#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φασιστικό παραλήρημα στην Βουλή"Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ψευτοεθνάρχης", "η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974... πραξικόπημα και ανώμαλη εξέλιξη". Ίσως δε θα έπρεπε να ασχολείται κανείς με το φασιστικό παραλήρημα του θεωρητικού (τρομάρα του) της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών εντός κι εκτός βουλής συνεχίζονται και εντείνονται κάθε φορά που υπάρχει μια κρίσιμη ψηφοφορία, επομένως τα φώτα πέφτουν πάνω στο Κοινοβούλιο.

Οπότε, τι να κάνουν και οι Χρυσαυγίτες. Πετάνε «πιασάρικες» ατάκες που θα παίξουν στα Media και κερδίζουν λίγα λεπτά (άθλιας) δημοσιότητας.

Χθες λοιπόν, Παππάς και Παναγιώταρος είπαν να ανταγωνιστούν στο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη αθλιότητα. Ο Παναγιώταρος είπε τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών «κυρία Βεστερβέλε» λες και μας νοιάζει τι κάνει στο κρεβάτι του ο Βεστερβέλε ή ακόμη και ο Παναγιώταρος. Προφανώς, ο Χρυσαυγίτης ετοιμάζει εκκαθαρίσεις, μετά τους μετανάστες, τους μαύρους, τους πολιτικούς και στους ομοφυλόφιλους. Αλλά πώς θα δικαιολογήσουν τον... αντρισμό τους. Χτυπώντας έναν gay.

Ο δε Χρήστος Παππάς είπε: “Ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε τον Σόιμπλε και να γιορτάσετε τη μεγάλη γιορτή… του Πραξικοπήματος, της 24ης Ιουλίου. Ήταν ανώμαλη εξέλιξη. Ήταν πραξικόπημα.

Γιατί ο τότε ψευδο-εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν επανέφερε το πλήρες καταργηθέν σύνταγμα του ‘74 αλλά του ‘52 που έλειπαν βασικές διατάξεις περί πολιτεύματος. Και διατήρησε στη θέση του τον Πρόεδρο του στρατιωτικού καθεστώτος τον Φαίδωνα Γκιζίκη. Για αυτό λέω πραξικόπημα!"

Η Βουλή έχει χάσει αξιοπρέπειά. Με τους Χρυσαυγίτες να πρωτοστατούν στην ξεφτίλα και την υποβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 18/07/2013 09:10:14

  Πράγματι, δεν θα έπρεπε να ασχοληθείτε με τους γελοίους.
  Άριστη η θέση που κράτησε ο Μεϊμαράκης.

 2. anonymous avatar
  anonymous 18/07/2013 09:13:04

  Σε πρόσφατο φύλλο του ΒΗΜΑΤΟΣ είχε συνέντευξη μιας Γερμανίδας της Vogt η οποία είπε ότι είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ΧΑ. Ρίξτε της μια ματιά αν τη βρείτε.

  Τώρα εις ότι με αφορά, κι έχοντας περπατήσει όλο μα όλο το Δήμο Αθηναίων, αν με τα χάλια της περιοχής η ΧΑ πάρει στις δημοτικές κάτω από 20% θα είναι θαύμα και θα υποδηλώνει ότι οι Έλληνες παραμένουν δημοκράτες.
  Το πρώτο μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι να κλείσουν τα μαγαζιά των ξένων. Το δεύτερο είναι να μπει ποσόστωση σε σχολεία για να αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές και να πάψει η γκετοποίηση.

  • helios avatar
   helios @ anonymous 18/07/2013 11:45:23

   τολμάνε να το εφαρμόσουν και στην Ελλάδα:


