01/10/2011 22:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φεύγουν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα Χριστούγενα

Οι συζητήσεις με την τρόικα και την κυβέρνηση θυμίζουν το γνωστό παιχνίδι με το όπλο, την περίφημη ρωσική ρουλέτα. Μόνο που οι τροικανοί δεν παίρνουν μέρος σ’ αυτή, μόνο η ελληνική κυβέρνηση. Ρίχνει με το πιστόλι στον κρόταφο και με το που θα βρεθεί η σφαίρα στην κατάλληλη θέση θα πεθάνει και ο παίκτης.

Κάπως έτσι, έγιναν και οι διαπραγματεύσεις για την εργασιακή εφεδρεία και τις λοιπές εκκρεμότητες που η τρόικα ήθελε να κλείσει προτού δώσει το πράσινο φως για την 6η δόση. Μέχρι την 7η μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, εκτός αν χρεοκοπήσουμε ως τον Δεκέμβρη.

Σε ότι αφορά την κατ’ όνομα εργασιακή εφεδρεία, στην ουσία απόλυση, συμφωνήθηκε η απομάκρυνση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι συζητήσεις με τον Δ. Ρέππα κατά κύριο λόγο κατέληξαν στη λύση που αναφέρει ότι οι περισσότεροι θα είναι εργαζόμενοι άνω των 60 ετών. Τώρα που θα βρουν να δουλέψουν αυτοί οι άνθρωπο για μια πενταετία ακόμη ώστε να πάρουν σύνταξη, κανείς δεν τον γνωρίζει και κανένα από την τρόικα ή την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουν είναι να βγάλουν όλους τους 60άρηδες αντιπαραγωγικούς και φυσικά «ακριβούς» αφού παίρνουν επιδόματα, ωριμάνσεις κ.λπ. Ο συγκεκριμένος κλάδος θα φύγει από το δημόσιο και δε θα μπορεί να επαναξιολογηθεί και να επανέλθει. Ο αριθμός του ανέρχεται σε 20-25 χιλιάδες και προέρχεται από στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και από τους δήμους και νομαρχίες.

Οι υπόλοιποι 5-10 χιλιάδες πρέπει να προέλθουν από καταργήσεις δημόσιων φορέων, άρα από καταργήσεις οργανικών θέσεων, έτσι δε θα μπορούν να διεκδικήσουν τίποτε στα δικαστήρια.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο υπουργικό της Κυριακής και πιθανότατα να εξειδικευτούν αργά αύριο βράδυ ή τη Δευτέρα. Δύο είναι τα ερωτήματα:

Ποιος θα φτιάξει τις λίστες του… Σίντλερ; Ποιος δηλαδή θα επιλέξει ποιοι είναι κοντά στην ηλικία απομάκρυνσης, ποιοι είναι αντιπαραγωγικοί και πρέπει να φύγουν;

Και το δεύτερο: Μήπως να μας πει το ΠΑΣΟΚ, αν θα απομακρυνθούν οι 25.000 ή κάποιοι από αυτούς που διόρισε την τελευταία διετία και ιδιαίτερα φέτος;

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα: Στον τομέα της δικαιοσύνης οι τροικάνοι παρενέβησαν απροκάλυπτα και ζήτησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ηλεκτρονικής καταγραφής των δικών και ειδικά των φορολογικών δικών καθώς πάνω από 150.000 είναι στον αέρα, επομένως το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει πρόστιμα. Ότι χρειάζονται αλλαγές στο άθλιο σύστημα των δικαστηρίων το καταλαβαίνουμε. Να μας πουν, όμως οι τροικάνοι πώς θα παρακαμφθεί το δικαιϊκό σύστημα της χώρας και το Σύνταγμα που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να προσφεύγουν στα δικαστήρια.

Τέλος, φαίνεται να υπήρξε κόντρα κυβέρνησης – τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις που δεν προχωρούν. Η κυβέρνηση είπε ότι θα εισπράξει 4 δις σε 3 μήνες, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε γενικό ξεπούλημα σε ΟΠΑΠ, αεροδρόμιο, Ελληνικό, ακίνητα κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Red Jones avatar
  Red Jones 01/10/2011 22:37:52

  easy come, easy go.

