#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2011 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φλερτ Τσίπρα με τη λαϊκή Δεξιά


Συνασπισμό εξουσίας από τα αριστερά της Αριστεράς ώς τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας, ο οποίος δεν θα αποκλείει και δυνάμεις της λαϊκής Δεξιάς με στόχο τον απεγκλωβισμό της χώρας από το μνημόνιο επιδιώκει ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας.
Στον ραδιοσταθμό «Bήμα Fm», o κ. Τσίπρας έκανε λόγο χθες για «ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα προκύψει από ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, από τα αριστερά της Αριστεράς ώς την αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας. Κι εκεί εμείς δεν οριοθετούμε και δεν βγάζουμε απ’ έξω ακόμα και δυνάμεις που από τον χώρο της λαϊκής Δεξιάς προερχόμενες, συνειδητοποιούν την ανάγκη της πατριωτικής ευθύνης, να το πω έτσι, να σωθεί η χώρα, να σωθεί η οικονομία, να σωθεί η κοινωνία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα ελάχιστα και αυτά είναι «ο απεγκλωβισμός της χώρας από το Μνημόνιο».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στα όσα είπε ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λ. Κύρκος σε συνέντευξή του για τα κινήματα ανυπακοής, ότι δηλαδή για ανυπακοή μιλούσε και ο Μουσολίνι. «Λυπάμαι που ακούω τέτοιες κουβέντες από τον Λ. Κύρκο. Νομίζω ότι οι κοντινοί του άνθρωποι θα έπρεπε να τον προστατεύουν περισσότερο», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ένα παρεμφερές θέμα (οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά των πολιτικών) υπήρξε αφορμή για μια ανάπαυλα στην αντιπαλότητα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αιτία, η άρνηση της γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα να υιοθετήσει τις καταγγελίες ότι πίσω από τις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας των πολιτικών βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα όμως διαχώρισε με σαφήνεια τη θέση της από τέτοιες εκδηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τις «μικροαστικά ξεσπάσματα». Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε «τη στάση υπεράσπισης του ΣΥΡΙΖΑ από την κ. Παπαρήγα απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ δείχνει ότι επιμένει στο σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Μιλώντας χθες στο Mega, η κ. Παπαρήγα το χαρακτήρισε «αντικειμενικό γεγονός» και τόνισε ότι χαμένη από την χρεοκοπία θα είναι η εργατική τάξη: «Αν μιλάμε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, είναι γιατί ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι η διέξοδος από την κρίση θα είναι 100% σε βάρος του».

Τέλος, την πρόταση να ενταχθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο διατύπωσε την Κυριακή ο Αλέκος Αλαβάνος.

Παν. Γαλιατσάτος, Καθημερινή

Αντιπαράθεση Τσίπρα - Καρατζαφέρη στην Βουλή

Το θέμα απασχόλησε και την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο κ. Καρατζαφέρης ανήσυχος προφανώς, είπε:

Το μνημόνιο ήταν μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, μια ευκαιρία όμως που κατασπατάλησε το ΠΑΣΟΚ. Και ας μην ξεχνούν κάποιοι που διόριζαν καλοπληρωμένα Golden Boys, όπως τον υπόδικο Πρόεδρο της ΕΡΤ ή τον χρυσοπληρωμένο Πρόεδρο του ΟΠΑΠ ή άλλους που άλλαζαν κουρτίνες στα γραφεία τους, γιατί δεν ήθελαν να έχουν τους λεκέδες των προηγουμένων, ότι διέπραξαν ένα έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Και αυτή η «Λαϊκή Δεξιά» που έχει ανέβει στα κεραμίδια να νιαουρίσει από κοινού με τον κ. Τσίπρα, να προσέχει γιατί καιροφυλακτεί ο «γάτος του ΚΚΕ» να τους δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή!»

Ο κ. Τσίπρας του απάντησε:

«Άκουσα βεβαίως και τον κ. Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ να είναι λίγο -επιτρέψτε μου την έκφραση- αναστατωμένος, διότι -λέει- απευθυνθήκαμε εμείς προς το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις και μιλήσαμε για την ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας. Βεβαίως εσείς έχετε επιλέξει ποιον συνασπισμό εξουσίας θέλετε, όσο και αν είστε ευέλικτοι και πηδάτε από τη μια θέση στην άλλη εύκολα, θέλετε τον συνασπισμό εξουσίας που θα εφαρμόσει τη μνημονιακή πολιτική, γι’ αυτό και ψηφίσατε το μνημόνιο. Μην το ξεχνάτε!
Όσον αφορά γι’ αυτή τη μεγάλη ανησυχία σας, μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται η Αριστερά να κτυπήσει ούτε πόρτες, ούτε κουδούνια της πολυκατοικίας σας. Είναι χάρισμά σας. Δεν θα αφήσουμε όμως τον κόσμο που φεύγει έντρομος από την πολυκατοικία, τον απλό κόσμο, διότι καταλαβαίνει τις παιχνίδι παίζετε, όπως και τον κόσμο που φεύγει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν θα τον αφήσουμε, ούτε θα τον αγνοήσουμε. Δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές. Προτεραιότητα βάζουμε να σωθεί ο τόπος, να σωθεί η πλειοψηφία της κοινωνίας. Όχι γενικά και αόριστα η πατρίδα. Διότι δεν έχουμε όλοι την ίδια πατρίδα. Αυτοί που έχουν 600 δις καταθέσεις στην Ελβετία, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι, δεν έχουν όλοι την ίδια πατρίδα με μας. Δεν νοιάζονται τόσο που χάνουν το μισθό τους οι Έλληνες πολίτες εργαζόμενοι που η ανεργία έχει φθάσει στο 30% και που οι νέοι φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό. Άλλη πατρίδα έχουν αυτοί.
Και εμείς μιλάμε για την ανάγκη ενός νέου μεγάλου συνασπισμού εξουσίας και θα το λέμε αυτό, που θα σώσει την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία, θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, θα διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 13:08:09

  Χα χα, άραγε είναι το "βρώμικο '89" ή η ΕΑΔΕ του Λεωνίδα Κύρκου (1974) ?
  Απίστευτα ρετρό στη μπουζουκολάνδη, σε λίγο θα γίνει της μόδας ο Χάρρυ Μπελαφόντε!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Θείος 06/04/2011 13:32:31

   Όχι, όχι!
   Ο Τσίρκος καταδίκασε τις μόνες υγιείς αντιδράσεις, τον κυνήγημα των πολιτικών, παραλληλίζοντας τις με τις μετεμφυλιακές διώξεις των αριστερών!!!

   Θλιβερός, διαχρονικός συνήγορος των πρασίνων καταστροφέων.
   Ήθελε όσο τίποτα να απορροφηθεί από το ΠΑΣΟΚ.
   Από εκδίκηση, που δεν "απορροφήθηκε", συνηγόρησε στην παραπομπή Ανδρέα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 06/04/2011 13:37:09

    Συνηγόρησε όμως, την πάτησε την πεπονόφλουδα, πιάστηκε "Αμερικάνος" το 1989.
    Άσε, τους έχω ζήσει από μέσα 1974-1975, αυτοί είναι πιό αδέξιοι και από τους δεξιούς.

 2. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 06/04/2011 13:13:00

  «Είμαι κ. Σκληρέ πολιτικός. Εμείς οι πολιτικοί πηγαίνουμε σύμφωνα με τις περιστάσεις - δηλαδή βλέποντας και κάνοντας….»Ίωνας Δραγούμης.

 3. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 06/04/2011 13:15:06

  Δεν θα κουραστω να γραφω οτι η χωρα βρισκεται ενα βημα πριν το 1909(τηρουμενων παντα των αναλογιων) και οποιος καταλαβε...καταλαβε

  • Ανανιας avatar
   Ανανιας @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 07/04/2011 08:02:12

   Πριν το 1908 θες να πεις,να δουμε την γεννηση της ΠΑΝΑΘΑΣ και τι στον κοσμο ! !

   • TED avatar
    TED @ Ανανιας 12/04/2011 16:09:20

    +1000

 4. kakofonix avatar
  kakofonix 06/04/2011 13:15:13

  Επιτέλους ένα καλό νέο.
  Ας μη συγχέουμε το 89 (Μητσοτάκης - Κουβέλης) με το σήμερα. Δείτε που είναι σήμερα οι δύο τότε πρωταγωνιστές (δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ).
  Άλλοι συσχετισμοί σήμερα, άλλη η ποιότητα πολιτικών ανδρών.
  Είναι ένα γενναίο άνοιγμα του ΣΥΝ και πρέπει να το χαιρετίσουμε, όσοι τουλάχιστον είμαστε ακόμα αισιόδοξοι για έξοδο από τα σκατά.
  Ο μικρός ανδρώνεται και γίνεται καλός. Μπράβο. Κρατάω μόνο επιφυλάξεις για τους σκληρούς πυρήνες (δεξιά και αριστερά).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ kakofonix 06/04/2011 13:20:14

   Έ όχι και Μητσοτάκης – Κουβέλης! Ανισότιμο! Σάν να λέμε "Θρύλος - Παναχαική"!
   Μητσοτάκης - Χαρίλαος και Πάκης - Μίμης ήταν.
   Οι 2 παιχταράδες οργίαζαν στο χόρτο και τα 2 τσικό μάζεβαν τη μπάλα πίσω από την εστία.

   • Misha avatar
    Misha @ Ο Θείος 06/04/2011 13:34:43

    Θείο έχεις εξαιρετικό μνημονικό.Μη κάνεις επιλεκτική χρήση του.
    Ο μπαρμπα Σκότης Τσίρκος δεν ήταν υπουργός δικαιοσύνης όταν παραπέμφθηκε ο Αντρέας και οι λοιποί στα γουνάκια του Κόκκινου;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 06/04/2011 13:52:06

    Θείο, ούτε ένα χρόνο μετά το βρώμικο '89, το χειμώνα του '90, η Παναχαϊκή είχε ρίξει ένα ωραιότατο 0-2 στο Θρύλο, μέσα στο Καραϊσκάκη. Μάλλον το ξεχνάς αυτό.

    Και στον παραλληλισμό που κάνεις, ο Κουβέλης ήταν ο ένας από τους δύο "ιθύνοντες νόες", σε δευτεροκλασάτο επίπεδο, που τους ανατέθηκε ο ρόλος να "κατεβάσουν προς τα κάτω" την παγίδα Μητσοτάκη για τη συγκυβέρνηση. Ο Χαρίλαος την πάτησε από τον έτερο "ιθύνοντα νου" (Ανδρουλάκης), που τότε ήταν το πουλαίν του και τον εμπιστευόταν τυφλά. Και ο Τσίρκος την πάτησε από τον Κουβέλη, αν και προφανώς μέσα του ήταν πολύ πιο πρόθυμος από όσο ο Χαρίλαος. Μην ξεχνάς και πόσο μελιστάλαχτος ήταν για τον Δρακουμέλ, αμέσως μετά το δείπνο με τα ντολμαδάκια της Μαρίκας: "Ο Κωστής Μητσοτάκης είναι πάντα ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος" είχε πει στις κάμερες...

    • Misha avatar
     Misha @ Αυριανιστής 06/04/2011 14:06:44

     Θυμάμαι τον Μίμη , ως ιδεολογικό καθοδηγητή , να προετοιμάζει τους νεολαίους της ΚΝΕ στη δεκαετία του 1980, για την ένοπλη επανάσταση...Πόσο μπορεί να αυτοεξευτελιστεί ο μωροφιλόδοξος άνθρωπος ;;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 06/04/2011 14:24:59

      E,αφου του χαλασε τα σχεδια ο Γκορμπατσωφ τι να κανει και αυτος;
      Δεν του τα χαλασε βεβαια ο Γκορμπατσωφ αλλα ο ενας μεγαλος Αμερικανος προεδρος που θα τον θυμουνται οι αριστεροι για πολυ καιρο,ο Ροναλντ Ρηγκαν.
      Ετσι η επανασταση ανεβληθη.

     • αντιλαικος avatar
      αντιλαικος @ Misha 06/04/2011 14:43:56

      αυτος εχει και καποια χρονια ισως μπροστα του για να εξιλεωθει και να μετανοησει!
      Ο Κυρκος?
      αυτοεξευτελιζεται χωρις γυρισμο....

