24/07/2009 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιντέλ Κάστρο: Το Νόμπελ Ειρήνης στη Χίλαρι για την ΟνδούραΣε σχόλιο του που δημοσιεύεται στον κουβανικό Τύπο, ο Φιντέλ Κάστρο ο πρώην πρόεδρος της χώρας χαρακτηρίζει «ιδιοφυή την αμερικανική ιδέα να ορίσουν τον πρόεδρο της Κόστα Ρίκα Όσκαρ Αρίας ως μεσολαβητή στην πολιτική κρίση στην Ονδούρα» ώστε να κερδίσουν χρόνο, να ενισχύσουν το πραξικόπημα και να αποθαρρύνουν τις διεθνείς οργανώσεις που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα πρόεδρο της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια.

«Είναι αυτό ακριβώς που επιθυμούν οι ΗΠΑ με την συγκεκριμένη ειρηνευτική πρωτοβουλία, να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων» στη Βενεζουέλα, επισήμανε ο 83χρονος Κάστρο.

«Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και περιμένοντας την τελευταία λέξη από το λαό της Ονδούρας πρέπει να ζητήσουμε το βραβείο Νόμπελ για την κ. Κλίντον», καταλήγει ειρωνικά ο Φιντέλ Κάστρο.

 Στο μεταξύ,  ο εκτοπισμένος πρόεδρος, Μανουέλ Σελάγια, ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ονδούρα αυτή τη φορά με αυτοκίνητο και αναμένεται να φτάσει στη χώρα αύριο. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια του Σελάγια να επιστρέψει στην πατρίδα του, καθώς η πρώτη, με αεροπλάνο, δεν στέφθηκε με επιτυχία, επειδή δεν το άφησαν να προσγειωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βασιλική Σιάπκα avatar
    Βασιλική Σιάπκα 24/07/2009 14:37:34

    αν μη τι άλλο οι ανένταχτοι στο παγκόσμιο σύστημα διατηρούν μια γλωσσική νοηματοδότηση των πραγμάτων που σπαρταράει! και οι Βορειοκορεάτες σε κάτι πιο μπρούσκο την χαρακτηρίσαν σήμερα...

  2. εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος 24/07/2009 17:01:39

    Καλό, πολύ καλό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.