτώμενοι οι επιστήμονες: «Άρα, θα μπορούσε να είναι μια «εσωτερική δουλειά» (inside job);» Οι ίδιοι επίσης, αναφερόμενοι στη διείσδυση και την εγκατάσταση του κοριού στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, θεωρούν ότι «θα ήταν πολύ πιο εύκολη με τη βοήθεια κάποιου από το εσωτερικό της Vodafone», αλλά λέγουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει στοιχειοθετηθεί έως σήμερα.

Ιδιαίτερα επικριτικοί είναι όμως, σε σχέση με την Vodafone, επειδή αποσύνδεσε το πειρατικό λογισμικό. «Το χειρότερο που έγινε –τονίζουν- είναι, όταν στις 7 Μαρτίου 2007, αποσύνδεσαν το λογισμικό. Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιον ότι αμέσως ειδοποιήθηκαν οι συνωμότες. Αυτό ακριβώς ήταν που τους έδωσε την ευκαιρία να κόψουν τα τηλέφωνα-σκιές. Συνέπεια αυτού ήταν να χαθεί η ευκαιρία να εντοπιστούν τα τηλέφωνα-σκιές και να συλληφθούν οι δράστες επί το έργον. Εξαιτίας των χειρισμών της Vodafone, νευραλγικής σημασίας στοιχεία χάθηκαν ή καταστράφηκαν, ενώ οι δράστες όχι μόνον έλαβαν μια προειδοποίηση ότι ανακαλύφθηκαν, αλλά τους δόθηκε ακόμα και ο απαραίτητος χρόνος για να εξαφανιστούν».

Στη συνέχεια, αφού σημειώνουν το εξαιρετικά λανθασμένο τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι ελληνικές αρχές, παρατηρούν ότι αντί να ειδοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί της Πολιτείας, ειδοποιήθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού, και καταλήγουν, αναφερόμενοι στο νομικό πλαίσιο προστασίας από τις υποκλοπές, ότι «ακόμα κι’ αν υπάρχουν τέτοιοι νόμοι, οι απαντήσεις που έδωσε η Vodafone δείχνουν ότι αυτοί αγνοήθηκαν». Παρ’ όλα αυτά, κρίνοντας τις ευθύνες που έχει καταλογίσει έως τώρα η ελληνική Πολιτεία, θεωρούν ότι  «Vodafone και Ericsson μετετράπησαν από θύματα σε κατηγορούμενους»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimsag avatar
  dimsag 29/08/2011 14:05:38

  Και μετά από αυτά, .... ΤΙΠΟΤΑ!!!
  Κλασσικά, δεν θα προχωρήσει καμία έρευνα, κανείς δεν θα ασχοληθεί..
  Και ζήσαμε εμείς καλά, και εκείνοι καλύτερα...

  • xenios avatar
   xenios @ dimsag 29/08/2011 19:01:18

   Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

   Μα δεν σας έκανε εντύπωση εκείνο τον καιρό, πόσο άμεσα έβγαιναν στην φόρα, τα πάντα γύρω από τον Καραμανλή και τους Υπουργούς;
   Φταρνιζόταν ο Καραμανλής; Οκτάστηλο στα Νέα.
   Θυμάμαι εκείνο των τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, της κυβέρνησης της ΝΔ.
   Ένας υπουργός ζήτησε από πρύτανη πανεπιστήμιου, μετάθεση του γιου του, από επαρχιακό πανεπιστήμιο στην Αθήνα, για πραγματικούς σοβαρούς λόγους υγείας.
   Για ένα μήνα, οι κάργα δημοκρατικές εφημερίδες, το έβγαζαν πρωτοσέλιδο, ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όλων των εποχών στην Ελλάδα.

 2. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 29/08/2011 14:08:16

  επιτελους γιατι μας περνουσαν για χαζους! το παληκαρακι θα με πληγωνει παντα σε αυτην την ιστορια

 3. nick avatar
  nick 29/08/2011 14:10:21

  Όλοι καταλαβαίνουν πια ότι ο ΚΚ πολεμήθηκε για τις πατριωτικές επιλογές του στα εθνικά μας θέματα. Ενόχλησε η εθνικά υπεύθυνη στάση του. Ήθελαν τον εκλεκτό τους στην πρωθυπουργία και τώρα όλοι βιώνουμε το γιατί τον ήθελαν...