   Ο Πρέσβης της Αυστρίας ανακοίνωσε ποινές για Κοσοβάρους λαθρομετανάστες
   «Όποιος εισέρχεται παράνομα στην Αυστρία θα του επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 7.500 ευρώ και θα του απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο Σένγκεν επί 18 μήνες, ακόμη και αν τη δεύτερη φορά επιχειρήσει να ταξιδεύσει νόμιμα».
   Αυτό δήλωσε ο πρεσβευτής της Αυστρίας, Johann Brieger, στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, μετά τη συνάντησή του με την Υπουργό για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, Vlora Çitaku.
   Επιπλέον, η υπουργός, με τη σειρά της ζήτησε από τη EULEX να συνεργασθεί με την αστυνομία και τους εισαγγελείς του Κοσσυφοπεδίου ώστε από κοινού να καταπολεμήσουν τα εγκληματικά δίκτυα που στέλνουν παράνομα Κοσοβάρους στις δυτικές χώρες. Η Çitaku επεσήμανε ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο... έχει αυξηθεί λόγω της σοβαρής οικονομικής κατάστασης των πολιτών. Ένας δεύτερος λόγος, σύμφωνα με την υπουργό, είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Σερβία για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
   Μέσα στην εβδομάδα θα επαναπατρισθεί ομάδα Κοσοβάρων από την Αυστρία που εισήλθε παράνομα στη χώρα.
   The Hellenic Information Team

  • Dimitrios Kottas avatar
   Dimitrios Kottas @ anonymous 18/07/2013 17:28:24

   "Το δεύτερο είναι να μπει ποσόστωση σε σχολεία για να αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές και να πάψει η γκετοποίηση."


   Με όλο τον σεβασμό, αλλά τον καρκίνο τον κόβεις... δεν τον μοιράζεις και στα υπόλοιπα ζωτικά όργανα...

   • anonymous avatar
    anonymous @ Dimitrios Kottas 18/07/2013 20:18:31

    Δεν είναι καρκίνος, απόστημα είναι και όταν είναι μικρό απορροφάται. Όσοι δεν ενσωματώνονται δρόμο, όσοι είναι ενσωματώσιμοι πρέπει να τους επιταχύνουμε την ενσωμάτωση και αυτό γίνεται μόνο με τη διασπορά. Αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται στην Αμερική.

    • Dimitrios Kottas avatar
     Dimitrios Kottas @ anonymous 19/07/2013 17:24:32

     Αυτοί την στιμή οι λαθρομετανάστες αποτελούν το 20% του πληθυσμού της χώρας. Αυτό δεν είναι απόστημα όπως λες, αλλά καρκίνος και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.
     Δεύτερον, το μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει με το πόσοι από αυτούς είναι ενσωματώσιμοι, αλλά με το πόσοι έχουν εισέλθει στην χώρα παρανόμως. Οι νομίμως διαμένοντες ας κατοικήσουν όπουν θέλουν, ενσωματώσιμοι ή μη. Οι υπόλοιποι, πίσω.
     Τέλος, ο παραλληλισμός των μεταναστών της Αμερικής, με αυτών της Ελλάδος είναι ατυχέστατος. (Ειρήσθω εν παρόδω εργάζομαι στην Αμερική, και το ξέρω από πρώτο χέρι).

     • Dimitrios Kottas avatar
      Dimitrios Kottas @ Dimitrios Kottas 19/07/2013 17:28:22

      ***Αυτή όχι αυτοί. Συγνώμη...

    • Dimitrios Kottas avatar
     Dimitrios Kottas @ anonymous 19/07/2013 17:47:14

     Εις επίρρωσην των ανωτέρω, θα ήθελα να προσθέσω πως ο Θουκυδίδης είχε πει πως "πάντες τε ισόψηφοι όντες και ουχ ομόφυλοι το εφ’εαυτόν έκαστος σπεύδει...".

     Δηλαδή η δημοκρατία προυποθέτει την ομογένεια και την ομοιογένεια, αλλιώς έκαστος το εφ'εαυτόν σπεύδει, δηλαδή γκετοποιείται.
     'Αρα ούτε την γκετοποίηση τους μπορούμε να εμποδίσουμε, ούτε συνθήκες πραγματικής ειρηνικής συμβιώσεως να επιτύχουμε.

     Σπίτι τους λοιπόν, και πάλι σπίτι τους...

 3. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 18/07/2013 10:38:28

  "η κύπρος κείται μακράν"

  • GO avatar
   GO @ Εθνικιστης 18/07/2013 10:58:58

   Τάδε έφη ο, τότε Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Γεώργιος Μαύρος.

 4. Tassos avatar
  Tassos 18/07/2013 10:54:23

  Ξεμυτάει από τον υπόνομο ο χουντικός υπόκοσμος. Οπως το έκανε ο Καραμανλής το 74 ας το ξανακάνει ο Αρχηγός. Ας τους στείλει φυλακή, είναι τέτοιο το ποιόν τους που θα ξεβρωμίσει ο τόπος (όπως λεν κι αυτοί).

