#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/11/2010 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιλανδικό φιλί της κυβέρνησης στην ΤουρκίαΤο «φιλί της ζωής» στην παγωμένη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. επιχειρεί να δώσει η ελληνική πλευρά, με την πρόταση για τη σύγκληση μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής μετά τις εκλογές του Ιουνίου στη γειτονική χώρα. Στόχος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, είναι ένα «νέο Ελσίνκι», το οποίο θα διαμορφώσει έναν καινούριο οδικό χάρτη, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ορόσημα, αλλά και χαρτογράφηση των υποχρεώσεων της Αγκυρας.

Η πρόταση αυτή θεωρητικά θα λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τις χώρες που αντιδρούν στην τουρκική ένταξη, δηλαδή κυρίως στο γαλλογερμανικό άξονα, προκειμένου να πάρουν μια σαφή θέση για το μέλλον αυτής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με έμπειρους διπλωμάτες, ωστόσο, πρόκειται για μια όχι επαρκώς επεξεργασμένη πρόταση που δεν παίρνει υπόψη της τη συγκυρία και το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον στην Ε.Ε., η οποία περνά τη βαθύτερη κρίση στην ιστορία της, με επίκεντρο το ευρώ και την κρίση της υπερχρέωσης.

Ταυτόχρονα η πρόταση αυτή γίνεται ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για τα ζέοντα θέματα του Αιγαίου διεξάγονται υπό άκρα μυστικότητα και αρνητικά μηνύματα από την Τουρκία. Μόλις τις προηγούμενες ημέρες ο Τ. Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση περιλαμβάνει και τα 12 ναυτικά μίλια, ενώ ο Α. Νταβούτογλου τόνισε ότι «υπάρχει πρόοδος, αλλά οι εργασίες των δύο πλευρών συνεχίζονται για να τεθούν υπό εγγύηση τα ζωτικά συμφέροντα» της χώρας του.

Επομένως η επιλογή να τεθεί θέμα προώθησης της τουρκικής υποψηφιότητας αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, από τις οποίες αναμένεται να ισχυροποιηθεί ο τούρκος πρωθυπουργός, δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τη φιλολογία για το ενδεχόμενο «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου. Αστάθμητος παράγοντας στο τοπίο αυτό βεβαίως είναι οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, αναλόγως και της πορείας της οικονομίας.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για μια κίνηση χωρίς πολλές πιθανότητες ευόδωσης, όπως ήταν και η «ατζέντα 2014» για τα Βαλκάνια, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές προτεραιότητες σήμερα στην Ε.Ε., οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές από το 1999 και τη συμφωνία του Ελσίνκι. Λένε, επίσης, ότι αυτό δείχνει έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της εξωτερικής πολιτικής και θυμίζουν την πρόσφατη εξαγγελία του Δ. Δρούτσα για τη συγκρότηση επιτροπής που θα επεξεργαστεί το νέο δόγμα της ελληνικής διπλωματίας.

Ερωτήματα γεννά και το γεγονός ότι μια διαδικασία όπως η προτεινόμενη τείνει να παρακάμψει την ήδη υπάρχουσα θεσμική διαδικασία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, η οποία έχει βαλτώσει με αποκλειστική ευθύνη της Αγκυρας.

Η κυρίαρχη άποψη στο υπουργείο Εξωτερικών είναι, ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι παίρνοντας το μέρος εκείνων που υποστηρίζουν την ειδική σχέση. «Η τελική ένταξη της Τουρκίας θα εξαρτηθεί από παράγοντες που δεν ελέγχουμε, αλλά μπορούμε σε κάποιο βαθμό να επηρεάσουμε», λέει άνθρωπος με γνώση των διαπραγματεύσεων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=228281

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 28/11/2010 16:01:26

  Αρχισαν να αποκαλύπτονται οι συνέπειες του Μνημονίου.
  Προφανώς μας έβαλαν να τραβήξουμε το κάρο της Τουρκίας, μιας και οι άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρές εσωτερικές αντιδράσεις.