 2. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 01/10/2011 22:47:02

  οι ομορφες χωρες, ομορφα καιγονται! η μηπως οχι?

 3. Πέτρος.Μ avatar
  Πέτρος.Μ 01/10/2011 22:47:09

  Εργαζόμενοι άνω των 60 ετών=Διορισμένοι προ του '81...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Πέτρος.Μ 01/10/2011 22:52:22

   Και πολλοί από αυτούς είναι ''ο ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια''...

 4. ORIMA avatar
  ORIMA 01/10/2011 23:24:48

  Η Τελική Λύση για το συνταξιοδοτικό (συσσωρευμένα κεφάλαια ταμείων που πλέον θα καούν στον καίαδα των ομολόγων χωρίς
  αντίκρισμα) ξεκίνησε από τους baby boomers στο μικρό χωριό της Ελλάδας. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Το απόλυτο Κακό τώρα απολαλύπτεται, αφήνοντας πίσω του την παγετό υπογραφή του. Το Κενό (Void). Η υποδούλωση θα κατέβει όλο και πιο χαμηλά στην εργασιακή κλίμακα. Σήμερα οι εξηντάρηδες, αύριο οι πενηντάρηδες κλπ. Το νεκροταφείο ψηχών άνοιξε σαν διήγημα του Steven King. Η Κυβέρνηση αποδομεί την παιδεία, στέλνει στην ξενιτιά τους νέους, υποτιμά τον Εθνικό Πλούτο και τον ξεπουλά, απαξιώνει δε και το πολυτιμότερο πράγμα που έχει. Το έμπειρο εργατικό δυναμικό. Έρχεται λαό η σειρά του ιδιωτικού τομέα. Χτυπήθηκε η ιδιοκτησία, η εργασία, η ηγεσία, η οικογένεια.
  Τελειώσαμε ;!

  • βροντόσαυρος avatar
   βροντόσαυρος @ ORIMA 02/10/2011 19:10:21

   ο οποίος ιδιωτικός τομέας βεβαίως προς το παρόν χαιρέκακα ατενίζει το όλο θέμα καθόσον ως γνωστό στην ελλαδάρα το πιο σημαντικό είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

 5. RYaN avatar
  RYaN 01/10/2011 23:24:48

  Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το υπερτροφικό δημόσιο, αλλά ο ισχνός και αδύναμος ιδιωτικός τομέας. Η Ελλάδα φαίνεται να έχει μεγάλο δημόσιο γιατί δεν έχει έναν ισχυρό, ανεξάρτητο και εξαγωγικό ιδιωτικό τομέα.
  Ενώ αυτό που της χρειάζεται είναι ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης , ανάπτυξης και εξυγίανσης από ιδιότυπες κρατικές εξαρτήσεις του ιδιωτικού της τομέα, εντούτοις όλοι (κυβέρνηση και τρόικα) εστιάζονται στη μείωση του δημοσίου τομέα και στην άκρατη φορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Έτσι, προκύπτει ως άμεση συνέπεια η περαιτέρω απίσχνανση του ιδιωτικού τομέα, που στην περίπτωση επιχειρήσεων ενδημικών δραστηριοτήτων καταλήγει σε ένα ανελέητο ολοκαύτωμα.
  Η λογική αυτή, τύπου ΔΝΤ, “βουτάω τα δανεικά από όπου βρω και φεύγω” έχει ήδη συμπληρώσει δεκαετίες οικονομικών αποτυχιών, αλλά και καταστροφών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

 6. RYaN avatar
  RYaN 01/10/2011 23:33:12

  Αντισυνταγματικά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι συγκεκριμένοι που θα τεθούν σε εφεδρεία. Όταν οι υπηρεσίες δεν θεωρούν ότι έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά το αντίθετο, τότε οι υπουργοί πώς θα καταδείξουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα (το Γιάννη, τον Πέτρο, τον Κώστα, τη Μαρία, κλπ) ως πλεονάζοντα? Με ποια κριτήρια πλεονάζει ο ένας και δεν πλεονάζει ο άλλος?