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ αντιλαικος 06/04/2011 15:01:54

      Πώς ακριβώς να εξιλεωθεί ο Ανδρουλάκης;

      Όσο γερνάει, τόσο πιο νεοφιλελεύθερος γίνεται, και το δηλώνει και ο ίδιος ξετσίπωτα!

     • αντιλαικος avatar
      αντιλαικος @ Αυριανιστής 06/04/2011 16:04:18

      αλλα ισως και να εχεις δικαιο...
      μωραινει Κυριος κλπ. κλπ....

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 06/04/2011 14:11:51

     Πω πώ, φίλτατε, μου θύμισες τον Αλέφαντο την παλιά καλή εποχή. Το 1989 είναι "τα πάντα όλα". Συμπυκνωμένο μάθημα ιστορίας, η Χεγκελιανή πανουργία του πνεύματος!
     Ο Χαρίλαος και Μητσοτάκης ήταν τότε απόλαυση, όπως λέμε Δομάζος με Αντωνιάδη: Ο Μίμης (Δ.) τριπλάριζε και σεντράριζε και ο Aντώνης της Αεροπορίας τίναζε το πλεχτό.
     Έ, είχαν γύρω και την υπόλοιπη ομάδα, αλλά μερικοί ήταν "παλτά". Ο μικρός Μίμης ήταν σαν τον Δρακότα άν θυμάσει: Έτρωγε γκόλ κάτω από τα πόδια.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 13:15:35

  Όπερ μεταφράζεται εις την Λενινιστικήν διάλεκτον, "ρεφορμιστές, ρεβιζιονιστές και μικροαστοί οππορτουνιστές".

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Ο Θείος 06/04/2011 13:27:54

   Αν ξεκινήσουμε πορεία προς τα πίσω θα κολλήσουμε στον εμφύλιο, θα μαλώσουμε και θα πάρουμε τα βουνά.

   Κάποτε πρέπει να δούμε το θέμα ρεαλιστικά και να τελειώνουμε με τις αγκυλώσεις. Μικροαστός οπορτουνιστής, έτοιμη τροφή για το πικρό σχόλιο της Παπαρήγα. Η οποία θα είχε δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά, αν το κόμμα της είχε την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα. Μη γινόμαστε Δεξιές Παπαρήγες...

   Επαναλαμβάνω: Λίγο πριν την καταστροφή, ελάχιστα με ενδιαφέρουν τα πιθανόν ανιδιοτελή κίνητρα του καθενός ή η ιστορική του πορεία. Με ενδιαφέρει η μαχητικότητά του και η διάθεσή του για πατριωτική λύση.

   Δεν πρόκειται να υπερασπιστώ έναν χώρο σαν του συνασπισμού, ούτε φυσικά να επιχειρηματολογήσω υπέρ του '89.

   Μπροστά είναι τα δύσκολα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ kakofonix 06/04/2011 13:34:27

    Μα γι αυτό το έγραψα το "σύνθημα". Η Παπαρήγα θα οργιάσει, του λόγου μου θα είμαι κατουρημένος από τα γέλια, αλλά η ΚΝΕ θα σπάει ρεκόρ προσέλευσης νέων μελών. Είμαι παλιός, το έχω ζήσει το έργο το 1974-1975 ως μέλος τότε του ΡΦ. Το 1989 -1993 έβλεπα από μακριά, αδιάφορος, πώς φάγαν το κεφάλι τους κυρ Νίκοι και Μίμηδες.
    Θα δώσει ρεσιτάλ και ο Πάγκαλος και θα ξανακατουρηθώ.
    Του μικρού, άν του βάλεις μπανανόφλουδα σε γήπεδο, θα τη βρεί και επάνω θα πάει να πατήσει.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Ο Θείος 06/04/2011 13:48:01

     Καμία μπανανόφλουδα δεν είναι του Τσίπρα αυτή ειδικά.

   • Λιζα Αλεξίου avatar
    Λιζα Αλεξίου @ kakofonix 06/04/2011 14:01:28

    Το ΚΚΕ ως εργατικό κόμμα όφειλε να προστατέψει τα δικαιώματα του λαού με κάθε τρόπο, έπρεπε να εναντιωθεί δυναμικά σ'αυτό το πρωτοφανές ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων του,αντί αυτού ασκεί ηλίθια κριτική στους αγανακτισμένους πολίτες που δηλώνουν την αποδοκιμασία τους σε όλο το πολιτικό σύστημα πετώντας ακίνδυνα γιαούρτια, αντί για κρέμασμα όπως τους έπρεπε.
    Η ανικανότητα του να ξεφύγει από ξεπερασμένες πολιτικές νοοτροπίες και οι light συμπεριφορές του, το κατέστησαν ένα αριστερίζον κόμμα και καπηλεύεται έναν ένδοξο τίτλο που παλληκάρια με ψυχή και ιδανικά πότισαν με αίμα.Ναι άν ήθελε θα τέλειωναν όλα εδώ και καιρό.

 6. Orestios avatar
  Orestios 06/04/2011 13:19:47

  Εθνικό μέτωπο με ηγέτη τον Σαμαρά

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/04/2011 13:21:01

  Σωστο-Λαθος.. ειναι ακαιρο!!
  Εδω ο κοσμος καιγεται και εμεις θα δινουμε αιθυλικη αλκοολη στο ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ του να αποπροσανατολισουν τον κοσμο απ τον πανικο που ερχεται??

  Δεν ασχολουμαι!!! μα ΚΑΘΟΛΟΥ!!

  Τα ματια και τ αυτια σας στο ΠΑΣΟΚ και τους φιλους του ΓΑΠ..........

  ΠΠ

 8. Ηλίας avatar
  Ηλίας 06/04/2011 13:30:11

  Αν περιμένουμε έξοδο από τα σκατά με δημοκρατικές και νόμιμες διαδικασίες τότε η συμμαχία με τον Συνασπισμό είναι μια σοβαρή προοπτική. Στις εκλογές μάγκες μετράμε τα κουκιά. Νομίζω μάλιστα ότι ο εκλογικός νόμος ευννοεί τους συνασπισμούς σε μεγάλο βαθμό. Το πατριωτικό μέτωπο που θα βγάλει τη χώρα από τη δίνη θα δημιουργηθεί είτε το θελει η νδ είτε όχι. Το θέμα είναι αν θέλει να συμμετάσχει ή όχι. Δεν υπαρχει πλεον δεξια και αριστερα στην χωρα. Υπαρχει η κομαντατουρα και οι εγχωριοι υποτακτικοι τους απο τη μια και η ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Ελληνες απο την αλλη.
  Μπραβο στον Τσιπρα. Τον εκτιμω αλλωστε περισσοτερο απο τη συντριπτικη πλειοψηφια της κοινοβουλευτικης ομαδας της νδ.

 9. zame avatar
  zame 06/04/2011 13:36:29

  μμ! δεν ειναι καθολου κακη ιδεα...τουναντιον το βλεπω με ΘΕΤΙΚΗ ματια...γιατι μετα την απογοητευση του καπιταλισμου & ειναι αναγκαιος ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ επαναπροσδιορισμος του.

 10. zame avatar
  zame 06/04/2011 13:38:55

  μαρεσει & ειναι πολυ προχωρημένο. ετσι ΜΠΡΑΒΟ.

 11. factorx avatar
  factorx 06/04/2011 13:39:24

  Προφήτης και Θείος με τις εμμονές τους γίνονται συνήγοροι του συστήματος; Δεν το περίμενα, ειλικρινά..

  Έχουμε μια πρωτοφανή επίθεση των διαπλεκομένων ντόπιων και ξένων στο λαό. Κύριο εργαλείο αυτής της επίθεσης είναι η προώθηση των εξαπτέρυγων κουβέλη - ντορας - καρατζαφύρερ και η μανιασμένη επίθεση στον Σαμαρά. Ο τσίπρας βγαίνει και λέει κάτι που εμείς εδώ τουλάχιστον φωνάζω μήνες: ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Και θα του επιτεθουμε; Αμαν με την απο καθέδρας κριτική

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ factorx 06/04/2011 13:44:37

   Αγαπητοί φάκτορες, το έχω δηλώσει ορθά κοφτά και με παρρησία:
   Υποστηρίζω σφόδρα την εξαναγκαστική και δια ροπάλου συγκυβέρνηση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Καταναγκαστικά επανορθωτικά έργα, προκειμένου να συγχωρεθούν τα αμαρτήματά τους.
   Τα λοιπά, είναι απλώς αφρώδεις οδοντόκρεμες.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 06/04/2011 14:12:51

    Άσ' τα αυτά, Θείο. Μόνο "επανορθωτικά" (για το λαό) δεν θα είναι τα "καταναγκαστικά έργα" του σεναρίου που υπαινίσσεσαι. Το προωθούν με απίστευτη λύσσα οι νταβατζήδες της διαπλοκής και οι Αλαφούζοι του μνημονίου. Τυχαίο; Δε νομίζω;

   • factorx avatar
    factorx @ Ο Θείος 06/04/2011 14:19:23

    ΝΔ - Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ το συζητάμε - αναγκαστικά

    • Καλά τώρα... avatar
     Καλά τώρα... @ factorx 07/04/2011 08:28:04

     Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ή πιό σωστά ότι υπήρξε 'πατριωτικό πασοκ". Είναι ένα εφεύρημα, ένα ωραιότατο άλλοθι όπως το 'αριστερό" πασοκ του οποίου ηγείται ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα, Παναγιωτακόπουλος. Στόχος τους να αλλώνουν χώρους ψηφοφόρων και τίποτε άλλο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 06/04/2011 14:20:14

    Φίλοι, όσοι (κυρίως) έρριξαν το κάρρο στη χαράδρα, να το βγάλουν κι όλας. Θα ματώσουν, δακρύσουν και "αδυνατίσουν", αλλά τους χρειάζεται, και μάλλον καλό θα τους κάνει. Άλλωστε μόνον αυτοί διαθέτουν τη σχετική "τεχνογνωσία".
    Οι λοιποί "μικροί και αριστεροί", συνέργησαν μεν στον εκτροχιασμό, αλλά συνήθως ως "χρήσιμοι ηλίθιοι". Στο αμάρτημα αυτό δεν ταιριάζουν τα καταναγκαστικά έργα αλλά το purgatorium της αντιπολίτευσης για μερικές δεκαετίες.
    Sic transit gloria mundi

    • Misha avatar
     Misha @ Ο Θείος 06/04/2011 14:29:53

     Θείο ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ;
     Να καλέσουμε και τον Ακη και τον Σημίτη και τον Μητσοτάκη να μας «σώσουν» ξανά;
     Το ανέκδοτομε το βάτραχο και τον σκορπιό δεν τον ξέρεις; (το έγραψε ξανά κάποιος φιλος στο ΑΝΤΙ τις τελευταίες μέρες).
     Οι άνθρωποι είναι διεστραμμένοι, το μυαλό τους λειτουργεί παρά φύσιν, κλεπτοκρατικά και με άκρατη ιδιοτέλεια...
     Η πρόταση σου είναι τόσο ανεδαφική όσο και η επιβολή ποινής baby sitting σε παιδεραστή!!!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 06/04/2011 14:46:37

     Καλή ιδέα, τι λέω, πειρασμός: Ζεμένοι στο κάρο, ο Μήτσος, ο Κινέζος και ο Βούδας των Προαστείων, με τον Χέρμαν Βάν Ρομπάι από πίσω, με το μαστίγιο.
     Μας ξέφυγε, γλύτωσε από τον μάταιο αυτό κόσμο ο maximus leader, αλλοίμονο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ factorx 06/04/2011 13:45:34

   όχι ο Προφήτης νομίζω, αν κατάλαβα καλά, Τσίρκος είπε όχι Τσίπρας

   το ότι ο Α.Σαμαράς καταγράφεται ως λαϊκή δεξιά είναι πάρα πολύ θετικό
   και ο Ορμπάν στην Ουγγαρία αριστερός εθνικιστής ονομάζεται,
   είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή τάση

   και αυτοί του Τσίπρα -που δεν ξέρω ακριβώς ποιοί είναι ΣυνΣυριζα- μπορεί να διδαχθούν ένα ελάχιστο μάθημα για τα εγκληματικά λάθη που έχουν κάνει με τη λαθρομετανάστευση

   τώρα θα οργιάσουν από το νεοφιλελεύθερο μνημονιακό μέτωπο
   "εθνικομπολσεβίκο" θα ανεβάζουν τον έναν, "ακροδεξιό" θα κατεβάζουν τον άλλο

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ αλλενάκι 06/04/2011 14:02:27

    Προσοχή στο διαχωρισμό: Ο συνασπισμός είναι το υγιές κομμάτι, αυτό που πατάει στη γη, παράγει πολιτικές (αρεστές σε εμάς ή όχι) και όχι κραυγές. Ενίοτε είναι και συνεργατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Παλαιοκομμουνιστές, αναρχικοί, αντεξουσιαστές και ότι πιο ακραίο διαθέτει το στοκ. Πρόκειται για ξεχωριστά κόμματα που συνεργάζονται εκλογικά. Μεταξύ τους βρίσκονται στα όρια της ρήξης. Αν ο Τσίπρας μιλούσε σοβαρά (το ελπίζω), το πιθανότερο είναι να διαχωριστεί πλήρως ο Συνασπισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καταλήξει στην αγκαλιά του Αλαβάνου.