 5. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 18/07/2013 11:14:41

  Ποιός ασχολείται με τον Κατουρλή; Είναι πιο αστείος και από τον Μπαρμπαρούση.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Kώστας ΜΠ 18/07/2013 13:36:35

   Να και το antinews. Γιατί ρωτάς, αφού το βλέπεις. Η ΧΑ απασχολεί και απασχολεί πολύ και πολλούς, πώς να το κάνουμε δηλαδή; Πάντα στα πρωτοσέλιδα παίζει.

 6. Hawk avatar
  Hawk 18/07/2013 11:16:34

  Δεν πήγαν μόνα τους τα σούργκελα στο κοινοβούλιο, κάποιοι τα έστειλαν, ανάμεσά μας δυστυχώς κατοικούν ζόμπι.

 7. Δώρον Άδωρον avatar
  Δώρον Άδωρον 18/07/2013 11:59:51

  Για να χαθεί κάτι, πρέπει να υπάρχει....

 8. apergospastis avatar
  apergospastis 18/07/2013 12:19:43

  Επειδή τα λέει αυτά ο Παππάς δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε κριτικοί έναντι της μετάβασης στην δημοκρατία και όπως αυτή κατέληξε το '74. Ακόμα και στην Τουρκία έχει αποκαθηλωθεί (μερικώς) ο Κεμάλ, στην ΝΔ πότε θα παραμένει ταριχευμένο τοτέμ ο 'εθνάρχης' που: νομιμοποίησε άνευ όρων (πχ αλλαγή του καταστατικού του που προβλέπει βίαιη αλλαγή του κοινωνικού καθεστώτος) το ΚΚΕ; Που έλειπε 11 χρόνια από την Ελλάδα και δεν έκανε ούτε μισό κιχ εναντίον της χούντας από εκεί που βρισκόταν; Που λειτούργησε ως πρωθυπουργός μέσα σε απόλυτο νομικό κενό όλο το δεύτερο μισό του 1974, μη επαναφέροντας το παρανόμως καταργηθέν Σύνταγμα του 1952 και ορκιζόμενος μπροστά στον Γκιζίκη; Πουθενά αλλού (Χιλή; Νότιος Αφρική; Κομμουνιστικό μπλοκ;) ένα καταρρέον καθεστώς δεν παρέδωσε τα πάντα στους αντιπάλους του με τόση ευκολία όσο το αστικό καθεστώς που ανέλαβε να περιφρουρήσει την (όποια) δημοκρατία μετά το 1949. Και πουθενά αλλού δεν υπάρχει τόση περιφρόνηση για ένα καθεστώς (Μεταπολίτευση) και παράλληλα τόση έλλειψη κριτικής σκέψης προς τον θεμελιωτή του (Καραμανλής). Έτσι κι αλλιώς, η συλλογική ιδεολογική λοβοτομή της κεντροδεξιάς μετά το 1974 είναι γνωστή.

  • GO avatar
   GO @ apergospastis 18/07/2013 14:05:33

   Την απεργία κατά του ανορθολογισμού σπάσατε;

  • loyal subject avatar
   loyal subject @ apergospastis 19/07/2013 01:52:19

   Απεργοσπάστη, λες τα πραγματα με το ονομα τους. Ειναι γελοιο οποιος παει να ασκησει ιστορικη κριτικη στον πρεσβυτερο ΚΚ να αντιμετωπιζεται ως χρυσαυγιτης και 'εχθρος της δημοκρατιας'. Και στην Γαλλια ακομα για τον Ντεγκολ -που πως να το κανουμε, ηταν λιγο (μονο) ανωτερος του ΚΚ- υπαρχει ολοκληρο κριτικο ιστοριογραφικο ρευμα.. Και εμεις εδω γατζωνομαστε σε 'βεβαιότητες' -το χαρακτηριστικο της ανασφάλειας.
   Ειδικα της λεγόμενης 'κεντροδεξιας', που εχει απεμπολησει -εν πολλοις χαρη στον ΚΚ- διακριτο χαρακτηρα, ιδεολογια, θεωρηση ιστοριας προσφατης και παλαιότερης, συγκεκριμενο ορισμο πατριδογνωσιας.. Και τα εχει υποκαταστήσει ολα με ενα ακριτο cult Καραμανλισμου (στο μεγαλυτερο μερος υποστηριζομενο και με κρατικο χρημα), αυτο και τιποτα αλλο..
   Το καλο ειναι οτι οι παθογενειες στην σκεψη καλυπτονται -και αυτες- απο τη φυση. Και αυτο, παρά και ασχετα απο τις τσιριδες των καθε χρυσαυγιτών..