  Μόνο αν κλείσουν πλήρως οργανισμούς και υπηρεσίες (κάτι που τους ζητάει και η τρόικα) θα μπορέσουν να βγάλουν κόσμο σε εφεδρεία. Μπορούν, όμως, να κάνουν κάτι τέτοιο? Όχι. Γιατί θα αποσαθρώσουν και τα τελευταία απομεινάρια του ελληνικού δημοσίου, το οποίο ήδη υπολειτουργεί από το 2009 όταν έφυγαν οι stagiers. Το δημόσιο και οι υπάλληλοί του είναι ένα πρόσχημα απέναντι στην τρόικα για να μην πειραχτούν τα μεγάλα κονδύλια της σπατάλης των κυβερνώντων, των διοικήσεων και των πολιτικών . Έτσι έχουν συμπεριλάβει ακόμα και ήδη ιδιωτικοποιημένες εταιρείες μέσα στη λίστα των υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμών, αποκρύπτουν ότι στις μετοχικές τέως ΔΕΚΟ οι υπάλληλοι μπορούν να υπαχθούν στη μισθοδοσία των εταιρειών και να σταματήσει να τους πληρώνει το κράτος, ενώ στην απογραφή του στενού δημόσιου τομέα συμπεριέλαβαν ακόμα και τους ωρομίσθιους, τους αμειβόμενους φοιτητές και τους στρατεύσιμους.
  Ταυτόχρονα, Παπανδρέου, Χρυσοχοίδης, Πάγκαλος, Βενιζέλος έδιναν και δίνουν συνεντεύξεις ανά τον πλανήτη ισχυριζόμενοι ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη Σοβιετία. Πού θα πήγαινε? Λίγο από το πολύ το λέγε λέγε, λίγο γιατί είναι το σύνηθες παράδειγμα χρεοκοπημένων χωρών, τελικά τους πείσανε.
  Εύγε. Τώρα που έσκασε η φούσκα του δημοσίου, δεν έχουν από πού να κόψουν…

 7. ORIMA avatar
  ORIMA 02/10/2011 00:20:20

  Ο Μάρκος άνοιξε τα μάτια του. Έιναι Πέμπτη. Λες κι είχε σημασία. Σηκώθηκε και ντύθηκε. Πήρε το κουπόνι για τον καφέ και φρυγανιά κι αφού χαιρέτησε την Μαριγώ τη γυναίκα του, έφυγε. Η Μαριγώ ήταν δικαστική γραμματέας μέχρι πέρσυ. Την αποστράτευσαν στα 56 της με τη μισή σύνταξη. Τώρα πληρώνει σχεδόν όλα τα φάρμακα. Ο Μάρκος κοίταξε μια ματιά το κινητό του. Ένα γρατζουνισμένο Android. Το πήρε δεύτερο χέρι σε 10 δόσεις. Κι αυτός δούλευε στην εφορία. Μέχρι πέρσυ. Ήταν 63 πια. Είδε το e-mail του Δημήτρη. Δεν τον ξεχνά ποτέ τον πατέρα του ο Δημήτρης. Του στέλνει κ´αθε πρωί μύνημα από το Σύδνευ. Έφυγε πέρσυ με την γυναίκα του και τον 3χρονο γιό του. Τον Μάρκο με τα σγουρά μαλλιά. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή ο γερό-Μάρκος και η Μαριγώ πήγαιναν στην πλατεία. Είχε δωρεάν wifi και κάθονταν σε ένα παγκάκι και μιλούσαν με το Δημήτρη στο Σύδνευ με Skype. Μαζεύανε τα δάκρυά τους μετά και πήγαιναν για ύπνο. Μέχρι την άλλη φορά. Δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν ένα χρόνο δούλευαν 4 στις 2 οικογένειες. Μετά ο Δημήτρης έμεινε άνεργος και η γυναίκα του έκλεισε το μαγαζί. Λεφτά για ιδιωτικό παιδικό σταθμό σταμάτησαν να υπάρχουν και η δόση για το σπίτι δεν έπεφτε κάτω από 1200 Ευρώ. Ο Δημήτρης αποφάσισε να φύγουν για Αυστραλία. Λογιστής ήταν. Ζητούσανε. Μετά ήρθε η χρεοκωπία. Οι γέροι έμειναν χωρίς δουλειά, με μισή σύνταξη και το σπίτι του Δημήτρη και το δικό τους το πήρε η τράπεζα. Τα πούλησαν κοψοχρονιά να κλείσουν το δάνειο. Τουλάχιστον βρήκαν αυτο το στάρι ισόγειο στο Πέραμα. Ο Μάρκος κοίταξε το λεωφορείο και ετοίμασε τη φοροκάρτα για το εισιτήριο. Ήταν 6:20 το πρωί. Σήμερα είχε να κλαδέψει στο Γέρακα. Καθ´ως ααναίβενε η διαφήμιση της Deutsche Bank που εξαγόρασε την Τράπεζα Ελλάδος του θύμισε τις λέξεις που ο πατέρας του τον όρκισε ναών ξεχάσει ποτέ. Albeit Macht Freight. Άλλη μιαέρα στο Άουσβιτς σκεπτικού κι έκλεισε για λίγο τα μάτια στο κάθισμα.