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/08/2011 14:14:26

  Σοβαρά;
  Μένω κατάπληκτος και αποσβολωμένος, το θεωρούσα αδύνατο !

 5. τακης avatar
  τακης 29/08/2011 14:26:04

  O Kώστας Καραμανλής πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος. Ας ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου...

 6. elias avatar
  elias 29/08/2011 14:38:59

  Ειναι αραγε τυχαια η χρονικήστιγμη που επελεξη η ανασυρση της υποθεσης και η δημοσιοποιηση των ερευνων; Δεν νομίζω....

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 29/08/2011 14:43:20

  Οτι πολεμήθηκε για τις πατριωτικές του επιλογές και υπονομεύθηκε εκ των έσω ,το ξέρουμε από τότε. Κάποτε θα πρέπει να μιλήσει , το χρωστάει στον εαυτό του, το χρωστάει στη χώρα. Τα σκύβαλα που τον υπονόμευσαν, πρέπει να τα παραδώσει στη χλεύη του κόσμου.

 8. giakobo avatar
  giakobo 29/08/2011 14:50:42

  Καιρος δεν ειναι να ανοιξει το στοματακι του και να πει μερικες αληθειες Δεν το πισευω οτι θα μιλησει ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 9. sitting duck avatar
  sitting duck 29/08/2011 14:54:49

  To πρόστιμο στη Vodafone γιατί και πώς χαρίστηκε; Το ισχυρό αφεντικό της γιατί αφέθηκε ανενόχλητο να συνεχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του, θέλοντας μάλιστα να κάνει και τον εφοπλιστή; Επειδή κατέστρεψε τα δεδομένα για να μην μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών; Επιτέλους, υπάρχουν έντιμοι εισαγελείς και δικαστές σε αυτή τη χώρα; Πώς διανοήθηκαν να χαρίσουν λεφτά σε μία εταιρεία-κολοσσό, χωμένη μέχρι τα μπούνια στη βρωμοδουλειά;

 10. spyros686 avatar
  spyros686 29/08/2011 15:04:11

  Αυτό που είχε ενοχλήσει περισσότερο την ΅φίλη΅ μας Αμερική, ήταν η συμφωνία του Καραμανλή με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Η Κοντολίζα τότε ερχόταν κάθε εβδομάδα στην Αθήνα για να ανατρέψει τα σχέδια συνεργασίας με την Ρωσία. Το αποτέλεσμα ήταν εκλογές. Αλλά και τότε ο Καραμανλής υποσχέθηκε την πραγματοποίηση του Αγωγού. Ο λαός όμως ψήφισε αμερικανάκια..

 11. Orestios avatar
  Orestios 29/08/2011 15:17:28

  O Καραμανλής αδιαφόρησε τότε.
  Τώρα, καλά κρασιά!

  • elias avatar
   elias @ Orestios 29/08/2011 15:26:47

   Ποτε δεν ειναι αργα Ορεστιε. καποια στιγμη θα τα πει μαζεμενα και καποιοι θα τρεχουν να κρυφτουν...

   • Orestios avatar
    Orestios @ elias 29/08/2011 15:28:41

    Αν δεν βγάλεις τα ζιζάνια από το χωράφι όταν είναι μικρά, μην περιμένεις να φύγουν μόνα τους.

    • elias avatar
     elias @ Orestios 29/08/2011 15:35:33

     Χρονος υπάρχει. Πως λέμε: λεφτα υπάρχουν...

