25/03/2008 00:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φοβάται μην εγκλωβιστεί τώρα το Μαξίμου.

Είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι η Αθήνα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ούτε με μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ούτε κάτω από την μονομερή εποπτεία των ΗΠΑ. Τώρα, μετά την διάσπαση της σκοπιανής ηγεσίας στο θέμα της ονομασίας και ενώ απομένουν λίγες ώρες μόνο από την επανάληψη των συνομιλιών, το Μαξίμου φοβάται μην εγκλωβιστεί στους χειρισμούς των Αμερικανών, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. 

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι εξαπέλυσε χθες το βράδυ σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος είχε μιλήσει προηγουμένως για ένα «λογικό συμβιβασμό», υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα «απειληθεί η εθνική ταυτότητα». Το γραφείο του Γκρούεφσκι, χαρακτήρισε εμμέσως τον Τσερβένκοφσκι …«ανεύθυνο πολιτικό» και πρόσθεσε ότι «ούτε ένα διεθνές όνομα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, δίχως τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος». Τα κόμματα όμως της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποια που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, τάσσονται υπέρ ενός συμβιβασμού στο θέμα της ονομασίας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση του συγκυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Γκρούεφσκι στο θέμα του δημοψηφίσματος. 


Έτσι και ενώ οι Αμερικανοί ασκούν αφόρητες πιέσεις στην Αθήνα προκειμένου να δεχθεί μια συμβιβαστική λύση (επειδή δεν θέλουν να φορτωθεί η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής με το θέμα των Σκοπίων) το Μαξίμου φοβάται τώρα ότι θα εγκλωβιστεί, σε μια συμφωνία , χωρίς να γίνει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια και χωρίς κανείς να μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση που θα αναδειχτεί μετά τις εκλογές. Γι αυτό προσπαθεί την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ ή το Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρχει μόνο η αμερικανική σφραγίδα σε πιθανή συμφωνία των δύο χωρών.ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 25/03/2008 01:34:14

  Καμια γνώμη για την αλλαγή των χαρακτήρων;

 2. Underdog avatar
  Underdog 25/03/2008 02:00:21

  Factor δοκίμασε και τις σειρές Bookman Old Style και
  Tahoma .
  Πάντως ότι γραμματοσειρά και να χρησιμοποιείς
  σημασία έχει το περιεχόμενο. Και από αυτό πας πολύ καλά.

 3. Factorx avatar
  Factorx 25/03/2008 02:01:03

  Αυτό που ξέρω είναι οτι χθες στο ΥΠΕΞ προσπαθούσαν να διαχειρστούν επικοινωνιακα την πατάτα.Και ο Κουμουτσάκος έλεγε οτι δεν θα συμφωνήσουμε σε "Νεα Μακεδονία", ενω όλοι οι δημοσιογράφοι ξέρουν οτι τις προηγούμενες ημέρες άνθρωποι της Ντόρας διέδιδαν το αντίθετο. Τραγέλαφος.

 4. ant avatar
  ant 25/03/2008 03:06:02

  Πάντως το DPA επέστρεψε στον κυβερνητικό συνασπισμό:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/03/2008_226414

  πιστεύω πως ασκούνται τεράστιες πιέσεις και εκεί και εδώ να λήξει το θέμα όπως-όπως.

 5. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 25/03/2008 09:23:54

  Το σημαντικό διακύβευμα για τα επόμενα ας πούμε 20 χρόνια (ζωή να έχουμε να τα δούμε) είναι το κατά πόσο το κράτος των Σκοπίων θα καταφέρει να επιβιώσει ή όχι. Μέχρι στιγμής ή μόνη κατηγορηματική τοποθέτηση είναι αυτή του Α. Σαμαρά ότι το κράτος αυτό δεν είναι βιώσιμο και επομένως δεν έχουμε κανένα λόγο να του συμπεριφερθούμε και αναλόγως.
  Το μη βιώσιμο όμως καταλήγει με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, σε διαμελισμό αυτού του κράτους και απορόφηση τμημάτων απο την Αλβανία (ισχυρή εθνολογική αιτιολόγηση) και την Βουλγαρία (Μακεδονία του Πιρίν κτλ). Δεν διαφαίνεται ενδεχόμενη ανάμιξη άλλων κρατικών οντοτήτων σε ένα ενδεχόμενο διαμελισμό. Είναι επιθυμητή μία τέτοια κατάληξη. Η φτωχή μου εκτίμηση λέει όχι.
  Αν επομένως θέλουμε να αποτρέψουμε αυτή την (ενδεχόμενη) εξέλιξη η "αναγνώριση" του κρατιδίου πρέπει να περιλαμβάνει προφανώς την "αναγραφή" στην ταμπέλλα της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ώς η μόνη "συγκολλητική δήλωση" που είναι δυνατόν να τους κρατήσει ενωμένους. Βεβαίως το μόνο που δεν είναι αυτό το κρατίδιο, είναι αυτό που δηλώνει. Συνεπώς εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε την διατήρηση του κρατιδίου με αντίτιμο που δεν χωνεύετε με τίποτε. Τί κάνουμε λοιπόν;

