#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιντέλ: ο Osama Bin Laden είναι πράκτορας της CIAΟ  Φιντέλ Κάστρο έχει πολλούς λόγους να πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας που αφορούν σε κάποιες σκοτεινές δυνάμεις της Ουάσιγκτον. Ας μη ξεχνάμε, πως μεταξύ άλλων, η CIA προσπάθησε να «ανατινάξει» κάποτε το κεφάλι του με ένα πούρο!

Όμως σήμερα, ο υπερήλικας Κουβανός επαναστάτης μπορεί να το παρατραβάει, όσον αφορά στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Υποστηρίζει πως ο Osama Bin Laden μισθοδοτείται από τη CIA, και πως ο πρόεδρος Μπους τον χρησιμοποιούσε όποτε χρειάζονταν αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών. Όπως ισχυρίζεται,  αυτό το έμαθε διαβάζοντας το WikiLeaks.

Ο  Κάστρο μεταβίβασε αυτή του την άποψη, σε έναν Λιθουανό συγγραφέα που φημίζεται για τις έρευνές του σε θεωρίες συνομωσίας. «Ο Bin Laden ήταν υφιστάμενος του Μπους». Αυτά γράφει η κομμουνιστική καθημερινή εφημερίδα της Κούβας Granma, και συνεχίζει: «Όποτε ήθελε ο Μπους να προκαλέσει φόβο και να κάνει μια σημαντική ομιλία, εμφανίζονταν ο Bin Laden, απειλώντας τον κόσμο με τις προθέσεις του…».

Όπως λέει ο Κάστρο, οι χιλιάδες σελίδες αμερικανικών εμπιστευτικών εγγράφων που έχει δημοσιεύσει το WikiLeaks, αποδεικνύουν το ποιος είναι ο πραγματικός εργοδότης του αρχηγού της al-Qaida. Τα σχόλια του Κάστρο έγιναν στη διάρκεια συνάντησής του με τον Daniel Estulin, συγγραφέα τριών βιβλίων για τη μυστική λέσχη Bilderberg. Όπως υποστηρίζει ο Λιθουανός συγγραφέας, η λέσχη αποτελεί μια μυστική παγκόσμια κυβέρνηση, που χειραγωγεί τις οικονομίες και τα πολιτεύματα του πλανήτη. Κατά τη δική του άποψη, ο Bin Laden που εμφανίζεται στα διάφορα βίντεο  μετά την 11/9/2001, είναι απλά ένας «κακός ηθοποιός».

Οι δύο άνδρες πάντως, διαφώνησαν σε κάτι. Ο Estulin υποστηρίζει από καιρό, ότι το ανθρώπινο είδος θα πρέπει να μετοικήσει σε άλλο πλανήτη για να γλιτώσει από τον υπερπληθυσμό της γης. Ο Κάστρο δεν συμφωνεί. Μπορεί λέει, να πήγαμε στο φεγγάρι, που όμως δεν κάνει για νέα κατοικία μας, αλλά προτιμότερο θα ήταν να διορθώσουμε τη κατάσταση εδώ παρά να ψάχνουμε για άλλους πλανήτες για να μεταναστεύσουμε. «Η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει να φροντίζει τον εαυτό της, αν θέλει να ζήσει για τα επόμενα χίλια χρόνια», λέει.

(guardian.co.uk)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/08/2010 12:51:12

  Tim Osman, γνωστός και ως Οσάμα Μπιν Λάντεν...
  Αλήθεια, ξέρει κανείς τι σημαίνει το όνομα Al Qaeda;

  • montechristos avatar
   montechristos @ Γιώργος 29/08/2010 14:59:52

   Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πηγές, «Αλ Κάιντα» μεταφράζεται στην «Βάση». Δεν είμαι σίγουρος όμως μην σε πάρω στον λαιμό μου.
   Η πηγή
   http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/teach/alqaeda/glossary.html

  • Σαος avatar
   Σαος @ Γιώργος 30/08/2010 08:27:59

   Ναι, μεταφράζεται ως "Η Βάση" και το όνομα το πήρε από την Βάση Δεδομένων που διατηρούσαν οι αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών για ισλαμιστές τρομοκράτες. Επί της ουσίας δεν υπάρχει Al-Qaeda.

 2. ΛΑΜΒΔΑΣ avatar
  ΛΑΜΒΔΑΣ 29/08/2010 14:32:05

  Γιατί όποιος τολμάει να πει αλήθειες ΄το παρατραβάει΄;

 3. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 29/08/2010 18:49:38

  Αντε και γώ νόμιζα ότι ήτανε της Κα-ΓΚΕ-ΜΠΕ

 4. ΑΛΑΝ avatar
  ΑΛΑΝ 30/08/2010 12:14:45

  Αν πρόκειται να μάθουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ από ένα ΙΣΟΒΙΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ....
  Εναν άνθρωπο που κατάντησε ζήτουλα, και ψοφοδεή, έτοιμο να πουλήσει την τιμή και την υπόληψή του για ένα "νέου τύπου κινητό " έναν υπέροχο ΛΑΟ , είμαστε για κλάμματα.

  • petros avatar
   petros @ ΑΛΑΝ 30/08/2010 16:53:22

   αλαν δε ξερεις που παν τα τεσσερα !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.