  • Ακυρος! avatar
   Ακυρος! @ Κώστας Ροδινός 29/11/2010 03:12:13

   Οχι δεν εσύραμε ...το κάρο, αγαπητέ Ροδινέ!
   Την ...μαούνα της εσύραμε! Οπως μόνος, ο μεγάλος μαουνιέρης ο Γιώργος , είχε δηλώσει ότι την έσυρε, στη Ιθάκη της Εουρώπης!
   Εγώ βέβαια, άλλο ξέρω ότι σέρνει τις ...μαούνες, αλλά αφού το θέλει ο Γιώργος μου, γιατί να του χαλάσω χατήρι;;;;

   *******
   Η ..Ιθάκη Ο ...πλοηγός και οι ...Ομοφωνορεζίληδες ΔΟΛιοι ... Γκαλουπατζήδες.

   Από την επικήδεια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου μπρος στη σορό του Ανδρέα Παπανδρέου.
   "....Αυτός ο άνδρας λοιπόν, έμαθε από τον πατέρα του γιά την Ιθάκη και κατόπιν παρέδοσε στα δικά του παιδιά τις δικές του αναζητήσεις, τις δικές του Ιθάκες, γιά να συνεχίσουν το ταξίδι...."(δεν χρεώνομαι ορθογραφία άλλων , ξηγημένα!)

   ....Ειχε είπε ο συμπαθής λεμβούχος , τότε που αποχαιρετούσε τον Αρχοντα του Μεα Κούλπα, του Αρχηγού που ήξερε να τροχιοδρομεί την πορεία της Μιμής ε... της Πατρίδας ήθελα να πω, αυτού του ίδιου που θα βύθιζε την Χώρα ,έεε πάλι λάθος έκανα, το Χόρα ήθελα να πω!

   Μερικά χρόνια μετά....

   17 Δεκεμβρίου 2004, Οταν συζητηθηκε η είσοδος της τουρκίας στην Ευρώπη... Οταν ο ΣημΥΤης χαιρετά εγκαρδίως τον Αττιλα Ετσεβίτ!

   Γ. Α.Π.:".. Αποτελεί για την Ευρώπη μια μέρα ιστορική. Θέλω να μιλήσω για την απόφαση αυτή με δύο ιδιότητες.
   .....Πιστεύω βαθιά ότι η αξία της δημοκρατίας είναι παγκόσμια, είναι οικουμενική. Δεν περιορίζεται σε έναν πολιτισμό ή σε μια θρησκεία ή σε μια εθνότητα.
   ....Από τότε το είχε εκφράσει το κόλλημα με την παγκόσμια διακυβέρνηση o Ανθρωπος......
   Γ. Α.Π.:"...Η Τουρκία, λοιπόν, μπορεί και πρέπει να αποδείξει στον κόσμο, ότι μια χώρα μουσουλμανική μπορεί να είναι και βαθιά δημοκρατική. Να αποδείξει, ότι μπορεί να αποτελέσει μέλος μιας οικογένειας, που σέβεται την καλή γειτονία, που λύνει προβλήματα με τους γείτονές της με ειρηνικό τρόπο, που δέχεται και κινείται μέσα στα πλαίσια των διεθνών αρχών και συνθηκών

   !!!!!Ενεός!!!!

   "...Ως Ευρωπαίος πολίτης, όχι μόνο δέχομαι την πρόκληση αυτή, εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει και να βοηθήσουμε. Να βοηθήσουμε τον τουρκικό λαό και τις δημοκρατικές δυνάμεις της γείτονας χώρας , να αντεπεξέλθουν στη μακρά τους πορεία. Πορεία που είναι μια Οδύσσεια. Οδύσσεια που έχει στόχο τη δική τους Ιθάκη. Η Ιθάκη αυτή είναι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που επιβεβαιώνεται και ως στόχος από το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτή την πορεία, τη συμπαράστασή μας μπορεί να την υπολογίζει ο τουρκικός λαός.
   Ως Έλληνας, όμως, δεν μπορώ να είμαι το ίδιο ευτυχής. Σίγουρα δεν μπορώ να πανηγυρίσω.
   "....Το τονίζω αυτό, γιατί αυτή η πορεία, αυτή η Οδύσσεια ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, στο Ελσίνκι, το 1999.
   Όταν ξεκίνησε αυτή η πορεία, ήταν η Ελλάδα που πλοήγησε αυτό το πλοίο. Ήταν η Ελλάδα που χάραξε αυτή την πορεία, ήταν η Ελλάδα που πρωτοστάτησε -ως ρυμουλκός- αυτής της πορείας, αυτού του ταξιδιού, της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.

   ..........κοιτάτε χαρά ο Πλοηγός, ο λεμβούχος....ο μαουνιέρης....ο αμέτοχος ....ο διαπραγματευτής...........