   • Orestios avatar
    Orestios @ elias 29/08/2011 15:32:08

    Όσο για το περίμενε........"ήμουνα νιά και γέρασα".
    Ο Καραμανλής πρέπει να δουλέψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ και ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ για να κερδίσει αυτό που έχασε.
    That's life

   • Αυτόνομος avatar
    Αυτόνομος @ elias 29/08/2011 17:37:45

    Στο μεταξύ μας κυβερνάει ο ΓΑΠ με την μαμά του επειδή το ακατόρθωτο που πετυχε ο Καραμανλής ήταν από +5% από το ΠΑΣΟΚ να πάει τη ΝΔ -10%

 12. john pag avatar
  john pag 29/08/2011 15:25:57

  ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚ.............ΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ..... ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΦΙΣΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ?

  • φωνη avatar
   φωνη @ john pag 29/08/2011 16:18:55

   Αφού μας ρωτάς, τον Σαμαρά!

 13. SOTPAP avatar
  SOTPAP 29/08/2011 15:52:39

  orestie μάλλον σε ενοχλεί η ύπαρξη Καραμανλή και το γεγονός ότι το όνομα του κάνει ακόμη γκελ στον κόσμο
  οι υπαινιγμοί περί σκληρής δουλειάς μου θυμίζουν το μεγαλοδημοσιογράφο που μας αποκάλυπτε ότι είναι κουρασμένος αλλά τώρα δεν λέει κουβέντα για τον πρωθυπουργό με το κολάν
  ο Καραμανλής δεν έχασε και πολλά, η Ελλάδα έχασε από τη φυγή του
  τώρα λουζόμαστε τον Τζέφρυ

  • Orestios avatar
   Orestios @ SOTPAP 29/08/2011 16:18:07

   Ο Καραμανλής μπορούσε να κάνει περισσότερα. Δεν τόλμησε. Αν ήθελε θα έκανε. Μάλλον όμως δεν ήθελε. Καλώς ή κακώς, η απροθυμία του σε αυτό το θέμα κόστησε σε όλους τους Ελληνες και όχι μόνο στον ίδιο προσωπικά.

   Στην Τουρκία ο Ερντογάν τα βάζει με το στρατιωτικό κατεστημένο και δεν κουνιέται μύγα. Εδώ υπήρχε μια αμεριμνησία να το πώ? Ατολμία? Φόβος? Ανεπάρκεια?

   Οι Αμερικανοί έκαναν απλά τη δουλειά τους.
   Οι δικοί μας τότε δεν την έκαναν.
   Τόσο απλά.

   • Αλέξης avatar
    Αλέξης @ Orestios 29/08/2011 20:23:04

    Πές μου φίλε Ορέστιε σε παρακαλώ ποιά στηρίγματα είχε ο Καραμανλής όταν προσπαθούσε να ασκήσει πολιτική έστω και με την ψήφιση ενός νόμου. Είχε τα ΜΜΕ, τους συνδικαλιστές, την αντιπολίτευση, το κόμμα του;
    Προσωπικά θυμάμαι ότι σε κάθε του απόφαση υπήρχε υπονόμευση και αντίδραση απ' τους πάντες.

    • Orestios avatar
     Orestios @ Αλέξης 29/08/2011 21:49:30

     Ας πρόσεχε. Ήταν δικό του πρόβλημα και δεν με αφορά πια.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ SOTPAP 29/08/2011 17:38:37

   Ποιανού οι αποτυχημένες επιλογές και λάθη έφεραν τον Τζέφφρυ;