 8. Πολίτης avatar
  Πολίτης 02/10/2011 00:34:54

  Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν

 9. λαλακης avatar
  λαλακης 02/10/2011 01:20:45

  30.000 ΔΥ ειναι μικρο νουμερο.
  Πιστευω πως θα χρειαστουν 300.000-400.000 απλα η κυβερνηση
  δεν εχει το σθενος.
  Η αναπτυξη της χωρας περνα μεσα απο τη βιαιη μειωση του δημοσιου
  και πρεπει να συνοδευτει απο την τονωση του ιδ τομεα.

  • Απορία avatar
   Απορία @ λαλακης 02/10/2011 01:23:40

   Μπράβο λαλάκη το βρήκες...

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ Απορία 02/10/2011 01:30:20

    @Απορια

    Μη νομιζεις πως οι 300.000 απολυσεις ειναι υπερβολικος
    αριθμος.
    Να θυμασαι στη στη ζωη δυσκολη ειναι η παρθενικη
    φορα.
    Μολις γινει το ''ξεπαρθενεμα'' στο δημοσιο με τις
    30.000 απολυσεις , θα ειναι πολυ ευκολο να γινουν
    κι αλλες πολυ περισσοτερες.
    Η μειωση του δημοσιου μολις ξεκινησε...

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ λαλακης 02/10/2011 01:39:49

     Εσένα η παρθενική φορά παραήταν δύσκολη και σου άφησε τραύματα όπως φαίνεται. Κάποιος που χαίρεται επειδή 300000 άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι κανονικά θα έπρεπε να είναι έγκλειστος. Ή μήπως ....;

     • Red Jones avatar
      Red Jones @ τηλέμαχος αναγνώστου 02/10/2011 03:09:03

      Θα το ξεπεράσεις Τηλέμαχε.

      Η ζωή συνεχίζεται.

    • Απορία avatar
     Απορία @ λαλακης 02/10/2011 03:18:19

     Έτσι λαλάκη, έτσι.

     Και μετά θα απολύσουμε άλλους 400000 και δεν θα αφήσουμε κανέναν!

     Τι, και δεν θα σταματήσουμε εκεί. Τις γυναίκες και τα παιδιά τους θα τα πουλήσουμε στα σκλαβοπάζαρα του Τιμπουκτού να μειώσουμε το έλλειμα!

     Έτσι, έτσι...