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ kakofonix 06/04/2011 14:33:03

     Μακάρι να είναι έτσι Γαλάτη φίλε μου!
     Δε με χάλαγε αυτή η προοπτική, αλλά αν δεν έχει ξεκάθαρη στάση αναφορικά με το μεταναστευτικό....
     Βράσε όρυζα, που λεν και στο χωριό μου.

    • man8os avatar
     man8os @ kakofonix 06/04/2011 14:37:44

     Προυποθεση εκλγικης συνεργασιας ειναι να μην μπει κανεις τρελος στο υπουργικο συμβουλιο

     • αντιλαικος avatar
      αντιλαικος @ man8os 06/04/2011 16:05:42

      προτρεχεις Μανθο, προτρεχεις πολυ!
      εφτασες και στο υπουργικο συμβουλιο...

     • man8os avatar
      man8os @ αντιλαικος 06/04/2011 16:43:01

      Τα παντα γινονται για καποιο σκοπο. Αν λειπει ο σκοπος τοτε απλα φλυαρουμε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ factorx 06/04/2011 14:26:11

   Τώρα το βλέπω και "δεν πιάνω" την επίθεση του Φάκτορα.
   Για διάβασε τι γράφω στο τέλος. "Μην περιγελάτε συγκλίσεις που φαίνονται ανίερες. Ανεβαίνουν από κάτω, από την κοινωνία.
   Η εξαθλίωση χτυπά και συντηρητικούς και αριστερούς ανθρώπους".

   Ποιος φωνάζει χρόνια για μέτωπο "από κάτω";
   Μιλάς για "εμμονές" χωρίς να βλέπεις τι γράφω;

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ factorx 06/04/2011 17:20:19

   Σωστότατος +1

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 13:41:19

  Ακριβές. Δες τι έγραψα πιό πάνω στον Προφήτη.
  Τραγική αποτυχία είναι όλες τους οι ανθυποφράξιες.
  Επειδή είμαι παλιός θα το πώ επιγαρμματικά: Μετά τον θάνατο του Ενρίκο Μπερλιγκουέρ, όλο αυτό το πολιτικό σύνολο που αποκαλείται "Ευρωπαική Αριστερά", κνίτικη ή δήθεν ανανεωτική, είναι σε ακραία παρακμή και δεν έχει να δώσει τίποτε το ουσιαστικό.

  • Misha avatar
   Misha @ Ο Θείος 06/04/2011 14:04:12

   Θείο, συμφωνώ για την αριστερά τύπου Μπεριγκουέρ...
   Λειτουργεί ως συστημικός λαγός και δεκανίκι, κατα πως δείχνουν και τα κακά τέλη του δικού μας μπαρμπα Λεό.
   Διαφωνώ ως προς την διαπιστωτική και αναλυτική ικανότητα του ΚΚΕ .Όσα τραβάμε τωρα η Αλέκα τα έλεγε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και αποδείχτηκαν ακριβή με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 06/04/2011 14:42:14

    Misha, Όχι ο Μπερλιγκουέρ και το τότε PCI. Ο "ιστορικός συμβιβασμός" του ήταν πρόταση δημιουργικής σύγκλισης μεγάλων ηθικο-πολιτικών ρευμάτων, του αριστερού και του συντηρητικού Χριστιανικού-Καθολικού, για την ανόρθωση της χώρας τους και της Ευρώπης. Στα χνάρια του Αντόνιο Γκράμσι.
    Τον ακύρωσαν οι αποχαλινωμένοι από τον μεσουρανούντα τότε Θατσερισμό κεφαλαιοκράτες, η Μαφία, οι (χρήσιμοι ηλίθιοι) αναρχοαυτόνομοι και τρομοκράτες, και αυτοί που προετοίμαζαν το παρακράτος Μπερλουσκόνι. Η δολοφονία του Άλντο Μόρο ήταν η καθοριστική πράξη. Μετά όλα τέλειωσαν, ο νεοφιλελευθερισμός σάρωσε τη Δύση και η αριστερά με όραμα πέθανε.
    Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είχαμε τέτοια ηθικοπολιτικά κοινωνικά ρεύματα. Η Αριστερά και ο συντηρητικός κόσμος ήταν στον εμφύλιο αιματηροί αντίπαλοι. Και αντί για μορφές όπως ο σοφός Γκράμσι και ο διορατικός Μπερλιγκουέρ, εδώ είχαμε τον τυχοδιώκτη Ζαχαριάδη και το δίδυμο Μπαρμπα-Χαρίλαος και κυρ Λεωνίδας.
    Άστα να πάνε στο διάολο, με τούτους εδώ τους φελλούς, αρχίζω να νοσταλγώ μέχρι και τον Χαρίλαο.

 13. kakofonix avatar
  kakofonix 06/04/2011 13:42:30

  Είμαι λάτρης του πνεύματος και της ατάκας, χαίρομαι τις παρεμβάσεις σου και τη λεπτή γνώση που αναδεικνύεται από πίσω, θα ήμουν όμως εξαιρετικά ευτυχής αν εισερχόσουν σε περισσότερο πολιτική ανάλυση. Κάτι που προσφέρεις απλόχερα σε παρεμφερή ζητήματα. Ταμπού;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ kakofonix 06/04/2011 14:13:26

   Πολιτική ανάλυση; Με ρεαλιστική πρόταση. Κάτω στην απάντησή μου στο Φάκτορα.

 14. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 06/04/2011 13:44:29

  Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν!!!!!!!!!!!!!!!

 15. tripto avatar
  tripto 06/04/2011 13:45:17

  να δούμε τι θα λέγουν σε κοινές ανακοινώσεις τους περί πατρίδος (φτου κακά λέξη για την αριστερά -την εγχώρια σούσι φυσικά) τους λαθρομετανάστες (που κάνεις άνθρωπος δεν είναι λαθραίος -αλλά εν δυνάμει ψηφοφόρος του Άλεξ) κοκ

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ tripto 06/04/2011 13:52:50

   Ουσία πέρα από τις λέξεις: Ο σούπερ ντούπερ πατριώτης, το σύμβολο του καθαρού Έλληνα Καρατζαφέρης και οι συν αυτώ, ψηφίζουν μαζικά μνημόνια και εκχωρούν εθνική κυριαρχία. Οι ''απάτριδες'' της αριστεράς κάνουν την υπέρβαση για να βοηθήσουν ουσιαστικά τον τόπο. Τι να σκεφτώ;

   Όσο για το μεταναστευτικό, που αποτελεί κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο σημείο τριβής, υπάρχει μια δυνατότητα:

   Μέχρι στιγμής καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ουσιαστική μεταναστευτική πολιτική, γιατί αντιδρούσε μαζικά η αριστερά. Η μόνη κυβέρνηση που θα μπορέσει να πατάξει τη λαθρομετανάστευση θα είναι μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή της αριστεράς.

   • man8os avatar
    man8os @ kakofonix 06/04/2011 14:35:36

    Ακριβως. Να τελειωνουμε με τους αριστερους λαθρομεταναστολαγνους. Βαλτε και την αριστερα στο καδρο! Τερμα οι δικαιολογιες.

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ man8os 06/04/2011 15:21:45

     Μπράβο, κάτι λέμε τώρα...
     Το είχε κάνει σημαία ο Καρατζαφέρης και μάζευε πολύ κόσμο στις πλάτες της λαϊκής δεξιάς.
     Για να δούμε...
     Η αριστερά, διαθέτει ποιοτικό πολιτικό λόγο, αρκεί να τελειώνει αυτό το παραμύθι με τον εποικισμό -επί της ουσίας- της χώρας, που δεν σχετίζεται στη τελική μόνο με τη μεταναστευτική πολιτική.
     Σκουριασμένα αριστερά μυαλά, ΔΕΝ μας χρειάζονται...
     Φρέσκια αντίληψη και οξυδέρκεια, ειδάλλως μην περιμένουν τίποτα!

 16. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 06/04/2011 13:50:58

  Πηγαινουμε ολοταχως για τα βραχια και τραγουδαμε ανεμελοι...οπως η ορχηστρα του Τιτανικου...καλη ωρα!!!!!!!!!!!!!!

 17. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 06/04/2011 13:54:43

  Βοηθήστε τον έρμο τον Τσίπρα, γιατί κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν απορριφθεί ο νόμος απόδοσης της ελληνικής Ιθαγένειας από την ολομέλεια του ΣτΕ, μέχρι τις επερχόμενες εκλογές...

 18. zame avatar
  zame 06/04/2011 14:03:00

  ο ορος ΑΝΑΓΚΗ...δεν ξερω αλλα μου καθεται πολυ στραβα...επιθυμω τον ορο ΕΠΙΛΟΓΗ.
  αλλα για"να συγχωρεθούν τα αμαρτήματά τους" ΠΡΕΠΕΙ εκτος απο το ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ..ευνοητα(& με τους απαιτουμενους τοκους.)..να ΦΥΣΟΥΝ & ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ..γιατι το δυς εξαμαρτην...ΚΑΗΚΕ.

 19. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/04/2011 14:14:24

  Ο Τσίπρας αναζητεί βηματισμό και να ξεφύγει από τον τυχοδιωκτικό Αλαβανισμό.
  Ήταν αυτός που είχε προτείνει ως επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Στάθη. Δυστυχώς, τότε, οι συνιστώσες ήταν ισχυρές. Και αντί να υπάρχει ένας πατριώτης στη Βουλή πήγε ο εκλεκτός του ΔΟΛ Μουλόπουλος.

  Μην περιγελάτε συγκλίσεις που φαίνονται ανίερες.
  Ανεβαίνουν από κάτω, από την κοινωνία.
  Η εξαθλίωση χτυπά και συντηρητικούς και αριστερούς ανθρώπους.
  Μόνοι ανέγγιχτοι το παρασιτικό στρώμα που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία 30ετία, είτε ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΚΚΕ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Προφήτης 06/04/2011 14:35:52

   Η πολλή "αναζήτηση" (βηματισμού) όμως, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε άσκοπη περιπλάνηση.

   Δε χρειάζεται αναζήτηση, αλλά αποφασιστικότητα, Προφήτη, για τον απογαλακτισμό από τα γκρουπούσκουλα της ΚΟΕ.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Αυριανιστής 06/04/2011 14:40:28

    Οι ατέρμονες αναζητήσεις πάνε με το "χώρο".
    Αν οι αριστεροί ήταν άλλο, ανθρωπολογικά, θα ήταν δεξιοί.
    Η ουσία είναι να συγκεντρωθούν όσοι βάζουν την Ελλάδα πρώτα και να απομονωθούν οι δωσίλογοι.