 14. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 29/08/2011 15:53:57

  Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Κ.Καραμανλή από τη πρεσβεία των ΗΠΑ δεν μου προξενεί εντύπωση.Αναμενόμενο.Εξάλλου το όνομα Καραμανλής,πάντα,συγκέντρωνε τη καχυποψία της υπερατλαντικής δύναμης.Ποιος ξέχασε τις επαφές Κωννου Καραμανλή με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα,τέλη δεκαετίας του '50 και το καλοκαίρι του 1961 υπογράφηκε η σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη,προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ;Ποιος ξεχνά την αποπομπή Καραμανλή 11 Ιουνίου 1963,ενώ 20 μέρες πριν είχε μεσολαβήσει το ταξίδι Ντε Γκωλ στη χώρα μας,με μεγάλη επιτυχία,διογκώνοντας τη καχυποψία των ΗΠΑ απέναντι στον μεγάλο ηγέτη;Ποιος αμελεί την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ,μ'εντολή Καραμανλή,τον Αύγουστο του '74,μετά τη δεύτερη εισβολή του Αττίλα στη Κύπρο,δημιουργώντας ανησυχία στη τότε αμερικανική ηγεσία και κυρίως στον Κίσινγκερ;Δεν θ'αναφερθώ στη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ.Καραμανλή(2004-2009) και τα γνωστά σε όλους γεγονότα με το σχέδιο Ανάν,τη συμφωνία με τους Ρώσους για τον αγωγό,τις τηλεφωνικές υποκλοπές(από τότε διαφαινόταν ο δάκτυλος των ΗΠΑ),τις πυρκαγιές του 2007,το κάψιμο της Ελλάδας το Δεκέμβιο του 2008.Ένα είναι σίγουρο.Ο Καραμανλισμός θέλει την χώρα στραμμένη προς την Ευρώπη,διότι η πατρίδα μας στην Ευρώπη ανήκει και τα συμφέροντα της είναι ταυτισμένα με τις ευρωπαϊκές χώρες.Αυτό οι Αμερικανοί ΟΥΔΕΠΟΤΕ συγχώρεσαν είτε στο Κωννο Καραμανλή τον πρεσβύτερο είτε στο Κ.Καραμανλή το νεότερο...Η επιφυλακτικότητα των ΗΠΑ απέναντι στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση που πρεσβεύει ο Καραμανλισμός είναι δεδομένη,γνωστή και επιβεβαιωμένη κατά καιρούς.....

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Komis Montechristo 29/08/2011 16:40:37

   και ακριβώς την ίδια επιφυλακτικότητα έχουν έναντι του νέου αρχηγού Σαμαρά γιατί και αυτός δεν πιστεύει ότι πρέπει να είμαστε προσδεδεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ όπως ο bravo Giorgos Παπανδρέου

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Komis Montechristo 29/08/2011 23:45:09

   +1000

 15. sitting duck avatar
  sitting duck 29/08/2011 16:29:32

  Toν Καραμανλή ,αγαπητοί, δεν τον "έφαγαν" οι Αμερικανοί. Τον έφαγε η αναβλητικότητα(στο όριο της...βαρεμάρας), η αδυναμία προώθησης μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα και η ανάθεση ρόλων "αντ' αυτού" σε άτομα, επιεικώς ακατάλληλα, όπως ο Ρουσόπουλος, ο Αγγέλου κι ο Ζαχόπουλος. Αλλά και η ανεπάρκεια των μισών υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης που όταν βγαίνουν στις τηλεοράσεις ο κόσμος αλλάζει κανάλι. Επιπλέον, πρέπει να υπενθυμήσω ότι παρά τα αδιαμφισβήτητα πατριωτικά ανακλαστικά και το άνοιγμα προς την Ρωσία, ο Καραμανλής δεν τόλμησε ποτέ να θίξει το θέμα των υποκλοπών και να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί με τους Αμερικανούς, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή γνώριζε ποιοί είναι οι "υποκλοπείς" . Επομένως η πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ οφείλεται σε δομικές αδυναμίες και όχι σε θεωρίες συνομωσίας. Ο μόνος που μπορεί "και τη λέει" στους ξένους, όπως έχει αποδειχτεί διαχρονικά, είναι ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ. Ο Αντώνης. Για τον δε Γιώργάκη, ας τα αφήσουμε καλύτερα. Εντολοδόχος είναι και μάλιστα κακής ποιότητας. Σε αντίθεση με άλλους "υπάλληλους" που εισπράττουν εύσημα στις αναφορές της αμερικανικής πρεσβείας, ο πρωθυπουργός μας, λόγω δυσκολίας αντίληψης(ένα είδος πολιτικού και όχι μόνον αυτισμού) δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας και τις αποστολές που του αναθέτουν...

  • φωνη avatar
   φωνη @ sitting duck 29/08/2011 16:37:08

   Άνοιγμα με τους Ρώσους στην Ελλάδα δεν κάνεις με τους συνεργάτες που είχε ο Καραμανλής. Ήταν πολύ κάτω του μετρίου.