   • GO avatar
    GO @ loyal subject 19/07/2013 07:30:57

    Βρε "καρυοθραύστες" και οι δύο, αναρωτηθείτε τα εξής απλά:
    _Γιατί, άραγε, η ιστορία και το έργο του Καραμανλή να αμφισβητείται από τόσο λίγους τον αριθμό και την επιρροή;
    Τι συμβαίνει; Μήπως να διαβάσουμε ξανά την Ιστορία; Μήπως να λάβουμε υπόψη τις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που έχουν εκφραστεί και αποφανθεί σχετικά;
    Μήπως κάνουμε λάθος; Μήπως να αναθεωρήσουμε απόψεις;

  • ιανος avatar
   ιανος @ apergospastis 19/07/2013 14:16:35

   πόσο ανόητος είσαι...
   που θα ορκιζόταν ο Καραμανλής τον Ιούλιο του 1974, με τους Τούρκους εισβολείς να κατέχουν το 40% της Κύπρου και τους συνταγματάρχες να καιροφυλακτούν; Στο Δαλάι Λάμα; Τον Γκιζίκη βρήκε πρόχειρο, σε αυτόν ορκίστηκε.
   Θα υπήρχε σήμερα Ελλάδα, αν δεν ερχόταν το 1974 ο Καραμανλής και δεν μας έβαζε στην ΕΟΚ το 1980;
   Φίλε, έχεις χορτάσει και δεν ξέρεις τι λες...

   • apergospastis avatar
    apergospastis @ ιανος 19/07/2013 22:11:06

    Τον Ιούλιο του '74 όταν ορκίστηκε στον Γκιζίκη ο Καραμανλής οι Τούρκοι δεν κατείχαν το 40% αλλά το 5% της Κύπρου. Το υπόλοιπο το πήραν επί κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

    Αν η χούντα είχε καταλύσει την νομιμότητα, πολύ απλά ο Καραμανλής μπορούσε να επιβάλει να επαναφέρει ο Γκιζίκης το καταλυθέν σύνταγμα του '52 και να παραιτηθεί υπέρ ενός αντιβασιλέα (αφού η επαναφορά του Κωνσταντίνου προφανώς θα ήταν προβληματική) στον οποίο θα ορκιζόταν ο ΚΚ. Αντίθετα ορκίστηκε στον Γκιζίκη και πορεύτηκε για έξι μήνες, μέχρι τις εκλογές και το δημοψήφισμα του 1974 με πρόεδρο τον Γκιζίκη και το Σύνταγμα του '52 μείον τις πολιτειακές διατάξεις του. Δεν την λες υπόδειγμα νομιμότητας την διαδικασία.

    Συμβολικά βέβαια πέτυχε αυτό που ήθελε: Να περάσει το μήνυμα ότι η προ-1967 δημοκρατία ήταν λεπρή και ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο για την αριστερά να αλωνίσει κατά βούληση όπως και έκανε. Κατά τα άλλα, συνέχισε να προσκυνάς το τοτέμ όπως αξίζει σε ιθαγενείς του επιπέδου σου.

 9. PELIAS avatar
  PELIAS 18/07/2013 14:09:07

  Σίγουρα κανείς δεν χαίρεται και κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το έκτρωμα αυθαιρεσίας που βιώνουμε με πρωταγωνιστή βενιζέλο είναι δημοκρατία.