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ λαλακης 02/10/2011 11:55:49

     Λαλάκη
     ποιος χαίρεται με τις απολύσεις του ΙΤ, όταν σε κάθε οικογένεια υπάρχουν ή υπήρχαν εργαζόμενοι σ΄αυτόν; εσύ ζητάς ν' απολυθούν και δημόσιοι υπάλληλοι για να μην έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης αυτές οι οικογένειες;
     ΥΓ: Βρε, μήπως πουλάς σαμπάνιες ή λευκά είδη και μιλάς για το ''ξεπαρθένιασμα'';

  • RYaN avatar
   RYaN @ λαλακης 02/10/2011 01:32:17

   To νούμερο που λες είναι το σύνολο των πραγματικών υπαλλήλων. Εμφανίζουν όμως τις γνωστές παραπλανητικές εκτιμήσεις για να μπορούν να συνεχίζουν το φαγοπότι, παρουσιάζοντας στην τρόικα τα γνωστά "έξοδα εξουσίας" ως μισθούς υπαλλήλων. Αν αναγκαστούν να κόψουν αυτά τα έξοδα, τότε δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην κυβέρνηση και πάνε για εκλογές.
   Γενικά το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ενδιαφέρεται να κυβερνήσει γι' αυτά τα "έξοδα εξουσίας". Αν αυτά κοπούν, τότε η χώρα θα ψάχνει για υποψήφιους...

  • blog.reply avatar
   blog.reply @ λαλακης 02/10/2011 04:58:38

   Απλά σαν πληροφόρηση για την συζήτηση οι δημόσιοι υπάλληλοι (εκτός των σωμάτων ασφαλείας) ήταν στις αρχές του έτους κοντά στις 450.000 -400.000 που προτείνεις μιλάμε να μείνουν 50.000 σε όλη την Ελλάδα.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ λαλακης 02/10/2011 15:19:41

   Λαλάκη, είσαι και πολύ...λαλάκης. Ααφού δεν πρότεινες να εκτελέσουν 300.000 ΔΥ μαζί με τις οικογένειες τους πάλι καλά. Έχεις κόμπλεξ με το Δημόσιο. Σε πόσους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ έχεις κοπεί λόγω ανεπάρκειας και έχεις τέτοιο μένος κατά των ΔΥ;

 10. λαλακης avatar
  λαλακης 02/10/2011 01:53:46

  Aγαπητε Τηλεμαχε Αναγνωστου

  Μου αρεσεις γιατι εχεις χιουμορ.
  Κατα τ αλλα δε χαιρομαι για τις απολυσεις στο δημοσιο , αν και δεν ειδα
  να κλαιει κανεις για τον ιδ τομεα , εκει φαινεται η ανθρωπινη ζωη δεν εχει αξια.
  Αν η Ελλαδα ειχε μικρο δημοσιο τωρα απλα δε θα χρειαζονταν απολυσεις
  Απλα ειναι τα πραγματα

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ λαλακης 02/10/2011 02:10:17

   Κανείς δε χαίρεται για ΚΑΜΙΑ απόλυση. Κάθε απολυμένος βιώνει ένα δράμα και μαζί του και η οικογένεια του. Είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο.
   Η μοίρα έλαχε στο γιό του εθνικού καταστροφέα να θερίσει ότι έσπειρε ο πατέρας του.
   Θεία δίκη. Αλίμονο στις οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο.

   ΥΓ. Αν ξανακούσω άλλη μια φορά το παραμύθι περί παραγωγικού ιδιωτικού τομέα σε αντίθεση με τον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, είμαι ικανός να πάω να πληρώσω την έκτακτη εισφορά από την τρέλλα μου.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ λαλακης 02/10/2011 02:13:16