  • kiki avatar
   kiki @ Προφήτης 06/04/2011 15:50:39

   @ Προφητη,
   πες τα Χρυσοστομε, οι συγκλισεις ανεβαινουν απο κατω απο την κοινωνια.
   Μονο οι ανεγγιχτοι δεν θελουν την συγκλιση.
   Απο περυσι φωναζω ολοι μαζι.ολοι εμεις.
   Τα ανυπαρκτα ιδεολογικα τερτιπια να τα αφησουν ολοι, εδω εχουμε πολεμο, με ξεκαθαρους εχθρους.Αυτοι και εμεις.
   νομιζεις καιει, η νομιζουν καιει τον κοσμο τα κομματα, οι ανυπαρκτες ιδεολογιες, στοχος ειναι αυτοι οι Μνημονιακοι.
   Εδω χανομαστε και εξακολουθουμε και συζηταμε για την Πιγαδα του Μελιγαλα.Οι τραυματικες εμπειριες καθενος , διοτι δεν εχουμε αλλα περιθωρια, σπιτι του, εχω προσωπικα απειρα απο ολα τα κομματα, αλλα χανομαστε ρε σεις.
   Η αριστερα κανει μια υπερβαση και την βριζουμε ολοι, κανει υπερβασηη Δεξια, αντε ολοι μαζι παλι εναντιον, θα βαλουμε ποτε μυαλο.
   Ετσι μας εχει καθησει το ΠΑΣΟΚ, 35 χρονια ημαρτον κανεις δεν καταλαβαινει τιποτα.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ kiki 06/04/2011 16:29:30

    @kiki
    Αυτό ακριβώς λέω

 20. man8os avatar
  man8os 06/04/2011 14:14:38

  Πρεπει να εξεταστει η πιθανοτητα συνεργασιας με τον ΣΥΝ (ποτε με τις συνιστωσες) σε περιπτωση μη αυτοδυναμιας. Ειναι το μονο κομμα που μπορει να καταλαβει τα αδιεξοδα και να βοηθησει στην εξευρεση λυσεων. Και ο Τσιπρας φαινετε να διδαχτηκε απο τα προηγουμενα λαθη του και μπορουμε να υπολογιζουμε οτι θα δρα πλεον με υπευθυνοτητα.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ man8os 06/04/2011 14:20:17

   Αν εξαιρέσεις τη στάση του με την υπόθεση της χασάπικης κατάργησης/συγχώνευσης σχολικών μονάδων, που όντως ήταν θετική, που αλλού μπορεί να βρεις κοινό σημείο αναφοράς βρε Μάνθο;;;
   Αυτοί είναι πνιγμένοι λόγω του μεταναστευτικού και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας για να μην αφανιστούν.
   Τους φτύνει ο κόσμος πλέον...

   • man8os avatar
    man8os @ Γιώργος Μεσσηνία 06/04/2011 14:34:25

    Υπαρχουν αρκετα
    1) Σταση απενανττι σε ζητηματα πολιτικης οικονομιας
    2) Σταση απεναντι στον λαικισμο του ΠΑΣΟΚ
    3) Κοινωνικες ευαισθησιες
    4) Σε θεματα καθημερινης ζωης παιδεια, υγεια, πολιτισμος, κοινη σταση απεναντι στα ΜΜΕ.
    5) Στην επερχομενη χρεοκοπια πρεπει να εχουμε μια μεγαλη κοινωνικη συμμαχια ολο το αντιμνημονικακο μετωπο ωστε να εκφρασουμε την ενναλακτικη πολιτικη

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ man8os 06/04/2011 14:36:29

     Επιμένω σε αυτό, είναι κομβικό: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ!
     Όλα τ' άλλα έρχονται...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Γιώργος Μεσσηνία 06/04/2011 14:40:58

      Στα θετικά του ότι απευθύνεται σε πολύ νεανικό ακροατήριο το οποίο δεν πρέπει να μείνει έρμαιο σε αριστερά μεσανατολικού τύπου.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 06/04/2011 14:42:54

      Άλλωστε ο Τσίπρας έκανε τη πρόταση.
      Όχι ο Σαμαράς.

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ αλλενάκι 06/04/2011 15:11:52

      Το ελπίζω...

     • man8os avatar
      man8os @ Γιώργος Μεσσηνία 06/04/2011 15:01:20

      Aυτο κανονιζεται. Θα το ξεχασει το μεταναστευτικο.

 21. Y. avatar
  Y. 06/04/2011 14:28:39

  Το ανέκδοτο της ημέρας, από τον Πρωτόπαππα (στη Βουλή)
  “...οι εκλογές θα γίνουν το 2013, όπως προβλέπει το Σύνταγμα”

 22. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 14:29:21

  Αρκετοί (και) εδώ μέσα, έχουν καταλογίσει ουκ ολίγα στον Σύριζα, αλλά και στον ΣΥΝ φίλε kakofonix και άλλοι, όπως και στον Τσίπρα προσωπικά. Να θυμηθώ το Δεκέμβρη 2008, που δήθεν, "ο Τσίπρας έκαιγε την Αθήνα"; Να θυμηθώ τους δήθεν "πράκτορες του George Soros"; Να θυμηθώ άλλα πολλά;
  Τώρα άραγε, οι ίδιοι τον θέλουν ως κυβερνητικό συνεργάτη;
  Του λόγου μου είμαι παλαιός και σαφώς παλαιών αρχών: Δεν αντέχω τόσο καιροσκοπισμό: Έπεα πτερόεντα και εφήμερες σκέψεις που αύριο γίνονται το αντίθετό τους.
  Το απόσπασμα του Ι. Δραγούμη που αναφέρει η Λίζα Αλεξίου πιό πάνω («Είμαι κ. Σκληρέ πολιτικός. Εμείς οι πολιτικοί πηγαίνουμε σύμφωνα με τις περιστάσεις – δηλαδή βλέποντας και κάνοντας"), είναι η κατάρα της Ελληνικής πολιτικής: Ο τυχοδιωκτισμός, η αστάθεια, ο "πολυμήχανος αστός όλο φιγούρα". Και όχι μόνον αστός, η ημεδαπή "αριστερά" συχνά είναι χειρότερη.

  • Στάθης Δ avatar
   Στάθης Δ @ Ο Θείος 06/04/2011 14:50:50

   Θείε θα σε μαλώσω
   Ολα γίνονται για το καλό του τόπου. Κι' αν ειπώθηκαν και μερικές κουβέντες παραπάνω, χαλάλι, προέχει η σωτηρία (των εδρών, της πιθανότητας αναρρίχησης στην εξουσία, θα σε γελάσω)

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Ο Θείος 06/04/2011 15:08:20

   Η πολιτική γίνεται με ιδέες και πράξεις, όχι με συναισθηματισμούς. Ιδίως ένα βήμα πριν την καταστροφή. Διαβάζω πολύ συναίσθημα, για κακούς αριστεριστές καιροσκόπους, βδελυρό ΣΥΡΙΖΑ, εν δυνάμει τυχοδιώκτες που έχουν στο DNA τους Ζαχαριαδικά γονίδια, αλλά δε διαβάζω τίποτα από ουσία. Πέραν ίσως του οράματος της Ντορούλας περί συγκυβέρνησης μνημονιακών δυνάμεων υπό τη σκέπη του Βρολίνου. Καλή πρόταση, ας τη συζητήσουμε.

   • Γιώργος Μεσσηνία avatar
    Γιώργος Μεσσηνία @ kakofonix 06/04/2011 16:57:15

    Αυτό ισχύει γενικά και όχι μόνο στη μια πλευρά ενός ιδεολογικού πυρήνα...
    Και η δεξιά του Καρατζαφέρη διαθέτει καλά στελέχη πχ Βελόπουλος, Πολατίδης -μακριά από Γεωργιάδηδες-, και το ΠαΣοΚ διαθέτει επίσης αξιόλογα στελέχη τύπου Μανιάτης κοκ...
    Το ζητούμενο είναι να είμαστε ιδεολογικά προσανατολισμένοι -προσωπικά με καλύπτει μια δεξιά που αν τη προσωποποιούσα θα την κατέτασσα σε έναν Σπανουδάκη, ή σε πατριωτικό επίπεδο σε έναν Χολέβα-, σταθεροί στις απόψεις μας αλλά ξέχωρα από αγγυλώσεις που υποδηλώνουν ιδεολογικό αυτισμό...
    Το ζήτημα είναι να ξεφύγουμε από την υπόρρητη ρατσιστική αντίληψη που εκφράζει ο -χασάπικος- νεοφιλελευθερισμός.
    Να υπάρχει τάξη στα δημοσιονομικά μεγέθη, να είναι υγιή τα ταμεία, αλλά να μην υποκαθιστούν οι αριθμοί τους ανθρώπους...
    Αυτό αποτελεί ''κόκκινη γραμμή''.
    Νισάφι με την απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 06/04/2011 16:09:36

   Δεν είναι συναισθηματισμός φίλε kakofonix να βλέπεις με καχυποψία τα "φουρφούρια", τους "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", τους "περιστασιακούς του βλέποντας και κάνοντας" ή τους "όπου φυσά ο άνεμος":
   Είναι ένστικτο αυτοσυντήρησης.
   Από το 1830, ο τόπος βρίθει παπατζήδων και φουρφουριών.

 23. Enzo avatar
  Enzo 06/04/2011 14:31:15

  ποιος προφητης? εγω ειμαι ο προφητης που σας τα λεω απο τα περυσι!
  Ο Σαμαρας θα ειναι ο ανθρωπος που θα ενωσει την Λαϊκη Δεξια με την Αριστερα και μετα να τρεχουν να κρυφτουνε ολοι τους.
  ερχεται μετωπικη παντου.
  στο Ζαππειο δεν θα ειναι μονος του ο Σαμαρας.

 24. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 06/04/2011 14:39:58

  Τριμερισμός, πολιτικός αμοραλισμός κλπ... κλπ...
  Πρωτόπαππας...

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 14:53:21

  Με τέτοιες ζειμπεκιές πάντως γύρω, ο Μπλάκ Τζάφ έκλεισε ήδη μεγάλη αίθουσα για πασχαλινό πάρτυ και ο Άδωνις παρήγγειλε πρώτο τραπέζι πίστα.

 26. factorx avatar
  factorx 06/04/2011 14:56:35

  Δείτε και σημερινό διάλογο στην Βουλή:

  Ο Καρατζαφέρης είπε:
  Το μνημόνιο ήταν μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, μια ευκαιρία όμως που κατασπατάλησε το ΠΑΣΟΚ. Και ας μην ξεχνούν κάποιοι που διόριζαν καλοπληρωμένα Golden Boys, όπως τον υπόδικο Πρόεδρο της ΕΡΤ ή τον χρυσοπληρωμένο Πρόεδρο του ΟΠΑΠ ή άλλους που άλλαζαν κουρτίνες στα γραφεία τους, γιατί δεν ήθελαν να έχουν τους λεκέδες των προηγουμένων, ότι διέπραξαν ένα έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Και αυτή η «Λαϊκή Δεξιά» που έχει ανέβει στα κεραμίδια να νιαουρίσει από κοινού με τον κ. Τσίπρα, να προσέχει γιατί καιροφυλακτεί ο «γάτος του ΚΚΕ» να τους δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή!»
  Ο Τσίπρας του απάντησε:
  «Άκουσα βεβαίως και τον κ. Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ να είναι λίγο -επιτρέψτε μου την έκφραση- αναστατωμένος, διότι -λέει- απευθυνθήκαμε εμείς προς το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις και μιλήσαμε για την ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας. Βεβαίως εσείς έχετε επιλέξει ποιον συνασπισμό εξουσίας θέλετε, όσο και αν είστε ευέλικτοι και πηδάτε από τη μια θέση στην άλλη εύκολα, θέλετε τον συνασπισμό εξουσίας που θα εφαρμόσει τη μνημονιακή πολιτική, γι’ αυτό και ψηφίσατε το μνημόνιο. Μην το ξεχνάτε!
  Όσον αφορά γι’ αυτή τη μεγάλη ανησυχία σας, μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται η Αριστερά να κτυπήσει ούτε πόρτες, ούτε κουδούνια της πολυκατοικίας σας. Είναι χάρισμά σας. Δεν θα αφήσουμε όμως τον κόσμο που φεύγει έντρομος από την πολυκατοικία, τον απλό κόσμο, διότι καταλαβαίνει τις παιχνίδι παίζετε, όπως και τον κόσμο που φεύγει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν θα τον αφήσουμε, ούτε θα τον αγνοήσουμε. Δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές. Προτεραιότητα βάζουμε να σωθεί ο τόπος, να σωθεί η πλειοψηφία της κοινωνίας. Όχι γενικά και αόριστα η πατρίδα. Διότι δεν έχουμε όλοι την ίδια πατρίδα. Αυτοί που έχουν 600 δις καταθέσεις στην Ελβετία, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι, δεν έχουν όλοι την ίδια πατρίδα με μας. Δεν νοιάζονται τόσο που χάνουν το μισθό τους οι Έλληνες πολίτες εργαζόμενοι που η ανεργία έχει φθάσει στο 30% και που οι νέοι φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό. Άλλη πατρίδα έχουν αυτοί.
  Και εμείς μιλάμε για την ανάγκη ενός νέου μεγάλου συνασπισμού εξουσίας και θα το λέμε αυτό, που θα σώσει την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία, θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, θα διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους».