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 18/07/2013 17:47:51

  Όταν είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα νεοναζιστών σε μερικά Γερμανικά κρατίδια, στις δεκαετίες του 1980 - 1990, ο πολύπειρος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός (ο "Νέστορας" της CDU, Γενικός Γραμματέας του κόμματος από το 1977 bis 1989 ), Χάινερ Γκάισλερ, ένα πράγμα είχε πεί: "Θα τους πολεμήσουμε. Bis auf Messer". Κατά λέξη.
  Στη ΝΔ τι κάνουν με το πρόβλημα;

  • apergospastis avatar
   apergospastis @ Uncle Stgm 18/07/2013 19:07:46

   Το CDU βολεύτηκε γιατί ακριβώς την στιγμή που έδειχναν να ανεβαίνουν οι Republikaner (σε αυτούς αναφέρεσαι) έτυχε να γίνει η ενοποίηση το 1990 που 'μάζεψε' πίσω στο μαντρί τους δεξιούς ψηφοφόρους. Δεύτερο που έκανε το CDU ήταν η σκλήρυνσή του σε ζητήματα μετανάστευσης. Αλλά από μόνο του δεν θα αρκούσε αυτό. Ήταν κρίσιμο ότι και οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες στην Γερμανία, καταλαβαίνοντας την ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου, μετακινήθηκαν συνεπώς προς τα δεξιά σε ζητήματα μετανάστευσης.

   Εδώ τί από τα δυο βλέπετε να ισχύει; Επικείμενος εθνικός θρίαμβος; Ή ευθύνη και σοβαρότητα από την κεντροαριστερά και την αριστερά; Μάλλον τίποτα από τα δυο, γιαυτό η ΧΑ θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

  • Gotzila avatar
   Gotzila @ Uncle Stgm 18/07/2013 19:14:20

   Ακουν συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ που φωναζουν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.

 11. tassos.κ avatar
  tassos.κ 19/07/2013 00:16:45

  Δυστυχώς η αντιμετώπιση της ΧΑ από όλους είναι παντελώς λαθεμένη. Κατά την προσωπική μου άποψη, από τη στιγμή που -καλώς ή κακώς- είναι κόμμα του κοινοβουλίου και α) δεν μπορούν να το απομονώνουν και β) αν θέλουν πραγματικά να το "εξαφανίσουν" να τους βάζουν απέναντι και με επιχειρήματα να τους απογυμνώνουν στα μάτια του κόσμου. Αλλά δεν το κάνουν γιατί άραγε; Δύο τινά συμβαίνουν. Η φοβούνται να τους αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα γιατ΄ι δεν έχουν , ή δεν θέλουν γιατί τους "βολεύει" η όλη ιστορια. Όπως και νάχει παντως μόνοι δίνουν το δικαίωμα σε όλους αυτούς τους χουντοφασίστες να ανεβάζουν ποσοστά ...

 12. ntek avatar
  ntek 19/07/2013 11:01:06

  Φυσικά οι στρατηγοι το 1974 ειχαν πεσει στα 4 και εκλιπαρούσαν τον Καραμανλή να επιστρέψει. Ελα πισω διοτι οι Δειτε τα γεγονότα μιλάμε για μια στρατιωτική κυβέρνηση που δνε μπορεσε λογω ανικανότητας να διαχειριστεί μια επιστράτευση μοιράζωντας στους επιστρατους κενά κιβώτια με πρασινα πλαστικά τουφεκάκια με ασπρη τάπα

 13. loyal subject avatar
  loyal subject 19/07/2013 22:47:22

  Βρε φιλε, τι σχεση εχουν αυτα που λες εσυ με αυτα που λεμε εμεις; Ειναι η 'δημοφιλια' ενος πολιτικου ανδρα απο τους συγχρονους του και το συγχρονο απότοκο του κομματικο-πολιτικο συστημα (με την ευρεία εστω έννοια), τεκμήριο ικανό να τον απαλλάξει (μια και εξω κι'όλας) απο την κριτική ιστορική θεώρηση; (την ωρα που λεμε οτι αυτη ουτε στον Ντεγκολ δεν απουσιαζει..)
  Εσυ ειναι προφανες οτι ψαχνεις 'ειδωλα', παραταξιακα και επίδοξα εθνικά, για να 'μπαλατζάρεις' τα αντιστοιχα της μιας ή αλλης αντιθετης παράταξης.. Σεβαστο -αλλα εμεις μιλαμε για εναν ψυχραιμο, και εκ των πραγματων στο βαθος χρονου και γενεών (γιατι ετσι μονο γραφεται η ιστορια) απολογισμο συνεισφορας σε ενα longue duree ιστορικο και ιδεολογικο... Ε, αυτη η συζητηση δεν μπορει να αποφευχθεί με απαγορεύσεις -ούτε την βοηθάει θετικα για το προσωπο περι του οποιου ο λογος η ειδωλοποίηση του..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.