   Φυσικά δεν βάζεις την Μπακογιάννη στο Υπ.Εξωτερικών. Επίσης, δεν βάζεις τον Μαρκογιαννάκη στο Υπ.Προστασίας του πολίτη δίπλα στον Παυλόπουλο.

   Ήθελε να κάνει ένα τεράστιο και τρομερά δύσκολο εγχείρημα, χωρίς να έχει δίπλα του μια συμπαγή ομάδα σοβαρών ανθρώπων. Αυτά δε γίνονται. Μπορεί να νόμιζε ότι θα μπορούσε να τα ελέγχει τα πράγματα μόνος του, αλλά δεν μπορούσε τελικά.

   Έπρεπε να περιμένει επίθεση από παντού, από θεούς και δαίμονες, από τη στιγμή που είχε αυτήν την πολιτική και να είχε συνεργάτες που θα μπορούσαν να φέρουν το βάρος αυτής.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ φωνη 29/08/2011 16:48:41

    Αυτό είναι μια αλήθεια. Ο Παυλόπουλος πάντως αντικειμενικά ήταν καλύτερος και ικανότερος σε σχέση με Ρουσόπουλο, Μαρκογιαννάκη, Βουλαγαράκη και βεβαίως Μπακογιάννη. Το Δεκέμβριο του 2008 μόνο δεν μπόρεσε να δείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά και την πάτησε. Τώρα όλοι αυτοί, καλό είναι να μην έχουν πια βλέψεις για υπουργικά και άλλα πολιτικά πόστα. Κάποιοι ελάχιστοι από αυτούς, που αποδεδειγμένα δεν έχουν νοοτροπία ΠασΟΚ, ίσως θα μπορούσαν να μπουν σε κάποιες θέσεις διοικήσεων ΔΕΚΟ ή ίσως να πάνε για περιφερειάρχες ή δήμαρχοι. Αλλά μέχρις εκεί. Υπουργοί και γενικά όσοι χαράζουν κεντρική πολιτικοί πρέπει να είναι όλοι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ. Μόνο ο Σαμαράς (που είναι καινούργιος επί της ουσίας με την ιδιότητά του ως ηγέτη ευρύτατης πλειοψηφίας) θα πρέπει να είναι γνωστή φάτσα. Τους υπόλοιπους να μην τους γνωρίζουμε. Όσο πιο άγνωστοι τόσο καλύτερα αρκεί να είναι ικανοί / - ες και ψυχωμένοι / - ες.

    • φωνη avatar
     φωνη @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/08/2011 17:13:28

     Ο Παυλόπουλος ότι και να ήταν πιστεύω ότι στήριξε τον Καραμανλή μέχρι τέλους.

     Ο ρόλος του Μαρκογιαννάκη ήταν ύποπτος στα Δεκεμβριανά.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ φωνη 30/08/2011 09:51:40

      Yποπτοι δεν ειναι αυτοι που προσπαθησαν να αντιμετωπισουν την κατασταση χτυπωντας τους αναρχικους αλλα αυτοι που αφησαν την πολη να καει.
      Και αυτοι ησαν οι Καραμανλης - Παυλοπουλος και οχι οι Μπακογιαννη - Μαρκογιαννακης που ταχθηκαν κατα της αμυντικης στασης.
      Οσα χρονια και αν περασουν η αληθεια δεν μπορει να διαστρεβλωθει.Στα πλαισια του "σεβομαστε τους αγωνες της αριστερας" ο Καραμανλης αφησε να καταστραφει η Αθηνα για να μη συγκρουσθει με τα περι τον ΣΥΝ φρικια.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ φωνη 30/08/2011 09:59:59

    Αν δεν καηκε τελειως η Αθηνα απο τους αριστεριστες αυτο οφειλεται στην πρωτοβουλια Μαρκογιαννακη.
    Αν ηταν μονος του ο Παυλοπουλος ακομη θα εκαιγαν.
    Το σχημα "οι Αμερικανοι εκαψαν την Αθηνα" ειναι για γελια οταν οι εμπρηστες ησαν φανατικοι της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας πολλοι πρωην φιλοσοβιετικοι που ξημεροβραδιαζονται σε πορειες κατα της αμερικανικης πρεσβειας τη στιγμη που ο "συναινετικος' Παυλοπουλος τους εκανε πλατες ενω αν τους εμποδισε καποιος ηταν ο "αγριος και φιλοαμερικανος" Μαρκογιαννακης.

