25/02/2010 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιρμάνι ελεγκτών για νέα μέτρα

Πρόσθετα μέτρα της τάξης του 1,5%-2% του ΑΕΠ ήτοι 3,6-4,8 δισ. ευρώ θα πρέπει να ληφθούν, σύμφωνα με τους κοινοτικούς ελεγκτές για να καλυφθούν τα ρίσκα υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας και να μειωθεί το έλλειμμα στο 8,7% στο τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών κρίνουν «υπερβολικές τις αβεβαιότητες που προσδιορίζονται από τους κοινοτικούς εμπειρογνώμονες». Σημειώνουν όμως ότι «εάν δεν ληφθούν μέτρα έως τις 15 Μαρτίου αυτά θα μας υποδειχθούν από το Ecofin στις 16 Μαρτίου».

Το ζήτημα αυτό θα συζητήσει ο αρμόδιος Επίτροπος Ολι Ρεν ο οποίος καταφτάνει στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Εργασίας, Υγείας και εκτός απρόοπτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι ενστάσεις που διατύπωσε το κοινοτικό κλιμάκιο αφορούν στα έσοδα από φοροδιαφυγή στα 1,3 δισ. ευρώ, στόχος που θεωρείται υπεραισιόδοξος, στις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, στο ρυθμό ανάπτυξης και στο ρυθμό απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, στη Κομισιόν εκτιμούν ότι η οικονομία φέτος θα συρρικνωθεί κατά 1,5%-2% του ΑΕΠ.

http://www.ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ataktos avatar
    ataktos 25/02/2010 18:57:45

    Αφού η καταναλώσει Η/Ε πάει με ρυθμούς http://www.desmie.gr/up/files/energy_201001_GR.pdf
    Το "Έθνος" του Μπόμπολα θα διαψεύθει γρήγορα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.