   Γ. Α.Π.:Και πώς και τι πετύχαμε έτσι. Πετύχαμε ότι με τον τρόπο αυτό θα ήμασταν σίγουροι ότι η Ιθάκη της Τουρκίας θα ήταν και δική μας επιτυχία(!!!!), θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τα δικά μας ελληνικά συμφέροντα.
   ... Και πράγματι κατακτήσαμε. Κατακτήσαμε πολύ σημαντικούς στόχους.
   Κατακτήσαμε την ένταξη της Κύπρου, και, μάλιστα, χωρίς δεσμεύσεις και προϋποθέσεις.(!!!!!!!!)

   ......."μόνο το Σχέδιο Αίσχος του Κόφι Αννάν υποσχεθήκαμε" κατά μαρτυρία εκείνου του του τύπου του Φερχόιχεν και του άλλου με τα ριγέ κοστούμια και τις κίτρινες γραβάτες, του Σόττο....

   Γ. Α.Π.:"...Κατακτήσαμε διαδικασία για τη λύση του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
   .......??????......
   Κατακτήσαμε τότε την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί τα ανθρώπινα, μειονοτικά και θρησκευτικά δικαιώματα.
   .......???????.......;
   Κατακτήσαμε να ελέγχεται η Τουρκία για τη συμπεριφορά της απέναντι στο Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα. "
   ...??????????.......
   Γ. Α.Π.:"...Μίλησε (o Καραμανλης...) για την προσαρμογή της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά δεδομένα, σε ό,τι αφορά την Κύπρο. Ξέχασε, όμως, ότι εμείς βάλαμε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ σήμερα δεν πετύχαμε ούτε το αυτονόητο, δηλαδή την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

   ...Ποιά Κύπρο θα ανεγνώριζε "αυτονόητα" η Τουρκία, καμάρι μου;;;; Θυμάσαι τις λεπτομέρειες;;;;; Αυτήν που θα προέκυπτε από την επίλυση του Κυπριακού μέσω του ΑισχοΣχεδίου Ανάν, αυτού του σχεδίου
   ΠΟΥ αναγνώριζε την στρατιωτική της παρουσία στο νησί
   ΠΟΥ έδινε εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα στην Αγγλία
   ΠΟΥ έδινε δικαίωμα στο 18% του πληθυσμού να συγκυβερνά με το 80%,
   ΠΟΥ έδινε το δικαίωμα στο Τουρκικό στρατό να παρέμβη στα ελεύθερα εδάφη, αν το έκρινε αναγκαίο,...και άλλα τέτοια τερπνά- μή τα πιάσουμε τώρα!!!!

   Γ. Α.Π.:"...Εμείς οδηγήσαμε την πορεία αυτή στην αρχική της στάση με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Σήμερα, δυστυχώς, σε αυτή την πορεία της Τουρκίας είμαστε ρυμουλκούμενοι.
   Άλλοι οδηγούν το σκάφος, άλλοι διαμορφώνουν το χάρτη, άλλοι την πορεία ..."

   ...Εκεί που έφευγες Αστροπελέκι μου, προφανώς πιαστήκαν οι τιράντες σου κακόμοιρε και να τί τραβάμε τώρα σαν λαός!!!! Κι αντί το άλλο, ο Ανηψιός, να τις κόψει, χ..έστηκε και έδεσε και τις δικές του, για περισσότερη ασφάλεια!!! Στην προδιαγεγραμμένη πορεία της χώρας, ως δορυφόρου της Τουρκίας, φίλης και μπακλαβατζούς!!!!

   Το ωραίο είναι ότι την μερα που γινόταν η κηδεία του Χριστόδουλου, ο κυρ Σημίτης στο Καίμπριτζ, σα να ήθελε η ιστορία να γελάσει μαζί του, δήλωνε ότι η Τουρκία δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρώπη και πως το μόνο που θα της ταίριαζε είναι μια ειδική σχέση!!!!!
   Επ' ακριβώς αναφέρει ο Γιώργος ΔΕλαστίκ.
   "Κ.Σημίτης : Είμαι της γνώμης να υπάρξει ένα πλαίσιο ειδικών σχέσεων της Ευρώπης με την Τουρκία, άποψη με την οποία συμφωνούν και οι πολιτικοί ηγέτες της Γερμανίας και της Αυστρίας. Αν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, θα είναι δύσκολο να επιλυθούν τα προβλήματα και θα ενισχυθεί η πιθανότητα να αναπτυχθούν δύο και τρεις ταχύτητες μέσα στην ΕΕ», τόνισε ο Κ. Σημίτης και συνέχισε: «Η καλύτερη λύση κατά την άποψή μου είναι το πλαίσιο των ειδικών σχέσεων με την Τουρκία και μέσα από τις ειδικές σχέσεις και η Ελλάδα μπορεί να λύσει μερικά από τα προβλήματά της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