   "αν και δεν ειδα να κλαιει κανεις για τον ιδ τομεα , εκει φαινεται η ανθρωπινη ζωη δεν εχει αξια."
   Επαναλαμβάνετε αυτό το κλισέ συνέχεια και φαίνεται πόσο μακρυά είστε από την κοινωνία και πόσο υποκριτική είναι η στάση σας. Ήταν πολλοί και συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης αυτοί που έκλαιγαν, ανησυχούσαν, κατήγγελλαν και αγωνιζόντουσαν κιόλας για ανάκληση απολύσεων ακόμη και όταν η ανεργία πήγαινε από το 5% στο 6% και στο 7%. Απλώς εσείς και τότε μάλλον το θεωρούσατε καλή εξέλιξη γιατί η αγορά εργασίας αποκτούσε "ευελιξία". Αν δεν το ξέρεις είναι η ίδια σχολή σκέψης που σου έχουν φορέσει, και σε κάνει να πιστεύεις ότι η μείωση της απασχόλησης στο ΔΤ θα φέρει ανάπτυξη. Αυτό που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κάνει, είναι ότι θα μειώσει την απασχόληση (και τους μισθούς) στον ιδιωτικό τομέα ακόμη παραπέρα. Οι απολύσεις στον ΔΤ σαν στρατηγικό στόχο έχουν τη μείωση της διαπραγματευτικής δύναμης των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, την "κινεζοποίηση" τους, τη "ρουμανοποίηση" που λέει σήμερα και η ελευθεροτυπία. Νομίζω ότι οι περισσότεροι μισθωτοί το ΙΤ το ξέρουν αυτό, είναι κάτι παπαγαλάκια του αλαφούζου μόνο που ζουν για να ρωτάνε τους υπουργούς 'μα πότε θα απολύσετε ΔΥ"; Μπάμπη έ μπάμπη!

 11. λαλακης avatar
  λαλακης 02/10/2011 02:38:27

  Τηλεμαχε Αναγνωστου

  Το θεμα ειναι ποια ειναι η λυση.
  Η δραχμη;
  Δε το νομιζω ,μαλλον καταστροφη και πεινα θα φερει.
  Οποτε μοναδικη λυση ειναι η θεραπεια σοκ , η μειωση του αριθμου των ΔΥ
  κατα 40%-50%.
  Ελαχε στο γιο του ανθρωπου που δημιουργησε αυτο το τερατωδες καταστροφικο μοντελο να κανει τις αλλαγες.

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ λαλακης 02/10/2011 14:01:31

   ...Λαλάκη, φαντάζομαι διαθέτεις τους γεννητικούς αδένες, ώστε να υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου ΚΑΙ δημοσίως. Στο καφενείο, στα μαγαζιά που πηγαίνεις, ακόμα και ενώπιον των ίδιων σου των φίλων... (Αν και πολύ αμφιβάλλω). Είσαι πολύ άτυχος! Γεννήθηκες σε λάθος εποχή. Αν ζούσες το 1941-1944 θα είχες θησαυρίσει σαν Γερμανοκουκούλα. Το έχεις στο DNA σου. Μήπως το επίθετό σου είναι Τσολάκογλου?

  • σάκος με απίδια avatar
   σάκος με απίδια @ λαλακης 02/10/2011 19:12:54

   Θεραπεία σοκ;;
   πολλή τηλεόραση βλέπεις...
   για πες μου μια περίπτωση που το σοκ είναι θεραπευτικό. τεκμηριωμένα όμως. είτε σε ιατρική, είτε σε οικονομικά είτε σε διαπλανητική αστροφυσική.

 12. rally monkey avatar
  rally monkey 02/10/2011 03:35:26

  καποιος ειπε το εξης 'κρυωσα και εμεινα σπιτι, ετρωγα πολλες σοκολατες, αλλα μετα απο τρεις μερες εγινα περδίκι αλλα πήρα κιλά' απο το παραπανω συμπεραινεις
  1/ η σοκολατα κανει καλο στο κρυλογημα
  2/ το κρυολογημα παχαινει
  εντυπωσιακο!

  (αφιερωμενο σ'όσους πιστευουν πως το 'δημοσιο' και συγκεκριμενα οι διορισμενοι ΔΥ ευθύνοναι για την κατασταση στην οποια ειναι η χώρα σήμερα και πολύ περισσοτερο ότι ο (αναγκαιος) 'εξορθολογισμος' του δημόσιου τομέα θα μας βγαλει απο την κριση)

  • Tem avatar
   Tem @ rally monkey 02/10/2011 04:19:26

   πολύ σωστός

  • τσωφλι πασατεμπου avatar
   τσωφλι πασατεμπου @ rally monkey 02/10/2011 10:44:24

   γιατι "αναγκαιος" λοιπον, φιλε;

   πιστευεις οτι ο εξορθολογισμος σημαινει απλα μειωση της δαπανης του κρατους για μισθους; Τιποτε αλλο δεν προκαλει το γιγαντιαιο Δημοσιο, καμια στρεβλωση, δυσλειτουργια,καθυστερηση στην οικονομικη ζωη μιας χωρας; Δεν σου φαινεται οτι πολλες φορες λειτουργει ανταγωνιστικα προς τον ιδιωτικο τομεα, τον στραγγαλιζει, τον εχθρευεται, του βαζει τρικλοποδιες, προσπαθει να μην τον αφησει να μπει στα δικα του χωραφια, να αποκτησει προνομια που μονο αυτο διαθετει, να μην εισχωρησει σε τομεις - μονοπωλια που μονο αυτο διαθετει...