 27. ΚΜ avatar
  ΚΜ 06/04/2011 14:58:13

  Η «λαϊκή δεξιά» ρίχνει με συνοπτικές διαδικασίες χυλόπιτα στο διακριτικό φλερτ του υμνητού των πορτοκαλί Δεκεμβριανών του 2008. Στο βαθμό που η ΝΔ την εκφράζει, θα κάνει το ίδιο.

  Άξιοι της μοίρας τους οι Συριζαίοι, βολοδέρνουν πλέον εκεί γύρω στο 3% και ως εκ τούτου αρχίσανε τους χαμαιλεοντισμούς. Δεν είμαστε δα και χτεσινοί όμως, ξέρουμε καλά από «πλατιά μέτωπα» που καπελώνονται εν καιρώ από τις δυνάμεις της «προόδου», που όποτε μιλάνε για «νοικοκυραίους», η γλώσσα τους στάζει φαρμάκι. Κι όσοι δεν ξέρουν τί πα να πει αριστεριστές, ας δώσουν βάση σε αυτούς που ξέρουν, αντί να οραματίζονται «Συνασπισμούς της Δεξιάς και της Προόδου», παρέα με τα παιδιά του Βούτση και του Κουράκη.

  Ας την πέσει σε καμια Ντόρα καλύτερα ο κύριος Τσίπρας, χαβιαροαριστεροί και χαβιαροδεξιοί όσο να'ναι ταιριάζουν καλύτερα (πχ εθνοαποδόμηση).

  • man8os avatar
   man8os @ ΚΜ 06/04/2011 15:04:00

   ΚΜ,
   εαν πιστευεις στην λαικη ενοτητα θα συμφωνησεις οτι χρειαζονται ευρυτερες συμμαχιες με αντιμνημονιακες δυναμεις.

   Η μονη σχετικα σοβαρη αντιμνημονιακη δυναμη που μπορει να βοηθησει σε περιπτωση μη αυτοδυναμιας ειναι ο ΣΥΝ - οχι ο ΣΥΡΙΖΑ

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ man8os 06/04/2011 15:06:31

    Όχι, δεν πιστεύω σε καμία ενότητα με δαύτους.

    Και (χωρίς να έχω διάθεση να σε μειώσω, άλλωστε σε θεωρώ άνθρωπο υγιών προθέσεων), απατάσαι φίλε. Καλό από αυτούς μην περιμένεις. Εδώ καιγόμασταν και αυτοί γουστάρανε!

 28. Κώστας avatar
  Κώστας 06/04/2011 15:04:31

  H δήλωση Τσίπρα είναι γροθιά στους είλωτες του Μνημονίου.
  Η ΝΔ δεν άλλαζει την τακτική της. Ξεκάθαρη εμμονή στην αυτοδυναμία.
  Αλλά ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο και τώρα η νέα παγίδα της αναδιάρθρωσης απαιτούν συντονισμό. Οι Μνημονιακοί μια χαρά συντονίζονται.
  Η πεμπτοφαλαγγίτισα Ντόρα του 1% ζητάει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, μπας και ζοριστεί η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης-σαν χωρισμένη σύζυγος- δεν χάνει την ευκαιρία να κατηγορεί στρεψόδικα τη ΝΔ, ο Κουβέλης τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης, πιάνοντας πρώτη θέση σε μελλοντική κυβέρνηση ΓΑΠ.
  Μέσα σε αυτο το σκηνικό λοιπόν, όπου κρυφοί και φανεροί υποστηρικτές του ΓΑΠ έχουν κάνει τον εξαπτερυγιωτισμό άθλημα στο οποίο διαπρέπουν, η δήλωση Τσίπρα είναι θετικότατη.

 29. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 06/04/2011 15:10:17

  Αυτη την ωρα δεν περισσευει κανενας!!! Τ κομματα μπορουν να κανουν τη δουλειά τους και οι πολιτες να τα υποχρεωσουν να παρουσιασουν προγραμματα και λυσεις εντιμες οχι φαναφαρες κια οραματα...χωρτασαμε απο αυτα. Πρωτα ειμαστε Ελληνες και μετα ψηφοφοροι και οπαδοι κομματων.
  Αληθεια πατριωτες τι γινεται στο Αιγαιο και στο Καστελοριζο;; Ε;;
  Και δεν εννοω φυσικα την διαφημιση με τιν Μαριαννα Τολη!!! Που την θυμηθικα τωρα.....

 30. Aggelos avatar
  Aggelos 06/04/2011 15:10:38

  καλυτερα αριστερα τσιπρας και παπαρηγα παρα καρατζαφυρερ ή ντορα ,,τουλαχιστον ο Τσιπρας πιστευει σε ΚΑΤΙ ,,,

  αυτο ειναι το κοινο με το σαμαρα της αριστερας,,οτι πιστευουν σε κατι,,αντιθετο,,αλλα σε κατι..

  δεν ειναι κυνικοι οπορτουνιστες ..σαν τα εξαπτερυγα.

 31. man8os avatar
  man8os 06/04/2011 15:19:19

  Αυτοι ηταν οι βρωμιλοι των συνιστοσων.
  Δεν τον ξερω τον Τσιπρα, αλλα μου φαινετε πως εχει παρει το μαθημα του και δεν θα επαναλαβει τα ιδια λαθη.

 32. ΚΜ avatar
  ΚΜ 06/04/2011 15:19:39

  Για μένα και για σένα (από ό,τι λες) ισχύει ότι είμαστε πάνω από όλα Έλληνες. Για το απεχθές συριζαριό όμως μην κόβεις και το χέρι σου. Πάνω από όλα είναι αριστεριστές και μετά Έλληνες (όσοι είναι, γιατί οι πολλοί είναι «πολίτες του κόσμου», κι αυτοί οι λίγοι πάλι, όπως το εννούν - μέρα με νύχτα με μας).

  Και στην τελική, για κάθε ψηφαλάκι (άν έτσι αποτιμώνται όλα τελικά) που θα φέρει η όποια συνεργασία/λυκοφιλία (που, πάρτε το χαμπάρι, δεν θα φέρει!), θα κρατήσει δεκαπλάσιους δεξιούς στον καναπέ τους (άν δεν τους εξοργίσει κιόλας).

  Όποιος δεν τα συνειδητοποιεί αυτά, ή δεν γνωρίζει τί εστί συριζαριό ή δεν γνωρίζει την «λαϊκή δεξιά».

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ @ ΚΜ 06/04/2011 15:53:26

   Εννοω οτι ειναι η ωρα να μιλήσει ο λαοσς και να απιατησει ειλικρινεια θαρρος και τολμη περα απο κομματικες και προσωπικες φιλοδοξιες και εανειναι δυνατον να οδηγησει τα κομματα στην ληψη ορθων αποφασεων..Εμεις πρεπει να παιτησουμε ορθα κοφτα την αληθεια χωρις συμψηφισμους και στρογγυλεματα... Τα κομματα θα υποβαλλουν τα προγραμματα τους χωρις οραματισμους....προσγειωμενανα...και βλεπουμε...Ας αφησουμε στην ακρη για λιγο τις κομματικες σημαιες και ας παρουμε μια...αθτη που θα δειξει σε ολη την Ε.Ε. και το ΔΝΤ οτι ειμαστε ενωμενοι για ενα κοινο σκοπο...την εθνκη αξιοπρεπεια και ανεξαρτησια....Πιστευω πως ο κομπος εφτασε στο χτενι. Δεν πρεπει να τους αφησουμε να πατησουν επι πτωματων..

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΚΜ 06/04/2011 21:12:21

   Aκριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Πλέον δεν έχω καμία αυταπάτη με αυτού του είδους την Αριστερά. Είναι βαθύτατα μηδενιστές.
   Η μόνη Αριστερά με την οποία αισθάνομαι κοντά είναι αυτή του Άρδην και του Ρεσάλτο, που αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια σύνθεσης.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΒΙΣ 06/04/2011 22:19:04

    Πράγματι ΒΙΣ, πέρα από τον ανέφικτο κοινό τόπο με Συν/Σύριζα (από «πρακτική» σκοπιά), εγείρεται μια ακόμα σοβαρότερη ένσταση:

    Επιδεικνύοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από περιφρόνηση και απαξία προς το χαβιαροαριστερό αυτό μόρφωμα, είναι σαν να «νομιμοποιούμε» την ιδεολογία τους, ως κάτι δυνητικά μη απορριπτέο. Με τέτοιους ιδεολογικούς τεμενάδες όμως δεν ανακτάται η ιδεολογική κυριαρχία. Το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι η ιδεολογική κυριαρχία που (επιτρέψαμε να) εξασκεί το αριστερίστικο συνάφι τους, εν είδει χούντας.

    • BIΣ avatar
     BIΣ @ ΚΜ 06/04/2011 22:51:25

     Ακριβώς! Και τώρα που το αριστερίστικο ιδεολόγημα καταρρέει, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το κόμμα-νταβατζής του κάθε ισλαμιστή που μπαίνει παράνομα στη χώρα ως δήθεν αναξιοπαθών, κάθονται ορισμένοι αφελείς δεξιοί και συζητάνε για την πομφόλυγα που πέταξε ο Τσίπρας. Αντι να καταγγείλει η ΝΔ τον αριστερίστικο μηδενισμό που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
     Κατά τα άλλα, ο "μεσαιοχωριτισμός" του Καραμανλή, με τα "προσκυνήματα" στον Άη Στράτη, μας μάρανε...

    • BIΣ avatar
     BIΣ @ ΚΜ 06/04/2011 22:56:30

     Δεν είναι τυχαίο που ο Τσίπρας κάνει τις δηλώσεις αυτές μετά το φιάσκο της Υπατίας. Οι πονηροί νταβατζήδες του Αμπντούλ και της συμμορίας του νόμιζαν ότι θα συγκινούσαν την κοινή γνώμη και τελικά η κοινή γνώμη αγρόν ηγόρασε. Και καλά έκανε, διότι έχουμε σοβαρότερα ζητήματα να σκεφτούμε από την...άδεια παραμονής του Μαροκινού που πονηρά σκεπτόμενος μας ήρθε απρόσκλητος και χωρίς χαρτιά δηλώνοντας Παλαιστίνιος ή Κινέζος αντιφρονών ή πολιτικός πρόσφυγας από τον πλανήτη Πλούτωνα...
     Οπότε, αφού η "επιχείρηση Υπατία" βούλιαξε στα αβαθή νερά της αριστερίστικης ανοησίας και της αδιαφορίας της κοινής γνώμης, θυμήθηκε ο Τσίπρας τη "λαϊκή δεξιά"...
     Η πατριωτική Δεξιά, θα πρέπει να το ξέρουν, έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το συνοθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ και όσο οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί, τακίμιασμα δεν γίνεται.

 33. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 15:37:41

  Χα χα, φαντάσου τον Κίγκ Κόγκ της Ελευσίνας τον Βούδα των Ανατολικών Προαστείων και άλλα "παιδιά", να αποσυναρμολογούν πυρηνικό εργοστάσιο, υπό την πατρική και στοργική επίβλεψη του ανθρώπου της εκκλησίας Herr Kretschmann!
  Φυσικά με ειδικές στολές αδιαπέραστες από ραδιενέργεια.
  "Έστι δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ' ορά", που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών.

 34. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 16:01:34

  Αλλά δύσκολα να βάλουν αρχηγό τον Kretschmann στο camping κατεδαφίσεων: Το 51 % των Γερμανών ψηφοφόρων τον θέλει για καγκελλάριο (η Μέρκελ πιάνει 38 %).
  Βλέπω κανένα μέλος του κόμματος - βοσκό από το Ρόττβαïλ με τον ποιμενικό σκύλο του, ν' αναλαμβάνει το έργο της τιθάσευσης του ασυμμάζευτου και απύθμενου.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Θείος 06/04/2011 16:34:46

   Αυτό θα σημαίνει και το οριστικό τέλος της Γερμανίας.
   Όταν τα έθνη χάνουν σε επίπεδο ηγεσίας χάνονται.
   Έτσι ξεκίνησε και η αποδόμηση της Ελλάδας, το 81, με αρχηγό τον Φαύλο και από πίσω τα νηστικά σκυλιά του.