 16. Kennan avatar
  Kennan 29/08/2011 17:46:56

  Εγώ διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για όλα αυτά και κυρίως για τις σκοπιμότητες που κρύβονται από το άνοιγμα θεμάτων όπως το σημερινό και το προηγούμενο με τα "σχέδια δολοφονίας" από κατ εξοχήν στυλοβάτες του συστήματος ΠΑΣΟΚ (Λιβάνης, Καθημερινή κλπ κλπ). Είναι δεδομένο ότι οι ενδιαφερόμενες μυστικές υπηρεσίες θέλουν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα των πρωθυπουργών. Οι τελευταίοι δεν μπορούν λοιπόν να προσποιούνται τους ανήξερους. Και αν ο Καραμανλής μιλούσε στο τηλέφωνο και τον άκουσαν, τότε είναι άξιος της τύχης του. Αλλά ας δεχθούμε ότι όντως δεν πρόσεξε, ή δεν τον πρόσεξαν οι δικοί του, και άκουσαν κάποιες συνομιλίες του. Το θέμα είναι τότε τι περιείχαν αυτές οι συνομιλίες. Πόσο σοβαρό ήταν ώστε ο Καραμανλής να "παραδοθεί" στη συνέχεια σύμφωνα με όσα γράφουν διάφοροι σεναριογράφοι; Εγώ πάντως θυμάμαι τον Ανδρέα που όχι μόνο τα τηλέφωνά του άκουγαν, αλλά και με γυναίκα τον είχαν "πιάσει" κι αυτός όχι δεν παραδόθηκε, αλλά γύρισε το κλίμα υπέρ του. Έτσι κάνουν οι ηγέτες

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Kennan 29/08/2011 23:48:12

   Ζήτω ο Ανδρέας Παπανδρέου.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Kennan 30/08/2011 09:55:29

   Τα περι δολοφονιας ειναι ανοησιες.Συμφωνα με τον αμερικανικο νομο για να δολοφονηθει ξενος ηγετης πρεπει να υπογραψει εγγραφη εντολη ο ιδιος ο προεδρος των ΗΠΑ.
   Και φυσικα μιλαμε για ηγετες τυπου Σανταμ Χουσειν ή Χομεινι.Δολοφονια πρωθυπουργου συμμαχικης χωρας που εχει φιλοξενηθει δυο φορες στο Λευκο Οικο απλως δεν παιζει.

 17. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 29/08/2011 18:22:03

  Ενω το ΓΑΠ τσιτωθηκε να συναντησει τον Πουτιν και μας ξεφτιλησε μιλωντας για τον καιρο,οι Ρωσοι ουτε ζωγραφιστους δεν μας θελουν και ο Σαμαρας πρεπει να κανει μεγαλο αγωνα για να μας αποκαταστησει στα ματια τους.Οσο αφορα τον ΚΚ συμφωνω απολυτα με τον Orestio,ειχε απολυτη κυριαρχια να καθαρισει το κρατος απο την πρασινη γλυτσα και μου τοπαιζε υπερανω με μεσαιους χωρους και χαιδεμα στα πρασινα χαιδεμενα,αφηνοντας το σπαρασομενο ΜΠΑΤΣΟΚ να ξαναπαρει τα πανω του.Ηθελε τα κι επαθετα ,τωρα αν θα μιλησει η οχι για να μας πει ΠΡΟ-ΠΟ,μονο για τον ιστορικο του μελλοντος εχει αξια,για το τωρα την ζημια την εκανε-10%και κατι οτι και να μου πειτε δεν ξεχνιεται ουτε συγχωριεται.