   Η παρέμβαση του Κ. Σημίτη, όπως άλλωστε το ανέφερε και ο ίδιος, εντάσσεται στο πλαίσιο των εξελίξεων σε ηγετικό ευρωπαϊκό επίπεδο και δη στις θέσεις που εκφράζουν δημόσια το Παρίσι και το Βερολίνο. Δύο μόλις 24ωρα νωρίτερα, από το βήμα του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος της Γαλλίας, τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχαν επαναλάβει από κοινού την αντίθεσή τους στην τουρκική ένταξη, σκληραίνοντας ύστερα από αρκετό καιρό (ιδίως στην περίπτωση της Μέρκελ) τις δημόσιες θέσεις τους.

   «Θέλω να είμαι φίλος της Τουρκίας, αλλά δηλώνω ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη, πολύ απλά διότι επεκτείνεται στη Μικρά Ασία», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Σαρκοζί και συνέχισε: «Πριν σκεφτούμε τα κράτη που δεν είναι στην Ευρώπη, πρέπει να σκεφτούμε τα κράτη που ανήκουν ήδη σε αυτήν. Δεν μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα. Ολα τα γειτονικά προς την Ευρώπη κράτη δεν έχουν προορισμό να ενταχθούν στην ΕΕ. Αν διευρύνουμε την ΕΕ επ αόριστον, τότε θα σκοτώσουμε την πολιτική Ευρώπη».
   ... Δεν Εχει φυσικά καθόλου άδικο ο Κ. Σημίτης, όταν επισήμανε στην ομιλία του: «Η Τουρκία σε λίγα χρόνια θα έχει πληθυσμό 100 εκατομμύρια, θα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της ΕΕ και θα έχει φυσικά τις περισσότερες ψήφους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θα είναι μια ιδιόρρυθμη κατάσταση, την οποία δεν βλέπω να αποδέχονται οι ευρωπαϊκές χώρες».
   Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι τη συζήτηση στην Ελλάδα για ειδική σχέση ΕΕ - Τουρκίας και όχι ένταξη την ανοίγει ο Κώστας Σημίτης. Οχι μόνο δεν μπορεί να κατηγορηθεί για «εθνικιστικές παρεκκλίσεις», αλλά και ως πρωθυπουργός είναι αυτός που τον Δεκέμβριο του 1999, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι, αποδέχτηκε την παραχώρηση στην Τουρκία του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη χώρας. ....
   Ο Κ. Σημίτης είναι ισχυρογνώμων πολιτικός. Δεν αλλάζει απόψεις εύκολα. Επομένως, η αλλαγή της θέσης του σε ένα τόσο κρίσιμο για τη χώρα μας ζήτημα είναι απόρροια πολύ σοβαρών αλλαγών που έχει διαπιστώσει στους ηγετικούς κύκλους της Ευρώπης.

   Τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας οφείλουν να προβληματιστούν πολύ σοβαρά γύρω από το θέμα αυτό. Εντελώς ανώφελη ήταν, λοιπόν, η σπουδή της Χ. Τρικούπη να δηλώσει εσπευσμένα ότι «το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά στη στρατηγική που διαμόρφωσε και υλοποίησε σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία και τον τελικό στόχο της ένταξης της Τουρκίας». Οταν ολόκληρη η Ευρώπη προβληματίζεται, η φιλοτουρκική αδιαλλαξία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί προτέρημα.

   Αν καταλάβατε δηλαδή αγαπητοί φίλοι, ο Σημίτης ο πρωθυπουργός της Ελλάδος που το 1999 έδενε τις αλυσίδες του μέλλοντός μας, αυτος ο ίδιος, όταν ρητά και τελιωτιkά η πατρίδα της ψυχής του, η Γερμανία, είπε ΟΧΙ στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη ,"είδε" όσα, ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, στραβώθηκε και "αμέλησε" να υπερασπιστεί!!! Τα προφανή που ελάλησε στο Καίμπριτζ! το !!!
   http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=418429

   Σ΄ αυτό ήθελα να σταθώ, χαιρέκακα η ταλαιπωρος, που 4 χρόνια πρίν είχα επισημάνει.
   Δεν οδηγεί στον πόλεμο, το να υπερασπίζεσαι το συμφέρον σου!!!Ουτε να σκοτώνεις την λογική σου σώνει και καλά από μόνος σου, γιατί αν την διατηρήσεις θα πρέπει να είναι ταυτισμένη με την ...Χρυσή