 35. boanerges avatar
  boanerges 06/04/2011 16:02:07

  Ο στόχος στις επικείμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν αυτές - θα πρέπει να είναι ένας: Οι 180 να είναι αντιμνημονιακοί και όχι το αντίθετο. Πράγμα πολύ δύσκολο, οπότε ας ελπίσουμε, έστω, οι μνημονιακοί να μην είναι 180. Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το τι συμβαίνει ήδη σε ...σκοτεινά υπόγεια με στοχο την χειραγώγηση των ψηφοδελτίων ΟΛΩΝ των υποψηφίων ΟΛΩΝ των κομμάτων (αναρωτιέμαι τι χαρακτηριστικά θα είχε μια αποστασία στην εποχή μας προκειμένου να διασωθεί το μνημόνιο). Όλα τα άλλα φαντάζουν περιττές αστικές πολυτέλειες άλλων εποχών και δυνατοτήτων. Και ναι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες οι ιδεολογικές αναφορές θα πρέπει να έλθουν σε δεύτερη μοίρα. Προέχει η επιβίωση της πατρίδας. Αλλά με σαφείς όρους και στόχευση.

 36. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 16:37:29

  Τελικά, όλοι στο πολιτικό σκηνικό μας παίζουν με τη φωτιά. Όταν βγαίνει στην "πράσινη τσόχα" τόσο ρίσκο, κάποιους θα πάρει ο διάολος. Να δούμε ποιούς.
  Έτσι ακριβώς την πάτησε η φίλη μας η Μέρκελ. Εδώ και 1 χρόνο περίπου, μπλοφάρησε από δώ, μπλοφάρησε από κεί, αλλά την πήρανε χαμπάρι.
  Της προέκυψε ο αντιγραφέας, ήρθε και το τσουνάμι με τα πυρηνικά στη Φουκουσίμα κι έπεσε σε ωραία κατάσταση.
  Αυτά παθαίνουν οι συντηρητικοί όταν "παίζουν επικίνδυνα". Μή συντηρητικά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 06/04/2011 16:50:25

   "Ο κόσμος είναι ζόρικος κι εμείς ασθενικοί", που λέει κι ο Νιονιάρας.
   Προσπαθώ, πάντως.

 37. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 16:40:16

  Γιαούρτι Μέλανος Δρυμού, ορειβατικών αγελάδων ελευθέρας βοσκής, με άγρια φρούτα του δάσους. Το εκλεκτότερο: Διαίτης και ανεξίτηλο.

 38. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2011 16:48:09

  Χα χα την "ομάδα του Βατοπαιδίου" (με τον Άκη μαζί, φυσικά), ο Κρέτσμαν θα την εγκλείσει για τιμωρία σε Καθολικό μοναστήρι: Ο Ριρής θ' απαγγέλει το filioque 7 φορές την ημέρα, ο Βούλγαρος θα ψάλλει στα Λατινικά "απεταξάμην την Καραιβικήν" και ο Άκης θα μουρμουρίζει σε ήχο πλάγιο "sic transit gloria mundi".

 39. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/04/2011 16:52:34

  Ποσο εχει ο ΣΥΝ σε πσοστο;γυρω στο 3%.Δεν αλλαζει κατι μαζι τους και φυσικα οταν αυτοι λενε οτι ειναι αντιμνημονιακοι εννοουν αλλα πραγματα απο τη ΝΔ.
  Δεν προκειται να αλλαξουν τη σταση τους στο μεταναστευτικο ουτε απεναντι στους μπαχαλους του 2008.
  Ολα αυτα παντως εχουν νοημα για μετα τις πιθανες εκλογες αν δεν υπαρχει αυτοδυναμια.

 40. dimos avatar
  dimos 06/04/2011 16:56:46

  Ωραία ατμόσφαιρα στη ΝΔ. Ξυπνάτε γιατί με τις διαρροές τύπου πάμε με τον Τσίπρα χάνουμε 1% από τον παραδοσιακό ψηφοφόρο μας τη φορά. Οσοι γουστάρουνε business με τους προδότες ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ, να πάνε στα τσακίδια και να μας αδειάζουν τη γωνιά - και γρήγορα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ dimos 06/04/2011 17:01:17

   Καλά τα λες. Σε μερικά πράγματα δεν χωράνε στρογγυλέματα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dimos 06/04/2011 17:24:26

   Τη γωνιά -και γρήγορα- να την αδειάζουν τα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια, να τσοντάρουν στο 2% της Ντόρας, που ούτε με τη Δράση του Μάνου δε βλέπει Βουλή.

 41. panos avatar
  panos 06/04/2011 16:58:43

  ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ?

  • loretta avatar
   loretta @ panos 06/04/2011 17:00:47

   μηπως οχι την δεξια των σαλονιων αλλα των αλωνιών??

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ panos 06/04/2011 17:06:51

   Ξέρουν στις ΔΕΚΟ και στον περίγυρο του Μανόλο.

 42. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 06/04/2011 17:24:22

  "Όχι γενικά και αόριστα η πατρίδα. Διότι δεν έχουμε όλοι την ίδια πατρίδα. Αυτοί που έχουν 600 δις καταθέσεις στην Ελβετία, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι, δεν έχουν όλοι την ίδια πατρίδα με μας."

  Πόσο σωστό είναι αυτό;;

  Να συμπληρώσω ότι δεν έχουμε την ίδια πατρίδα ούτε με τους κλέφτες συνδικαλιστές που ξεζουμίζουν την δημόσια περιουσία, ούτε με τους πολιτικούς-σολάριουμ με φουλάρια και νεφελώδεις θητείες σε πλούσια υπουργεία...

 43. thanasis avatar
  thanasis 06/04/2011 17:31:30

  οταν η ελλαδα εβγαινε απο την τραγωδια του αττιλα
  τοτε οι πολιτικες δυναμεις εξαιρουμενου του πασοκ
  συνασπιστικαν για να βγαλουν την χωρα απο τον
  ολεθρο και την καταστροφη, αν χρειαστη ο
  σαμαρας σαν αλλος εθναρχης και κατα το
  δοκουν εχουμε εμπιστοσυνη οτι θα ενεργηση

 44. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 06/04/2011 18:34:19

  Oταν διαβαζει κανεις την καταπληκτικη παραπανω ανταλλαγη αποψεων μεσω του antinews αισθανεται οτι υπαρχει ελπιδα!!!

 45. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/04/2011 18:43:19

  Καλό θα κάνει να ξυπνήσουν όσοι δεξιοί έχουν ονειρώξεις περί συμμαχιών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσω ότι ο κροκόδειλος δεν έγινε φίλος μου επειδή έφαγε τον εχθρό μου.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα απίθανο συνοθύλευμα λενινιστών, μαοϊστών, πολποτιστών, τροτσκιστών, νοσταλγών της Κομμούνας των Παρισίων και ό,τι άλλο, με κοινό παρονομαστή την απέχθεια προς την έννοια του έθνους και της πατρίδας, την απέχθεια προς τη νόμιμη τάξη, τη λατρεία του μπάχαλου και του "εξωτικού" (κατ' αυτούς) ισλάμ ή ο,τιδήποτε παλαβού (πρόσφατα ο Βασίλης Κουφόπουλος, γνωστός συριζοδημοσιογράφος του Σκάι, ανέλαβε την υποστήριξη κάτι βλαμμένων "δωδεκαθεϊστών", που αν τους ακούσεις θα πεθάνεις από τα γέλια).
  Λίγος κοινός νους στο κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επιτέλους...Ο Δεκέμβρης του 2008 δεν ανήκει στο απώτατο παρελθόν. Αν αφήσει τέτοια περιθώρια "μετώπων" να αιωρούνται, ο Σαμαράς κινδυνεύει με απαξίωση.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 06/04/2011 19:27:25

   Αν καποιοι θελουν να κανουν τον Καρατζαφερη μεγαλο κομμα δεν μπορουμε να τους σταματησουμε.

   • EtsiMareSei avatar
    EtsiMareSei @ ψυχραιμια 06/04/2011 22:13:54

    Μην στεναχωριέσαι,ευτυχώς υπάρχουν άλλοι που προσπαθούν ειλικρινά να αποδομήσουν τον πέτσινο λόγο του καρατζαφέρη, μην σε υποχρεώσουμε κιόλας δηλαδή..

   • BIΣ avatar
    BIΣ @ ψυχραιμια 06/04/2011 23:03:23

    Θα μας έρθουν και από εδώ τα απόνερα αυτού που συμβαίνει στη Γαλλία, πού θα πάει...
    Θυμίζω ότι ορισμένοι εκεί "έξυπνοι" στο κόμμα του Σαρκοζύ (UMP), μεταξύ αυτών και ο "κεντρώος" πρωθυπουργός, λένε "συμμαχία με τους σοσιαλιστές και τους λοιπούς της Αριστεράς" προκειμένου να χτυπηθεί το Front National, διότι δήθεν δεν είναι républicain (λες και θέτει θέμα πολιτεύματος το FN!). Οι δημοσκοπήσεις λένε άλλα, αλλά αυτοί τον "πολιτικώς ορθό" χαβά τους. Θα γελάσουμε πολύ με τα ποσοστά που θα πάρει το κόμμα του Σαρκοζύ του χρόνου στις προεδρικές. Δεν χαίρομαι προσωπικά, αλλά η πολιτική μυωπία και η υποταγή στα αριστερά κλισέ έχει το τίμημά της για τη Δεξιά.

    • EtsiMareSei avatar
     EtsiMareSei @ BIΣ 06/04/2011 23:46:48

     Σίγουρα απεύχεται ο καθένας να έρθουν τα "απόνερα" της γαλλίας καταδω μεριά με τα ίδια αποτελέσματα για την πατριωτική δεξιά(προσωπικά πιστεύω όμως οτι αυτό δεν θα συμβεί εδώ).
     Το λανθάνων νοητικό άλμα (για κάποιους ίσως είνια και εσκεμμένο) είναι οτι ξεχνάτε και συγκρίνετε κάπως ανόμοια μεταξύ τους πράγματα.
     Οτι δηλαδή οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν θα είναι υπο το βάρος του ΔΝΤ εδώ στην χώρα μας,πράγμα ιδιαίτερα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ..
     Και οτι η ίδια η κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της (πλειοψηφικό ποσοστό) ίσως ξεπεράσει "μερικές" διαχωριστικές γραμμές και αγγυλώσεις του παρελθόντος και δώσει απο μόνη της το σύνθημα για μια κυβέρνηση αντιμνημονιακών δυνάμεων, ως έχει τώρα η κατάσταση και ποιές εμφανίζονται ως τέτοιες.
     Τοτε δεν θα υπάρξει η άνεση για επιχειρηματολογία κατά του συνασπισμού για συναισθηματικούς λόγους και μόνο.
     Τότε θα χρειάζεται άμεση λύση διακυβέρνησης του τόπου.

 46. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/04/2011 18:46:20

  Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον διεθνισμό του παίζει το ίδιο παιχνίδι που παίζουν οι νεοφιλελεύθεροι, από την άλλη πλευρά. Δες πόσο ταυτίζονται ο Πάσχος Μανδραβέλης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις απόψεις τους για τη λαθρομετανάστευση. Τί λέει ο Πάσχος; "Μία χώρα έχει ακριβώς τον αριθμό των μεταναστών που χρειάζεται". Τι άλλο λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 47. kakofonix avatar
  kakofonix 06/04/2011 19:37:34

  Ελιτ, ΠΑΣΟΚ, εθνικός εργολάβος, εξαπτέρυγα, ΜΜΕ, παπαγάλοι και λοιπές ''δημοκρατικές'' δυνάμεις δεν πέφτουν με μισή Ν.Δ. Και δεν είναι σωστό να συγχέουμε ΣΥΝ & ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να λέμε ότι Ντορούλα και Σαμαράς είναι το ίδιο, επειδή προέρχονται από το ίδιο κόμμα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ kakofonix 06/04/2011 19:58:43

   Σε επίπεδο θέσεων, για πολλά από αυτά που κόφτουν την «λαϊκή δεξιά» (πχ εθνοαποδόμηση, λαθρομετανάστευση, πολυπολιτισμός, «γάμοι» ομοφυλοφίλων, θρησκευτικός αποχρωματισμός του κράτους κλπ κλπ) είναι το ίδιο και το αυτό, ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο που μπαίνουν στην ίδια «ομπρέλα» με τα χοτζικά σταγονίδια (Ρινάλντηδες κλπ) τους καθιστά λεπρούς στην συνείδηση του πυρήνα των υποστηρικτών της ΝΔ. Μιλάμε για βαθύτατη αποστροφή προς αυτούς, που χτυπάει σταλινικά ποσοστά. Αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους πει «τραβάτε στον Καρατζαφέρη». (Εγώ δεν θα τον ψήφιζα ποτέ, τον πατριδοκάπηλο απατεώνα, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα έπαιρναν ανάποδες και θα το έκαναν) .