 18. parsifal avatar
  parsifal 29/08/2011 21:46:31

  Οι αμερκανοί εκαμαν την δουλειά τους οπως την ξέρουν και οπως την κάνει κάθε σοβαρό κράτος που ΕΛΕΓΧΕΙ τεχνολογικά αλλα κράτη στα οποία εχει συμφέροντα.
  Βρήκαν ομως ευήκοον ούς εδώ και δεν ηταν μόνον στην Ericson...Δείτε ποιάς εταιρείας τα στελέχη απετέλεσαν την "ραχοκοκκαλιά" της τότε Panafon απο το 1993, ΠΟΥ εγκαταστάθηκε το πρώτο μεταγωγικό κέντρο της Panafon - Vodafon, πού στεγάσθηκε ο πρώτος GSM σταθμός βάσεως της Panafon που με τεχνική "ομπρέλλας" και οχι κυψελικά εβγαλε στον αέρα το δίκτυο τον πρώτο καιρό και απετέλεσε τον μικροκυματικό κόμβο διασυνδέσεως του δικτύου στην Αττική ...
  Οσο για τις κινήσεις και τις συνομιλίες της πολιτικής ηγεσίας το 2004... ΟΛΑ πέρασαν στο TETRA της SAIC - Siemens με κύριο συντελεστή την Motorola. Υποτίθεται οτι το πρωτόκολλο TETRA εγινε απο το ευρωπαικό ETSI ακριβώς για να "πετάξει εξω" τους αμερικανούς. Ομως η Μotorola μυστηριωδώς πώς "μπήκε" στο κόλπο και κέρδισε πολλές αγορές οπως το Αθήνα 2004...Να πούμε πως οι κλείδες κρυπτογραφήσεως του συστήματος παρήγοντο στην ...Ολλανδία ?
  Να πούμε πως η ΔΙΤΕΝΕ, η αρμόδια τεχνική υπηρεσία της ΕΛΑΣ δεν είχε αρμοδιότητα για την υποστήριξη του συστήματος και πως αυτό υπεστηρίζετο απο "πιστοποιημένους" τεχνικούς της SAIC ? Kαι τέλος πως ΕΛΑΣ, ΕΥΠ, ΠΥ, ΛΣ, ΕΚΑΒ αλλά και τα συνοδευτικά υπουργών - πρωθυπουργού στηρίζονται εκτοτε στο εντελώς ανεξέλεγκτο αυτό σύστημα (που επιπλέον υπολειτουργεί σε ωφέλιμους τομείς...) ?
  Ανετα μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί οτι με την υποκατάσταση των δικτύων επικοινωνιών των υπηρεσιών ασφαλείας (και των Ε.Δ. μερικώς) απο την κινητή τηλεφωνία αλλά και την καθολική "ανάθεση" στο TETRA των αντίστοιχων επικοινωνιών στην Αττική ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Τώρα τα της ΑΔΑΕ... ψωμάκι για καθηγητάδες, διορισμοί, μούρη οτι εχομε "ανεξάρτητες αρχές" κλπ. Οι αλγόριθμοι και η ασφάλεια δικτύου είναι εξ ολοκλήρου διαβρωμένοι και "ανήκουν αλλού" !

 19. vardarskian avatar
  vardarskian 29/08/2011 21:51:21

  Άρα ποιος σκότωσε τον Τσαλικίδη;

  • parsifal avatar
   parsifal @ vardarskian 30/08/2011 01:37:50

   Cui bono ?

 20. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/08/2011 23:03:31

  Σώπα, μη μου πείτε, έπεσα από τα σύννεφα, αδύνατον! Οι Αμερικανοί;
  Χαχαχαχαχαχα!