   Μηπως μας θεωρεις τυφλους ;

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ τσωφλι πασατεμπου 04/10/2011 02:02:25

    αυτα που λες ισχυουν φιλε αλλα δεν αναιρουν αυτο που σου γραφω πιο πανω,
    μπορει στο σπιτι σου να εχει χαλασει η στέγη (σοβαροτατο προβλημα θα συμφωνησουν όλοι, θα μπαινει νερο το χειμβνα κλπ) αλλα δεν συζητας για τη στεγη όταν εχει παρει το σπιτι φωτια ..το αφνηνεις για λιγο αργοτερα και προσπαθεις να σωσεις το σπιτι,
    οσοι συζητουν για την σκεπή ειτε δεν εχουν καταλαβει οτι το σπιτι καιγεται είτε επιθυμουν να το δουν καμμενο

    η κατασταση ειναι εξαιρετικα επικινδυνη επειδη οι περισσοτεροι δεν εχουμε συνηδητοποιησει τι ειναι αυτο που μας απειλει ωστε να ιεραρχησουμε δρασεις και αντιδρασεις. Αυτο νομιζω εγω.

 13. Κράτιστος avatar
  Κράτιστος 02/10/2011 10:48:58

  Λαλάκη είσαι όντως λαλάκης

  δεν σε είδα να σχολιάζεις για την φοροκλεψιά των 700.000 επαγγελματιών και επιχειρηματιών που δηλώνουν 10.000€ εισόδημα όσο δηλ. και το αφορολόγητο
  ούτε σε είδα να σκούζεις για την ασυδωσία των τραπεζών και των πολυεθνικών
  αίντε ΄πλήρωσε πρώτα τους φόρους σου και μετά μίλα και για το Δημόσιο τομέα
  Λιγούρη!!!!

 14. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 02/10/2011 11:33:03

  Όταν:
  1. Η Παιδεία θα γίνει ιδιωτική (οι δάσκαλοι και η καθηγητές είναι Δ.Υ., άρα απόλυση) και θα μαθαίνουν γράμματα μόνο όσοι έχουν χρήματα, οι άλλοι στα ορυχεία,
  2. Όταν η Αστυνομία γίνει ιδιωτική (οι αστυνομικοί Δ.Υ. είναι, άρα απόλυση) και επειδή θα παίρνουν μπόνους στο μισθό τους ανάλογα με τις κλήσεις που κόβουν, θα πληρώνετε πρόστιμα και γιατί αναπνέετε αντικανονικά,
  3. Όταν η Υγεία γίνει ιδιωτική (οι γιατροί και οι νοσοκόμες Δ.Υ. είναι, άρα απόλυση), και αν έχεις χρήμα ζεις, αλλιώς ψόφα,
  4. Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνουν ιδιωτικές (οι στρατιωτικοί Δ.Υ. είναι, άρα απόλυση) και κανείς μισθοφορικός στρατός δεν πολεμάει για την πατρίδα (Μακιαβέλι), θα δεις τι ωραία που θα περνάτε με τους Τούρκους καλά μου γιουσουφάκια,
  5. Όταν η Ύδρευση γίνει ιδιωτική (οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ Δ.Υ. είναι, άρα απόλυση), όπως έγινε στη Χιλή και την Αργεντινή και αν έχεις χρήμα καλώς, αλλιώς περιμένεις πότε θα βρέξει,
  6. Όταν η ΔΕΗ γίνει ιδιωτική (οι υπάλληλοί της Δ.Υ. είναι, άρα απόλυση) και το ρεύμα θα το πληρώνεις 3 φορές πάνω για να βγουν τα περιβαλλοντολογικά πρόστιμα,
  7. Όταν ο Εισπρακτικός μηχανισμός γίνει ιδιωτικός (οι εφοριακοί είναι Δ.Υ., άρα απόλυση) και τους φόρους θα τους ορίζουν κατά το δοκούν οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες,
  8. Όταν λοιπόν θα έχει καταργηθεί το Δημόσιο, εσείς που του ιδιωτικού τομέα που τώρα χαίρεστε, τότε θα πληρώνεστε με βουρδουλιές και θα φιλάτε το χέρι του αφέντη σας που θα σας δίνει μια πατάτα το μήνα για φαΐ.