 6. νικος avatar
  νικος 25/03/2008 11:00:04

  Με αφορμή την απαγόρευση επίσκεψης μαθητών του γυμνασίου στην έκθεση του Πικάσο στη Θεσσαλονίκη, παρατίθενται πιο κ΄σατω αδιάψευστα στοιχεία με τα οποία αποκαλύπτεται πως η πολιτική της Χούντας στην παιδεία ήταν "πρωτοπόρα", σε σύγκριση με την τωρινή της Νέα Δημοκρατίας.

  Ίσως οι παλιότεροι θυμούνται το σχολικό βιβλίο ιστορίας της Β΄ Γυμνασίου "Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Ιστορία". Αυτό που δίνονταν στους μαθητές όλης της Ελλάδας μεταξύ 1970-1973 (ίσως και πιο νωρίς), σδε αντικατάσταση του "κομμένου" βιβλίου Ιστορίας του Καλοκαιρινού!. Επισυνάπτεται σκανάρισμα από τη σελίδα 78 αυτού του βιβλίου (της Ρωμαϊκής Ιστορίας της εποχής της χούντας). Το δίδασκαν στην τότε Δευτέρα Γυμνασίου. Σε παιδιά 13-14 χρονών. Δείτε μόνοι σας.

  Οι θεατές ας θυμηθούν πως στα λαϊκά θεάματα της εποχής, που ανέβαιναν σε ταβέρνες, χαμαιτυπεία, κλπ., οι ηθοποιοί ήταν άνδρες με γυναικεία ένδυση.


  http://i300.photobucket.com/albums/nn22/partao/istoria_nolla_big.gif

  ολο αυτό σε μία σειρα, δώστε μεγέθυνση

 7. mediaspotgr avatar
  mediaspotgr 25/03/2008 12:08:46

  Δηλαδή η κυβέρνηση τον Σκοπίων είχε αποφασίσει τόσο καιρό μόνη της, και στηριζόμενη στις δικές της πλάτες, για την «αδιάλλακτη» στάση της ;;;
  Μην τρελαθούμε δηλαδή, ούτε τσιράκια της αμερικανικής πολιτικής δεν μπορούν να λέγονται, αχθοφόροι είναι.
  Όσο για την δίκη μας κυβέρνηση, ένα έχουμε να πούμε:
  Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, ανάρπαστο έχει γίνει το παιχνίδι εισαγωγής με τίτλο «πόσο χαμηλά μπορείς να σκύψεις».
  Ακόμα και οι κατασκευαστές του, έχουν μείνει έκπληκτοι, καθώς ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν τόση μεγάλη συμμετοχή απ’ όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου.
  Οι διοργανωτές που ανέλαβαν την τηλεοπτική εκμετάλλευση του παιχνιδιού, δέχονται αιτήσεις συμμετοχής ακόμα και από τις διπλωματικές μας αποστολές ανά τον κόσμο, για την ικανοποίηση των οποίων σκέφτονται ακόμα και την δημιουργία ομαδικού παιχνιδιού.
  Κοντός, ψαλμός, από αριστερά προς δεξιά, όλοι θέλουνε να παίξουνε.
  Όπως καταλαβαίνεται, μιλάμε για αμείλικτο ανταγωνισμό.
  Οι συμμετέχοντες τα δίνουν ΌΛΑ!!! Σοβαρά, ακόμα και εμείς έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες των προσπαθειών που καταβάλουνε οι παίκτες, ξεπερνώντας κάθε ανθρώπινο δυνατό.
  Εμ βέβαια, όλοι θέλουνε το έπαθλο, δεν είναι παίξε γέλασε, μιλάμε για την πρωθυπουργία της Εταιρίας "Ελλάδα Α.Ε.."
  Αντιλαμβάνεστε όλοι, τι ακόμα θα δουν τα μάτια μας, μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού διαγωνισμού...

 8. factorx avatar
  factorx 25/03/2008 19:10:32

  ΒΗΜΑ: Καθώς απομένει περίπου μία εβδομάδα ως τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, η Αθήνα θα πρέπει να πορευθεί ανάμεσα σε τρεις σκοπέλους ώστε να επιτύχει τη λύση της εκκρεμότητας της ονομασίας των Σκοπίων. Ο πρώτος είναι η άσκηση βέτο στην πρόσκληση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία. Ο δεύτερος είναι η «επόμενη ημέρα» μιας λύσης της τελευταίας στιγμής. Και ο τρίτος είναι το ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να αναζητήσει μια παρακαμπτήρια οδό μέσω του σεναρίου της «πρόσκλησης υπό αίρεση».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.