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ ΚΜ 06/04/2011 20:15:17

    Εθνοαποδόμηση: Συντελείται από τους μνημονιολάτρες, ουχί από την πατριωτική αριστερά
    Λαθρομετανάστευση: Η μόνη περίπτωση να λυθεί είναι με αριστερό κόμμα σε συγκυβέρνηση.
    Πολυπολιτισμός: Σας παραπέμπω στην αρθογραφία του Στάθη (εκλεκτού του Τσίπρα για επικεφαλής του επικρατείας)
    Γάμοι ομοφυλοφίλων: Τεχνικό ζήτημα άνευ ουσίας
    Θρησκευτικός αποχρωματισμός: Ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση. (Η Ρεπούση είναι μέλος της ηγετικής ομάδας του Κουβέλη)

    Από τα παραπάνω φρονώ πως τα δύο πρώτα θέματα είναι πολύ σοβαρά. Στο μεν πρώτο υφίσταται συμφωνία απόψεων (έξοδος από το μνημόνιο και επαναφορά εθνικής κυριαρχίας).
    Στο δε δεύτερο, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες εξεύρεσης λύσης, καθώς δεν υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ kakofonix 06/04/2011 21:47:08

     Πού την είδες την πατριωτική αριστερά βρε φίλε και τί απήχηση έχει αυτή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; (Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε, δεν μιλάμε λχ για το Άρδην).

     Όσο για την λαθρομετανάστευση, δεν καταλαβαίνω γιατί τάχαμου «η μόνη περίπτωση να λυθεί είναι με αριστερό κόμμα σε συγκυβέρνηση». Έχουν κανα βέτο έχουν δηλαδή και δεν το ξέρω ή θα κάτσουμε να προσκυνήσουμε το 3%; Ή θα ανάγουμε το μπάχαλο και τα σπασίματα σε θεσμό και θεμιτό μοχλό πίεσης;

     Τώρα για τον Στάθη, μου διάλεξες τον «μονόφθαλμο» ανάμεσα στους 99 «τυφλούς». Ε καί;

     Γάμοι ομοφυλοφίλων : Άμα το θεωρείς «τεχνικό ζήτημα άνευ ουσίας» τότε έχεις όντως τα «προσόντα» για συνεργασία με τους συριζαίους αλλά δεν νομίζω ότι έχεις μεγάλη σχέση με την «λαϊκή δεξιά». (Η συζήτηση αφορά το «φλερτ Τσίπρα με την λαϊκή δεξιά») Επομένως δώσε βάση σε κάποιον που έχει (άν όχι εμένα, που δεν με ξέρεις άλλωστε, μίλα με κάποιον άλλον).

     Ομοίως και για τον θρησκευτικό αποχρωματισμό.

     ΥΓ: Και μη λες ότι «δεν υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας» αναφορικά με την «επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας» όταν οι Τσίπρες απαιτούν ψήφο στους λαθρομετανάστες.

    • BIΣ avatar
     BIΣ @ kakofonix 06/04/2011 23:09:24

     Δηλαδή, για να ξωπετάξουμε τον κάθε τυχάρπαστο ταλιμπάν που πλένει τζάμια με το ζόρι σε αυτοκίνητα που τα οδηγούν γυναίκες, θα ζητήσουμε την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ;
     Εχουμε τρελαθεί τελείως!
     Καθόμαστε και ασχολούμαστε με κάτι γκρουπούσκουλα που απαιτούν συγκυβέρνηση λόγω συμπλέγματος, επειδή η ελληνική κοινωνία τους έχει θέσει αιωνίως στο περιθώριο!
     Η αστυνομία, αν έχει πολιτική κάλυψη, είναι επαρκέστατη για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ακούει στο όνομα "συριζαίικος ακτιβισμός". Και άσε το γεροντοφρικιό τον Κουράκη να τηλεφωνεί σε Υπουργούς και να πέφτει στον αυτόματο τηλεφωνητή...

 48. Στάθης Δ avatar
  Στάθης Δ 06/04/2011 19:57:26

  The last alliance... Tι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας στην χώρα που ευδοκιμούν "πραγματιστές" πολιτικοί και δεν ανθεί απλά φαιδρά πορτοκαλέα

 49. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 06/04/2011 19:57:26

  Όλοι αυτοί που σχολιάζουν αρνητικά τις δηλώσεις Τσίπρα , κάνουν το εξής βασικό λάθος.
  Κρίνουν μια μεταβατική ιστορική και πολιτική περίοδο με τα εργαλεία μιας περιόδου που κλείνει οριστικά με ορούς ήττας για όλους τους πρωταγωνιστές της.

  Μέχρι να το καταλάβουν θα αντιμετωπίζουν με αμηχανία τις διάφορες''εκπλήξεις''
  που θα ακολουθήσουν....

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 06/04/2011 20:04:57

   Ο Τσίπρας είναι παρίας, ας ζητιανεύει ότι θέλει. Το θέμα είναι η ΝΔ να μην αφήνει να αιωρούνται υπόνοιες σύμπραξης με αυτόν και τους ομοίους του. Ασφαλώς, δεν υπήρξε κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής (αυτό έλειπε άλλωστε!) αλλά ας μην τους δίνουν ιδέες μερικοί από εδώ μέσα γιατί δυστυχώς είναι αρκετά επιρρεπής ακόμα στα επικοινωνιακά αυτογκόλ η ΝΔ, παρά τις προσπάθειες περιορισμού τέτοιων φαινομένων.

 50. Εκτοράς Παπανικολάου avatar
  Εκτοράς Παπανικολάου 06/04/2011 20:12:10

  Ο Τσιπρας μετά την αποχώρηση του Αλαβάνου εχει απελευεθερωθεί και ασκει πολυ συγκροτημενη κρτιτικη σε ορισμένα ζητήματα που δυστυχως δεν έχουμε ακούσει απο την Ν.Δ. (βλ. εισητήρια, δίοδια, Κρατική βαρβαρότητα ελέω Μπομπολα στην Κερατέα). Είμαι 34 ετών και θεωρώ οτι η μεταπολιτευση και οι αγκιλώσεις της τελειώνουν. Μια συμμαχία της Ν.Δ. με ορισμένες δυναμεις τις αριστερας θεωρώ οτι και θεμιτό ειναι και βιώσιμο. Ο Αλεξης Τσίπρας και τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ (μη ξεχαμε οτι μιλαμε για 11 συνιστόσες ορισμενες εκ των οποίων ούτε μπορούν ούτε θέλουμε να τις δουμε κοντα στην Ν.Δ.)αποτελούν ενα πολυ ο πιο βιώσιμο σχήμα ακομα και κυβερνητικης συνεργασίας παρα καποιοι μνημονιακοί κωλοτουμπες που ονειρεύονται να ορκίσουν κυβέρνηση στην Αγια Σοφια εντος 10ετιας...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Εκτοράς Παπανικολάου 06/04/2011 20:23:06

   Το εργο εχει ξαναπαιχθει.Ο Καραμανλης περιφεροταν πριν το 2004 στον Αη Στρατη και αλλου,εκανε δηλωσεις οτι σεβεται τους αγωνες της αριστερας ,εκανε ολα τα δυνατα ανοιγματα και οταν ανελαβε απο την πρωτη στιγμη αρχισαν τα πανεκπαιδευτικα συλλαλητηρια και οι καταστροφες καθε Πεμπτη ,οι επιθεσεις στα αστυνομικα τμηματα και ολα οσα κλιμακωθηκαν και οδηγησαν στα δεκεμβριανα του 2008.
   Και αυτα εγιναν χωρις καν να ασκειται πολιτικη λιτοτητος απο τη ΝΔ.
   Οποιος θελει να τα ξαναζησει μπορει να ονειρευεται συμμαχιες παρομοιου τυπου.
   Υποτιθεται ομως οτι ο Σαμαρας θα γυριζε το κομμα στο φυσικο του ιδεολογικο χωρο.Ετσι ελεγε τουλαχιστον και απ οτι ξερω αυτος δεν περιλαμβανει λαικα μετωπα με τον ΣΥΝ.

  • BIΣ avatar
   BIΣ @ Εκτοράς Παπανικολάου 06/04/2011 23:14:20

   Το κίνημα "Δεν πληρώνω", που είναι καπελλωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει παρεκτραπεί και σπάει μέχρι και ακυρωτικά μηχανήματα και καταστρέφει σταθμούς του μετρό. Αυτά ποιος τα πληρώνει; Μήπως ο άεργος κ. Τσίπρας από τη βουλευτική του αποζημίωση;
   Δεν μπορώ να καταλάβω ποια μπορεί να είναι η σχέση της ΝΔ με αυτό τον περιθωριακό και ακραίο αριστερίστικο σχηματισμό. Ειλικρινά, απορώ με την έλλειψη πολιτικής διορατικότητας και την αφέλεια ορισμένων νεοδημοκρατών.

 51. kakofonix avatar
  kakofonix 06/04/2011 20:19:50

  Εδώ μιλάμε για τη βιωσιμότητα της χώρας. Είδατε την ξεφτίλα τύπου Ιμίων που ρουφήξαμε στο Καστελόριζο. Αυτό ήταν μόνο η αρχή.

  Όταν έχουμε ζητήματα εθνικής άμυνας, δε θα ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Ενιαίο μέτωπο κατά των καταπατητών. Όχι στους Ανάνηδες και τους Ρεπούσιους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ kakofonix 06/04/2011 20:23:53

   Μα η Ρεπουση απο το ΣΥΝ προερχεται.

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ ψυχραιμια 06/04/2011 20:30:50

    Και η Ντόρα από τη ΝΔ. Η Ρεπούση είναι πλέον μέρος της ηγετικής ομάδας του Κουβέλη.

 52. kakofonix avatar
  kakofonix 06/04/2011 20:29:16

  Είναι πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα πολύ απλό να υπερβούμε τις αγκυλώσεις και να αντιληφθούμε πως ο τωρινός διαχωρισμός έχει να κάνει με ευρωλάγνους και πατριώτες. Ιστορικά μου θυμίζει την εποχή του Δημοσθένη και του Ισοκράτη στην αρχαία Αθήνα, απέναντι στη Μακεδονική επεκτατικότητα.

  Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υποστηρικτές κάθε ανθελληνικού νεωτερισμού,είτε αυτός λέγεται συνωστισμός, είτε σχέδιο Ανάν, είτε αναθεώρηση του 1821 είναι συντεταγμένοι στο ΔΝΤ.

  Ο Τσίπρας, μετά την αποπομπή Κουβέλη και Αλαβάνου, γλίτωσε από δυσβάσταχτα βαρίδια και έχει κάνει άλματα.

  Ο σύγχρονος συνασπισμός εκφράζεται κυρίως από την αρθογραφία του Στάθη στην Ελευθεροτυπία και τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του Τσίπρα στο κοινοβούλιο. Ο μικρός κατάφερε να διαλοστείλει τους ακραίους στον Αλαβάνο και τους προθύμους στον Κουβέλη.

  Αυτή η τακτική τον έχει εκτοξεύσει και δημοσκοπικά (5,8% στην τελευταία της Metron).

  Αυτά τα ποσοστά μαζί με τους οικολόγους δίνουν οριακή νίκη.

  Ας μην αποκλείουμε τίποτα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ kakofonix 06/04/2011 20:39:53

   Τι ακριβως θα πει ευρωλαγνοι;Μηπως η ΝΔ δεν ειναι το κατ εξοχην φιλοευρωπαικο κομμα;Ο Σαμαρας δεν εχει δηλωσει οτι στοχος ειναι η ευρωπαικη Ομοσπονδια και δεν εχει ζητησει ευρωομολογο;
   Στις δημοτικες εκλογες δεν εδωσε συνεντευξη και ειπε οτι διαφωνει με τον Παπανδρεου γιατι δεν αναζητει τη λυση στην κριση σε συνεργασια με την ΕΕ αλλα πονταρει σε ΔΝΤ και αλλου;

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ ψυχραιμια 06/04/2011 21:16:04

    Ευρωλάγνος με την έννοια του ότι κάνω ότι μου υποδείξουν οι Βρυξέλλες, γιατί αυτοί είναι προχωρημένοι και ξέρουν καλύτερα.