 21. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 29/08/2011 23:45:15

  Ο Κώστας Καραμανλής ήταν πραγματικά Ηγέτης, έχοντας ανεπτυγμένη σε υψηλό βαθμό την ενοια της εθνικής κυριαρχίας , Θεωρώντας την Ελλάδα Εθνικά Κυρίαρχο ΄Εθνος.. Μην Ξεχνάμε:
  Το Οχι του στο Σχέδιο Ανάν ( αυτός και ο Τάσος Παπαδόπουλος).
  Το Όχι του στην ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία στην σύνοδο κορυφής του Νάτο στο Βουκουρέστη.
  Το άνοιγμα Συνεργασίας με το Πουτιν που θα έφερνε την Ελλάδα στο να είναι ανεξάρτητη ενεργιακά στο μέλλον.
  Τα ανοίγματα συνεργασίας με τους Κινέζους.. κλπ
  ΣΕ αντίθεση αυτού έχουμε τον ΓΑΠ να μας βάζει προγραμματισμένα στο ΔΝΤ.
  Τι να πεί κανείς !!!!!!!! Μόνο Θαυμασμό για τον ΓΑΠ που τα κατάφερε..

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ αεροπόρος 30/08/2011 09:03:53

   Καλά κάντε και λίγο κράτει, σε λίγο θα συγκρίνετε τον ΚΚ με τον Τσώρτσιλ και τον Ρούζβελτ. Ήταν πατριώτης μεν, ανεπαρκέστατος δε...Χώρια που προφανώς είχε πολλά τρωτά σημεία, ώστε να τον δεσμεύουν και να τον εκβιάζουν όχι μόνο οι Αμερικανοί , αλλά και οι ημεδαποί δημοσιογραφίσκοι.
   Όχι στο σχέδιο Αννάν είπε μόνο ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο Καραμανλής απλά το υπονόησε μέσω κάποιων μισόλογων και υπεκφυγών. Το άνοιγμα στη Ρωσία ήταν μάλλον επικίνδυνο ( για τον ίδιο, όπως φάνηκε σίγουρα ήταν) για τη χώρα, καθώς είναι λίαν ανεύθυνο να καθίστασαι υποχείριο της Ρωσίας, πόσω μάλλον στον ενεργειακό τομέα. Δείτε τί τραβάνε κατά καιρούς οι Λευκορώσοι ή οι Ουκρανοί, οι οποίοι μάλιστα είναι συγγενικοί λαοί με τους Ρώσους.
   Η γεωγραφική θέση και η ιστορία της Ελλάδας αποδεικνύουν πως η Ελλάς πρέπει πάντα να συμμαχεί με την εκάστοτε ισχυρή θαλάσσια δύναμη. Τόσο απλά. Όσοι ονειρεύονται Μόσχοβους και σχιστομάτηδες supermen πρέπει να προσγειωθούν στη ελληνική πραγματικότητα.

   • parsifal avatar
    parsifal @ μεταρρυθμιστής 30/08/2011 11:24:27

    Σωστός ! Η θέση μας είναι με τις θαλάσσιες δυνάμεις και οχι με τις κεντρικές !

 22. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 31/08/2011 02:43:53

  ΠΡΟΣ ΜΕΤΕΡΡΥΘΜΙΣΤΗ ΚΑΙ PARSIFAL
  AΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.
  Ο Κ.Κ. ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΟΥΡΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ.
  ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΙΕΦΘΕΡΜΕΝΟ,ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.
  Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ'' ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ''.ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ.
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ,ΕΥΓΕΝΗΣ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΖΟΦΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΤΟΣΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΟ ΗΘΙΚΑ.
  ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ Ο Κ.Κ. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ...

  • NIK THE GR avatar
   NIK THE GR @ ΑΜΟΡΓΟΣ 31/08/2011 12:31:17

   Αεροπλανο ειναι και συνετριβη,δεν αφηνουμε τα χαζα,πρωθυπουργος δις εκλεγμενος και με μεγαλη αναιση την πρωτη φορα.Ο σοφος λαος του εδωσε την χρυση ευκαιρια να στειλει ολες τις πρασινες βδελλες απο κει πουρθανε και αυτος πεταγε αετο.Πεστε μου παρακαλω ποια γνωρισματα ηγετη του 21ου αιωνα ειχε και αφηστε τηνευγενια και την καθαρη σκεψη.

 23. nikos avatar
  nikos 31/08/2011 18:53:24

  ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ.ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΕΤΗ ΦΟΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΜΑ ΠΑΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ.ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΩ ΕΛΑΦΡΙΝΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.