 15. m.s avatar
  m.s 02/10/2011 11:38:48

  εδώ φαίνεται και η σοφία της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.
  Αφού έφτασε τη φορολόγηση στο θεό και οι ντόπιοι επιχειρηματίες, που να λέμε και του στραβού το δίκιο με τον πατριωτισμό καμιά σχέση (όχι πως έχουν και μερικοί του δημοσίου που χαζεύουν) μετανάστευσαν σκορπίζοντας ανεργία, τελικά αποφάσισε να μοιράσει τη φτώχεια δίκαια στέλνοντας μαζί με του ιδιωτικού και μερικούς του δημοσίου να κλάψουν παρέα.
  Τώρα χάρη στον ΓΑΠ και την παρέα του το επιχείρημα , ποιος κλαίει γι αυτούς του ιδιωτικού τομέα θα είναι αίολο αφού σύντομα όλη η χώρα θα κλαίει και θα οδύρεται.
  Το αγαθό της ανεργίας θα μοιραστεί απλόχερα , τα δάκρυα θα περισσέψουν και κάτι λαλάκηδες θα σταματήσουν να μας πρήζουν τα ούμπαλα κυριακάτικα

 16. Ευη avatar
  Ευη 02/10/2011 18:36:28

  Πιό εύκολο θα ήταν να στήσουν αγχόνες στο Σύνταγμα, να ξεφορτωνόμαστε τους Δ.Υ. με συνοπτικές διαδικασίες.
  Δήμιους θα βρούμε εύκολα πχ λαλακης!!!

 17. Ευη avatar
  Ευη 02/10/2011 19:05:41

  Στα σοβαρά τώρα. Πρόκειται για πογκρομ χιτλερικής έμπνευσης.
  Οι πάνω των 60 χρονών δημόσιοι λειτουργοί καταδικάζονται στην ανεργία . Εξαιρούνται οι: Πρωθυπουργο;, Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Υπουργοί, Βουλευτές κλπ......

 18. Nikolas avatar
  Nikolas 03/10/2011 08:09:22

  ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΝΕΧΙΑ, ΞΕΝΙΤΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΖΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΕΠΙΛΠΕΟΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΣΧΗΜΑ!!! ΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑ! Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ!!! ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

 19. tasos avatar
  tasos 03/10/2011 10:08:38

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ Η ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ( Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΙ Ι.Δ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Δ.Υ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ 2010-ΜΕΣΑ 2011 ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ 25000 ΑΤΟΜΑ ΤΩΡΑ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΚΡΟΜ ΔΙΩΞΕΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ 55000 ΑΤΟΜΑ (Μ.Κ.Ο) ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΝ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΕΥΡΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΡΟΠΟΙ 400000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ- ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ -ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΟΡ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑ
  ΞΕΙΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
  ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!!!!!!!!!

  • juliet avatar
   juliet @ tasos 03/10/2011 16:44:41

   Εχεις απόλυτο δίκιο αν ήθελαν να σώσουν την Πατρίδα μας μπορούσαν και όχι να προσπαθούν να μας οδηγήσουν σ΄εμφύλιο.
   Δεν θα πρέπει να ξεχνας ότι το άναρχο κράτος είναι πήγη εύκολου κέρδους και αυτοί αυτό επιδιώκουν ,να γίνουμε εύκολο χρήμα στις τσέπες της σαβούρας της παγκόσμιας αλητείας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.