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 28/11/2010 16:58:34

  "θα λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τις χώρες που αντιδρούν στην τουρκική ένταξη...". Μπορεί σ' αυτό να αποβλέπουν οι "φωστήρες" του Ευρωαγλαϊσμένου προτεκτοράτου μας αλλά, όπως στη βιολογία, έτσι και στην πολιτική τα επιτελέσματα είναι, συνήθως, ετερογενή και ουχί πάντοτε προς όφελος. Τα προηγούμενα εμπειρικά δεδομένα (απο το Ελσίνκι του 1999 και εντεύθεν) δηλώνουν άλλα. Το τοτινό Ελσίνκιο εγχείρημα οδήγησε μάλλον σε περισσότερη γεωπολιτική πίεση παρά στην εξομάλυνση (εν αντιθέσει με το τι έγραφε σήμερα στην "Καθημερινή" ο Κουλουμπής του (ΣΙΑ)ΕΙΛΙΑΜΕΠ). Από την άλλη, όχι μόνο δεν μετέφερε την πίεση στις αρνητικές χώρες αλλά και βοήθησε τη Τουρκι΄κη γεωπολιτική μέγγενη. Έτσι, η μετατροπή της εισβολής σε ενδοκοινοτική διαμάχη στην Κύπρο, με την καταλυτική μεταΑΝΑνική συγκυρία η οποία ευνόησε την Τουρκια, επίσης δηλώνει ότι οι συμφωνίες είναι επ' αμφοτέρω επικερδείςΜΟΝΟ όταν οι αντίπαλοι είναι γεωπολιτικά ίσοι. Και απ' όσο γνωρίζω, αυτό απέχει της αλήθειας όσο η Γη απο τον Σειριο. Ένα νέο Ελσίνκι θα ερμηνευτεί ως περαιτέρω υποχώρηση της Ελλαδας και επομένως οι πιέσεις με στρατιωτικές απειλές θα ενταθούν παρά θα μειωθούν.

  Τελος, αν μου επιτρέπετε, λέμε Φιλλανδικο και όχι Φιλανδικο ή, όπως συχνά γράφεται, Φινλανδικό. Συνείζηση λέγεται, αν δεν με απατούν τα Ελληνικά μου.

 3. kiki avatar
  kiki 28/11/2010 17:09:15

  Νατα μας ,καλως τα μας.
  Αρχισαν οι δωσιλογοι την μοιρασια της χωρας.
  Εχουμε μελλον ακομα.
  Αντε να ευχομαστε να κρατησουμε κανα κομματι για τα γεραματα μας,απο την χωρα εννοω.

 4. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 28/11/2010 19:12:16

  ενα ακομα επεισοδιο στον πολεμο αμερικανων-γερμανων στο θεατρο της ευρωπαϊκης ενωσης. το κακο δεν ειναι οτι το εκαναν το κακο ειναι οτι το πιστευουν ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!

 5. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 28/11/2010 21:11:21

  Καλησπέρα. Το αρνητικό στοιχείο με την πρόταση του κ. Δρούτσα είναι ότι παραβλέπει ηθελημένα την συνολική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα ( κατοχή Κύπρου, casus belli σε περίπτωση επεκτάσεως της αιγιαλίτιδος ζώνης των 12 ν.μ. κ.α.) και τείνει να προσφέρει πιστοποιητικά καλής συμπεριφοράς στην γείτονα νομιμοποιώντας την όποια ευρωπα'ι'κή προοπτική της. Το μακροχρόνιο συμφέρον της Ελλάδος επιβάλλει την απονομιμοποίηση της Τουρκίας ως ευρωπα'ι'κής χώρας, γεγονός το οποίο θα εντείνει στο εσωτερικό της χώρα αυτής το υπαρξιακό αδιέξοδο.

 6. oxoxo avatar
  oxoxo 29/11/2010 00:54:59

  Η πρόταση αυτή είναι εκτός πραγματικότητας στη δεδομένη συγκυρία. Το αντιλαμβάνεται ο καθένας που διαβάζει τουλάχιστο γαλλογερμανικές εφημερίδες καθημερινά. Πέραν τούτου όμως ποιός ο λόγος να επιθυμεί διακαώς η Ελλάδα την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όταν η τελευταία όπως σωστά σημειώνει ο Νέστωρ ( διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο και το casus belli σε περίπτωση επεκτάσεως της αιγιαλίτιδος ζώνης των 12 ν.μ. κ.α.);

 7. ΓΠ avatar
  ΓΠ 30/11/2010 03:05:40

  ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΕΔΩΣΑΝ [ΤΣΙΜΠΟΥΚ ΦΙΛΙ]ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΓΑΠ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ USA ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ .ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.