    Μπορείς να είσαι φιλοευρωπαίος (όπως ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας) χωρίς να είσαι απαραίτητα γλύφτης και υποχωρητικός.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ kakofonix 06/04/2011 21:23:20

   Παιδιά καλμάρετε ! Θα φέρει μαζί του και τον στάρ εργατολόγο, τον πώς τον λένε, τον άλλο Αλέξη, τον Μητρόπουλο.
   Και τότε θα τρέχετε....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ kakofonix 06/04/2011 21:26:21

   Είναι σαν το ανέκδοτο με τους 2 Βερολινέζους πιτσιρικάδες, πρίν πέσει το Τείχος:
   - Έχω "θείο Στάλιν", έχω "θείο Στάλιν" (σοκολατένιο, εννοείται)!
   - Δεν θά 'χεις σοκολάτα, δεν θά 'χεις σοκολάτα!

 53. thanos avatar
  thanos 06/04/2011 21:23:47

  Παιδιά ότι κ να λέτε ο Τσίπρας του 2010-11 είναι άλλος Τσίπρας από τον Τσίπρα επί Καραμανλή. Δεν ξέρω αν μεγάλωσε, ωρίμασε ή έφυγε ο Αλαβάνος, αλλά πρεαγματικά είναι σοβαρός, χωρίς ακρότητες και οι θέσεις που υιοθετεί το κόμμα του -τυγχάνει αντιμνημονιακός σφόδρα- δεν είναι μακριά από τη ρητορική της Ν.Δ.
  Έχει εγκαταλείψει -προς το παρόν αυτό δείχνει- τη διχαστική ρητορική των πρώτων χρόνων, οι θέσεις του είναι πιο σαφείς, δε μιλάει με εκφράσεις ¨τα παιδιά¨ όπως παλιά για τους μπαχαλάκηδες κ αν δεν έβγαζαν ανακοινώσεις ως κόμμα όπως "είστε δογματικοί όπως η χριστιανοί που περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία" θα μου ήταν πολύ πιο συμπαθείς.
  Τέλος πάντων, με τις θέσεις που παίρνει ο Τσίπρας -κ είναι το πιο ουσιαστικό- είναι πολύ πιο κοντά στη Ν.Δ. από οποιοδήποτε άλλο κόμμα (ακόμα κ από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που δεν πρόκειται ποτέ να ξεκολλήσει από το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ όπως δεν ξεκόλλησε ποτέ από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ).

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ thanos 06/04/2011 21:52:30

   Ρε μπας και είστε τίποτα πολιτευτές; Όχι άλλο τίποτα αλλά θα εξηγούσε την παντελή άγνοια εκ μέρους σας για την Βάση.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 06/04/2011 22:04:52

    Και τέλος πάντων Θάνο (για να προσπαθήσω να απαντήσω λιγότερο εριστικά), δηλαδή επειδή ψήθηκε λίγο ο Τσίπρας και έμαθε να φυλάγεται, και να μην «καρφώνεται» στον κόσμο, αναφορικά με το τί πραγματικά σκέφτεται, αυτό τον καθιστά άτομο με το οποίο μπορεί να υπάρξει (έστω και περιορισμένη) συμπόρευση; Ίσα-ίσα, πρέπει να φυλαγόμαστε ακόμα περισσότερο από αυτές τις κακοτοπιές. Αλλιώς, τραβάει ο οργανισμό μας πολλά ακόμα πορτοκαλί Δεκεμβριανά και πολλές Υπατίες...

   • BIΣ avatar
    BIΣ @ ΚΜ 06/04/2011 23:19:26

    Αγαπητέ ΚΜ, ξέρεις τί δείχνουν τα σχόλια αυτά (περί συμμαχίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και περί "κοινών" σημείων που δήθεν ενώνουν τα δύο κόμματα);
    Την απόλυτη ιδεολογική ένδεια και ανεπάρκεια και το τεράστιο σύμπλεγμα απέναντι στην άκρα Αριστερά που έχουν πάρα πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ. Το ζήσαμε αυτό επί Καραμανλή -που είχε ως μέντορα τον...Λούλη και τον Ρουσόπουλο -, το ζούμε και τώρα, δυστυχώς.

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ BIΣ 07/04/2011 00:16:11

     Δεν είναι έτσι, πίστεψέ με σιχαίνομαι αυτή την ανθελληνική αριστερά και τη κακή όψη της παγκοσμιοποιητικής κουλτούρας, της γενικότερης ξενομανίας κοκ..
     Εκτιμώ, πως πρόκειται για συμμαχία σε επίπεδο πολιτικού ανταγωνισμού και πάντως μακριά από κάτι περίεργες συριζαίικες συνιστώσες.
     Αν όχι, τότε καλά κάνεις και τα χώνεις.
     Απλά, οι ιδεολογίες καπηλεύονται.
     Είσαι αγνός -ευφυής βέβαια, δεν υπονοώ κάτι άλλο- και μιλάς για δεξιά, αλλά το σημερινό ευρύτερο σκηνικό του κοινοβουλευτισμού, είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που αγγίζει ΌΛΕΣ τις κατηγορίες του πολιτικού φάσματος.
     Ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζει παντού πως θα συνεργαζόταν είτε με πασοκ, είτε με νδ...
     Και εγώ δεξιός είμαι και μάλιστα ξεκάθαρα προσανατολισμένος σε όσα πρεσβεύει η δεξιά, όχι ακροδεξιά ή κάτι αντίστοιχο, αλλά το ζήτημα είναι πως ο νεοφιλελευθερισμός, κανιβαλίζει επικίνδυνα και έχει καπελώσει κάθε ιδεολογία.
     Αν και με εκνευρίζει ο Τράγκας, μιλάει σωστά για τη σχολή του Σικάγο...

  • popolaros avatar
   popolaros @ thanos 06/04/2011 22:49:06

   +1000

 54. thanos avatar
  thanos 06/04/2011 23:20:44

  Σιγά μην θεωρώ τον Τσίπρα ισότιμο συνομιλητή ή ικανό (λόγω θέσεων) για συγκυβέρνηση.
  Αλλά μια κίνηση έκφρασης αντίθεσης ενάντια στους μνημονιακούς (διαπλεκόμενους με τα ξένα συμφέροντα) από την πλευρά της Αριστεράς είναι καλοδεχούμενη.
  Ειδάλλως, μια κοινή πορεία με το ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει για μένα αποδοχή όλων των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ που λέει κ ο ΑΝΤΩΝΗΣ που θέτει η Ν.Δ. για το σύνολο των θεμάτων.
  Αυτές οι δυο γραμμές γιατί μάλλον πάνω στον ενθουσιασμό μου για τη δήλωση Τσίπρα παρεξηγήθηκα.
  ΥΓ. Δε θα μπορούσα να συμπλεύσω, να ψηφίσω ή υποστηρίξω κόμμα που έχει μίσος για τη χριστιανική πίστη. Άλλο η ελευθερία στην θρησκευτική πίστη, άλλο η ανεξιθρησκεία κ άλλο αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ

 55. investment banker avatar
  investment banker 06/04/2011 23:23:29

  Παιδία μίλησε ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗΣ και θέλει να διώξει τους φιλελευθερους από τη ΝΔ??? Είπαμε οτι η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα αλλά άν έχει μαζέψει τους ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ μέσα της , τότε δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Αυριανιστή εγώ ψηφίζω ΝΔ, είμαι φιλελευθερος- εσύ τι είσαι ??

 56. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 07/04/2011 01:14:30

  Εξαιρετικά ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Ποίος αλήθεια διαφωνεία για το ότι η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ στην ελληνική κοινωνωνία είναι: ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Ενα πλατύ αντιμνημονιακό ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ. Οι πατριώτες αυτοί ανήκουν οριζόντια σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά! ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ : ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ.

 57. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 07/04/2011 02:44:16

  Αυτονόητες οι δυσκολίες να συμβεί αλλά καί να λειτουργήσει. Δεν θα τις σχολιάσω εδώ, αλλά δεν τις αγνοώ. Πάντως δεν συμπεριλαμβάνω τις ψυχολογικές δυσκολίες καί τους "ανοιχτούς λογαριασμούς" "δεξιών" κ "αριστερών". Οι αναγωγές στο παρελθόν είναι άτοπες και μόνο απ' το γεγονός ότι ποτέ οι συνθήκες δεν ήταν παρόμοιες σε ποιότητα και κρισιμότητα. Παρά ταύτα πολύ μικρότεροι κίνδυνοι και πολύ χαμηλότεροι στόχοι στάθηκαν ικανοί κάποτε γιά την υπέρβαση.
  Δεν είμαι έτοιμος να πάρω θέση κ άλλωστε δεν έχουν σχηματοποιηθεί καν οι προτάσεις, αλλά μ' ενοχλούν οι δογματικές αρνήσεις.
  Περάσαμε όλη την πολιτική μας ζωή ανάμεσα σε υπεραπλουστευτικά δίπολα. Εάν καταστεί δυνατόν το δίλημμα σήμερα να είναι: "οι προσκυνημένοι η εμείς?" θα είναι η κατάλληλη ώρα γιά επίδειξη ιδεολογικής ακεραιότητας?
  Και μία απορία προς ορισμένους συνσχολιαστές. Πώς χρεώνετε στον σύριζα τον Δεκέμβρη? Είναι σε θέση ο σύριζα να κάνει τέτοιο σκηνικό?
  Μήπως απλώς "επένδυσε" ο σύριζα και σπεύδετε να του πιστώσετε ένα κεφάλαιο χωρίς να του ανήκει?

 58. Εκτοράς Παπανικολάου avatar
  Εκτοράς Παπανικολάου 07/04/2011 04:12:01

  Νομιζω οτι καποιοι δεν θελουν να ακουσουν.... Αλλο σπαω, καταστρεφω και καιω δημοσια περιουσια και αλλω στηλιτευω την αγρια νεοφιλελευθερη πολιτικη που εχει τσακισει την τσεπη ολων μας... Δεν θα υπερασπιστω κανεναν αεργο πολιτικο αν και εχουμε σχεδον 300 απο αυτους... Να δουμε ομως την πραγματικοτητα, και αυτη ειναι οτι η Ν.Δ. ειναι ακομα πισω απο αυτο το προδοτικο κυβερνητικο μορφωμα (που πλεον ουτε ΠΑΣΟΚ δεν ειναι...). Σκοπος ειναι η Ν.Δ. να αποκτησει ενα πλειοψηφικο ρευμα με συνθεση δυναμεων απο όλους τους χώρους ακομα και απο την αριστερα. Μια τετοια συμμαχια που θα αξιοποιει απο τις πατριωτικες θέσεις της υγειους δεξιάς μεχρι της κοινωνικές ευαισθησίες της υγειούς αριστεράς θα κερδισει την Κοινωνία! σε τελικη αναλυση δεν καταλαβαίνω γιατι η Ν.Δ. θα πρέπει να παραδιδει το δικαια αιτηματα των πολιτων οπως το αιτημα για μειωση των διοδιων και των εισιτηριων στην Αριστερα;;; Οι δεξιοι δεν χρησιμοποιουμε το Μετρο και το ΗΣΑΠ;; 'Η συμφωνουμε με τις λυστρικες αυξησεις;; Στην Κερατεα το κρατος δεν συμπεριφερετε σαν χουντα των εργολαβων;; Προφανως και μια τετοια συνεργασια δεν ειναι ευκολη ουτε και σημαινει αποδοχη όλων των συνιστοσων του ΣΥΡΙΖΑ αλλα ειναι λαθος να την απορριπτουμε οταν μπορει να δωσει και την εκλογικη ωθηση για μια ουσιαστικη νεα κυβερνητικη προταση με ευριτερη κοινωνικη στηριξη. Ας καταλαβουμε επιτελους οτι δεν ειμαστε ουτε στο 1974, ουτε στο 1989 ουτε καν στο 2004

 59. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/04/2011 11:11:47

  Θα μπεί στο κόλπο και η "Ίσκρα" του Αλαφανζάν;
  Χα χα, "ο Λένιν στη Βαρσοβία", ποιός θυμάται το ανέκδοτο;

 60. zame avatar
  zame 07/04/2011 14:40:09

  Μετα την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ του Καπιταλισμου..(που ξεφυγε)..ειναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ο επανα-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ του..αλλα αυτην την φορα με την ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ των γεγονοτων..που ΑΠΑΙΤΕΙ την προσεγγυση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ απο τα αριστερα της...
  ...και ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ με επιθετικα ακρα ( Συριζα & Λαος.)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.